Oppskrift-onsdag: Gazpacho som hovedrett

Gazpacho er enkelt og greit kald suppe, midt i blinken for varme sommerdager. Dette er kjent som forrett for veldig mange, men lager du den litt mektigere, som vanlig suppe, er det en utrolig deilig hovedrett. Ikke minst er den kjapp å lage, og det er gull i en travel hverdag. Til vanlig brukes ofte innmat av enten brød eller loff i en slik suppe, men jeg lager uten, og den blir ikke ødelagt av den grunn. Spør du meg, blir den desto bedre 🙂 Ved siden av laget jeg mine hjemmelagde middelhavskjeks, som ble en fantastisk kombinasjon til.

2 personer trenger: ♥ 4 fedd hvitløk ♥ hakket tomat på boks (jeg bruker hele, se bilde under) ♥ 1/2 rød chili ♥ 4 store tomater ♥ 1 dl. olivenolje ♥ 1 dl. kremfløte ♥ 2 sjalottløk ♥ 2 vårløk ♥ 2 røde paprika ♥ saften av 1 lime ♥ frisk koriander  ♥ salt og pepper

Jeg bruker asparges som tilbehør sammen med en klatt rømme i selve suppen. Anbefales! Aspargesen skal knekkes på det svakeste punktet nederst på stilken, før du bruker ostehøvelen helt nederst for å få av det hardeste skinnet. Kok opp lettsaltet vann og slipp aspargesen nedi vannet i ca. 1 minutt. Legg dem deretter i kaldt vann frem til servering, så holder de seg sprø.

Del opp grønnsakene og kjør det i en blender til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og koriander underveis.

Middelhavskjeks, ca. 10 store: ♥ 2 eggehvitter ♥ 1 ts. salt ♥ 1 ts. sukrin ♥ 2 ts. fiberhusk (kjøpes i helsekosten) ♥ 1 dl. mandelmel ♥ 1 dl. sesamfrø ♥ havsalt ♥ tørket timian

Bland alle ingrediensene i en bakebolle og rør til du får en skikkelig deig. Form til små kuler, og trykk disse ut på et stekebrett med bakepapir. Bruk fingrene til å presse kulene utover, her kan du lage kjeksen så store du bare vil. Ha en dråpe olivenolje på hver og en, og strø over en klype havsalt og timian. Kjeksen settes inn i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. De skal ikke stå for lenge, da har de lett for å bli altfor harde i ettertid. La kjeksen hvile i ca. 10 minutter etter steketiden.

Suppen serveres med asparges, en klatt rømme, kjeks og aioli. Du må gjerne lage aiolien selv, men den du får kjøpt fra Mills er ufattelig god om du har dårlig tid! Håper det smaker ♥

66 kommentarer

 1. Vilde Eriksen Fosheim

  Kan du ha en slag baby-spørsmålsrunde?:):)

  1. Fotballfrue

   Hvordan da tenker du? 🙂

   1. Dalana

    Hei!

    Som til dømes korleis de har tenkt å fordele permisjonen, sidan det emnet er så mykje omtalt i desse tider. Det verkar som du har tenkt å fortsette med jobben din, så det naturlege er vel kanskje at Lars Kristian tar mesteparten?

    Klem

   2. Lars-Kristian kan nok ikke ta ut noen form for foreldrepermisjon 😉 Jeg tipper jeg tar ut gradert permisjon. Hvilken prosentsats vet jeg ikke.

   3. Dalana

    Så trist! Kan eg spørre kvifor? Er det økonomisk begrunning (at arbeisgjevar ikkje vil betale differanse mellom vanleg løn og det ein får ifrå NAV og at det dermed er ulønsamt for dykk)? For han har no rett på dei 14 vekene (p.d.d. vi får sjå kva om skjer etter valet i haust) uansett, vel?

   4. Fordi det er slik de fungerer i fotballen 🙂 Jeg kan ikke ta x-antall uker permisjon fra trening og kamp. Jeg kan dog ta 4 uker etter sesongen i ferien min 🙂

 2. Gud, jeg forvekslet Gazpacho med carpaccio, ikke bra! he he

  1. Fotballfrue

   Hahaha, det er faktisk fort gjort 🙂

 3. har bare én ting å si: naaaaam!

 4. Nå skal ikke jeg være vanskelig, men det står fire store tomater i ingredienslista, også står det to store tomater på bildet? 🙂

  1. Fotballfrue

   Skrivefeil på bildet, det skal være 4 🙂

   1. Flott, takk 🙂

 5. MM – prøvde det på Månefestivalen, godt det ja! Men – varm er mye bedre! Sjekk oppskriften jeg har:-) Egg oppi er også veldig godt!

  1. Fotballfrue

   Gazpscho skal jo være kald 🙂 har en oppskrift ute på tomatsuppe, og da er egg en selvfølge 🙂

  2. Da er det jo ikke Gazpacho men tomatsuppe…

 6. Dette så utrolig godt ut 🙂 Lurer på hvordan du får bildene dine til å være så lyse? Syns det blir så utrolig fint. Redigerer du de eller er det kameraet ditt, eller hva? 🙂

  Klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Tar dem bare i vanlig dagslys 🙂

 7. Denne høres god ut! 🙂 Visste faktisk ikke at slik suppe skulle være kald!
  I dag skal jeg prøve å lage iskaffen din! Veit du forresten om det finnes flere smaker i de stevia dråpene? og har du evt. prøvd dem? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det finnes mange! Har alle sammen, jeg :p Favorittene er vanilje og kokos 😉

   1. Ja, det har du vel! Haha, ingen bombe at kokos var favoritten heller 😛 Har lyst til å prøve karamell kanskje, om det er å få tak i.

   2. Fotballfrue

    Ja, karamell finnes 😀 Perfekt i sjokoladekake etc. 🙂

    Klem!

 8. Mmmmm!! Dette blir middag til store og små i morgen!! :))

 9. Så flink du er! Ser fantastisk ut!
  Gled deg til å bli mamma, det er HELT fantastisk!!!!!

 10. Hi BeautifulCaroline. I sent a message to you on Facebook, please answer. I did not want to write about it in the comments, because it’s a little personal.

  1. Fotballfrue

   Hi sweetie! Can I ask where on facebook you sent this ? I don’t have access to my fanpage’s inbox, I am so sorry :/

 11. Hei, Caroline 🙂

  Jeg har blitt rådet av legen min om å lese litt om lavkarbo på grunn av sykdom. Jeg kan hverken spise sukker, noen typer mel (mandelmel går fint, i og med at det er laget av mandler), eller noe særlig stivelse, og da tenkte hun at det kunne være kjekt å ha et kosthold å gå etter for å finne oppskrifter og lignende.

  Jeg trener 30-60 minutter hver dag, ganske høy intensitet, bruker Jillian Michaels sine treningsvideoer på youtube.

  Det jeg er redd for er å gå opp i vekt. Jeg er normalvektig, og kunne ikke tenke meg å gå opp i vekt. Har ganske høy forbrenning, så går fort ned i vekt, men jeg vil helst være som jeg er. Har hørt om flere normalvektige som går både opp og ned i vekt, og lurer på hva du anbefaler? Jeg er også livredd for å få mer fett på kroppen, liker meg som jeg er. Kanskje du vet om en nettside jeg kan lese mer om lavkarbo?

  Håper alt er bra med dere og den lille i magen 🙂

  Klem

 12. Veronika

  Hei. Prøver igjen. Så veldig godt ut og må prøves. Men et spørsmål. Kan man bruke vanlig mel evt grovt. i de middelhavkjeksene istedet for fiberhusk og mandelmel?

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg dessverre ikke :/ evnt kan du male mandler og bruke det i stedet for mandelmel. Da trenger du dobbelt opp 🙂

 13. Hei <3
  jeg bare lurte på hva raske karbohydrater er?
  du vet den sjokoladefondanten som står i oppskriftsboka di? (hvor mange grader skal den stå på, og hvor lenge, hvor mange fondanter blir det)
  har oppskriften med har mistet boka, og husker bare oppskriften i hodet? et lite problem…

 14. Gazpaco är verkligen otroligt fräscht och gott på sommaren och perfekt spamat!

  Tack för receptet.

  Hälsar Lödder

 15. Ingeborg S.

  Nam, så nydelig ut. Må prøves ut en dag! Har forresten prøvd den oppskriften din med laks og chevreost som var fantastisk nydelig! Da jeg skulle lage den for andre gang hadde de ikke osten på butikken, så da gikk jeg for blåmuggost i stedet, og det var faktisk om jeg får si det selv nesten enda bedre! Det må du også prøve ut 🙂

  Gratulerer med graviditeten forresten!

  1. Fotballfrue

   Det skal jeg prøve ut straks jeg har født 😉

   Klemmer .)

 16. Gazpacho er skikkelig godt! Perfekt både til lønsj og middag:)

  Suppa skal vel egentlig lages uten kremfløte. Det synes jeg også er det beste. Men, fordelen med å være voksen er jo å lage maten slik man selv ønsker det:)
  En liten klunk sherryeddik er helt supert å ha i suppa. Gir en ekstra liten piff. Finhakka paprika og agurk er godt å ha i suppa ved servering, så får man litt tyggemotstand:)

  1. Fotballfrue

   Fløte må til for at vi skal bli mette ettersom vi dropper loffen, det er derfor jeg bruker det i den, i tillegg får den en mye rundere smak 🙂 Men ja, paprika ved servering er nok veldig godt, er ike så fan av agurk 😉

 17. Christine

  Er det 4 hele tomater OG tomater på boks? Forsto det sån i oppskriften! 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

 18. Silje Kristin

  Åå, så utrolig godt ut! Jeg lurte på om du skal se på når Lars-Kristian skal spille mot Viking?:). .

  1. Fotballfrue

   Ja, det regner jeg med 🙂

 19. hei!
  jeg har lenge tenkt å spørre om hvordan du klarer å være så full av energi, positiv, smilende hele tiden? Jeg vil virkelig ha oppskriften 😉 Litt hjelper du til allerede, bare å gå inn hit så blir man jo glad og «svevende». Din fremtoning, humør og glade vesen smitter over på meg ikke tvil om det 🙂

  kan du ikke skrive et innlegg om nettop dette, hva motiverer deg når ting er litt tyngre, hvordan se positiv lell om ting kan være litt vanskelig. Hvordan du klarer å snu ting til det bedre? Alle har vi vel en tung dag av og til. Eller om ikke; hva gjør du for å være så glad, lykkelig, smilende, i godt humør, overskudd osv? 🙂

 20. Jeanette

  må prøve kjeksene en dag! De ser så gode ut

  1. Fotballfrue

   De er såå gode 😀 Kjempegodt med ost på også 🙂

 21. Hei igjen
  En annen ting

  Har vært på Rhodos i 2 uker etter at jeg har kommet hjem begynner jeg å flasse på bena, scrubber 2 dager i uken og smører meg med fuktighetskrem/ olje samt Burt’s Bess produkter som du anbefalte Jeg smører og smører bena og armene men blir like tørr etter noen timer.
  Har du noen flere gode produkter jeg kan bruke.Hva med Omega eller vitapro ???

  1. Fotballfrue

   Omega er alltid bra å ta som et kosttilskudd, det gjør jeg selv 🙂 Du skrev for en tid tilbake at disse produktene hjalp deg? Sikker på det ikke bare er solen som har brent deg litt så fargen må forsvinne før du blir kvitt flassingen?

   🙂

 22. Fuktighetskrem/olje er fra Ole Henriksen

 23. Det så godt ut! Spesielt kjeksene dine 🙂

 24. For en nydelig rett!! Den skal prøves. Jeg lurer bare på om du har noen småtips til snack on the go til meg? Jeg har alltid trent mye og spist vanlig norsk husmannskost med brød,poteter osv. Jeg har alltid hatt veldig mye energi. For ca fire uker siden så bestemte jeg meg for å prøve low carb kosthold. Og energnivået har steget mange hakk:) Jeg har mer stabilt blodsukker, er lenger mett og får aldri craving etter noe søtt. Så jeg synes dette er supert:) Men jeg er veldig mye på farten med jobb og tre unger unger 4 år ( bare gled deg, det er så utrolig koselig:) . Jeg sliter litt med mat som jeg kan ha liggende i veske og bare få i meg. Nøtter er jo greit, og små salater, men hvordan er det med produkter som skyr og disse adkinsen barene? Er det bedre enn en banan?

  Jeg spiser veldig mye bær, men hvordan er det med frukter? Hva slags frukter spiser du og hva slags frukter er «greit»?

  Takk for en super blogg, du er en stor inspirasjon:) Jeg elsker at du trener, og det er heller ingen hindring med barn. Jeg jogget 11 km igår med to i joggevogn som sov og en som syklet selv:)

  1. Fotballfrue

   Du kan fint spise en Atkins i ny og ne, og skyr også 🙂 Et eple om dagen spiser jeg selv, og det er jo så godt! Ingen fare det heller, hold deg til 3 grønnsaker og 2 frukt, så er du safe 🙂

   Så flink du er, forresten! En fryd å lese 🙂

   Klem!

 25. Det er som skriver det kan være at jeg har brent meg litt men synes det et rart det skjer på bena og armene. Det er 3 uker siden jeg kom hjem.
  Vi får avvente å se

 26. Produktene du anbefalte hjelper men stusser bare over at det er 3 uker siden jeg kom hjem. Vi får avvente så skal jeg gi deg en tilbakemelding ok??

  1. Fotballfrue

   Gjør det 🙂

 27. Hei! 🙂
  Jeg laget denne retten i dag, og det var sååå godt! Og veldig mettende. Men det aller beste var all den gode lukten mens jeg holdt på. Åh, Herre! 😀 Mannen min da han kom hjem: «Åh! Her lukter det godt!»
  Takk for god oppskrift!
  Har ikke fått sagt det enda, men gratulerer så mye med graviditeten <3 Du stråler! (Hørt det før?;) Selv venter vi en liten gutt om 3-4 uker <3 Stas!

  1. Fotballfrue

   Så stas å høre 😀 Og tusen takk <3 Masse lykke til de siste ukene <3

   1. Marion

    Takk for det! 🙂

 28. mammatil2

  Hei! Takk for oppskrift! Tips: svi av paprikaskinnet først, slik at det blir helt svart. La det ligge og kjøle seg ned og skrap av det brente. Så har plutselig paprikaen fått en nydelig søtlig smak som gir en fin dybde til suppen. Lykke til videre med graviditeten, du er superflott!

 29. Michelle

  nam, dette så kjempe deilig ut! Takk for oppskriften 🙂

 30. Yum! Looks scrumptious and very healthy!:)

 31. Kristine

  Hei flotte kvinne! Vi fikk gaspacho til forrett da vi var på besøk i går, sammentreff! De hadde laget en variant med vannmelon og ingefær, det var en frisk og spennende vri. Tusen takk for inspirasjon og glede! Du gjør mye for
  mange

  1. Fotballfrue

   Takk for tips, høres deilig ut 🙂

   Klemmer!

 32. jannicke

  nam de middelhavskjeksene ser helt nydelig ut. Akkurat det jeg trengte idag 🙂
  Lykke til videre i svangerskapet ditt.

  1. Fotballfrue

   De er så goode 😀 MÅ LAGES!

   Klem 🙂

 33. Skal prøves! 🙂 Men er det mulig å bytte ut fløten med enten vann eller melk?

 34. Dette skal eg lage imorgo, men såg at eg var
  tom for fiberhusk og eg bur meir øde enn deg som
  bur i Siljan 🙂 Veit du om ein erstatning som ikkje
  er så halvgale, tenkte litt på grovt mel eller
  kokosmel?

 35. Suppen og kjeksen ser deilig ut:) Og hurra for kjøttfrie middagsalternativ!! :)))

 36. Ah, denne er sååå god :)))) Skjønt jeg har et fedd hvitløk som jeg synes holder, hehe. Og kjeksene til, yumyum!

 37. Elisabeth

  Til kjeksene.. Er mandelmel noe du må kjøpe eller går det å bruke mandler som man maler fint med stavmikser? De hørtes veldig gode ut! En god «avveksling» fra hjemmelagde knekkebrød som jeg vanligvis knasker på;-) takk for en fin blogg!!

  1. Fotballfrue

   Det kan du helt sikkert gjøre, men da må du halvere mengden ettersom mandelmel trekker til seg mye mer væske enn malte mandler 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *