Oppskrift-onsdag: Ricottabiff

Oppskriften på denne biffen fant jeg i magasinet Tara Smak, jeg har bare gjort den lavkarbovennlig og laget litt annet tilbehør. Jeg virkelig elsker Tara Smak, så mye inspirasjon å hente og så mye lekker mat! Uansett, ricottabiff er ikke biff i ordets rette forstand, så denne retten er perfekt for de som ikke spiser kjøtt også. Ricottabiff er enkelt og greit en slags ostebiff. Litt vanskelig å lage, men fantastisk godt. Passer kanskje best som helgemat? Jeg håper dere prøver ♥ 

___________________________________________________________________________________________________________

ricottabiff for to 

500 gram ricotta – kjøpes på Meny  1 dl. hakket, frisk gressløk  1 egg ♥ 100 gram revet parmesan  2-3 ss. fiberhusk  mandelmel

slik gjør du: 

Skill plommen fra hviten. Bland parmesan, gressløk, eggeplomme, ricotta og fiberhusk til en deig. Smak til med salt og pepper. Pisk eggehviten til et fast skum og vend dette inn i deigen. La røren stå i ca. 10 minutter slik at fiberhusken får jobbet. Strø en god mengde mandelmel på en tallerken eller på bakepapir og ha en klatt med deig oppå melet. Strø godt med mel over og klapp den til en flat biff. Stek den deretter i passe mengde smør på medium varme til den er gyllen på begge sider. Gjør dette med hele deigen. Akkurat denne prosessen kan være litt vrien å få til, men vi klarte det etter et par mislykkede forsøk, så det er bare å prøve seg frem, det er nok med deig til å feile noen ganger.

___________________________________________________________________________________________________________

tilbehør for to 

300 gram gulrøtter  200 gram pastinakk  80 gram smør  salt og pepper  en pose bladspinat  100 gram aspargesbønner  1 rødløk ♥ ristede pinjekjerner  1 sitron  kaldpresset olivenolje

slik gjør du purré

Skrell gulrøtter og pastinakk og skjær dem i skiver. Ha smøret i en stor kjele og legg gulrøttene og pastinakken over i den. Dette må stå og koke på svak varme i ca. 20 minutter eller mer, det skal bli helt mørt. Deretter lager du en purré ved hjelp av stavmikser, og smaker til med salt og pepper.

___________________________________________________________________________________________________________

 slik gjør du salat 

Skjær opp bladspinat, aspargesbønner og løk, og bland alt i en bolle sammen med pinjekjerner. Lag en dressing av sitronsaft og 2-3 ss. olivenolje og smak til med salt og pepper. Bland godt og server som tilbehør.

___________________________________________________________________________________________________________

håper det smaker ♥

42 kommentarer

 1. Remembers me really on a dish which our mother cooked for us when we were childs, thanks for the refresh! I should indeed cook it again maybe this dish is a secret for your beauty 🙂

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 2. Janicke

  Hei Caroline. Dette så veldig godt ut. Jeg har ganske nylig lagt om til lavkarbo og har hatt stor nytte av mange av dine middagsoppskrifter. Aldri før har jeg spist så mye god mat og blitt så mett. Og faktisk ser jeg at kroppen responderer bra på dette kostholdet også, jeg har allerede mistet et par kg. Det jeg lurer litt på er om du kanskje hadde kunnet komme med litt tips til hva man kan spise når man er på farta? Dette synes jeg er litt utfordrende. La oss si at man løper rundt i byen, fra det ene til det andre, hva kan man kjøp butikken og spise hvis man er sulten og det er ei stund til man kan spise et ordentlig måltid? Hittill har jeg bare kjøpt en pakke med skivet ost og nå pølsepålegg, men regner med det finnes andre ting som funker også?

  I samme slengen vil jeg gratulerer deg og Lars Kristian så mye med graviditeten. Synes det er utrolig koselig å følge bloggen din gjennom denne perioden 🙂

  1. Fotballfrue

   Så deilig at det fungerer for deg, finnes ikke noe bedre spør du meg 😉 Synes det kan være vrient å holde på kostholdet når jeg er på farten jeg også, men jeg klarer meg fint med for eks. skyr, nøtter og ost som du nevner 🙂 I tillegg kan du fint ha en Atkinsbar i vesken og / eller et eple 🙂

   Tusen takk for så fine ord <3

   Stor klem 🙂

 3. Silje Green Høyum

  Hei Caroline!
  Eg er gravid får første gang, noe som gledet meg og min partner!
  Men så vet eg att det er noe man kan spise og ikke kan spise. Å eg lurte på om du eventuelt kunne ha sendt meg en mail, eller skrevet litt til denne kommentaren hva man kan spise og ikke spise!
  Hadde satt veldig stor pris på det, siden det er mitt første svangerskap. Har lest å litt på internett, men syns det er så vanskelig. Får noen sider står det att du kan spise det og det, men andre sider står det att du ikke kan spise det.
  Så hadde satt stor pris på det om du kunne ha hjelpt meg litt!

  Ha en forsatt fin dag! Å lykke til videre med svangerskapet!
  Håper alle dagene går kjempe fint som dem har gjort frem til nå!

  1. Fotballfrue

   Dette er rådene for gravide http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/ 🙂

   Masse lykke til begge to <3

   1. Silje Green Høyum

    Tusen takk! Setter stor pris på hjelp!<3

 4. Cecilie

  Hei. Tusen takk for mange deilige oppskrifter. Prøver stort sett hver onsdag oppskriften du deler med oss. Kyllingsalaten
  er blitt en stor favoritt her i huset,,
  Lurer på om du har oppskrift på disse kokosterningene man pleier å få på hotell. De er såååå gode.
  Ønsker deg en fortsatt fin dag.
  Cecilie

 5. Hei snille : ) Jeg lurer på hva du har på deg når du trener ut, nå som det begynner å bli kaldt? Jeg mener å huske du har laget et innlegg om dette før, men jeg klarte ikke å finne det igjen : /
  Klem <3

  1. Fotballfrue

   Ja, her er det: http://fotballfrue.no/2013/03/13/klar-for-utesesongen/ Kommer snart med noen tips igjen 🙂

   Klem!

 6. Morning Caroline! It looks very tasty and appetizing!:) Have a great day!:)

 7. Du er så sabla flott!! Ganske ofte før tunge kveldsvakter titter jeg innom bloggen din og blir straks i lettere humør! Inspirasjonskilde 🙂 Takk for herlig blogg, Caroline!

  1. Fotballfrue

   Så fantastisk å høre! Takk for at du er innom, skjønne deg <3

 8. Den skal jeg teste ut;) takk på forhånd!!

 9. Haha, fibergusk x)

 10. Vil bare informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Jeg har selv vært der, og forteller om dette i videoen. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

  http://vektlofterjenta.blogg.no/1377352258_video__de_sm_skritten.html

 11. Skal absolut prøves 🙂

 12. Spennende oppskrift og bra gjennomføring av fremgangsmåten! Liker ricotta kjempegodt :)! Husker du hvor mye koster en pakke ricotta på meny? Og finner man den ved oster :)? Ha en fin dag!

  1. Fotballfrue

   Å, det husker jeg ikke :O Men det er ikke så veldig billig. Ja, vi fant den med de andre ostene 🙂

 13. Å, det så kjempegodt ut selv for meg som er en innbitt kjøkken- og matlagings-hater 😉 Men jeg ble litt usikker. Skal gulrot og pastinakk bare ligge i smøret og mørne, for så å stavmixes? Eller skal de kokes opp for seg i vann, bli møre, og helle av vann og SÅ blande inn smør før stavmix? Litt rotete formulert, håper du forstår og kan oppklare for meg! Synes liksom det høres så rart ut med at gulrot og pastinakk bare skal ligge og surre i smøret? Men så er jeg jo ikke noen matlagningsvennlig person heller da. 🙂

  Uansett! Blir glad hvis du har tid å svare, for jeg har veldig lyst å forsøke dette i helga!

  Klem til deg! <3

  1. Fotballfrue

   Bare i smør 🙂

   Klemmer!

 14. Hei! Dette er egentlig et spm til Lars-Kristian, så skjønner godt hvis han ikke har mulighet for å svare, men jeg lurte på litt ang. nettstudiene han tar. Er det på Atlantis eller Bjørknes? Jeg vurderer å ta et år medisin grunnfag, men er så vanskelig å bestemme seg for hvilken skole man skal velge. Ser det er litt forskjellige fag som inngår i årsstudiet på skolene. Er han fornøyd der han er? Hvorfor ble den skolen evt valgt? Er pensun på norsk? 🙂 Du har en fantastisk blogg Caroline 🙂

  1. Hei!

   Jeg går på Bjørknes. Grunnen til at jeg valgt det var at jeg kjente noen som hadde gått der tidligere, og som var veldig fornøyd. Jeg er veldig fornøyd med hvordan nettstudiene er lagt opp, og hvordan de løser medisin grunnfag. Pensum er på norsk 🙂 Jeg vet at Atlantis har fått en del kritikk fra akademiske miljøer tidligere, men tror de har gjort en del endringer nå som gjør at den kritikken ikke lenger er aktuell.

 15. Ohh it looks so delicous! And I love your dinner set. It’s so cute 🙂 x

 16. Hei Caroline. Vil bare si at det er utrolig oppmuntrende og inspirerende å lese bloggen din. Jeg husker deg fra Greåker VGS, men kjente deg ikke. Syntes først det var så koselig å følge graviditeten din, da jeg har SÅ lyst på barn selv snart, og nå må jeg innom å lese litt hver dag for du har veldig varierte og fine innlegg.
  Lykke til videre, det ser jo ut til å gå som en drøm for deg! Legg gjerne ut nye magebilder etter hvert 😀
  Hilsen misunnelig og inspirert leser.

  1. Fotballfrue

   Så koselig å høre, Line 🙂 Håper du får oppleve dette selv om kort tid, det er helt fantastisk 🙂

   Klem!

 17. Kristiansen

  Hei!:)
  Spør av ren nysgjerrighet bruker dere fortsatt JuicePlus+? Evt hvorfor/hvorfor ikke?:)

  1. Fotballfrue

   Vi får det vi trenger fra kosten 🙂

 18. Fibergusk! ;D Herlig!

 19. Hvor mange ricotta blir det ut av denne deigen ca? Litt enklere å ta ut små klatter når man har en forventing om antall totalt 🙂

  1. Fotballfrue

   Tror vi fikk ca. 12 🙂 Men du må jo bare lage dem så små / store som du selv vil 🙂

 20. Så godt ut, men du har mange skrivefeil…;/

  1. Fotballfrue

   Jaha, kanskje du vil peke på alle disse feilene? Selv finner jeg bare en og det er at jeg skrev fibergusk i stedet for husk? 🙂

 21. Det så forfriskende godt ut! Skal absolutt prøves i løpet av uken 🙂

 22. Hei 🙂
  Lurer veldig på om du av og til spiser godteri (da mener jeg ikke en bit med mørk sjokolade eller godteri laget med sukrin)?

  Ha en god kveld 🙂

 23. Jeg elsker bloggen din! Jeg bare lurte på om du kan ha house tour på video? Jeg hadde blitt veldig glad viss du kunne hatt det.

 24. Dette så godt ut! Da vet jeg hva som blir til middag i morgen 😉

  http://elise-solberg.blogspot.no

 25. Ser veldig godt ut ! 😉

 26. Mmmmm, dette så godt ut!
  Kanskje litt usaklig spørsmål, men hvor har du kjøpt bestikket ditt? Det var kjempesøtt 🙂

 27. Hei! Så utrolig godt ut, men lurer litt på hvor mye dere må spise for å bli skikkelig mette? Dere trener jo masse begge to, og du er jo i tillegg gravid. 🙂 er dette typisk middag, eller mer et lett måltid? Elsker bloggen din!! Klem <3

  1. Fotballfrue

   Dette er utrolig energitett mat, så vi spiste ikke opp alt engang 😉 Ost som ricotta og purre laget på smør – slikt blir man veldig mett av 🙂

 28. Nam!

 29. Elsker maten din! Jeg lurte på om du kunne komme med en oppskrift på snickerskake? 😀 Det hadde vært nammis!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *