Baderomsrutiner

God mandag, spreke sjeler  Her er jeg oppe og hopper og veldig klar for ukens første treningsøkt på ELIXIA. Bilen kjører helst om 5 minutter, men jeg sitter nok ikke i den før 15. Alltid litt sent ute sånn på morgenkvisten, spesielt etter at jeg startet å bruke 10 minutter ekstra på badet til å smøre meg inn med gode oljer og kremer. Vanligvis dusjer jeg ikke før trening altså, skal jo svette uansett, men Lars-Kristian kom så sent hjem i går, så i dag er jeg litt trøttere enn vanlig. En god dusj med lett skrubb av menthol og deretter innsmøring gjør under for en trøtt skrott. Smøringen har jeg fast rutine på hver eneste morgen og kveld, og jeg føler virkelig at det er verdt det. Laget jo et innlegg på dette med kremer for gravide for en stund siden og i ettertid har valgene falt på produktene fra mama mio. Bruker først oljen deres og deretter tummy rub. Så deilig!

Ellers er det jo kaffe som alltid, dagens første og kanskje eneste kopp. Lurer på om jeg noen gang kommer til å gå tilbake til de obligatoriske 3-4 koppene mine hver morgen, det føles så langt unna. Likevel hadde det vært svært beleilig akkurat nå, ingenting hjelper like godt som kaffe for trøtte øyne. Vi får se, det er nok mer enn bare baderoms- og kafferutiner som vil endres etter at novembermåned er godt i gang, og jeg kan nesten ikke vente. 

Hehe, fanget Hugo mot slutten av et gjesp ♥ 

Etter en forhåpentligvis hard mandagsøkt venter arbeid og frokost. Flere av dere spør ofte om jeg spiser før eller etter trening, og helt ærlig foretrekker jeg å spise først, men da vil jeg aller helst ha et par timer på å la den synke og det rekker jeg ikke i dag. Så i dag blir det etter, og det er egentlig like greit, for kjøleslapet har virkelig sett bedre tider enn på en mandag morgen, så jeg skal kjøpe med noe godt hjem. De kjente etterdønningene etter gjestebesøk i helgen, og storshopping for nøyaktig en uke siden. Må lage ny handleliste for hele uken senere i dag, det anbefales virkelig!

Men, jeg må komme meg avgårde. Ha en fin mandag, dere! Ukens beste ♥ 

77 kommentarer

 1. Dusjer du to ganger hver dag???
  Det er ikke bra!!

  1. Sikkert ikke farlig heller 🙂

  2. Så lenge man ikke vasker håret flere ganger om dagen, så er det ingenting i veien for å dusje 4 ganger om dagen for den saks skyld :p

   1. susanne

    haha er ikke ofte jeg slenger meg på sånne diskusjoner. Men mer enn 1 gang om dagen er ikke bra for huden,ja faktisk du har Hud.kroppens største organ om du ikke visste det. Huden blir uttørket av å hele tiden bli eksponert for vann og såpemidler. Helst burde man ikke dusje så mye som en gang daglig en gang, men heller annenhver dag. dette er ikke mulig for alle, men man er ikke uren om man velger å ta annenhver dag heller. Du tenker på hå,r men ikke hud? går det ann? huden er det folk faktisk ser og den vil du vel ivareta.Huden følger deg hele tiden til du blir gammel.

    Igjen trener man så skal man selvfølgelig dusje etterpå, pga av salt /svette som har lagt seg på huden.

   2. Fotballfrue

    Har aldri ment at jeg dusjer to ganger om dagen heller, så det er vel egentlig ingenting å diskutere 🙂

   3. Må le av hva henger seg opp i her… 🙂 omg

   4. Fotballfrue

    :p

   5. Hvorfor legge seg borti hvor mange ganger andre folk dusjer?

  3. Å HERREGUD, KAN IKKE FOLK FÅ DUSJE AKKURATT SÅ MANGE GANGER DE VIL?
   Idiot!

   1. Heeeelt eeeenig:-D

   2. Siden tema i innlegget var smøring og hud, var det vel ikke så veldig rart om antall ganger man dusjer blir kommentert? Må ALT tas i verste mening? Synes ikke vi skal kalle hverandre idioter her i kommentarfeltet. Synes ikke du skal tillate det, Caroline.

 2. Michelle

  God morgen spreke deg! håper du får en knall start med en god økt 😉 Jeg skulle egentlig opp veldig tidlig å ta en økt, men utsetter det heller til i kveld.. Var litt ekstra trøtt i dag etter en hel dag på fjellet i går :))
  Ha en super mandag videre <3

  1. Fotballfrue

   Det forstår jeg 🙂 Godt å legge den til kvelden noen ganger 🙂 Håper uken din blir fin 🙂

   Stor klem <3

 3. Har endelig blitt glad i mandager på grunn av din positive holdning! 🙂 her startet dagen med 30 min på sykkelen, før skolen starter. Ha en fin mandag 🙂

  1. Fotballfrue

   SÅ deilig å høre, flinke du 🙂

   Klem!

 4. Annette

  Hei!

  Du får sikkert så utrolig mange mailer og meldinger på Facebook daglig, at det er umulig å få lest alle, men jeg sendte deg iallefall en melding på fotballfrue.no-pagen din på Facebook for snart en mnd siden! Hadde blitt kjempeglad om du hadde sett på den 😀 Ha en fin dag! 🙂

  Mvh Annette

 5. Kaffe’n på morningen må jeg ha. I bilen. På vei til jobb. Prøver drikke te og vann på jobb og ny kaffe i bilen på vei hjem. Kanskje en etter lunch. Hjemme drikker jeg nesten bare kaffe i helgene, vanene har endret seg litt.

  Skal jeg trene på morningen velger jeg spise etter trening. Føler meg fort tung og kvalm om magen er full.

  God dag ønskes!

  1. Fotballfrue

   Hehe, kaffe <3

 6. Kristin

  Hørtes deilig ut 🙂
  Kan du legge ut listene osv. over hva som du planlegger på søndager/mandager for den kommende uka? og har du noen spesielle apper du bruker osv.?
  Blir alltid så mye surr og rot utover uka, prøver å planlegge det men har ikke hatt så veldig mye hell der ennå, og det meste blir gjort spontant.. Rutinene dine virker veldig ryddige, elsker å lese slike innlegg fra deg 🙂
  Ha en fortsatt fin uke!

  1. Litt hjelp fra flylady pleier å hjelpe meg når jeg har falt av vogna: flylady.net . Der er det mange fine rutineforslag og ikke minst god oppbakking å finne.

 7. Det hørtes ut som en deilig start på dagen! Ha en god mandag 🙂

 8. Evalina

  Strekkmerker sier seg vel selv at kommer på de som magen strekkes meeeget mye på ,man får vel ikke strekkmerker om en ikke eser ut virkelig derfor de fleste får på slutten når man er gått opp 15 kg ol. Kommer jo Pga huden strekkes svært mye over magen så neppe noevære redd for før du legger deg ut over magen myye.

  1. Magen min har ikke blitt strekt meeeget mye! Og jeg har heller ikke est ut skikkelig… Allikevel sitter jeg her med strekkmerker 😉 Er nok litt individuelt, og det sies jo at det ikke hjelper å smøre, men det skader i alle fall ikke 🙂 Noen får strekkmerker, andre ikke!

  2. Har nok med hormon å gjere også, Evalina 🙂

   1. Jeg smurte meg hver dag, nesten ingen strekkmerker! Om det er på grunn av smøringa vet jeg ikke, men det skader jo ikke. Kommer til å smøre om det blir en til også!:)

    Smør ivei, fotballfrue 😀 aldri galt med myk og god hud uansett!

   2. Jeg fikk høre at hormoner styrer det..

  3. Liv-Hanne

   Jeg har fått tre store barn. Siste’mann’ var en stor jente på nesten 5 kilo. Jeg la på meg masse, da jeg hadde bekkenløsning og satt hjemme og trøstespiste. Jeg har ikke ett eneste strekkmerke på magen!! Så det «sier seg nok ikke selv»

  4. Strekkmerker er veldig individuelt! Jeg veier 55 kg. Og er 1.70 høy, har alltid vært veldig tynn og trent mye. Men jeg har mange strekkmerker for det om…

   1. Yvonne

    Har fødd tre store born (3990 g, 4500 g, 4130 g) på 4,5 år. STOR og flott mage på slutten med alle tre. Har lang rygg så kanskje derfor fekk eg ikkje mage synleg for andre før veke 25 m alle tre (puppane eksploderte dog tidleg). Forøvrig 20 kg opp og 20 kg ned fort kvar gong. Anywaysss, hadde berre husk//tid/interesse av å smøre magen då eg gjekk med den første. Og då berre nokre gonger i 3. termin for eiegnpleia og velværet si skuld når det vart tungt. Ikkje eit einaste strekkmerke etter alle leietakarane, mind you. Som om det hadde betydd noko. Baderomsrutiner no? Herleg med alle mann alle på tannpuss og bading og badedyr og søling og spruting. Livet er rart og tilfeldig. Nyt.Til lukke. Det er størst!

 9. Ja rutinene fra tidligere er en saga blott for min del. Vi har fremdeles rutiner, men nå er de formet ut fra hva som er best for lille lykketrollet, og ikke meg. Kan telle på to hender hvor mange ganger jeg har brukt mascara siden februar og på en hånd hvor mange ganger jeg har rettet håret. Trollet vårt har fått øynene opp for håret mitt, med dertil hørende lugging, så her går det i knute på toppen.
  Men alt har sin sjarm! Når frøkna har formiddagsluren sin da har jeg meg-tid. Is-kaffe, magasiner, nettsurfing, lakking av negler osv. Deilig 🙂

  Å, du har så mye å glede deg til. Livet begynner liksom på ordentlig når man får barn!

  Ha en fin dag 🙂

  – Maria

 10. Karoline E.N

  Hei 🙂 åh, det hørtes som en fin morgen rutine! Jeg skal snart hoppe i treningsklæra, å ta dagens treningsøkt før jeg skal dra til bygda for å gjøre ukens handling. Det er så kjekt å handle inn en uke om gangen, for man sparer så mye penger på det 🙂 da blir det liksom aldri med det lille ekstra (det som koster) Så ja, anbefaler alle og gjøre det! Planlegger alltid hva vi skal ha til middag den uke også, kjempe kjekt 🙂 Og hvis vi plutselig skal få middagsgjester er det bare og handle inn til akuratt den middag, å spare den middagen til en annen gang! Håper du får en fantastisk dag Caroline 🙂

  Klemmer!

  1. Fotballfrue

   Enig, sparer både tid og penger på det 🙂 Håper du får en fin dag <3

   Klemmer!

 11. Hei 🙂
  Jeg så du og Lars- Kristian var innom Meny Herkules for å kjøpe biff. Hvordan var biffen? Jeg er svært nysgjerrig da det var jeg som hjalp dere 🙂 Mange gode mandagsklemmer fra meg.

  1. Fotballfrue

   Hehe, sunnmørsgenet hans slo inn og vi endte opp med kylling ettersom vi skulle være såpass mange til middag. Haha 😀

   Stor klem!

 12. Katrine

  Hei!
  Hvor er den nydelige korga fra? den bak Hugo på bildet?

  1. Fotballfrue

   Kid 🙂

 13. Ja, her i huset ser vi langt etter de fleste rutiner fra vårt tidligere liv:-) Nå er det sjefen på 6 uker som legger føringer for de fleste aktiviteter. Et nytt liv, men på en svært bra måte! Nyt mens du kan!!

 14. Christine

  Kjære deg! Kan du sende over litt motivasjon til meg?? Jeg kommer aldri i gang med treningen 🙁

  1. Fotballfrue

   Å, jeg sender deg alt om du vil! 🙂 Les gjerne dette også https://fotballfrue.no/2013/01/15/15-steg-til-treningsglede/ 🙂

 15. Jeg kommenterer sånn ca aldri, men har fulgt deg siden et år før bryllupet – så det begynner å bli en stund siden! Alltid like hyggelig og inspirerende å titte innom! 🙂 Om du vil legge ut handlelisten, eller middagsplanen for uka – hadde det vært tipp topp! 😉

 16. Ha en super mandag!! Jeg er endelig i Norge og det er helt nydelig! Spiser melkesjokolade til frokost og nyter den frisk lufta 🙂 Kjenner jeg gleder meg til aa ha tilgang til treningsstudio 24/7 igjen, foler ikke jeg faar trent skikkelig nok med «bare» loping og interval og kroppsvektovelser! xoxo

  1. Fotballfrue

   Å, så deilig! Velkommen skal du være 😉

 17. Lisa Mari

  Finnes absolutt ingen dokumentasjon på at smøring fungere på huden, ikke på at det ikke fungerer heller. Dog strekkmerger ligger i underhuden, så spørs hva smøring av overhuden gjør. Uansett, jeg hadde liten mage, ikke mye hudstrekking der, siste uka av graviditeten kom alle strekkmerkene fordet. Og jeg gråt! Men nå, så bare, det var vel strengt tatt verd det!! Og la folk få smøre seg da uten alle råd om alt mulig, utfallet blir akkurat som det blir uansett, det eneste som er sikkert er at ingenting er sikkert. Lykke til!!

 18. Spiser du ingenting før du trener da, altså på tung mage? Eller tar du bare et eller annet småtteri, en shake eller noe sånt først?

  1. Fotballfrue

   I dag ble det en neve nøtter 🙂 men som sagt foretrekker jeg frokost 🙂

 19. jeg er så sykt missunnelig på den ene kaffekoppen til og med jeg 🙁 har fått beskjed om å droppe alt av koffein en måneds tid for å se om helsen blir bedre av det og har skikkelig abstinens!

  Nyt kaffen 😀

  klem

  1. Fotballfrue

   Nei, så leit! Håper likevel du vil bli bedre, men at kanskje kaffe ikke har noe med det å gjøre? 😉

   Klem!

 20. Hei, hva heter de nydelige kaffe koppene dine? 🙂

  1. Fotballfrue

   De er fra green gate 🙂

 21. Hei. Har du linken til det innlegget om kremene? Veit du omen god uten alt for mye lukt?

  1. Fotballfrue

   Jeg er superfan av disse i hvert fall 😀 Lukter ikke så mye, og det som lukter lukter godt 🙂 Her er innlegget: https://fotballfrue.no/2013/06/30/pleieprodukter-til-den-vordende-mor/ Oljen jeg bruker før tummy rub er denne: https://www.coverbrands.no/tummy-rub-strech-mark-oil

   Klem 🙂

 22. Hei!
  Elsker bloggen din! Leser den hver dag, og digger deg!
  Du har sinnsyk fin stil, og babyen e kjempe heldig som kommer til å få deg som mamma!:)
  Hva er de som inspirerer deg?
  Eg prøve å ikke spise usunt, prøver å trene sånn va hver dag.. Men eg har ikke nok insperiasjon.
  Hvordan skal eg klare å trene og spise sunt?
  Tusen takk, vist du svare!

 23. jeg brukte også mama mio produktene. gode produkter, men jeg fikk dessverre litt strekkmerker uansett. kom typ 2 uker før termin. ja ja…. det er så verdt hvert eneste merke. jeg elsker barna mine.
  var forresten på mormors cafe i gamlebyn i sta. og brått der stod ei veldig søt blid jente bak disken. og det fjeset var det da noe veldig kjent med. tror det var søsteren din jeg? 😉

  1. Fotballfrue

   Ja, det var nok søster <3 Hun er så god!

 24. Ja, du får nyte dine siste mnd i «frihet»….Det blit ikke mye tid til egenpleie når den lille kommer….Selv var jeg storfornøyd med å få dusjet en gang om dagen::)) Spes de første ukene..!! Men jeg savner ikke tiden før lillemor kom, føler meg virkelig heldig som får være mamma<3 selv om de første ukene var krevende…!!

  1. Fotballfrue

   Dette er veldig individuelt virker det som, har jo mange venninner som har fått barn opp gjennom årene, og de sier at veldig mange svartmaler det. Men det kommer sikkert an på hva slags baby du får også 🙂 Jeg har ingen forventninger uansett 🙂

   1. Jeg hadde MASSE tid til meg selv det året jeg hadde mammaperm. Jenta mi sov mye de første mnd, og hadde minst 2 gode dupper fram til hun var 1 år. Jeg hadde tid til å lage gode middager fra grunnen av, dusje, stelle meg, gå laaaange trilleturer med vogn og kose meg:) Blir så irritert når folk skriver sånn! Nå skal vi ha nummer to, og jeg gleder meg til et deilig kose-år sammen med den lille 🙂 Lykke til med innspurten Caroline!

   2. Jeg tror det har en del med mammaens form å gjøre og. Selv var jeg så sliten, så når babyen endelig sov, måtte jeg hvile og. Derfor ble det ikke så mye tid til meg selv eller holde huset i orden hele tida. Så kommer det selvfølgelig an på om babyen sover godt om natta, om man får ammeproblemer (og bruker ekstra mye tid på hele amme-opplegget) , brystbetennelse, om babyen har kolikksmerter osv. Så det er virkelig individuelt, og ikke lett å si på forhånd. Men tror det går bedre for deg, du som er frisk og i form i utgangspunktet. 🙂

   3. Fotballfrue

    Jeg tør ikke ha noen forventninger, en vet jo aldri hvordan det vil gå. Veien får bli til mens vi går, alle tre 🙂 . . eller fem 😉

 25. Hej finaste Caroline! När jag läser din blogg slås jag av hur otroligt välorganiserad du är och att du verkar ha en perfekt balans i ditt liv. Nu menar jag balans mellan allt: jobb, kärlek/familjetid, träning, skönhet etc. Men också att du är så god på huske selv de små tingene som till exempel handlelistor. Själv tycker jag det är supersvårt att inte låta arbetet ta för mycket tid, att få rutin i träningen, att få lagat ordentlig middag och att få till kvalitetstid med kärasten. Jag tycker aldrig timmarna räcker till! Så jag blir så inspirerad av din blogg, för du verkar ha så fin kontroll på allt.

  Därför undrar jag om du skulle du kunna laga ett blogginlägg där du beskriver en typisk uke i ditt liv? Mellan vilka tidspunkter på dagen arbetar du? När tränar du? När går du i säng och när står du upp? Vilka dagar handlar ni in? Jag vet inte om du redan har skrivit om detta, för jag är en ganska ny läsare. Men det vore i alla fall superkul att läsa om hur du lyckas få ihop livspusslet så bra! 🙂 Kram på dig!

 26. Gud så söt hund! Du är verkligen jätte duktig på och blogga,go for it! <3

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Både han og jeg blir så glad 😉

   Klem!

 27. Har du noen gode styrketreningstips/øvelser for gravide?:) Er det noen spesielle øvelser du foretrekker nå som du er gravid? Trenger litt forslag for å få opp motivasjonen igjen;)

  1. Fotballfrue

   Bekkenøvelser er gull! Skal lage et innlegg sammen med PT’en min 😀

 28. Kristina

  Er ikke sikker på om du har skrevet det før, jeg har hvertfall ikke sett det. Når har du termin??:)

  1. Fotballfrue

   01. desember, 97 dager 😀 <3

 29. Madeleine

  Hei 🙂

  Du har sikkert svart på dette før….. Hehe. Men hva er leveringstiden god Asos?

  Tusen takk for svar hvis du gidder 🙂 Ha en fortsatt fin dag

  1. Fotballfrue

   Velger du gratis frakt er den opp mot 3-4 uker :O Velger du ekspress, har du det ila. maks 3-4 dager 🙂

   1. Det står når du bestiller når du skal motta pakken, jeg velger alltid gratis frakt og har pakken innen 10 dager 🙂

 30. Det er en ting jeg har å si om babytiden og småbarnslivet. Babytiden er krevende, kos, lite søvn, mye følelser og avslappende. MEN det er sjeldent svært slitsomt. Huset er lett å holde i orden-ingen baby som roter og griser rundt. Babyer sover ofte og man får pauser til å slappe av. Nå har jeg en gutt på snart 20 år fra før av og jeg følte det først ble slitsomt da han rundet 14-15-16 mnd og fram til nå. Det er NÅ jeg springer tulling etter barnet, rydder ettersom han roter, tørker gris osv. Er heller aldri alene og ansvaret er fullt hele tiden. Barn som krever, vil være med mamma, må ha tilsyn 24 timer i døgnet osv.. Så ikke for å skremme- men babytiden varer svært kort. Man er på en måte først mamma når barnet har lært seg å gå på en måte. Du kommer til å skjønne hva jeg mener 😉 Med andre ord, ikke tro babyen alltid vil være baby. Straks er det over og det travle og krevende småbarnsperioden er begynt!

  1. Castelle

   Dette var en merkelig kommentar….»Babytiden er sjeldent svært slitsom» Babytiden er fantastisk, og for mange og de aller fleste er den jammen slitsomt- dog på en svært positiv måte. «babyer sover ofte,» vel ikke alle gjør det. «Så ikke for å skremme- men babytiden er varer svært kort?» poenget er? «Man er på en måte mamma når barnet har lært seg å gå,» jeg vet ikke med dere andre mødre der ute men jeg følte meg nesten som mamma den dagen jeg jeg så to blå streker på testen, og om ikke annet kom morsfølelsen for fullt når babyen ble født…»Ikke tro at babyen alltid vil være baby,» hvem tror det da??

 31. hei! 🙂
  Skal du fortsette å blogge når du får barn? Og evt hvor lenge etter termin tror du at du begynner å blogge igjen? Regner med at du ikke blir å blogge de første dagene/ukene…? Kanskje du har svart på det før, men da har jeg isåfall ikke fått det med meg :p

  Ha en fortsatt super dag / kveld! 🙂
  Klem

  1. Fotballfrue

   det er klart jeg skal 🙂 det andre vet jeg ikke svaret på før jeg er i situasjonen 🙂

   Klem!

 32. Ingvild

  Hei,

  Veit ikkje om du har prøvd ut desse kremene før, men vil absolutt anbefale http://www.lykkeligsomliten.no. Det er eit legeektepar i Trondheim som har fem barn. Dei var så lei av alle barnesalver/kremer i butikken som var tilsatt så mykje tull. Så dei har laga sine eigne «oppskrifter», på salver/kremer både til mor og barn (og litt til far) Laga av nonner på Tautra(?) og uten parabener og skitt. Det har vært ein «lifesaver» for såre rumper, mager og bryst her i huset.

  Ingvild

 33. Kristianne

  Må bare fortelle deg at takket være din positive holdning til mandager, har jeg også fått det. Nå ser jeg på den som en positiv dag og tror faktisk at positiviteten min kan bli så mye av og til at andre ikke helt forstår hvor det kommer fra. Men det er deilig, spesielt nå som siste året på vgs akkurat har begynt. Tusen takk<3

 34. Hei. Så fint at du klarer å stresse ned! Serier er alltid deilig å slappe av til.

  Jeg kjøpte Smilelab i forrige uke. Har brukt det 1-2 ganger om dagen i fem dager og ser overhodet ingen forskjell. Er det vits i å plage tennene noe mer da? Det er neppe veldig bra å bruke det, i hvertfall ikke når det har null effekt. Eller kan jeg kanskje få en bedring om noen dager?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *