Utendørs treningsglede i vinterhalvåret

sponset tøy

Å kle seg godt og riktig er nøkkelen dersom du vil fortsette å trene ute i vinter. En kjekk regel er å følge 3-lags prinsippet, har du hørt om det? Kort fortalt handler det om å kle på seg nettopp 3 lag på overkroppen: Innerste lag, mellomste lag og ytterste lag.

___________________________________________________________________________________________________________

3-lags prinsippet 

innerste lag: bør bestå av superundertøy eller ull med tekniske egenskaper som transporterer svette ut i neste lag og sørger for å holde kroppen tørr. Jeg har valgt å bruke Svala Hood fra Kari Traa som har nettopp disse egenskapene.

mellomste lag: hensikten med mellomlaget er å være isolerende. Her bør du velge et teknisk plagg med børstet innside, som både varmer og transporterer fuktighet. Her har jeg valgt en løpejakke fra Röhnisch.

ytterste lag: nå har du allerede to lag som holder deg tørr og varm, så ytterlaget bør være pustende og vindtett for å holde på varmen og beskytte mot ruskevær. Jeg bruker Svala Pants innerst på underkroppen, og ytterst bruker jeg en foret løpetights fra Röhnisch. Det kan bli ganske varmt med begge disse to, så dersom gradestokken ikke viser mindre enn 5 grader, kan du fint klare deg uten det innerste laget her. På overkroppen bør du velge en tynn vindjakke som både puster og holder på varmen. Jeg har en fra Asics som beskytter mot både vann og vind, og som er fukttransporterende.

Jeg liker å kombinere det hele med en lue, spesielt dersom det er minusgrader ute. Å fryse på ørene er kanskje noe av det mest ubehagelige som finnes og kan virkelig ødelegge en ellers fin tur. Luen min er fresh rosa og er selvfølgelig fra Kari Traa. Joggeskoene mine finner du her, storfavoritt om dagen!

Og dere! Til og med tirsdag 08. oktober gir getinspired deg 15 prosent rabatt på absolutt hele nettbutikken ved bruk av koden treningsglede. 

___________________________________________________________________________________________________________

pregnant, but still in shape

___________________________________________________________________________________________________________

På meg ble faktisk den første løpeturen utendørs på kjempelenge gjennomført i dag. Jeg bestemte meg for å prøve ettersom presset mot blæren og kynnere har minsket betraktelig den siste tiden, så jeg holdt ut i nøyaktig 30 minutter og er kjempefornøyd med innsatsen. Jeg hadde helt ærlig aldri trodd at jeg i uke 33 skulle være i så god form. For en følelse!

Programmet mitt nå sier skravling og kamp, så jeg må komme meg i bilen. Skal ikke være for sen i dag! Krysser fingrene for seier, heia ODD!

82 kommentarer

 1. Jeanette

  man skulle nesten ikke tro at du er gravid.du er heldig som er i så fin form! Også er du kjempeflink med treningen.Men er det ikke litt skummelt å jogge ute alene? Hva om det plutselig skjer noe?Uansett: du ser så fantastisk ut 😀

  Nå skal jeg lage litt lavkarbovafler snart 😀

  1. Fotballfrue

   Jeg er ikke glad i å jogge ute alene sånn om kvelden, men midt på dagen går det fint og i hvert fall langs asfalten 🙂 Om du tenker på ift. graviditeten er jeg jo aldri langt hjemmefra, så det går fint 🙂

 2. Thanks, this is helpful because I walk each day at least about an hour outside and I don´t like to freeze 🙂 I agree how important it is, too wear a cap. Do you also have the feeling that most of the heat get lost on the head?

  And thank you also that you wear my favourite colour: pink!

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 3. Jogger du med løst hår, eller var det bare nå når du tok bilder?:)

  1. Fotballfrue

   Fletter det som regel, men det avhenger av om jeg skal gå eller jogge 🙂

 4. Kristina

  Du ser uforskammet bra ut!! 😀 jeg selv ser ut som en druknet katt på løpetur:-p lurer bare på om du ikke bruker noe varmere på beina? Ettersom dette var et innlegg om å holde seg varm på kalde dager. Mye av kroppsvarmen slippes jo ut fra blant annet håndledd og ankler.

  Du er virkelig et stort treningsforbilde! Når jeg ikke vil ut å løpe så tenker jeg på deg 😀 hjelper alltid!!

  1. Fotballfrue

   Haha, du er sikkert kjempefin! Om du tenker på føttene / anklene, så anbefaler jeg ullsokker om vinteren som dekker ankelene 🙂 Og gjerne løpehansker!

 5. Men sokker…? Må si du et smart som poengterer så viktig det er med gode klær og lue, men ikke å bruke sokker 🙂

 6. Fryser du ikke på anklene når du ikke har sokker? Eller gjør det at du har såpass mange lag på over- og underkroppen at det ikke gjør noe?

  1. Fotballfrue

   Ikke i går, men når vinteren kommer er det helt klart smart med sokker 😉

 7. Hei! Har et spørsmål til Lars-Kristian! (forsåvidt deg også, Caroline)
  Hvilket lag heier du på i tippeligaen bortsett fra ODD?
  Er det sann at når man bytter klubb, så heier man plutselig ikke på laget man spilte for lenger, eller er ikke det så svart/hvitt?
  Og er det «lov» å heie på andre klubber enn sin egen, eller hvordan er dette?
  Litt random spørsmål med tanke på innlegget, men dette er noe jeg alltid har lurt på, så håper du/dere har mulighet til å svare 🙂

  1. Jeg holder selvsagt med Aafk 🙂 Man heier nødvendigvis ikke på det laget man spiller for, men ønsket om å vinne er uansett like stort. Hvilke følelser man har for gamle klubber avhenger litt av hvordan tiden i den klubben var. Min periode i Aafk, Lyn og LSK var stort sett positive, og jeg håper derfor at alle disse klubbene gjør det bra 🙂

 8. Så fint og fresht treningstøy!

 9. Så fresh og fin 😀

 10. Så fresht! Jeg vil også være i så god form når jeg blir gravid en gang! Sykt inspirerende 🙂

 11. Du er suuper Caroline! 😉 men har et lite spørsmål. Hvordan har du tenkt til å organisere treningen etter at du har født di lille prinsesse? Tror du at du kommer til å få like mye tid?

  1. Fotballfrue

   Det er det ingen som vet, men jeg håper å kunne opprettholde treningen når kroppen er klar for det 🙂

   1. Ett ord: Joggetrille :-))) Vi kjøpte den like etter at sistemann ble født – med nedfellbar rygg sånn at den kunne brukes fra nyfødtstadiet av. Det som var skikkelig moro med det, er at når ungene ble litt større så brukte de å peke på joggevogna og si «ut». Og når minstemann ble enda flinkere til å prate, brukte han å si «må du springe mamma» hvis jeg ble lat og ville gå i oppoverbakkene :-)) Vi hadde også regntrekk til trilla, så vi var ute uansett vær. Ungene elsket det!!

   2. Fotballfrue

    Hehe, herlig 🙂

 12. Wow, så mye fint! Jeg elsker Kari Traa-kolleksjonene, de er jo så fargerike og inspirerende 🙂

  Du er så ufattelig sprek, og det er inspirerende som få ting!

  Håper dere har en fin kveld!

 13. Hvor er luen din fra?

  1. Fotballfrue

   Kari Traa 🙂

 14. Hvordan er skoene i størrelsen?

  1. Fotballfrue

   Helt normale 🙂

 15. Hvilke tips har du til sko da?
  Det er jo iskaldt å løpe med joggesko når gradestokken nærmer seg 0…

  1. Fotballfrue

   Jeg jogger alltid med vanlige joggesko 🙂

 16. Hei.
  Jeg skulle gjerne sendt deg denne meldingen privat, men siden det ikke går, tar jeg meg den frihet å skrive til deg her.

  Jeg ville bare gi beskjed om at jeg lager personlige smykker med bilde av «din» baby. Jeg tenkte at siden den søte lille snart kommer ut i verden, så ville jeg bare informere deg om dette. Jeg vet ikke om dette er noe for deg, men jeg ville bare gi beskjed.

  Jeg legger ved linken til produktet, så kan du se om du liker det. Du kan gjerne slette denne meldingen etter du har lest den siden dette ikke er et reklame-jippo…

  http://epla.no/handlaget/produkter/649014/

 17. Hei. Hva slags sko bruker du ute når snøen og frosten kommer?
  Brodder, piggsko eller vanlige?

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker bare vanlige, kjøper brodder ved siden av 🙂

 18. Veldig bra tips! Elsker å løpe ute, særlig nå som fargene er så fine <3

 19. Helt enig med deg! Å fryse på ørene når man trener ute er IKKE bra, jeg får hodepine jeg, dersom jeg fryser på ørene ;-D En annen ting som kan være greit å investere i er hansker. Spesielt for oss med likfingre.. haha 😉 Ser jeg må ønske meg litt klær for utetrening til jul.. jeg har brukt mye ull når jeg løper, men han ikke vært så flink til å tenke på fukttransporterende klær..og det blir jo grisekaldt når jeg begynner å svette.
  Tusen takk for at du deler så mange gode tips!
  Btw så er du en fantastisk inspirasjon, og ser fantastisk ut løpende med kul på magen! LEKKER! 🙂

  Klemmer

 20. Du ser otroligt vacker och stark ut, både på utsidan och insidan!
  Du inspirerar verkligen!

  Lycka till med allt i framtiden, ni verkar ha det underbart!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne du 🙂

 21. http://www.kapoff.no/kategorier/Jenter/Tilbeh%c3%b8r
  Mye ugletilbehør til jente. Kanskje du finner noe du liker?

 22. Du ser fantastisk ut, tenk at du er i uke 33!! 🙂 Du er en inspirasjon, den dagen jeg blir gravid håper jeg å kunne følge i dine fotspor 🙂
  God klem!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for det! Er kjempeglad for at jeg er i så fin form, men gleder meg veldig til etter fødselen nå også 😉

 23. Henriette

  Du ser fantastisk ut, fresh og rosa <3 det sprudler treningsinformasjon ut deg 🙂

  Det er flott at du viser varme klær osv, men så anklene dine, har selv sprunget mye ute sommer som vinter i kortsokker, liker ikke å bruke lange sokker ellers og tok meg derfor aldri bryet å skaffet meg noen som var litt lengre til treningsøktene ute. Noe som irriterende førte til en liten betenelse i anklene, ikke bare derfor men legen antydet at det faktisk kunne ha noe å gjøre med kalde ankler ^^ Hihi
  men va vet vell jeg, kan hende jeg har hørt helt feil ^^

  1. Fotballfrue

   Hehe 🙂

 24. har du lagt på deg noe i graviditeten? bortsett fra magen da, hehe 🙂

 25. Jeg har den tightsen. Elsker den <3 Anbefales!

  1. Fotballfrue

   Den er så tykk! Men perfekt når det blir kaldere 🙂

 26. Så flink du er 🙂

 27. Åh, du er så fin inspirasjon Caroline ♥
  Håper jeg kan bli som deg når jeg blir gravid. You go girl, ønsker deg all lykke!
  *Stor klem*

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂

 28. Litt varmt for Siljans 15-16 plussgrader i dag, vel? Jeg kjøper ikke dette helt, det er slik jeg kler meg for jogging i femten minus. Løper du utendørsturene langs veien?

  1. Fotballfrue

   Var 11 grader da jeg løp, og jeg har aldri skrevet at jeg løp i dette i dag 🙂 Dette er tips til vintersesongen, de fleste vil nok forstå at 3-lags prinsippet ikke trengs på dager som denne 🙂 Ja, jeg jogger alltid langs asfalten og aldri / svært sjelden i skogen.

   1. Ok, det forklarer jo en del. Jeg vil forresten også anbefale buff, ullsokker og skihansker til vinterløping. Men hvorfor jogger du aldri / sjelden i skogen? Det er jo så landlig der du bor, må da være noen mer spennende steder å jogge enn akkurat langs hovedveien.

   2. Fotballfrue

    Fordi jeg synes det er skummelt, jeg tør ikke 😉 Takk for tips! 🙂

   3. Nei nei nei, du går jo glipp av det vakreste med høsten! Kan du ikke bare jogge der du og LK har gått tur med hundene tidligere, der du er kjent? Jeg lover, du vil finne fred i sjela hvis du tar deg en tur i skogen. Her er bilder fra min og Melvins superrolige 21-km i skogen på lørdag: http://gaupaas.com/2013/10/05/meninga/ .

    Vi jogger riktignok i Østmarka i Oslo, så det er sikkert ikke så skummelt, men det er jo ulv der 😉 Og folk. Folk er vel både bra og dårlig. Jeg skulle helst vært uten folk.

   4. Tror min siste kommentar havnet i spamfilteret ditt, sikkert fordi det fulgte med en link 🙁
    Jeg lagde ricottabiffen din i dag. Synes det manglet noe på den, bacon, kanskje? Gulrot- og pastinakk-pureen var megagod, den var det beste med hele måltidet. Nam! Uansett, en god vegetarmatidé var det.

   5. Fotballfrue

    Ja, bacon hadde vært kjempegodt til! Takk for innspill, det skal jeg prøve nesten gang. Enig i at det liksom manglet det lille ekstra 🙂 Og ja, den pureen er farlig god! Skal sjekke spamfilteret 🙂

 29. <3 brynene dine!

 30. Du er så utrolig flott!

 31. Du ser helt smashing ut! Men ser jo ikke på bildene at du er gravid engang. Husker jeg venta og venta på magen de gangene jeg har vært gravid – må være litt stusselig og ikke h noe særlig mage..
  Men.. Du ser veldig bra ut og man kan jo ikke få både pose og sekk! Og som du sier så er magemålet normalt når du logger i hun måler .. Så d er jo d viktigste 🙂

  1. Fotballfrue

   For min egen del har jeg mer enn nok mage 🙂

 32. Hei Caroline 🙂 Du er så herlig! Tusen takk for gleden og hverdagsinspirasjonen du gir meg gjennom bloggen din! Stor klem fra Ingunn

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig at jeg kan inspirere 🙂

   Klem!

 33. God kveld Caroline 🙂

  Jeg bare lurte på om du er forfotsløper eller ikke? 🙂

  Hilsen en liten løpenerd

  1. Fotballfrue

   Jeg vet faktisk ikke, men når jeg spurter / løper fort lander jeg i hvert fall på tærne 🙂

 34. Johanna

  Du har så utrolig mye fint treningstøy! Men den Kari Traa Svala Hood, hva slags stoff er det?? Superundertøy?

  1. Fotballfrue

   Det er ull 🙂

 35. Hadde det ikke vaert en ide å ha sokker også?? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det må du ha når det blir kaldt 🙂

 36. Heidi V

  Åh, så utrolig freshe klær! Nå gleder jeg meg til å komme i form etter fødselen 😀 Digger forresten at du flyr på det nederste bildet! 😉

 37. Kul att se att du håller i gång under graviditeten och mår så pass bra! Måste bara säga några ord angående att löpträna under graviditeten, särskilt så långt gången som du är. Ta det försiktigt! Jag är själv personlig tränare och har varit gravid två gånger så jag vet vad jag pratar om, det finns många problem som kan visa sej senare även om du inte känner av dem nu. Man bör helst undvika löpning (samt tung styrketräning) från vecka 20 pga relaxinet som du har i dina leder som gravid och stressen med onödiga sammandragningar, låg födelsevikt etc som det kan orsaka. Tänk så många dagar du kommer att kunna springa framöver, du är gravid så kort tid av ditt liv och det finns så många skonsammare men ändå effektiva träningssätt! Jag kommenterar bara av välmening. Önskar dej all lycka till med sista delen av graviditeten! Snart har ni ert lilla underverk hos er 🙂

 38. Supert innlegg sånn på starten av den kalde tida! Jeg har funnet igjen løpegleden i vår og sommer takket være deg, så da varer den kanskje gjennom vinteren også!

  Ha en fin uke!

  1. Fotballfrue

   Så flott 🙂 Flinke du!

 39. Hei jeg lurte på om hvem størrelse du har i den tightsen? Trenger virkelig en til vintersesongen?
  Er den foret eller varm?
  Er ganske mye tynnere enn deg og lurer på om den kan være litt for stor?

  1. Fotballfrue

   Jeg har strl. xs 🙂 Den er foret og derfor veldig varm 🙂

 40. Marianne

  Hei! Takk for fine tips, dette er noe jeg stadig glemmer når jeg skal ut på tur. Slenger som regel bare på meg det samme, vante. 😉 Synes at det med overdelene er enkelt å få tak i, men hva med underdeler? Skal man kjøre det samme der? Innbiller meg at det ikke er like lett når det gjelder tightser. Hvis jeg løper ute i kulda, får jeg det svært ubehagelig på lårene. Da svir det noe innmari! :O Dusjen etterpå er ikke spesielt god heller. Så tips til tights i kulda mottas med takk! 😀

  Benytter også anledningen til å si gratulerer med graviditet. Gleder meg til fortsettelsen! 😀 Blir så verpesyk når jeg ser forberedelsene deres og hvor koselig dere ordner i stand for den lille. <3 Lykke til de siste månedene. Klem.

  1. Fotballfrue

   Tightsen jeg linker til her er foret, så den anbefaler jeg virkelig 🙂 Den er varm og god. I tillegg kan du fint bruke ull under, som svala som jeg også linker til her 🙂

 41. Hei! Jeg bare lurte på om du løper alltid med håret ned? Jeg får det ikke til, så lurte jeg på om du får til å bruke lue med hestehale, eller om du bare bruker pannebånd? Du skjønner jeg har lyst til å bruke lue, men får ikke til å løpe med håret ned :-/ Takk for svar <3

  1. Fotballfrue

   Nei, har det ikke ned når jeg løper, flette til lue er det beste 🙂

 42. Hei, Caroline 🙂
  Takk for en fantastisk blogg som lyser opp hverdagen min! Selv sliter jeg med motivasjon når det kommer til trening. Jeg vet jo at du elsker det (og det er flott!), men har det alltid vært sånn, og har du noen tips til hvordan å komme i gang? 😀

  Stor klem! <3

  1. Fotballfrue

   Så koselig at jeg kan lyse opp hverdagen din, det gjør meg så glad 🙂 Har du lest innlegget mitt om treningsmotivasjon? http://fotballfrue.no/2013/01/15/15-steg-til-treningsglede/ Kanskje det kan hjelpe 🙂 Ellers er et tips å bare hoppe i det, gjør ting du liker!

   Klemmer!

 43. Du er så flink !

 44. Jeg blir så glad av å lese gjennom bloggen din!! <3

  Lurer bare på om du bruker øretelefoner når du jogger? Jeg har hatt problemer med alle jeg har prøvd, så lurer på om du kanskje vet om noen som er bra for jogging? Either way, takk for alt du deler!! <3<3 😀

  1. Fotballfrue

   Har støpt noen til min øregang, faktisk 🙂 Genialt! Fikk gjort det hos Hansen Teknikk i Oslo 🙂

  2. BOSEs MIE2 og SIE2 øreplugger sitter som bare det i ørene, også når man beveger seg, og har bra lyd. Sjekk for eksempel hos Soundgarden.

 45. Hei! Kjempefint treningstøy. Fikk lyst å kjøpe både sko, jakke og tights:-) Men ser jeg er litt sent ute ang rabatten. Kommer det en slik rabatt snart igjen? Lykke til med trening og baby!

 46. Randi S

  Ville bare ønske deg en god helg, og si at du gjør meg SÅ GLAD av slike innlegg som dette. Vakker er du, som alltid. Spreke treningsfarger, og gode tips å ta med seg. Har de samme jobbeskoene, elsker fargene. 🙂 Kos deg med sister-time! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *