Oppskrift-onsdag: Laks i ostesaus

Dette fikk vi servert da vi var på middag hos Charlotte og Philip for noen uker siden, og det var så godt at jeg var nødt for å spørre henne om oppskriften. Ostesausen bare smeltet i munnen min, og jeg kan sverge for at jeg lett hadde forspist meg om det ikke hadde vært for at vi faktisk var fire stykk til bords. Litt manerer må man vel ha 😉 Dette er en utrolig kjapp rett og er sånn sett perfekt i hverdagen, i tillegg er det mektige saker, så du vil ikke trenge store mengder. Likevel går det med såpass som i denne oppskriften til Lars-Kristian og meg, men til gjengjeld spiser han en god del. Kan være at dette er nok til en familie på tre, men er dere flere ville jeg ha doblet den.

___________________________________________________________________________________________________________

Laks i ostesaus til 2 personer 

4 laksefileter uten skinn og bein ♥ 200 gram philadelphia ♥ 3 dl. kremfløte  1 pakke bacon – 140 gram  et blomkålhode  smør  salt og pepper  muskat  sitron  persille

Slik gjør du laks: 

Hakk bacon i terninger og stek det godt. Bland sammen philadelphiaost og kremfløte, litt salt og pepper og kok opp. Når fløte og ost har blandet seg skikkelig, blander du inn det stekte baconet. Du kan gjerne bruke noe av stekefettet også. Smak til med salt og pepper. Legg laksefiletene i en ildfast form og hell osteblandingen over. Dette skal stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Slik gjør du blomkålmos: 

Når laksen står i ovnen, kan du kutte blomkålhodet i biter. Ha ca. 50 gram smør i bunnen av en kjele og legg blomkålen over. Dette skal bare stå og putre i ca. 15-20 minutter, til det er mørt. Pass på å røre underveis så det ikke brenner seg. Når det har blitt mykt nok, kan du bruke en stavmikser til å lage skikkelig mos. Smak til med salt, pepper og muskat.

Server retten med litt sitron ved siden, og topp det gjerne med frisk persille.

___________________________________________________________________________________________________________

Håper det smaker  ♥ 

69 kommentarer

 1. Det så virkelig helt fantastisk ut! Og ostesaus er noe av det beste som er 🙂
  Digget forrige innlegg, men det kjipeste er om man har få hår gjennom hele brynet.
  Vanvittig mye å fylle inn med brynpudder/penn..

  Sandra/reisedagboka.net

 2. Lakseretten ser fristende ut og skal prøves ut!

  Spørsmål på siden. Hvor lenge trente du målrettet før du fikk slike definerte muskler og lav fettprosent? Er selv slank, har trent mye og målrettet i 4 måneder. Men fettprosenten forblir den samme og musklene ikke så definerte som jeg ønsker. Kan jeg snart forvente resultater?

  1. Spørsmålet var jo til Caroline, men tenkte jeg kunne si noe like vel. Caroline har vel alltid vært veldig slank av natur + at hun har trent mye i alle år. Dermed får man/har man lav fettprosent, og sterke muskler kommer lettere til syne 🙂 Hvis du sliter med at fettprosenten forblir på stedet hvil, så må du gjøre noe med kostholdet ditt i tillegg til at du trener 🙂 Lav fettprosent krever ofte en relativr streng diett over en lenger periode, eller omlegging av kostholdet for alltid, for at man skal kunne se forskjell, hvis man i utgangspunktet ikke har så lav fettprosent. Trener du tung styrke bygger du også fortere muskler, og de vil komme raskere til syne, enn hvis du bare trener utholdene styrke

 3. Åhr det såg herlig ut, gjett om dette skal prøves!!!

 4. I should have read this recipe much earlier this evening, because so we had boring potatoes with cream sauce and fish for dinner 😉 Many thanks – I will try it!

  xx from Bavaria/Germany, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 5. Rebecca

  Skal muskatten i blomkålstuingen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

 6. Tusen takk, C! Har allerede dilla på laks i limesaus og baconsurra torsk. klem H 🙂

 7. Det ser jo kjempe bra ut!! Laks er min favoritt, skal absolutt prøve dette!

 8. Har akuratt sett denne videoen på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=TD621xdQpdE
  Den heter «5 things not to say to a pregnant woman». Jeg tenkte på deg fordi den første tingen hun sa var å ikke kommentere på mage størrelsen. Jeg synes det er så frekk at folk tror de har rett til å påpeke og må skape unødvendige diskusjoner og barnslige kommentarer i steden for å være glad på vedkommendes vegne. Det er så synd at folk må knekke andre i steden for å gi ros og løfte hverandre opp.
  Laksen ser forresten godt ut! 😀

 9. Det så fantastisk godt ut! Skal absolutt testes!

  Må nevne festligheten med at vi er akkurat like gamle (på dagen) og får barn med noen ukers mellomrom! Fiffig! Lykke til videre med graviditeten! Håper du får fortsette like frisk og rask! 🙂

 10. Hei, dette så veldig godt ut, bortsett fra at jeg ikke liker laks, tror du dette vil fungere med annen type fisk? 🙂

  1. Fotballfrue

   Tror alle typer fisk vil fungere, evnt kylling også 🙂

 11. Yum, den ostesausen hørtes kjempegod ut! Kan tenke meg det er godt med kylling, for meg som ikke liker laks 🙂 hehe!

  1. Fotballfrue

   Sikkert helt nydelig med kylling også 😀

 12. Hvilken stavmikser har du? Er den god?:) min tok nettopp kvelden:(

  1. Fotballfrue

   Den er fra Braun, knallgod 🙂

 13. så veldig godt ut!

 14. Å, dette virket kjempegodt. Skal prøves!
  Går det an å lage blomkålmosen i en blender, tror du?
  En sånn som man kan lage smoothie i..

  Tusen takk for middagsinspo! 🙂

  1. Fotballfrue

   Du kan jo prøve 😀

 15. Marianne

  *vann-i-munnen*

 16. Oi, dette så veldig godt ut! Må prøves en dag 🙂 Liker veldig godt at det er ingredienser for den vanlige mann i gata… hehe!

 17. Tusentakk for utrolig bra mattips! <3 Kommer veldig godt med når jeg har flyttet for
  meg selv og sliter litt med fiskemiddager…

 18. Hvor er bestikket fra C?

 19. Huff, håper dette smaker bedre enn det ser ut. Mat skal ha farger, ikke en grå gyselig farge. Håper du går tilbake til god gammel blogging snart, det var mye bedre 🙂

 20. Dette så utrolig godt ut! Skal absolutt med på ukesmenyen for neste uke dette 🙂

 21. Elisabeth L

  Handla ingrediensene i dag, så denne blir til middag på fredag:D

 22. Karianne

  Bruker å lage liknende, men jeg bruker torsk, fløte og skinkeost. Topper med brokkoli og drysser over bacon (da jeg er litt sær, og ikke er glad i bacon blandet i saus)

 23. Hei hei 🙂
  såå nydelig=)

  Hvor mye ost ca bruker du?=)

  1. Fotballfrue

   Bruker ikke noe mer enn det jeg har oppgitt i ingredisene, 200 g philadelphia 🙂

 24. Jeg er ikke spesielt glad i fisk, men det her så jo fantastisk godt ut!

 25. Er bestikket fra Green Gate?
  Kan du vaske det i oppvaskmaskin?

  1. Fotballfrue

   Ja og ja 🙂

 26. Caritah

  Nam! Dette må prøves! Flink du er til å finne gode oppskrifter! 🙂

 27. Karoline E.N

  Hei 🙂 dette så bare helt magisk ut, så dette må jeg prøve så fort det lar seg gjøre! Kanskje til søndagen 🙂 hihi. Syns disse oppskriftene dine er kjempe bra. Har selv prøvd den lavkarbo kylling wrapen et par ganger og det smaker helt nydelig 😀

  Klemmer!

  1. Fotballfrue

   Så stas å høre 😀

   Klem!

 28. Dette må prøves, ser kjempe godt ut!

  Hvor hadde du i muskat? I sausen eller blomkålstappen?
  Og tar det bare 15 min i ovnen før fisken er gjennomstekt, eller bør man steke den litt i panne først?
  Takk for gode hverdags ideer Caroline!:)

  1. Fotballfrue

   I blomkålmosen 😀 Den er gjennomstekt etter 15 min. på 200 grader, husk å forvarme ovnen 🙂

   Klem!

 29. Caroline, du er mitt forbilde! Jeg er veldig interessert i det kostholdet ditt – denne rett så supergod ut forresten. Du bruker LCHF?? (jeg har ikke lest bloggen din så lenge..) Jeg ønsker å skifte til dette kostholdet for å bli tynnere og sunnere, men er jo ikke så lett når jeg fortsatt bor hjemme og resten av familien ikke vil være med på det 🙁 Har du noen tips til hvordan jeg gradcis kan innføre iallefall litt slikt kosthold? hjelper det hvis jeg dropper å spise pasta/ris/potet/brød osv og så isteden bare spiser resten av middagen? (dvs kjøttet/fisken og gr.sakene).
  Passer denne dietten best for å slanke seg, eller er det like bra for å fortsette å holde vekta nede? Jeg må jo trene også da 🙂 lar meg inspirerer av hvor veltrent du er! KLem og lykke til med babyen din også.

 30. Marianne

  Nam! Det så virkelig godt ut! 🙂

  Tror du det funker med gulrot-pure til og? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det tror jeg absolutt 🙂

 31. Hej Caroline 🙂
  Tack för en mycket inspirerande blogg!
  Nu har jag precis beställt boken din, så ser fram emot att få hem den i brevlådan 😉
  Önskar dig en fin dag!
  Kramar Jenny

  1. Fotballfrue

   å, jeg håper du liker den 😀

   Stor klem!

 32. Nam, dette så godt ut 🙂

 33. Ragnhild

  Jeg er ikke så glad i så mye ost, blir litt kvalm av det.. Men dette så jo nydelig ut… Kanskje jeg må prøve 🙂 🙂

 34. Åh herregud..! 😀 Mmmm..
  Den her må jeg virkelig prøve en dag! 🙂

  Jeg er veldig glad i laks, men blomkålpure er noe nytt for meg, så det må jeg prøve 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er. . så godt! Se frem til et smakelig måltid 😀

   1. Du har jo smakt dette, hvordan tror du det vil smake med evt kylling eller torsk istedenfor laks? 🙂
    ( jeg ble så sulten.. 😉 )

   2. Fotballfrue

    Det tror jeg blir veldig bra, spesielt kylling 🙂

 35. Hei
  Byttet ut blomkålen med brokkoli for ble ikke så fargeløs da….:)

 36. MonicaM

  Takk for at du delte denne nydelige oppskriften med oss:) Har hatt den til middag nå og jeg har vel kanskje forspist meg litt 😉
  mmm.. var så godt:) Blir ikke siste gang den blir laget her i hus:)

 37. Fantastisk oppskrift! Prøvde den i dag med kolje/hyse og det var bare helt himmelsk! Stå på med alt du gjør, Fotballfrue! Du er et fint og skjønt forbilde!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snille deg <3

 38. Jeg må bare si TUSEN TAKK for den gode oppskriften!! Det er noe av det beste jeg har smakt med laks altså! Dette var godt 😀

 39. Jeg og mini på 1,5 koste oss med laks og blomkålpurré idag, mens pappa’n er bortreist. Digger oppskriftene dine med fisk. NAM! God helg 🙂 Klem Sissel og Jesper

 40. Kan jeg bytte utlaksmed sei?

 41. Kan bare bruke kålstappe til? 🙂 synes det er sååå godt!

  1. Fotballfrue

   Selvsagt 🙂

 42. Skal lage denne i morra, jeg =D mmm! Men hva tror du om å bytte ut fløten med kokosmelk? Elsker kokosmelk 😉 Men fløte funker jo også kjempebra nå som jeg endelig er ferdig med matintoleransedietten 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, jeg også elsker kokosmelk <3 Det går sikkert fint å bytte, men smaken ble helt magisk med fløte! 🙂

 43. Lagde denne retten nettopp! Smakte helt nydelig, og jeg er ikke spesielt glad i fisk til vanlig! Til og med min kresne lillesøster likte dette:)

 44. Dette blir dagens middag – gleeeder meg til å prøve den 😀

 45. Jeg lagde denne middagen idag. Var litt usikker på hvor mye muskat, salt og pepper man skulle ha, men resultatet likte mamma og broren min veldig godt.

 46. Alexandra Martinsen

  Laget denne deilige retten til familien min i dag, og det var en STOR suksess!! Takk for inspirasjon 😀 har forresten en oppskrift jeg gjerne vil gi deg- den er himmel på jord 😀 Kylling i gorgonzola saus, men veldig ulik din versjon av det 😉 skal bare bla opp i kokeboken min for å gi deg den eksakt 😀 er ikke sikkert den er noe for dere i det hele tatt, men jeg sverger at det er verdt et forsøk!!! Ha en flott kveld med skjønne datteren din, og mannen <3

 47. Christina

  Prøvde denne oppskriften idag, og det var knallgodt! hadde litt brokkoli ved siden av, for jeg liker best når det er litt farger.
  Men er virkelig den mengden til kun 2 pers? for vi hadde kun 1 fiskestykke til hver, og 1 blomkål fordelt på 3 voksne og 2 barn (hadde litt vanlig potetmos til de som ikke spiser lavkarbo, så vi var 2 voksne som kun spiste blomkålmos, og de andre hadde litt av hvert) og likevel ble det rester!:O

 48. Åååh, dette var sykt digg!!

  Tusen takk for mange gode tips til middag 🙂

  1. Bare hyggelig 🙂

 49. Tove Andersen

  Kan man bruke kremost også. Har bare litt Philadelphia ost igjen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det går fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *