Godt i gang med siste trimester

God morgen  Tirsdag allerede, dagene går så fort, noe jeg selvfølgelig bare er glad for ettersom jeg nå allerede er godt i gang med tredje og siste trimester i svangerskapet. I dag viser appen min fra babyverden 28 uker+5 dager, en liten krabat på 1.1 kilo og full lengde 33.5 centimeter. Ja, visst begynner hun å bli stor, det er jo nå hun virkelig vokser og allerede til uken bikker vekten nesten 1.4 kilo. Nå går det fort og det er både skremmende, spennende og usannsynlig på en gang. Det å gå gravid setter virkelig følelsene i sving. Jeg tror ikke ord kan beskrive hva vi føler, eller hvor mye vi gleder oss til å bli foreldre.

Noen av dere er litt nysgjerrige på hvordan det går med svangerskapet, så jeg kan jo ta en kjapp oppsummering om tilstand per i dag.

___________________________________________________________________________________________________________

Svangerskapet så langt: 

Jeg har rett og slett vært utrolig heldig. Jeg føler meg som før, og glemmer til tider at jeg faktisk bærer på et ekstra liv. Den eneste forskjellen er at jeg får vondt øverst i ryggen om jeg sitter for lenge i samme stilling på den dårlige kjøkkenstolen vår, det samme gjelder om jeg står i samme stilling for lenge, dette er litt belastende for korsryggen min ettersom jeg er såpass svai. Så kan jeg kjenne at stress fungerer helt annerledes på meg nå enn før. Kroppen vet å si ifra, så de dagenene den synes at jeg gjør for mye, tenker for mye og stresser for mye, lar den meg få vite det ved å gi beskjed om at jeg må puste, roe ned og ta en time-out når kvelden kommer. Dette kjenner jeg ved at jeg får såkalte kynnere og ligamentsmerter, men heldigvis har dette minsket ettersom jeg har blitt flinkere til å roe litt ned på tempo, prøve å ta ting litt som det kommer. Jeg prøver så godt jeg kan 😉 En annen ting å sette fingeren på er halsbrann, dette kommer i ny og ne, men er helt levbart, bare veldig, veldig ubehagelig. Ellers er det ingenting å sette fingeren på *bankibordet*

Magen varierer litt i størrelse fra morgen til kveld, og nå for tiden er den større på kvelden etter middag enn på dagtid som nå. I tillegg avhenger det litt av hvordan hun ligger, noen ganger ser den mye spissere og rarere ut fordi hun ligger med rumpa ut for eksempel. Hva jeg har på meg er også med på å enten fremheve eller skjule.

Sykkelferien i helgen gikk knirkefritt, så til tross for x-antall toalettpauser var selv foreldrene mine imponert, de glemmer nesten graviditeten de også, jeg er jo like energisk som alltid. Jeg trener fortsatt rundt 5 ganger i uken, bare med lavere intensitet samt kortere løpeøkter. Formen er med andre ord veldig bra, og jeg setter stor så pris på at jeg er så heldig. Hvem vet, neste svangerskap kan vise seg å bli totalt motsatt, man kan ikke forberede seg på noe og ingen svangerskap er like. Uansett føler jeg meg som verdens heldigste kvinne som får lov til å bære frem et liv, noe så fantatsisk! Vi kvinner er priviligerte, og jeg skulle ønske jeg kunne beskrive for Lars-Kristian hvordan det føles. Bare det å venne seg til sparkene hennes og virkelig føle at hun ER der. Det er helt ubeskrivelig.

Til dere som vil lese mer om svangerskapet hittil, har jeg opprettet en kategori som heter noe så enklet som graviditeten, den finner du her. Her er også et innlegg om den første tiden, hvordan jeg fant de ut og litt andre spørsmå rundt dette. Jeg venter fortsatt på dette med cravings forresten! Ser ikke ut til at jeg skal rammes av noe sånt. Like greit 🙂

Her i huset har forresten Hugogutt bursdag i dag! Ronaldo fyller om nøyaktig en uke, men de feirer jo alltid sammen, så i kveld blir det hundekake og bursdagsang for ferske 7- og 8-åringer *hehe*

___________________________________________________________________________________________________________

Håper dere har en fin tirsdag, vi sees etterpå ♥ 

132 kommentarer

 1. Vakker du er! Veldig gøy å lese om graviditeten din 🙂 Selv står jeg midt oppi et samlivsbrudd etter over tre år sammen. Utrolig vanskelig tid, men også riktig håper jeg.. Uansett, vil bare fortelle at jeg setter stor pris på å koble av med bloggen din! <3 Gleder meg til jeg en gang (forhåpentligvis) opplever å bli gravid 🙂

  1. Fotballfrue

   Så leit å høre, sender deg en stor klem og minner deg på at det er utrolig hva man kommer seg gjennom <3

 2. Ranveig

  Gaviscon tyggetablett er ikke farlig for gravide og smaker lovehearts;) så blir det for ille anbefaler jeg det:)

 3. Så flott du er, Caroline! Virkelig! Jeg er 8+2 i dag og har (bankibordet) vært i god form til nå 🙂 Bortsett fra trøttheten, gurimalla! Håper at energien snart kommer tilbake, hadde vært deilig med litt energi til annet enn bare jobb 🙂 Er så hyggelig å følge bloggen din, ønsker deg alt godt i tredje trimester 🙂 Klem

  1. Fotballfrue

   Kjenner til trøtteheten, hos meg ga det seg etter uke 9-10, så det blir bedre 🙂

   Klemmer!

 4. synnøve

  Åhh, blir så glad. Du stråler<3<3 Vakkert!

  Her er vi 33+4dager , og føler selv at jeg stråler svært lite:P:) hehe Men men….Gleder oss enormt nå!:)
  På fredag når vi var til kontroll ble jeg sykemeldt helt…Rart å tenke på at jeg ikke skal jobbe på syyyykt syyykt lenge…Da jeg skal være hjemme frem til han er 2år:) tihi

  Får hjemlengsel når jeg leser sarpsborg,til tross for jeg er fra nabobyen :P:)
  Kose deg med dine !:)

  1. Fotballfrue

   Sikker på du stråler som bare det! Du er heldig som snart er ferdig, gleder meg til jeg er såpass langt 😉 Masse lykke til på veien videre <3

   Stor klem!

 5. Uff, føler med deg når det gjelder halsbrannen. Er ikke gravid selv, men har slitt med halsbrann fra jeg var liten jente, og absolutt ikke noe hjelper! Drikker jeg et stort glass med melk, hjelper det i en times tid, men så er halsbrannen tilbake. Heldigvis har du et veldig fint svangerskap hittil, håper det varer helt til den store dagen kommer 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er så kjedelig, spesielt når det dukker opp under treningen, ugh :O Melkeprodukter hjelper, det er jeg helt enig i 🙂 Men ikke varig, nei :/

   Stor klem!

 6. Det er så gøy at du vil dele litt av svangerskapet ditt med oss lesere! 🙂 Hyggelig å lese at alt har gått så knirkefritt! Det er ikke så lenge siden jeg selv gikk gravid, og jeg får sånne koselige flashbacks fra min egen opplevelse ved å lese dine erfaringer.
  På mange måter hadde vi et nokså likt svangerskap, ser jeg. 😉
  Jeg var også i veldig god form under hele graviditeten (litt sliten i starten). Ble etterhvert som ukene gikk litt sliten i øvre del av ryggen og i korsrygg (jeg er også nokså svai). Pjokken vår lå nokså høyt oppe, så i slutten kunne jeg nesten ikke sitte normalt uten å få gnagsår i ribbeina! 😉 Også den halsbrannen ja… 😉

  Kos dere som vordrene foreldre! Tiden går så alt for fort!!
  (Og gi hundene en nuss på bursdagen deres!)
  Klem

  1. Fotballfrue

   Uff da, men godt det ikke var noen verre plager enn det 🙂

   Stor klem!

 7. Kjempefint bilde av deg! Jeg syntes det har vært så utrolig gøy å følge deg nå mens du har vært gravid. Du virker så positiv og jordnær. Jeg syntes også at du håndterer spørsmål, støtte og «bedrevitere» om graviditeten utrolig bra. Jeg kjenner jeg blir helt matt av å lese om alle de gangene du har måtte «forsvare» størrelse på mage og valg av diverse innkjøp. Jeg syntes uansett du er nydelig. Selvfølgelig er ikke alle like «heldige» under svangerskapet. Men det er uansett inspirerende og vakkert (ja, for gravide er jo utrolig vakre uansett form og størrelse) å se hvor mye energi, utstråling og godt humør du klarer å spre gjennom tekst og bilder. Jeg gleder meg til å følge deg videre nå frem mot graviditeten og ikke minst når den lille kommer til verden. Tusen takk for en kjemepefin blogg. Den er hos meg, og som sikkert maaaange andre, blitt ett fast innslag i hverdagen 🙂 Gode klemmer fra Ida

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, og jeg er helt enig med deg! Alle gravide er veldig fine på hver sin måte, vi bærer jo på et mirakel og det er så fint <3

   Stor klem!

 8. Så koselig å lese om graviditeten! Men du står jo vridd slik at man ikke får sett magen ordentlig da 🙁 Synes gravide mager er noe av det vakreste jeg ser, store som små 🙂

  Lykke til videre i graviditeten! Gleder meg så utrolig masse til det er min tur<3 Forhåpentligvis om ikke så altfor lenge..

  Gi Hugo en bursdagssuss da fra meg da 😛 Han er en søtnos!

  1. Fotballfrue

   Prøvde virkelig å ta bilde rett fra siden denne gangen, så folk ikke skulle spørre om å få se mer. Den vridningen er i så fall veldig liten og ikke med vilje 🙂

 9. Et fantastisk tips mot halsbrann er å ta en t skje natron i munnen og skylle ned med masse vann. Jeg har vært ekstremt plaget i to svangerskap, og det reddet meg. Har rådført meg med legene på Føden på Rikshospitalet, og det er helt ufarlig. Lykke til med resten av svangerskapet! Du har mye flott i vente <3

 10. Så mysigt 🙂 är kul att följa med

 11. Christine

  LoveHearts er bra for halsbrann:)

 12. Picture perfect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Leser bloggen din opptil flere ganger om dagen, men har aldri kommentert tidligere, er litt dårlig på det. Men jeg må virkelig si at jeg beundrer deg og magen din! Er selv 34+2 idag og har hatt en goood del plager. Jeg kan ikke skjønne hvordan du kan være så flink på treningsfronten og hvordan du kan se så bra ut. Misunner deg virkelig altså. <3 Og til den personen som skrev at svangerskapet ikke er en jobb før på slutten tar helt feil. For jeg har det så utrolig mye bedre nå enn i hele svangerskapet. Håper virkelig du får det like fint resten av svangerskapet og masse lykke til videre 🙂 Du er virkelig en person man kan si: DU STRÅLER SOM GRAVID! og det er ikke lenge igjen før vi begge sitter med jentene våre i armene, hihi.

 14. Du har vært heldig, men det er vel fortjent også <3 Sunn og frisk er du, og det nyter lille jenta bare godt av:)
  Selv planlegger jeg å bli gravid om 1 år, og av å lese bloggen får jeg bare positive tanker rundt det. At folk som
  kommenterer at magen din er liten, jeg forstår for deg at dette er sårende Caroline, men skal jeg være ærlig så
  ønsker jeg ikke noe større mage selv! Jeg elsker å være aktiv og har selv spist i henhold til lavkarbo siden jeg
  var 16(nå 23), og dette er noe jeg har et veldig stort ønske om å holde ved like igjennom et svangerskap. Derfor
  kunne jeg ikke tenke meg noe spesielt stor mage, men heller en mindre som gjør det mulig for meg å være mer
  aktiv, og på samme tid kanskje slippe litt strekkmerker(hihi).

  Du er fantastisk vakker Caroline(både med og uten den lille)! Syns kroppen din er helt
  perfekt, og det gir meg motivasjon til å kunne opprettholde min når den dagen kommer:)

 15. Heisann..
  Vil så gjerne dele ein nydeleg song med deg. Den skildrar kjensla av å vente på nokon ein enno ikkje kjenner, eit ufødt liv.
  Sender deg linken til teksten, så kan du jo søke songen opp på spotify eller youtube 🙂
  Ha ein god kveld, Caroline.
  http://www.sarahdawnfiner.com/till-dig/

  1. Fotballfrue

   Tusen takk <3

 16. Catrine

  Kjøp boken Barn i balanse av Fedon Lindberg og Merete Hansen-Møllerud! Bra bok 🙂

 17. Marianne T

  Er så koselig å følge bloggen din om dagen! Bedre blogg enn Fotballfrue, finner du ikke 😉

 18. Du verden, shit kan jo ikke se du er gravid en gang. Det er jo helt utrolig….. lever du på lavkarbo som gravid?

 19. Therese Jacobsen

  Halsbrann ja… når mamma gikk rundt med meg så hadde hun halsbrann de 3 første og 3 siste månedene 😉 haha jeg vet jeg er snill 😉
  Masse lykke til videre og gode tanker til deg og din kjære

 20. Halsbrann ja, babyen har mye hår 🙂 Det sa de til meg også og ut kom en kar med løvemanke 😉 Lykke til

 21. Frk Bergen

  Hvor er bhen din ifra? 🙂

 22. Søsteren mitt sitt svangerskap var helt forferdelig, så jeg fikk helt avsmak, kjempe redd for alt som kan gå galt. Men da den vakreste skapningen kom ut, og vokser til å bli den godeste og blideste jenta i verden. Så spiller det ingen rolle for meg lenger hva kroppen kan finne på under svangerskapet.

  men veldig godt å høre at man kan være så heldig som deg også!! hehe. Så veldig bra for deg. Kos deg videre med mann, hunder, graviditet og fremtidig datter.

 23. Jeg slet med forferdelig halsbrann under graviditen og oppdaget helt på slutten at mandler hjalp!!

 24. Du ser helt fantastisk ut, kjære deg! Utrolig gøy å «følge» deg gjennom graviditeten. Liker at det ikke har ukes oppdateringer og magebilder hele tiden, fordi da blir det ekstra moro når du «endelig» deler noe 🙂 Gutten min er nå 14 mnd gammel og jeg husker det øyeblikket jeg fikk han på brystet som om det var i går. Det er virkelig en magisk tid dere har i vente! Bare vent til du ser Lars Kristian med jenta deres for første gang.. Og hver gang du kommer uforventet på dem sittende å leke og prate sammen. Det er virkelig spesielt å se far og barn sammen. Det smelter virkelig hjertet mitt hver eneste gang og jeg blir forelsket i pappaen på nytt hver gang jeg er så heldig å få observere de dele små øyeblikk sammen <3 Lykke til videre <3

 25. Kristina

  For en nydelig mage, og som du stråler!
  Å gå gravid er virkelig en helt ubeskrivelig følelse!
  Jeg savner det, men er nok ikke helt klar for nummer to enda 😉

  Ligamentsmerter var jeg også veldig plaget med. Av og til var det så vondt at jeg trodde fødselen var i gang. Er fortsatt litt plaget med det nesten 3 år etter fødsel.

  Lykke til med resten av graviditeten 🙂

 26. Victoria

  For en fin babymage:)
  Hvor er Bhen din fra?
  Ha en fortsatt fin dag:)

 27. For et nydelig bilde, så fin babymage <3 Tipper jenta deres blir verdens fineste
  Ønsker deg alt godt videre i svangerskapet 🙂
  Stor klem fra meg <3

 28. godt å høre at du er i god form 🙂

 29. fantastisk fin mage <3

 30. Hei Caroline! Hadde helt sinnsykt halsbrann når jeg gikk gravid. Det hjelper å ligge på din venstre side! 😉

 31. Så søt å liten magen din er ;D
  Å du er så utroli pen <3

 32. Hei, hvor har du kjøpt den joggebuksa du har på deg på bildet? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *