Oppskrift-onsdag: Blomkålgrateng

Da var det på tide med oppskrift-onsdag igjen, og denne gangen byr jeg på en kjapp og enkel rett som virkelig passer årstiden. Dette er noe jeg har spist veldig mange ganger, men jeg har aldri tenkt på å dele den her før, sikkert fordi den alltid kommer på bordet når høsten er her. September setter jo virkelig startskuddet for soppsesongen, så til denne retten kan du gjerne plukke soppen selv, om du er en av dem med peiling, eller du kan sevfølgelig kjøpe assortert sopp i dagligvarebutikken, akkurat i disse tider skal det i hvert fall ikke stå på utvalget!

___________________________________________________________________________________________________________

Blomkålgrateng med sopp, bacon og cheddar til 2

2 blomkålhoder  2 terninger grønnsaksbuljong  1 liter vann 500 gram assortert sopp  1 pakke bacon  2 dl. rømme  2 fedd hvitløk  salt og pepper  250 gram cheddarost  frisk persille

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Sett ovnen på 225 grader. Kok opp 1 liter vann sammen med 2 buljongterninger. Når terningene har løst seg opp, deler du blomkålholdene i små buketter og tilsetter dem til vannet. La dette småkoke i ca. 5 minutter til det er ganske mørt, men ikke for mykt. Hell deretter av vannet og legg blomkålbukettene i bunnen av en ildfast form. Skjær bacon i terninger og stek dette sammen med oppskåret sopp i en varm stekepanne. Dersom du synes det blir for tørt, kan du bruke noen spiseskjeer med smør i pannen. Hell blandingen over blomkålbukettene i den ildfaste formen. Bland sammen rømme, ferkpresset hvitløksfedd, salt og pepper og hell dette over. Rasp ca. 250 gram cheddar og strø dette på toppen. Stekes midt i ovnen i 20 minutter.

Topp det hele med litt frisk persille for å skape litt farger og frisk smak. Håper det smaker ♥

61 kommentarer

 1. Ser veldig, veldig, veldiiiig godt ut 🙂 Nam!

 2. Yey, jeg elsker oppskrifter. Det gir meg litt tips i hverdagen. Ikke alltid like lett å finne på nye middager her i huset.

  En riktig fin onsdag til deg 🙂
  klem Rebekka
  http://rebekkafylling.com

 3. Nam, det så ut som en god og enkel rett! Takk for oppskrift 🙂

 4. Hørtes godt ut 🙂
  Lager noe lignende selv, men koker hele blomkålhodet, setter det på fat/i form og heller over bearnaise saus, bacon og mais. Kjempegodt og raskt!
  Og tilslutt vil jeg bare kommentere hvor godt du ser ut. Graviditeten kler deg virkelig godt, og du bærer magen fantastisk!
  Håper formen holder seg frem til termin! Jeg trente frem til uke 32/33, da orket ikke bekkenet mer. Kunne høre det klikke som ett tannhjul når jeg snudde meg på natta… men det var da, og nå 8 mnd senere løper jeg lenger og løfter mer enn noen gang før 🙂
  Stå på!

  1. Fotballfrue

   Det hørtes godt ut! Tusen takk for fine ord <3

   Stor klem <3

 5. Nam dette så fristende ut:) det blir til middag hos oss imorn:)
  Carina

 6. Nam-nam-nam! Rettpåbutikken!

 7. Dette så kjempegodt ut! Takk for oppskriften, du er en inspirasjon <3

 8. Kjersti

  Dette så utrolig godt ut, skal definitivt prøves. Due r en nydelig person og har en helt nydelig blogg! Ønsker deg en fntastisk dag!

 9. Yummy! Looks very delicious and healthy!:) Hopefully is almost lunch time:) Have a good day Caroline!:) Kisses!

 10. Dette så godt ut! Hvor mange kan du ca servere med oppskriften her? 🙂

  1. Kjersti

   Det står i tittelen; Blomkålgrateng med sopp, bacon og cheddar til 2 – altså til 2 😉

 11. Wow vad sugen jag blev 🙂

 12. Kristin Sletten

  Hei.Dette så utrolig godt ut.Dette skal prøves kan du tro.Ha en alldeles nydelig dag og kos deg.Klem

 13. Kine S.H.

  Åh, det var nesten dårlig gjort når det er så lenge til middag 🙁
  Denne skal definitivt prøves. Dette så godt ut!

 14. Jeg skjønner ikke at du gidder å skrive om hvordan babyen skal sove, mates, skiftes på osv i innlegg jeg Caroline? Du blir jo bombadert med bedrevitere, som helst skal bestemme hvordan barnet ditt skal vokse opp og hvordan du/dere skal oppdra det. Jeg er helt sjokkert over mennesker tror de har noe med det! Forøvrig så vil jeg bare si at dere finner ut av hva som er best for dere. Og ikke bekymre deg for krybbedød, det forekommer utrolig sjeldent! Lykke til, dere blir flinke foreldre. 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har jo ikke skrevet noe om det i innlegget heller, det kommer spørsmål ut av det blå som jeg svarer enkelt og greit på, og så ruller ballen. Synes det er hyggelig med tips og råd, men skulle ønske at folk kunne forstå at vi er forberedt på dette og som alle førstegangsforeldre må vi få lov til å finne ut av ting selv 🙂

 15. Marianne

  Nammenam.
  Takk for nok en nydelig oppskrift. Dette ser jo helt fantastisk ut. Så kjekt med noen nye ideer å spe på med, blir jo ofte det samme som går igjen, men dette tror jeg blir tatt godt imot i heimen. Så flink du er!!

  1. Fotballfrue

   Bare hyggelig! Håper det smaker for hele familien 🙂

 16. Elisabeth L

  Nam, dette ser innmari godt ut, samtidig som den virker kjempe enkel å lage! Perfekt til travle dager midt i uka:-D

 17. Dette har vi spist mange ganger tidligere, og det er supergodt! 😀
  Vi har hvit saus over blomkålen istedet for rømme, det blir også veldig godt!

  Jeg er så glad i bloggen din, og det er like spennende å lese om babyting som alt annet!

  1. Fotballfrue

   Ja, det var en god idé! Det skal jeg prøve neste gang 🙂 Takk for tips 🙂

 18. Bra tips å lage noe av blomkål og sopp ! Det skal jeg prøve 🙂
  Men :
  Lurer på om det stemmer at dette er til 2 pers???
  Oppskriften er fra Oppysningskontoret for Frukt og Grønt (http://www.frukt.no/kokeboka/tilbehor-smaretter/blomkalgrateng-med-bacon-og-sopp/) og der er det brukt MYE mindre av alt, enda den er til 4 pers!
  1 blomkålhode er til 4 pers, mens du har ett helt hode til hver (?)
  Du bruker samme mengde vann og rømme
  150 g sopp – mens du bruker en halv kilo (en halv kilo sopp er innmari MYE!)
  100 g bacon – her bruker du 250 gram
  Og sist men ikke minst så skal det i orginalen brukes 1 ss revet ost – men du bruker en kvart kilo ost

  – blir ikke din porsjon utrolig stor?? – og med så mye mere masse av alt, og like mye væske – blir den ikke tørr?

  1. Fotballfrue

   Som jeg skriver så har jeg spist dette mange ganger, så jeg fikk oppskriften av mamma 🙂 Den er ikke lik den du linker til, selv om jeg ser den er veldig lik 🙂 Poenget er i hvert fall at denne er kjempegod, hvordan det blir om du lager etter det du linker til, vet jeg ikke 🙂

  2. «Serveres som smårett…» – tydeligvis ikke lest hele oppskriften? I tillegg sier Opplysningskontoret sin oppskrift at du skal servere med brød/poteter. Ettersom dette ikke er matvarer man spiser mye av i et karboredusert kosthold, så må man plusse på resten av ingrediensene.

   Jeg skjønner rett og slett ikke kommentaren din: Spiser Caroline for mye? Er det krise hvis man har rester til lunsj dagen etter? Kan det hende LK trenger over gjennomsnittet med mat siden han trener såpass mye hver dag?

 19. Nam, det så kjempegodt ut!! Tror jeg skal lage dette en av de neste dagene 😀 Takk for god inspirasjon!!
  Jeg leste nettopp gjennom kommentarfeltet i forrige innlegg (om babyrom). Ikke tenk på disse menneskene som kommenterer i hytt og gevær, de har sine erfaringer og dere gjør deres erfaringer. Jeg har ikke barn selv, men er tante og vært mye med barn; alle barn er forskjellige. Og angående krybbedød; for en skremselspropeganda folk driver med her! Krybbedød er ikke noe man skal tulle med, og er absolutt ikke noe man burde uroe en kommende mor med. Jeg har stor tro på at dere BEGGE TO blir fine foreldre til den lille ugla deres:D Gleder meg til å følge dere på denne fanttiske reisen, skjønne Caroline <3

 20. Forberedt på å få barn?! Ingenting blir som man tror!

  1. Fotballfrue

   Det har jeg vært åpen om hele veien, at jeg ikke har noen forventninger om hvordan det skal bli. Det vet vi jo ikke 🙂

  2. Alle forbereder seg jo Tessa!? Alle ordner i stand, kjøper inn babyting, følger kontroller, er på ultralyd, går til jordmor, leser øker/brosjyrer om barn, tar imot tips fra andre. Man går 9 mnd og forbereder seg på barnet som kommer. Man ser for seg hvordan det vil bli, men alle vet at det som regel blir totalt annerledes og hverdagen blir helt forskjellig fra det den er nå. Lurer på hva du gjorde i de 9 mnd man går gravid? Synes synd på deg som har så negativ innstilling til det å få barn, kanskje du ikke burde fått barn…

  3. Skjønner ikke hvordan du kan påstå noe sånt, Tessa! Kanskje du var helt blank når du fikk barn,men andre har ofte for vane å sette seg inn i emnet så godt som mulig. Jeg har fire barn, og det er rent sprøyt at «ingenting blir som man tror.» Masse ble AKKURAT som jeg trodde, og det var iallefall kjempelurt å IKKE høre på alle skremselshistoriene fra hver eneste besserwizzer der ute. Hvorfor i alle dager skal alt problematiseres – som om hele verden vet bedre enn Caroline og mannen? Skjerpings!!

   Caroline: Cred for et høflig og hyggelig svar, jeg hadde nok ikke greid det… Klem 🙂

   1. Fotballfrue

    <3

   2. Fotballfrue

    <3 <3

  4. Man vet ikke hvordan d blir nei,men det blir det beste i livet!!!!!!

 21. Wow, this looks really good! Gonna have to try it one day! 🙂
  Have a nice day, Caroline!

 22. Christina

  Når du skriver 2dl rømme,hvor mye er dette sånn ca sammenlignet med begeret du kjøper i butikken? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nesten hele 🙂

 23. Gunnhege

  Nå må jeg bare kommentere etter å ha lest kommentarer fra i går og i dag! Til alle dere som bryr dere så utrolig sterkt i hvor barnet skal sove, dette har dere for det første ingenting med, og Caroline er antagelig som gravide flest og har undersøkt og lest seg opp på alt som finnes av informasjon av både graviditet, fødsel og tiden etter fødsel! La nå Caroline finne ut av dette selv sammen med L.K. Den tiden de har nå skal være fantastisk, uten masse stygge og unødvendige kommentarer. Vi som leser bloggen skal heller være takknemlig for at vi får den glede av å følge henne i denne herlige tiden 🙂 og ikke minst den inspirasjonen hun gir til fremtidige gravide slik som meg selv. Stå på Caroline, se forbi disse unødvendige kommentarene og gled deg over de som setter pris på babysnakk og bloggen din, for den er nemlig helt fantastisk flott 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for denne kommentaren <3

 24. Persille

  Nam! Takk for at du er så snill og deler sånne fiiine oppskrifter!

 25. Ser heelt nydelig ut! Du er virkelig flink 🙂
  Må ellers si tusen takk for at du er så effektiv og ikke minst FLINK til å blogge, spesielt om lavkarbo mat. Jeg prøver meg selvsagt så mye som mulig på tipsene dine, fordeom resultatet aldri blir like fint så smaker det jo veldig godt. Tipser alle på bloggen min om dine oppskrifter også 🙂
  Keep up the good work!
  Ha en strålende kveld 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg blir så glad av slike tilbakemeldinger! Tusen takk 🙂

 26. Haha,en må jo forbered sæ da Terese;) kan selvsagt ikke vær forberedt på alt, men d må jaggu vær lov å kall sæ forberedt når man har lest og forska, venta og lengta i snart 9 mnd… Djeeez

 27. takk for et veldig bra middagstips. dette ble en innertier hos oss i dag 🙂

 28. Dette så deilig ut! Tusen takk for at du legger ut så mange gode oppskrifter, inspirerende i en travel hverdag 🙂 Og lykke til med den lille jenta!

 29. Naa fikk jeg vann i munn!! Kos dere med herlig maaltid

  http://www.mydirtysho.es

 30. villa85

  Kjenner meg igjen den Caroline. Jeg hadde heller ingen store forventninger om hvordan det skulle bli. Jeg var nesten for opptatt med forsikre meg om at vi hadde alt av nødvendig utstyr at jeg nesten glemte litt å tenke på hvordan det ville bli når hun faktisk var født. Så det ble litt sånn;» shitt vi har faktisk en baby i hus,» de første dagene hjemme. Selv om jeg selvfølgelig hadde gledet meg enormt til å møte henne:) Du har i hvertfall en fantastisk tid i møte:);) av ren nysgjerrighet, og med full respekt for at du velger det Dere føler er best, er det noen spesiell grunn for at du vil ha ugla på eget rom så tidlig?

 31. Dette ble middagen i går – NAM! 😀 Stekte noen chorizo-pølser ved siden av for å få litt mer smak – passet kjempebra til!

 32. Mathilde

  Hei!
  Ser veldig godt ut, naaam!! 🙂 Har du et slags kosthold du følger hver dag? Jeg er veldig spent på hva du spiser hver dag, og hvor mye. Interessert i å gå ned i vekt.

 33. Åshild

  Åh, dette lager mamma ofte, og det er SÅ godt 🙂 Noen ganger tar hun også brokkoli, og tar ofte bare oster som står i kjøleskapet, som feks snøfrisk osv. Ha en super dag videre, Caroline! Du er ei bra dame 🙂

 34. Hei!
  Supert middagstips som jeg tenker å prøve ut i dag!
  Ved hvilken temperatur steker du gratengen?

  Ha en strålende dag =)

  1. haha, jeg så jo nå at det er det første som står i beskrivelsen!

   1. Fotballfrue

    Hehe 🙂

 35. Nam nam! Formen står klar til å puttes i ovnen nå:) for å si det sånn,- jeg slet med å ikke prøvesmake mer en 1 gang…. 🙂

 36. Laget denne til middag i dag. Var kjempegodt! 🙂

 37. May Tove Waage Nilsen

  Dette var veldig godt! Alltid mye matinspirasjon på dine sider! Lykke til med graviditeten.

 38. Lagde denne til resten av familien i går kveld. Stor suksess, kjempegodt, takk for oppskrift Caroline 🙂

 39. Silje Løvhaug

  Denne står i ovnene nå 🙂 Gleder meg til å smake! 😀

 40. Hei 🙂 nydeli grateng! Men skal det bli veske i bunnen av formen når den er ferdig?
  Jort akk som i oppskriften.

  1. Fotballfrue

   Ja, det blir litt væske i bunnen :/

 41. This looks amazing! I love cauliflower and mushrooms and would eat this up so fast. too bad my husband doesn’t like mushrooms 🙁

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *