Les og lær

Nå skulle jeg egentlig vært midt i en løpetur, men så plutselig var det som om noen slo meg i hodet med ett eller annet, for jeg ble så akutt sliten! Bare ikke denne sliten uten å skjønne hvorfor-følelsen fra de første ukene i graviditeten returnerer, det har jeg ikke tid til. Uansett, det lureste å gøre er alltid å lytte til kroppen, så da tenker jeg at jeg tar en fridag i dag, så får jeg heller komme sterkere tilbake i morgen. Jeg må ta treningen som første gjøremål, ellers blir det altfor lett sånn som dette. Hadde garantert hatt mye mer energi om dagen hadde hatt en litt svett start. Men, men. Ikke noe å gjøre med den saken 🙂

___________________________________________________________________________________________________________

Gro Nylander – mamma for første gang 

Jeg tar meg en time out i sofakroken og leser litt i Mamma for første gang istedet. Liker boken veldig godt, har bare brukt litt tid på den fordi man liksom aldri rekker å lese. Men det er viktig stoff, så jeg er glad jeg kjøpte den. Etter et par kapitler her, tenker jeg det er på tide å ta kvelden. Jeg er. . så. . sliten! Frustrerende følelse, virkelig. Sa jeg at jeg er sliten?

___________________________________________________________________________________________________________

Håper dere har hatt en fin dag. Vi sees i morgen, og da kan vi nok en gang si hei til helgen ♥ 

61 kommentarer

 1. Luftstjerne

  Så fin du er <3 graviditeten kler deg helt fantastisk godt! Vet ikke om du husker meg, jeg mista "babyen" min i uke 12 i sommer :-/ nå er jeg endelig på vei igjen! Å da er det ekstra koselig å lese bloggen din 😉 inne i 7ende uka i dag, spennende og skremmende tid fremover! Men skjønner godt hva slags sliten du mener 😉
  Kos deg masse i tiden som kommer! Du er flott <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Så utrolig flott å høre, kjære deg! Nå ble jeg veldig glad på dine / deres vegne 🙂 Masse lykke til videre, denne hangen går det hele veien 🙂

   Mange klemmer!

 2. Nå blir jeg litt bekymret for deg… Du må jo skjønne at du må ta det med ro – og den vanvittige treningen din (OG – de planene du har for deg selv er jo vanvittig) Lytt til kroppen (og ugla) og la treningsdagboken din ta en pause). Du legger planer – klarer ikke å gjennomføre dine planer = stress) Vil deg vel!

  1. Fotballfrue

   Det er ingen vanvittig trening, da tror jeg du har misforstått 🙂 Gravide (og alle andre) anbefales 30 min. med mosjon hver dag, så det er det minste vi kan gjøre for kroppen vår 🙂 Det at jeg er sliten henger nok mer sammen med at jeg bærer på en liten baby, og som jeg selv sier, så lytter jeg til kroppen, så ingen grunn til bekymring 🙂

   1. Mosjon og trening er to forskjellige ting. Og om kroppen sier fra om at den trenger hvile så må man jo lytte. Av og til kan man være litt ydmyk og ta imot råd fra andre som har vært gjennom dette flere ganger før.

   2. Fotballfrue

    Ja, for all del 🙂 For meg er det derimot viktigst å lytte til sin egen kropp, da ingen andre enn jeg kjenner den best 🙂 Det er helt naturlig å bli plutselig sliten i siste trimester, så det har ingenting med mosjon / trening å gjøre.

   3. En HELT unødvendig og «ovenfra-og ned»-kommentar, Lene! Det er jo nettopp det Caroline sier her, at hun droppet treninga siden hun var så sliten. Tror ikke du selv helt forstår konseptet med ydmykhet.

 3. Når man blir sååå sliten er det bare kroppen som TVINGER fram hvile. Fått erfart dette virkelig den siste uken. Hatt en operasjon for en uke siden, og enkelte dager bare sover jeg. Klarer ikke løfte hodet nesten engang. Fikk beskjed på klinikken at dette var tvangshvile som kroppen krevde. Les og slapp av.
  Klem

  1. Fotballfrue

   Noe så kjedelig 🙁 Men det er jo det mest fornufige 🙂 God bedring <3

   Klem!

 4. Mor til to

  Jeg leste også Mamma for første gang da jeg ventet mitt første. Den var til stor hjelp, så jeg har anbefalt den til alle gravide venner. Glad du også har funnet fram til den. 🙂 Nyt ventetiden. Du har noe fantastisk i vente! Ha en fin kveld!

  1. Fotballfrue

   Så godt å høre! Den er veldig fin, synes jeg 🙂

   Klem!

 5. Pauline

  hehe.. Du er bare så hærlig <3 Du virker som en absolutt jordnær og reflektert person, også virker du jo så snill! Du er liksom konen man så på som idealer på 60- tallet. Superkonen som alltid hadde det ryddig hjemme og var en kjempeflink kokk og baker, og jeg tviler ikke litt på at du klarer og fylle dette idealet på morsfronten også, for jeg er helt overbevist om at du blir en supergod mor Caroline <3 Jeg har virkelig tro på deg og gleder meg kjempemye til å se den lille uglen, få vite navn, og jeg gleder meg til å følge dere alle videre, du, mannen, ugla og hundene <3 stor klem <3

  1. Pauline

   🙂

 6. Du ser nå vertfall ikke sliten ut, vakre deg! 🙂
  Er sååå spennende å følge med på «redebyggingen» selv om jeg allerede er forbi det 😉
  Jenta mi er allerede (snart) 4 mnd, og fy som tiden har flydd!
  Gleder meg på deres vegne til det er deres tur til å sitte med den nyfødte å bare nyte henne 🙂
  Klem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! 🙂 Hører alle sier tiden går fortere etter man har fått barn, skjønner ikke hvordan det skal gå :p

   Klem!

 7. Det er godt å høre at du lytter til kroppen din..:)Som gravid trenger man energi.. Jeg henter energi gjennom aktivitet/trening.. Virker som det er det du gjør også. Virker som du har en fornuftig holdning til trening i svangerskapet, veldig mange tror man bare kan sitte seg ned å slappe av når man blir gravid.:) Man tjener mye på å holde seg i aktivitet gjennom graviditeten. Jeg fikk selv en liten snuppe for 6 uker siden.. Å jeg hadde en fantastisk fødsel.. var opp å gikk rett etterpå.. Herlig følelse:) Kjenner følelsen av lite energi. Hadde samme problemet når jeg var gravid. Da må man lytte til kroppen som du sier.
  Lykke til videre med svangerskapet!! Tiden etter babyen kommer er en fantastisk og skremmende tid på en god måte.! Man kan ikke se for seg livet uten det lille nurket.:)
  Klem.

 8. Åååh jeg vet åssen du har det! 😉 Håper du fikk slapper helt av!! Luret litt på om du vet hva man sier om Sunspa og graviditet? 😉 synes høsten begynder og ses på huden min 😉
  stor klem til deg!

  1. Fotballfrue

   Jeg har hatt direktekontakt med Sunspa, og det skal ikke være noe problem 🙂

   Klemmer 🙂

 9. Mamma for første gang er fin! Den leste jeg også 🙂 Den største tabben jeg gjorde var å lese sykt mye om det å gå gravid og om fødsel … men lite om tiden ETTERPÅ. Man får (som regel) litt mindre tid til å lese når ungen er ute, og mange spørsmål. Men nå har jo du så mange fine venner med barn, så det går vell bra uansett 🙂 Jeg var den første i min vennegjeng, da blir det fort litt vanskeligere. Ha en GOD NATT 🙂 håper du får hvilt deg litt.

  1. Må bare henge meg på denne! Var akkurat det samme med meg, vel forberedt på forhånd , men ooops hadde glemt å lese om det som kom etter fødselen 😉 Men, det gikk jo bra det også, selvfølgelig! Mamma for første gang er en fin bok, den leste jeg også, etter fødselen da 😉

 10. Mammatil2

  Den boka er så fin å ha til «oppslagsverk» 🙂 Kos deg du, det gjør godt for kroppen:-)
  Ha en fin kveld!

 11. Utrolig fin kimono paa forrige innlegg! Ogsaa fikk jeg neeeesten lyst til aa ha vinter i Norge etter aa ha lest vinterinnlegget ogsaa, men tror jeg blir her og nyter varmere dager 😉 Jeg synes det er saa bra at du deler hva du leser og hva du tenker om graviditeten, selv for oss som ikke er gravide! Veldig greit aa faa litt tips for den tiden kommer ogsaa! Kos deg og slapp av 🙂 Klem

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig at du liker det 🙂 Håper du har en fin helg i møte 🙂

   Klemmer!

 12. I love your hair 🙂

 13. Kjære skjønne det! Ikke rart du blir sliten i ditt siste trimester! Dette er jo tiden da lillejenta i magehuset ditt skal vokse og gro, hun er jo helt ferdig utviklet nå, og skal bare få litt kjøtt på beina (de lange som hun har arvet etter mammaen!). Kjære Caroline; nå er tiden for å ta en powernap når du føler for det, legg deg tidlig hvis du er trøtt, ta et bad hvis du er sliten i ryggen, få Lasse til å massere deg……..rett og slett: senk skuldrene og pust dypt!

  Vi som er trofaste lesere vil ikke klikke i vinkel over at du ikke oppdaterer 3 ganger om dagen; vi vil heller bli så glad for at du har det godt og senker skuldrene litt når det kommer til bloggen din.

  Tenk det da; du er så velsignet med en god ektemann som ville gått igjennom ild for deg, og nå bærer du på livets mirakel i magen din!

  1. Fotballfrue

   <3

 14. you look so pretty 🙂

 15. Hvor har du fått tak i badekåpa di? Veldig lei min digre frottesak 😛

  1. Fotballfrue

   Sjekk forrige innlegg 😉

 16. Ha en strålende fredag og helg, og Husk Alltid å lytte til kroppen. er du sliten,så skal du hvile. Det er like god restitusjon som trening da. Men du er så fornuftig at dette vet du, søte deg.)))Nyt helgen med baby i magen,hundene og mannen)))Klem fra mamma/mormor(Hønemor) ha ha ha

 17. Jeg husker jeg også syntes det var så gøy å lese alt jeg kom over når jeg ventet min første! Hun får det så fint hun lille altså 🙂 veldig glad på deres vegne! Jeg tenkte jeg ville tips deg om ett supert ull merke til Ugla ( og deg forsåvidt) som heter woolland. Helt kløfri merinoull som selv min som slet litt med atopisk eksem de første månedene kunne bruke! Det er ett norsk merke 🙂 sååååå mye fint til jenta deres som blir født på vinteren! Og lilleba, bløteste du finner!!

 18. Vil bare informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Jeg har selv vært der, og forteller om dette i videoen. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

  http://vektlofterjenta.blogg.no/1377352258_video__de_sm_skritten.html

 19. Michelle

  Du får bare nyte denne fridagen så mye du kan 🙂 Må være utrolig rar følelse for alle som venter barn for første gang å tenke at dere ikke lengre blir kun 2 i huset, men plutselig blir dere 3! Og en tredje mann som avhenger av dere 100%.. Jeg kan ikke selv tenke hvor mange følelser og tanker man gjør seg gjennom de 9 mnd. men må være helt magisk! Jeg er sikker på at dere to kommer til å bli fantastiske god foreldre <3

  1. Fotballfrue

   Det håper jeg virkelig, vi er i hvert fall utrolig spente og gleder oss ubeskrivelig mye 🙂

   Stor klem!

 20. Den boken leste jeg under begge mine graviditeter. En ting (som sikkert er minst like farlig som å legge baby på eget rom) er å tegne på magen…. men det gjorde jeg for storesøsteren når lillesøster var på vei. Hver søndag tegnet vi en strek på hvor lang lille baby i magen var. Visualisering for små hoder. Og veldig koselig for alle, faktisk. Et lite tips til dere om dere får en til. 😉 Eller bruk en ulltråd som dere henger på kjøleskapet….?

  Og vedrørende trening tror jeg det er farligere å sitte stille. Det er bedre å løpe en halv time istedet for å gå og sette seg på en kafe…. Trening gir energi, og for å være helt ærlig…. det er bedre for kroppen å bruke energien du har på å holde kroppen i form. Energi avler energi.

  Fotballfrue: Du tok det med ro og så håper jeg du har en fin dag i dag. I Oslo skinner i hvert fall solen!

  1. Fotballfrue

   Å, så søtt 🙂 Og er helt enig i det du sier! Trening gir energi, så dagen i dag blir nok bedre 😉

 21. Har du fått noe beskjed fra jordmor eller lignende, om at du må ta keisersnitt? Med tanke på at du er så smal rundt hoftene? Eller skal du i utgangspunktet gå igjennom en normal fødsel? Vet om noen som fikk den beskjeden skjønner du!

  1. Fotballfrue

   I utgangspunktet skal jeg føde normalt 🙂 Mamma hadde smalt bekken og måtte gjennom keisersnitt med begge oss jentene, så jeg skal få målt mitt pga. dette, venter på innkallelse. Krysser fingrene for at jeg slipper keisersnitt.

  2. Nå er det da innvendig bekkenmål som er avgjørende for om det blir keisersnitt eller ikke. At Caroline er smal på utsiden, har ingen ting med innvendig mål å gjøre 🙂 Har sett jenter med ganske brede hofter som har måttet ta keisersnitt fordi hoftemålet innvendig er for smalt.

 22. at du ikke bare tar det med ro! du trenger ikke trene hele tiden.skal du trene 1 time etter du har født også kanskje? du trenger å ta det med ro når du er gravid og ikke trene i ett sett. du overdriver veldig. det holder å gå seg en tur!

  1. Fotballfrue

   En kjenner sine egne begrensninger 🙂 Er ingenting i veien med 30 min. skikkelig mosjon daglig. Her velger du tydeligvis å ikke se hva jeg skriver, for som jeg skriver så tar jeg det nettopp med ro når jeg kjenner at det er på sin plass.

 23. Hei Caroline! Jeg har begynnt å jogge en del ute, men nå begynner det å bli kallt. Synes du har veldig mange fine trenings klær, og erfaring har du nok også 😉 så har du noen tips eller anbefalinger når det kommer til jakker eller vester å bruke til utetrening? Må si jeg har null peiling og synes det er vanskelig å vite hva som er bra ute i jundelen av alle treningsklærne.

  🙂

  1. Twentyfour har mye fint treningstøy. Sjekk ut denne serien for eksempel 🙂

   http://www.twentyfour.no/Search?q=cordial

   1. Åh takk! 🙂 supert

 24. Kjære flinke Caroline! Bare tren, du, når du føler for det! Masse triste mennesker der ute som legger begrensninger på seg selv og andre. Kroppen er laget for å være i bevegelse, ikke sitte stille. Du er flink til å lytte til kroppen din, fotrsett med det. Er selv gravid og trener så mye jeg kan og orker. Noen dager blir det ingenting, andre dager kan jeg ha en superøkt. Er som deg, veldig slank, fikk alle slag kommentarer ved forrige svangerskap. Men sånt kan man ikke ta hensyn til, bare takke for velmente råd. Ungen var frisk og fin, den, og er det fortsatt =)
  Jeg må bare si at jeg synes du har vært utrolig flink med bloggen din. Det slo meg når jeg gikk gjennom vinter-innlegget ditt og så på de flotte bildene (takk, Lars-Kristian!). Tror det ligger myyye jobb bak. Så takk for alle de flotte innleggene. Noen ganger får de meg til å drømme meg bort, noen ganger blir jeg bare glad og noen ganger blir jeg faktisk litt sur på deg! Og det er faktisk et kompliment- du klarer å skape engasjement, kanskje ekstra mye nå som du skal bli mamma. Mange som sitter der ute med mye følelser, meninger og erfaringer, jeg er selv en av dem. Men vet du hva? Jeg skal også få en jente!! Var på UL i går. Og jeg koser meg så mye med baby-innleggene dine, det får meg til å glede meg enda mer. Fantastisk jobb, Caroline. Thumbs up.

 25. Cecilie Elise

  Hei.
  Hvilke fargekoder har frisøren brukt ved din nåværende hårfarge?:) kunne tenkt meg noenlunde den samme tenkt meg noenlunde den samme. God helg!
  Cecilie

 26. Du er heldig som kan trene. For det er ikke alle gravide som kan det. Det høres litt ut her som om alle gravide bør ta på seg løpesko og svette seg gjennom 8km, og det er det nok noen som gjør, men mange kan ikke. Noen kaster opp flere ganger daglig i mange måneder. Noen har risikosvangerskap. Noen er av lege/jordmor anbefalt å ta det helt med ro, noen gravide ligger mye på sykehus, og noen gravide blir anbefalt sengeleie i mange måneder for å ikke miste barnet sitt. ALLE gravide kan ikke mosjonere 30 minutter hver dag. Jeg synes det er viktig å få fram det. Å trene slik som deg, er absolutt ikke noe flertallet gjør. Jeg synes det er fint at du kan gjøre ting på din måte, samtidig som f.eks mitt svangerskap kun handler om å komme så nærme termin som mulig, med håp om å få hjem en levende baby. Det innebærer at jeg må være i ro. Det er ikke et ønske jeg har, men sånn kan det altså også være for noen.

  1. Fotballfrue

   Jeg er veldig redd for å tråkke noen på tærne, så jeg skriver ofte at jeg vet hvor heldig jeg er som er i så fin form, men de gangene jeg skriver dette, er det også de som mener at jeg «skryter», så jeg vet ikke lenger hva jeg kan gjøre for å få frem ting på en riktig måte. Jeg er klar over at ikke alle kan trene gjennom svangerskapet, så jeg har også vært påpasselig med å skrive at man skal trene så sant formen tilsier det, men dette er ting jeg ikke kan skrive hver eneste gang, og selvsagt håper jeg det er åpenbart for de fleste.

   1. Hei Caroline! Jeg syntes det har vært veldig fint at du av og til har presisert at du føler deg heldig med din gode form under svangerskapet! Det gjør at jeg gleder meg stort på dine vegne, og at jeg håper den fine formen fortsetter, både før og etter fødsel! Uansett vil det gode treningsgrunnlaget du nå har gjøre deg bedre rustet for eventuelle utfordringer de siste ukene eller i tiden etter fødsel 🙂 Selv var jeg i veldig god form før mine svangerskap, men blir nesten invalid med en gang testen lyser positiv: unormalt trøtt, hodepine og spesielt en omfattende kvalme, som fører til sykemelding og innleggelse. Det som gjør det verdt det er belønningen: mirakelet, som man har vært med på å skape! Når jeg går gjennom slike utfordringer, blir man litt oppgitt når man snakker med noen andre gravide som tar det som en selvfølge at de er i form, spesielt hvis de samtidig ikke klarer å forstå at andre kan bli i elendig form. Alle kan ikke bare ta seg sammen og gå på jobb og trene. Jeg feks hadde da havnet på sykehuset med intravenøs i løpet av få dager. For å komme til hovedpoenget mitt: dette er grunnen til at jeg har lagt ekstra godt merke til at du et par ganger har skrevet at du er så takknemlig for at kroppen fungererer og for at du kan jobbe og trene bortimot normalt. Fortsett å stå på, samtidig som du lytter til kroppen din! Du gir deg selv og jenten din de aller beste forutsetninger! Og det er herlig å se at de som kan gjøre det slik ikke «misbruker» den sjansen de har fått til å ha et optimalt svangerskap. Heia! Og lykke til med fødsel og tiden etterpå 🙂 Det er stor stas!

  2. Bolla, jeg foreslår at du faktisk leser denne bloggen før du begynner å kritisere! Caroline har vært veldig klar på dette med aktivitet og graviditet helt fra «børjan». Det er jo helt innlysende fo rfolk med litt mellom ørene at man skal ta det med ro om man er syk eller har et risikosvangerskap, og dette blir man også godt informert om av både lege og jordmor.

   De fleste svangerskap forløper imidlertid normalt, og det er anbefalt å holde seg i form under graviditeten. Som Caroline har terpet på flere ganger, skal man IKKE begynne å trene hardt under graviditet hvis man ikke har trent tidligere. Men er man i god form og vant til å trene, er det ingen ting i veien for å fortsette med dette – så lenge man lytter til kroppens signaler!

   Snakk om å konstruere beskyldninger og problematikk UTEN rot i virkeligheten. Det er jaggu meg nok folk som produserer unnskyldninger for å ikke røre på seg når de er gravide – jeg var en av dem! Ut i fra et helseperspektiv, har både mor og barn det best så lenge mor er aktiv!

 27. Ikke rart du blir sliten innimellom når du er gravid,men til dere som «liksom» bryr dere,slutt med de negative kommentarene,så kanskje fotballfrue får litt mere energi!!altså vis dere bryr dere da?!!blir sliten bare av å lese de dumme kommentarene jeg;)

 28. Kristine

  Mamma for første gang er en fiiin bok, lett å lese å lett å forstå. Leste den før jeg fikk baby å den hjalp meg mye. Jeg er en person som må ha info om alt å jeg syntes de,n hadde det meste 🙂 fort deg å les den ferdig:) du får ikke tid igjen på en stund. Å lytt til kroppen din, å hvil nå siste tiden, det gjorde ikke jeg jeg dreiv å stressa med aaaaalt mulig hele dagen di siste mnd å da jeg endelig fødte å gullet var her var jeg heeelt utslitt. Å er det fortsatt men nå er gullet tre mnd så det er blitt litt mer rutiner å myyye mer våken tid så fortsatt sliten å fortsatt ikke tid til noe annet en å være med han men det er jo bare gull verdt. Men tro meg, slapp av nå 🙂

 29. I’m sorry to ask but your apartment terribly podoba.Gdzie I bought a mirror and a sofa? Under what name I can find it?

 30. Is that a mirror is from Ikea HEMNES?

  1. Fotballfrue

   Yes, I think so 🙂

 31. Jacklinn

  Jepp den boken leste jeg for nesten 6 år siden 🙂
  Veldig greit og ha lest den 😉

 32. Gunilla

  Kjære Caroline, jeg skriver aldri kommentarer her, men nå fikk jeg så lyst. Vil si at jeg elsker bloggen din. Og deg! Du vet.. du er en så stor inspirasjon for alle jentene som leser her. Til og med for de som noenganger er litt ekle med kommentarene sine. SÅ har du mest positive og takknemmelige lesere. Du er en kjempe flink journalist. Jeg liker så godt at du er så Norsk. Samtidig ikke. Med det mener jeg- at det er ikke så typisk oss Nordmenn å være sååå positive som du er. Du gir så mye av deg selv. Du står sånn på. Utrolig hva du får til. Så spennende at du nå blir mamma. Er kjempe spent på dine vegne. Og jeg tror også at mannen din er litt annerledes enn menn flest. Han virker som et kupp. Lykken din lyser gjennom øynene dine på alle bilder. Og for meg.. og sikkert for flere av dine lesere så er det lett å se at det er ekte. Kos deg. Og takk for alle fine blogginlegg.Klem

  1. Fotballfrue

   Du er fantastisk! Tusen takk <3

 33. Natacha

  Who takes fotos of you? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *