På føden for første gang

I går var jeg på føden for første gang. Jordmoren min er verdens skjønneste, og hun har hele veien fortalt meg at jeg ikke må være redd for å si ifra, spørre eller ringe føden dersom jeg føler at noe er som det ikke skal. Den siste tiden har hun også bedt meg om å kjenne etter mot slutten av dagen, og tenke etter om jeg er fornøyd med aktiviteten som har vært. Jeg har kjent daglig liv i magen helt fra uke 18, og spesielt den siste tiden har den lille vært utrolig aktiv, så da vi satt på flyet på vei hjem fra Stockholm i går og jeg tenkte at jeg faktisk ikke hadde kjent den lille siden rett etter frokosten klokken ni om morgen, ble jeg utrolig engstelig.

Det første vi gjorde da vi landet var derfor å kjøpe kald drikke med sukker, sjokolade og andre ting som kunne få i gang litt bevegelse, og da vi kom ut i bilen senket jeg skuldrene, la meg tilbake i setet, dyttet litt på magen og bare kjente etter. Slik ble jeg liggende nesten hele veien fra Oslo til Siljan, men jeg kunne ikke kjenne noen tegn til liv og jeg ble bare mer og mer redd for at det skulle være noe galt. Selvfølgelig tenkte jeg at hun kanskje var sliten etter den travle dagen, men jeg har hatt travle dager tidligere også, og likevel har jeg kjent hint til at hun faktisk er der. Derfor bestemte jeg meg altså for å ringe til føden i Skien og snakke med dem. Dette var en telefon jeg virkelig gruet meg til å ta, og jeg vet jeg har mange med meg når jeg sier at jeg ikke ønsker å være til bry. For tenk om det ikke skulle være noe galt og de har brukt tid på å undersøke meg for ingenting? Men det er altså her jordmor alltid sier til meg at sånn må vi ikke tenke. At av de 100 som ringer og får komme til undersøkelse, er det 99 som går derfra med en beskjed om at alt er i orden, men det hender at det er dette ene fosteret som faktisk ikke har det greit, og det er den gravide de vil ha tak i og hjelpe. Derfor ringte jeg altså etter hvert som klumpen ble større og veien til Siljan kortere. Jeg forklarte situasjonen og fikk beskjed om å komme med en gang.

Vi var ikke på sykehuset før rundt midnatt, ettersom vi ikke kom oss avgårde fra Oslo før litt over klokken ti og det tar lang tid å kjøre denne veien, så dette er kanskje den vondeste kjøretuen jeg noengang har hatt. Vi ble tatt utrolig godt imot på sykehuset, jeg fikk dopler på magen og ble liggende i 20 minutter for at de skulle måle akitivtet og spark, og etter hvert kom legen for å gjøre ultralydundersøkelse. Heldigvis var alt i skjønneste orden, og legen klarte faktisk ikke å ta alle målene han skulle en periode, fordi hun var så aktiv. Likevel var dette aktivitet jeg ikke kunne kjenne så godt der og da, og det kommer nok av det at jeg har morkaken i front. Nå har hun nemlig snudd seg med hodet ned, slik at beina ligger opp og sparker mot den i tillegg, så dette er noe av grunnen til at jeg kan kjenne noe mindre enn tidligere. Men jeg skal kjenne noe, så de var veldig påpasselig med å fortelle meg at jeg aldri måtte nøle med å ta kontakt igjen om jeg skulle føle det på samme måte. Når jeg tenker meg om er det helt sikkert jeg som har glemt å kjenne etter i løpet av dagen, selv om jeg kan sverge for at jeg hadde gjort det. I dag har jeg selvfølgelig kjent henne med jevne mellomrom som tidligere.

Jeg angrer uansett ikke på at jeg dro dit, for de fikk meg til å føle meg så rolig og velkommen, så det var en veldig positiv opplevelse. Jeg hadde aldri i verden klart å sovne dersom vi ikke hadde dratt. Grunnen til at jeg skrievr dette er vel den at jeg ønsker å fortelle andre som føler det på samme måte at det ikke er noe farlig å ringe. De hjelper mer enn gjerne og vil at du skal ta kontakt dersom du er redd. For det å være redd for noe du ikke selv har kontroll over, er utrolig vondt. Som regel er det sjeldent noe galt, men det kan også være at det er noe i veien og da er det godt å vite at hjelpen er der, slik at man kan ta tak i situasjonen før det er for sent.

___________________________________________________________________________________________________________

Ellers, utenom at jeg har vært umenneskelig trøtt som følge av gårsdagen, har jeg vært på ELIXIA noen timer på morgenkvisten i et møte med Alexander for å planlegge et innlegg med øvelser for gravide. Det skal vi få til neste uke, så da håper jeg at mange blir glad! Så har jeg sittet stuck foran dataen og tatt igjen tapt arbeid etter gårsdagen, skal si det hoper seg opp fort, men det er jo bare bra. For noen minutter siden fikk vi en diiiger leveranse på døren her, jeg gikk nemlig amok og bestilte litt *kremt*en del nye småmøbler til blant annet gangen her om dagen, så jeg skal faktisk bruke kvelden på å skru! Haha, det blir så bra 🙂 Hoppet forresten inn i nytt ullundertøy fra Kari Traa / GetInspired da jeg kom ut av dusjen i dag. Det er jo nesten som en pysj. Minner om en jeg holdt på å klikke hjem fra Victoria’s Secret her om dagen, men denne er jo mye finere! Dessuten er det vinn-vinn med liksom-pysj og ull i ett. Jeg fikk det sponset 🙂

♥ 

175 kommentarer

 1. Sykehuset Telemark har verdens beste Jordmødre,og de er verdens beste kollegaer <3…velkommen tilbake,skjønne Caroline,pass godt på deg selv og lillemor så lenge <3 Goood klem <3

 2. Du er så herlig,Caroline. Du skriver så varme ord. Det er helt utrolig. Var selv på besøk hos min beste veninne på sykehuset igår. Hun har fått en liten gutt. Hadde en episode som din for et par uker siden, da hun ikke kjente liv. Ble tatt i mot på sykehuset med åpne armer. Fantastisk for en nervøs førstegangsmamma. Masse lykke til. Veldig gøy å følge deg på veien.. :)) Klem fra L.

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snille deg! Så deilig at alt gikk bra med venninnen din og den lille gutten 🙂 Kan tenke meg lykke er stor 🙂 Her i huset kan vi nesten ikke vente 🙂

   Stor klem!

 3. Cecilie

  Uff, jeg trodde også at det hadde gått galt da jeg begynte å lese… *grøss* Kjenner igjen følelsen. I det ene øyeblikket synes man at man har kjent for lite liv. Og hvis babyen tar HELT av inni der, så begynner man å lure på om det er FOR mye liv… jeg gikk 9 dager over termin (ble satt igang), og det var en lettelse å endelig slippe ansvaret for å «kjenne nok liv hver dag». Selv om det er de færreste som opplever at noe faktisk er galt, så blir man jo så knyttet til knøttet etter nesten 9 mnd i symbiose…. 😉

  Min lille gutt er 10 uker nå. Jeg har ikke ord for hvor magisk det er å være mamma… gleder meg hver eneste kveld til han våkner neste morgen og smiler mot meg. Ikke noe pes om han våkner om natten for å ha mat, bare kos, kos, kos. Takk og lov for den lange permisjonen – dag og natt har ikke noe å si lenger, hvis han er våken kl. 3 og kl. 6 for å spise, så bare sover vi til 10 i stedet for. Man får ikke gjort NOE av det man planlegger, og det er sjelden man klarer å komme presis. Men bestill mormorbarnevakt et par timer og send dem ut på trilletur, så kan man bruke tiden på å lakke negler og lese, eller gjøre husarbeid 😉 Som oftest blir det husarbeid… hvis man orker å være borte fra barnet så lenge da… hihi.

  Lykke til! Uansett hva slags fødsel du får, og hvordan du føler deg underveis, så fort babyen er ute er det over! Og da tar det heeeelt av 😀 😀 😀

 4. Godt at alt var bra! Lurt at du sjekka. Da jeg var ca 4 uker før termin, merket jeg ikke liv en morgen. Siste jeg kjente var kl 5 på natta, så kjente jeg ikke noe slik jeg pleide da jeg spiste frokost o.l. Kl. 12 begynte jeg å bli alvorlig bekymret, ringte sykehuset og fikk komme inn. Det viste seg at babyen hadde fått redusert blodtilførsel pga navlestrengen hadde kommet rundt halsen flere ganger. Det kunne blitt kritisk, så et par timer senere ble det keisersnitt. Jeg var sjokkert men lykkelig for å få en frisk jente ut. 🙂 de berømmet meg for å ha vært oppmerksom på liv i magen. Så jeg vil bare streke under det å følge sin intuisjon og magefølelse. Særlig hvis ikke det føles slik det pleier. Kjempebra at du gjorde det, må ha vært deilig å få bekreftet at alt var bra. 🙂 ha en god kveld!

  1. Fotballfrue

   Å, så godt det ordnet seg! Slike hendelser gjør det jo litt lettere å ringe om man er bekymret, takk for at du deler 🙂

   Klem!

 5. Er så viktig å være trygg graviditeten! Min jordmor var på samme måte, og det er så fantastisk. Opplevde en sånn dag selv, hvor jeg ikke kunne kjenne lille jenta mi, og det var utrolig ekkelt, så dro rett innom ble undersøkt, men heldigvis var alt bra!
  Lykke til videre, du ser flott ut og håper alt går bra med deg og den lille resten av svangerskapet!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne deg!

 6. Jeg var på føden og tok sparketest to ganger i første svangerskap og en gang i svangerskap nummer to, og kjenner veldig godt igjen den følelsen du beskriver. Man blir jo så redd når man oppdager at det har vært stille en stund OG den lille ikke våkner til liv etter at man har forsøkt med sukker og kalde drikker. Samtidig vil man absolutt ikke være den hysteriske gravide som maser på fødeavdelingen. MEN stol alltid på magefølelsen! Det er den gravide som er den lille nærmest, og har man ikke kjent spark en hel dag så skal man ta det på alvor. At den plutselig finner det for godt å turne rundt i magen når man har drukket det glasset med sykehussaft er tross alt bare en god ting. Lykke til med resten av svangerskapet!

 7. Er så viktig å være trygg graviditeten! Min jordmor var på samme måte, og det er så fantastisk. Opplevde en sånn dag selv, hvor jeg ikke kunne kjenne lille jenta mi, og det var utrolig ekkelt, så dro rett innom ble undersøkt, men heldigvis var alt bra!
  Lykke til videre, du ser flott ut og håper alt går bra med deg og den lille resten av svangerskapet!!

 8. Kjære Caroline!
  Så godt å høre at alt stod bra til med den lille – jeg er av den oppfatning at det er bedre å dra til legen en gang for mye enn en gang for lite! 😉 Har selv to små (4 og 1 år), og går alltid etter magefølelsen!

  Så vil jeg takke deg for all den inspirasjonen du gir! Har fulgt bloggen din lenge, og egentlig aldri forstått meg på denne treningslyssten – da spesielt løpingen. I januar tok jeg et skippertak, men flere utgangspunkter fra bloggen din (trening og mat). Begynte med å legge om kostholdet og gå turer. For formen min var jogging uaktuelt. Nå sitter jeg her 10kg lettere (fra 65 – 55) litt muskler her og der, og med en tredemølle i loftstuen som jeg fikk i 30årsgave forrige helg. Løper som bare det, og LIKER det faktisk! Neste år står KK mila for tur 😉

  Jeg føler meg bedre, og er sprekere og sunnere enn det jeg noen gang har vært, takk til deg! <3

  1. Fotballfrue

   Så gøy å høre at løping vokser på deg! For meg er det rett og slett terapi, en liten hverdagsflukt, kjempedeilig 🙂

   Tusen takk for så fine ord, er så glad for å kunne glede 🙂

   Stor klem!

 9. Så flott at alt var bra med deg og prinsessen i magen! =)

  For de som MÅ kicke på dette med sukker osv, JM og leger anbefaler at du skal enten drikke noe kaldt eller få i deg noe søtt for å sjekke om babyen er aktiv. Babyer reagere gjerne veldig fort på kalde drikker eller søte ting. De får et lite hmm kick av det!

  Slik at i dette tilfellet satte Caroline tilside sine egne prinsipper og valg foran barnet sitt, slik ALLE vordende mødre gjør.. For noe tull og skulle pirke på! Ahhh jeg blir så oppgitt!!

  Ha en flott uke videre Caroline =)

 10. Kristin

  <3

 11. Du är så vacker !!

  1. Fotballfrue

   Snille deg! Tusen takk 🙂 <3

 12. Beccalill

  Åh så bra at dere dro rett til sykehuset og fikk så god mottakelse der<3 Opplevde akkurat det samme som deg i forrige svangerskap og det er helt forferdelig<3 Jeg gråt av glede da de fant hjertelyden til den lille og at alt viste seg å være bare bra. Er så fint at du skriver om også disse tingene – er utrolig viktig å få det opplyst da det kan redde liv<3 For som du skriver, plutselig er det ikke bra med den lille magen og da er det jo desto viktigere å få hjelp med engang.

  Du ser strålende ut i Kari Traa klær – elsker klærene hennes selv:) Og nå gleder jeg meg KJEMPEMYE til treningtips for gravide – de tas imot på forhånd med stor takk!<3

  Du er allerede en vakker og flott mamma Caroline:) Klem!

 13. Godt at alt var bra med denne lille, og med mor. Veldig viktig at man blir møtt av mennesker man føler seg trygge på og som i varetar både mor og barns helse <3

 14. ååå… stakkars deg! den følelsen der hadde jeg mange ganger. og ble ikke bedre i runde 2. jeg kunne vekke mannen min midt i natten. helt hysterisk, fordi jeg var sikker på at jeg ikke hadde kjent liv hele dagen. og hvor mange ganger jeg kom gråtene til mannen min og sa at denne gangen var jeg sikker på at babyen i magen var død! siste runden ringte mannen min, legen min. for han var så lei seg for at jeg følte det sånn. jeg fikk komme til legen med engang jeg ble usikker. og var flere ganger på sykehuset og målte hjertefrekvens og fikk ultralyd. Uff, ble så sliten av dette… men ut har 2 hele fine friske gutter kommet til verden… Graviditeten kan være en psykisk påkjenning såvell som fysisk! mye man skal igjennom. Lykke til! snart i mål nå!!! gledes med deg. Bebiser er fantastiske små skapninger…..

  1. Fotballfrue

   Ja, det er ikke så rart at man bekymrer seg lett, utrolig hvor forelsket og uendelig glad man blir i den lille som bor der inne <3 Godt at alt har gått fint 🙂

   Stor klem!

 15. Kjempeglad alt var i skjønneste orden ❤ Stor klem fra en nybakt, sliten mamma 🙂

 16. Kjære Caroline!
  Utroligt så følelsesmæssigt man kan blive påvirket av andre, så deiligt at høre I alle tre har det bra 🙂
  Du er utrolig stærk, og ved selv hvad der er rigtigt for deg og din krop.
  Bliv ved me at lytte til deg selv, og vær stolt af deg selv, det fortjener du <3

 17. Du gjorde helt riktig! Det er bedre å ringe en gang for mye! Det å få svar på
  ulike bekymringer er viktig 🙂 Det gir ro både for deg og babyen deres 🙂 Kooos
  deg med graviditeten nå i siste innspurt! Tenk det! Siste innspurt! 😉
  Jeg har en sønn på 5 mnd. nå og kjennet noen ganger at jeg savner det å gå gravid.
  Det er STORT, men også krevende. Du verden for en kropp vi kvinnene er begavet med.
  En kropp som kan lage et nytt liv! 🙂 Og det å føde å se miraklet er helt magisk! 🙂
  Bare å gleeede seg! 🙂 klem ifra Nord 🙂

 18. Eplemos

  Veldig glad for at alt var bra og veldig glad for at du deler dette slik at flere kan ringe dersom de føler at noe er galt! Jeg gjorde nemlig ikke det med min nummer to, for je var redd for at føden bare skulle synes at jeg var hysterisk og at det bare var luft i magen.. Hadde noe som kunne minne om rier, men siden jeg bare var i uke 28 fortrengte jeg hele greia, beit tenna sammen og gikk på jobb.. Der gikk vannet og to timer seinere fikk jeg ei knøttlita jente. Nå gikk det heldigvis bra, men jeg hadde aldri tilgitt meg selv hvis det hadde gått galt og det hadde vært min feil siden jeg valgte å ikke ringe føden… Lykke til videre, snart (men ikke ennå håper jeg!) kommer hun 🙂

  1. Fotballfrue

   Veldig glad for at alt gikk bra 🙂

 19. Du gjorde HELT rett i å ringe føden! Heller en gang for mye enn før lite. Jeg ringte føden av samme grunn i våres jeg når jeg var i uke 36. Ble tatt rett inn, fikk Doppler på magen og alt bra. Senere på kvelden på Jm kontroll fikk hun en del funn som tydet på svangerskapsforgiftning så jeg ble sendt rett på sykehuset igjen. Dro hjemmefra klokken 17, hjemme kl 2… Men ble grundig målt og jeg fortalte legen at Jm hadde sagt at legene skulle sjekke sånn sånn og sånn. Legen engste nærmest av meg også men det gå jeg blanke i og stod på mitt.

  Du bærer på livets største skatt, og hun må forsvares med nebb og klør 🙂

 20. Så flott at alt står bra til med den lille ugla!

 21. Marita Ø

  Høres ut som du gjorde det eneste riktige 🙂 Alltid best å være på den sikre siden! Og du, det bildet av deg var vanvittig nydelig! Elsker det 🙂 🙂 Ønsker dere en fin kveld! Her skal jeg stupe til sengs veldig snart, sliten etter en lang dag, så i morgen håper jeg jeg våkner med masse ny energi igjen 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne <3 Håper du er oppe og hopper, klar for en ny dag 🙂

   Klem!

 22. En klem til deg Caroline – Så godt å høre at du ble tatt godt imot og at alt er vel med den lille !
  Forferdelige bekymringer !

  Et fantastisk viktig innlegg dette her. Et innlegg som belyser det gode i samfunnet, det trygge og det å bli tatt på alvor!
  Kjenner meg igjen i det å være til bry følelsen, så fantastisk flott at sykehuset fikk motbevist deg og mange med deg 🙂
  Takk for en fin belysning <3

  Klem
  Birte

 23. Christina

  Opplevde akkurat det samme for en halvannen uke tilbake. Vanligvis er hun aktiv stort sett hele tiden, og jeg merker enten hikke eller spark omtrent hver gang jeg setter meg ned. Men denne dagen viste hun ikke tegn til liv på mange mange timer. Prøvde å drikke litt cola, da jeg har hørt dette hjelper. Spiste meg mett, og prøvde å dytte litt i magen for å få respons. Ble så engstelig at jeg ikke klarte å holde tårene inne, men de på føden var sikre på at det ikke var noe galt så lenge jeg hadde kjent liv på morgenen. Heldigvis hadde de rett, og den natten var det full disco der inne! Aldri følt meg så letta i hele mitt liv!

  Godt det ordnet seg for dere! Selv om den lille ikke har kommet ut til verden enda, elsker jeg henne mer enn alt i verden allerede. 🙂

 24. Det er aldri feil og ringe til føden! Det er bedre for babyen at du er rolig og har det bra enn at du er bekymret.
  Veldig godt å høre at alt var i skjønneste orden 🙂 Gleder meg masse til å se lille pia deres!

  Må bare spørre hvor vinstativet er fra? Er på leting etter ett, men har ikke funnet det rette før nå! :-))

  Stor klem fra en englemamma med en ny prins i magen som har fått termin 1.januar 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er fra Home&Cottage 🙂 Så deilig med en ny en i magen, ønsker dere masse lykke til <3

 25. This post really scared me, I cant even imagine what you felt yesterday when you couldnt feel your baby moving! Very glad everything is ok!!! Take care! <3

  1. Fotballfrue

   Thank you so much, sweetie <3 Have you seen the lase episode of Breaking Bad yet? You have to!! 🙂 <3

   1. I havent yet :///// I have so much school work that i actually cry myself to sleep every night! Hopefully I will find the time during weekend!

   2. Fotballfrue

    Oh nooo! Sending you lots of love <3

 26. floottttt at alt gikk bra 🙂

  men lurer på en ting, har du jordmor i stockholm?

  digger bloogen din og venter alltid når du skriver en inlegg. går in på siden din flere ganger om dagen hihi 🙂

  1. Du svarte ikke på spørsmålet mitt? Klem 🙂

   1. Fotballfrue

    Jeg skjønte ikke hvorfor du tror det? Jeg skriver jo at vi var på sykehuset i Skien 🙂

   2. beklager hvis jeg skjønner feil.. har ikke bodd her lenge, bare i 3 år men prøver å forstå det du skriver hehe
    jeg skjønte det slikt at du var i stockholm fordi jordmoren din er der… hmmmm
    «I går var jeg på føden for første gang. Jordmoren min er verdens skjønneste…» du sier hvor du var, så begynner du å fortelle om jordmoren din. skjønte jeg noe feil?

    jeg beklager hvis du synes det var tight av meg å spørre, klem.

   3. Fotballfrue

    Jeg har hele tiden fortalt at vi var i Stockholm på jobbreise / business 😉 Ingenting å beklage.

    God helg 🙂

 27. Så bra at alt var i skjønneste orden! Kjenner til den følelsen av å ikke ville være til bry!
  I vår situasjon endte det desverre på verst tenkelig måte. Lille jenta vår kom stille
  Til verden for 2 uker siden, i uke 27+3.

  Som jeg har lært, det er bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite!
  Gleder meg på deres vegne til lille jenta deres kommer 🙂

  1. Fotballfrue

   <3 <3

 28. Veldig godt å høre at alt var i den skjønneste orden! Heller en sjekk for mye, enn en gang for lite 🙂 Lille fine babyjenta har det nok så fint inni magen din! 🙂 Og tenk, snart kommer hun endelig til verden :O Det er så spennende <3

 29. Jeg ble nødt til å scrolle nedover å finne «heldigvis» før jeg scrolla opp og leste hele teksten. Var så redd!
  Glad for at alt var fint, og krysser alt av fingre og tær for at det alltid vil være det 🙂

 30. Ååh, så godt å høre at alt stod bra til med den lille. Jeg kan tenke meg at dere ble urolige! Godt dere har sykepleiere, barnepleiere og jordmødre rundt dere som er i stand til å berolige dere. Det er så utrolig viktig, spesielt for førstegangsfødende! 🙂
  Ønsker dere alt vel!
  Klem fra Ungarn 🙂

 31. Å herlighet å nervøs jeg ble når jeg begynte lese!! Er så glad for at du reiste dit og at alt er bra med lille <3 Heier på dere

 32. Godt å høre at alt var i orden!

 33. Michelle

  Så godt å høre at alt var som det skal med hun lille 🙂 Uff, jeg kan ikke tenke meg hvordan det må være å føle de følelsene om at noe ikke er bra med barnet i magen. Det er nok mange der ute som er i samme situasjon som deg som ble veldig glad glad for dette innlegget 🙂 Håper du får en nydelig torsdag <3

 34. Så bra at alt er i orden! Lykke til videre 🙂

  http://elise-solberg.blogspot.no

 35. Annette

  Huff 🙁 Det er en forferdelig følelse.. Hadde to sånne omganger under min graviditet, men det var aldri noe galt 🙂 Godt vi har slike flinke jordmødre/sykepleiere og leger 🙂 Godt alt var i orden med den lille 🙂 Lykke til videre 🙂

 36. Kjempebra å høre at du og den lille har det bra:) Kjenner til den følelsen, og det er veldig spesielt å oppleve første svangerskap. Man er i en helt ny situasjon og opplever kroppen på en helt ny måte. Jeg har også ringt og vært å sjekket et par ganger, og helt på sin plass. I uke 34 opplevde jeg falske rier og fikk beskjed om at hvis jeg hadde åpning måtte jeg og mannen min fraktes i ambulanse til Drammen sykehus, da Ringerike sykehus ikke tok i mot premature barn. For et skjokk, husker bare blikket til mannen! Skal vi møte lillevenn allerede! Men heligvis hadde jeg ikke det og riene ble stoppet med riedempende medisner og en uke etter termin ble vi foreldre! Vi er utrolig heldige som bor i Norge og som har et så flott helsvesen.
  Kan virkelig ikke få roset jordmødrene og barnepleierne godt nok!
  Lykke til med siste fase! Godt å høre at hun har snudd seg. Nyt siste tid som Caroline og Lars Kristian, det er fantastisk tid dere har i møte, nyt heller det øyeblikket dere har der og da med lille Ugla, og ikke tenk på alt dere gleder dere til. Tiden går så altfor fort, så NYT!

 37. Hadde morkaken foran i andre svangerskap og holdt på å falle fra hverandre mot slutten av svangerskapet siden jeg ikke kjente babyen bevege seg innimellom. Ble flere kontroller, men knerten sitter på fanget mitt og spreller nå. Fyller 1 år om 2 uker:) Bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite. Det er kjempeflott at du som har så mange lesere deler slike ting som dette så kanskje andre som er redde for å være til bry heller tar turen innom føden. Av og til er det jo noe galt og da er det fint å komme seg dit i tide. Glad alt var er fint med vesle frøkna <3

 38. Englemamma

  Hos oss endte det ikke bra. Lillegutt døde brått og uventet i uke 34 i magen min. Det er virkelig det værste jeg noensinne har og vil være igjennom, tør jeg påstå <3

  1. Fotballfrue

   <3 <3 <3

 39. AndrineK

  Uff, been there done that! Jeg dro på en ekstra ultralyd i uke 14 ford jeg ikke hadde kjent noe liv enda (!) og magen var så liten. Haha! Helst skulle jeg gjerne hatt et ultralydapparat stående i stua gjennom hele graviditeten;) Jeg ler når jeg tenker tilbake på det nå, men jeg kommer garantert til å være like på tuppa med nr. 2.;)

  Så godt at alt var som det skulle! Takk og pris! Det er helt forferdelig når man går og lurer. Man prøver jo så godt man kan å være rasjonell, men panikken bygger seg opp uansett. Jeg tror de fleste jordmødre og leger bare ser på det som noe positivt at du vil sjekke at alt er bra når man er engstelig for barnet sitt. De 9 månedene er ikke tiden for å være heltinne:)

 40. Lisa-Mari

  Hei Caroline 🙂
  Så godt å høre at alt va i orden! Klem

 41. Ina therese karkac

  Ja det er best å bare dra!! Tips ang noe som er vanlig: svangerskaps forgiftning. D fikk jeg i grad av stor hodepine som ikke ga seg iløpet av 4 timer. Vanlig tegn på det. Dette skjedde på min termin dato.hadde litt synsforstyrrelsee også. D viste seg å være at blodtrykket var plutselig skyhøyt å urinen hadde mye protein. Så ble innlagt å deretter satt igang. Glad jeg dro selv om jeg følte at jeg kanskje kasta bort leger sin tid å vår sin tid den natta da hodepinen forsvant før de sjekket meg å jenta vår. Det er ikke super farlig men de må følge m blodtrykket såklart så best å være på sykehuset.
  Lykke til Caroline. Dette går fint. Stol på dine innstinkter. Det er det beste. Dra til sykehuset om du føler du må. Slapp av masse nå mot slutten. Samle krefter til fødsel. Min fødsel var ok men samtidig traumatisk pga keisersnitt komplikasjoner – men uansett hadde jeg gjort det igjen. Smertene på sitt verste fisker epidural som en drøm om en ikke allerede presser. Inntil da så er gass kjempe å bare pust og slapp av. Riene er korte og en takler det fint!! Mannen min masserte ryggen min – neders i ryggen når riene satt der først. Så kunne jeg fokusere på pusting mens presset av hard massering hjalp.

  Smertene er ikke noe en ikke takler.

 42. Nicoline

  Jeg synes du virker som en utrolig person Caroline.
  Alltid så mange baller i luften, du har en teft for interiør, mote og detaljer som er beundringsverdig, du fremstår som balansert, nyansert og rolig i de fleste situasjoner. I tillegg synes jeg du er sterk som deler så mye av dine innerste tanker, spesielt når det desverre finnes folk der ute som bare vil lage kvalm. heldigvis er de aller, aller fleste leserne koselige!

  Ønsker deg masse lykke til videre i svangerskapet, alt kommer til å bli bra, og dere vil bli en helt nydelig familie! Gleder oss til å få «Møte» henne:)

  Ha en fin dag!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snille deg <3

 43. så nydelig skrevet Caroline, og så godt å høre at alt er fint med dere begge/alle 3/5 (hihi). Leger er der for å hjelpe og berolige, og jeg må si at noe av det aller beste med jobben min er å berolige engstelige mødre, både de med barn i magen og de med barn på armen 😉 det aller beste er når knøttene smiler til meg i tillegg, da får jeg lyst å bare beholde dem selv 😀

 44. Christine

  Så bra at alt gikk bra<3 Hadde en lignende episode da jeg var gravid med jenta vår. Begynte plutselig å blø, nølte ikke med å ringe til sykehuset, og vi fikk beskjed om å komme tvert! På vei nedover i bilen, forbereder vi oss på det verste, vi trodde vi hadde mistet henne. Da vi kom ned på sykehuset ble jeg grundig undersøkt, og alt var i sin skjønneste orden! Hadde aldri følt en så stor lettelse før!:) Det går som regel alltid bra, men ring heller en gang for mye enn en gang for lite!;) Du ser fantastisk ut, og fortsett og nyt graviditeten<3

 45. Kristin

  Så bra at du kontakter lege når du er urolig, å ikke minst at de tar deg seriøs. Jeg mistet min gutt 3 dager før termin tidlig i år, totalt uventet, trodde jeg kom inn til fødsel grunnet smerter, så var det grunnet morkakeløsning. Det er det verste jeg har opplevd i mitt liv. Nå er jeg gravid på nytt med termin i begynnelsen av februar, så vi var heldige å ble gravide fort, ett ønske som er enormt stort for oss etter ett slikt tap. Nå for etter par uker siden når jeg var i uke 18 fikk jeg magesmerter og ble urolig, gikk med denne uroen i meg i nesten 2 dager før jeg kontaktet lege, jeg forklarte situasjonen og at jeg også tidligere hadde mistet 3 dager før termin, men jordmora i Tlf bare sa » å huffda»…..jeg virket veldig til bry for henne og hun skulle kontakte lege å ringe meg opp. Hun brukte så lang tid at jeg til slutt ringte en annen jordmor som ba meg komme med en gang. Når jeg kom til sykehuset ble jeg møtt med jordmora som jeg først ringte, da satt hun på bakrommet å snakket i sin egen private Tlf, å når jeg kom å sa navnet mitt presterte hun å si » åja det er du…så du klarte ikke å vente?!» Med en suuur tone…så gikk hun for å hente legen. Noe bedre ble det ikke når legen også var ufin å sa til meg at de kunne ikke få inn alle som var gravide med litt mageknipe….alt var heldigvis bra med den lille….men 3 dager etter ble jeg oppringt å de hadde funnet ut at jeg hadde urinveisinfeksjon å at dette kunne forårsake mageknipe. Jeg var lettet å gla over at den lille hadde det bra, men måten de tok imot meg var forkastelig. Håper jeg ikke behøver være mer urolig nå å at jeg til slutt vil sitte med ett levende friskt barn i armene i februar <3 ønsker deg lykke til videre i svangerskapet, å ikke glem hvor heldig du faktisk er.

 46. Elisabeth

  Hei!
  Huff- husker jeg hadde det slik også. Var på føden stadig da lillemanni magen min var ytters stille. Reagerte ikke på sånn «buzz» som de setter mot magen for å vekke barnet heller så jeg måtte ha masse ekstra undersøkelser.
  Heldigvis sto alt bra til og jeg fikk en frisk og fin gutt!
  Noe jeg derimot syntes er viktig å videreformidle er faktisk feberkramper. Gutten min var så plaget av dette fra 7-8 mnd til han var 3 år. Barnet kan få det når feberen stiger fort, trenger ikke ha høy feber for å få det. Barnet blir helt slapt/ evt helt stivt og slutter å puste. Kan oppleves som at barne dør foran deg- men er altså ikke farlig. INGEN hadde nevnt dette for oss, så da det skjedde første gangen var vi sikre på at han var død- ble blå og pustet ikke. Kom til seg etter ca 2 minutter- men det er 2 lange minutter.
  Les litt om det på nett- viktig å være klar over iallefall. og jeg vet at jeg hadde satt pris på det om noen hadde informert om det- for det er virkelig traumatiserende om en ikke vet hva det er:-) Lykke til, er sikker på at du blir en fantastisk mor.

 47. Du er så vakker! kommer til å bli en fantastisk mor! 🙂
  Så bra at alt gikk som det skulle og at det er bra med både mor og barn 🙂
  ha en fin dag videre <3

 48. Cathrine

  Hei

  Kjente hjertet sank litt da jeg leste overskriften. I mai hadde jeg samme opplevelse og ble dessverre en av de 100 som ikke fikk beskjed om at alt var i orden. Bittelillebror kom stille til oss i uke 28. En vond men like stor opplevelse å føde ham som de to eldste vi har. Livet er dyrebart og skjørt.

  Har lest bloggen din lenge og gleder meg til å følge med på resten! Dere inspirerer og utfordrer!

  1. Fotballfrue

   Så leit å høre, kjære deg <3

 49. Marlene

  I’m so happy to hear that there wasn’t anything wrong! I really like the fact that you share everything on your blog – both the good and the bad things, and I’m sure this post will help other moms-to-be if they are in the same situation at you were (and perhaps help me when it is my turn to be pregnant). Oh, and please visit Copenhagen soon, I would love to meet you 🙂

  XOXO from Denmark

 50. Johanna

  Hej vackra Caroline!

  Vill gratulera dig och din man till den väntade tillökningen. Önskar er all lycka! <3

  Jag tänkte fråga om du skulle vilja dela med dig av din hårvårdsrutin? Vilka produkter (schampo, balsam, inpackning, oljor och liknande) som du använder. Tror det är många som avundas ditt otroligt vackra hår!

  Vänlig hälsning,
  Johanna

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂 Jeg bruker sjampo og balsam fra Hempz per i dag, men liker også produktene fra Moroccanoil utrolig godt 🙂

   Klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *