10 grunner til å se frem mot vinteren

___________________________________________________________________________________________________________

Før jeg ble det jeg anser som voksen, var aldri vinteren min favorittårstid. Jeg klarte svært sjelden å se noe positivt i en nesten garantert konstant forkjølelsessesong, evige likfingre og hakkende tenner eller det å måtte pakke seg inn som om man skulle til nordpolen kun for å sjekke postkassen. Samtidig som nettene ble lengre og kulda satte inn, var jeg ofte redd for å synke inn i en boble av mørke tanker og bare lengte til sommer og lange, lyse, varme dager. Med årene har jeg heldigvis endret mitt syn på denne årstiden, og det er jeg så glad for! Nå gleder jeg meg faktisk til snøen faller og gradestokken kryper, og det er ikke bare fordi vi venter et lite mirakel rundt denne tiden. I dag kjenner jeg en indre ro og glede hver gang dagene blir kortere, mørkere og kaldere. Vinteren er en fantastisk årstid, spesielt juletiden. Så for å få deg med på mine tanker, har jeg listet opp mine 10 beste grunner til å elske vinteren.

___________________________________________________________________________________________________________

10 gode grunner til å se frem mot vintertiden 

♥ vinteraktiviteter: Jeg elsker å stå på slalom! Etter at jeg møtte Lars-Kristian har jeg virkelig fått øynene opp for denne aktiviteten igjen, det er så morsomt! I tillegg har vi nå investert i langrennski, så det er en mulighet for å innføre enda noe nytt å glede seg over denne sesesongen. Dersom du har noen aktiviteter å glede deg over, som kan skape turer til fjellet sammen med familie eller venner, er det en god grunn i seg selv til å like den kalde årstiden.

♥ tiden til å lese en god bok: Det er litt lettere å huske på å sette seg ned med den boken du aldri får lest ut, når kveldene plutselig blir fortere mørke. Det synes i hvert fall jeg. Ekstra lett er det når det knitrer i peisen og sofaen har blitt pyntet med ullteppet som kommer frem hver sesong.

♥ varm mote: Varme jakker, kule boots, freshe hodeplagg, lune skjerf og hansker – vintermoten er ikke så ille.

♥ adventstiden: Å, det er virkelig noe magisk med adventstiden, selve ventetiden frem mot den store julekvelden. Dette var også blant mine favoritter da jeg var liten og hadde en pakke hver eneste dag å glede meg til i hele desember, en tradisjon jeg absolutt skal bringe videre til våre barn. Nå som jeg er eldre gleder jeg meg faktisk like mye over hele desember, det er noe med stemningen når du er ute og handler, peppekakene på handledisken, den kjente julemusikken fra høytalerne, gløgg og juledekorasjoner. Bare det å handle julegaver er så utrolig koselig. Egentlig burde jeg liste opp den årlige utenlandsreisen til Lars-Kristian og meg her også, for vi pleier jo alltid å reise til varmere strøk etter sesongen, og det er også helt magisk. I fjor var vi i Mexico, og stemningen kom faktisk snikende til tross for sol, blått hav, langstrakte strender paraplydrinker og pluss-grader.

♥ julekvelden: Kvelden over alle kvelder. Familie og tradisjoner betyr alt for meg i hele verden, så julekvelden er og blir spekket med nettopp tradisjoner og minner med de som betyr mest for meg. Da jeg var liten var det gaver som var den store tingen, og selvsagt julestrømpen på peisen, den tomme grøtskålen og det klønete skrevne brevet fra nissen, 3 Nøtter til Askepott og Donald Duck og vennenne hans ringer julen inn. Nå som jeg er voksen er ikke gaver lenger viktig for meg, men alt det andre er viktig. Det å nyte julematen sammen og det å bare være sammen. I år blir spesiell og veldig annerledes for vår del, vi har jo fått et ekstra familiemedlem innen denne tiden, så jeg er ekstra spent.

♥ romjul: Restemat, enda mer tid for familie og også den årlige festen med gode barndomsvenninner – romjul er så koselig! Det meste er stengt og jeg kjenner at hele verden tar det litt mer med ro og faktisk tar seg tid til å nyte. Virkelig noe å se frem til.

♥ peiskos: Å komme inn etter en lang tur i snøen, eller bare etter en lang og tung dag, dra av seg klærne og skifte til noe mer comfy, koke seg en kopp med den deiligste og mektigste kakaoen med krem og bare nyte med mann og hunder – det er virkelig noe jeg ser frem til. Å høre det knitre og varme fra peisen og å kjenne lukten av fyringsved – stemning!

♥ julebakst: Jeg har faktisk 7 lchf-slag jeg liker å bake i julen, og alle er like gode. Pepperkaker, marsipan, bounty, kakemenn, trøfler og alt annet som er godt. Det er så fint å ta seg tid til å bake, å smake og ikke minst ha noe å by gjestene når de kommer.

♥ fjellturer: Med gode venner, fest, mat og drikke, eller bare det å gjøre plass i kalenderen til å være sammen med venner er ofte litt lettere om vinteren, spesielt på nyåret når både juleforberedelser og etterdønninger fra juletiden har lagt seg.

♥ nyttårsaften: Ofte kunne nyttårsaften være en nedtur da jeg var i tenårene, fordi vi alltid hadde så store forventninger om den beste festen og de kuleste minnene. Heldigvis har vi blitt gamle nok til å klare å arrangere nettopp disse festene og begivenhetene selv, det blir hva du gjør det til, og det er en fryd hvert eneste år å se tilbake på den siste dagen i året.

___________________________________________________________________________________________________________

kanskje du har flere grunner? 

137 kommentarer

 1. Gleder meg også til mørkere tider, og ikke minst til jul!
  Er helt enig med deg i at julen er spesiell:))
  Kjente et snev av julestemning når jeg leste dette innlegget :o)))

 2. Victoria

  Hei! ❤️
  Jeg lurer bare på hvor kjolen du har på på nyttårsaften er fra?

  1. Fotballfrue

   Sherri Hill / onlineformals.com 🙂

 3. Åå! Fikk gåsehud over jule nevningen. Jeg er oppe 0700 hver julaften, må få med meg alt på tv!

 4. Du er så strålende vakker og flink til alt du gjør. Hele bloggen din er så lekker, bildene, fargene, temaene, jeg liker den veldig godt. Finnes ikke i nærheten av å ha så god smak som deg, har liksom ikke den evnen, men jeg blir veldig inspirert av bloggen din.

  Stå på! =) =)

 5. camilla

  fantastisk flott blogg-innlegg! 🙂 takk!

 6. Ida Mari

  For et utrulig nydelig bilde av deg og Hugo foran peisen 😉 traff meg rett i hjertet <3

 7. Heisann Caroline,
  flott blogg, jeg finner mye inspirasjon her:)
  Har du en god oppskrift på pepperkaker og kakemenn? Snart på tide med juleverksted her i huset 🙂

  1. Fotballfrue

   Kakemenn er her: http://fotballfrue.no/2012/12/21/oppskrift-kakemenn-uten-sukker-og-hvetemel/

   Pepperkaker er i boken min, der er et eget kapittel un for desember, med min vri på julens 7 slag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *