France: Take me back

God morgen, fine lesere  Eller god formiddag er kanskje mer passende? Jeg har vært oppe i mange timer allerede, men rakk aldri å oppdatere før vi måtte dra. Bilen gikk fra Siljan til Skien klokken åtte, for i dag var det duket for den månedlige jordmorkontrollen igjen. Det er alltid like hyggelig å være der, spesielt når hun har så mange gode svar og når alt er som det skal være. Lille ugla våknet akkurat da jeg satt meg ned i godstolen faktisk, kjente noen kjappe spark og hørte også på hjertelyden at hun var våken. Fantastisk! Magen ligger fortsatt på kurven, og når jeg ligger på ryggen er den så mye som 25 cm. fra symfyse og opp, fascinerende.

Nå har jeg fått i meg en fantastisk frokost som virkelig tar meg tilbake til barndommen: Jordbærgrøt med fløte. Altså. . NAM! Minner meg så mye om mimmi og jeg skulle så gjerne ønske at hun var tilstede for å være med oss på denne reisen. Hun er i det minste med meg i tankene hele tiden, og spesielt når jeg  tillegg spiser jordbærgrøt. Det er kanskje noen som vil ha oppskriften? Det er utrolig enkelt!

___________________________________________________________________________________________________________

 1 porsjon jordbærgrøt 

1 kurv jordbær  1.5 dl. vann  4 ss. sukrin eller mer  3 ts. johannesbrødkjernemel

Skjær jordbærene i biter og ha dem i en kjele sammen med vannet. La dette koke opp og rør hele tiden til jordbærene omtrent går i oppløsning. Tilsett litt og litt johannesbrødkjernemel og pass godt på å vispe hele tiden. Den skal få en passe tykk konsistens. Smak til med sukrin og server med kremfløte. NAM!

___________________________________________________________________________________________________________

Ååå, ser dere hva jeg har? Et nydelig lys fra franske Ladurée. Tror dere jeg var i ekstase da dette lå i postkassen min, med DENNE vakre posen? Å, lykke! En liten bit av Frankrike i vesle Siljan *smågleder* Lyset fikk jeg fra House Of Bahus som skal være de eneste i Norge som importerer nettopp Ladurée. Og før jeg glemmer det: Ta en titt i butikken til Drømmeverden når det gjelder Green Gate! Det er der jeg bestilte det nyeste rosa mitt med prikker 🙂

Nei, her venter Skypemøte om nøyaktig 3 miutter, så jeg må fyke. Vi sees senere!

60 kommentarer

 1. Kristina

  Hei fantastiske deg, lurer på om du har noen gode oppskrifter på pannekaker/vafler som i tillegg er litt sunnere en de andre varianter?
  Bra alt står bra til med lille jenta 🙂
  Ønsker deg en fin dag 🙂

 2. Laduree er bare fantastisk. Lurte litt på om du har noen favorittsmaker på makronene? Selv føler jeg bare at jeg spiser de kjedelige 😛

  1. Fotballfrue

   Jeg elsker alle sammen jeg :O Macaroonoman <3 Jeg er definisjonen! Men jeg synes jo den med kaffe er kjempegod, og den med salt karamell, samt den med kokos, den med bringerbær, sjokolade og chili og også den med pistasj og sitron og. . Ja, skjønner du? 😉 Og vanilje! Vanilje er knallgod!

 3. Caroline

  kan man bruke fiberhusk istedenfor jbk eller påvirker det konsistens/smak? =)

  1. Fotballfrue

   Det ville jeg ikke gjort :/ er redd det vil bli for klissete o klumpete. Men om du ikke har noe å tape kan du jo prøve 😉

 4. Michelle

  Så spennde med jordmorkontroll! Håper alt står bra til med den lille og at du er i fin form <3
  Takk for tipset om lyset. Er faktisk på leting etter det perfekte lyset til å pynte kontoret og soverommet med. Så dette var ingen dum ide, man må jo kunne unne seg litt ekstra luksus 😀

  1. Fotballfrue

   Kanskje dette kunne være noe 🙂 Synes det sorte de hadde var ganske fint også 😀

   Klem!

 5. Hei Caroline

  Jeg tittet akkurat på bildet du har lagt ut av den lille søte babymagen din på Insta =)
  Jeg syns du ser kjempenydelig ut!!
  Det er så dumt at så mange bare skal slenge dritt og stygge kommentarer til deg…
  Men det er vel fordi de er grønne av sjalusi fordi du ser helt strålende ut mens du er gravid =)
  Det må da være bedre å holde seg i form, enn å bare dra seg på sofaen, spise masse dritt og legge på seg 20kg?
  Ekle mennesker…

  Håper du har det bra =)
  Jeg syns vertfall du er nydelig =)

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snille deg <3

 6. Så delikate bilder, og jordbærgrøten hørtes kjempegod ut! Og åh, lyset fra Ladurèe må jeg se etter når jeg skal til Paris i oktober 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, det må du! De hadde mange fine i Frankrike 🙂

   Klem!

 7. Åhh, det er så koselig å følge deg på denne reisen! Tror nok ikke du trenger å være redd for at det blir for mye mamma-stoff, det er så gøy! Skjønner kjempe godt at du gleder deg over ha en synlig mage <3 Det hadde vært morro å se magen når du ligger på ryggen, virker som om den er større da, men skjønner at det er slitsomt med andres meninger om magestørrelse som sikkert kommer som et resultat.. Uansett, masse lykke til videre! Håper formen holder seg like bra 🙂

  1. Fotballfrue

   Den er absolutt større da, når jeg reiser meg virker det som at magemusklene trekker den litt inn 🙂 I tillegg har jeg henne langt inni meg, kjenner det godt på sparkene 🙂

   Klem!

 8. Solveig

  Hei på deg 🙂

  Kom over en side her hvor det er en dame som lager ting med ugler på, tenkte å tipse deg om det med tanke på baby rommet 🙂

  http://lekashop.blogspot.no/

  Klem Solveig 🙂

  1. Fotballfrue

   Aw, takk for tips 😀

 9. Vad roligt! Kan du inte visa en bild på magen när du ligger på rygg så man får se. Det är ju så gulligt! 🙂 Stort tack för en amazing blogg förresten!

  1. Fotballfrue

   Jo, kanskje det 😀

 10. Åh! Jordbærgrøt er så fantastisk godt! Takk for at du deler en litt sunnere oppskrift! 🙂

  Jeg lurer på om du kjente noe til graviditeten første par ukene? Var du uvel? Magesmerter? Svimmel?
  Eller ante du fred og ingen fare- før du testet deg?

  Ha en deilig ettermiddag! 🙂

  1. Fotballfrue

   Her er et innlegg om den første tiden: http://fotballfrue.no/2013/06/20/sporsmal-rundt-graviditeten/ 🙂

   Klemmer!

 11. Do kupowałaś also from this set plates and cups for eggs? I have the same cups and bowls are great :).

 12. Karoline

  Hei!

  Jeg bare lurte på om man smaker noe av johannesbrødkjernemel? Eller om det bare er for konsistensen sin skyld? 🙂 Og om det er mulig å bruke frosne jordbær isteden? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, det blir som å bruke maizenamel om du ikke spiser lavkarbo 🙂

 13. Hei!
  Når kommer det nytt baby-innlegg med bilder av babymagen?
  Er så spent på å se hvordan den ser ut nå!

  Ha ellers en super dag!

 14. Christina

  Hei Caroline:) Så godt å høre at lillejenta har det fint i magen<3 Det må være en fantastisk følelse å kjenne at det er liv inni magen sin<3 Gleder meg til det forhåpentligvis er min tur en dag! Du er nydelig! Vær stolt av at du er så sprek i svangerskapet, det gir deg bare gode ting, deriblandt forhåpentligvis en lettere fødsel:)
  Nydelig lys du har fått deg, sånn vil jeg også ha:)
  Skal også ta turen innom den nettbutikken med green gate som du anbefalte. Har de grå koppene med prikker og chloe(eller hva det heter) kopper og fat, men trenger mer;)
  Ha en fin dag, fina:)

  1. Fotballfrue

   Det er bare å glede seg, det er helt fantastisk! Kan aldri få for mye green gate 😉 hehe!

   Stor klem!

 15. Therese

  Åå, det er så koselig å følge deg mens den lille søte er på vei. Du kommer til å bli den perfekte mor, Caroline 🙂
  Masse lykke til videre!

  1. Fotballfrue

   Å, jeg håper du har rett! Skal gjøre alt for den lille ugla vår når hun kommer 🙂

 16. Hei du 🙂

  Jeg lurte på om du har en oppskrift på noen gode proteinbarer? Jeg har prøvd noen oppskrifter med bla. peanutbutter, mandelmel og proteinpulver, disse smaker veldig bra. Men de blir litt klissete. Håper du kan hjelpe meg 🙂

  Stig

  1. Fotballfrue

   Hei! Jeg laget noen for veldig lenge siden, og de ble gode 🙂 Her er oppskriften: http://fotballfrue.no/2010/09/30/homemade-proteinbar/

   1. De så jo gode ut, men tenkte vel litt mer lavkarbo style, selv om det går ann og bytte ut ingrdienser.

    Jeg har prøvd meg på disse, byttet ut havregrynmel med mandelmel og truvia med brun sukrin. Smakte meget bra men ble litt «sticky»

    http://dessertswithbenefits.com/peanut-butter-fudge-protein-bars/

    Også prøvd meg på disse, igjen gjort det litt mer lavkarbo.

    http://dessertswithbenefits.com/cinnamon-raisin-peanut-butter-fudge-protein-bars/

   2. Fotballfrue

    Selvsagt, det tenkte jeg ikke på :/ Den oppskriften var jo før vi la om. Kanskje jeg får svinge meg litt og komme på noe bedre 🙂 Takk for lenker til tips 🙂

   3. Fotballfrue

    Den hadde jeg glemt! Takk 😀

 17. Oi, så spennende!
  Syns det er så koselig å følge deg på denne reisen. Du gjør meg nesten litt verpesyk, haha…
  Ville bare inn å ønske deg og Ugla en flott dag videre! 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha, så gøy 😀 Håper dagen din blir fin!

 18. Marita Ø

  Oi, nå er det lenge siden du har hørt fra denne fronten! Men nå begynner heldigvis ting å falle mer på plass i hverdagen, og skolen tar opp veldig mye av min tid.. Ganske deilig egentlig 🙂 Jeg elsker virkelig bloggen og instagrammen din for tiden, SÅ mye spennende og fine bilder 🙂 Du ser helt fantastisk ut som vanlig, og jeg gleder meg så med dere! Spennende reise og en deilig avkobling i hverdagen 🙂 Jeg elsker jo å kommentere og kommunisere med deg her inne, så nå må jeg prøve å bli flinkere igjen (!) Håper dagen din er fin!

  1. Fotballfrue

   Så koselig å ha deg tilbake, skjønne du <3 Det er så godt å ha noe å holde på med, og når du i tillegg synes det er deilig, er det jo et tegn på at du trives på skolen også 🙂 Tommel opp! Håper du har det fint mtp. kjæreste, brudd og alt. Høres i det minste sånn ut 🙂 <3

   Mange klemmer!

 19. Hei vil bare si at jeg just så @magebildet ditt på instagram! For en nydelig mage! 😀

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

 20. Så fine lys! Jeg elsker duftlys, så måtte bare bestille meg et:)

  Fine magen du har fått Caroline! Synes det er fint med en liten bump jeg! Sikkert pga jeg hadde det selv…..danset faktisk tåspiss til jeg var 25 uker på vei, men da tok jeg overbalanse fremover….

  Denne uken har jeg vært superflink å trene, blir så inspirert av å lese bloggen din, og har virkelig funnet treningsgleden takket være deg! For ei stund siden så såg jeg på trening som et nødvendig onde pga jeg må holde ryggsmerter i sjakk, men nå gleder jeg meg til hver treningsøkt, og blir håpløst rastløs hvis jeg av en eller annen grunn ikke får trent.. Bare denne uka så har det blitt tre langkjøringer på tredemølla, og to timer ballett (akkurat begynt å danse igjen, og herlighet hvor stiv og støl jeg har vært!).

  Ha en fin torsdagskveld!!

  1. Fotballfrue

   Oi, det må jeg si! Ikke dårlig 🙂

   Så koselig at jeg kan være til inspirasjon, lite gleder meg mer 🙂 Og for en innsats på deg, så flink du er!

   Stor klem 🙂

 21. Hanne C.

  Nå vet ikke jeg hva mimmis egentlige navn er, men kanskje dere kaller opp ugla etter henne?

  🙂

  1. Fotballfrue

   Inger-Johanne 😉

 22. Hei igjen:))) dette har vel ikke så mye med dette innlegget å gjøre, men ville bare fortelle deg at jeg laget kylling salaten din i går, og wow, det ble en fantastisk smaks opplevelse for både små og store , og da mener jeg gutter 12 og 16 år:)))) Selv er jeg aldri vært noen diett type, hverken lav karbo eller noe annet, men jeg er opptatt av at vi skal spise sunn og riktig mat. Noe av grunnen er vel at begge gutta mine trener fotball 4-5 dager i uken. I dag skal vi prøve retten din fra i går, og gleder meg allerede:))))

  1. Fotballfrue

   Å, så stas! Det er en storfavoritt her i huset også, men det har jeg vel nevnt en del ganger allerede 😉 Å, gled dere i så fall til dagens middag, så godt 😀

   Sor klem!

 23. Hei Caroline.
  Hvor i Frankrike kjøpte du nøkkelringen med macronene på? 😀 Råålekker!

  1. Fotballfrue

   På Ladurée 😀

 24. Hvor er det man får kjøpt johannesbrødkjernemel og mandelmel??

  1. Fotballfrue

   Helsekosten 🙂 Sunkost eller Life bla. 🙂

 25. 🙂

  Det er så rart å lese det du skriver om jordmor-kontroller og magemål 🙂
  Det bringer tilbake mange gamle minner fra da jeg var gravid med mine barn.
  Den tiden var både slitsom og spennende.

  Husk å stresse ned 😉
  ( dersom du opplever stive skuldre – pust dypt )

 26. Jannicke

  Hei! 🙂
  Ville bare si at du er en stor inspirasjon, spesielt for storesøsteren min! Alt hun snakker om er fotballfrue..hehe .-) Ha en fortsatt fin dag!

  1. Fotballfrue

   Så utrolig koselig 🙂

 27. Kan man bruke maizenamel i stedet for jbkm? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

 28. Tusen takk for maten 😉 Jordbærgrøten var kjempegod 🙂

  Du har sikkert fått dette spørsmålet mange ganger før i kommentarfelgtene, men når jeg søker i søkefeltet kommer ikke ref. til kommentarfeltene opp – derfor får du spørsmålet «igjen» (sikkert for ørtende gang): Hvor har du kjøpt de utrolig søte sommerfuglene (av porselen)?

  Klem til deg og din voksende familie – det er så koselig å følge med på den spennende reisen dere er på 🙂

 29. Hei Caroline 🙂
  Lese bloggin din kvar dag og blir kjempe inspirert. Fortsett slik! 🙂
  Lurte på henne du hadde kjøpt dei sommerfuglane du har på brikka? 🙂
  Gleda meg masse til å fortsette å følge med på graviditeten din. Du gløda 🙂
  Stor klem 🙂

  1. Fotballfrue

   De er fra Nille 🙂 Tusen takk for fine ord <3

   Klemmer!

 30. Hvor er det fantastisk fine serveringsbrettet fra?

  Klem 🙂

 31. Må prøve denne jordbærgrøten 🙂 men de bærene som er i butikken nå er ikke så friske…. Går det like greit å bruke frosne bær?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *