Ukens leserspørsmål: Parfyme

annonse

Dere spør ofte hvilken parfyme jeg bruker, så da tenkte jeg det var på tide å besvare dette i eget innlegg, og samtidig innføre ukens leserspørsmål igjen. Nå har Makestyle utvidet nettbutikken sin med en helt egen parfymeavdeling, og her finner du min absolutt favoritt på parfymemarkedet: Lolita Lempicka. Denne har jeg brukt fast på både håndledd, i nakkegrop og på halsen helt siden en av mine beste venninner, Henriette, introduserte meg for denne fantastiske parfymen allerede i 8. klasse. Det sier litt om duften, når jeg 13 år senere bruker den samme.

___________________________________________________________________________________________________________

lolita lempicka 

Lolita Lempicka er en varm, myk og sensuell duft, uten at den er for tung. Den er heller ganske lett, og litt søtlig og etter min mening passer den å bruke hele døgnet. Denne lukter veldig forskjellig fra person til person, men slik er nok de fleste parfymer. Lolita Lempicka har toppnoter av fiol, iris, anis og tonkabønner, og bunnoter av vanilje og musk.

___________________________________________________________________________________________________________

lolita orange 

Lolita har i senere tid kommet med nyheter på markedet også, og jeg har snappet opp duften deres Orange, som jeg også bruker ganske ofte. Lolita Lempicka Orange er en veldig søt duft, som jeg synes passer best på kveldstid. Den beskrives som dyrebar, friskt orientalsk og unik. Duftnotene her er kanel, bitter-orange, vanilje, musk og tre.

___________________________________________________________________________________________________________

variation

Disse to er mine absolutt favoritter, men jeg krydrer gjerne med litt variasjon, og da blir det gjerne kroppspray fra Victoria’s Secret, Flash fra Jimmy Choo eller Rain fra Clean.

Makestyle tilbyr alle leserne mine 10 prosent rabatt på alt i parfymeavdelingen sin, bruk rabattkoden Frumakestyle42 🙂 Sjekk hele utvalget her and go bananas 

___________________________________________________________________________________________________________

– ingen av parfymene er dyretestet, link her – 

69 kommentarer

 1. Bruker for det meste Lacoste- touch of pink og Amor Amor 🙂

  1. Fotballfrue

   De har jeg faktisk aldri luktet på! Må jeg gjøre neste gang 🙂

   1. Amor Amor er helt nydelig 🙂

   2. Enig, amor amor er gode!

 2. I like the idea really to show your perfumes with the shoes and I just thought about if you wear the matching perfume to your shoes?

  Wish you a happy and relaxing evening!

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

  1. Fotballfrue

   Haha, no I don’t 😉

 3. Jeg elsker Bright Crystal av Versace, ikke minst på grunn av den nydelige flakongen <3 Stakk egentlig bare innom for å tipse deg om at Babyshop har salg på masse sengeartikler nå, inkl sengekant til Stokke Sleepi Mini osv:

  https://www.babyshop.no/sengetekstiler?utm_source=ehmd&utm_medium=banner&utm_content=Uke42&utm_campaign=Ukestilbud

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for tips 🙂

 4. Frida Alfsen

  Lolita Lempicka bruker jeg også…En nydelig duft…:)

 5. Lolita Lempicka brukte jeg også for maaaange år siden… God parfyme, men vokste liksom litt ifra den! :p

 6. Supert at de ikke er testet på dyr! Nydelige blider, takk for tipsene 😉
  Elise-solberg.blogspot.com

 7. Mine 2 favoritter også ♥

 8. Brukar for det meste Calvin Klein Euphoria, men har fått to nye favorittar! Elizabeth Arden «Untold» og «Downtown» av Calvin Klein. Om sommaren går det for det meste i Escada (sommerparfymene) og Biotherm 🙂

  Må berre sei at du ser heilt fantastisk ut, Caroline! Sunn, frisk og gravid. Eg er like glad for kvart innlegg som dukkar opp på Bloglovin, og eg har følgt deg lenge før bryllaupet ditt! Tenk, neste år er det EG som skal stå brud 🙂

  klem frå meg!

  1. Og eg er ikkje verdens flinkaste til å kommentere, berre sånn at det er sagt! Eg jobbar med saka 🙂

   1. Fotballfrue

    🙂

  2. Fotballfrue

   Så hyggelig at du har fulgt med så lenge! Ønsker deg masse lykke til med bryllupet, det er en magisk dag <3

   Klem!

 9. pernille

  bruker Marc Jacobs sin Daisy, Jimmy Choo perfume by Jimmy Choo og Eau de Lacoste Femme 🙂

 10. Jeg elsker bildene dine ! I alle innlegg , det er så gjennomført , du er så flink !

 11. Jeg syntes at du ofte kamuflerer reklame som «ukens leserspørsmål». Med den intensjonen at vi skal tro at du svarer på dette fordi 50% av kommentarfeltet ditt består av «hvilken parfyme bruker du?» i forhold til sannheten, som er at du får jævlig godt betalt for å promotere en random parfyme fra et random firma. Litt kritikk i din ellers fine hverdag 🙂

  1. Fotballfrue

   Du er jo faktisk ikke sann, bokstavelig talt. Her er linken til kategorien «ukens lesersmpørsmål», https://fotballfrue.no/category/ukens-lesersp%C3%B8rsmal/ du kan bla deg tilbake til 2011, og jeg har ikke ett eneste reklameinnlegg i denne kategorien. Jeg håper du forstår at det blir for dumt å spre usannheter på denne måten.

   Disse parfymene er ikke random og de er ikke fra et random firma. Søk på lolita i søkefeltet mitt, og du vil se at jeg har skrevet om denne x antall ganger tidligere. Gjorde søket for deg, så kan du se selv: https://fotballfrue.no/?s=lolita

   Makestyle er et firma jeg har jobbet med siden 2010, så dette er alt annet enn et random firma.

   Troverdigheten min er gull verdt for meg, og jeg har ingenting å tjene på å være uærlig, tvert i mot – jeg har alt å tjene på å være ærlig mot leserne mine, og derfor omtaler jeg utelukkende ting som jeg selv bruker og kan stå inne for – fra samarbeidspartnere jeg har hatt over tid. Så denne kritikken som du kaller det, er ikke berettiget, da du tar feil på alle områder.

   1. Varför har folk svårt och tro att det finns människor som har pengar på grund av att dom har mål i livet. Vilken negativ person du är bakom din data skärm. Skärp dig och skaffa dig possitiva egenskaper. Hoppa inte på folk.

 12. Har 3 dufter som jeg bruker til hver sin årstid 🙂
  Har en allrounder som jeg forelsket meg helt i for 3 år siden.
  Det er Dolce Gabana nr. 3.
  min sommerduft er Moods of Norway, den lukter norsk sommer :))
  mitt siste innkjøp er Fresh fra Marc Jacobs.
  Har også noen klassikere stående i kjøleskap, blant annet Yves saint Laurent sin Paris 😉

 13. Jeg bruker også Rain fra Clean! Den er sååå god <3 Men burde ha flere å bytte mellom, kanskje en til "hverdags" og en til "fest", så jeg skal sjekke ut Lolita! Leste et sted at man burde ha tre som man bytter i mellom. Det er så morsom hvordan visse lukter kan bringe tilbake minner! Jeg kjøpte nettop Rain når eg flyttet til London, fordi jeg vil ha en spesiell "London lukt" som jeg kan lengte tilbake til 😛

  1. Fotballfrue

   Hehe, ja! Det er så rart hvordan parfyme skaper minner. Davidoff minner meg SÅ om leirskolen i 7.klasse, for eksempel 🙂

 14. Marianne

  Hvilke parfymerier har den parfymen? Vil gjerne lukte på den! 🙂 Min favoritt i mange år er Juicy Couture sin Viva La Juicy <3 Den lukter så søtt og friskt!

  1. Fotballfrue

   Har sett den på Kicks i hvert fall 🙂

 15. Karoline

  Viktor & Rolf. Måå testes, fantastisk og annerledes duft 🙂

 16. Synes det er såå koselig å følge bloggen din! Delikat og ryddig på alle måter! Herlige oppskrifter og flotte presentasjoner av mat, interiør og klær. Ekstra stas å følge graviditeten din – mine jenter er 13 og 19 og jeg må si jeg gleder meg til bestemorrollen om noen år 🙂

  Lykke til med ALT!

  1. Fotballfrue

   Det er så gøy for meg å høre, tusen, tusen takk 🙂

 17. They are so good and Im not surprised you like them, these nice scents suit a sweet and tender girl as you:) xo

 18. Lolita Lempicka bruker jeg også masse. Har vært innom mye annet, men det er den jeg alltid kommer tilbake til 😀 Elsk!

 19. Du må lukte på den nye til Michael Kors-sexy amber, lukter helt fantastisk! Den ønsker jeg meg hvertfall 🙂

 20. Reni Alexandra

  Jeg elsker Floral by Gucci 🙂

 21. Har du prøvd parfymen Issey Miyake? Den er bare
  så nydelig. Vært en favoritt i mange år.
  Har du forresten et tips til en bra kropps skrubb?

  1. Fotballfrue

   Ja, den brukte søsteren min husker jeg 🙂 Jeg er stor fan av kroppsskrubben til Ole Henriksen, den er så god!

   1. Takk, da skal jeg få kjøpt den:-)
    Parfymen miss dior cheri er en kjempe fin sommerduft forresten:-)
    Syns det er så flott at du lager sånne innlegg. Så kan man prøve noe nytt, for det er ikke jeg flink til..:-)

   2. Fotballfrue

    JA! Den er kjempegod, enig 🙂

 22. Åh, forresten! vi har Jimmy shoe sin også på 50%!!! Alle parfymer er det 50% på!!!! 🙂

  Kom innom da vel for en hyggelig prat og handel på Esthetique Outlet på Arkaden i Skien! 🙂

 23. Lolita Lempicka Orange har vi på Arkaden sin Esthetique Outlet på halvpris nå… Løp å kjøp, Caroline!!! 🙂

 24. Madeleine

  Jeg bruker Dior Addict, og den er helt fantastisk!
  Jeg får alltid spm om hvilken parfyme jeg
  Bruker 😉

 25. Tenkte bare minne deg på om at de fleste parfymer er dyretestet, siden du tidligere har frontet at du ikke bruker dyretestede produkter. Victoria Secret (hvis det er kjøpt på en offisiell butikk, og ikke er kopi fra Asia) er derimot ikke testet på dyr. Heller ikke parfymene fra Body Shop, Stella McCartney eller Zara.

  1. Fotballfrue

   Disse er ikke dyretestet, jeg har mailet med produsentene 🙂 Her er link til Clean-parfymene: https://cleanperfume.com/clean-bill-of-health Og her er brevet fra leverandøren av de andre: https://www.dropbox.com/s/l2dve8drr4mqg9k/IP%20animal%20experiment.pdf

 26. Lolita Lempica er veldig god, har selv brukt endel av den:) Men den som jeg har brukt i 10 år nå er Coco Madamosielle fra Chanel, den er nydelig god!

 27. Kamilla E

  Hei, jeg har vippeextensions men vurderer å slutte med det, vet at du hadde det en stund men valgte å ta en pause. Hvordan fikk du de av? Hadde blitt så glad om du svarte meg, har Google rundt men finner ikke ut noe..

  1. Fotballfrue

   Mitt råd er å ta dem av der du satt de på 🙂 Det gjorde jeg, da skader du ikke dine egne like mye 🙂

 28. L’imperatice fra Dolce & Gabanna. Min «all time favorite» 🙂

 29. Jeanette

  Anbefaler Daisy, Marc Jacobs! Fantastisk!

 30. christina

  Jeg bruker marc jacobs daisy og Elie Saab (den må du sjekke ut hvis du ikke har gjort d allerede). MEN, jeg aner dessverre ikke om disse er dyretestet. Jeg skal iallefall sjekke ut de du anbefalte for å finne en som ikke er testet på dyr.

 31. Hei Caroline! Lurer på- kaster dere mye mat, eller er dere flinke til å få brukt opp det dere handler inn? Kunne du tenke deg å skrive et innlegg en gang om hvordan retter dere lager eller hvordan dere tenker for å få brukt opp maten dere handler inn og som dere kanskje har brukt halvparten av bare. Jeg synes jeg ofte kaster et halvt brokkolihode eller salat jeg ikke fikk brukt opp, fetaost som plutselig ble for gammel osv.

 32. Marianne

  Det er flere parfymer jeg elsker 🙂

  F.eks Chanel, Chloe, Floral by Gucci.

  Liker også de søte sommerduftene fra Escada.

  Og Britney Spears og Beyonce har også to søte sommerparfymer.

  Liker også flere av duftene fra Clean! Spesielt Shower fresh eller Warm cotton.

  Men takk for tips, er alltid på utkikk etter en ny duft å freshe opp med 🙂

 33. Du må lukte på YSL – Belle D’opium neste gang du er innom et parfymeri! Helt vidunderlig duft på den:)

 34. Jeg håper du er klar over at gravide ikke skal bruke parfyme!! Jeg ble helt redd når jeg leste dette for gravide skal jo unngå parfyme i aller høyeste grad. Dette kan jo føre til allergier og skader hos den lille! Jeg er gravid selv og har byttet ut såper, shampo, ansiktsprodukter, alt egentlig med parfymefrie produkter! Det er verdt å gå ni måneder uten parfyme for den lille bebisen sin skyld:-)

  1. Fotballfrue

   Kan jeg spørre hvor du har det fra? Jeg finner ingen informasjon om dette blant de norske helsemyndighetene 🙂 Har brukt parfyme i hele svangerskapet 🙂

   1. Parfyme inneholder fatalater som er hormonforstyrrende og som ikke er anbefalt for små barn. Dette kan føre til astma og allergier.
    Trodde dette var common knowledge blandt de fleste, men uansett, bare med et raskt googlesøk så fant jeg disse nettsidene der det står litt om dette:
    https://www.forbrukerradet.no/forside/presse/pressemeldinger/advarer-gravide
    https://gimleparfymeri.wordpress.com/2010/04/09/hvorfor-bruke-økologiske-parfymer/
    https://www.nrk.no/livsstil/ny-rapport-advarer-gravide-1.8069240

    Det går fin an å bruke trygge dufter som gimle parfymeri skriver om eller naturlige essenser som man får kjøpt her for eksempel:https://www.greenspirit.no/produktgrupper/parfymer/

   2. Dette gjelder jo forsåvidt all kosmetikk også. Selv om det er bra at produktene du bruker ikke er testet på dyr, så innheholder de jo skadelige stoffer for deg og den lille. Poenget mitt er at det er jo ekstra viktig å fokusere på dette når man er gravid og kanskje vurdere å bytte ut produkter en periode, eller for godt;) Naturlige og økologiske produkter og kosmetikk har like bra, hvis ikke enda bedre kvalitet enn det man vanligvis finner i parfymerier eller på sider som coverbrands og lignende.

   3. Fotballfrue

    Det finnes ikke data som gjør at du kan si at «ftalater er hormonforstyrrende». Dyretester viser at det kan være hormonforstyrrende, men dette er ikke påvist hos mennesker.

    Om dette var «common knowledge», ville det blitt advart mot det i de offisielle rådene til gravide.

    Her kan du lese hva Mattilsynet mener om ftalater:

    https://www.mattilsynet.no/kosmetikk/article21.ece/BINARY/Ftalater%20i%20kosmetikk

    «Med jevne mellomrom presenterer media undersøkelser som viser at en rekke kosmetiske produkter på markedet inneholder ftalater. Vitenskapelige vurderinger viser imidlertid at dette ikke utgjør noen helsefare for forbrukerne»

    «Enkelte av ftalatene kan ha reproduksjonsskadelige effekter om de kommer inn i kroppen i for store doser. Blir mengdene for store er det altså en mulighet for at de kan skade forplantningsevnen og gi fosterskader. Dette gjelder først og fremst de tre ftalatene som ble forbudt brukt i kosmetiske produkter i 2003; DEHP, DBP og BBP.»

    «I de to nevnte undersøkelsene av kosmetiske produkter på markedet i Europa og USA er det spesielt fokusert på DEP. Etter to vurderinger – senest i desember 2003 – mener EU fortsatt at bruken av DEP i kosmetiske produkter ikke utgjør noen helserisiko.»

   4. Linken til forbrukerrådet sin artikkel om gravide sier jo akkurat det, at det er hormonforstyrrende? Det er ganske merkelig at Danmark har nå forbud mot mange av disse stoffene i produkter til barn hvis de ikke er helsefarlige i det hele tatt. For min del er mistanke om heleskadelige effekter ihvertfall nok til å unnga ting: https://www.mst.dk/Publikationer/Publikationer/2012/marts/978-87-92779-95-3.htm
    se også denne artikkelen: https://www.forskning.no/artikler/2011/april/284311
    Jeg tar uansett ikke risikoen når forskning ennå ikke vet hva konsekvensene er av det de kaller en kjemikalsk coctail som vi får i oss hver dag.

   5. Forbrukerrådet hevder mye er hormonforstyrrende, men har i svært mange tilfeller ikke grunnlag for å hevde det. De jobber ut i fra et føre var prinsipp, noe som er vel og bra, men da bør de være såpass ærlige å si at stoffene er «potensielt» hormonforstyrrende. Når det er sagt så er det smart å unngå produkter med alt for høyt innhold av potensielt hormonforstyrrende stoffer. Jeg er f.eks nøye på hudkremer o.l.

    Angående ftalater så er de mest skadelige stoffene, DEHP, DBP og BBP, allerede forbudt i kosmetiske produkter. De andre ftalatene er i så små konsentrasjoner at de neppe kan føre til noe som helst skade.

 35. Liv Heidi

  Har ikke brukt parfyme etter at jeg ble mamma (10 mnd siden), siden jeg ammer.
  Har en liten favoritt i en parfyme jeg selvsagt ikke husker navnet på nå, bare hvordan flaska ser ut, som er utrolig vanskelig å få tak på dessverre. Er ikke det typisk at man forelsker seg i ting som man må «halve jorda rundt» for å finne? 😛

 36. Hvor fikk du tak i lolita lempica? Har leita etter den en stund, men det er noen parfymeri som ikke har hørt om den engang!

  1. Fotballfrue

   Har jo linket til den :O

 37. Mange allvitende uvitende der ute,Karoline! Jeg har selv gått gravid to ganger og brukt deo med lukt og parfyme hver gang. Det legen sa til meg var at mange gravide blir veldig sensitive ovenfor dufter når de blir gravide, noen kan imidlertid også få en oversensitiv hud. Dette er på ingen måte skadelig, i verste fall er det ubehagelig:-) Når du ammer vil jeg likevel anbefale deg og kanskje kutte litt ned på parfymen. Babyer elsker at det lukter «naturlig» mamma:-) Lykke til med innspurten fine, Karoline! Dette kommer til å gå så fint .

 38. Har faktisk ikke luktet noen ut av dem utenom Rain fra Clean som jeg selv har. Den er utrolig god.
  Må forresten bare påpeke og si at du tar utrolig flotte bilder!

 39. De nude skoene, hvor er de ifra? De var sååå fine!

 40. Linda Marie

  Den Lolita Lempicka-parfymen du – og nettbutikken – kaller Orange, het da virkelig L da jeg jobbet på parfymeri for noen år siden.. Det er derfor det står en svær L på esken 😉 Men det er gode dufter, ingen tvil om det! Ikke min type duft, men gode dufter likevel 🙂

 41. Var kan jag få tag i Lolita Lempicka i Sverige?

 42. I love lolita lempicka!

 43. Hei Caroline. Da jeg leste din blogg om Lolita Lempicka så testet min kone den, og både hun og jeg elsket den. Så jeg vil skrive en blogg om den parfymen også. Jeg tenkte å skrive at jeg fikk inspirasjon fra deg med henvisning til din side (link) til bloggen om Lolita Lempicka her: https://www.carolinebergeriksen.no/2013/10/16/ukens-lesersporsmal-parfyme/

  Håper det er i orden, men ønsker å spørre deg først!

  Veldig glad for å ha funnet denne parfyme «skatten», og takk for at du blogget om den. Hvis jeg kan få gi ett tips fra meg til deg: Faubourg 24, Hermes. Enten edt eller edp. De sier Eau de parfum er best. Den er fantastisk, men parfyme er veldig individuelt, men denne er vert en test.

  Lykke til med ett nytt blogg år 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Klart du kan! Så hyggelig at dere liker duften, den er fortsatt en stor favoritt hos meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *