Oppskrift-onsdag: Quattro Formaggi

Altså, hjelp! Håper det er ok å skryte litt av egen innsats på kjøkkenet i blant, for denne oppskriften er helt sinnsyk! At jeg ikke har tenkt på alle mine favorittoster samlet på middagsfatet tidligere, sånn bortsett fra til ost- og rødvinsaften. Dette kommer vi garantert til å lage igjen og igjen, og det håper jeg du også kommer til å gjøre.

___________________________________________________________________________________________________________

oppskrift – pizzabunn 

4 egg  2 ss. kremfløte 1 ts. bakepulver  3 never revet ost  litt salt  2 ss. olje  4 ss. soyamel  2 ts. johannesbrødkjernemel (jbkm)

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du

Kakk eggene og tilsett fløten sammen med bakepulveret. Bruk en kjøkkenmaskin for å blande ingrediensene. Tilsett soyamel, jbkm, olje og revet ost. Smak til med salt. Bland til du får en passe tykk deig. Tilsett gjerne mer mel om du ønsker den tykkere. Hell deigen over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å smøre den utover i ønsket størrelse. Sett pizzabunnen inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, slik at den ikke blir brent.

___________________________________________________________________________________________________________

pizza – garnityr 

4 ss. seterrømme  1 hel chili  2 hvitløksfedd  salt  pepper  blåmuggost  chevre  mascarpone marquis  serranoskinke  pinjekjerner  ruccola

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Del chilien i to og skrap ut frøene. Finhakk den. Finhakk hvitløksfeddene og bland både chili og hvitløk sammen med seterrømme. Smak til med salt og pepper. Dette skal du bruke som pizzasaus, så når pizzabunnen kommer ut av ovnen, lar du den avkjøle seg før du påfører sausen. Smør den godt utover hele, men la det gjerne være igjen en liten skorpekant. Skjær opp ønsket mengde av de forskjellige ostene du har valgt, du kan fint bruke andre oster enn de fire vi hadde på, men jeg anbefaler disse sammen på det sterkeste, det var helt nydelig. Vi brukte halve blåmuggosten, halve chevren, halve marquisen og kladdet på ca. 5 teskjeer med mascarpone. Bruk en hel pakke serranoskinke og plasser det der hvor det er plass, før du drysser over pinjekjerner og setter pizzaen inn i ovnen. Ovnen skal holde 180 grader og pizzaen kan stå ca. 12-13 minutter i midten.

Server med ruccola ved siden av, det er kjempegodt som topping.

– håper det smaker – 

77 kommentarer

 1. Å, nå fikk jeg vann i munnen! Denne må jeg prøve! 🙂 Er sikkert en fest i munnen med alle disse forskjellige smakene. Lurte på hva jbkm gjør i deigen? Må man ha med dette? 🙂

  1. Fotballfrue

   Den gjør at deigen ikke blir så rennende, ville ikke droppet det, men tror du kan adde litt fiberhusk i stedet, om du har det 🙂

 2. Ohh! Denne skal jeg helt klart lage. Den så supergod ut, og jeg er bestandig på utkikk etter godbiter uten hvete og gluten. Takk for inspirasjonen!

 3. Det så kjempegodt ut! Ps: blåmuggost er ikke bra for gravide, selv om den er smeltet i ovnen 🙂

  1. Blåmugg som er oppvarmet i ovnen er helt trygt for gravide så lenge ovnen er varm nok, og den står lenge nok inne 🙂 Listeria og Toxoplasma, som er de farlige mikroorganismene, dør ved oppvarming. Det er derfor det f.eks er trygt for gravide å spise pasteuriserte oster, i tillegg til å drikke melk som er pasteurisert.

 4. Åååh dette vekket en blåmuggost-lengtende og gravid frue! Dette skal definitivt prøves når kvalmen gir seg! Mums 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det MÅ du! Kjenner det blir et par ganger til ila. graviditeten 😉

 5. Hei, jeg lurte bare på om denne varianten av pizzabunn blir sprø, eller myk?

  1. Fotballfrue

   Trikset er å smøre den kjeeempetynn 🙂 Den er sprø i kantene, myk i bunnen / under fyllet 🙂

 6. Thanks a lot for this great recipe! Now I know why my Pizza maybe doesn´t look as yummy than yours because I don´t use eggs for the dough. And I hope really that my Pizza now will taste at least as yummy as if my adulted children bake the Pizza 🙂

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

  1. Fotballfrue

   You are welcome 🙂 This is so so so tasty! 🙂

 7. Nam! Dette så superdigg ut 😀
  Jeg spiser ikke lavkarbo, men har en oppskrift på pizzabunn som er litt grovere enn normalt, håper det smaker like godt!
  Tror du forresten jeg kan blande ost inn i en «vanlig» deig også?

  Ha en nydelig kveld fine du!

  1. Fotballfrue

   Ja, det kan du helt sikkert gjøre 🙂

  2. Kjempegodt å smuldre fetaost inn i pizzadeigen:) Fant en oppskift på det på passionforbaking.com

 8. Så utrolig god ut!
  Hvordan ost er det du bruker i deigen?

  1. Fotballfrue

   jarlsberg 🙂

 9. Jeg er inne her daglig jeg, Caroline. Totalt hektet på bloggen din.
  Nydelig bildeserie, som alltid. Enten det er mat, klær eller andre saker, så ser det bare så strålende ut. Til inspirasjon for grå mus som meg.

  1. Fotballfrue

   Så utrolig koselig å høre! Jeg er sikker å du er alt annet enn grå 🙂 Stor klem 🙂

 10. Mmmmmmm den MÅ jeg prøve, er veldig glad i ost så trur jeg blir å like den ja :))

 11. Nam! Vann i munnen! Elsker oster! Og er så fan av rømme/creme fraiche som pizzasaus!!

  Vil tipse deg om en god saus som jeg bruker til kylling og pasta (+bacon) men du kan jo velge noe annet enn pasta..
  Varme opp en pakke fløte, ha i 1/2 chili, en pakke blåmuggost som smelter i fløten + salt og pepper -vips så har du en kjempegod saus. Går også an å ha i flere oster. Kjempegodt med ruccola til:)

  1. Fotballfrue

   NAM 😀 Takk for tips 🙂

 12. elisabeth

  Takk!!:)

  Når jeg får kjæresten min hjem skal jeg mikse sammen denne til oss:)

  Leser bloggen din minst 2 ganger daglig! Den eneste bloggen jeg har holdt fast ved år etter år. Syns du skriver så mye bra, og jeg kan relatere så mye til det meste av det du skriver, og da blir det vel ekstra gøy og lese.

  Du er nydelig, et stort forbilde, virker så godhjertet og snill! Takk for at du legger så mye innsats i å blogge! Det gjør faktisk hverdagen lysere for meg:)

  Klem

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig, Elisabeth! Takk for at du følger med og <3lig takk for så fine ord <3

   Stor klem!

 13. INGRID 16år

  https://fotballfrue.no/2013/03/20/oppskrift-onsdag-ostefylt-kylling/
  Idag lagde jeg middag til familien og da brukte jeg denne supergode oppskriften som du la ut for en stund siden på bloggen. Alle i familien syntes det var veldig godt! Det var også enkelt å lage!

  1. Fotballfrue

   Så koselig 🙂 Det er jo så godt!

 14. Kan man erstatte soyamel med noe annet? Er det eneste jeg ikke kan få tak i så seint på en onsdag 🙂

  1. Fotballfrue

   Det tør jeg ikke si :/

 15. Likte oppskriften, denne skal testes uten tvil! Hvor er det jeg kjøper jbkm???

  1. Fotballfrue

   på helsekosten 🙂

 16. Dette har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men syntes det var litt morsomt…sånn apropos graviditet og hva er lov å si til gravide:
  https://www.dagbladet.no/2013/10/16/tema/foreldre/mammanett/aller/gravid/29806695/

  Peronlig synes jeg at kommentarer om magens størrelse, uansett om det er at den er stor eller liten, heller ikke er greit. I artikkelen her trekker de bare frem at folk kommenterer de store magene.

  Ha en strålende kveld 🙂 Jeg skal ta en liten treningsøkt, takket være inspirasjon fra bloggen din 🙂

 17. Det er så kjekt med oppskrifter! Jeg får mye inspirasjon til hva nytt jeg kan prøve med min egen mat, som f.eks pinjekjerner til pizza.
  Knall! 🙂

  1. Fotballfrue

   Pinjekjerner på pizza er så godt! Nesten uansett topping 🙂

 18. Yummi 😀 Flinka!

 19. Hei!den pizzan så greit digg ut!
  Har ikke tenkt på at man kan spise serranoskinke som gravid så lenge man steker/varmer den opp i stekeovnen!
  :))

  1. Fotballfrue

   Man kan også fryse den ned (minimum 4 dager, minst 18 minus) for så å tine den og spise den 🙂 Men kun spekemat, ikke ost 😉

   1. Ragnhild

    Listeria dør ikke i fryseren har jeg hørt…sånn sett blr man avstå fra alt av spekemat så lenge man er gravid. Det beste er kanskje fryseren, deretter steking i ovn. Skal visst stekes på over en viss temperatur på så og så lang tid også for å være sikker. Dette er bare det jeg fikk beskjed om av lege. Jeg hadde salamimaraton etter fødsel

   2. Listeria dør ikke ved frysing, det er det kun Toxoplasma som gjør. Spekemat kan inneholder listeria om det forurenses ved produksjon, men det er relativt trygt så lenge det spises ferskest mulig. TOxoplasma er mer vanlig ved kjøttprodukter og da spekemat, men den parasitten dør ved frysing over flere dager på minimum -18 grader.

 20. Hei 🙂 Så nettoppp et program på NRK1 nå ang ulovlig salg av hunder, der hunder blir fraktet til Norge 5-6 stk i samme bur som ligger i sin egen avføring.. Hunder som blir bindt opp så de ikke kan legge seg ned, og hunder som er skadet 🙁 Lurer derfor på om du som toppblogger ikke kan prøve å spre litt info til folk om dette? Mange unge som leser bloggen din som kanskje ikke ser på NRK og ikke får med seg slike programmer.. tilfeldig at jeg ikke så det..

  1. Fotballfrue

   Uff, dette er så ille 🙁 Skal se om jeg kan se det i reprise 🙂

 21. Hei 🙂 Off topic, men ser du skriver flere steder at du bruker MorrocanOil til håret ditt, så da antar jeg merket er bra og vil gjerne prøve 🙂 Men, hvor finner jeg MorrocanOil Volume Shampooen? :O Finner den ikke i noen norske nettbutikker..

  1. Fotballfrue

   Frisøren min selger den i hvert fall 🙂 Hendrix Hair på Majorstuen i Oslo!

 22. Hei, så veldig godt ut! 🙂

  Har foresten en ting jeg lurer på om bloglovin som jeg og flere ikke skjønner noen ting av.. Det er to follow-knapper på bloglovin der den ene er for å følge bare profilen (meningsløst??) og den andre knappen er bare for å følge bloggen, noe jeg mener er det bloglovin er til for! skjønner ikke hvorfor man skal følge profilen… Men når jeg går på din profil er det BARE en knapp der som følger bare bloggen din (tror jeg) og flere av toppbloggerene har det slik. Mens alle andre har disse to. FInner ikke noe om hvordan man endrer det på bloglovin.. hjelp??

  1. Fotballfrue

   Jeg kan dessverre ingenting om dette :O

 23. Ååå, hvorfor finnes det ikke laktosefri blåmuggost i Norge, når man virkelig vil prøve seg på pizza i helgen? Neste gang jeg er i Sverige blir det hamstring av ost igjen, fy søren som jeg savner en del oster, sikkert noe med høsten å gjøre og også fordi du lager oppskrifter som kunne vært tatt ut av kokebøker, skal også hamstre inn det jeg ellers ikke finner i Norge av laktosefrie varer, for det er så mye jeg ønsker å lage.. <3 Du er så flink og inspirerende i matveien <3

 24. Dette så helt nydelig ut, hadde det ikke vært for at jeg er litt redd for ost og LIVREDD for pinjekjærner hadde jeg prøvd den med en gang!! 🙂

 25. Hei!

  Har laget pizza fra boka di før. Ser ut som det er samme deig? 🙂 Men jeg har nå fått melkeallergi. Derfor lurer jeg på om du tror det går an å lage bunnen uten ost?

  1. Er det allergi, eller er det laktosen du reagerer på?

   1. det er allergi, så fløta kan jeg vel erstatte med soyafløte da. Men det er verre med osten

   2. I mange dagligvarebutikker så får du kjøpt ost som er laget av tofu, både fast ost, revet ost og mozarella-style:) Har ei datter med melkeproteinallergi, så her unngåes alle melkeprodukter til henne.

   3. De fleste tåler likevel ost 🙂

   4. Det er helt feil h. De som har allergi mot melk (dvs melkeprotein) tåler ikke ost. De som derimot har laktoseintoleranse kan tåle litt ost. Det er veldig mange som tar feil av de to. Mange tror også at de som er allergisk mot melk kan bruke laktosefrie produkter, men det er helt feil da det er melkeprotein i de produktene også.

 26. Hei! Jeg har et spørsmål til deg (eller kanskje mer til Lars Kristian?). Jeg vil veldig gjerne gå ned noen kg i fettprosent, da jeg har litt overvekt spesielt rundt magen, og vurderer da å prøve å omstille kostholdet mitt til et lavkarbo kosthold. Har nå sett gjennom en del av oppskriftene dine, Caroline og finner mye god inspirasjon og tips her. Men lurer på en ting. For dere er jo lavkarbo kosthold nettopp et kosthold, men for meg som er mer ute etter en diett for å kunne gå ned, vil dere da anbefale å spise disse oppskriftene? Kanskje litt vanskelig formulert, men kan ta et eksempel. Trener ca 4 ganger i uken med høy intensitet, om jeg skulle ha spist frokostene som står skrevet om i f.eks. ditt innlegg «det store frokostinnlegget», vil dere da anbefale de oppskriftene for å kunne gå ned i vekt? Eller bør jeg for eksempel holde meg unna mandelgrøt, eller den søte granola’n e.l.? Setter stor pris på svar:)

  1. Du kan fint bruke oppskriftene mine til å gå ned i vekt, men du burde kanskje være litt forsiktig med den müslifrokosten da nøtter er svært energitett 🙂 Du trenger ikke gå helt lavkarbo, men et relativt kutt i inntak av karbohydrater vil uansett ha god effekt.

 27. Ser helt fantastisk ut! Skal prøve den til helga, sammen med litt god rødvin. Glede seg. 🙂

  1. Fotballfrue

   rødvin <3

 28. Du fortjener skryt! Den så god ut 🙂
  Elise-solberg.blogspot.com

 29. Hei
  Oppskriften ser så god ut, jeg har allerede prøvd pizzaen din med pesto, mozarella og laks. Den har blitt en gjenganger her i huset! Jeg leste spørsmåle til Oda og ville gjerne slenge meg på og spørre om du teller kalorier noen gang når du lager mat? Jeg forsøker ofte å redusere kalorimengden i oppskrifter jeg finner som er lavkarbo, både dine og andre steder. De er jo ofte veldig kaloritette med fløte oster, pinjekjerner og sånt. Hvordan har det seg at en kan holde vekten på et lavkarbokosthold når det er så mye kalorier i lchf mat?

  1. Det er nesten helt uvesentlig hvor mange kalorier det er i en matvare eller i en rett, det eneste som egentlig betyr noe er hvor mange kalorier du totalt får i deg. De aller fleste som følger et lavkarbokosthold inntar færre kalorier sammenlignet med et kosthold basert på mye karbohydrater og «lite» fett.

   1. elliis

    Takk for svar:) Tror jeg skal sjekke litt mer om lchf og se om det kan være noe for meg!

 30. Åh, pizza med oster er storfavoritten hos meg 😀 Det er jo SÅ godt!

 31. Nom nom nom!:) It makes me very hungry!:) Looks so delicious as all your recipes Caroline! xo

 32. Å herre! Jeg må alltid inn og se når du poster oppskrifter og du skuffer virkelig ikke Caroline.
  Bloggen din er en kjemperessurs for de av oss som spiser lavkarbo! (og forsåvidt alle som liker å lage mat)
  Skal definitivt teste ut å ha créme fraiche og favorittostene på pizzaen. Og pinjekjerner var jo genialt!

 33. Prøv grønn pesto på bunnen, fantastisk godt! Vi pleier å lage med parmesan, fersk mozarella og feta, spekeskinke og cherrytomater, nydelig!:)

  1. Fotballfrue

   Nam 😀 Det skal vi prøve!

 34. Victoria

  Hei! Dette så kjempe godt ut! Jeg lurte på om du kunne fortelle hvor du kjøper de ingrediensene man ikke alltid finner i vanlige matbutikker, som for eksempel melet? Denne skal definitift prøves!

  1. Fotballfrue

   Du kan kjøpe det online hos funksjonellmat.no eller i helsekostbutikker 🙂 Vet at også enkelte meny-, europris- og ultrabutikker har det 🙂

 35. Carolina

  Pregnancy woman shouldn’t eat blue cheese, so I’m having high hopes around you did it only once

  1. Fotballfrue

   Then I can gladly tell you that: Yes, we can! When the cheese holds a very hot temperature for several minutes, it is safe, beacuase the listeria-bacterias die. Isn’t that great? That is the meaning of this whole recipe, that I, as a prgnant women, can eat blue cheese 🙂

 36. Oioioi, nå faller jeg nesten av stolen av lykke. Gjelder nedfrysingen Stranda-skinke og salami også? Jeg har nemlig hatt syke, syke cravings etter denne dumme skinka i snart 4,5 måned – holder på å gå på veggen… Det er noe av det beste jeg vet, så å måtte droppe det i ni måneder føles enkelte dager helt umulig! Synd det ikke gjelder ostene, gud som jeg lengter etter brie med fikenmarmelade på:) Men, ofrer gjerne alt for den lille i magen, såklart!

 37. Hei:) jeg elsker sånn type pizza men har ikke turt å spise serranoskinke etter at jeg har blitt gravid:( har du kun stekt den i ovnen eller har du fryst den først?? Du ser helt fantastisk ut, og så mye fint du har kjøpt til lille snuppa:) ps: jeg lurer på om også fotballfrua har humørsvingninger og kaster ting veggimellom iblant.;p klem Lene

 38. Hvorfor går du på lavkarbo?

 39. Hjelpe meg, jeg bakte denne pizzan din idag og OMG – Best ever!! Mannen i huset var også kjempefornøyd og kunngjorde tvert at denne kan jeg gjerne lage hver dag 😉 Tusen tusen takk for at du deler oppskrifter med oss 🙂 🙂
  Ha en fortsatt fin helg 🙂

 40. could you explain what it is johannesbrødkjernemel (jbkm) because I can’t deal with the translation? Thanks in advance.. 🙂

 41. Er denne oppskriften i boken din også?

  Kommer du med en bok som kun inneholder oppskrifter?

  Skal kjøpe boken din og håper det er mange oppskrifter i den..

 42. Kan man fryse ned bunnen? Hadde vært genialt å fryse ned mange og dra dem frem etter jobb!

 43. er det mulig og bytte ut johannesbrødkjernemel med noe annet slags mel? 🙂

 44. […] på en sunn pizza. Lavkarbopizzaen jeg har lagt ut oppskrift på tidligere – her eller her – er en ganske annerledes pizza, men denne krever mye færre ingredienser og går dermed kjappere […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *