Oppskrift-onsdag: Sjokoladekake

Endelig! Dette har tatt sin tid, men jeg ville liksom vente til folk var tilbake til hverdagen og borte fra ferielivet før jeg delte denne, slik at flest mulig fikk den med seg. Dette er i hvert fall en sjokoladekake uten sukker og hvetemel, som smaker akkurat som sjokoladekake med sukker og hvetemel, så det er med andre ingen vits i å bake med lenger. Har laget denne ved flere anledninger, og gjestene spør alltid om det faktisk ER lavkarbo, så denne anbefales virkelig. Bunnen fant jeg oppskrift på her for noen år siden, og så har jeg endret den litt til min gane underveis.

Jeg bruker en kakeform på 20 cm. i diameter, så dersom du har en som er større kan du med fordel doble røren, det har jeg gjort flere ganger, så det går helt fint. Det er bare ekstra godt å gjøre denne litt tykkere.

___________________________________________________________________________________________________________

oppskrift på lchf-sjokoladekake – bunnen 

100 gram lyst, fettredusert mandelmel  120 gram sukrin  100 gram smør  30 gram mørk bakekakao  steviosa vaniljedråper  3 egg  1 hel vaniljestang  2 ts. bakepulver  2 ts. johannesbrødkjernemel  1/2 dl. sterk kaffe  1/2 dl. helmelk  2 ss. fløte en klype salt  valnøttkjerner

slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen bakekakao, mandelmel, johannesbrødkjernemel, bakepulver, salt og noen dråper med steviosa. Sett dette til siden. Lag eggedosis av egg, sukrin og frøene i vaniljestangen. Du deler den bare på langs og skraper ut innholdet. Smelt smøret. Når eggedosisen har fått en luftig konsistens, tilsetter du bakekakao- og melblandingen. Rør godt og tilsett deretter kaffe, helmelk og fløte i en tynn stripe til deigen. Tilsett også det smeltede smøret i en tynn stripe mens du rører godt.

Hakk opp en neve valnøtter og tilsett til røren.

Smør en kakeform godt med smør og ha kakedeigen oppi. Settes inn i ovnen og stekes i ca. 35 minutter. Når bunnen er ferdig, lar du den avkjøle seg før du har over glasuren.

Så er det selve kremen av kremen! Denne glasuren er utrolig enkel å lage, men smaker så fantastisk godt! Den ble bare til en gang vi hadde gjester og jeg hadde glemt å lage den klassiske glasuren, så litt dårlig tid kan gjøre susen til tider. 

___________________________________________________________________________________________________________

oppskrift på lchf-sjokoladekake – glasur 

3 dl. kremfløte  3 ss. bakekakao  4 ss. sukrinmelis

Pisk kremfløten til krem, tilsett bakekakao og sukrinmelis og rør godt. Ha glasuren over avkjølt kake før servering 

Kos deg med kake, i dag er det jo lille lørdag!

___________________________________________________________________________________________________________

♥♥♥

227 kommentarer

 1. appetizing cake beautifully presented 🙂 what a lovely teaspoon, where he bought?

  1. Fotballfrue

   It was a wedding present 🙂

 2. Hei Caroline:)
  Jeg lurer på om du veit sånn ca hvor mange kalorier hele kaken innholder?

  1. Fotballfrue

   Har ingen anelse :/

 3. synnøve

  Oi,nam!:D Den så sykt god ut. Og perfekt for lille meg(store om dagen,gravid) med cøliaki.
  Den skal definitivt bakes til helgen.
  Blir spennende å se om guttungen på 10år og mannen liker den, som elsker sjokoladekake:P 😀

  Nå er du langt på vei også gitt, er sååå heeerlig..sant? 😀
  Her ventes en liten gutt, så jaaa…blir mange gutter her i huset:P Vesle Oliver James<3 Har termindato 27okt<3<3
  Ha en flott dag vakre gravide kvinne!:)
  Klem

  1. Fotballfrue

   JA, helt fantatsisk! Veldig spennende 🙂 Så nydelig navn!

   Stor klem din vei 🙂

 4. Takk!

  Denne kaken skal jeg prøve meg på! Men tror jeg må dobble denne da vi er storfamilie:)
  Skal steketiden være lengre ? å skal kaken i midten inne i ovnen?

  Takk for svar og ha en fin onsdag;)

  1. Fotballfrue

   Ta den litt lenger, i hvert fall om formen du skal bruke gjør kaken høyere. Bare se an tiden 🙂 Midt i ovnen er perfekt!

   Klem 🙂

 5. Hi!

  I like your blog very much, but I have problem with your language. Maybe you start write english too. I think another readerss will be happy too.
  I’ m intresting you diat because you look so beutiful and I will very glad wenn you write abaut this but in english too.

  Kate

 6. Oi! Kansje jeg skal lage denne til bursdagen min neste mnd:) Men vet du hvor mange kalorier eller karbo det er i denne kaken?

  1. Fotballfrue

   Dessverre :/

 7. Nam, endelig! Gleder meg til aa komme hjem saa jeg kan prove den 🙂

 8. Tusen takk for at du deler alle dine fantastiske oppskrifter me oss! Denne ser kjempe god ut:) Har bursdag til helgen, da skal den prøves ut:)
  Vi la om kostholdet til lavkarbo for en kort stund siden og er kjempe fornøyd med det. Kjenner liksom at kroppen er mye mer fornøyd:) Prøvde foresten ut lchf-kanelsnurrene du la ut oppskrift på tidligere og resultatet ble litt så som så… Må nok ha på mer kanel og sukrin på neste gang:)

  Så må jeg bare føye til: Bloggen din er helt topp Caroline! Alltid masse inspirasjon å finne:) Og «babykrydder» er bare kjekt:)

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fantastiske ord, skjønne deg!

 9. God morgen Caroline 🙂
  Kaken din ser knallgod ut!! Hvor mange dårper med stevia bruker du?

  1. Fotballfrue

   Bare smaker til, tror jeg fylt eopp halve «røret» i går 🙂

 10. Den MÅ prøves! Tusen takk for at du er «verdens største» inspirasjon når det gjelder..alt mulig :-))

  Ha en fin lille-lørdag <3

 11. Den så fantastisk ut, bare et lite problem, for oss allergikere som ikke tåler nøtter, mandler osv. har du noen forslag til hva man kan bytte ut feks. mandelmel med?

  1. Google oppskrifter, det er gull verdt.
   Og ikke minst allergikokken.no huk av det du ikke tåler.

 12. Tusen takk:) Nå gleder jeg meg! Ps: Tror du jeg kan bruke hasselnøtter i stedet for valnøtter?

 13. Oj, den så god ut 🙂
  Når du først har en sånn oppskrift der det går med litt sukrin tenkte jeg å spørre deg om litt tips når det gjelder et problem jeg har med sukrin… Ofte når jeg baker ting og tang med sukrin opplever jeg at det ikke blir så godt fordi maten får en slags «tannkrem-smak», eller en slags «kald» smak. Har du opplevd dette, og i så fall, har du klart å bli kvitt dette i maten? Jeg skulle gjerne erstattet mer sukker med noe naturlig ala sukrin, men det blir ofte en rar og ubehagelig smak av sukrinen synes jeg…

 14. Den så veldig god ut! 🙂 Vet du hvor mange kalorier det er i et kakestykke, sånn ca?

 15. Du har så mange fine oppskrifter! Jeg har akkurat fått påvist melkeallergi, å lurer på om du har noen oppskrifter som ikke inneholder laktose?
  Kan du i såfall dele noen? Det hadde jeg satt veldig pris på! Akkurat flyttet til Ålesud, alene, å trenger mattips! 🙂
  Leser bloggen din hver dag å du er en stor inspirasjonskilde!

 16. Å den så god ut. skal prøves en gang…
  Idag skal jeg lage sjokoladekake i langpanne(usunn!:P) som jeg skal overaske min søster med imorgen oppe i nydelige Siljan. hun blir jo 33 år gammel:) må gjøre litt stas på de man er gla i:)

 17. Kan man bruke annen sukkererstatning en sukrin, tror du? Den så veldig god ut, men tåler så dårlig sukrin, dessverre.

 18. Nam, den så god ut! Gjett om det fristet å bake sjokoladekake nå da 😀

 19. hvor har du fått tak i de hjerteskjeene? 🙂

 20. Jeanette

  herlighet! ser SÅ godt ut!

 21. Den så Go ut:) Den ska lages så fort æ kjæm hjem fra Kreta:)
  Hvor har du kjøpt den teskja hæn?
  Ha en flott lille lørdag:)

 22. Den oppskriften skal jeg prøve :D!
  For noen dager siden så prøvde jeg din pizza oppskrift – kjempegod :)! Spiser egentlig ikke lavkarbo, men har lyst til å prøve nye oppskrifter og denne blir nok laget igjen! Det jeg lurte på er hvor ellers bruker du soyamel? Ha en fin dag :)!

 23. Hei:) Vet ikke om du har skrevet om dette før, men jeg synes det alltid er vanskelig å vite, hva bør en spise før trening, og hva bør en spise etter trening for å sikkre seg at kroppen får de næringsstoffene den trenger etter en økt. Har du noen tips her? eventuellt et innlegg på kosthold og trening? 🙂

 24. Victoria

  Den så utrolig god ut, må prøves! 🙂 Bruker du kremfløte eller matfløte til bunnen?
  Men hvor får du kjøpt johannesbrødkjernemel, og er dette noe man må bruke? 🙂

  Og så må jeg bare si at bloggen din er helt super! Jeg blir alltid så glad og positiv av å lese dine gjennomførte innlegg 🙂 Så tusen takk for det!

  1. Fotballfrue

   Kremfløte 🙂 Jbkm får du kjøpt på helsekosten, du kan evnt. bruke fiberhusk 🙂

   Stor klem 🙂

 25. Victoria Campbell

  mmm, den ser veldig god ut! Skal teste den ut på lørdag!! Har aldri sett en hjerteskjeer før…hvor har du kjøpt de?

  PS: Takk for inspirasjon til sunn livsstil.

  Hilsen ny leser

 26. Karoline E.N

  God morgen Caroline 🙂 Hatt en bra start på dagen så langt? Den så utrolig god ut, og gjett om jeg skal prøve og bake den så fort j får muligheten! Nmm. Får du kjøpt ingridiensene på vanlig matbutikk?
  Ha en kjempe fin dag, skal nå ta en sikkelig gå tur med hunden min <3

  1. Fotballfrue

   Stressende start og dag, men jeg overlever 🙂 Skal bli godt med en litt roligere dag i morgen 🙂 Anbefaler en tur på helsekosten 🙂 Stor klem!

 27. hei!
  denne passer perfekt for meg som får vondt i magen av for mye sukker 🙂

  Men får man kjøpt johannesbrødkjernemel på vanlig nutikk?

 28. Oi oi oi, den så god ut!! 🙂 Elsker alt som har med sjokolade å gjøre i grunn, kake inkludert. 🙂 Men for nøtteallergikere: kan man fjerne valnøttene uten å legge til noe annet tror du? Bunnen skulle vel bli nogen lunde lik eller hva?

  Veldig inspirerende å følge bloggen din forresten! 🙂

  Ha en strålende dag!

  Klem

 29. Hei!

  Denne så skikkelig god ut:) er det mulig å erstatte johannesbrødkjernemel med noe? har ikke det…. hva med fiberhusk – tror du det kan funke?

  Dersom noen har forslag til glasur som er både low carb & low fat tas det imot med takk!

 30. Wow!! Denne fikk jeg såå lyst til å prøve 🙂 Vet du hvor mange kalorier det er i kaken? Du stråler om dagen, Caroline! Ha en strålende uke!
  Stor klem fra fast leser <3

 31. vett du ca hvor mye karbohydrater det er i den ? går på lavkarbo:)

 32. Åhh denne så skikkelig god ut! Den skal testes ut 🙂

 33. Åh! Den så helt fantastisk god ut! Hvis du skulle byttet ut sukrin med stevia, hvilken mengde ville du da brukt? Har en mage som ikke er svært glad i Erytritol, men Stevia har til nå gått greit. Ha en fortsatt fin dag, du inspirerer! 🙂

 34. ååh, den så fantastisk god ut!

  https://miniogmeg.wordpress.com

 35. Den så utrolig god ut! Må definitivt prøves, når jeg får skaffet ingrediensene 🙂 Elsker oppskriftene dine, og boken din har vært veldig hjelpsom etter at jeg kuttet ut sukker 😀

 36. Ida Sofie

  Isteden for sukrinmelis (topping) kan du bruke sukrin?
  Eller kan du bare bruke vanlig melis eller er det karbohydrater i dette?
  Hva med johannesbrødkjernemel? Kan du bytte ut dette med noe?
  Kan du bruke vanlig bakekakao?

  1. Fotballfrue

   Det ville jeg ikke gjort. Det er MYE karber i vanlig melis, det er jo bare sukker 😉 Du kan bruke fiberhusk i stedet for jbkm. Hva mener du med vanlig bakekakao? Det er det jeg har brukt vil jeg tro 🙂 Den røde pakken fra butikken, har ingen kunstig søtning, er kun ren kakao (så godt som i hvert fall) 🙂

 37. Denne må bare prøves:-) Ser bare helt utrolig god ut. Håper du får en strålende dag:-)

 38. Looks so good! 🙂

 39. Hei, takk for oppskrift! Den skal jeg prøve meg på 🙂
  Tenkte å vise deg noe kanskje liker til kommende jenta di 🙂

  https://www.glowy.no/leker-1/aktivitetsleker/bilsete-vogn-leke-rosa.html#.UhSPH5J7KuI

 40. Nam! Den må prøves en dag 😀

 41. Hva slags jobb har du?

  1. Fotballfrue

   Jeg er utdannet journalist, driver eget firma og jobber med bloggen for det meste 🙂

 42. Hei Caroline,
  Kaken ser fantastisk ut – skal teste den til helgen!
  Jeg lurer på hvor den nydelige hjerte skjeen er fra?
  Ha en super dag!

 43. Tusen takk for at du deler ! Det er utrolig snilt av deg og denne skal jeg jammen bake (..i helgen..) og vær du sikker på at jeg skal kreditere deg, Caroline 🙂 Takk igjen og ha en fin onsdag-hilsen Malin

 44. Flodhest

  Hvor får man tak i alle ingrediensene? Er student så lavkarboingredienser er for dyrt for meg, synd for det ser SÅ godt ut

  1. Fotballfrue

   Det er kun bakeingrediensene som er dyre, men til gjengjeld er de veldig drøye, da 🙂 Kjøpes for det meste på helsekosten som for eks. Sunkost eller Life, men funksjonellmat.no har også massemasse 😀

  2. Kristine

   Det går også an å bestille indigrienser på iherb.com Mye billigere:-)

 45. Hi Caroline
  First of all I just want to say that I love your blog and I read it everyday, you are a huge inspiration to me 🙂
  I have two questions which I hope you can help me with;
  1. What are the basic ingredients you need to keep a lowcarb diet?
  2. And secondly, I train a lot and eat very healthy, but do you have any excersices or recepies that can burn the little stomach off in order to get a flatter stomach?

  Hope you can help me and I hope that you will have a nice day! 🙂
  Regards Nanna

 46. Linepine

  Hei! Takk for at du deler oppskriftene dine med oss. Er ganske ny på dette, så derfor må jeg spørre. Hvordan er det å bytte ut sukrin med stevia? Blir det like bra resultat smaksmessig?

  1. Fotballfrue

   Jeg liker å drikke kaffe ved siden av kake, og kaffe + stevia er dårlig stemning i min gane, gir ingen god smak :/ Men bortsett fra det, går det sikkert fint 🙂

 47. Nam!:) Er det forskjell på lyst og mørkt mandelmel bortsett fra farge? Har aldri sett lyst fettredusert fra funksjonellmat. Hvilken sort bruker du?

  1. Fotballfrue

   Begge typene er fettredusert 🙂 Jeg bruker det lyse.

 48. YUM! Dette så deilig ut! Skal definitivt prøves, MEN vet du noe om tagatesse vs sukrin? Jeg takler ikke smaken av sukrin… Må derfor prøve med tagatesse i stedet. Er relativt ny på lavkarbo (og på bloggen din), så hvis du (eller andre som leser) kan hjelpe, blir jeg superhappy! Trenger en kake til bursdagsfeiring i helga!

  1. Fotballfrue

   Har ikke så mye erfaring emd tagatesse annet enn at jeg får vondt i magen av det veldig fort 🙁

 49. Kristine Drøbak

  Kaka ser veldig god ut! Kan man bruke vaniljepulver, i stede for vaniljestang?

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

 50. Dette så godt ut!
  Hvor får jeg kjøpt alle disse »rare» ingrediensene? På typ Kiwi?

  Gratulerer med graviditeten btw – du ser SÅ flott ut!

  1. Fotballfrue

   TAKK 😀 kjøpes på heslekost, noen menybutikker har også 🙂 Eller funksjonellmat.no 🙂

 51. NAM! Denne må jeg lage til helgen! 😀 Kan man bruke fiberhusk istedenfor jbm?

  1. Fotballfrue

   Jeg tror det skal gå fint 🙂

 52. Tusen takk for at du nettopp reddet livet mitt 😉 hehe.
  Hvordan er smaken på glasuren du har laget til denne? Er den veldig søt, eller passe?

  Har evt. en oppskrift på glasur som kan omgjøres til lavkarbo… og den er bare helt vill. Kan spise opp hele kaken alene : p
  Her er den hvis du en gang vil prøve:
  – 3ss kakaopulver
  – 150g meierismør
  – 100g sukrinmelis
  – litt kaffe

  1. Fotballfrue

   Den er veeeldig passe 😀 Kjempegod! Tusen takk for tips 🙂

 53. Hei! Kaken så utrolig god ut, skal prøve den i kveld 🙂
  Lurte på hvor du hadde kjøpt de nydelige hjerteformede skjeene? Skal innrede i ny leilighet snart, og de skjeene tror jeg hadde passet perfekt inn!
  Håper du har mulighet til å svare!

  1. Fotballfrue

   Vi fikk dem til bryllupet 🙂

   1. Fotballfrue

    Ser absolutt sånn ut 🙂

 54. Denne ser fantastisk god ut… Skal prøves! Snart! 😉

 55. Åååh så glad jeg ble nå. Dattern min har glutenallergi,men denne kan hun jo spise. Takk<3

 56. Å endelig. 🙂 denne skal jeg prøve idag :)) kan steviaosa dråper byttes med noen dråper natreen istede?:)

  1. Fotballfrue

   Det går sikkert fint 🙂

 57. Hva gjør du for å få så fint lys i bildene dine? Er det innstillingen på kameraet som gjør det eller er det redigering i ettertid?

  1. Fotballfrue

   Innstillingene på kameraet 🙂

 58. Herlig! Du har så mye gode oppskrifter her på bloggen, endelig har jeg funnet mye godt som jeg kan spise uten å bli dårlig! Jeg har fruktoseintoleranse og tåler ikke sukker. Jeg er veldig glad i søtt og ble så lei meg når jeg ikke kunne nyte verken søtsaker eller frukt. Hadde ikke peiling på hva jeg kunne lage, men du har virkelig inspirert meg! 🙂 gleder meg til hver onsdag når du legger ut nye oppskrifter! klem

  1. Fotballfrue

   Så fint å høre 😀

   Stor klem!

 59. Mm, den så skikkelig god ut! Kanskje jeg må prøve den en gang.
  Tenkte jeg skulle prøve granula-oppskriften din i dag! Har kjøpt inn alt jeg trenger, nå mangler jeg bare «arbeidslysten».

  Ha en fin dag 🙂

  1. Fotballfrue

   Kom igjen, du vil ikke angre 😀

 60. Nam nam nam!! Denne må jeg prøve en dag:)

 61. Michelle

  aaahhh, naaaaaam! Den så bare helt sykt god ut!!!! Takk for oppskriften 😀 fortsatt fin dag til deg <3

 62. Hey =)

  Ser døds god ut den kaka =)

  Jeg skal på 4 jobb intervjuer, tips til anntrekk?? =) =)

 63. Ann Kristin

  Kan man sløyfe valnøttene eller må de være med på grunn av konsistensen? 🙂

 64. Hei. Jeg tåler ikke mandler hva slaga mel kan jeg bruke da ?
  Ser du bruker mye nøtter og slikt

 65. Den så farlig god ut! Flink du 🙂

 66. Nam, denne skal jeg absolutt prøve å bake! 🙂
  Har du lest teksten på bloggen til Kari Jaquesson for et par dager siden, og hva syns du evt. om denne?

  1. Fotballfrue

   Visste ikke at hun hadde blogg engang 😉

   1. Du burde lese den 🙂

 67. Åh, den så skikkelig god og saftig ut!!!

  1. Fotballfrue

   DEN ER DET 😀 Veldig god, holder seg godt i kjøleskapet også 🙂

 68. Takk for at du deler oppskriften med oss! Gleder meg som et lite barn på julaften til å bake den selv!! 🙂
  Ha en fin dag videre! Klem

 69. Har du prøvd å lage fylle med ostesmør? D ska æ prøve

 70. Victoria

  Hei!

  Jeg lurer på om du vet hvor mye kcal det er i denne kaken, i forhold til vanlig kake? Jeg prøver nemlig å gå ned i vekt, og jeg teller kalorier jeg putter i meg 🙂 jeg har ikke spist noe usunt på flere uker nå, og jeg tør heller ikke lage slike lavkarbo desserter fordi jeg er redd for kaloriene. Blir veldig glad for svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg vet ikke, dessverre :/

 71. Dersom man ikke tåler nøtter/mandler, kan man bruke noe annet? synes bakst på lavkarbo er vanskelig da man ikke tåler nøtter :-/

  1. Fotballfrue

   Kanskje noen andre vet? Valnøttene kan du i hvert fall sløyfe 🙂

 72. magisk! Denne skal jeg lage 😀

 73. Takk!!:-)

  aldri fått til ei skjikkeleg glutenfri kake etter intoleransen/allergien meldte seg for fullt! denne gler eg meg til å prøva!:D

 74. Ah, gjett om jeg skal lage denne når jentene kommer på besøk i helgen 🙂 Tror du det går å bruke olje i stedet for smør, og hvor mye ville du brukt da?

  Ha en herlig lillelørdag, fine fine deg <3

 75. åh, den så virkelig helt nydelig ut! Fikk lyst på kake nå, haha.

 76. ÅH, Caroline!!!! Idag løp jeg for første gang i mitt 20 år lange liv 5 km sammenhengende, brukte riktignok 37 min, men I DID IT! Tusen millioner takk for at du er så, unnskyld språket, JÆVLIG inspirerende. <3

  1. Fotballfrue

   FLINK er du! Så deilig 🙂

   Stor klem!

 77. Kan man bruke Stevia Strø istedenfor sukrin?

 78. Hei! Lurte på om du kunne legge ut noen bilder der du har på den michael kors vesten?

  1. Fotballfrue

   Kommer snart, vil vente litt på høsten 🙂

 79. AnneRenate

  Denne kaken så fantastisk god ut!! 🙂 Gjennom årene du har bakt denne, har du prøvd å bytte ut helmelk med noe annet? Har en med laktoseallergi her, så lurer på om resultatet blir like bra med fløte eller lettmelk, evt blandet siden begge finnes laktosefri. Soya og rismelk er også utelukket for vår del 🙁

  1. Fotballfrue

   Du kan fint bruke fløte 🙂

 80. Nam! Jeg har bare surin+. Skal jeg da halvere antall gram? Blir det like godt tror du? Klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Det ville jeg gjort! Men jeg vet ikke hvordan smaken vil bli, jeg er ikke så fan av sukrin+ selv :/

   Klem!

 81. Bergensfrue

  Hva kan jeg erstatte sukrin med ?? og hvor mye skal jeg da bruke tror du ? Takler bare ikke den metalliske smaken :-/ !!

  1. Fotballfrue

   Kanskje stevia? Kan forsikre deg om at dette ikke smaker metallisk, har jeg aldri kjent :/

  2. Prøv med 80-85 g Sukrin Gold i stedet for 120 g Sukrin, det skal gi like stor (men bedre) søtsmak. Evt. kan du bruke 60 g Tagatesse.

 82. Hei
  Det står i kakeoppskrift at man skal røre godt ingrediensene i eggedosisen. Bruker du da også kjøkkenmaskinen? Som godt voksen husmor skulle vi vende forsiktig inn i eggedosisen for ikke å slå ut all luften i den. Uff nå følte jeg meg virkelig gammel.

  1. Fotballfrue

   Nei, slikkepott 🙂

 83. Pia Larsen

  Må man bruke bakekakao? Hva er forskjellen fra originalkakaoen? Hvilken bruker du? 🙂

  1. Fotballfrue

   Bakekakao, har aldri laget den med noe annet 🙂 Bakekakao er vel så godt som 100 prosent kakao, og inneholder ikke noe tilsatt sukker 🙂

 84. Karoline

  NAMNAMNAM!! Nå vet jeg hva jeg skal bake til helge kos etter første skoleuke.

  Elsker maten du lager den virker så god og sunn, dessverre kan jeg ikke selv spise det da jeg ikke tåler gluten eller laktose.

 85. Elin Marie

  Så godt ut! må prøves 😀

  Men hvor kommer skjeen fra? 😮 utrolig søt 😀

 86. Ååå, den så helt herlig ut!
  Skal definitivt teste den ut 🙂
  Stoort pluss at det ikke er mange «rare» ingredienser som man må lete i evigheter etter.

  Sandra/reisedagboka.net

 87. den så god ut!!
  husker du hvor du har kjøpt det hvite brettet på i innlegget «we meet again»? 🙂

  1. Fotballfrue

   Dte er fra Sia 🙂

 88. Takk for oppskrift, den må prøves:) ellers lurer jeg på om vi ikke kan få se noe baby-relatert snart igjen, feks utstyr, babygymen eller begynnelsen på prosjekt barnerom? Har termin en måned før deg, også med en liten jente. Gleder meg SÅ, derfor står det ikke stort annet i hodet mitt enn baby for tiden:)

  1. Fotballfrue

   Hehe, det kommer etter hvert, venter på møbler og vogn skjønner du, men når alt er i hus, skal dere få se et utvalg 😀

   Klem!

 89. Dæven, den fristet nå!

 90. Oh lord! DENNE skal jeg lage 😀 Ser helt herlig ut! Jammen godt at ingrediensene i ting du legger ut ikke er usunne, for da hadde jeg lagt på meg altfor mye i svangerskapet :p Såå mange fristelser du legger ut! hihi

 91. Brigitte

  Den så kjempe god ut! Men en ting, man får ikke mer luft i magen av en slik sunn variant?? Det har jeg nemlig erfart når jeg har prøvd å lage sunnere varianter desverre :/ Klem <3

  1. Fotballfrue

   Jeg får ikke det i hvert fall, eller. . det kommer an på hvor mye jeg spiser 😉

   1. Brigitte

    hehe, er vel derfor jeg har fått det fordi jeg har spist ‘litt’ mer enn bare et stykke ;)) <3

  2. Jeg gjør også det. Fisekonsert i heimen!
   Men det er totally verdt det 😉

 92. Ser veldig god ut! Hvor er hjerteskeia fra?

  1. Fotballfrue

   Bryllupsgave 🙂

   1. de er fra Alessi, har slike selv 🙂 selges bl.a. på Kitchn.

 93. Laget den idag – faaaaantastisk!

 94. Hvor får man tak i johannesbrødkjernemel? Og hva kan det evnt erstattes med?

 95. Åhh, ser fantastisk god ut, takk for at du deler 🙂

 96. Hva vil skje dersom jeg dropper johannesbrødkjernemelet?

  1. Fotballfrue

   Aner ikke, har aldri laget uten 😉 Vil tro den kan bli mer klissete og ikke henge like godt sammen, men du kan kanskje bedre det ved å steke den lenger?

   1. Hvor får man kjøpt johannesbrødkjernemel? eller hva kan man erstatte det med? Bor på en liten plass…

   2. Fotballfrue

    Helsekostbutikken 🙂

   3. Kirsti

    Har hørt at jbk-mel kan erstattes med fiberhusk eller xenthangum. Kanskje helst sistnevnte. Mulig det ikke akkurat er enklere å få tak i men, hehe 🙂 Uansett, tror du det vil funke, Caroline? 🙂

 97. Den så bare helt utrolig god ut! Må prøve denne 😀 Du er flink!

 98. Å Gud den kaken så god ut 🙂 skal prøve en dag. Har i dag fått Michael kors vesten i posten. Nyyyydelig 🙂 ventet på at de skulle få størrelsen min inn i flere uker. Love it

 99. Caroline R.

  Kaken så helt nydelig ut! Jeg er svært allergisk mot mandler og alt av nøtter, så hva kan jeg bruke isteden for mandelmel? 🙂 håper det finnes noe annet 🙂
  Klem fra meg til deg!

 100. Caroline, you are perfect! Really, always enjoy also your recipes. This chocolate cake must be super delicious, plus is also healthy! Nom nom! Definitely to try and taste!:) Baci! xo

 101. Lagde nettopp denne kaken, super god!!! elsker at du lager gode, sunnere oppskrifter for oss(meg) som er glad i søtsaker men som bare spiser det av og til!! Det blir nok ikke siste gang denne kaken blir laget her i huset! 🙂

 102. Så deilig! Prøvde å lese igjennom kommentarene om noen andre har spurt om det jeg lurer på, men det var det ikke, så da prøver jeg: Tror du man kunne byttet ut mandelmel med sesammel? Rett og slett fordi sesammel er billigere, og jeg er fattig student, hehe 🙂

  1. Fotballfrue

   Selv er jeg ikke glad i smaken på sesammel, men det skader jo ikke å prøve? 🙂

  2. Elisabeth

   Flott oppskrift:-) jeg har bakt denne flere ganger. Har da bare malt mandler selv, og det fungerer veldig bra. Man merker jo litt større biter i kaken, men det synes jeg er godt. Røra blir nok litt mer rennende, men steker fint allikevel Ser jo at kommentaren er gammel, men kan jo være andre som lurer på det også:-) Takk for oppskrift til fotballfrue

 103. Hei igjen! Hehe 🙂

  Lurer på et par ting. Har veldig lyst til å lage suksessterte, men alle lavkarbo variantene jeg finner er laget med tagatose eller splenda som søtningsmiddel. Jeg foretrekker selv å bruke sukrin/sukrin gold eller sukrinmelis. Er det bare å finne en «vanlig» oppskrift på suksessterte som denne https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/suksessterte og bytte ut melisen med sukrinmelis osv med samme mengde? Og ta frøene fra vaniljestang eller vaniljepulver, steviosa dråper vanilje istedenfor vaniljesukker? 🙂

  Ble litt mye tekst her ser jeg, men håper på tips og svar i og med at du har en veldig god erfaring 🙂

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Ja, du kan fint prøve deg frem på den måten 🙂 Ikke like deler hvetemel som mandelmel bare, der kan du fint halvere 🙂 Det samme gjelder sukrin, du kan erstatte 70-75 prosent 🙂

   Klem!

 104. Denne ser fantastisk god ut 😀 Mmm!

 105. Elisabeth

  Elsker oppskrift-onsdag❤ keep it comin’

 106. Denne så veldig god ut! 🙂 Finnes det et alternativ til kunstig søtstoff? Kan hele kaka søtes med stevia??

  1. Kan anbefale Tagatesse. Jeg sverger til den! Naturlig søtning med lav GI 🙂

 107. Jeg har raw kakao, funker det som kakao? 🙂 og tror du kaken fint kan fryses? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja og ja 🙂 Det vil jeg tro 🙂

 108. Hei!
  Hvor får jeg kjøpt steviosa vaniljedråper og johannesbrødkjernemel ?

  1. Fotballfrue

   Helsekostbutikker 🙂

 109. Hei! Jeg tenkte å prøve meg på den kaken, men jeg bor i England og det er et lite stykke til butikker som selger johannesbrødkjernemel. Vet om noe jeg kan erstatte det, eventuelt hvor mye?

  Takk for svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Du kan prøve samme mengde fiberhusk 🙂

 110. Hei, er det noen mulighet for å søke rett på alle oppskriftene dine noe sted, og slippe å gå om alle innleggene i bloggen? Gidder ikke lese baby-preik og sminke/vesker/sko-ting, men synes du har oppskrifter som ser veldig gode ut. Derfor hadde det vært fint om disse ligger på et sted å søke…

  1. Fotballfrue

   Da får du klikke deg inn på kategorien mat 🙂

 111. Blir ikke glasuren sånn «kald» og ekkel i munnen som sukrin og sukrinmelis alltid blir? Ellers må jeg isåfall prøve den!

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂 Nå skal det også sies at jeg aldri kjenner denne smaken med mindre jeg tar sukrin på varm grøt. Sukrin på varme ting kan fort smake kaldt, men kaken skal ikke være varm 🙂

 112. Hei! Denne kaken ser fantastisk ut! lurte bare på om du brukte vanlig bakepulver og bakekakao kjøpt på dagligvare? 🙂 Og hva du mener med sterk kaffe? 😉 Jeg trenger å få ting inn med teskje nemlig 😛

  1. Fotballfrue

   Ja, det stemmer 🙂 Sterk kaffe er sterk kaffe bare 😉 Lag den . . sterk? 🙂

 113. Fikk vann i munnen av bildene!

 114. Denne kaken såg rett og slett nydelig god ut , så denne må prøves en gang ! 🙂 Og så utrolig søt skei , ser at dere fikk den i bryllupsgave , men står de noe form for merke inngravert på baksiden ? 🙂

  Dere får ha en flott kveld videre <3

  1. Fotballfrue

   De er fra alessi har jeg fått høre 🙂

 115. Veronika

  Tror u det er mulig å blande sukrin med litt palmesukker? Er ikke så
  Glad i den «kalde» smaken som ofte blir med sukrin?
  Skal deffinitivt lage denne kaken! Såg så utrolig fristende ut!!!!<3

  1. Fotballfrue

   Du kan også prøve stevia eller sukrin gold 😀

 116. Hei Karoline!

  Denne kaken baket jeg i går, den så dessverre veldig mye bedre ut på bildet enn hva den smakte. Hele kaken smakte metall 🙁 Må nok holde meg til sukker på bakeverk fremover!

  1. Fotballfrue

   Metall? Så synd! Jeg har som sagt laget denne minst 10 ganger tidligere og alle spør etter oppskriften 🙂 Ja, du får gå for sukker i stedet, da 😉 Er jo uansett ikke hver dag man spiser kake 🙂

   1. Ja, vil tro det er ettersmaken på sukrin og sukrinmelisen! Ja, jeg får nesten gjøre det 🙂 God helg!

   2. Renate

    Lagde nettopp fyllet, smakte ingenting.
    Ser så godt ut men dessverre ingen smak.
    Så blir nok en vanlig oppskrift neste gang, heller litt sukker enn ingen smak.

   3. Er det mulig? Flere som trenger et bakekurs her ser jeg.. Lagde kake og fyll i går, alt smakte utrolig god sjokoladekake Alle gjestene elsket den Denne blir på menyen ofte her i huset.

   4. Hva med å bake denne kaken med tagatesse eller natreenpulver? De har ikke den isende/metaliske smaken som sukrin dessverre kan gi noen ganger. Jeg blander ofte sukkererstatninger når jeg baker. Feks. hvis jeg skal lage sjokolademousse bruker jeg en tredjedel sukrinmelis (for sterk marengs) og to tredjedeler tagatesse eller natreepulver for å unngå for mye «sukrinsmak». Personlig syns jeg sukrinMELIS er bedre enn vanlig sukrin i bakverk/kaker da sukrin ikke har så lett for å løse seg opp som sukker har 🙂

   5. Tagatesse har ingen ekkel smak 🙂 og man skal halvere mengden sammenlignet med sukker. Husk da bare å ikke steke kaken på høyere temperatur enn 165 grader…

 117. Må man ha johannesbrødkjernemel?

 118. Nina-Lill

  Å lage såkalte sunner kaker akkurat som kappgang eller å kjøre bil med bremsene på. «Her skal vi kose oss…med alle mulige begrensninger.»

  Hvordan er det ellers å være å utseendefiksert?

  1. Fotballfrue

   Jeg kan ikke forstå hva som er galt med å lage kaker uten sukker når det smaker så godt? Hva er da vitsen med sukkeret eller melet? Mange ønsker å leve så sunt som mulig, men likevel kose seg, og da er dette et flott alternativ 🙂

   Hvordan er det ellers å være så fordomsfull? Er så glad for at jeg har en ordentlig oppdragelse hvor jeg lærte at det å dømme de man ikke kjenner er helt uakseptabelt.

   1. Hei!
    Var bare innom for å få oppskrift på en kake ALLE kan spise, inkludert meg med IBS. Denne kaken ser lovende ut!! Men det var kommentaren din ovenfor jeg ville kommentere. Herlig!! Vi er bare mennesker alle sammen… Ha en strålende dag! 🙂

 119. Nina.Lill : Lukter misunnelsen LANG vei, dårlig lukt btw!!!!!

 120. Hei Karoline.
  Denne kaken var bare helt fantastisk!!..*Går nesten ikke ann å stoppe å spise.*
  Du har så utrolige mange gode og lette oppskrifter.. Takk for at du deler de med oss <3

 121. Hei Caroline! Denne kaken så kjempe god ut, så den skal jeg prøve meg på i morgen! 🙂 Lurer bare på en ting; har ikke sukrinmelis i skapet, kan jeg da bruke vanlig melis i samme mengde som oppgitt i oppskriften?
  Takker for svar! Ha en herlig uke 🙂

  1. Fotballfrue

   Det skal gå fint 🙂

   Klem!

 122. Tror du jeg klarer meg uten johannesbrødkjernremelet? Fattig student 😉

  1. Fotballfrue

   Nei, da tror jeg den vil bli altfor flytende, dessverre :/

   1. Kan man måske bruke en erstatning for johannesbrødkjernemelet?
    Måske fiberhusk eller noet andet der binder sammen?

 123. Hei Caroline!

  Kaken ser nydelig ut så jeg tenkte å prøve den. Jeg har Clear Vanilla Extract fra Wilton evt. Mors hjemmebakte vanlje essens.
  Er det forskjell på funkjonaliteten på disse og Steviosa vaniljedråper, eller er det bare forskjellige merker? Er så kjedelig å måtte kjøpe et nytt merke dersom disse har samme funksjon 🙂

  Elsker forøvrig bloggen din! Veldig mye inspirasjon innen mat,interiør og livsstil! Stå på du gjør en bra jobb 🙂

  Klem

 124. Anne-Marie

  Hei
  Lurte på hvor mange dråper med steviosa vaniljedråper du bruker og hvor mange valnøtter ? 🙂

 125. er det mulig å erstatte johannesbrødkjernemel med fiberhusk?

 126. Hei Caroline:) lagde denne i dag, men jeg hadde dessverre problemer med mandelsmaken som jeg syntes ble for fremtredende:( men venninna mi likte den veldig godt, så det er nok overhodet ikke kaken det er noe galt med;) Det jeg lurte på er om du tror det er mulig å bruke kokosmel i stedet? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kan helt sikkert fungere, men jeg er usikker på mengde etc. i forhold til det, men du har kanskje erfaring? 🙂

   1. Therese

    Nei har ikke det, men får gi det et forsøk!;) takk for svar, ha en fin dag!:))

 127. Hej Caroline och Lars-Kristian

  Tack för ett supermumsigt recept och en motiverande och inspirerande blogg, som alltid! Detta ska jag pröva i helgen, utan tvekan.

  Jag har dock letat efter johannesbrødkjernemel på ICA Maxi Stormarknad, COOP forum och på olika flertals Hälsokostbutiker här hemma där jag bor I sverige, men finner det inte 🙁 Finns det NÅGOT jag kan ersätta johannesbrødkjernemelet med? Tips och råd?

  Tack!

  Ha det gott
  MVH
  Elizabeth

  1. Fotballfrue

   Du KAN prøve fiberhusk, men det er ikke det samme :/ Har du sjekket helskostbutikker? Her kan du kjøpe online https://matshop.no/rapunzel-johannesbrodkjernemel.html kanskje de sender til sverige? 🙂

 128. Hei.

  I steden for å blande kremfløte med bakekakao kan du også lage sjokoladekrem med favorittsjokoladen i. Da varmer du bare opp kremfløten i en kasserolle og smelter ønsket sjokolade i fløten. Det er veldig viktig at fløten ikke koker, den skal bare bli varm nok til at sjokoladen smelter. Når all sjokoladen er blandet inn sammen med fløten settes det til avkjøling. Når blandingen er blitt helt kald (i kjøleskap) så piskes kremen på vanlig måte 🙂 Da får du en nyyyyydelig sjokoladekrem 🙂 Det kan i tillegg tilsettes f.eks. litt baileys eller annen alkohol man liker og dermed lage en litt annen vri på kaken 😉 Blir jo da en voksen utgave av kaken, selv om alkoholen kan fordampe etter hvert 🙂 Anbefaler å prøve når du er ferdig med graviditet og er i gang med ammingen.

 129. Heidi Johannessen

  Hei. Denne kaken så kjempegod ut. Tenker jeg baker den i morgen til min sønns bursdag. Lagde skolebollene i dag, de smakte kjempegodt (måtte prøvesmake her… ) Men jeg bruker helst cocosa sukker, elsker dette sukkeret, blir kanskje litt høyere GI, men dog bedre enn vanlig sukker. Takk for inspirasjon 🙂

 130. Yndlingskake! 🙂 Har laget den to ganger nå, og det kommer til å bli flere. Hvis noen lurer, er den helt genial å fryse, også med krem på toppen. Tusen takk for at du delte denne!

 131. Hvis man dobler oppskriften, kan man ha røren i en langpanne da? 🙂

 132. Hei! Kan jeg erstatte johannesbrødkjernemel med vanlig mel? vet kaken ikke blir helt den samme med tanke på lfc, men er det mulig? Vil gjerne bake denne idag, men har ingen helsekost butikk i nærheten nå:/

  1. Lchf skulle det stå*

 133. Verdens beste glasur<3 Takk fir at du lærte meg denne! Nyt helgen! Klem Camilla 🙂

 134. Hei Caroline:-)
  Lagde akkurat denne kaken -OMG !!!Ble rett og slett lykkelig over hvor god den er.
  Jeg gjorde noen endringer da jeg ikke er så glad i sukrin eller sukrin melis.
  Så hadde sukrin gold i kaka , og i glasuren hadde jeg yacon sirup istedenfor melis. Ble nyydelig.
  Hadde bitte litt mer sukrin gold enn d sto sukrin i oppskriften.

  Den ble himmelsk.
  Tusen takk for en super innspirasjon , på vei til mitt nye, sunnere og tynnere liv 🙂

 135. Hei, jeg lurer på om mandelmelet må være fettredusert? Kan man male de selv istedet?

 136. Denne så fantastisk god ut:) er det bare å doble oppskriften for å få langpanne?

  1. Vil tro det, ja 🙂

 137. Hei. Denne kaken gleder jeg meg til å prøve. Men jeg fant ikke Johannesbrødkjernemel på butikken, så jeg kjøpte fiberhusk. Kan jeg erstatte Johannesbrødkjernemel med fiberhusk?

  1. Caroline

   Det er ikke det samme, så jeg ville ikke gjort det :/ de har jbkm på helsekosten 🙂

 138. Hei Caroline 🙂 Jeg håper du har hatt en super mandag så langt og at flyturen gikk bra! Ville bare sende en liten hilsen fra Sveits og si tuuuuuuusen takk for sjokoladekake-oppskriften! Jeg lagde den i går og den er bare superdelicious!!! 🙂 Prøvde også krempannekakene til frokost i dag 😀 Nam! Stor klem

  1. Caroline

   Tusen takk, flyturen gikk så som så 🙂

   Koselig at det falt i smak <3

 139. Susanne

  Hei Caroline!
  Takk for all inspirasjon du fører videre til oss lesere, det setter vi stor pris på! ☺️
  Jeg har selv diabetes type 1, og boka di + blogg kommer godt med
  Jeg har prøvd den kaken her nå og den falt veldig i smak!

  https://carolinebergeriksen.no/2013/08/21/oppskrift-onsdag-sjokoladekake/

  Men jeg lurer på en ting – har du en anelse på hvor mye kalorier det er i hele?

  Susanne

 140. Hei Caroline. denne ser helt fantastisk ut og må jo prøves.
  Lurer på om du vet hva johannesbrødkjernemel heter på engelsk ?
  Bor i NYC og er sikker på at de har noe tilsvarende – men er grønn på kjøkkenet og har ikke peiling på hva som kan erstatte «glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel»
  Supertakknemlig om du vet det 🙂

  tusen takk for inspirasjon!

  1. Caroline

   Mener på at det er psyllium husk 🙂 Klem til deg!

 141. Line Sandviken Lieske

  Hei:) Lurte på om du har næringsinnhold på denne kaken?

 142. Hei Caroline Tusen takk for så mange gode oppskrifter -alltid! Jeg lagde denne kaken i dag. Den ble HIMMELSK! Lurer på hvor lenge den kan stå i kjøleskap ? Og om den evt kan fryses i stykker og hvor lenge de da kan ligge i frysen Det er så utrolig kjekt å lage ting når man får det til Lykke til med kles rydding i nye huset Klem Linn

 143. Hei Caroline 🙂 Jeg lagde denne kaken nå ikveld og gud som jeg gleder meg til å spise den imorgen! Jeg tok 50/50 mandelmel og kokosmel, og en halv boks philadelfia i glasuren, og jeg måtte selvfølgelig smake fra slikkepotten, nam nam!! Tusen takk for en flott oppskrift:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *