Sun and Peanut Butter Cookies

Hei! Kom nesten nettopp tilbake fra en langtur med hundene, vi gikk og gikk og gikk og gikk i over en time, det var så skjønt! Lars-Kristian er med ODD i Lillestrøm i dag for å spille treningskamp, så da ble det bare tre på tur, men det var så fint likevel. For et vær! Rett før vi gikk ut smalt jeg sammen en cookie-deig og nå har jeg akkurat laget ferdig fyllet, og ettersom de ble så gode som jeg håpet på, klarer jeg ikke å vente med å dele oppskriften, dere må få den nå! Disse skal ned på høykant mens jeg har hjemmekontor resten av dagen. You have to try!

___________________________________________________________________________________________________________

peanut butter and chocolate sandwich cookies 

2 dl. mandelmel ♥ 2 dl. peanøtter  1 ts. bakepulver  1/2 teskje salt 1 ts. vaniljepulver   0.5 dl. smeltet smør  0.5 dl. smeltet peanøttsmør  1 egg  stevia vaniljedråper

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Knus peanøttene i en blender til de blir som fint mel. Bland alt det tørre i en bolle, tilsett deretter smeltet smør og smeltet peanøttsmør (smelt gjerne dette sammen i en kjele) sammen med egg, og bland godt til de blir en slags smuldredeig. Jobb deretter gjennom deigen med hendene. Press deigen ut til små kjeks på bakepapir. Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

___________________________________________________________________________________________________________

sjokoladefyll 

1 dl. kremfløte  1 ss. mykt smør ♥ 1 ss. philadelphiaost  1 ss. bakekakao  evnt. noen steviadråper med vaniljesmak

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Pisk kremfløten til krem og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med søtningen, og bland godt. Dette tar du på halvparten av kjeksene, før du legger en kjeks over. Jeg fikk tilsammen 16 kjeks og dermed 8 kjeks med fyll.

– håper det smaker – 

107 kommentarer

  1. Hei sota! Hade bare lyst til aa dele dette med deg http://www.melissaspania.no/barnehagen-syns-jeg-er-for-streng/#comment-1300 egentlig mest for kommentarene sin del. Det er helt sykt saa mye fordommer det er der ute og meninger (spesielt om ting man faktisk ikke har noen kunnskap om). Tenkte paa deg fordi dette er sikkert ting du vil oppleve i fremtiden med LCHF kosthold+barn!

    Cokkiesene ser forresten sykt gode ut! Klem xo

  2. anna gabriella

    ohoj! så nydelig!
    har akkurat fått konstantert svangerskapsdiabetes – tror du disse kan bakes likevel i og med at det bare er stevia (dog en del fett)?

    1. Fotballfrue

      Ønsker deg god bedring 🙂 Jeg er ganske sikker på at disse er helt ok for deg 🙂

  3. Inger eik Ravndal

    Hei Caroline!
    Nå har jeg akkurat bakt ferdig, men kjeksene mine bare smuldrer fra hverandre

    1. Fotballfrue

      Så rart! De var veldig faste her, som på bildene 🙂

      1. Camilla

        Mine smuldret også fra hverandre selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Bruker et mandelmel fra iherb, kanskje det ikke fungerer like godt som det du bruker!?

      2. Fotballfrue

        Så leit! Kan godt være at det har noe med saken å gjøre, ja :/

  4. Inger eik Ravndal

    Hei Caroline!
    Nå har jeg akkurat bakt ferdig, men kjeksene mine bare smuldrer fra hverandre

    1. Fotballfrue

      Jeg har laget disse mange ganger, og det har aldri hendt :/ Kanskje du kan prøve med mindre væske neste gang?

  5. NAMNAM !

    Disse får bli dessert i dag

  6. Janette Saul Prickstein

    I love your blog, however these were the worst cookies I have ever had. I had a similar experience when I fell in mud once and the mud entered my mouth. On a brighter note the Quattro Formaggi was Marvelous!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *