Neste tur: Litauen

Nå er vi omsider hjemme etter tre fantastiske dager, det eneste som manglet på turen var Lars-Kristian, så jeg håper virkelig at han får muligheten en annen gang. Vi har jo alltid fremtiden ♥ Nå sitter vi og tar oss litt mat ved kjøkkenbenken med utrolig mye godt og forskjellig pakket utover, vi storhandlet litt i Fredrikshavn alle mann, så det er jo så mye godt å smake på! Ettersom vi kom senere hjem enn ventet sløyfer vi hele filmen og slapper av med litt prat i stedet, mamma og jeg planlegger blant annet spa-turen var til Litauen og jeg er så spent på hvordan den blir!

Vi har lagt turen til Egle+, som er et skikkelig helsested med måltidsplan og program for spa over tre dager, vi skal ha behandling hver dag og kommer til å få et eget program ved ankomst etter konsultasjon. Utrolig spennende! Turen vår avsluttes i hovedstaden Vilnius, hvor vi skal shopping og sitghtseeing før vi skal hjemover. En skikkelig trenings- og helsetur, vi gleder oss!

___________________________________________________________________________________________________________

Så må jeg jo spørre om det er noen av dere som har vært akkurat her, og om det eventuelt er noen tips å komme med? Hva pakker vi med oss av klær for eksempel, bortsett fra treningstøy og bikini?

 ♥

54 kommentarer

 1. Camilla

  Ah gled deg til å dra til Vilnius 🙂 Har selv vært der flere ganger, og det er en utrolig koselig by! Om dere skal ut å spise mens dere er i hovedstaden, anbefaler jeg at dere tar dere en tur til gamlebyen. Det er like ved hovedgata. Utrolig koselig der, med masse fine resturanter og cafeer 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for tips 😀

 2. beautiful place:)

  onlymyfashionstyle.blogspot.com

 3. Så spennende! Litauen ser så fint ut, og stedet dere skal på så veldig avslappende og deilig ut 🙂

 4. Du kan gjøre god sjoping i Kaunas «Akropolis». Den er andre stor byen i Litauen. «Egle» er veldig good spa. So welcome to my home land 🙂

 5. Dere burde pakke med dere klær som er greit å ha når det er lit vått ute i vertfall. Også annbefaler jeg å holde verdisaker GODT inntil dere når dere er på tur ogsånt 🙂 kos deg der, litauere er egentlig veldig hyggelige folk og de hjelper om det er noe 🙂

 6. Hei! Jeg bare lurte på om du kunne lage et koselig innlegg om hvordan du var som liten! Hadde vært litt gøy egentlig Hehe:) også når lille kommer til verden kanskje du kan legge ut et bilde av deg, mannen din og lille! ( Bilde av deg og din mann som barn altså) Bare for å se Hehe 😀 liker bloggen din kjempe godt !:)

 7. Klar trenger du bare treningstøy og bikini. Jeg tror det er god vær nå, den du trenger bare genser i kveld.

 8. Vilnius er faktisk en veldig flot by! God tur 🙂

 9. Gled dere til Vilnius 🙂 der er det utrolig fint. Steder dere burde besøke er slike små lin butikker, med mye søte og myke ting. Ellers burde dere dra en tur innom det stoore kjøpe senteret like utenfor Vilnius. Det er også spennende butikker rett på nedsiden av radison hotell (trur det het det) som Hugo boss, D&G og endel andre merke butikker 🙂 ellers er den kirka som ligger nesten nede ved torvet utrolig vakker fra innsiden. Kos dere masse på tur 😉

 10. Likner veldig på et spa-sted jeg var på i Litauen en gang. Ikke helt min greie. Gammeldags og det meste av maten smakte kål. Håper du er heldigere med dette!

 11. Hei! Litauen høres fantastisk ut! Lurte på om du noen gang har lest fifty shades of grey? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, de tø første, så var jeg møkklei 😉

 12. Så gøy! Synes det er utrolig spennende å titte innom bloggen din og se magen din vokse fra måned til måned 🙂 plutselig så har du ei prinsesse i armene dine! 😀 Vilnius er en utrolig fin by, forresten. Må si jeg er litt misunnelig på den spaturen nå 😉 Gled deg masse!
  Håper du får en strålende mandag, vakre deg! 🙂 Klem

 13. Elisabeth

  Et tips i Vilnius: ta turen opp rvt

 14. Elisabeth

  Et tips til Vilnius: ta turen opp til tvtårnet hvis dere vil ha 360 utsikt over byen :))

 15. Kjersti

  Fantastisk fin by, Vilnius. Anbefalast på det sterkaste. Trur dei har samme klima som oss. Dokke må bu i gammle byen. Deilig mat og masse flott å sjå på. Billig 🙂

 16. Neringutia

  Hei 🙂 koselig at dere skal besøke Litauen 🙂 jeg bor i Vilnius 🙂
  Beste Vilnius shopping: city center, akropolis, ozas, panorama, europa
  MUST spisested i Vilnius: Belmontas
  MUST VISIT: Trakai castle (ca.20km fra vilnius) og Idw Esperanza resort (perfekt sted og mat)

  https://www.idwesperanzaresort.com/en/#.Ui1RQKYazCQ

  Hva gjelder klær så jeg tror ikke at det er stor forskjell mellom her og Norge.
  Det varier fra 12-20 varmegrader, men om kvelden er jo kjempe kaldt 🙁

 17. Ina Nylend

  Hei og god morgen 🙂
  Da stemor er fra Litauen, har jeg litt «inside information» 😉
  Jeg har bare vært der på sommertid, og da var det sydenfølelse og temperatur jeg husker best 🙂
  Men en annen ting, er at siden Litauen er et veldig fattig land, er det kriminalitet deretter.
  Da pappa skulle til Vilnius, fikk han streng beskjed av kona om å ikke forlate bilen over lengre tid osv.
  Ikke for å skremme, men de sa også at det er en vei i Vilnius man må være obs på å ikke stoppe opp på.
  Da har du fort noen ved siden av bilen, med deg inni!

  Men jeg har aldri opplevd noe når jeg var i Palanga, bare hyggelige sommerferier med pappa 🙂
  Kos deg, hørtes godt ut med spa 😀

  1. Dette var «insider information» fra 90 tallet :D!!! Mye har forandret seg og det er ikke slikt det var før i tiden.

   1. Orinta

    Seriøst? Fattig land?? Her bare viser du deg selv som totalt uvitende på hva foregår i dette landet. VIlnius er jo super internasjonal by med masse å by på. Reiser der selv hvert år…Fantastisk by, fantastisk land…mye å se… og oppleve! Uansett hvor i verden man reiser må alltid bruke sunn fornuft.

 18. Hey, I’m from Lithuania! So nice to see my country featured in your blog 🙂

 19. girl from LV

  You should make trip to Latvia, it is near Lithuania! It would be lovely to see You here :))

 20. Michelle

  wow, det hørtes jo bare helt himmelsk ut!! Det vil jeg også unne med i løpet av vinteren!! Håper du får en fantastisk start på uken <3 klem

 21. Elizabeth

  Wow! What a surprise to see that you mention Lithuania in your blog 🙂 I`m a faithful reader from Latvia. Hope to see some pictures from our country someday too 🙂 Good luck! Lots of love!

 22. Det hotellet der så helt fantastisk ut! 🙂
  Jeg var i Vilnius i fjor, og må si jeg dessverre var ganske skuffet over byen, jeg synes den manglet sjarm. Dette kan selvfølgelig ha noe med været å gjøre, det var surt og grått alle dagene vi var der. Maten var i alle fall god, og massasjen jeg fikk var himmelsk.

  Kjekt å ha vært der,men drar nok aldri tilbake. Da vil jeg heller tilbake til Krakow og Praha 🙂

 23. Jisses, der så det magisk ut 🙂 Kjenner jeg gleder meg på deres vegne. Ingenting slår mor&datter tur. Det er så überkoselig, altså <3

  Ha en fin mandag 🙂

 24. Ååå det ser superdeilig ut!! Kos dere masse på tur og nyt 🙂 Kan jo hende at det blir lenge til neste gang. Men når det går veldig lenge mellom hver slik mulighet så kan jeg love deg at det nytes desto mer 😉 Jeg fikk tjue minutter med fotmassasje av mannen min i går kveld her hjemme og det føltes som et himmelsk spa <3 stor klem fra en tidligere glamorøs, men nå langt mer "naturlig" tobarnsmamma 🙂 Har lest at du syns 5 år mellom barna er perfekt (slik som deg og din søster) og jeg er tilbøyelig til å være enig i at det nok er langt enklere og mer behagelig enn to tette 🙂 Her er det nøyaktig 24 mnd mellom mine to gullgutter 🙂 Mye jobb og lite kos og egentid men deilig å bli ferdig med graviditeter, fødsler, barseltid og nattevåk relativt kjapt. Alle sier man må nyte graviditet osv osv, men jeg foretrekker en flat mage og en kropp som er bare MIN jeg altså, 🙂 hehe!!

  1. Fotballfrue

   Å, det er så skjønt når de gjør sånne ting for oss! Lars-Kristian bruker også å massere føttene mine etter en lang dag nå etter at jeg ble gravid, og det er så deilig 🙂 Jeg nyter graviditeten, men jeg gleder meg veldig til å hilse på henne nå kjenner jeg 🙂

 25. Ååååå Druskininkai 🙂

 26. Iselin Hermansen

  Hei Caroline!
  Hvor har du kjøpt ugle dekselet til iphonen din?? 🙂

  Ønsker deg og den lille en super dag!

  1. Fotballfrue

   Accessorize 🙂

 27. Vilnius er fantastisk by, min søster har studert der og giftet seg der 😉 Hun drar ofte over på SPA..bare vær klar over at de har en helt annet forhold til service. Er ikke så blide og er visst ganske hardhendte..;-) Mener å huske man må gå naken også..hehe.

  1. Fotballfrue

   whaaat? haha! 🙂

 28. Vilnius er kjempe koselig 🙂

  Restauranten som ligger som nr 1 på Tripadvisor er verdt ett besøk.
  Det er en liten og kjempe koselig restaurant, med knallgod mat – og til urolig rimelige priser. (De har få bord så man bøe bestille i forkant.)
  Ellers er det en sjokoladecafee som har to lokaler i sentrum. Jeg tror det er den som heter Pilies sokoladine. Helt fantastisk sted!!! Metervis med hjemmelaget og knallgod konfekt, kaker, sjokoladefoundu og kakao på østeuropeisk vis. (Smeltet sjokolade i kopp som spises med skje – velg mellom melkesjokolade eller mørk sjokolade.)

  Mat, drikke og SPA er kjempe billig i Vilnius – klær og shopping på kjøpesentrene og i typiske kjedebutikker var bare bittelitt rimeligere enn her hjemme.

  Fikk ikke med meg når du skulle dit. Jeg var der i oktober og syns det var litt kaldere enn hjemme. Surere liksom. Endte med å kjøpe lue og vanter der for det hadde vi ikke med.

  1. Fotballfrue

   Takk for tips 🙂 Vi reiser neste uke 🙂

   Klem!

 29. Maybe Poland and Cracow? 🙂

 30. VARME KLÆR! Litauen kan bli iskaldt 😉

 31. Hei Caroline!

  Vil bare begynne med å si at bloggen din er utrolig inspirerende og jeg blir ekstra glad når du legger ut gode tips og oppskrifter når det kommer til LCHF dietten. Jeg har tenkt til å starte på dette selv, men er intolerant mot egg så jeg skal helst ikke spise så mye av det. Derfor lurte jeg på om du kanskje hadde hatt mulighet til å sende noen oppskrifter på frokost, lunsj osv som ikke inneholder egg? Men som er like mettende og tilfredsstillende!

  Håper du koser deg i Litauen 🙂 og lykke til med fødselen!

  Mvh Andrea 🙂

 32. Karoline

  Hei! Eg har vore i Litauen fleire gongar, og det er eit veldig spennande land. Vilnius er ein kjempeflott by, med mykje å gjere. Den har både ein ny og en gamal del, der den gamle har mest å by på (synest eg). Mykje sjåverdigheiter, og gode shopping moglegheiter 🙂 Når er reisen? viss den er seint i haust ville eg i alle fall hatt med meg godt med kle! kan bli fryktelig kaldt 🙂 Prøv også den lokale maten, der er det mykje spennande og godt.
  God reise!

  1. Fotballfrue

   Allerede neste uke 🙂 Vi får sjekke ut værmeldingene 🙂 Tusen takk for tips!

 33. Jeg anbefaler KGB-museet som ligger i sentrum av Vilnius. Da får du litt historie og dybde mellom shoppingøktene. Det er et sted som gjør inntrykk!
  Jeg vil også anbefale en tur til tv-tårnet. Utsikten der er fantastisk. God tur!

 34. Hei Caroline! Så fantastisk å høre at du og mammaen din skal en tur til Litauen. Jeg kommer fra Litauen, men har bodd i Norge i 13 år.
  Her reist mye rundt om i verden, men ingen kan sammenlignes med Vilnius og ikke mist SPA tilbud. Dere kommer til å kose dere kjempe masse!
  Ville bare tipse deg om 2 fantastiske restauranter i gamle byen i Vilnius: Saint Germain og Balzac. Nydelig mat of flott atmosfære 🙂

 35. Når reiser du? Har kjempelyst til å dra dit jeg også, men vil gjerne lese om dine erfaringer først. Er det en sponset reise? 🙂

 36. Har de ikke penere rom? :O De var jo kjempestygge og lite luksus. Må være kjedelig å bo på hotell når det er styggere enn ens eget hjem. Og dette mener jeg i beste mening, og ikke for å være frekk 😉 Jeg hadde aldri dratt til et slik hotell. Jeg vil ha luksus når jeg først sover på hotel 🙂 med spaavdelingen var grei.

  1. Fotballfrue

   Dette er jo som et slags spa-kompleks, så det er annerledes enn «vanlige» hotell, både når det gjelder rom og restaurant 😉

 37. Hehe, morsomt å se de bildene fra dette hotellet! Jeg var der i fjor og opplevelsen var på langt nær så idyllisk som bildene skal ha det til! Ingen snakket engelsk, så vidt han i resepsjonen, ingen service eller respekt for gjestene. Jeg ble beordret inn i et rom, morgen kåpen ble bokstaveligtatt RIVD av i sinne for så å bli pekt inn til en kald benk. Du skulle «naturlignok» gå naken forbi alle andre gjester og inn til din benk som nylig en annen kvinne kom fra. (kremt* hygiene.) Når jeg skulle legge meg ned å nyte behandlingen så kom det 5 damer fra Litauen og hadde en intens samtale, telefonen ringte i bakgrunnen og radioen sto på en ropete, slitsom kanal. «massasjen» var gjort på 5min og var mer slåing og kloring enn behagelig og avslappende. Matsalen må du bare se selv…. Jeg tipper de har fått vite at du skriver en blogg, «gjemmer» alt annet for å drive litt reklame. Du kan jo håpe… Lykke til 😉

 38. Jeg var nettopp en helg i Vilnius og hadde en fantastisk tur!
  Jeg anbefaler å leie bysykkel! Det finnes mange stasjoner rundt om i byen hvor man kan sette fra seg eller plukke opp en sykkel. Det er en fantastisk måte å få sett mye på kort tid. Det er stort sett sykkelstier over alt, så det er ikke vanskelig å komme seg frem på sykkel.
  Gamlebyen er et «must» å se! Det er en fantastisk sky bar på Radisson SAS-hotellet i den nye bydelen dersom dere vil ha en god utsikt «by night». Kos dere!

 39. Christina

  Aldri vært der, men bestillte tur dit forrige uke. Så i november blir det jentetur og bursdagsfeiring i Vilnius 🙂 Skriv gjerne ett innlegg med litt Vilnius/Litauen tips når du kommer tilbake 🙂

 40. Vilnius er supert, veldig billig. Om dere er interessert i historie så anbefales folkemordmuseet. Høres ikke så fristende ut, I know, men det er en viktig del av år nyere historie. Paven har besøkt Vilnius, så gatene er flotte, ikke bare brostein liksom. Perfekt for høye hæler på kvelden. Kos dere masse og nyt de siste uke med graviditet. Jeg savner å være gravid, og har heldigvis min nydelige baby å kose med!

 41. Du bare må legge ett måltid til Bistro 18. Fantastisk! Spiste en 3 retter og rullet hjem på hotellet:-) Var mett i to dager… Ligger i gamlebyen:-)

 42. Jeg skrev en kommentar i går. Vet ikke helt hvorfor den ikke er godkjent? Det var jo bare tips om Vilnius?
  Jeg anbefalte en fantastisk koselig restaurant med knallgod mat og super atmosfære- den samme som hun over her har skrevet om: Bistro 18. De har få bord så man bør bestille i forkant.

  I tillegg bør du prøve sjokolade/konfekt-kafeene som det finnes ihvertfall to av i sentrum. Husker ikke navnet i farta, men de har så mye god hjemmelaget konfekt i tillegg til kaker, kaffe og kakao.

  Vilnius er kaldere enn hjemme. Vi var der i Oktober og det var surt! Vi endte med å kjøpe noen varmere klær enn dem vi hadde pakket.

  1. Fotballfrue

   Den er godkjent, tok bare litt tid 🙂

 43. Isabella

  Denne kommentaren kommer kanskje litt seint, men bedre seint enn aldri 🙂 Du kommer til å kose deg masse i Litauen!

  Min stemor er fra Litauen og jeg var der selv for et par uker siden. Hyggeligere folk skal man leite lenge etter. Tipset gitt lengre oppe om å holde seg inne i biler og ikke gå ut er bare tull. Med sunn fornuft går det bra:)

  Et par ord tips, Hei = Labas (uttale) og Takk = Atsjo (uttale, ja akkurat som om du nyser)

  Kos deg masse. Det fortjener du <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *