Oppskrift-onsdag: Bringebærboller

Bedre sent enn aldri, eller hva? Jeg klarte å forsove meg med en time i dag, og mistet fullstendig kontrollen over tidsskjemaet, så da blir dessverre alt hengende etter. Dere kjenner sikkert problemet, det er et av de mest irriterende som finnes, spør du meg. Uansett, i dag byr jeg på boller med en skikkelig smak av høst. Stikkordet er boller, bringebær og hvit sjokolade, helt uten sukker og hvetemel. Kos dere, for disse er fantastiske!

___________________________________________________________________________________________________________

12 lchf-boller fylt  med bringebær og hvit sjokolade 

 2 egg  8 ss. sukrin  6 ss. kesam original  4 ss. kremfløte  160 gram mandelmel  2 ts. bakepulver  en klype salt  4 ss. kardemomme  6 ss. fiberhusk 100 gram smeltet meierismør

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Pisk egg og sukrin til eggedosis, tilsett deretter kesam og kremfløte. Bland godt. Smelt smøret. I mellomtiden blander du alle de tørre ingrediensene. Når disse er blandet, tilsetter du dette til blandingen med egg, sukrin, kesam og kremfløte, og blander godt. Mens du blander, tilsetter du det smeltede smøret i en tynn stripe, litt og litt. La deigen hvile i ca. 10 minutter, i mellomtiden kan du lage bringebærfyllet.

___________________________________________________________________________________________________________

bringebærfyll

1 plate cavalier hvit sjokolade – jeg brukte med bringebær og mangobiter da jeg ikke fant noe annet (kjøpes på helsekosten)  250 gram ferske bringebær

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Bruk en stavmikser og mos bærene godt. Hakk sjokoladen så smått du bare kan, jeg brukte en miksmaster til dette. Bland ingrediensene godt sammen. Ta en liten del av bolledeigen og form den hul. Legg en teskje med fyllet i midten og klapp bollen godt sammen. Gjør dette med hele deigen, den skal da gi 12 medium store boller. Jeg hadde en god del fyll til overs, men jeg tror det ville blitt for lite om jeg halverte den. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre av resten, men det går sikkert med. Stekes i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter.

___________________________________________________________________________________________________________

 håper det smaker ♥ 

136 kommentarer

 1. Det så deilig ut!
  Jeg vet ikke om noen allerede har foreslått det (har ikke lest gjennom kommentarene), men du kan jo kanskje bruke resten av fyllet til å lage konfekt? Det blir sikkert veldig godt i senter av en konfektbit av mørk sjokkolade 🙂

 2. Kan man spise sukrin når man er gravid/ammer? Jeg har hørt man ikke bør spise stevia, men hvordan er det egentlig med sukrin???

  1. Fotballfrue

   Det går helt fint 🙂

 3. Leverer du på døren, eller? 😀

  1. Fotballfrue

   Haha, ja 😀

   1. JA TAKK! Himmel og hav, disse så knallgode ut 🙂 Jeg har nylig inntatt frokosten, men akk så sulten jeg plutselig ble igjen. I wonder why..

 4. Martine:-)

  Hei! Du skriver i innlegget ditt at du kjøpte den sjokoladen, fordi du ikke fant noe annet. Hva var det du i utgangspunktet hadde sett for deg å bruke av sjokolade :-)? Tips til andre type sjokolader i samme Stevia-serie? Tenker du at hvilket som helst annet sjokoladefyll vil passe sammen med bolleoppskriften din? Gleder meg til å prøve å lage!!!

  1. Fotballfrue

   Bare helt vanlig hvit 🙂

 5. Jeg har peanøttmel, vil det fungere? Hvis ikke, har du noen oppskrifter med peanøttmel?:)

 6. Irene Thorsen

  Åååh, det ser så godt ut! Men jeg kan ikke spise mandelmel.. Kan jeg da bytte det ut med en annen type mel, eller må jeg bare gjøre om hele deigen til en «ikke-lchf»-deig?

 7. i’m margot laroche in fb and i french.
  I do not understand all your receipts with the translation :/
  sukrin = the sugar? original quark? cream = cream or heavy cream? almond flour is the almond powder I suppose! baking powder is yeast? cardamom? fiberhusk?
  I’m sorry: (I work in the bakery and I love discovering foreign as France recipes 🙂
  if you want french recipes ask me <3

 8. Hej Caroline- igen

  Tusentack fär att du tog dig tid att avsra på min fråga om bakning till mina gäster 🙂

  Är kremfløte ungefär det samma som cremefraiche i Sverige ? (Det låter väldigt lika) Eller betyder kremfløte något HELT annat?
  (I er ordlista visar det piskad grädde, som «whipped cream»,) Har jag kanske helt fel?

  Såå tacksam för svar. 🙂
  Tack igen för en inspirerande blogg, älskar den och följer den varje dag.

  1. Fotballfrue

   Kremfløte er grädde 🙂

   Klem!

 9. Nam, det så virkelig godt ut! Kanskje jeg skal bake sånne til samboeren min kommer hjem 🙂

  http://www.karinemarlen.blogg.no

 10. Therese

  Hva er næringsholdet i hele bolledeigen?:-)

 11. Benedicte Andreassen

  Hei! Skal det virkelig være 4 ss kardemomme?

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg bruker det, men dette er en mengde du fint kan tilpasse selv 🙂

   1. Benedicte Andreassen

    Okei! Jeg lagde de i helgen, men ble litt plaget med deigen. Så tror egentlig at det hadde noe med saken å gjøre. Syntes bare 4 ss hørtes så mye ut, men jeg tror jeg må gi dem et nytt forsøk 😀 Ideen om bringebær og hvit sjokolade i boller var fantastisk 😀

 12. Lagde disse til jentene min og meg igår, og det var kanongode!! Måtte gjøre de laktosefrie og erstattet kesam da med rømme, men det gikk helt fint. Både cøliaki og laktoseallergi i heimen byr på litt utfordringer, og da er bloggen din suveren å hente inspirasjon fra. 🙂 TAKK!

 13. […] ein oppskrift frå flinke fotballfrue, denne gongen har eg prøva meg på bringebærbollane, nysteikte bollar med kvitsjokolade- og […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *