Oppskrift-onsdag: Eplekake

Høst betyr haugevis av epler på bakken, og det må man virkelig utnytte. Plukk med deg noen modne og deilige, norske epler fra din egen eller naboens hage og lag en deilig eplekake midt i uken! Denne eplekaken er uten sukker og hvetemel, men smaker like godt som den som er med. Bare prøv selv! Husker godt at eplekake aldri var noe jeg likte da jeg var yngre, men det er visst mye som skal endres med årene, for denne er utrolig god, perfekt å servere gjester eller å bare kose seg med etter en langtur i høstmørket. Smaker best med en kopp kaffe og en dæsj med pisket krem eller fløteis.

___________________________________________________________________________________________________________

Eplekake – lavkarbo 

3 egg  1 1/2 dl. sukrin gold  1 boks cottage cheese 1/2 dl. fløte  1 dl. helmelk 70 gram mandelmel  1 ts. bakepulver ♥ 2 ts. kanel ♥ 1 ts. fiberhusk  2 små epler ♥ valnøtter – kan sløyfes  sukrin til dryss

 

___________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Bland sammen egg og sukrin gold. Bruk en kjøkkenmaskin, og pisk en god stund til konsistensen ikke kan bli mer fast. Tilsett deretter en boks med cottage cheese. Nå må du finne frem stavmikseren for å blande, slik at du unngår klumpene som er i cottage cheesen. Tilsett kanel og rør godt. Bland sammen alt det tørre og tilsett dette til røren. Bland godt og hell i både melk og fløte underveis. Dersom røren skulle bli noe seig eller litt for fast, er det bare å spe å med mer melk til ønsket konsitens.

Smør en kakeform godt med smør og hell deigen over. Kutt opp epler og legg over deigen. Strø gjerne over hakkede valnøtter eller andre nøtter, samt sukrin. Kaken skal inn i midten av ovnen på 180 gravder i ca. 35 minutter.

___________________________________________________________________________________________________________

Håper det smaker ♥

90 kommentarer

  1. Takk for oppskrift, den ble kjempegod! Etter en litt uhelig start på dagen med minipannekakene dine (brukte for mye fiberhusk, tror jeg 1,5 ss, og de ble litt sånn … slimete!), så var denne eplekaken en skikkelig opptur, enda jeg brukte malte mandler i stedet for fetteredusert mandelmel, litt ekstra epler og litt kardemomme i tillegg til kanel.
    Så saftig og god, mmm!

  2. Camilla Bjerke

    Hei. Jeg har en liten gutt med nøtteallergi! Og i veldig mange slike lavkarbo oppskrifter er det mandelmel som gjelder. Men jeg tør ikke ta sjangsen på det selvom jeg får beskjed om at «det går heeeelt fint».
    Hva kan jeg bruke i stedenfor??

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *