Velg riktig sminke til din øyenfarge

annonse

Hva slags farge du velger på øyensminken din kan ha mye å si for hvordan øynene dine fremheves. Sammen med Coverbrands har jeg funnet frem til produkter du bør velge avhengig av om du har blå, grå, brune eller grønne øyne.

___________________________________________________________________________________________________________

Det er den motsatte fargen av øynene dine som vil gi deg den store effekten, ettersom denne fargen vil bli en kontrast til din egen øyenfarge og dermed fremheve den ytterligere. Styr unna farger som vil gå ton-i-ton med øyenfargen din, da vil ikke øynene dine komme til sin rett – du skal med andre ord spille på kontraster.

Grønne øyne: Rødt er komplementærfargen til grønt, så farger som fremhever grønne øyne er burgunder, lilla, kobbertoner, rustfarger, aprikos og varme brunfarger, gjerne med gullnyanser i seg.

1. NYX Smokey Look Kit Purple 2.  Studiomakeup Eyeshadow Quad Envy 3. Too Faced Return Of Sexy Palette

___________________________________________________________________________________________________________

Brune øyne: De som har brune øyne er faktisk så heldige at de kan bruke alle farger fordi brunt har litt av alle de primære fargene i seg, dermed er det flere farger som gir klarere, brune øyne. Ekstra fint er det likevel med grønt, turkis, metalliske farger, gull og forskjellige lillatoner.

1. Too Faced Exotic Color Intense Eye Shadow Singles i Poison Orchid, Midnight Mist og Copper Peony 2. The Balm Single Eyeshadow Jealous Jordana 3. Belmacz Beauty Gold Leaf Cream Eyeshadow 4+5. Barry M Super Soft Eye Crayon i fargene brun og grønn 6. Barry M Dazzle Dust Aqua Green 92 

___________________________________________________________________________________________________________

Blå øyne: Oransje er den komplementære fargen til blått, så dersom du har blå øyne bør du bruke øyenskygger med oransje toner i seg for å fremheve øynene dine. Selv har jeg blå øyne og bruker brune farger med gylne nyanser som for eksempel kobber, bronse og gull. Det er også fint med forskjellige nyanser av aprikos og fersken.

Min hverdagsrutine består som regel av Boudoir Eyes farge 1 (fra toppen i skrinet) på hele lokket etterfulgt av farge 2 opp til globallinjen. Deretter legger jeg Studiomakeup sin Metallic Copper på hele lokket opp til globallinjen samt under øyet. I globallinjen bruker jeg Gorgeous sin Mousse og jeg avslutter med Studiomakeup sin Eyeliner i Saddle Borwn under øyet, Peach fra Studiomakeup på våtlinjen og farge 2 fra Too Faced Boudoir Eyes i øyenkroken.

1. Too Faced Boudoir Eyes 2. Glo Minerals Lid Primer 3. Studiomakeup Soft Blend Eye Shadow Metallic Copper 4. Gorgeous Shimmer Dust Mousse 5. Studiomakeup Precision Eye Pencil Peach 6. Studiomakeup Lasting Color Eyeliner Saddle Brown 

___________________________________________________________________________________________________________

Grå øyne: De som har grå øyne kan bruke mye av de samme fargene som de med blå øyne, men gjerne i enda kaldere nyanser. Kalde brune nyanser er fint, men også forskjellige nyanser av lilla, plomme og rosatoner passer godt til grå øyne.

1. Studiomakeup Soft Blend Eyeshadow Hot Pink 2. MAC Eyeshadow Shimmer Trax 3. Glo Minerals Eyeshadow Trio Posh 

Som en hovedregel når du skal velge sminke, må du alltid ta hensyn til din egen hudtone. Lys hud skal for eksempel alltid ha mindre farge enn en med mørkere hud. Likevel skal du ikke være redd for å gå litt bort fra de vanlige og hverdagslige fargene du bruker dag ut og dag inn, forandring fryder!

___________________________________________________________________________________________________________

Nå har Coverbrands 20 prosent på absolutt all øyensminke, du bruker bare rabattkoden FEYES som varer ut fredag. Sjekk ut hele øyensminkeutvalget deres her. The balm er allerede på salg, så disse produktene finner du allerede nedsatt her.

Jeg har bevisst valgt produkter jeg selv vet er gode, som for eksempel Dazzle Dust til Barry M, skyggene til Too Faced og til Studiomakeup. Glo Minerals er også et utrolig bra merket med gode øyenskygger, mens det er første gang jeg tester ut Gorgeous. Deres shimmer kan nesten sidestilles med Barry M Dazzledust, så det lover veldig bra.

Nå skal vi switche mellom Valgvaken samt TV2 Bliss Det Nye-jenta. Det starter nemlig NÅ!

Håper dere likte innlegget ♥ 

52 kommentarer

 1. Marianne

  Du er så pen, Caroline! Ser deg på bliss nå;)

  1. Fotballfrue

   Så skummelt! Tusen takk 😀

 2. Hva med oss da som har blandingsøyne:)..? Jeg har gråblå øyne…Hvilke farver bør jeg bruke??

  1. Fotballfrue

   Som nevnt i teksten kan blå og grå bruke mange av de samme fargene, den eneste forskjellen er at grå med fordel kan bruke noen kaldere nyanser. Jeg ville prøvd meg frem ift. hudtone også akkurat her, men at du går for plomme, rosa og bruntoner 🙂

 3. Camilla

  Er det noen steder på nettet der man kan se det gratis? <3
  Har veldig lyst til å se!

 4. Camilla

  Er det noen steder på nettet hvor man kan se Detnye jenta gratis? <3
  har veldig lyst til å se!

 5. Anne Mari

  Så flott du var på detnye-jenta!!:-)

 6. Rebecca

  Hvilken foundation bruker du til vanlig?

  1. Fotballfrue

   Stuidomakeup perfecting finish foundation 🙂 https://www.coverbrands.no/merker/studiomakeup/perfecting-finish-foundation

 7. Hi Caroline! They all are so inspring and beautiful, love yours, is so natural and chic! Looking like a doll! xo

 8. Åh så episoden nå, ville bare si det var kjempe hyggelig å hilse på deg, fikk en veldig positiv inntrykk av deg, du var så super søt! 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk det samme, vakre deg <3

 9. Martine fra det nye jenta ligner utrolig mye på deg. Spesielt øynene og ja alt ved ansiktet hennes. Du ser utrolig nydelig ut btw! Jeg er litt starstruck!

 10. Martine

  Jaaa, elsker disse innlegga her <3 Gjennomført som alltid!
  Å nei, jeg visste ikke om programmet, går det i reprise? 🙂

 11. Marita :)

  Ville bare si at det var gøy å se deg «live» på tv. Du gjorde en god figur :)) Skulle blitt programleder du. Har du noen gang vurdert det? Og så så utrolig flott på håret!!
  Klem klem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snille deg! Det hadde vært utrolig spennende med en programlederjobb, men det er ikke noe jeg har vurdert. Tror dette avhenger av div. tilbud man får også 🙂

   Klemmer!

 12. caroline

  Hei caroline 🙂
  Jeg lurte på om det var mulighet for om du kunne lage en sminkevideo hvor du viser steg for steg hvordqn du legger øyensminken din? Syns øynene dine er så vakre og du stråler på alle bilder, så vil gjerne plukke opp et par tips fra deg 😀 god klem 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, kanskje jeg kan gjør det 🙂

   Klemmer!

 13. Så søt du var på Det nye-jenta 🙂 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

 14. Savannha

  I so agree with you! I got blue eyes and love how copper and apricot colors make them pop!!! I also adore a bright yellow and sometimes a nice gray, shimmery color, especially at night 🙂 Guess I just love eyeshadows in general 😉

 15. Takk for gode tips:) Lurte på om jeg kunne stille deg et spørsmål som ikke har så mye med innlegget å gjøre? Da du startet med lavkarbo, hvilke «symptomer» hadde du på at et kornbasert norsk kosthold ikke passet for deg? Er dette noe du har kommet frem til selv via prøving og feiling, eller undersøkt hos lege? Jeg vurderer selv å legge om kostholdet i en mer moderat lavkarbo-retning da jeg lenge har slitt svært mye med magesmerter. Dette har blitt såpass ille at jeg nå skal testes for ulike matvareallergier hos fastlege. I og med at jeg spiser mye korn, lurer jeg på om dette kan være problemet. Sliter også mye med sultfølelse da jeg fort blir stappmett, men like plutselig sulten, er dette noe du synes er lett å styre via lavkarbo? Du har sikkert fått utallige slike spørsmål tidligere, så beklager hvis det blir mye gjentakelse, men håper du kan svare likevel:)

 16. Har ett blått og ett brunt. Noen forslag ? 🙂

  1. Fotballfrue

   Fargene jeg nevner er tips til hvilke farger som fremhever øyenfargen din, og ettersom brunt med hell kan bruke de fleste farger, kan du for eks. bruke bruntoner som jo er utrolig fint til blå øyne 🙂 Du kan også bruke skygger i aprikos og fersken 🙂

 17. Michelle

  Fin inspo! Elsker sminke innleggene dine!! ja til flere beauty tips 🙂 god natt <3

 18. Hey,

  Just thought I’d tell you that you might be going a bit overboard with this fitness thing because your face and proportions in general look much healthier now that you’re pregnant! 🙂

 19. Hej Caroline :-).
  Hvilken mascarra bruger du? Dine vipper er bare perfekte :-).

  1. Fotballfrue

   På nærbildet her har jeg også på punktvipper 🙂 Mascaraen jeg bruker er fra Glo Minerals, det er den beste! Volumizing mascara https://www.coverbrands.no/merker/glo-minerals/volumizing-mascara-black/

   Klem!

 20. Jeg bare lurer på: hva slags hudtype har du? Tørr? Normal? Kombinert?

  1. Fotballfrue

   Kombinert 🙂

 21. Birgitte

  Hei Caroline 🙂 prøver meg igjen i dag. Skrev til deg på et annet innlegg i går, men kan ikke finne det igjen. Lurer på hvilken farge jeg skal velge på Studiomakeup din foundation. Har ikke erfaring med dette merket. Jeg har brukt Glow Mineral sitt pudder i fargen natural medium og natural. Håper på svar.
  Setter stor pris på dine anbefalinger 🙂

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig 🙂 Jeg bruker fargen beige natural 🙂

   Klem!

 22. hei, så fin du var på det nye jenta. såg den nettopp på klikk.no. Du virker så ekte der.. virker ekte på bloggen også da men den er jo litt overfladisk/opptatt av fine ting, men greit det 🙂 såg at du ble skikkelig lei deg da hun jenta måtte dra. Du er virkelig et forbilde, C, ikke glem det! klem H

  1. Fotballfrue

   Det var så trist. Alt kommer ikke med på skjermen, men vi var sammen i 10 timer og alt blir så intenst. Kan ikke tenke meg hva hun og de andre følte, de har jo kjent hverandre litt lenger. Det er bare en konkurranse, men jeg er så sentimental, så jeg synes det var kjempetrist. Tusen takk for så fine ord, skjønne deg <3

   Stor klem!

 23. Elisabeth

  Vet ikke hvordan jeg skal forklare dette, men partiet fra øyelokket og opp til øyebrynet hos meg er nesten ikke tilstede. Hvordan kan jeg åpne opp og få større øyne. For eksempel sotete øyne er liksom nesten ikke mulig for meg.
  Har du noen tips.

  1. Fotballfrue

   Lyse farger vil forstørre, så jeg anbefaler deg å bruke matte, lyse farger 🙂 The balm Meet Matt (e) er en nydelig palette med fine farger for deg: https://www.coverbrands.no/meet-matt-e (for eks. de tre øverste og den siste)

   Klem!

   1. Elisabeth

    Tusen takk for svar – dette skal jeg prøve ut 🙂

 24. Kjempe bra innlegg. Masse gode tips. Måtte du legge ut bilde av Kim, dævver av sjalusi, hun har det perfekte ansiktet. hihi. 😛
  Du var kjempe flink som dommer 🙂

  1. Nå har hun fått hjelp av flere stylister. Jeg tipper nok at du er kjempepen (og blir nok enda penere enn Kim hvis du hadde fått den samme hjelpen 🙂 )
   Se henne for deg når hun akkurat har stått opp :p

 25. Så når jeg da har både brune og grønne øyne så burde jeg finne kobber, lilla, burgundertoner uansett, fordi de går med det brune i øynene mine også? eller kan jeg trikse og bruke de forskjellige fargene for å fremheve da enten det brune eller det grønne? : )

 26. Så gøy å se deg på DetNye-programmet 🙂 Så utrolig flinke jenter.

 27. Takk for gode tips!

  Har du laget noen innlegg, på hvordan man kan legge en fullstendig make up? Tipsene fra bryllupet var veldig bra. Men har du en litt enklere variant, hvor man ikke trenger sååå mange produkter?

 28. Du var så flink på Det Nye-jenta i går 🙂 Og så vakker med den søte magen din 😉 Mange klemmer!

 29. Jeg har blå øyne, og jeg jobber med makeup(Parfymeri), og jeg må jo si meg litt uenig…
  Er litt for generelt å si at de med blå øyne kan ha orange… Det er riktig at det er komplementær fargen til blå er orange… Men ikke dermed sagt alle med blå øyne kan ha den… Om jeg som har blå øyne bruker det, så ser jeg forslått ut, ordentlig misshandlet! Kommer mye ann på om man kler kalde og varme farger… Orange er en varm farge f.eks,.. 🙂

 30. Katarina

  Caroline, du er en av de peneste damene jeg noengang har sett men please, du må være blondinen igjen. Du er selvsagt fortsatt søt men jeg får ikke «wow» feeling da jeg ser på deg. Må smile når jeg ser magen din, den str hadde jeg da jeg var 4 mnd på vei. Elsker bloggen, bilder, tips og alt, bare stå på. Og masse lykke til videre i svangerskapet 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fine ord, kanksje jeg blir blondere igjen, men ikke så blond som jeg var for 1 år siden, det var så innmari lyst og unaturlig :/

   Stor klem!

 31. Hei! Det ser ut som om du legger øyenskygge veldig naturlig og fint på. Kan du lage en video hvor du demonstrerer hvordan du legger en hverdagslig øyenskygge? Det hadde vært til stor hjelp, ikke bare for meg, men også mange andre:) sminkevideo hadde også vært inspirerende.

  1. Fotballfrue

   Takk for det 🙂 Ved naturlig look bruker jeg bare skrinet fra Too Faced som jeg skrev om for blå øyne i går. De tre største fargene er så fine og gjør det veldig lett å skape en naturlig look med litt shimmer 🙂 Bare legg nr. 1 på hele lokket, nr to på hele lokket opp til globallinjen og nr. 3 i globallinjen. Legg også litt nr 2 i øyenkroken og under øyet, så er du ferdig 🙂

 32. These make-up articles are so interesting and helpful. Thanks for sharing! Ps I really liked the Pink Voltage lipstick and Truffle eyeliner you suggested for Lsp – thanks for the recs 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *