Tid for jordmorkontroll

God mandag, fine lesere  Jeg kom litt sent i gang i dag, klarte rett og slett ikke å stå opp da vekkeklokken ringte, så jeg ble heller liggende og slumre i godt over en time. God start, sa du? Haha, ikke akkurat, men jeg tar det som et tegn på at jeg trengte den ekstra timen.

I dag er det tid for jordmorkontroll igjen, kan det være fire uker siden forrige allerede? Det går så fort, men samtidig vil jeg at det skal gå enda fortere, for nå merker jeg virkelig at jeg lengter etter den lille som bor inni meg. Vil så gjerne ta henne ut og klemme henne inntil meg. Det er ikke så lenge til nå, men det føles likevel så fjernt og langt borte. Fikk et spørsmål fra en av dere som lurte på hvordan jeg synes det å gå gravid har vært, og jeg kan ikke si annet enn at det har vært en utrolig reise hittil. Jeg trodde at graviditet skulle være slitsomt og veldig krevende, men det er absolutt ikke den erfaringen jeg sitter igjen med nå. Jeg har fått kjenne på helt nye følelser, og blitt kjent med meg selv på en helt ny måte. Jeg tenker tanker jeg ikke visste at jeg var i stand til å tenke og jeg føler meg så velsignet og heldig som kan bære på livets mirkakel. Jeg har som sagt vært veldig heldig hele veien, og det er helt sikkert derfor jeg bare synes at dette er helt magisk også. Selvfølgelig er jeg ofte bekymret og urolig, litt ekstra sliten og trøtt til tider og det kan noen ganger kjennes som om det er litt for mange ting å ta hensyn til, men dette overskygges lett av alt det andre. Så selv om jeg gjerne vil at tiden fremover skal gå fort nå, har det ingenting å gjøre med at jeg synes graviditet er slitsomt, jeg vet jo allerede nå at jeg kommer til å gjøre dette med glede igjen. Det har heller å gjøre med at jeg ser så frem til tiden som kommer. Og når jeg klarer å se frem til det, er det også lettere for meg å klare å ha en positiv innstilling til dette med fødsel. Ja, jeg gruer meg noe helt vanvittig, men samtidig ikke. Jeg prøver å fokusere på at det kommer til å være så vondt som noe jeg ikke er i stand til å forestille meg, men jeg prøver å se på det som et mål, så får jeg bare ta det derfra.

___________________________________________________________________________________________________________

tyrkisk yoghurt, cottage cheese, hjemmelaget granola, hjemmelaget syltetøy og kaffe 

___________________________________________________________________________________________________________

Nå skal jeg komme meg på mølla. Målet mitt for denne uken er flere treningsøkter, for de jeg har blir ofte litt korte ettersom jeg kan få kynnere underveis i økten, og må avslutte. Så nå kommer jeg til å kjøre en kort økt hver dag hele uken, skal i hvert fall prøve på det 🙂

Ha en fantastisk mandag, dere ♥ 

154 kommentarer

 1. Lykke til på jordmorkontroll! 🙂 Kan nesten ikke forstå at du snart er ferdig, tiden har gått så fort! Det må være alderen eller barna som gjør at tiden bare forsvinner. Har selv født 2 ganger… 2 helt forskjellige fødsler, og jeg kan med hånda på hjerte si at jeg kan føde flere tusen ganger til. Ingenting å grue seg til, synes du har en flott innstilling! Der og da er det helt for j*****, men rett etterpå er ALT glemt. Ganske spesielt at vi er skapt slik at fødsler glemmes så fort. Men det er vell en mening med det 😉 Ha en fin mandag Caroline! (Y)

  1. Fotballfrue

   Ja, det har virkelig gått unna. Men samtidig ikke. Jeg har vært gravid siden slutten av februar?! Når jeg ser sånn på det virker det som en evighet, men ser jeg meg bakover, virker det kortere. Hmmm. Jeg er i hvert fall snart i mål og herlighet, som jeg gleder meg 🙂 Glad for at de vonde følelsene glemmes fort, alle sier det 🙂

   Stor klem <3

 2. Kristina

  Fine Caroline =) Lykke til hos jordmoren, så håper jeg dagen din blir fantastisk =)

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Håper din blir det samme <3

   Stor klem!

 3. Det er selvfølgelig lika mange meninger og tanker rundt en fødsel,som det er med det å være gravid. For meg har mine to fødsler vært helt forskjellige. Men samtidig sitter jeg igjen med en enorm takknemlighet og ydmykhet over at jeg har fått lov til å oppleve det. Jeg synes det er fantastisk å føde. Ja,det gjør vondt,men det er så absolutt verdt det:-) Je har ikke ønsket epidural og smertestillende i mine fødsler,rett og slett fordi jeg vil være til stade i min egen kropp og virkelig kjenne det som skjer. Lykke til når din tur kommer:-)

  1. Fotballfrue

   Jeg tenker akkurat som deg, og håper jeg kan føde så naturlig som mulig 🙂 Men jeg er glad for at det finnes hjelpemidler om det skulle bli for vondt 🙂

   Tusen takk 🙂

   1. pernille

    Det at du er vant til trening og aktivitet er en enorm fordel i forhold til fødsel. Du er vant til å presse deg selv og du tåler smerte som det kommer noe godt ut av. Selv om det å føde er noe helt annet en en treningsøkt så er det fint å kunne bruke samme type tankegang som motivasjon underveis. Det funket veldig bra for meg. Tok en ri av gangen og fokuserte på målet:) jeg syns du er heldig som skal føde snart, det er en helt utrolig spesiell opplevelse. Ofte er det værre for mannen en for hu som føder;) jeg fødte uten epidural og det gikk fint, det er vondt og det er tøft men alt er glemt etter noen timer med det lille mirakelet:)

 4. Du ser utrolig flott ut Caroline 🙂 Å at du har ork til å trene når du er høygravid er jo bare fantastisk♥
  Er fast leser av bloggen din♥ Ha en riktig god dag og lykke til hos jordmor♥
  Klem fra Therese

  1. Hun er ikke høygravid! Men enig at det er må være fantastisk åmfå være i så god form som gravid.

   1. Fotballfrue

    4 uker til jeg er høygravid 🙂

 5. Lykke til! Gleder meg til å høre hvordan det har gått <3

 6. Kristiane

  Tenk på alle mødre før deg som har klart fødselen! Og når graviditeten går så fint for deg, går nok fødselen bra skal du se 😀
  Dette går bra og jeg heier på deg! 🙂 Ha en fin dag, fine Caroline.

  1. Fotballfrue

   Ja, det er en veldig fin tanke, og en liten trøst 🙂

   Stor klem 🙂

 7. Ha en strålende mandag og uke, Kos deg med trening))))klem

 8. Åå, jeg husker så godt da jeg gikk gravid og alle skulle fortelle meg om fødselene sine, med de verste detaljer. Settningen som gikk igjen var ‘du kommer til å tro du skal dø’. Når dagen kom hadde nervøsiteten bygd seg sånn opp at jeg hyperventilerte da jeg kom inn på fødestuen og det var nummeret før jeg svimte av. De fikk roet meg ned og når jeg kom til meg selv og lot ting gå sin gang gikk alt så bra. Ja det var vondt, men aldri tenkte jeg at jeg kom til å dø eller at dette var noe jeg ikke kom til å klare. Lystgassen var helt fantastisk så det holdt med den for min del. Det jeg skal frem til med dette er at det kan lønne seg og ikke høre for mye på hva folk forteller for det er ikke til å stikke under en stol at enkelte overdriver litt 🙂 Og jeg tror veldig mye er avhengig av innstillingen man har underveis. Om man har kamp-moduset på og tenker at dette skal jeg klare så går alt av seg selv og det er over før du vet ordet av det 🙂 Masse lykke til! Blir så spennende å følge bloggen din videre når dere får deres lille tulle 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Jeg håper du har rett 🙂 Glad for at det gikk så bra for deg 🙂

   Klemmer 🙂

 9. Magdalena

  Hej,
  Jag har fött en flicka för 3 år sedan också naturligt utan smärtstillande men herregud för några fruktansvärda smätrter. Jag jobbar som kirurg och trodde jag visste allt om smätrter men där tog jag fel! De säger att en födsel kan sammanliknas med en amputation. Gör det utan bedövning;)! Jag glömde det inte alls med en gång var «traumatiserad» länge till trots för att jag hade en helt okomplicerad födsel. Det är egentligen nu jag ev kan vurdera att föda igen och om jag ska föda igen så är det med epidural!!!! Förstår inte varför man ska plåga sig igenom något när man kan få god och säker hjälp. Du är helt med till trots för en epidural och den kan ju bara slås av och på allt eftersom. Epiduralen kan ju bara ligga i ryggen utan att den slås på. Väntar man för länge ut i födseln så är det för sent för epidural….
  Hoppas jag inte skrämt dig! Ta det som det kommer och glöm inte att kan få något mot smärtorna!
  Lycka till Caroline 🙂

  1. Jeg har født en gang med og en gang uten epidural, og synets definitivt fødselen UTEN epidural var den beste.
   Vi har jo alle våre egne oppfatninger av hvordan en fødsel er. Jeg tenker automatisk at det ikke kan være så ille å amputere, dersom det er slik det føles å føde.. hehe.. ! Med epidural mistet jeg litt fokus, og «kontroll» over fødselen. Greit nok at det tok litt av smertene under åpningsriene, men selve utdrivningen tror jeg egentlig gir samme smerter uavhengig av om man har epidural eller ikke.
   Epiduralen gjorde i mitt tilfelle fødselen mye lengre enn den egentlig ville ha vært, dessuten «mister» mange riene når epiduralen settes.

   1. Opplevelsen av fødsel vil være ulik for alle, derfor er det vanskelig å gi råd, det som er ille for en, er helt til å leve med for en annen. Det viktigste er å ha god kommunikasjon med jordmor og ha en god og trygg støttespiller med seg. Jeg var med en venninne som skulle ha nr tre, hun sa at det ble en roligere og bedre opplevelse enn en stressa ektemann….. Og noen vil ha med flere, gjør som du synes er best 😉 Du som er kirurg vet vel at folk reagerer ulikt på smerter? Kanskje all kunnskapen du satt inne med, faktisk gjorde det verre? Helsepersonell er ikke de letteste å ha med å gjøre når de selv er pasienter. Synes ikke denne bloggen skal brukes til å skremme verken C eller andre førstegangsfødende som leser fast her. Hittil synes jeg C er den beste til å informere positivt rundt det å være gravid, hun koser seg og stråler – slik det burde vært for alle. Dette burde være et godt forbilde for andre som fokuserer mest på det negative.

 10. the hungarian girl

  Jeg er bare en fremmed, men jeg kan ikke si hvor utrolig mye jeg gleder meg selv til ó se prinsessa 😀

  1. Fotballfrue

   🙂

   1. Jeg også <3 Hvis vi får se henne da 😀

   2. Jeg HÅPER vi får se henne:)

 11. Jenny E. Syla

  Goood Mandag! 🙂 Jeg bare lurte på om du kunne lage en spm runde kun ang Svangerskapet!!
  1. Var det planlagt graviditet?
  2. hvor mange unger vil du ha?
  3. Tenker du mye på fødselen? (er du redd?)
  4. Hva tenker du om de forskjellige… epidural, keisersnitt osv?
  5. Hvilken mnd er du i nå?
  6. Var du/er du redd for å legge på deg babykilo ?
  7. Hva følte du da du fikk vite det var en JENTE ? 😀

  Noen av mine spm! Ha en kjempe fiiin dag Du er best!!! <3

  1. Fotballfrue

   https://fotballfrue.no/2013/06/20/sporsmal-rundt-graviditeten/ 🙂

   I midten av oktober er jeg 8 mnd. på vei, jeg er i uke 31 🙂 Jeg er ikke redd for å legge på meg graviditetsvekt, vil ha 2 barn og det hadde vært like fantastisk med gutt som jente 🙂

   1. Jeg elsker å lese om graviditeten, og skulle gjerne hatt mer:D Blir glad hver gang jeg ser noe babyutstyr på bildene. Hehe.. Håper det gikk bra hos jordmoren idag, Gud så spennende:D

   2. Fotballfrue

    Haha, så herlig 🙂

 12. Jeg sitter igjen med den samme følelsen etter å ha vært gravid, det var jo på ingen måter slitsomt! Det var bare fantastisk! Selvfølgelig veldig heldig som ikke hadde noen plager under svangerskapet. Sønnen min er snart 1 år gammel, tiden etterpå har forsvunnet i en fei. Synes det er kjempe koselig at du skriver om graviditeten Caroline. Lykke til videre, fødselen er ingenting å gruve seg for, det er glemt etterpå likevel 😉
  Ha en fin mandag!

 13. Nei, det er bare 2 uker siden 🙂 Hvorfor er du der så ofte?

  1. Fotballfrue

   Kan jeg spørre hvor du har det fra? Forrige gang jeg var der var 29. august 🙂 Tipper du blander med ultralyden, det er snart 2 uker siden, og den var ordinær. Her i Skien er det ordinær i uke 17-19 og 30-31 🙂

  2. Forskjell på kontroll og ultralydundersøkelse 😉 Ved kontroll tar man blodprøver, sjekker urin, Hb, vekt, BT osv. 🙂

 14. Lykke til på jordmorkontroll! Det går nok bra skal du se! 🙂

  Klem 🙂

 15. Kristina

  Nydelige deg! Så koselig med sånne oppdateringer, og jeg er helt sikker på at du kommer til å takle fødselen, like godt som du takler alt annet! 🙂 Lykke til hos jordmor, og ønsker deg en super uke videre! Klem

 16. Hvorfor strekker du deg på ALLE bilder der du skal vise magen? Det er faktisk OK å vise at man har stor mage når man kommet så langt i graviditeten.

  1. Fotballfrue

   Du ser nok det du vil se, strakk meg ikke på bilde jeg la ut her om dagen (https://fotballfrue.no/2013/09/20/siden-sist-fotballfrue-22/), og her sitter jeg til og med https://fotballfrue.no/2013/08/13/nytt-tilskudd-pa-treningsfronten/ så nå må du gi deg. I denne sammnehengen handler det om at jeg er trøtt, jeg strekker meg – det passer til teksten. Jeg ELSKER magen min, synes den er så utrolig fin! 🙂 Det finnes ingen fasit som sier at den skal være så og så stor eller liten innen da og da. Takk og lov for det.

  2. Du kommer ikke tilfeldigvis fra Kvinneguiden-forumet, vel? Hvis ikke, finner du likesinnede med samme besettelse der: Finne et eller annet å pirke i.

   Har du prøvd å være gravid, og få kommentarer om magen? Enten er den for stor, eller så er den for liten, eller så er den ditt, eller datt. Den er i alle fall aldri helt passe. Og lavmålet kommer tydeligere frem, når man attpåtil skal anklage den blivende moren for at hun er flau over magen, eller hva poenget ditt nå er.
   Mens du venter på flere bilder du kan analysere, kan du prøve å ta bilde av magen din fra siden. Samtidig prøver du å stå slik at fotoapparatet er sånn noenlunde i vinkel. NB: Ikke hold apparatet rett ut fra siden, bildet skal tross alt bli sånn noenlunde. Hvis ikke kommer du garantert til å få kritikk for at du ikke tar et tydelig bilde, og er derfor flau over magen. Dog, det vil du få uansett…

   Antar du fortsatt ikke klarer å se hvor tåpelig mye av kritikken egentlig er.

 17. Lykkelig mamma

  Jeg kjenner meg igjen i der du sier om fødsel. Jeg også gruet meg noe vanvittig samtidig som jeg gledet meg. Men vet du hva, om jeg hadde visst hvordan det var ville jeg ikke brukt et sekund på å grue meg. Smertene var aldri uutholdelige og opplevelsen i seg selv var fantastisk! Jeg hadde med glede gjort det igjen i morgen. Og det sier jeg som lå i fødsel i 37 timer uten epidural. Det er det største jeg har vært med på.

  Det er så trist at man ikke er interessant om man har hatt en fin fødsel. I sosiale sammenhenger vil folk høre hvor vondt det var, hvor mye man revnet og om den forferdelige jordmora som nekta epidural. Jeg ønsker så gjerne å få fram hvor ubeskrivelig fantastisk det var å sette et nytt liv til verden. Det går jo bra i de aller fleste tilfellene.

 18. I følge min mann har jeg hatt 3 drømmefødsler 😉 Ha,ha, det kan han si det! Det viktigste begynner etter fødselen, det var vel ikke jeg helt forberedt på da jeg fikk min første for snart 15 år siden. Det er ingenting som blir som før etter å ha fått førstemann, det var en spennende, skummel og magisk tid. Lykke til, man må uansett gjøre ting på sin måte, man lærer underveis, heldigvis ;-). Ha en strålende dag!

 19. Masse lykke til med jordmorkontroll. En kjempe fin instilling ha – det beste er jo å ha en positiv innstilling, for gjennom en fødsel må man jo uansett når en er gravid 🙂

  Ha en super treningsøkt. Jeg gleder meg til det er min tur litt senere denne mandagen.

 20. Herlighet, som tiden flyr! Føler det var forrige uke du slapp nyheten 😀 Må være helt ubeskrivelig spennende!
  Håper kontrollen går som smurt, og at dagen din videre blir finfin!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, gode deg <3 Håper du har hatt en fin helg! Vet i hvert fall at du er klar for ny uke 🙂

   Stor klem 🙂

 21. God Mandag kjære deg! 🙂

  Ønsker deg lykke til på kontroll hos jordmor i dag 🙂 Jeg husker selv hvor utålmodig jeg var med førstemann. Når jeg nå fikk nummer to, rakk jeg nesten ikke tenke før hun var ute. Tiden går fort når man har en fra før! 🙂
  Du er veldig heldig som har hatt et så fint svangerskap. Jeg hadde et drømmesvangerskap med nummer èn. Kunne såvidt kjenne at jeg var gravid bortsett fra magen som voks og babyen som sparket. Med nummer to fikk jeg litt plager med ryggen, men ikke noe ille så klarte meg fint da og ! 🙂

  ha en god mandag 🙂
  Klem Rebekka
  https://rebekkafylling.com

 22. Lykke til! Fødsel=konstruktiv smerte! Jeg kunne gjort det igjen og igjen 🙂

 23. Hei
  Var god jordmor i Skien i dag jeg også, er ikke lenge igjen til lille babyen min kommer 🙂
  Når har du termin? Synes det er flott å lese bloggen din og hvor forskjellige graviditeter er.
  Men må si jeg er imponert over det jeg leder hos deg! Jeg hadde aldri i livet klart å trene under mitt
  Svangerskap, legger meg heller i hardtrening etterpå, Hehe 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har termin 01. desember, det nærmer seg 🙂 Masse lykke til til dere <3

   1. Det hadde jeg også, og gutten kom på termindato 🙂 Sikkert en lykkedag

 24. Nå skal alle sammen plutselig skal gi deg råd om fødsel og trøste deg 🙂

  Det er bare å glede seg, du skal føde for aller første gang og du vet ikke hva du har begitt deg på 🙂 Virkelig. Jeg GLEDET meg å føde, dritt lei å høre andres fødselshistorier. Dette er veldig spennende, og ikke fokusere deg på at dette gjør vondt, man skal ta det med åpent syn, alle kvinner klarte det. Alle. og tenk at noen har opplevd det flere ganger? 🙂 Å gå gravid, å føde- dette er den blomstrete delen i forhold til tiden etterpå med et lite mennesket i armene og det ansvaret du/dere skal ha.
  Masse lykke til!

 25. benedicte

  God morgen<3
  Har lenge lurt på hva lasse tenker om graviditeten din? Selvfølgelig er han kjempeglad å gleder seg mye, men jeg tenkere liksom på forventninger osv. Hadde vært gøy med et gjesteinnlegg fra han, er alltid så rørende å lese om mannfolka å barn <3

  ellers, du ser nydelig ut! Ha en fin dag, og lykke til hos jordmoren<3

  1. Fotballfrue

   Du, det var en fin ide! Skal se hva jeg kan få ham med på 🙂

 26. Utrolig koselig å lese om graviditeten!

 27. Vil bare anbefale deg boken Föda utan rädsla av Susanna Heli. Den gir gode verktøy til å håndtere en fødsel slik at man klarer å være tilstede. Jeg (og mannen) leste den før fødselen, sleit meg gjennom det for jeg syntes det var så mye tåpelig der. Men når jeg lå der med rier som kom tett som hagl, ingen hvilepauser, rierforsterkende drypp grunnet en baby som ikke kom ordentlig ned i bekkenet og et utkvinneinstinkt som ikke ville ha smertelindring, så klarte jeg å mane frem verktøyene som sto i boken og det hjalp meg godt. Pusteteknikk, tankesett, kroppslige bevegelser osv.

  Selve fødselen er det kuleste jeg noen sinne har gjort. Det er så uendelig fantastisk å få æren å gjøre noe slikt. Selv om det er helt utenomjordisk smertefullt, så hadde jeg gjort det igjen på dagen om jeg fikk muligheten.

 28. Hei!

  Kan jeg spørre deg om merket på sports-bh’en? Den var veldig fin. Casall?

  1. Fotballfrue

   Svarte deg nettopp litt lenger ned 🙂

 29. Så fint du beskriver graviditeten! Jeg har også hatt to fine svangerskap. Jeg hadde perioder med kvalme, ekstrem trøtthet, svangerskapshodepine og bekkeløsning.. MEN, ingenting overskygget følelsen av å bære frem ett barn. Det er magisk å tenke på at dette barnet som bor inni oss ett svangerskap er en egen personlighet som skal vokse opp sammen med oss, og gi oss gleder og utfordringer livet igjennom. Det er så stort, at man kan nesten ikke fatte det. Jeg husker jeg ikke tenkte så mye over fødslene på forhånd. Det er jo helt umulig å forestille seg hvordan dem blir, men jeg sitter igjen med ett ord som beskriver dem godt: FANTASTISK! Igjen.. spenningen rundt når og hvordan det settes i gang, og hvordan det blir å få den lille opp på brystet for første gang, overskygget iallefall smerter og alt det slitsomme rundt en fødsel. Jeg har nok litt fødefetisj.. haha.. for jeg kunne født hver dag.. haha. så fantastisk syntes jeg det er ;-D

  NYT siste del av svangerskapet, og GLED deg til fødselen! Husk at veldig mange opplever noen dager etter fødselen hvor tanker og følelser er ett eneste kaos. Jeg gråt og hylte av latter om hverandre.. samtidig som jeg gikk med en ufortjent tom følelse inni meg. Første gangen ble jeg veldig overrasket, og fikk litt panikk. Man skulle jo liksom ikke være lei seg, nå som den lille endelig var kommet til verden. Andre gangen var jeg heldigvis litt mer forberedt på det, og visste at det var ok å gråte fordi det ikke kom varmt vann ut av kranen med en gang man skrur den på.. hihi.. barseltårene og hormonene stabiliserte seg heldigvis etter ett par dager ;-D

  Lykke til hos jordmor! Ha en nydelig dag, fine deg!
  Klemmer fra ida

 30. Vakre, gravide deg 🙂 Jeg kan ikke annet enn glede meg til å selv bli gravid en dag når jeg leser om opplevelsene dine under graviditeten 🙂 🙂

  Klem, Elle

  1. Fotballfrue

   Så koselig å høre! Tusen takk, søte deg <3

 31. Så fin lesning:-) Godt å lese et blogginnlegg om graviditet som ikke overdramatiserer graviditeten og det som skal komme. Jeg har også hatt den samme erfaringen, at graviditet var langt mindre slitsomt og ubehagelig enn jeg var forberedt på. Var heldig og slapp unna kvalme, og koste meg med voksende mage. Den siste måneden var litt ekstra tung, ikke uventet. Jeg fikk bekkenløsning de siste 3 månedene, men det var heller ikke så ubehagelig eller vanskelig som jeg hadde trodd, og med god trening gikk det helt fint. Jeg grudde meg veldig til fødsel, men i retrospekt var det ikke den nær døden-opplevelsen som mange snakker om. Nå er jo dette selvsagt individuelt, men jeg er opptatt av å ta litt brodden av hva en fødsel er. Jeg synes det er så mange skremmebilder der ute, og vil derfor gjerne understreke at det slett ikke trenger å oppleves hverken dramatisk eller uutholdelig. Dette klarer vi veldig bra alle sammen:-) Lykke til med siste del av graviditeten, og jeg gleder meg til flere fine innlegg!

 32. Så gøy med kontroll. Nærmer seg med stormskritt nå. Mitt beste råd frem til fødselen er: Ikke planlegg den. Du får ikke planlagt den og den går som den går:) Jeg brukte mottot til Pippi, » Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert» . Jeg hadde ikke et godt svangerskap, så du er utrolig heldig som er så fin i formen. Lykke til på kontroll og ha en fin uke.

 33. Så koselig med jordmor kontroll! Savner virkelig spenningen rundt det å vente på et nytt liv 🙂 Det er utrolig spesielt!
  Jeg sitter igjen med samme opplevelse som deg mtp graviditeten. Jeg hadde ikke noen plager, og var i super form gjennom hele graviditeten min. Kunne gått gravid hundre ganger til visst det var så «enkelt» hver gang. Jeg hadde ingen forventninger til fødselen, jeg gruet meg ikke noe særlig, men visste jo selsagt det det kom til å gjøre vondt 🙂 Og ja, det gjorde vondt, men det går heldigvis over med en gang man får mirakelet på brystet 🙂 Jeg fødte uten noen smertestillende. Kom til sykehuset med 9 cm åpning, så da har man ikke mye valg :p Gikk fint uten også 🙂

 34. Herregud, alt for mye babysnakk!! Orker ikke lese om såre brystvorter og jordmorkontroll!! * gjeeeeesp*

  1. Fotballfrue

   Heheh, beklager 🙂 du får heller hoppe over disse.

   1. Jeg elsker alle innleggene dine om gravideten og alt som følger med, selvom jeg selv er 20 år og ikke skal ha noen baby enda selv 🙂 En kan da ikke forvente at ei som er gravid ikke vil blogge om dette? Herlighet, noen folk altså. Du ser fantastisk bra og, og jeg vil bare ønske deg masse lykke til i siste del av svangerskapet ditt! ♥

   2. Fotballfrue

    Tusen takk, veldig stas at du liker disse innleggene, jeg liker jo å åpne meg litt for dere også 🙂

    Stor klem!

   3. Herregud, hvis du ikke ønsker å lese om livet hennes (graviditet og babysnakk er en naturlig del av hverdagen hennes) så les en annen blogg. Hvis du heller er ute etter hjernedød underholdning, anbefaler jeg rosabloggerne. 🙂 kanskje på tide å lære seg litt folkeskikk?

   4. Nei, ikke beklag! :b Det er så koselig med alt dette babysnakket 😀
    Håper det gikk bra hos jordmor idag <3

   5. hege.d

    syns det er kjempe koselig å lese om svangerskapet jeg,gjerne flere innlegg:)og det er jo noe kjempe stort som skal skje snart, bare naturlig at det kommer innlegg om det på bloggen:)

   6. Lisa D

    Synes absolutt ikke du skal unnskylde deg for et babyinnlegg i ny og ne. De fleste, meg selv inkludert, synes det er kjempehyggelig å lese 🙂

   7. Fotballfrue

    Så utrolig koselig å høre! Det blir så naturlig for meg nå som det nærmer seg 🙂

  2. Lene Hetland

   Ida da.. Slike kommentarer kan du vel holde for deg selv?!? Vi er mange som liker disse innleggene, kanskje fordi jeg er gravid selv også, førstegangs… Hvis du kjeder deg så bla videre eller finn en fjortis blogg å les!

   Caroline, du er ikke den eneste med de tankene, men jeg har begynte å tenke mer å mer på hvor mange kvinner før oss som har klart det. Kvinner uten kampånd, kvinner med en meget svak smerteterskel osv osv.. Viljestyrke er viktig, det har du og det har jeg. Så i likhet med alle andre så klarer vi dette 🙂 men merker at alle skal fortelle meg alt, «fasiten på å være gravid» «fasiten på å føde» «fasiten på å oppdra et barn» men fakta er at graviditet/fødsler og barneoppdragelse kommer ikke med et fasit svar..
   Nyt den siste tiden, og prøv å ignorer alle dumme spørsmål og alle kommentarer fra bedrevitere.

   Ha en fortsatt fin mandag 🙂

 35. Ville bare si at jeg forstår veldig godt at du gruer deg til fødsel. Gjett om jeg gjorde! Men etter å ha vært med på fødselsforberedende kurs på sykehuset ble jeg plutselig klar for den store jobben som ventet. Sånn før dette hadde jeg ikke turt å tenke tanken engang. Informasjon er tingen! Jeg tok også et kurs på nett som har et mentalt verktøy du kan høre på. Syns også dette var en veldig bra forberedelse: https://wp.engodfodsel.no/om-kurset/. Min fødsel gikk veldig greit. Sa med en gang etterpå at jeg var ikke redd for å gjøre dette flere ganger, til tross for null smertelindring. Lykke til med innspurten de siste ukene! 🙂

 36. Kristina

  Nå kommer tiden til å fly, NYT den!
  Og angående fødsel… Det er jo vondt, selvsagt. Men forsøk å tenke på at når de verste riene river i kroppen, da kjenner du jo faktisk at du virkelig lever! Hehe. Tipper du får en drømmefødsel!

 37. Blir bare finere og finere du 🙂 Men jeg har et spørsmål til deg, eller evetuellt noen andre; har du tips til blogg/nettside til lavkarbo for de som ikke tåler melk?

  Lykke til i dag <3

  1. Fotballfrue

   Du er så god! Tusen takk <3 Jeg vet ikke dessverre, men kanskje noen andre vet? 🙂

   Klemmer!

   1. Paleoliv.wordpress.com er en paleo-blogg som har flere lavkarbo-oppskrifter uten melk/fløte osv.

    Ellers kan man kanskje søke opp «lavkarbo uten melk» på Google og se om noe dukker opp? 🙂

   2. Har svart på denne, men den ligger kanskje i spamboxen…?

 38. synnøve

  Lykke til på jm.kontroll fina<3
  Her ligger jeg som et slakt på sofaen, 35+3 i dag. Han kan få lov å komme i uke 37 altså;)
  Men men, desto lengre tid han lar vente på seg jo mer får mannen fikset på i huset:)
  Ha en flott dag.
  Klemmer

  1. Fotballfrue

   Haha, skjønner godt det blir mye utålmodighet mot slutten! Masse lykke til med innspurten 🙂

   Stor klem!

  2. Har ikke sprudlendesunn en del?

 39. Nathalie

  Snille og flinkeste <3
  Jeg er glad for at det fortsatt er noen år til jeg skal bli mamma, slik at jeg kan ha deg som forbilde 🙂
  Da kan jeg bare bla meg gjennom blogginnleggene dine og se hvordan du gjorde ting! Ord kan ikke engang beskrive hvor utrolig flink du er.
  Gleder meg til hvert eneste blogginnlegg, du skuffer aldri 😀
  Stor klem <3

 40. Michelle

  Ja, du har virkelig vært veldig heldig med graviditeten virker det som. Om ikke vi alle kunne vært like heldige 🙂 Men jeg tror det er verdt det uansett hvordan tiden er.. At man kan bære fram et liv er jo et mirakel!
  Du må ha en god trening og god start på uken <3

 41. Regner med du ikke har tenkt til å slutte å blogge når du er i permisjon? Men hvis det er ditt inntektsgivende arbeid (ja jeg vet du sikkert har mye annet som generer inntekt og) hvordan får du til å kombinere det med permisjon? Bare noe som har slått meg med alle mødre i permisjon som blogger og som tjener penger på bloggen sin:)
  Må få tillegge at som kommende førstegangsmamma selv (i november) er det gøy å følge bloggen din om dagen! Men det slår med hvor ulike svangerskap kan oppleves.. Ja jeg er normalt sett positivt innstilt til livet og setter pris på hvor heldig jeg er, men nå begynner jeg å bli litt lei og leeengter etter å få kroppen min tilbake!

  1. Fotballfrue

   Jeg tar ut gradert permisjon 🙂

   Masse lykke til med innspurten 🙂

 42. Jeg har fødselen så nært foran meg at jeg har mistet perspektivet på smerteterskelen min. Men det går nok veldig fint 🙂 Kos deg på jordmorkontroll <3

 43. Du stråler. Skjønner du lengter etter å holde henne..

 44. Hei vakre Caroline 🙂 Som deg så grugledde jeg meg til min fødsel. Gleden over endelig å få møte babyen sin, kontra usikkerheten rundt hvordan MIN fødsel skulle bli! Heldigvis vet vi ingenting om d på forhånd! Bare at vi kvinner greier det utroligste 🙂 jeg trener mye selv, og før fødselen forberedte jeg meg på min lengste og hardeste intervalltrening! Så kanskje et tips til deg også, for det funker! Når man er vant til å presse kroppen ifht trening, er det mentalt likt en fødsel! Bare tenkt på alle pausene man er smertefri mellom riene/intervallene 🙂 dette kommer kroppen din til å takle så godt!! Gled deg, og gru deg litt – det gjør at man gir alt!! Klem fra meg <3

 45. Ikke for å skremme deg, men selve svangerskapet er ikke særlig problem, men tiden etter fødselen, det er da den vanskelige tiden begynner.
  Det er ikke bare det å gå på trening når en har lyst til, og sove hvor lenge en vil, spesielt i den første perioden.
  Men etter hvert kommer du til å bli vant til det… Å få rier er kjempe vondt, så forbered deg, en er ikke så redd med første mann, fordi en har ikke peiling på hva man går inn i. Snakker om erfaringer:)

  1. Fotballfrue

   Gleder meg, jeg 🙂 Alle jeg har snakket med sier det er en fantastisk tid. Så det er nok individuelt som så mye annet 🙂

   1. jordmor

    Humre, humre. Hilsen meg med fire:-) Skal ut og løpe nå jeg. La kroppen jobbe du Caroline, dette kan den.

  2. Hvis dette ikke var for å skremme, så lurer jeg seriøst på hva du mente med innlegget ditt 😛

 46. Torill H

  Hei Caroline!
  Det er sikkert kjempeirriterende med alle disse fødselshistoriene;) men alle fødsler er forskjellige! Det beste tipset jeg har hørt og brukt, er å forestille seg at alle veene ligger i en sekk, så for hver ri du har, er det en mindre igjen i sekken:) Det hjalp meg veldig! Pluss det å på forhånd vite at du kommer til å miste kontrollen – og at det er helt ok, kroppen vet hva den skal gjøre:) Jeg har født to ganger uten bedøvelse, siste gangen litt ufrivillig uten bedøvelse;), og føler meg absolutt ikke tøffere enn om jeg hadde fått epidural. Du virker jo flink til å lytte til kroppen din, så det gjør du nok denne gangen også. Lykke til, du kommer til å se tilbake på det som den mest fantastiske dagen i livet ditt <3

 47. Du er så god Caroline! Beundrer deg virkelig, du er et stort forbilde for mange – inkludert meg selv. Gleder meg veldig til å se lille ugla! Jeg har virkelig aldri sett en vakrere gravidmage!

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Snille deg, tusen takk for at du følger med <3

 48. Er så utrolig moro å følge deg om dagen:) Som alltid før! Ser det begynner å komme inn mange kommentarer ang fødsel. Husk at dette er like individuelt som alt annet med mennesker. Husker alle de historiene jeg ble «servert» på jobben min i mitt første svangerskap, de var ikke få skal jeg love deg, men trøstet meg med at hadde det vært så ille som mange vil ha det til, så hadde de fleste kun hatt ett barn:) Og jeg fikk altså to velskapte nurk! Bare gled deg, kjære du<3 Dette er den største opplevelsen i hele livet, rett og slett et mirakel! Masse lykke til:) Gjett om jeg gleder meg med deg<3 Klem

 49. Ida Maria

  Hei Fotballfrue

  Kan jeg spørre deg om du er stolt over jobben din? Hvorfor jobber du ikke som journalist når du har tatt utdannelse?

  Alle er jo forskjellige, men jeg kunne aldri tenkt meg til å være fornøyd med å være en reklameplakat når man faktisk har utdannet seg.

  Jeg tenker selv å studere journalistikk, kan jeg spørre om hvorfor du valgte fagskolen og ikke høyskolen i Volda for eksempel?

  1. Selvsagt er jeg stolt over å ha skapt en blogg med flere lesere enn de aller fleste lokalavisene i hele Norge 🙂 Jeg føler absolutt jeg bruker journalistutdanningen min i bloggen, selv om det er vesentlige forskjeller. I tillegg tjener jeg vesentlig bedre som blogger enn om jeg skulle jobbet som journalist. Blogg er også en viktig del av journalistikken, de fleste mediehusene bruker det mer og mer, og du kommer til å ha det som pensum.

   Jeg valgte NKF fordi jeg ikke ønsket å flytte. Jeg kom inn på universitetet i Bergen, men ville heller bli i Oslo 🙂

   1. Ida Maria

    Misforstå meg rett, jeg vet hvor mange lesere du har og hvor mye du tjener, men handler ikke livet om litt mer enn å jåleri og overkonsum? Det er jo det du «selger».

    Er penger så viktig for deg at du er villig til å forkaste all personlig integritet ved å selge deg på denne måten og var dette overhodet et bekymringsmoment da du begynte å blogge? De fleste i Norge har mer enn nok penger til smør på brødet. Jeg kan virkelig ikke se likheten mellom en sannhetssøkende journalist og det du gjør, og derfor er jeg også litt skeptisk til andre skoler enn den i Volda. Studiested betyr minst i verden om man virkelig brenner for utdannelsen sin og dersom det gjør at man nyter respekt i fagmiljøet – dette er også grunnen til at jeg kommer til å søke meg dit.

   2. Jo, livet handler vitterlig om mer enn jåleri og overkonsum, hvor har jeg hevdet det motsatte? Livet mitt er mye mer enn bloggen, jeg skal blant annet få en datter med mannen jeg elsker, vi stifter en familie. Dette er bare ett eksempel, du kjenner jo meg ikke, så kommentaren din er jo helt bak mål.

    Jeg kaster da på ingen måte min personlige integritet? Alt jeg skriver om kan jeg stå for, og de få reklamebaserte innleggene velger jeg selv nøye ut, nettop pga at jeg vil bevare min egen integritet. 2 av 19 innlegg per uke inneholder reklame, jeg ser ikke helt hvor du henter kritikken din fra. Bloggen lar meg delta i utrolig mange spennende prosjekter, som jeg aldri hadde fått deltatt i om jeg jobbet som journalist. Jeg får også masse gründererfaring og lærer utrolig mye om hvordan det er å starte opp sin egen bedrift.

    Er sannhetssøkende journalistikk den eneste formen for journalistikk? Hvis du tror det må du få opp øynene dine. Det er mange typer journalistikk, og du burde vise alle typer like mye respekt.

    Søk hvor du vil, men oppfordrer deg til litt ydmykhet overfor andre personers valg.

   3. «Misforstå deg rett», Ida Maria??? Umulig å misforstå deg her – den kritikken og personsjikanen av Caroline er åpenbar! Du ordlegger deg som om din private oppfatning er en objektiv sannhet, og jeg vil sterkt fraråde deg å studere journalistikk. Du mangler helt åpenbart de egenskaper et journalist må ha – for ikke å snakke om vanlig folkeskikk. En helt motbydelig oppførsel!!

  2. Det handler vel kanskje også om å kombinere interesser? I følge bloggen interesserer Caroline seg for bl.a. mote, interiør etc, i tillegg til å være journalist. Hvorfor ikke kombinere når en kan? Om feks. historie er din store lidenskap, så velger du ganke enkelt bare en annen retning i journalistikken, det er jo tross alt et fleksibelt yrke.
   Som tannlege kan jeg nok ikke kombinere så veldig mange av interessene mine i jobben min, men hadde jeg kunnet hadde jeg definitivt gjort det. Hehe. Jeg ser det for meg.

   Heldigvis, sier jeg bare, har vi mennesker forskjellige interesser. Jeg er fast leser av bloggen og plukker stadig opp tips fra deg, Caroline. Ikke minst motiverer du meg til å komme meg opp fra sofaen de dagene jeg strengt tatt ikke gidder. Vi trenger sånne som deg! Lykke til i graviditeten og tiden som kommer etter det. 🙂

 50. Jeg grudde meg også til fødselen, men det er det mest fantastiske jeg noen gang har vært igjennom! 🙂 Gled deg! Du er helt nydelig som gravid, og jeg liker bloggen din enda bedre nå 🙂 Klem til deg!

 51. Margrethe

  En gang snakket jeg med læreren min om dette med fødsler, om det gjorde vondt osv. og det hun sa til meg da er at det er en fantastisk følelse, ja det gjør selfølgelig vondt, men at det er da du kjenner at du virkelig lever! Kommer til å gå kjempebra, du kommer til å bli en så god mor!

 52. Hei! du er så inspirerende, du skal se at fødselen går nok strålende! du er jo i ditt livs form 😀 Dessuten, det er ikke vits å høre på alle »skrekk» historiene folk kommer med, de stemmer nok ikke uansett. Enhver person vet at smerte er individuelt, også i den grad man føler den. Har selv aldri vært gravid (men gleder meg til det blir min tur), å har fått fortalt at å sette epiduralen i ryggen, er verre enn smertene du føler i det du skal presse ut barnet. Kan jo ligge noe i det. Uansett, ønsker deg en fantastisk uke videre, og gleder meg til flere oppdateringer.

  Klem fra meg. 🙂 <3

  1. Epidural settes vanligvis under en ri, nettopp fordi at man ikke skal kjenne nåla. Dvs at smertene riene gjør går epiduralen en lang gang. Da jeg fikk epidural var det veldig viktig at jeg klarte og sitte stille da de satte epiduralen, og jeg kjente ingenting. Nå hadde jeg dessverre ingen virkning av epiduralen annet enn at jeg sovnet mellom riene. Har aldri hørt om fødende som har hatt smerter av å få satt inn epiduralen før.

   Fotballfrue; noen sa til meg en gang, at når du tenker at du ikke orker mer, da er det nesten over. Og det stemte for min del. Jeg husker jeg sa høyt at nå orker jeg virkelig ikke mer, og straks etterpå var det tid for å presse og jeg fikk verdens deiligste lille babygutt opp på brystet. Masse lykke til med det som står igjen! 🙂

 53. Åh, jeg føler også at denne tiden har gått så fort ! Kjennes bare som at det var et par dager siden du sa du var gravid.. :O I dag er en av de få dagene det er veldig deilig med mandag, reiser nemlig til Spania i morgen! 🙂

  Ha en kjempefin dag videre, vakre du!

 54. Er så utrolig gøy å lese babyinnleggene dine. 🙂

  Jeg var utrolig redd for å føde, men hadde bestemt meg for at jeg skulle prøve å gjøre det naturlig så langt det gikk.
  Klarte det hele med kun hjelp fra lysgassen. Nå skal det sies at jeg trente både spinning og styrke hele svangerskapet, og det gjorde det kanskje lettere å holde ut, siden kroppen var vant til å blir presset.
  Jeg prøvde bare å tenke at om det skulle bli uutholdelig så kan de sette en epidural.;)

  Min venninne som fødte omtrent samtidig, fikk epidural tidlig i fødselen og kunne kose seg med å lese i boken sin og spise når åpningsriene pågikk, i forhold til meg som var i min egen verden av pusting og svetting fra 3 cm og utover. 😛
  Sykt å tenke på hvor ulikt det kan være, å hvor utrolig heldige vi er som får så mye god hjelp i fødselen.:)
  Selv om jeg synst det var veldig vondt, å jeg til tidere ville avslutte hele opplegget, så kom jeg meg i mål og det var absolutt ikke uutholdelig. Man får heldigvis pauser mellom riene. 🙂

  Du ser helt fantastisk ut!

 55. Beste man kan gjøre (tror jeg) er å bare tenke at man ikke skal grue seg.. Det gjorde jeg hele svangerskapet.. Jeg hadde bare den holdningen at «Jeg vet ikke hva jeg går til og hvor vondt det blir, så hvorfor grue seg?» Å ja, jeg visste virkelig ikke hva jeg gikk til :p hehehe.. Jeg sa når fødselen var igang til typen «Ja, det er veldig vondt nå.. Men ennå skal det blir verre..» Det var liksom min «trøst» hele veien 🙂 Hehe.. Her gikk fødselen veldig fort til tross for at det var min første unge.. Det tok 2 timer fra fødselen var igang (slik det telles..altså 4-5cm åpning) og ungen var ute.. Jeg fikk ingen smertestillende og ungen ble født i badekar 🙂 (ANBEFALES)
  Ja, det føltes som at kroppen skulle revne i to :p Men det var verdt all smerte i verden.. Å du sitter bare igjen med en helt enorm mestringsfølelse.. Jeg ble virkelig imponert over hva kroppen tåler! 🙂
  Masse lykke til! 🙂 Det er så deilig når ungen blir lagt på brystet..

 56. Er kjempespennende å følge med på deg og graviditeten. Gleder meg til den gangen jeg blir gravid!
  Håper alt gikk fint på kontroll! 🙂

  Har et spørsmål da hvis du har tid. Har fått disse skoene i gave og lurer på hva jeg skal style de med? Slik jeg har forstått er jo dyreprint hot denne høsten.. https://www.miinto.no/p-247951-tagoslo

  1. Fotballfrue

   Jeg ville gått for helsort til disse i hvert fall. baggy jeans eller et skinnskjørt med vidde 🙂 Evnt. kan du ha en løs, hvit teskjorte til 🙂

 57. Hm hvorfor sletter du spørsmålet mitt om merke på sports bh? Synd !

  1. Fotballfrue

   Det har jeg ikke gjort, den venter på mitt svar og godkjenning 🙂 Men jeg kan jo svare her, den er fra GetInspired / Rhönisch 🙂

   1. Oi, beklager at jeg antok det! Tusen takk for svar :))

 58. Lykke til med fødselen. Det er en fantastisk opplevelse. Ja, du har nok hørt det og det er en klisje, men det er først når man er født man kan forstå hvor stort det er. Jeg hadde ALDRI trodd jeg hadde slike krefter i meg. Fy søren. Urkvinnen kommer virkelig fram.. Og ja, det er desverre så vondt at man ikke kan forestille seg. Jeg klarer ikke huske nå hvor vondt det var en gang.. Det er så vondt at man ikke trodde det gikk ann å faktisk å så fysisk vondt. Jeg trodde ryggen min skulle brekkes – bokstavlig talt. Uutholdelig smerte, rett og slett. Men fantastisk opplevelse å få kjenne på egne kreften. Lykke til 🙂

 59. Navn irene

  Blir helt oppgitt av denne kritikken!! Har dere ikke noe annet å skrive om så hold dere unna.. ser litt av sengen du har i stuen 😉 nydelig, blir gøy å se hele når den tid kommer;)

  1. Fotballfrue

   Ååå, gleder meg til å vise dere 🙂

 60. Lykke til hos jordamora:)

  Hva heter hårfargen din og hvor du kjøper extension fra?:)

  1. Fotballfrue

   Jeg går til Hendrix Hair på Majorstuen i Oslo 🙂 Innlegg her: https://fotballfrue.no/2013/08/30/offisielt-brunette/

   Klem!

 61. Herlig å lese om tankene dine rundt graviditeten, og så heldig du er som sitter med en så god opplevelse. Selv gleder jeg meg til neste graviditet om jeg får den sjansen igjen! Jeg var til tider ganske dårlig under mitt svangerskap og fødte 7 uker før terminen, men det var fordi jeg bar på to dyrbare prinsesser! Men uansett så er oppsummeringen til tross for mye kynnere og sterk morgenkvalme en fantastisk graviditet! Jeg skjønner godt at du gleder deg til å klemme henne inntil deg. Det finnen INGENTING bedre! Og ville bare si at fødselen er magisk, du trenger ikke grue deg, for selv om det gjør litt vondt, finnes det ingen ting som slår følelsen av å få sitt egent barn i armene! <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for så fine og beroligende ord 🙂

 62. Catherine

  Hei!

  Jeg har leita på sidene dine, men finner ikke ut av d, så da må jeg bare spørre deg her:

  Hvor er vitrineskapet ditt fra?:-) skal flytte og ønsker
  meg er slikt et! Vet du hva skapet i tillegg heter?

  Du lager en super blogg! Veldig flink er du:-) lykke til med den lille!

  1. Fotballfrue

   Det er fra IKEA, og det overlevde faktisk i flyttelasset fra Osloog hit 🙂

 63. Den frokosten så deilig ut! Håper det gikk bra på jordmorkontroll:)

  1. Fotballfrue

   Alt gikk veldig fint 🙂

 64. Nå har jeg lest bloggen din daglig i flere år, og jeg blir aldri lei! Du er utrolig flink, og jeg synes det er SÅ spennende å lese om graviditeten din! Du setter virkelig riktig ord på ting. Men det med smerten.. kunne du skrevet om den i etterkant av fødselen? Jeg har aldri født noe barn før, og lurer veldig på hvordan det faktisk er å føde, så det hadde hvertfall jeg satt veldig stor pris på! :-))

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg er ganske sikker på at jeg ønsker å skrive et innlegg om min opplevelse i etterkant 🙂

 65. Barnesenga i utkant av første bilde ser så koselig ut! Jeg vil også gjerne lese om din opplevelse av graviditeten/fødsel i etterkant, slik som Lisa foreslo!

  https://elise-solberg.blogspot.no

 66. Hei Caroline! Jeg bare lurer på hvor mange kilo du har gått opp i graviditeten? Eller har du forresten gått opp noe? Ny ser fantastisk ut! Fineste gravide jeg har sett:-)

 67. Ønsker deg lykke til med fødsel! Jeg fødte en nydelig gutt for 5 måneder siden. Fødselen gikk fantastisk bra! Fort og uten smertestillende, og med støtte av en fantastisk jordmor og mannen ved siden av 🙂 ikke gru deg- jeg tror man kommer langt med en god innstilling 🙂 jeg er utrolig stolt av meg selv og kroppen min etter fødselen, og sitter bare igjen med gode minner! Smertene var heller ikke i nærheten av hva jeg trodde etter å dessverre ha hørt på mange andres historier.

  Ønsker deg lykke til med det mest fantStiske i livet!:)

 68. Hei!
  Har ett spørsmål angående angelsound (jeg har kjøpt samme som deg) Finner så lite informasjon om den på nettet og synes bruksanvisningen var vanskelig å forstå.

  Jeg er i uke 15 nå og har funnet hjertelyden når jeg bruker den. (prøvd tre ganger) Men det skal jo komme opp hjertefrekvens også, men det gjør det ikke. Er ganske sikker på at det er hjertelyden jeg hører.. Fikk du opp hjertefrekvens i starten? Mulig jeg gjør noe feil, men som sagt synes jeg bruksanvisningen ikke var så enkel.

  1. Fotballfrue

   Vet du, vi har nesten aldri fått til dette med hjertefrekvensen vi heller. Finner du rytmen med én gang og holder den helt i ro på samme stedet, kommer det noen ganger riktig frekvens, men svært sjelden. Vet ikke hvorfor det er sånn :/

 69. MammaTilTo

  Skjønner at du er spent foran fødselen, men ikke hør på slle de fææææle historiene fra andre som har født. Det er mange som legger på ganske mye her og der… Selvfølgelig er det fryktelig vondt, men jeg har født to barn uten smertestillende, jeg synes nyresmerter er mye verre! Dessuten hjelper kroppen deg med jobben, og så får du jo så innmari fin premie når du er ferdig! 🙂

  1. Helt enig med deg her, om man lar kroppen jobbe så er ikke smertene så ille. har selv hatt to fødsler uten smertelindring, smerten er en helt spesiell smerte som ikke kan forklares, som ikke er lik noe annet og som man glemmer fort etterpå ( sikkert for at vi skal få flere barn :-)). Caroline: ikke gru deg til noe du ikke vet hvordan blir, mest sannsynlig så går det som en lek.

 70. E føle sånn med deg pga alle kommentarar du får om magen din ! E får høre daglig at magen er stor og at om eg er sikker på at der ikkje e tvillingar! Forje gong eg var hoss legen sa han at det såg ut som e hadde en fotball på magen!! E e så lei av andre sin meinig om magen min!!! E synst det burde vore en lov om å kommentere størrelsen på magen til folk !! Håpe du klare å oversjå lommentarane!! Du stråla og kler virkelig å være gravid!!

 71. Hei Caroline! Har lest bloggen din lenge nå og tenkt at jeg skulle legge igjen en kommentar. Nå måtte jeg! Du virker som ei herlig jente med en herlig innstilling til livet. Du får mange kommentarer på hvor tøft det blir å få tid til trening og lignende etter fødselen. Med den innstillingen du viser, kommer dette til å gå supert. Babyer tilpasser seg livet til familien og det er så positivt å venne de på å være med på det du liker. Trives mor, så har babyen der bra! Jeg har selv fire små og har fint tid til 4-5 treningsøkter i uka. Minste snuppa elsker å sove til lyden av tredemølla! Masse lykke til videre med alt det magiske du har foran deg.

 72. Elisaneth

  Hei Caroline, og god mandag!
  Du ser helt fantastisk ut, virkelig flott som gravid 🙂 Må bare få si at jeg beundrer styrken din, oppi alt dette med negative og kritiserende kommentarer om garviditeten. Selv har jeg en sønn på nøyaltig 1år i dag, og vet hvordan følelsene kan løpe løpsk til tider. Spør du meg så er både svangerskapet og fødselen helt fantastisk. Sev om jeg var innlagt på sykehus 2mnd i starten på grunn av oppkast hele veien elsket jeg å være gravid. Fødselen var det mest spennende jeg har vert med på, og jeg fødte helt naturligi en alder av 21 år. Du får uante krefter av å tenke på å få møte den lille, så dette kommer du til å klare med glans!
  Tiden etterpå får deg til å lure på hva du gjorde med livet ditt før den lille kom til verden, absolutt helt fantastisk deilig 🙂
  Gleder meg til å følge deg videre i den spennende tiden.
  Stor klem fra meg :))

 73. Ikke tenk på fødselen som smertefull, heller som et hardt stykke arbeid. Du er i så god fysisk form at du kommer til å takle det helt fint. Lykke til!

 74. Du ser virkelig helt fantastisk ut!! – En utrolig inspirerende dame. Er selv jente på 17 år, og har allerede bestemt meg for å være like frisk, sunn og aktiv som deg under svangerskapet (barn skal selvfølgelig ikke skje med det første, men en gang i fremtiden vil jeg nå tro;))
  Trening og kosthold er viktig, og en sunn kropp som fungerer optimalt er så utrolig givende! Både for deg, og den lille som helt sikkert veldig snart vil ha med mor ut på lekeplassen:) Dette virker det som om du har stålkontroll over, og det er utrolig motiverende å følge med på bloggen din. Selv for meg som kanskje tilhører en litt lavere aldersgruppe enn de andre her.
  Lykke til videre med svangerskapet, stå på!!

 75. Nina Therese

  Sååå fin gravid du er. Jeg tror at siden du er så sterk og i god form klarer du fødselen meget godt. Mye av smertene takler du med en sterk kropp og hode. Det er iallfall min erfaring etter tre forskjellige fødsler. Masse lykke til i innspurten. Tenk snart har dere en nydelig liten prinsesse i hendene ♡

 76. Lillemor

  Du ser helt fantastisk ut!! 🙂 Har du noe tips til hvordan man skal trene når man er gravid? Jeg er veldig glad i å trene og vi prøver å bli gravid nå. Men mange sier at jeg kan skade fosteret ved å trene? Burde man unngå spinning, styrke eller andre former for trening? Håper du kan komme med noen gode råd til meg 🙂

  1. Utrolig trist at så mange sprer feilinformasjon om trening under svangerskap :/ Om du er vant til å trene, og flink til å lytte til kroppen, er det helt uproblematisk å trene under svangerskapet 🙂 Tren styrke, spinning og hva du har lyst til så lenge du har god kontroll og ikke føler noe ubehag 🙂

   1. Lillemor

    Tusen takk for svar 🙂 Så godt å høre at jeg kan fortsette med treningen min. Kan man trene som normalt i begynnelsen av svangerskapet og? Har lest litt på nettet om at det er stor fare for spontanabort da! Men jeg får det liksom ikke til å stemme. Skulle tro at det var godt for både mor og barn at man er i aktivitet. Men er det kanskje fordi man kan presse seg uten å føle så mye ubehag de første mnd? Eller merker man det godt allerede de første mnd hvis man presser seg for mye?

   2. Fotballfrue

    Ja, det kan du, men det er lite sannsynlig at du orker 😉 Presse deg skal du ikke gjøre, rådet er å fortsette som før, og dersom du er vant til å for eks. løpe mye, er de tingen fare å fortsette med det, men har du ingen løpeerfaring, er ikke dette noe du skal starte med nå 🙂

   3. Alexandra

    Det er veldig hyggelig av deg og naturlig å ville stille dette spm til ei du ser opp til. Likevel vil jeg på det sterkeste råde deg til å ta kontakt med en profesjonell fagperson når det kommer til graviditetstrening. Jeg er selv personlig trener og er gravid i 7. måned så jeg vet hva jeg prater om:-) Helsen min er på topp, jeg har ingen plager og jeg har masse energi, jobber fortsatt fullt med kundene mine.

    Alle kropper og gravide er unike og ja, det er noen generelle retningslinjer en kan følge. Caroline har sin erfaring med trening og har en personlig trener etter det jeg har forstått, som har fulgt henne. Det blir litt feil å skulle «kopiere» en annen person uten å ta hensyn til ditt eget utgangspunkt. Det er nettopp derfor det heter personlig trening.

    Jeg oppfordrer deg til å ta kontakt med en som virkelig kan masse om trening for gravide. Det er dessverre også stor forskjell på enkelte personlige trenere så vær nøye på bakgrunn, utdannelse og erfaring! Det er din kropp og helse det er snakk om så tillatt deg å stille spørsmål! Det er lov:-) En seriøs og dyktige personlig trener skal kunne svare deg og forkkate hvorfor/ hvorfor ikke:-) Og ikke minst: LYTT TIL DIN EGEN KROPP!! Ikke samnenlign deg med noen andre forvent at du skal se ut som andre ( eksempelvis Caroline).

    Lykke til videre og kos deg med graviditeten:-)

 77. Nydelig Leandervugge! Gleder meg til å se mere. Husker den lykkerusen jeg svevde rundt på da jeg var ferdig med ekstrem svangerskapskvalme (kastet opp ca. 10 ganger om dagen i 7 mnd, lå inne for å ikke bli dehydrert flere ganger), og frem til fødselen. Gledet meg til alt og stengte på en måte alle dårlige historier ute. Bare koste meg med innkjøp og redebygging. Ta vare på denne tiden, den er veldig annerledes enn når babyen kommer, men fortsatt veldig fin fordi du har tid og energi i hodet ditt til å tenke på de tingene.
  En jordmor sa til meg at jeg ikke skulle grue meg til fødselen og smerter. Fødselen kommer du igjennom, og du vet at smertene slutter på et tidspunkt. Prøv å bruke energien og tankene dine på tiden etterpå. Klarte ikke å følge hennes råd for fødselen var som et stort fjell jeg måtte over i hodet mitt:) Men det rådet, skal jeg følge neste gang. Selv om man aldri stiller så svakt som ved første barnet da:)
  Du stråler! Jeg kan virkelig ikke forestille meg at det ligger en nesten ferdigvokst baby inni magen din. Sånn mage får jeg hvis jeg svaier ryggen og presser magen ut, haha. Veldig fint at du kan være med på å vise, at man ikke må ha en struttende gravidmage for å være sunn gravid. Hadde en venninde som gikk gravid samtidig som meg, og hun hadde knapt mage heller. Babyen lå mer inn mot ryggen. Og hun synes det var så trist, for «alle andre», hadde jo fin rundt mage. Skal tipse henne om bloggen din:) Lykke til med innspurten! Du er tøff!

 78. Nyt graviditeten så lenge den varer, jeg savner det allerede, selv om jeg sitter med verdens vakreste jente i armene♥ I forhold til fødsel; ja det var vondt når det stod på, men tenk på det slik at i en fødsel jobber kroppen med deg for å få ut denne fantastiske skapningen. I forhold til ved en skade, hvor kroppen jobber mot deg. Nyt tiden og lykke til når den tid kommer – ikke så lenge igjen nå!!

  1. Fotballfrue

   Å, det er så sant! Den tanken likte jeg, tusen takk 🙂 Og gratulerer så mye <3

 79. Hei nydelige du!
  Du ser virkelig fantastisk ut! Nyt siste rest av svangerskapet, og gled deg til fødselen og til å få lille dukken på brystet! Det er MAGISK! Ingenting, virkelig ingenting, kan sammenlignes med den følelsen! Jeg har født to barn, første med epidural og andre uten annen smertelindring enn at jeg fødte i badekar. Jeg har BARE gode minner fra fødslene! Jeg har riktignok vage minner om at det gjorde vondt, men all gleden og spenningen overskygger dette glatt! De første tegnene på fødsel, når du virkelig forstår at «This is it! Nå er fødselen igang!», bilturen til sykehuset, møte med jordmor, tidspunktet hvor jordmor sier: «Nå har du full åpning og kan begynne å presse» – ALT dette er spennende, for ikke å snakke om adrenalinet som løper løpsk gjennom kroppen 😉 Du er i så god form at dette kommer til å gå som en lek! Massemasse lykke til! 😀 Klem 🙂 PS: Elsker bloggen din!

 80. Så flott du ser ut! 🙂 Man hører mye om at graviditet er slitsomt, men jeg følte det heller ikke sånn. Tror mye av grunnen er at jeg fortsatte min sunne livsstil med masse aktivitet – med hensyn til magen, selvfølgelig. Og det ser jeg du også gjør. Ingen ting i veien for å trene, selv om man er gravid (med mindre man har plager som gjør at det ikke går). Må bare si at du er kjempe flink! 🙂 En stor inspirasjon.

  Moro å se at du linket til artikkelen min, om trening før, under og etter svangerskapet 🙂 Fikk en del negative kommentarer, som nærmest går på at jeg er en dårlig mor fordi jeg trener. Men, man kan vel ikke regne med annet når det ligger på nett.

 81. Tipper du får masse crazy historier! Eneste rådet jeg kan gi deg er å hvile når det nærmer seg, du trenger kreftene. Drit i de kjerringrådene! 🙂 og at det er fantabelastisk både på godt og vondt! 🙂

 82. Er den tyrkiske youghurten pasturisert? Fikk beskjed om å ikke spise den som gravid jeg av jordmor..

  1. Fotballfrue

   Rareste jeg har hørt, den kan du spise så mye du bare vil av, den er pasteurisert 🙂

 83. Mopsemor

  Utrolig koselig blogg du har, e alltid like spennende, spesielt med oppskriftene. Prøvde blomkål gratengen i dag. den fikk strålende kritikker og smakte kjempe godt.

  Lure forresten på hvor du har kjøpt servise med rosene? kjempe fint og romantisk:)

 84. Så fantastisk å høre at du nyter svangerskapet!! Du ser virkelig helt fantastisk ut! Jeg var også heldig med mitt svangerskap, og slapp unna de fleste av plagene som mange opplever, men til gjengjeld fikk jeg en vanskelig og skremmende fødsel! Men alle fødsler er ulike. Det er veldig greit å ha hørt historier, så man er forberedt på hva man kan komme opp i, men så vil fødselen din være ulik alle andre sin uansett, så antar det bare er å gå inn i det med åpent sinn og lytte til kroppen! Det var min innstilling, at kroppen min kom til å fortelle meg hva som var riktig å gjøre der og da 🙂

  Masse lykke til de resterende ukene, og selvsagt også med fødselen! Premien er verdt alt uansett hva ^^

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *