
Hurra! Oppskrift-onsdag og endelig skal jeg avsløre hva du trenger for å lage en perfekt munnfull til kaffekoppen, gjestene dine eller bare til deg selv ene og alene. Husker dere giflar fra Sverige? Dette var i hvert fall noe jeg spiste mye i ny og ne da jeg var yngre, og jeg husker at en sånn pose forsvant farlig fort i bilen på vei hjem fra Svinesund, for de var så gode! Mine kanelsnurrer minner veldig mye om disse, utrolig gode. De smaker absolutt best når de er helt ferske, oppbevares i brødpose dersom de skal spises dagen etterpå, og så anbefaler jeg at du varmer dem litt i ovnen eller i mikroovnen før de skal spises. Kan fint fryses. So here we go!
__________________________________________________________________________________________________________
ca. 10 snurrer
♥ 2 egg ♥ 3 ss. sukrin ♥ 1 ts. kardemomme ♥ 2 ss. kesam ♥ 2 ts. honning rørt ut i 1 dl. varmt vann ♥ 2 ss. fiberhusk ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 1 klype salt ♥ 40 g. kokosmel ♥ 40 g. sesam-mel ♥ 40 g. mandelmel ♥ 30 g. smeltet meierismør ♥ sukrin gold ♥ kanel
__________________________________________________________________________________________________________
Dette er de mest avanserte ingrediensene i oppskriften, du finner det meste på helsekosten som for eks. Sunkost eller Life. Utvalgte Meny-butikker har også noe av dette, eller du kan bestillte online hos Funksjonell Mat. Jeg har brukt litt av hver meltype, rett og slett fordi jeg ikke hadde nok mandelmel, men jeg tror det skal gå fint å bruke kun mandelmel. Denne oppskriften er mye inspirert (nesten tilsvarende) oppskriften min på boller som du finner både her på bloggen og i boken min, men jeg har gjort små endringer, kuttet ut noe og tilsatt litt nytt, slik at smaken blir mer kanelsnurrete. Men som sagt, jeg tror også det går fint å ta utgangspunkt i den vanlige bolleoppskriften min, som du finner her.

slik gjør du:
Pisk eggene til eggedosis sammen med sukrin. Bland alt det tørre i en egen bolle og tilsett dette til røren mens du blander. Tilsett etter hvert kesam. Hell honning- og vannblandingen i en tynn stripe ned i deigen mens du blander. Gjør det samme med smøret. Bland godt til det har blitt en fin deig, og la den hvile i ca. 10 minutter før du starter å jobbe med den.


Når deigen har fått hvile, strør du kanel og sukrin gold utover et bakepapir. Lag deretter en pølse av litt deig og klapp den nedi bakepapiret. Press den utover til en passe tykk og lang pølse, og smør den inn med litt kesam eller meierismør. Strø over godt med kanel og sukrin gold før du ruller den sammen og legger den på et stekebrett med bakepapir.

Det hele skal settes inn i forvarmet ovn, 180 grader, i 25 minutter. Se an tiden underveis. Hele huset lukter helt fantatisk etter hvert!

Håper det faller i smak ♥

Mmm, de ser rett og slett fantastiske ut!
Oh yes! Gleder meg til å teste ut denne! Jeg er glad for at det ikke er så altfor mye sukrin i, for jeg syns fortsatt at den «kalde» følelsen ødelegger litt. Tror du det kunne fungert med agavesirup som erstatter, evt.? Eller mister man noen nødvendige kjemiske reaksjoner da? Blir vel. f.eks ikke eggedosis, da..
Jeg tror det skal gå fint, ettersom det uansett er så lite sukrin. Men pisk eggene luftige først, i hvert fall 🙂
Det skal prøves! 🙂
Jeg ville unngått å bruke agavesirup da dette er veldig belastende på leveren.
Å, er det det? Hvorfor det? Det ante jeg ikke!
Agavesirup kan ha noen uheldige effekter om du har et på forhånd svært høyt inntak av karbohydrater, og i tilleg bruker mye agavesirup. Men skal du først kutte ut sukrin vil jeg heller anbefale rent sukker 🙂
Ja, nå leste jeg meg litt opp på dette her. Det virker som det er gode, gamle regla som gjelder: alt med måte. Det er jo ikke snakk om at jeg heller i meg agave/sukker/sukrin osv. uansett.. Men anbefaler du virkelig rent sukker over agave, Lars-Kristian? Det var nesten litt skummelt å høre. Men hva med disse tingene jeg leser om sukrin, at det hoper seg opp i kroppen og slikt?
Ut i fra hva jeg vet om agavesirup så følger det med litt mineraler, noe som er positivt sammenlignet med sukker. Men disse mineralene dekker man uansett, og i denne sammenhengen er derfor ikke det så viktig. «Problemet» med agave er at det er høyt på fruktose, sammenlignet med vanlig sukker. Det gir en lavere blodsukkerstigning, men hos friske individer har ikke det så mye å si så lenge ikke alternativet er et svært høyt forbruk av sukker. For å være ærlig så ser jeg ikke hensikten med Agavesirup fremfor sukker, og selv ville jeg nok valgt sistnevnte.
Sukrin hoper seg på ingen måte opp i kroppen, det tas opp i tynntarmen og skilles ut ufordøyd 🙂
Disse fikk jeg lyst å prøve 😀
Vet du hvor mange kalorier omtrentlig en oppskrift inneholder? Evt hvor mange kalorier per kanelsnurr?:)
Nei :/ Tipper rundt 50 kcal i hver snurr kanskje?
Karbs da? 😉
Karbs da? 🙂
Ganske nøyaktig 100 kalorier per stykk. Ikke mye! Cirka det samme som i «vanlige» kanelboller, forutsatt at de er like små som disse. De ser veldig gode ut! 🙂
hei
jeg lurer på hvorfor du ikke bare bruker sukrin gold? hva er egentlig forskjellen. Prøver disse imorgen
J
Har ingen erfaring med det i bakverk, men det går sikkert fint 🙂
Sukrin Gold er like søtt som vanlig sukker og har en rundere smak, mens Sukrin er litt mindre søtt enn sukker. Det går utmerket å bruke Sukrin Gold i baking 🙂
Så kjempe gode ut, og kjempe genialt at de er uten gluten da vi har cøliaki i familien. Disse skal jeg prøve å lage til snuppa mi.
Lækker opskrift. I Danmark har vi desværre ikke et produkt der hedder kesam. Jeg er i tvivl om det er tilsvarende med creme fraiche eller kvark her. Kan du oplyse mig fedtindholdet, så jeg kan prøve at finde det mest passende mælkeprodukt? Tusind tak. 🙂
Det er kvark du skal bruke 🙂
Klem!
Tak fra endnu en Dansker 🙂
Ok tak for svar. 🙂
Håber på snart at se opskrift på din chokoladekage fra jeres rejefest. 🙂
Lige endnu et spørgsmål: Kan man bruge skyr i stedet for kvark? Det har jeg nemlig altid i køleskabet. 🙂
Ja, det vil jeg tro 😀
Åh, dette kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt Caroline 🙂 Jeg har nemlig bursdag i morgen, og for første gang skal jeg stelle i stand selskap, ikke for sent det når man blir 22 år? Hehe 😉 Jeg skal bake noen kaker, og har gått å tenkt på nå hva jeg kan bake i tillegg til kakene, det kan jo bli litt heftig med bare kaker! Så disse skal jeg prøve meg på idag! Takk for at du nok en gang redder dagen Caroline <3
Ønsker deg en fantastisk dagen!
Klem
Aldri for sent med selskap 😀 Håper de faller i smak 🙂
Stor klem og gratulerer så mye på forskudd 🙂
åhr,ser så GODT ut! men når det gjelder sesam – og kokosmel,går det an å ta sesamfrø i en blender og lage mel av det? og gjøre det samme med kokosmasse? Synes disse produktene er altfor dyre!
Forresten så fant du opp et nytt ord: kanelsnurrete 😛 hehe 😉
Synes ikke det er dyrt med mindre du baker hver dag 🙂 Har hatt mitt mandelmel en evighet nå, og det koster dessverre å være sunn i Norge :/ Når det gjelder bakst, vel og merke 🙂 Ville heller satset på å kun bruke mandelmel i så fall, da meltypene til Funksjonell Mat er så mye mer enn bare malt kokos og sesam 🙂 Er redd spesielt sesam-mel vil bli for smaksrikt og sært om du lager det selv :/
Klem!
Det koster litt å være sunn, men om helsa står på spill er det lett å velge bort andre ting. Behøver ikke gå lenger enn til egen handlepose for å lett velge billigere og bedre valg. I vår familie er det bare jeg som lever lavkarbo. Bakverk og annet får jeg som regel for meg selv (bortsett fra når jeg pisker krem med sukrin og litt vanilje, da går ungene bananas).
Nok en gang må jeg dra frem pizzaen til Caroline! Og den funker like bra som kald/ matpakke som fryst -> tint -> lagt på annet fyll (dvs jeg steker bunnen, deler den i fire, fryser tre deler og har kun fyll på 1/4).
Har faktisk et forsøk hjemme nå. Mannen elsker hel- og halvfabrikata, han lever på høyfett og høykarbo og er spikertynn.Jeg lever lavkarbo/ LCHF og lager mer eller mindre alt fra bunnen. Ungene lever litt i alle leire, men velger å kalle det smartkarbo med andre innslag. 😉 Jeg skal prøve å føre tall over hva vi bruker i mat, og på hva…. jeg er spent på resultatet selv!
Sesam-mel koster kun 40 kr for en pakke 🙂
Hvis du synes kokosmel er dyrt i Norge, er det bare å bestille fra iherb til en tredjedel av prisen, om ikke mindre! Det gjorde jeg 🙂
Det går visst an å lage kokosmel selv også, men det er en veldig omstendig prosess! Bare google 🙂
Nam! jeg pleier som regel å rulle ut hele deigen også smøre kun den innerste delen, men denne metoden du viser her vil jeg si er enda bedre, for da får man sukker og kanel både utenfor og innenfor deigen:D utrolig smart og takk for en god oppskrift!
Nam!! Det ser godt ut! Tror det blir en tur på helsekosten i ettermiddag når mannen kommer hjem med bilen, og baking i kveld…
Men; jeg fikk så innmari lyst på noe snadder å spise nå, og tenkte å bake bollene som du har oppskrift på, men ser dessverre at jeg er tom for kesam….. Tror du det går an å bruke rømme eller gresk yoghurt i stedet som ei nødløsning?
(må bare ha noe nuh……)
Gresk yoghurt går fint, men kanskje du skal ha en tanke mer søtning da, ettersom yoghurt er litt surere enn kesam 🙂
Klem!
Det kunne jeg ha testet ut, kanskje noen dråper med stevia naturell:)
Boller tror jeg blir godt etter 45min langkjøring på den fantastiske mølla mi!
Ha en superfin dag fina, og syng en liten trall til ugla i magen:D
Akkurat spist meg så mett at jeg nesten ruller på boller…….og det funket veldig godt med gresk yoghurt i stedet for kesam! Siden jeg følte meg litt vågal idag så tok jeg stevia med vaniljesmak i stedet for vanlig stevia, og det funket fjell! Utrolig godt med litt vaniljesmak sammen med kardemomme:)
Mmm, ser himmelsk ut 🙂 Deilig å ha for hånden når suget melder seg.
Ha en fin fin onsdag 🙂
ååå, de så gode ut!! Du er flink altså! Det er SÅ gøy å lese, for alt er så profesjonelt! Merker du legger mye arbeid ned i bilder, tekst.. Alt er så ryddig! Vurderer sterkt å gå over til lavkarbo. Magen min begynner å slå seg vrang, så kanskje det kan hjelpe. Tusen takk for herlige oppskrifter!! 🙂 Kunne gjerne trengt en kanelsnurr her jeg sitter og skriver hjemmeeksamen….møkk!
Ha en strålende dag, vakre vakre deg! 🙂
Ingenting er kjipere enn en vond mage 🙁
Håper dagen blir fin 🙂
Klem!
Må prøves 🙂 Har du brukt noen spesiell honning ? 🙂
Akasiehonning 🙂 Ser noen tipser om yacon, så du kan jo prøve det 🙂 Jeg får dessverre så vondt i magen av yacon 🙁
Vet du om det er stor forskjell på den og ekte norsk honning?:-/
Det vet jeg ikke :/ Bare bruk norsk, du 🙂 Det er jo så lite uansett 🙂
Da prøver jeg 🙂 takk for svar! Er det av interesser skrive et innlegg om din typiske hverdag ifht måltider? Føler dagene mine blir så ensformig i matveien, trenger litt tips og inspirasjon.. Blir mye knekkebrød og cottage cheese;-)
Hva kan jeg erstatte honning med? Jeg har aldri likt honning og både lukten/smaken byr meg helt i mot 🙂
Dropp det og tilsett litt mer sukrin / sukrin gold 🙂
Disse så gode ut ja:-) Ha laget liknende selv, men da med bakepro og kokosmel. Prøv også å bytt ut honning med yaconsirup – enda sunnere og bedre smak:-)
Åh, dette så kjempegodt ut! Må lages snarest. Har hatt lyst på kanelsnurrer og kaffe de siste dagene, så artig at du postet denne oppskriften nå:)
Hei:-D er det mulig å bruke vanlig hvetemel isteden for mandelmel,kokosmel og sesammel? Siden jeg er allergisk mot frø og nøtter.
Det kan du sikkert gjøre, men ikke bruk like mengder, start med halvparten og prøv deg frem. Evnt. vil jeg anbefale deg å bare lage oppskrift på vanlige kanelboller, bytt evnt. ut sukker med sukrin / sukrin gold 🙂
skulle det la seg gjøre å kun bruke sesammel? 🙂
Nam, det så godt ut! Må lages her hjemme 🙂 Forresten når avslører du vinneren av konkurransen?
Morning Caroline! Wish I could taste one of these little cinnamon rolls!:P They look very yummy, plus are healthy! Have a great day! Baci! xo
Hvilket billedprogram bruger du når du redigerer billederne? Ser så fint og indbydende ud, dine billeder med opskrifter hihii
Åå ser så godt ut! Tenk så herlig det hadde vært med ferdigposer på lavkarbo-bakst à la toro?
Ha en strålende dag!
Loved your blog.A tray is a miracle.I am looking for this but I can never get (
Wow! Så veldig gode ut! 🙂
Hvordan blir smaken med tanke på at disse ikke heves? Blir de ikke tunge?
Kan liksom ikke se for meg at de smaker «bollete» uten at de er luftige som følge av hevingen.
De er selvsagt tyngre enn vanlige boller, det er derfor de lages små 🙂 Men bollete smaker de så absolutt! Jeg er jo en bolle-elsker, så jeg ville aldri lagt den ut om jeg ikke gikk god for den 😉
Hei!
For en fantastisk oppskrift, denne skal bakes til helga når jeg er ferdig med en utrolig lang arbeidsuke!
Men et lite spørsmål, er det mulig å bytte ut noe av mandelmelet? Jeg er ikke veldig glad i det og det blir veldig marsipanaktig:)
ha en fortsatt veldig fin dag !
Utrolig kjekt at du legger ut oppskriftene dine! Disse må jeg lage! Inspirerende oppskrifter med fine bilder og gode tips 🙂 Har nettopp kjøpt boka di. Bedre sent enn aldri.. Har laget mange nydelige retter fra den, og gleder meg stort til å prøve flere!
Så flink du er! Disse så utrolig gode ut – blir en tur til helsekosten i dag ja. Kjøpte boken din på mandag, og den fortjener du virkelig skryt for. Allerede fått laget flere retter som falt i stor smak hos hele familien. Må også si at jeg virkelig liker disse «oppskrift-onsdagene» og bloggen din generelt. Stå på!
Så lurte jeg på en liten ting: hva er egentlig forskjellen på «vanlig» sukrin og sukrin gold? Ha en flott dag videre! 🙂
Sukrin Gold smaker som brunt sukker 😉
Dette må prøves 🙂 Men jeg lurer på en ting ang. løping. Når du løper langkjøring, f.eks 45 minutter +, tar du noen pauser da, eventuelt hvor lange pauser, og når du begynte å løpe, tok det lang tid før du økte tempoet? Jeg klarer å løpe 45 minutter uten stopp, men jeg har på ganske lavt tempo (8 / 8.5 km/t ) og klarer ikke øke tempoet, da gir jeg bare opp.. Noen tips?
Å så godt! Nå manglet jeg bare fiberhusk i oppskriften, er det noe jeg kan erstatte det med? 🙂
Kunne du ikke lagd en egen kategori for oppskrifter eller «Oppskrift-onsdag»? «Mat» blir litt for vidt, det å lese om at du skal ha sommerfest er liksom ikke det jeg er ute etter når jeg leter etter en oppskrift fra deg.
Jeg har nok bare kategorisert den feil 🙂 det skal for det meste være oppskrifter under mat 🙂 jeg skal snart endre design, så da blir det saker! 🙂
Tja, når jeg går inn på kategorien «Mat» og blar meg bakover, er det i løpet av de tre første sidene 11-12 innlegg som handler om mat, men som ikke har oppskrift i seg. Det er jo ikke feil, litt tungvint bare. MEN, håper det blir bedre med nytt design, og håper også du tar med deg innspill som dette. 🙂
Selvsagt 🙂
Where to buy those little butterflies?
Jippi, nå blir det baking 😀
For de som synes vanlig sukrin blir litt kald i smaken er det mye bedre å bruke sukrin gold! Jeg bruker denne til alt, å synes smaken er mye bedre enn med vanlig sukrin. 🙂 Å bruker det i all bakst og konfekt ol, den funker supert!
Skal jammen prøve å lage disse snarest! 🙂
Hva er effekten av egg i denne oppskriften? Er veldig allergisk men har sykt lyst på snurrer 🙂
Å, namme namme nam! Jeg vil komme på kaffe og kanelsnurr en dag, hihi 😀 Du er så fantastisk god på kjøkkenet! Alt ser jo så godt og innbydende ut 🙂 God onsdag til deg fina!
Hei!
Muligens feil innlegg å stille spørsmålet, men..
Jeg blir snart desperat over treningsmusikken min. Har du noen forslag på god treningsmusikk nå?
Jeg hadde blitt lykkelig over noen nye og energigivende sanger å trene etter!
Tusen takk 😉
Hei Caroline:)
Jeg sier bare hurra for oppskriften:)
Mulig jeg spør om noe veldig vanskelig nå, men jeg prøver likevel… veit du sånn ca hvor mye kalorier dette innholder?
Kan man bruke nøyaktig lik mengde sukker i stedet for sukrin uten at det gjør noe med bakeegenskapene? Vil gjerne lage disse fordi jeg har cøliaki, men jeg har ikke sukrin i huset og synes sukker er greit, men jeg orker ikke å starte et bakeprosjekt som blir mislykket,…. Noen som vet?
Du kan bruke sukker, men da litt mindre mengder enn sukrin 🙂
Tusen takk for svar! Gleder meg til å teste disse! 🙂
Hei Caroline.
Disse så superherlige ut!
Jeg vet du av og til bestiller fra iherb og lurte på om du kunne laget et eget innlegg med dine favoritter derfra en gang?
Det kan jeg gjøre 🙂
Supert! Tusen takk 😀
Yummy.. Look amazing..
Må si jeg fikk et lite sjokk da jeg så det nye coverbildet ditt. Det er rett og slett ikke fint. Du er så pen og nydelig, og det finnes hundrevis av penere bilder av deg. Det ser ut som du er på gråten.
Åh det så sinnssykt godt ut, skal absolutt prøve denne oppskriften!:) Et litt rart spm, men hva i all verden bruker du for å få så fine og glatte bein, ser alltid nybarberte ut jo?!:) Kunne dødd for de beina! Vil bare si at det er utrolig motiverende og lese bloggen din med tanke på trening og kosthold! Du ser jo råflott ut:)
Det er nylig jeg begynte å lese bloggen din og jeg bare elsker den! Elsker måten du skriver på og bare må flere dager innom for å lese. Du er rett og slett magisk. Kommer inn i en drømmeverden når jeg klikker inn på bloggen din. Og det må jeg si, du er naturlig pen og veldig flink til å sminke deg. Liker så godt de små innleggene med sminketips fra too-faced feks. Du skriver ekte og ærlig og det er en fryd og lese. Er også så trivelig at du skal få ei lita jente snart, det kommer til å bli så kos og du kommer til å bli en god mor. Fortsett slik du gjør, du er såå flink! <3
Så utrolig koselig å lese dette, tusen takk, snille du <3
I dag så jeg episoden «typen til», haha priceless. Dere skulle hatt deres eget tv program.
Jeg skjønner godt at du ble skeptisk når du fikk fiskeben i lammet, også likte jeg kommentaren «skal vi på joggetur eller bloggtur»…
Jeg lo hvertfall gjennom hele episoden 😀
Hehe :p
Wooho, herlig! Disse MÅ jo bare testes ut…..hihi;)
Disse skal lages i kveld! 😀 fant ikke sukrin
gold i butikken. Kan vanlig sukrin brukes istedet? 🙂
Ja, men det blir mye bedre med gold 🙂
Hei Caroline!
Disse så helt nydelige ut, fikk lyst til å prøve å bake de.
Synes dessverre sukrin har en kunstig og isende smak, og det jeg tidligere har smakt av lavkarbobakeverk har derfor ikke falt helt i smak. Merker ikke du dette? Eller er kanskje oppskriftene dine bedre komponert slik at ikke smaken blir så fremtredende? Jeg har også hørt at sukrin gold skal være bedre i forhold til smak, vet du om det stemmer?
Vil også si at jeg har vært trofast leser av bloggen din i flere år. Du skriver så variert og godt, og det er aldri et slurvete innlegg! For min del kan jeg likegodt lese bloggen din som å sette meg ned med et mote eller livsstilmagasin, det er like inspirerende!
Med tanke på at disse har 3 ss. vil du ikke kjenne det i det hele tatt 🙂 Selv er jeg ikke var på denne smaken og kan spise sukrin med teskje, men da får jeg vondt i magen :p Sukrin Gold er et veldig fint alternativ, du kan visst fint bruke dette i bakst også, så prøv det i stedet for sukrin i denne oppskriften 🙂 Det har mye mindre av denne kalde smaken som det snakkes om 🙂
Håper du liker oppskriften 😀
Klem!
tror du det vil fungere å kun bruke sesammel? :))
Det ville jeg ikke gjort, da smaken kan bli veldig fremtredende :/
Tusen takk for ei super oppskift!
Men er det mulig å bytte ut mandelmelet? Jeg er ikke så veldig glad i marsipansmaken som ofte kommer når en bruker mandelmel 🙂
Fantastisk, dette skal prøves i morgen! Endret kostholdet mitt i februar, da min datter ble født og om det er noe jeg har savnet, må det være hvetebakst.. (smaken, ikke mageondtet!) Boka du er fast inventar på kjøkkenet, blar i den så og si daglig! Takk for inspirasjon!;) God ettermiddag og kveld til deg og dine, Caroline;)
Til Stine og andre som vil bake med hvetemel 😀
Kanelsnegler:
50gr. Gjær
4dl melk
100 gr mykt smør ( smeltes ikke, ha myke biter oppi melken)
1dl sirup
1/4 ts salt
10-12 dl hvetemel
Fyll:
150 gr smør
1dl sukker
1 1/2 ss kanel
Røres sammen før man smører det over leika…
Ååå, namnamnamnamNAM – Det der så veldig godt ut! Er veldig svak for bakverk, hehe
Hmmm, sådu baker ut en og en snurr, ikke en alng pølse og så kutter de opp i pposjoner??
Skal prøve denne. De ser gode ut.
Så er trikset å ikke spise alle på en gaqng……
Nå har jeg lurt lenge på hvor det hvite fatet kommer fra? Eller om du kan lage en reportasje om små fat 😉
Det er fra Sia 🙂
Halleluja! Dette så godt ut! 😀 😀 Disse skal helt klart lages! Akkurat nuh! 😀 Tusen takk for fin oppskrift! <3
Ha en strålende kveld, skjønne du! <3
Disse så utrolig gode ut – elsker kanelboller. Syns du har så mange fine oppskrifte som jeg har veldig lyst til å prøve ut, men syns det er litt dumt at du bruker så mange ingredienser som ikke er så vanlige å ha i hus. Mener ikke noe stygt med dette og syns det er utrolig bra at du legger de ut og alt det, men kunne ønske du kunne lage noen med litt «vanligere» ingredienser… Har så lyst til å prøve ut så mye som du har lagt ut 🙂 Sånn so disse så veldig gode ut, men har nesten ingen av ingrediensene.. 🙁
Klem 🙂
Tusen takk for en flott oppskrift. Selv har vi akkurat startet på lavkarbo og gleder oss allerede til å smake på dette, de står i ovnen 🙂 Men vi har et spørsmål, deigen ble ikke like fast og fin som din. Er det noe vi burde tilsette mer av til neste gang for å få det perfekte resultatet? Ønsker deg en fin kveld!
Mer mel kanskje? 🙂
Deigen ble helt flytende, omtrent som pannekakerøre 🙁 Har tilsatt så mye ekstra mel at det blir for dumt… Er du sikker på at det ikke er noe feil med noen av målene, siden det er mange som har samme erfaringen? Jeg brukte kun mandelmel, ikke fettredusert.
Disse skal jeg prøve i morgen tidlig. Kanskje de faller i smak hos mine små. Takk som deler!
Hei. De så bare så gode ut. Må si du er flink altså:-) Men kan man bruke kokos sukker til denne? Har en hel pose igjen, og kan man bruke bare mandelmel?
Det kan du sikkert gjøre 🙂
de så gode ut, må prøve! Men hvordan redigerer du bildene dine?
i phtoshop 🙂
Hei, hvor mange karber er det i denne deigen/pr stk tror du? Kan regne det ut, men slipper det hvis noen andre vet? Takk!!
Hei! Er finmalte mandler det samme som mandelmel? Kjøpte en pose med finmalte mandler på helsebutikken iste, så håper jeg får brukt den! Også lurte jeg på om kokosmel er helt ‘most’ slik vanlig mel er, eller ser det ut som kokosmasse? Tusen takk for svar:)
Nei, det er ikke det samme, dessverre :/ Mandelmel trekker til seg mye mer væske enn malte mandler, det oppfører seg ganske annerledes i bakst. Jeg er ikke noe fan av kun malte mandler, men du kan jo prøve deg frem 🙂 Kokosmelet jeg har brukt er akkurat som mel, og ikke likt det «originale» koksmelet 🙂
Okei:) Brukte en blanding av kokosmel, malte mandler, hvetemel og grovt mel! De står i ovnen nå, så er spent på resultatet!
Håper det blir bra 🙂
Nydelige bilder og de så kjempe gode ut!
Jeg lurte bare på en ting, hvilket redigeringsprogram bruker du på bildene? Utrolig søtt må rosa rammer og hjerter! 😀
Elsker bloggen din!
Photoshop 🙂
Hva heter photoshop programmet? 😀
cs5 🙂
Åååh, det der så utrolig godt ut!! Passer jo perfekt til meg som elsker slikt bollemat og foretrekker en litt sunnere variant! Er bare veldig kjipt at det er så kompliserte ingredienser.. haha! Har sikkert ikke hørt om halvparten av ingrediensene tidligere! Kan du ikke bare komme bort en tur til meg med noen kanelsnurrer? <3<3 hadde gjort meg veeeldig glad ihvertfall!!
Hehe *stikkerbortom* 🙂
Kanskje bare meg dette, men disse smakte virkelig ikke godt. Kan ikke måle seg med kanelboller!
He, he, jeg må si meg enig dessverre… Jeg synes ikke det minnet om boller i det hele tatt, men kan være jeg ikke fikk det til…
Disse så bare himmelsk ut. Griffler hjem fra Sverigeturen er fortsatt min storfavoritt. Jeg lurte på hvordan disse ville blitt med stevia? Jeg syns i grunnen det er vanskelig å bruke det produkte. Og jeg registrerer at du oftest bruker sukrin. Er det en helsemessig vurderine eller rett og slett fordi du foretrekker sukrin fremfor stevia?
Rett og slett fordi jeg synes sukrin er lettere å bruke i bakst, ettersom det bokstavelig talt kan erstatte sukker 🙂
Lagde disse i går, og de var helt fantastisk gode! Jeg brukte yaconsirup i stedet for honning siden det var det jeg hadde hjemme. Tusen takk for oppskrift 🙂 Elsker oppskrift-onsdag <3
SÅ bra 😀
Klem!
Det der så utrolig herlig ut! Nå sitter jeg med mycoplasma lungebetennelse, og disse så ut som perfekt trøstemat 😉 Er det forresten noe man kan bytte ut mandelmelet med? Allergi nemlig..
Ellers vil jeg si at du ser helt nydelig ut, jeg hadde akkurat samme magefremgang som deg da jeg var gravid. Og jeg er ikke i nærheten av din form. Og litjpia min var sunn, frisk og flott selv om folk stusset på magemålet mitt de første månedene. Vær glad og stolt over at du kan være så frisk og flott også som gravid. Du er et godt forbilde Caroline 🙂 Ha en fin dag! 🙂
En spurte over her om hvor mange karbo det er i en slik snurr, men ingen svarte, dårlig synes jeg. Mange her er vel hekta på lavkarbo, eller tar jeg feil? Du som spiser lavkarbo vet det sikkert. Del det er du snill! 🙂
Nei, jeg teller ikke karbohydrater, men vet ut fra ingrediensene at det er helt innenfor mitt kosthold 🙂
Er det noen spesiell grunn til at du utelater gjær i oppskriftene dine?
Ingen spesiell grunn, men jeg har ingen erfaring med gjør + bakst med noe annet enn hvetemel, så det er derfor jeg unngår det. Prøvde å lage belgiske vafler (lchf) med gjør en gang, og det ble bare tull.
Takk for en kjekk blogg med gode oppskrifter og inspirasjon 🙂 Kjøper du produktene i helsekost eller bestiller du på nettet? I så fall hvor? Vet du har nevnt det før, men jeg har glemt det :/
Beklager! Nå så jeg at du hadde skrevet Funksjonell mat 🙂
Disse høres fantastisk gode ut. Men jeg er allergisk for honning… Er den veldig viktig, eller kan jeg bytte den ut med noe annet?
jeg ville prøvd yaconsirup 🙂
Takk for oppskrift! Elsker søtt, elsker sunt! MEN tåler ikke nøtter… Syns det er mandelmel i nesten alle sånne sunne varianter av kaker hver gang jeg skal teste det ut 🙁 Samme med frokostblandinger, proteinbarer og brød. Mister motet. Råd til de med nøtteallergi? 🙂 Som funker?
Ååå, takk for en super oppskrift! Prøvde disse nå ikveld, og de ble veldig gode! Jeg brukte kokosmel og mandelmel. Nyydelig god smak. Og det ble som du sa, en herlig duft av kanelsnurrer i hele huset 🙂
Gleder meg allerede til neste onsdag!
Har du noen aning om hvor mange kcal det er i en snurr sånn ca? Evt per 100g?
Krise her… Driver å lager disse nå faktisk, men deigen ble jo helt løs… 🙁 Går ikke å lGe pøls eller noenting… 🙁
SÅ merkelig :/ Har aldir opplevd at deigen ble løs 🙁 Har du fulgt den helt riktig (med smøret på slutten, NB) og brukt akkurat de samme ingrediensene? For da skal det jo ikke skje 🙂
Det samme opplevde jeg også! Helt umulig å jobbe med deigen. Og jeg fulgte oppskriften etter punkt og prikke. Ble bare flate kanelsnurrer hos meg, haha! Men smaken var jo fantastisk da, og det er jo det som teller til syvende og sist 😉
Jeg får lage en video på det en gang 🙂
Brukte du malte mandler eller mandelmel fra iherb? Tror ikke det fra iherb er fettredusert, merker i hvertfall at når jeg baker med det så blir deigen veldig løs. Nå lagde jeg disse med mandelmelet fra funksjonell mat og da ble deigen helt perfekt 🙂
De står i ovnen nå! Spent 😀
Lage pølse, kulle det stå..
Så gode kanelsnurrene var! 🙂
Einaste endring eg gjorde var og bytte ut sukrin med stevia, for det
var det eg hadde i skåpet, fungerte utan problem det 🙂
Du stråler om dagane, ha ei fin helg!
Tusen takk for oppskrift! 🙂
Så bra å høre 😀 Må lage disse igjen og igjen her også 😉
Good helg 🙂
Har et spørsmål mht. din matlaging (det er selvsagt mulig det er besvart tidligere). Har du noen grunnleggende ingrendienser der alltid står i kjøkkenskapet? Der andre kan ha hvetemel og sukker f.eks., hvilke produkter sørger du alltid for å ha tilgjengelig?
Jeg bruker oftere og oftere LCHF- og Paleo-oppskrifter, men x antall ganger har jeg vært tvunget til å løpe på butikken/Helsekost i siste liten fordi jeg mangler noe. Er riktig nok i en overgangsfase mht. kosthold, så det går seg nok til innkjøpsmessig, men en pekepinn ville vært fint.
Takk for inspirerende oppskrifter, de bidrar til sunnhet i studenthverdagen:)
https://fotballfrue.no/2012/09/23/must-i-skapet-for-deg-som-spiser-lchf/ 😀
ÅH, PERFEKT! Takk!
These look really delicious! Should try them 😉
[…] Oppskriften er fra […]
Vet du om man kan tilsette proteinpulver? Eller har det ikke noen hensikt fordi det kanskje blir en såpass liten mengde i hver snurr?
har ingen erfaring med det, dessverre :/
[…] Oppskriften er fra […]
Hei!
Lurer på om du vet ca. hvor mange karber det er i en bolle? Er i ketose, så er litt begrenset hva jeg kan spise. Men disse bollene så bare fantastiske ut!!
Lagde disse sist helg, både min mor, jeg og min venninne slukte alle 13 jeg fikk, på en kveld! 🙂 Det står 13 nye i ovnen nå, men denne gangen brukte jeg litt mer sukrin gold inni + litt «vanlig» sukrin, og 3 bittesmå 86% sjokoladebiter i hver! Prøvd det? Kan ikke vente til de er ferdige..:)
Tusen takk for oppskrift og inspirasjon! Ser fram til hver onsdag 🙂
Oooo, det blir sikkert veldig bra! Takk for tips 🙂
Klem!
Dette var jo kneike meg umulig! Blir bare ei stor røre!
Så synd du ikke fikk det til! Har fått tilbakemelding fra de fleste at dette går som smurt, så det har vel gått galt et sted :/ Håper du brukte det fettreduserte mandelmelet. Får lage en video på det en gang 🙂
Hei! 🙂 ca hvor mange dl er 40g mandelmel,
40g sesammel 40g kokosmel?
Takk for mange gode oppskrifter!!
Hei du: tips til deg. Du vil nok lykkes.
Lavkarbo brød
3dl lunka vann
Fiberhusk
Mandelmel
Sesammel
Finhakkede nøtter
Og andre typer mel.
1egg, romtemperert
1krm bakepulver
Klype salt
evt litt olje, men ikke nødvendig
rør ut vann og gjær i bolle. Ha i det tørre og tilsett egget. bland til en passe konsistens og ha i mer mel ved behov. La heve i ca en time. Ta bollen på huet over smurtt bakeplate og påse at den er litt jevn i formen. Stek på 180grader i ca 40minutter.
Lykke til.
PS. Mer mel enn nøtter er viktig og hevinga er viktig. Hvis ikke blir brødet bare tungt. Godt med litt krydder i brødet. 1ts basilikum er kjempegodt 😀
Annet tips til de som vil ha dem søtere, men nokså sunne, kan bruke sukker ikke sukrin. Kan evt vaniljekesam mager/ original gir en sødme uten så mange karbo 😀
[…] Dagens oppskrift er nemlig kanelsnurrer à la Fotballfrue!(Originaloppskriften finner du her.) […]
Dette så helt nydelig ut!! Gleder meg
til å prøve:) Jeg har ikke en vekt på
mitt kjøkken for tiden, så jeg lurer på;
vet du hvor mye disse ingrediensene
er i desiliter? Har prøvd å sjekke mange
omgjøringssider, men vanskelig å vite
hva det er jeg skal sammenligne med,
da det kun står vanlig vel, sukker osv.
på slike sider. Jeg tenkte jeg skulle lage
disse i ettermiddag, så krysser fingrene for
svar fra deg! 🙂
Ha en strålende dag!
Hei Caroline!
Er det mulig å droppe Sukrin gold i oppskriften? Har alle de andre ingrediensene 🙂
Da må du i så fall bruke sukrin i stedet 🙂
Hei!
Jeg har laget disse nå, og det ble bare helt nydelig på smak! 🙂 Bedre sent nn aldri, eler hva? hehe! Blir nok gjenntatt flere ganger hjemme hos oss denne oppskriften. En av de mange du har lagt ut 🙂 Jeg har funnet ut de siste årene at jeg er allergisk mot både det ene og det andre, og nesten gitt opp flere forsøk på diverse bakinger, for når gullerotkaken smaker prim er det ikke særlig stas! Men dette ble fantastisk, så jeg må bare få takke deg for at du legger ut slike oppskrifter! Virkelig! 🙂
Men til spørsmålet.. Jeg har ikke så veldig mye erfaring med sånne ingredienser enda, så vet du om det skal ha noen betydning for om de kan fryses ned? Synes det hadde vært så greit å hatt «på lur» til uventede gjester eller noe sånt. Håper på svar! 🙂
Lykkelig klem fra Miriam!
Hei Karoline!
Jeg er ganske ny på dette med lavkarbo, men tenkte at disse måtte jeg prøve. Og jeg satte i gang med stor iver og gledet meg til resultatet. Det ble så som så.. For det første klarte jeg ikke få de tynne og fine, for deigen bare revna og satte seg fast OVERALT. Så da lagde jeg de litt tykkere, noen som resulterte i et deigete resultat :/ Har du noen gode tips?
Klem fra Stine
Hey!
Could it be possible to have your healthy recipes in english or even in swedish?
It would be perfect to try these!:)
Hei Caroline,
Jeg elsker kanelsnurrene! Men jeg må være forsiktig med melkeprodukter pga intolleranse mot melkeprotein. Jeg kan fint bytte ut smøret med smør uten melk, men har du tips til hva jeg kan bruke i stedet for kesam? hilsen Isabella
Hei
Jeg er allergisk mot kokos, er det noe annet jeg kan bruke, som du vet om?
Uff, så fryktelig :O Dropp kokos og erstatt det med mandelmel, kanskje det går 🙂
Hei, jeg har prosjekt på skolen i media hvor jeg skal lage et magasin med temaet en sunnere hverdag. Kan jeg bruke oppskriftene og bildene dine fra disse innleggene?
https://carolinebergeriksen.no/2013/08/07/oppskrift-onsdag-kanelsnurrer-uten-sukker-og-hvetemel/#comments
https://carolinebergeriksen.no/2013/07/02/oppskrift-scones-til-frokost/
https://carolinebergeriksen.no/2014/09/17/oppskrift-onsdag-fylt-paprika/#comments
https://carolinebergeriksen.no/2014/10/01/ostegratinerte-gronnsaker-med-bacon/
Det går helt fint 🙂