Verdens håndvaskedag & pizzarester

Vet dere at det er verdens håndvaskedag i dag? Håndvask med såpe er verdens billigste og beste vaksine, og er også den enkleste og beste metoden vi kjenner for å forebygge sykdom blant barn. Med et såpestykke og rent vann kan barnesykdommer enkelt og effektivt reduseres, og det kan redde flere tusen barneliv. Faktisk hindrer én håndvask en rekke sykdommer, blant disse diaré og kolera, som faktisk dreper flest barn hvert år. Samtidig som vi vet viktigheten av dette, vet vi også at 2.4 milliarder mennesker mangler nok rent vann til å kunne møte sine mest grunnleggende sanitære behov, så derfor markerer  UNICEF i år håndvaskedagen ved å forsøke å verve nye faddere og studentfaddere.

Som studentfaddere gir du 50 kroner i måneden til prosjektet Schools for Africa, som blant annet fokuserer på at alle verdens skoler skal ha tilgang på tilstrekkelig med rent vann – på den måten sikrer man en trygg skolehverdag for verdens barn. Er ikke det utrolig bra? Det koster lite å hjelpe mye, 50 kroner hver måned er nesten ingenting for oss nordmenn dersom du ser på helheten. Jeg synes det er et flott tiltak. Du kan bli fadder ved å klikke deg inn her eller ved å sende en sms til 2160 med melding student 50 start.

 ___________________________________________________________________________________________________________

let’s get cozy on the floor 

Altfor lenge siden jeg har postet et bilde fra en av våre mange kosestunder på gulvet i løpet av dagen! Jeg ligger jo her oftere enn jeg sitter i sofaen, for her på gulvet er jeg liksom på høyde med de vakreste pelsdottene i verden. Hugo har begynt å legge seg på magen min igjen i det siste, dette ble liksom hans nye plass for ca. 4 måneder siden. Glemmer aldri da han lå der og den lille sparket ham, haha! Har aldri sett ham så redd før, han gjemte seg under sofaen og ble der i flere timer. Tok sin tid før han våget seg opp på magen igjen, men nå tror jeg han har kommet tilbake for å bli.

Her blir det pizzafest med rester fra i går til Farmen om en drøy halvtime. Det er ikke så lenge siden Lars-Kristian kom hjem fra Lillestrøm, nesten latterlig at man kan savne en annen så mye i løpet av en dag, for det er alltid så fnisete deilig å få ham tilbake.

Håper dere har hatt en fin tirsdag ♥ 

90 kommentarer

 1. Så herlig at kjærligheten mellom deg og Lars-Kristian enda er så sterk 😀

  1. Fotballfrue

   <3

   1. Vil bare si jeg er helt enig med «Latte & L.», men tror allikevel Caroline og Lars-Kristian jobber for å holde kjærligheten i livet. Noen mennesker passer bedre sammen enn andre, og jeg tror Caroline og L-K passer utmerket sammen. MEN, det er ikke rettferdig for de som for eks. har holdt sammen i 5, 10, 20 og 50 år, å si at det bare herlig (tilfeldig, og at de er heldige), fordi det er helt sikkert noe de har jobbet for, diskutert og ved å være overbærende med hverandre.

    Jeg vet at Latte ikke mente kommentaren negativt, men ville bare få folk til å tenke litt. 🙂 God onsdag!

 2. HAHAHAHAHA HUGO er søt 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, søteste chihuahuaen 🙂

 3. Herlig å lese om noen som later til å ha det så godt på alle måter, når man selv er i en skikkelig «down periode». Men sola finner vel sin vei igjennom skylaget her hos meg etterhvert og 🙂

  1. Fotballfrue

   Den perioden kan være skikkelig kjip, og det er jo ikke uvanlig at den kommer nå om høsten <3 Sender deg gode tanker!

 4. Dyr er så herlige, for de merker virkelig når det er noe som skjer enten at man er gravid, syk, trist eller glad.
  fantastisk herlig!!! de kommer sikkert til å passe godt på den lille:
  men hva har skjedd med innsiden på underarmen din? eller kanskje d bare er noeed bildevinkelen:)?

  hs en flott kveld:)

  1. Fotballfrue

   Det håper og tror jeg at de vil 🙂

   Det er sikkert bare senene som synes ekstra godt fordi jeg strammer / vasker 🙂 Måtte se godt etter selv, skjønte ikke hva du mente :p

   1. Helt normalt, jeg blir sånn på innsiden bare jeg bøyer på håndleddet 😉

    Syns forresten det er kjempe bra at du fremmer denne saken, ordentlig håndvask i 1. minutt, fjerner faktisk 99 % av bakteriene! Jobber i helsevesenet, så for meg er håndhygiene ekstremt viktig, både for å forebygge hos meg selv, og også for å forhindre smitte blandt pasientene. Skal bli fadder med en gang! 🙂

   2. Yvonne

    Så bra:) ha en fin dag:):)

 5. Mariel van Velzen

  Kan du legge ut oppskrift på pizzaen ? 😉

  1. Fotballfrue

   JA 😀 Kommer i morgen!

   1. This is great, thanks a lot, because exactly this was my question, if you will also post the recipe for the pizza. Because I bake the Pizza for our family since a very long time with the same recipe and to be honest it doesn´t taste me as good as in the past. And to be more honest my adulted childern are now able to bake a much better Pizza than I 😉

    http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 6. Hehe stakkars Hugo 😉 Jeg skjønner godt hva du mener med å savne noen på den måten!
  Kos dere med farmen 🙂
  http://elise-solberg.blogspot.no

 7. Ååh du er så vakker <3

  Jeg har et spørsmål som jeg lurer veldig på.. Du som er så opptatt av sunnhet og ser ekstremt flott ut.. Teller du kalorier? Eller bryr du deg ikke om hvor mange kalorier du får i deg iløpet av dagen så lenge du spiser sunt?

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg teller ikke kcal., det ville blitt for fanatisk for meg, noe så slitsomt å ha kontroll over :/ Jeg spiser meg mett på sunn mat, og er fornøyd med det 🙂

 8. Søøte Hugo, noen dyr blir sånn når du går gravid. Kattepusen til søsteren min ble utrolig kosete og SKULLE ligge på magen min mens jeg gikk gravid i fjor høst og vinter. Nå er det såvidt hun gir meg noe oppmerksomhet. Sære sære pusen.. Så Hugo, han har skjønt det han <3 =)

 9. Ikke med såpestykke – den er en bakteriebome, akkurat som håndkle vi tørker hendene på hjemme hos oss selv. Dispenserer såpe og papir er best. Enda bedre er hånddesinfeksjon, fjerner myeer bakterier enn håndvask, meninger fanatiske er man jo ikke hjemme 🙂 i institusjoner derimot, er hånddesinfeksjon flittig brukt både fordi det fjerner flere bakterier enn håndvask og fordi det ikke tørker ut huden like mye som såpen gjør 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg fikk en epost fra UNICEF som skrev såpestykke :/

   1. lizliz

    Såpedispenser er mye bedre å bruke enn såpestykke, dette lærte vi også på sykepleien 🙂 etter alt vi lærte rundt dette kommer jeg aldri til å kjøpe såpestykke. Dispenser anbefales;) blir for fanatisk og skulle desinfisere hendene i hjemmet.

  2. Hånddesinfeksjon dreper, i tillegg til de sykdomsfremkallende bakteriene, din egen normalflora på hendene. Normalfloraen er en del av den første forsvarslinjen, og bidrar til å hindre de sykdomsfremkallende bakteriene i å trenge inn i kroppen ved å være en barriere. Kjedelig å drepe barrieren. Såpe holder i massevis til daglig bruk. I sterile omgivelser trenger en selvsagt å være sikrere på at en har drept de sykdomsfremkallende bakteriene, og man bruker hånddesinfeksjon med f.eks. klorhexidin. Helsevesenet er et godt eksempel på et sted hvor hånddesinfeksjon blir brukt 🙂

   1. Ja, i institusjoner ja- derfor jeg skrev det ikke brukes i hjemmet. Bakterier trenger vi også for å overleve 🙂

    Hm, så rart :/ Jeg lærte på skolen (studerer sykepleie) i fjor at såpestykke er en bakteriebombe da bakteriene kan «sette seg fast» på såpestykke, neste som bruker såpestykke vil da få dine bakterier, etterhvert vil det da sitte en god del bakterier fra forskjellige mennesker på det såpestykket :p

   2. Jeg personlig velger å desinfisere hendene mine på jobb fremfor å vaske de da en håndvask skal vare i 60 sek (minst) for å fjerne det meste av bakteriene. Nå var det heller aldri snakk om at såpe generelt ikke er godt nok i hjemmet, men at dispenserer såpe er et bedre alternativ enn såpestykke fordi bakteriene kam bli igjen på såpestykket. Neste man som bruker såpestykket vil da få de bakteriene på hendene sine og med mindre neste mann bruker minst 60 sek på å vaske hendene vil de fremmedbakteriene bli på hendene som igjen lett går i matvarer, munnen etc.

   3. Håndvask med såpe og vann så må du vaska å gni godt i 30 sek, med hånddesinfeksjon holder det med å gni i 15 sek, så det er påvist at man dreper fler bakterier med desinfeksjon enn såpe og vann:-)

   4. Men å drepe flere bakterier er jo nødvendigvis ikke bra, faktisk kan det øke risikoen for å bli smittet eller overføre smitte til andre.

   5. Som regel ikke i ditt eget hjem. Ja, noen bakterier skal man ha der, men som sykepleier bruker vi stort sett bare desinfeksjon. Det er mye tryggere for andre pasienter når det er snakk om smitte! Det dreper det meste av bakterier, med tanke på at andre pasienter ikke skal bli smittet.

   6. Hva man gjør på sykehus og hjemme er selvsagt to forskjellige ting. På sykehus er det personer med nedsatt immunforsvar, og der er det viktig med desinfeksjon. Utenom sykehus og andre lignende institusjoner vil jeg tro at bruk av desinfeksjon virker fullstendig i mot sin hensikt og øker risiko i stedet for å senke den.

   7. i hjemet holder håndvask i massevis! på instutisjon bruker e både håndsprit og håndvask og på oppkast og diare bakterier er håndvask best siden noen av dei bakteriene er resistente mot håndspriten.

  3. Kristin

   Det hadde jo vært veldig greit om man kunne fikse hånddesinfeksjon til alle som bor i Afrika, men det hadde blitt forferdelig dyrt. Jeg tipper UNICEF vet hva de driver med, dette er jo ikke akkurat en kampanje Caroline har funnet på. Såpestykke og vann er mer enn godt nok når alternativet er å ikke vaske seg i det hele tatt.

  4. Hei Linda,

   Her gjelder det å sette håndvasken litt i perspektiv. For oss her i Norge er det selvsagt ikke noe problem å si at det er bedre med flytende såpe fra hånddispenser, men for svært mange mennesker i verden er ikke dette noe alternativ. For mange er det alt for dyrt og vanskelig å få tak i. Vask med såpestykke og vann er uendelig mye bedre enn vask med bare vann. Et såpestykke hjelper til med å løse opp partikler som vann ikke klarer å løse opp. I disse partiklene ligger det også ofte mange bakterier, og de forsvinner da med vask med såpestykke. På mange skoler i Afrikanske land er hvordan man skal vaske hendene med såpestykke blitt en del av undervisningen, noe som redder barn fra sykdom.

   1. Så klart er såpestykke bedre enn ingen såpe i det hele tatt 🙂
    Var nå aldri meningen å skape noen diskusjon om såpe, poenget mitt var at om man har muligheten til å velge så er flytende såpe et bedre alternativ enn såpestykket 🙂

  5. Til vanlig er flytende såpe bedre enn såpestykke, men med tanke på at dette er en «kampanje» som skal hjelpe barn i u-land, er det større sannsynlighet for at de får tak i et såpestykke 😉 Og hånddesinfeksjon i hjemmet er ikke bedre enn håndvask. Er man i kontakt med biologisk materiale (kroppsvæsker) skal man ALLTID vaske hendene. Hånddesinfeksjon skal brukes mellom hver pasient og bytting av rom, etter bruk av hansker osv.

   Man skal heller ikke bruke håndvask og hånddesinfeksjon sammen, da det ødelegger huden.

 10. Jeanette

  haha,stakkar Hugo! Han skjønte vel ikke mye da nei.Håper den lille ikke har noe imot hunder da 😉 hehe

 11. husker hun som tegner Nemi sa det, at hun bedømte folks moral utfra om dem liker dyr eller ikke. Hun sa: «jeg stoler ikke på mennesker som ikke liker dyr».
  Det er kanskje litt snevert. Men den kjærligheten du viser for de to søte hundene dine, er helt nydelig. Sier så mye om deg , Caroline.

  Klem fra en dyrevenn

  1. Fotballfrue

   Elsker hundene over alt i verden <3

 12. lykkeliten

  Hei!

  Gøy å følge deg som gravid=) Masse inspirasjon til barnerom mm. Så liker bloggen bedre enn før – faktisk!

  Jeg synes det er flott at du har innlegg som dette – du når ut til så mange , og derfor er det utrolig kjekt å klikke seg inn å se at du har satt dette på dagsorden. Har lyst å tipse seg om en stiftelse som jeg synes er fantastisk- og som du kanskje kan vurdere å fortelle om her inne. http://www.sykehusbarn.no Det er en stiftelse som har som formål å gjennomføre tiltak som fører til økte trivsels tilbud for alvorlig syke barn og unge på sykehus. Stiftelsen ble stiftet av to pappaer til to små jenter med diagnosen kreft.

  Ønsker deg fortsatt en fin dag, og ett fint svangerskap! Lykke til når dagen endelig kommer =)

 13. Frida Isaksen

  Hehe, så koselig 😀 Kan du poste bilde av magen din nå? Moro å se forskjellen fra nå og noen mnd siden! 🙂

 14. vet du at det er den internasjonale markeringdagen for barn med uventet død i dag?
  «Pregnancy and infant loss rememberance day»
  I dag klokken 19.00 skal det tennes lys over hele verden til minne om alle de små barna vi har mistet.

  1. Hvorfor i all verden skrive sånt på bloggen til en (snart) høygravid dame? All verdens medfølelse til deg, men da vet du vel også hvor vondt det er å være bekymra forelder?

   1. Er da vel ikke noe galt å vise omtanke over alle de som har mista barn selvom en er gravid? Vi kan ikke glemme alle barna som dør fordi om vi er redd det skal skje oss selv.

   2. Men ærlig talt til deg da. Hun sa jo bare at det ikke kun er verdens såpevaskedag hva den nå heter. Og uansett er jeg 100% sikker på at Caroline faktisk vet, gravid eller ei, at det faktisk er noen som mister sine barn i magen, uavhengig om denne jenta skrev det eller ikke.. Så skjerp deg.
    Det er jo ikke til å stikke under en stol at noen faktisk mister barnet sitt. Det skjer. Uansett om man vil eller ikke.

 15. Såå søte dere er:) Heldig du som får se din kjære nesten hver eneste dag:) Sitter her og sutrer mens jeg savner kjæresten som jeg ser et par tre ganger i mnd, håper de neste 9 mnd går fort! ææh..

  1. Fotballfrue

   9 mnd. kan gå både fort og sakte, det har jeg erfart i år, hehe :p Men uff, så leit at dere ser hverandre så sjelden. Håper det blir bedre med tiden 🙂

 16. Haha, så søt. Hunden til mamma brukte alltid å legge potene i rundt magen hennes og øret på magen til mamma da hun var gravid med meg 🙂 Det er forsatt en fryd å lese bloggen din i denne tiden Caroline, jeg er blitt skikkelig babysjuk etter at du begynte å skrive om den lille, og jeg som aldri skulle ha egne barn tar meg selv i å titte på babyklær, haha 😀 Ha en fin kveld! 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, noe så skjønt <3 Og så koselig at du har blitt litt babysyk, hihi 🙂

   Klem!

 17. Hei! Det gjelder ikke dette innlegget, men jeg har et spm. til deg ang. deres seng:) Har sett selv på en sånn fra Skeidar. Lurer på hvilken madrass kjøpte dere til den? Takk for svar!
  Ha en fin kveld videre!

  1. Fotballfrue

   Å, det husker jeg ikke, dessverre :/ Vi kjøpte i hvert fall madrasser etter hjelp fra de ansatte på Skeidar 🙂 Prøvelå en hel haug 😉

 18. Ååååh, haha, hunder er verdens skjønneste skapninger 😀

 19. Jeg skjønner ikke hvorfor du kaller håndvask vaksine. Det er jo faktisk det motsatte. Vaksinering er jo å utsettes for smitte nok til at man får en immunologisk respons. Håndvask er å unngå smitte. Syns det var litt rart bare.

  1. Fordi begge deler har som hensikt å hindre spredning av smittsomme sykdommer.

   1. Karolina

    Hensikt eller ei. Å kalle håndvask for en vaksine er feil! 😛

   2. Fotballfrue

    Du får gi beskjed til UNICEF 🙂

  2. Ja, fysj! Dette er også mye viktigere å poengtere enn budskapet i teksten…

   1. Jeg har ikke på noen måte sagt at det er viktigere. Hvorfor tolker du det sånn? Det er jo lov å kommentere 🙂 Ikke var jeg agressiv i kommentaren heller, men kanskje den ble oppfattet sånn.

 20. Sandra Elvenes

  Hehe njå. Gjemte seg under sofaen. Dakar :p. Utrolig søte hunder.
  Et lite spørsmål som ikke har direkte med innlegget å gjøre.
  Hvor har du kjøpt den «koppen» med tannbørsten i? Er p
  Er på jakt etter lignende 🙂

  1. Fotballfrue

   Den er fra Matilde M 🙂

 21. Martine

  Det er gøy med slike kosestunder 🙂 Dyr er så herlige! Nå er mine mye større, og hester.. Men det er fortsatt like godt med en kosestund, slipper til og med å legge meg på gulvet..
  Og så må jeg bare si at når har jeg bestilt gloMinerals Under Eye og Camouflage etter inspirasjon fra deg, og jeg gleder meg sånn til å få prøvd det! Har fått med meg at det er viktig for deg, så jeg lurer på hvordan du går frem for å finne ut om de produktene du kjøper er testet på dyr?

  Ha en fortsatt fin kveld 🙂

  1. Fotballfrue

   Det beste du kan gjøre er å bruke dyretestet.no, der finner du god oversikt over grønn og rød liste. Er det et merke som ikke står der, kan du sjekke PETA eller sende en epost til det aktuelle merket 🙂

 22. Johanne

  Hei! Lurte på om du er plan-fadder siden du tok opp temaet?
  Er selv fadder til ei lita jente på Fillippinene, og det er såå koselig med bilder, brev og tegninger!
  Ha en fin kveld, klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi er ikke faddere i Plan, men i verdens barn 🙂

 23. For et bra påfull med verdens håndvaskedag egentlig !

  Og du er kjempe fin som vanlig 🙂

 24. Cathrine

  Har allerede vært studentfadder i et år, flott mulighet! 🙂

 25. Haha, dette høres såå freaky ut, men jeg drømte at jeg var au pairen din i natt! Og datteren din var sååå søt med store blå øyne, heelt lyst hår og smilehull også het hun noe skikkelig fint som jeg ikke husker.. Leah Johanne eller noe! Tror jeg er litt for engasjert i bloggen din, må få meg et liv!

  1. Fotballfrue

   Å, så skjønt! Du er vel god, for en fin drøm 🙂

 26. Du er så positiv og har så mange fine tanker om det å få barn, veldig koselig og inspirerende å lese 🙂

 27. Fantastiske små og skjønne hunder. Jeg tilbringer også litt tid på gulvet hver dag med min hund, men hun er en stor berner sennen. Og de er virkelig ikke dumme skapninger. Når jeg var gravid, bodde jeg nesten på badet de 4-5 første månedene. Og hunden forlot aldri min side. Fikk bruke henne som hodepute, så vi sov ganske mange timer sammen på bad-gulvet.
  Er så koselig å lese bloggen din. Såklart er det en selvfølge at det blir mye om den lille ugla, men jeg synes du er flink til å balansere dette med alt annet du også skriver.
  Lykke til framover 😉

 28. Nydelig genser! 😀 kledelig farge til deg! hvor har du fått tak i den? 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk 🙂 Den er fra Victoria’s Secret 🙂

 29. Marita Helen

  Først må jeg bare si at du er helt fantastisk og det er en fryd å følge bloggen din 🙂 Du er en stor inspirasjon! Skal bli spennende å følge deg på neste kapittel i livet 🙂
  En annen ting.. Jeg mener å ha lest for litt siden at du hadde morkaka i front? Jeg var på ultralyd for andre gang i går og fikk vite at jeg også har det. Lurte på når du kjente tydelige spark? Jeg går inn i uke 21 i morgen og kjenner fortsatt ikke noe:/ Er så mye mer betryggende når man kjenner disse herlige små fotene sparke fra seg <3 Med førstemann kjente jeg det tidlig men da var ikke morkaka i front.. 🙂

  Ha en strålende dag :))

  Stor klem <3

  1. Fotballfrue

   Ja, det stemmer 🙂 Jeg har faktisk kjent liv siden uke 18, og Lars-Kristian har kjent siden uke 20-21. Men det kan jo være at ettersom du tidligere har kjent liv uten morkaken i front, så er forskjellen såpass stor at det du kjenner nå blir så svakt i forhold? Jeg er jo førstegangsgravid, og kjenner bevegelse veldig godt sikkert at den enkle grunn, til tross for at morkaken ligger i front. Spent på hvordan det vil kjennes ved neste svangerskap om den ligger bak 😉 Sikkert en stor forskjell 🙂 Jordmor sa til meg at du ikke bør kreve liv før rundt uke 26-27, så ikke stress for mye med det ennå, alt er helt sikkert i skjønneste orden 🙂 Men igjen, du kan alltid ringe sykehuset og reise til føden for en sjekk om du er for urolig <3

   Stor klem 🙂

   1. castelle

    jeg hadde ikke morkaka i front og kjente ingenting før uke 22:) helt normalt!

   2. Marita

    Endelig har lillegutt vært litt aktiv så mamsen fikk kjenne herlige spark <3 Er nå i uke 23 så det var hærlig betryggende! 🙂
    Var også veldig godt å høre hva din jordmor hadde fortalt så nå håper vi snart pappa også får kjenne 🙂 Så lenge den lille har det bra så er jo alt godt 🙂 Det er jo trossalt det viktigste!
    Å, ja, det er veldig stor forskjell på å ha morkaken i front og ikke. I allefall min erfaring:)

    God helg videre 🙂

    Stor klem

   3. Marita

    Endelig har lillegutt vært litt aktiv så mamsen fikk kjenne herlige spark <3 Er nå i uke 23 så det var hærlig betryggende! 🙂
    Var også veldig godt å høre hva din jordmor hadde fortalt så nå håper vi snart pappa også får kjenne 🙂 Så lenge den lille har det bra så er jo alt godt 🙂 Det er jo trossalt det viktigste!
    Å, ja, det er veldig stor forskjell på å ha morkaken i front og ikke. I allefall min erfaring:)

    God helg videre 🙂

    Stor klem

   4. Fotballfrue

    Så utrolig deilig! Gratulerer så mye 🙂

    Mange klemmer!

 30. Haha, ler hver gang jeg ser Ronaldo. Han er jo så søt ^^ En venninne har en slik en hun også, med verdens største underbitt! Haha.

  Fikk nettopp SMS fra samboern mens jeg satt og leste innlegget ditt, og kjente at det kriblet i magen 😀 (og vi har bodd sammen i 2 år).

  Ha en glad dag! 😀

  1. Fotballfrue

   Å, den følelsen! Fortsatt like stas med sms 😉 Hehe, jeg tror faktisk alle tibber har en form for underbitt, Ronaldo har bare veldig, veldig lite 🙂

 31. Syns det er så fint når du trekker inn litt perspektiv på verden. Vi har det så utrolig godt, og er født så heldige, og det koster oss så utrolig lite å ende livet til andre mennesker. Selv har jeg valgt meg leger uten grenser, og gitt penger til de i mange år. Når jeg fikk jobb ved siden av studiene doblet jeg hva jeg gav. Og helt ærlig, jeg merker virkelig ikke at pengene forsvinner, til tross for en svak økonomi (etter norsk standard). Innlegget ditt minnet meg om det. Så i dag skal jeg sette opp summen på det jeg gir i måneden igjen. Takk for påminnelsen! Og det gav meg virkelig en god latter, historien om Hugo! Haha, hunden min hadde nok reagert pånsamme måte! Fantastiske små dyr <3

 32. Hei! Du tar flotte bilder Caroline! Du har jo et lyst hus, så lyset gjør vel også sitt på bilde kvaliteten, men bruker du noe filter eller bildeprogram? Jeg er på jakt etter litt tips ser du 😉

 33. M e r e t h e

  Pass deg for hybelkaninene hvis du slenger rundt på gulvet hele dagen, de kan bite 🙂 🙂

 34. Hei, jeg lurer bare på dette med mat til datteren din osv. Skal dere liksom aldri gi henne usunn mat, eller sukker. Kommer hun liksom aldri til å få spise smågodt i helgene når hun blir eldre, eller få kaker med sukker i??
  Dette er bare et spørsmål jeg har lurt på en stund! 🙂

  1. Fotballfrue

   Joda, det skal hun sikkert få 🙂

 35. Flott med fokus på håndhygiene 🙂

  Dette er som du skriver veldig viktig for å holde seg frisk, og heldigvis blir det i veldig mange barnehager prioritert å bruke tid på at de små vasker hendene grundig før måltider og etter toalettbesøk…..Men, da vår sønn begynte i første klasse forsvant den prioriteringen.Og det ble forklart med at det ville ta alt for lang tid å gjennomføre håndvask før spisingen….Jeg tok dette opp med helsesøster og på foreldremøte (Siden dette gikk fint i barnehagen der ungene var fra 3 til 6 år, så bør det vel gå omtrent av seg selv med barn fra 6 års alder og oppover) Men uten at det ble tatt tak i.Noen mente at om det var så viktig så fikk sønnen min vaske hendene «alene» .Endte med at jeg puttet en liten Anti-bac flaske i sekken, men den bruker han jo ikke når ingen andre gjør det…;-)
  Dette synes jeg er helt utrolig…for noen signaler å sende til barna…og mange av disse foreldrene nøler jo heller ikke med å sende barna på skolen igjen for tidlig etter at de har vært syke….
  Håndhygienen blir i allefall ivaretatt her hjemme 😉

  1. Silje Anett

   Så utrolig dårlig av de:(
   Jobber selv i barnehage på en avdeling med 10, 1-2åringer. Å vi vasker hender før alle 3 måltidene.
   De aller minste får hjelp til å stå på en liten krakk, og synes det er stas å få «søle» litt med vann:)
   Skulle ikke tro at det var så vanskelig å få til med så store barn, som faktisk klarer det selv.
   Har jobbet på skole også, og der måtte alle vaske hender før maten.
   På tur bruker vi anti-bac eller våtservietter.

 36. Hahaha, nå lo jeg høyt! Søte Hugo :))

 37. Tvillingmamma90

  Så fint å lese det du skrev om håndvask, her er vi og barna veldig nøye på håndvask, da ene tvillingen i hus har en sjelden lungesykdom og må holdes borte fra diverse luftveissykommer. Vi har da blitt veldig nøye på håndvask. Og når det går di verste barnesykdommene rundt bruker vi antibac . 😀 og vi holder de verste baskeluskene borte 🙂

 38. Hahahaha! Åh! Hjrenen min koblet feil så jeg leste «verdens håndveskedag»! Er det mulig??! Jeg tenkte «Huh…jaja…det er da virkelig en dag for det aller meste»…. Jeeeez! *flau*

 39. Synes neglene dine er så pene! Er det din egen lengde, eller bruke du falske? (Hvis det er sistnevnte… Hvor får du de fikset?)

  1. Fotballfrue

   Jeg legger de hos Katrine i Skien, Super Nails and Body, hun er så flink!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *