Oppskrift-onsdag

Denne onsdagen blir det en litt mer avansert rett enn ellers på oppskrift-onsdag, så dersom du kun er ute etter noe lettvint i hverdagen, kan du kanskje spare denne til helgen? Vi hadde lyst til å prøve noe helt nytt, og denne retten fikk Lars-Kristian faktisk øye på via et svensk kokke-program mens han løp langkjøring på ELIXIA *hehe* Så jeg må si meg imponert over at han fikk med seg alt som skulle med, med mindre det faktisk mangler noe, selvsagt. Vi synes i hvert fall ikke at noe mangler, og hele måltidet ble en fest for smaksløkene. Kjempegodt!

Det du ser over er altså indrefilet av okse marinert i rosmarin, hvitløk og sitron på en seng av timiankrydret selleri sammen med en syrlig salat av rødbet, sjalottløk og ristede valnøtter. Pluss en klatt rømme *phew*

___________________________________________________________________________________________________________

For å lage dette til 2 personer trenger du: 

400 gram indrefilet av okse  frisk timian   frisk rosmarin   2 sitroner ♥ 6 hele rødbeter  400 gram ferske bringebær  300 gram selleri  8 sjalottløk  en hel hvitløk  150 gram valnøtter  seterrømme  salt og pepper

Timiankrydret sellerirot 

Rasp skallet av sitronene, pass på å ikke raspe for langt inn, det hvite under skallet har ingen god smak. Til denne delen trenger du skallet fra den ene sitronen, resten sparer du til kjøttet. Vask og skrell selleriroten og del den opp i små terninger. Dette dampes i passe mengde vann og olje sammen med saften av 2 sitroner, timian, salt og pepper. Strø over revet sitronskall de siste fem minuttene av koketiden. Dette står i ca. 18 minutter før det er ferdig.

Rødbetsalat med bringebærsjy, ristede valnøtter og sjalottløk

Vask rødbetene og ha dem i en kjele med vann. La dette koke til rødbeten slipper gaffelen, ca. 40 minutter. Etter koketiden legger du rødbetene i kaldt vann og avkjøler, før de hakkes opp. Fyll bunnen av en liten kjele med vann og ha bringebærene oppi. La dette koke opp, mos bringebærene og sil deretter av kraften. Hakk opp valnøtter og rist dem i en tørr stekepanne. Hakk sjalottløken i små biter. Bland alle ingrediensene i en salatbolle og tilsett bringebærsjyen. Smak gjerne til med salt og pepper.

Indrefilet av okse med marinade 

Skjær indrefileten i passe store stykker. Hakk opp rosmarin og hvitløk, ikke vær redd for å bruke en del, dette utgjør mye av smaken og gjør seg også utrolig godt som tilbehør. Bruk hele hvitløksfeddet og del et fedd i to, ikke mindre. Legg alt i en bolle og ha godt med olivenolje, salt og pepper over, bruk også skallet fra den andre sitronen i marinaden. Bland godt og la kjøttet ligge i marinaden i 20 minutter før du steker både kjøtt, hvitløk og urter i en stekepanne. Stekes på maks varme i 40-50 sekunder på hver side, men husk litt lenger for deg som er gravid 🙂

___________________________________________________________________________________________________________

Servers med en klatt seterrømme. Håper det smaker 

42 kommentarer

  1. Therese

    NAM, d så helt nydelig ut!!:) takk for oppskriften, har alltid hatt lyst å lage noe med rødbeter, har aldri jort d før!

  2. Kjære Caroline,
    dette har ikke noe med dette innlegget å gjøre altså, men kan du si noe om hvilke produkter du bruker i håret ditt når du styler det?
    Hva bruker du for at krøllene skal holde seg fine og hvilken spray foretrekker du?
    Jeg føler at krøllene ofte blir slappe etter noen timer 🙁
    Blir veldig takknemlig for svar.

    1. Fotballfrue

      Synes hårsprayen fra både hempz, gunn-brit og percy and reed er veldig gode 🙂

  3. Går du på lavkarbo nå som du er gravid eller spiser du normalt nå? 🙂

    1. Ja, spiser som vanlig 🙂

  4. Såååå gøy, jeg såg akkurat samme programmet mens jeg varmet opp på møllen på sprek og blid. Maten fristet virkelig meg også 🙂 Dere har glemt en ting i valnøtt og rødbet salaten, og det er blåmuggost =) Så visst du lager det igjen kan du jo prøve med det og! Jeg tenkte prøve dette til helgen.. Men det som fristet meg nesten mest, var ripsvinen som rødbetene var kokt i, og som de drakk ved siden av måltidet. Det hørtes så utrolig forfriskende og godt ut 🙂 Ha en fin kveld videre! Klem fra meg

    1. Fotballfrue

      Så vittig 😀 Vi droppet det fordi jeg er gravid og ikke kan spise det :/ Men det er absolutt er tips for de som kan, helt sikkert nydelig 🙂

      Klem!

      1. Ahaaaa, tenkte ikke på det, men det kan du jo ikke spise nei! Da må jo du lage det igjen i desember når du kan spise det, for det er jo en rett som passer godt til høsten/vinteren og 😀 Ha en fin helg!

      2. Fotballfrue

        OM jeg skal! Med et glass rødvin til 😀 <3

    2. Har dere noen tanker om hvor mye blåmuggost man skal tilsette, for oss som har lov til å spise det? 🙂 Og skal den bare moses sammen i valnøtt og rødbet salaten?

  5. Hei!
    Nå kan du finne ting med ugletema på Notabene. Bare så det i forbifarten og tenkte på deg!
    Kan ikke garanterefor fine og brukbare varer, men noe med ugle på var det i hvertfall 😛

    1. Fotballfrue

      🙂

  6. Oj. Kanskje det jeg skulle prøvd meg på på date i helga! 🙂

    http://miniogmeg.wordpress.com

  7. Elisabeth L

    Dette ser himmelsk ut, en ny vri på de vanlige tilbehørene:D lurer på hvor dere pleier å kjøpe indrefilet, og fra hvilke merke? må aboslutt prøves til helgen!

    1. Fotballfrue

      Kjøper helst økologisk de gangene vi får tak i det, ellers må man ta det som er tilgjengelig 🙂

  8. Hei Caroline 🙂
    Jeg har fulgt bloggen din i mange år og synes du er en stor inspitasjon i alt 🙂
    Jeg har nettopp fått meg valp for to uker siden og hun har allerede blitt veldig avhengig av meg..
    Var Hugo veldig avhengig av deg i starten også? Hvordan lærte du han til å være alene hjemme?
    Vi driver å trener på dette men hun bjeffer og piper, noe som jeg synes er forferdelig fært.
    Har du noen gode tips ang dette? 🙂

    Mvh Tina

    1. Fotballfrue

      Hugo er fortsatt avhengig av meg, hehe :p Men på en helt annen måte, selvfølgelig. Jeg måtte venne ham til å være alene ganske tidlig, startet med å la han være alene i en time før jeg økte timeantallet, og det gikk veldig bra 🙂 Bjeffing var jeg veldig streng på at han ikke fikk lov til, så nå bjeffer han bare ved lek 🙂

  9. Det så utrolig spennnede og godt ut! Kan tenke meg at det er mange gode smaker på en gang 🙂

  10. Dette skal prøves, så takk for kjempeinspirerende oppskrift! Men først må jeg få ferdig kjøkkenet som jeg pusser opp… Gleder meg til å kunne lage god mat fra bunnen av igjen!

    1. Fotballfrue

      Så deilig med nyoppusset kjøkken, det er jo inspirasjon i seg selv 🙂

  11. Hei!
    Takk for en inspirerende blogg! Og gratulerer med graviditeten, du ser fantastisk ut!!
    Jeg har et spørsmål ang iglow.no. Har du noe kjennskap til disse og kvaliteten på det de leverer? Vet du anbefaler coverbrands, men iglow har et tilbud jeg gjerne skulle benyttet meg av 🙂

    Klem

    1. Fotballfrue

      Har dessverre ingen kjennskap til iglow :/

  12. Lurer på om du kan lage et innlegg om kjøkkenet ditt? Vil gjerne se hvor all maten blir laget på, og eventuelt andre rom i huset også? Synes det er morro og se !:)

    1. Fotballfrue

      Det ligger en del under bolig og interiør i kategorier under headeren helt øverst 🙂 Men jeg kan jo se om jeg ikke kan få tatt litt nye bilder også 🙂

  13. Å hjæælp, dette så godt ut! Skal den rødbetsalaten serveres kald? Er så dårlig på å time slik at alt er ferdig samtidig! :O lurer på å overraske samboeren med denne i morgen ; D

    1. Fotballfrue

      Ja, den skal være kald 🙂

  14. Hvorfor må du steke kjøttet lenger siden du er gravid?

    Klem <3

    1. Fotballfrue

      For å være helt sikker på at de bakteriene som ofte finnes i kjøtt og som kan skade fosteret er ikke-eksisterende 🙂

  15. Pst!
    Sjy ikke sky 🙂

    Så godt ut! Eeeeelsker frisk rosmarin!

  16. Åh, nam! Må prøves 😀 Du har virkelig vært til stor hjelp når det gjelder inspirasjon til lavkarbo! Begynte på lavkarbo like etter jul, og gikk over til smartkarbo etterhvert 🙂

    Stå på, Caroline! Vet du og bloggen din er et lyspunkt i hverdagen, for mange!

  17. Hei, jeg har prøvd smilelab strips for første gang i dag og synes resultatet ble ganske skjoldetet. Har du opplevd dette? Og blir det jevnere etter en ukes behandling? Jeg skal gifte meg om litt over en uke så er usikker på om jeg bør fortsette behandlingen eller ikke. Håper du kan dele litt av din erfaring:)

    1. Fotballfrue

      Noen opplever litt flekker etter 1 behandling, det skal forsvinne ved flere behandlinger etter hva jeg har hørt 🙂

      1. Takk for svar 🙂

  18. Therese

    Det er noe ugleting på Skeidar også 🙂

  19. Dette så veldig godt ut!
    Ser dog ut som det er for mye væske i stekepannen slik at kjøttet ble kokt istedenfor stekt?

    1. Fotballfrue

      Absolutt ikke 🙂 Lars-Kristian er ekspert på kjøtt, blir så bra hver gang 🙂

    2. Ser ut som det er mer væske enn det var på bildet, selv om en ordentlig jernpanne sikkert hadde gitt litt mindre. Siste 30 sekundene tar jeg med mye smør, så da blir det en del væske.

      1. Jeansy

        Mente ikke å tvile på at dere vet hva dere driver med altså! Bilder lyver noen ganger. Så i hvert fall veldig godt ut, og skal absolutt prøves!

      2. Ble ikke oppfattet slik 🙂 Vanskelig å ikke få mye væske når du legger så mye kjøtt i samtidig, så anbefaler en jernpanne. De blir varmere 🙂

  20. Herre! Det så helt nydelig ut 😀 Du er alltid så flink, Caroline! Klem

    1. Fotballfrue

      Tusen takk, vakre du <3

  21. Det så utrolig godt ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *