Trender AW13 og mine favoritter

Med høsten kommer nye trender, og i år er intet unntak. Flere av dere har spurt meg om jeg ikke kan si litt om hva som er hot denne sesongen, og hva du bør investere i og se etter på shoppingrunden fremover, så jeg har laget en liten oppsummering for dere.

___________________________________________________________________________________________________________

stikkord for denne sesongen 

monokrome plagg, altså plagg i svarthvitt  grunge, punk spesielt med ruter og gjerne tartan-mønster  plagg med mønster generelt og da spesielt blomstermønster som kjennetegner høsten, sjekk ut Marc by Marc Jacobs sin visning, den er full av nydelig plagg med blant annet løv-print  kamelfargede plagg, da spesielt store, fotside frakker samt strikkeplagg som gir en comfy look  hvitt på hvitt knallfarger som blå, rosa og rød   den maskuline looken med sigarettbukser, skjorter, dressjakker, hele dresser, loafers og hatter  mønster som prikker, striper, barokkmønster, brokade  

  mørkt på mørkt, spesielt det å kombinere marineblå og sort er veldig hot fremover pastellfargede plagg som lyseblå, lyserosa og mintgrønn khakifargede plagg og da spesielt militærgrønt, samt camoprint som vi også så en del av i fjor på denne tiden  plagg med print som gir deg den urbane stilen, som for eksempel oversized teskjorter med print, hodetelefoner og sneakers med kilehæl  store blondekrager 

 ___________________________________________________________________________________________________________

Detaljer å legge merke til er leopardmønster som hos DKNY, silkeskjerf i halsen eller stripete sokker som gjerne er godt synlig som hos Miu Miu, store blondekrager på skjortene eller genserne dine og enkle frisyrer med flette i håret og hodebånd av silke som vist på catwalken hos Valentino, samt brede midjebelter og metalliske stoffer som hos Balmain.

alle bilder via style.com

Jeg skal ikke gå detaljert gjennom hver enkelt stil, men har lyst til å peke på 3 av mine absolutte favoritt-trender som garderoben min garantert kommer til å belyses av i tiden fremover. Noen av dere har sikkert tippet hva disse tre er allerede, det er kanskje ikke så vanskelig å se hva som går igjen, dersom du følger bloggen. Jeg kommer til å bruke mye pasteller og mikse dette med blonder for å skape den romantiske looken, også den maskuline looken er en trend jeg liker veldig godt, da med hvite skjorter til dressbukser og hele dresser i knallfarger – mye nydelig fra by Malene Birger på denne fronten, forresten. Den monokrome sorthvitt-trenden er jeg også veldig glad i, og kommer helt sikkert til å flette denne sammen med det litt maskuline eller klassiske.

Her er noen nøkkelplagg-/ting til disse trendene:

(adlinks) Kåpe Red Valentino / Veske Sophie Hulme / Skjorte VILA / Kjole Nelly.com / Clutch Tonya Hawkes / Veske Marc by Marc Jacobs / Shorts Karma / Hatt Gladys Tamez 

Apropos romantisk look og den forrige antrekksposten min, sjekk ut Valentino sin visning for AW13, så utrolig mye lekkert! Her er en direktelink til detaljene fra visningen.

37 kommentarer

 1. Elsker høsten! Tusen takk for et veldig inspirerende innlegg! Jeg skal investere i et par nye støvletter denne høsten – men litt usikker på hva jeg skal velge. Noen tips og råd? Sort eller brunt? 🙂

  1. Fotballfrue

   Så bra du likte det 🙂 Jeg ville gått for brunt, har selv kjøpt meg et par brune 😀 Men sort går jo til alt da, gjerne det brunt ikke går til også. Så om du ikke har sorte. . går for sorte 😉

   1. AndrneK

    En ting slo meg her om dagen, Caroline. Nemlig at jeg tror at jeg aldri har sett deg i støvletter!? Er det noe i det, eller er det bare jeg som har gått glipp av noen innlegg opp igjennom? Uansett, nå gleder jeg meg til å se noen deilige høstantrekk med lekre (går ut i fra at de er lekre;) ) brune støvletter til! Man kan jo elske høsten bare på grunn av alt det fine og deilige man kan kle seg i 😉

   2. Fotballfrue

    Jeg har brukt det før 🙂 Sjekk antrekksinnlegg fra i vinter 🙂

    Klem!

   3. Ok, hva mener du er fy-fy å bruke brune støvletter til? Jeg har et par brune, og noen gamle knehøye sorte, så da bør jeg investere i et par sorte i normal høyde 🙂 Selv om brunt er veeldig fint.. Hmm! Ikke lett. Uansett, hjertelig takk for svar 🙂

 2. Konfusia

  Litt pirk, og mer ment som oppklaring enn kritikk:
  Monokrom uttrykker noe som har bare en farge – altså ikke nødvendigvis svart/hvitt.
  Alt holdt i rosatoner eller alt lysblått som 2 av bildene viser = monokrom

  1. Fotballfrue

   Det kan være i sorthvitt også ref. punkt 3 🙂

   mon·o·chrome (mn-krm)
   n.
   1.
   a. A picture, especially a painting, done in different shades of a single color.
   b. The art or technique of executing such a picture.
   2. The state of being in a single color.
   3. A black-and-white image, as in photography or on television.

   1. Henriette

    Jo, men ikke som kontraster, men som en kombinasjon av sort hvitt som skaper gråtoner (slik som sorthvitt tv og bilder). Derfor kan bildene nederst være litt misvidende 🙂

 3. Jeg syns det er veldig fint at pasteller er in i høst, men også veldig spesielt for min del. Jeg forbinder liksom ikke duse farger med høsten; jeg er mer klar for burgunder, mørkeblått og smaragdgrønt 🙂 Men hvem vet, kanskje jeg blir klar for pasteller etterhvert!

 4. Vilket bra inlägg, härligt att få inspiration till höstgarderoben! Nu fick jag lust att dra på shopping 🙂 Jag gillar dina favoriter också, samt svart och mörkblått samman, den kombinationen älskar jag! Men jag måste fråga, jag förstår inte vad du menar med punk och grunge som plagg med mönster och blomsterprint? Jag trodde punk och grunge var så långt från blomster man kan komma med plagg i svart, oversized modeller, nitar och sånt? Eller har jag kanske bara missförstått något? 🙂 Ha en fortsatt bra söndagskväll! Kram på dig och tack för ditt fina arbete med bloggen, den är så genomarbetad och inspirerande!

  1. Fotballfrue

   Har bare delt setningen feil, punk og grunge er en stil for seg, deretter er mønster en trend for seg, som for eks. blomsterprint 🙂

   1. olivia

    Då förstår jag 😉

 5. Hei, fine! Jeg leter etter et innlegg som du har skrevet med inspirasjon til oppsett av hår. Det var flere kjendiser med oppsatt hår, samt bilde av deg fra bryllupet deres. Har du mulighet til å hjelpe meg å finne det? Jeg finner det ikke… Har søkt på «hår» og diverse andre ting, og har letet i arkivet, men nei. På forhånd takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Her er det et i hvert fall 🙂 http://fotballfrue.no/2012/12/29/harfrisyrer-nyttarsaften/

   Stor klem!

 6. Persille

  Caroline, du er så vakker og god og du har SÅ mange som beundrer deg – og jeg bryr meg lite om mote – men jeg elsker bloggen din uansett for den er så positiv og ren og gjør meg så glad!

  Haha – det var alle tankene mine, skrevet rett ned – uten sensur, derfor litt rar setning.

 7. Tror nok at den lyserosa kåpen klikkes hjem av deg ganske så snart ;-);-) hehe!

  1. Fotballfrue

   😀

   1. AndrineK

    Jeg tror den allerede er på vei! 😉

 8. Hei!

  Tenkte bare jeg skulle gi en liten tilbakemelding på designet ditt. Jeg ser du har forandret litt, og ville bare si at slik det var før var mye bedre og mer oversiktlig. Jeg begynte iallefall å lure på hva som var overskrift, og hva som var tekst.

  Ville bare si at det kanskje var finere før? 🙂 Men så er du kanskje ikke ferdig med forandringene heller da. Tips er å ha større overskrift, slik du hadde det før!

  Og du har en kjempefin blogg!

 9. Michelle

  så mye fint! Elsker høstmote, er så mye fint! 🙂

 10. Elsker alltid høsten! Pasteller er ikke helt min greie da 😉

  http://miniogmeg.wordpress.com

 11. Solveig

  Hei.
  Jeg skal i bryllup snart og lurer på om du kan gi meg noen tips? Jeg har ikke vært i bryllup før og har ikke så mye penger å bruke på kjole ol. Jeg har lånt meg to kjoler. Den ene er fotsi, rød og tettsittende, den andre er svart, enkel, går ned til knærne men og litt elegant på en måte. Jeg føler meg mest komfortabel i den sorte. Kan jeg gå i den tror du? Men det jeg egentlig lurer på, har du noe tips til tilbehør? Kanskje som kan Freshe den opp litt? Både smykker, sko ol:)

  Forresten, Både du og Lk virker som to flotte mennesker som kommer til å bli fantastiske foreldre. Trist med alle som absolutt skal kommentere noe negativt, eller vri og vende på alt dere sier. Stå på videre! Dere er flotte!:)

 12. Karoline

  Hei fotballfruen!
  Dette har ingenting med innlegget over å gjøre, men tenkte bare å fortelle at jeg nå skal sette meg ned å planlegge uken. Den består blant annet av frisørtime, min første pt-time og ett par andre treningsøkter. Dette kommer selvfølgelig i tillegg til andre plikter og gjøremål og mine to små tupper på 6månd og 2,5år. Har alltid mislikt søndager, med tanke på mandagen som kommer etter, men dette blir min første uke med min nye mandagsinnstilling inspirert av deg, og jeg skal derfor bare fortelle deg at jg GLEDER meg til mandag og ny uke! Takk skal du ha!:)
  Karoline:)

 13. Variert haust på motefronten, frå det eg personleg finn fint til overhode ikkje fint, gitt 🙂

  Berre eit klesrelatert spørsmål. Kor mykje brukar du på kle på eit år? Har du turt å rekna på det?

 14. Martine

  Dødsbra innlegg, Caroline! Elsker sånne type innlegg!!

  1. Fotballfrue

   SÅ bra 😀

 15. Therese Jacobsen

  Heia Caroline…
  Jeg må bare spørre deg om et lite klestips, jeg har en bukse i fargen mintgrønn men aldri fått brukt den, hadde det passet å gå med den nå til høst trendene og hvordan kunne jeg ha stylet den?
  Håper virkelig du kan hjelpe♥

  1. Fotballfrue

   Ja! Den må du bruke! Mingrønn er kjempefint med hvitt, beige og off white eller andre pasteller 🙂 Gjerne en løs skjorte til og en cape over 🙂

   1. Therese Jacobsen

    Tusen takk for svar aner ikke hva jeg skulle gjort uten deg ♥

 16. mener ikke du at kjolen er fra nelly.com?:)

  1. Fotballfrue

   Hehe, jo 😀

 17. Hi Caroline! One of my ever fav trends for A/W is the leopard print, I am so addicted to that pattern and would love to get a pair of pants!:) (Remember a look by you very inspiring indeed!:)). I like also the ones you love most, pastel and lace go well together and create a soft and romantic style that fits you:) Also the B&W is great! Kisses! xo

 18. Snyggt! Tack för inspiration!
  Vill tipsa om en annan trend, från USA. Kjempestort där! Inte kläder, men inom Image. En webbsajt där man kan designa stickers som visar ens olika intressen/personligheter. Perfekt att ge bort i present eller skapa till sig själv att ha på iPad, mobil elr dator. Kolla in originalpeople.se

 19. Anniken

  Tusen takk for inspirerende innlegg! 🙂
  Men den sort/hvite kjolen du har tagget BikBok, den er da fra Nelly Trend?

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂 Min feil, skal rette opp 🙂

 20. Karoline E.N

  Hei fine 🙂 så utrolig mye fint! Elsker høsten, da man kan ta på seg herlige strikke genser, gode jakker og freshe sko. Likte veldig godt den rosa jakken og den mint grønne vesken. Gleder meg til og freshe opp høst garderobben 🙂 Takk for fine tips Caroline.
  Håper du får en kjempe fin dag.

  Klem

 21. Hei:) Jeg lurer på om du kan ha et inspirasjonsinnlegg med helt vanlige bukser? Jeans er det eneste jeg har, unntatt en helt trang dressbukse i pastellrosa fra bikbok. Kjoler, skjørt og ordentlige dressbukser er ikke noe jeg blir å investere i heller, ettersom jeg er en 15 år gammel jente som går på ungdomsskolen, i tilleg at jeg er fra en liten plass i nordnorge.. Genserer, topper osv er noe jeg garantert vil investere i:) Som du skjønner så mener jeg er avslappet ikke voldsom stil:)

  Tusen takk på forhånd:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *