Oppskrift-onsdag: Sjokoladekake

Endelig! Dette har tatt sin tid, men jeg ville liksom vente til folk var tilbake til hverdagen og borte fra ferielivet før jeg delte denne, slik at flest mulig fikk den med seg. Dette er i hvert fall en sjokoladekake uten sukker og hvetemel, som smaker akkurat som sjokoladekake med sukker og hvetemel, så det er med andre ingen vits i å bake med lenger. Har laget denne ved flere anledninger, og gjestene spør alltid om det faktisk ER lavkarbo, så denne anbefales virkelig. Bunnen fant jeg oppskrift på her for noen år siden, og så har jeg endret den litt til min gane underveis.

Jeg bruker en kakeform på 20 cm. i diameter, så dersom du har en som er større kan du med fordel doble røren, det har jeg gjort flere ganger, så det går helt fint. Det er bare ekstra godt å gjøre denne litt tykkere.

___________________________________________________________________________________________________________

oppskrift på lchf-sjokoladekake – bunnen 

100 gram lyst, fettredusert mandelmel  120 gram sukrin  100 gram smør  30 gram mørk bakekakao  steviosa vaniljedråper  3 egg  1 hel vaniljestang  2 ts. bakepulver  2 ts. johannesbrødkjernemel  1/2 dl. sterk kaffe  1/2 dl. helmelk  2 ss. fløte en klype salt  valnøttkjerner

slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen bakekakao, mandelmel, johannesbrødkjernemel, bakepulver, salt og noen dråper med steviosa. Sett dette til siden. Lag eggedosis av egg, sukrin og frøene i vaniljestangen. Du deler den bare på langs og skraper ut innholdet. Smelt smøret. Når eggedosisen har fått en luftig konsistens, tilsetter du bakekakao- og melblandingen. Rør godt og tilsett deretter kaffe, helmelk og fløte i en tynn stripe til deigen. Tilsett også det smeltede smøret i en tynn stripe mens du rører godt.

Hakk opp en neve valnøtter og tilsett til røren.

Smør en kakeform godt med smør og ha kakedeigen oppi. Settes inn i ovnen og stekes i ca. 35 minutter. Når bunnen er ferdig, lar du den avkjøle seg før du har over glasuren.

Så er det selve kremen av kremen! Denne glasuren er utrolig enkel å lage, men smaker så fantastisk godt! Den ble bare til en gang vi hadde gjester og jeg hadde glemt å lage den klassiske glasuren, så litt dårlig tid kan gjøre susen til tider. 

___________________________________________________________________________________________________________

oppskrift på lchf-sjokoladekake – glasur 

3 dl. kremfløte  3 ss. bakekakao  4 ss. sukrinmelis

Pisk kremfløten til krem, tilsett bakekakao og sukrinmelis og rør godt. Ha glasuren over avkjølt kake før servering 

Kos deg med kake, i dag er det jo lille lørdag!

___________________________________________________________________________________________________________

♥♥♥

227 kommentarer

  1. NAM! Denne må jeg lage til helgen! 😀 Kan man bruke fiberhusk istedenfor jbm?

    1. Fotballfrue

      Jeg tror det skal gå fint 🙂

  2. Tusen takk for at du nettopp reddet livet mitt 😉 hehe.
    Hvordan er smaken på glasuren du har laget til denne? Er den veldig søt, eller passe?

    Har evt. en oppskrift på glasur som kan omgjøres til lavkarbo… og den er bare helt vill. Kan spise opp hele kaken alene : p
    Her er den hvis du en gang vil prøve:
    – 3ss kakaopulver
    – 150g meierismør
    – 100g sukrinmelis
    – litt kaffe

    1. Fotballfrue

      Den er veeeldig passe 😀 Kjempegod! Tusen takk for tips 🙂

  3. Hei! Kaken så utrolig god ut, skal prøve den i kveld 🙂
    Lurte på hvor du hadde kjøpt de nydelige hjerteformede skjeene? Skal innrede i ny leilighet snart, og de skjeene tror jeg hadde passet perfekt inn!
    Håper du har mulighet til å svare!

    1. Fotballfrue

      Vi fikk dem til bryllupet 🙂

      1. Fotballfrue

        Ser absolutt sånn ut 🙂

  4. Denne ser fantastisk god ut… Skal prøves! Snart! 😉

  5. Åååh så glad jeg ble nå. Dattern min har glutenallergi,men denne kan hun jo spise. Takk<3

  6. Å endelig. 🙂 denne skal jeg prøve idag :)) kan steviaosa dråper byttes med noen dråper natreen istede?:)

    1. Fotballfrue

      Det går sikkert fint 🙂

  7. Hva gjør du for å få så fint lys i bildene dine? Er det innstillingen på kameraet som gjør det eller er det redigering i ettertid?

    1. Fotballfrue

      Innstillingene på kameraet 🙂

  8. Herlig! Du har så mye gode oppskrifter her på bloggen, endelig har jeg funnet mye godt som jeg kan spise uten å bli dårlig! Jeg har fruktoseintoleranse og tåler ikke sukker. Jeg er veldig glad i søtt og ble så lei meg når jeg ikke kunne nyte verken søtsaker eller frukt. Hadde ikke peiling på hva jeg kunne lage, men du har virkelig inspirert meg! 🙂 gleder meg til hver onsdag når du legger ut nye oppskrifter! klem

    1. Fotballfrue

      Så fint å høre 😀

      Stor klem!

  9. Mm, den så skikkelig god ut! Kanskje jeg må prøve den en gang.
    Tenkte jeg skulle prøve granula-oppskriften din i dag! Har kjøpt inn alt jeg trenger, nå mangler jeg bare «arbeidslysten».

    Ha en fin dag 🙂

    1. Fotballfrue

      Kom igjen, du vil ikke angre 😀

  10. Nam nam nam!! Denne må jeg prøve en dag:)

  11. Michelle

    aaahhh, naaaaaam! Den så bare helt sykt god ut!!!! Takk for oppskriften 😀 fortsatt fin dag til deg <3

  12. Hey =)

    Ser døds god ut den kaka =)

    Jeg skal på 4 jobb intervjuer, tips til anntrekk?? =) =)

  13. Ann Kristin

    Kan man sløyfe valnøttene eller må de være med på grunn av konsistensen? 🙂

  14. Hei. Jeg tåler ikke mandler hva slaga mel kan jeg bruke da ?
    Ser du bruker mye nøtter og slikt

  15. Den så farlig god ut! Flink du 🙂

  16. Cecilie

    Nam, denne skal jeg absolutt prøve å bake! 🙂
    Har du lest teksten på bloggen til Kari Jaquesson for et par dager siden, og hva syns du evt. om denne?

    1. Fotballfrue

      Visste ikke at hun hadde blogg engang 😉

      1. Du burde lese den 🙂

  17. Åh, den så skikkelig god og saftig ut!!!

    1. Fotballfrue

      DEN ER DET 😀 Veldig god, holder seg godt i kjøleskapet også 🙂

  18. Takk for at du deler oppskriften med oss! Gleder meg som et lite barn på julaften til å bake den selv!! 🙂
    Ha en fin dag videre! Klem

  19. Har du prøvd å lage fylle med ostesmør? D ska æ prøve

  20. Victoria

    Hei!

    Jeg lurer på om du vet hvor mye kcal det er i denne kaken, i forhold til vanlig kake? Jeg prøver nemlig å gå ned i vekt, og jeg teller kalorier jeg putter i meg 🙂 jeg har ikke spist noe usunt på flere uker nå, og jeg tør heller ikke lage slike lavkarbo desserter fordi jeg er redd for kaloriene. Blir veldig glad for svar 🙂

    1. Fotballfrue

      Jeg vet ikke, dessverre :/

  21. Dersom man ikke tåler nøtter/mandler, kan man bruke noe annet? synes bakst på lavkarbo er vanskelig da man ikke tåler nøtter :-/

    1. Fotballfrue

      Kanskje noen andre vet? Valnøttene kan du i hvert fall sløyfe 🙂

  22. magisk! Denne skal jeg lage 😀

  23. kristin

    Takk!!:-)

    aldri fått til ei skjikkeleg glutenfri kake etter intoleransen/allergien meldte seg for fullt! denne gler eg meg til å prøva!:D

  24. Ah, gjett om jeg skal lage denne når jentene kommer på besøk i helgen 🙂 Tror du det går å bruke olje i stedet for smør, og hvor mye ville du brukt da?

    Ha en herlig lillelørdag, fine fine deg <3

  25. åh, den så virkelig helt nydelig ut! Fikk lyst på kake nå, haha.

  26. ÅH, Caroline!!!! Idag løp jeg for første gang i mitt 20 år lange liv 5 km sammenhengende, brukte riktignok 37 min, men I DID IT! Tusen millioner takk for at du er så, unnskyld språket, JÆVLIG inspirerende. <3

    1. Fotballfrue

      FLINK er du! Så deilig 🙂

      Stor klem!

  27. Kan man bruke Stevia Strø istedenfor sukrin?

  28. Hei! Lurte på om du kunne legge ut noen bilder der du har på den michael kors vesten?

    1. Fotballfrue

      Kommer snart, vil vente litt på høsten 🙂

  29. AnneRenate

    Denne kaken så fantastisk god ut!! 🙂 Gjennom årene du har bakt denne, har du prøvd å bytte ut helmelk med noe annet? Har en med laktoseallergi her, så lurer på om resultatet blir like bra med fløte eller lettmelk, evt blandet siden begge finnes laktosefri. Soya og rismelk er også utelukket for vår del 🙁

    1. Fotballfrue

      Du kan fint bruke fløte 🙂

  30. Nam! Jeg har bare surin+. Skal jeg da halvere antall gram? Blir det like godt tror du? Klem 🙂

    1. Fotballfrue

      Det ville jeg gjort! Men jeg vet ikke hvordan smaken vil bli, jeg er ikke så fan av sukrin+ selv :/

      Klem!

  31. Bergensfrue

    Hva kan jeg erstatte sukrin med ?? og hvor mye skal jeg da bruke tror du ? Takler bare ikke den metalliske smaken :-/ !!

    1. Fotballfrue

      Kanskje stevia? Kan forsikre deg om at dette ikke smaker metallisk, har jeg aldri kjent :/

    2. Prøv med 80-85 g Sukrin Gold i stedet for 120 g Sukrin, det skal gi like stor (men bedre) søtsmak. Evt. kan du bruke 60 g Tagatesse.

  32. Hei
    Det står i kakeoppskrift at man skal røre godt ingrediensene i eggedosisen. Bruker du da også kjøkkenmaskinen? Som godt voksen husmor skulle vi vende forsiktig inn i eggedosisen for ikke å slå ut all luften i den. Uff nå følte jeg meg virkelig gammel.

    1. Fotballfrue

      Nei, slikkepott 🙂

  33. Pia Larsen

    Må man bruke bakekakao? Hva er forskjellen fra originalkakaoen? Hvilken bruker du? 🙂

    1. Fotballfrue

      Bakekakao, har aldri laget den med noe annet 🙂 Bakekakao er vel så godt som 100 prosent kakao, og inneholder ikke noe tilsatt sukker 🙂

  34. Karoline

    NAMNAMNAM!! Nå vet jeg hva jeg skal bake til helge kos etter første skoleuke.

    Elsker maten du lager den virker så god og sunn, dessverre kan jeg ikke selv spise det da jeg ikke tåler gluten eller laktose.

  35. Elin Marie

    Så godt ut! må prøves 😀

    Men hvor kommer skjeen fra? 😮 utrolig søt 😀

  36. Ååå, den så helt herlig ut!
    Skal definitivt teste den ut 🙂
    Stoort pluss at det ikke er mange «rare» ingredienser som man må lete i evigheter etter.

    Sandra/reisedagboka.net

  37. den så god ut!!
    husker du hvor du har kjøpt det hvite brettet på i innlegget «we meet again»? 🙂

    1. Fotballfrue

      Dte er fra Sia 🙂

  38. Takk for oppskrift, den må prøves:) ellers lurer jeg på om vi ikke kan få se noe baby-relatert snart igjen, feks utstyr, babygymen eller begynnelsen på prosjekt barnerom? Har termin en måned før deg, også med en liten jente. Gleder meg SÅ, derfor står det ikke stort annet i hodet mitt enn baby for tiden:)

    1. Fotballfrue

      Hehe, det kommer etter hvert, venter på møbler og vogn skjønner du, men når alt er i hus, skal dere få se et utvalg 😀

      Klem!

  39. Dæven, den fristet nå!

  40. Oh lord! DENNE skal jeg lage 😀 Ser helt herlig ut! Jammen godt at ingrediensene i ting du legger ut ikke er usunne, for da hadde jeg lagt på meg altfor mye i svangerskapet :p Såå mange fristelser du legger ut! hihi

  41. Brigitte

    Den så kjempe god ut! Men en ting, man får ikke mer luft i magen av en slik sunn variant?? Det har jeg nemlig erfart når jeg har prøvd å lage sunnere varianter desverre :/ Klem <3

    1. Fotballfrue

      Jeg får ikke det i hvert fall, eller. . det kommer an på hvor mye jeg spiser 😉

      1. Brigitte

        hehe, er vel derfor jeg har fått det fordi jeg har spist ‘litt’ mer enn bare et stykke ;)) <3

    2. Jeg gjør også det. Fisekonsert i heimen!
      Men det er totally verdt det 😉

  42. Ser veldig god ut! Hvor er hjerteskeia fra?

    1. Fotballfrue

      Bryllupsgave 🙂

      1. de er fra Alessi, har slike selv 🙂 selges bl.a. på Kitchn.

  43. Laget den idag – faaaaantastisk!

  44. Hvor får man tak i johannesbrødkjernemel? Og hva kan det evnt erstattes med?

  45. Camilla

    Åhh, ser fantastisk god ut, takk for at du deler 🙂

  46. Hva vil skje dersom jeg dropper johannesbrødkjernemelet?

    1. Fotballfrue

      Aner ikke, har aldri laget uten 😉 Vil tro den kan bli mer klissete og ikke henge like godt sammen, men du kan kanskje bedre det ved å steke den lenger?

      1. Hvor får man kjøpt johannesbrødkjernemel? eller hva kan man erstatte det med? Bor på en liten plass…

      2. Fotballfrue

        Helsekostbutikken 🙂

      3. Kirsti

        Har hørt at jbk-mel kan erstattes med fiberhusk eller xenthangum. Kanskje helst sistnevnte. Mulig det ikke akkurat er enklere å få tak i men, hehe 🙂 Uansett, tror du det vil funke, Caroline? 🙂

  47. Den så bare helt utrolig god ut! Må prøve denne 😀 Du er flink!

  48. Cecilie

    Å Gud den kaken så god ut 🙂 skal prøve en dag. Har i dag fått Michael kors vesten i posten. Nyyyydelig 🙂 ventet på at de skulle få størrelsen min inn i flere uker. Love it

  49. Caroline R.

    Kaken så helt nydelig ut! Jeg er svært allergisk mot mandler og alt av nøtter, så hva kan jeg bruke isteden for mandelmel? 🙂 håper det finnes noe annet 🙂
    Klem fra meg til deg!

  50. Caroline, you are perfect! Really, always enjoy also your recipes. This chocolate cake must be super delicious, plus is also healthy! Nom nom! Definitely to try and taste!:) Baci! xo

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *