Etter trening: Vaniljelatte Iskaffe

God morgen, dere! Jeg var nettopp på vei ut døren til jordmorkontroll, 23 uker i dag, noe som betyr at jeg i morgen går inn i graviditetsuke 24 allerede – hjelp! Tiden går fort, men den må gjerne gå enda fortere. . Her er ukens treningsøkt nummer to gjennomført, har kjørt intervaller og rolig jogg om hverandre på morgenkvisten, tilsammen 5 kilometer. Vil ikke dra på for mye fart i dragene, så jeg har heller på en god oppoverbakke og blir minst like sliten av det, men pulsen kommer liksom ikke like høyt, det er mer styrken i beina som får gjennomgå. Dette var dagens første økt av to, for i kveld skal jeg få lagt inn litt styrke om jeg rekker, håper det lar seg gjøre.

Lagde meg en fantastisk sak inspirert av min favoritt Vanilla Latte fra Starbucks til etter trening i dag, og denne oppskriften MÅ jeg dele med dere, ettersom jeg kunne drukket meg ihjel på den! Dette er ikke en varm variant, så den blir mer som en slags vanilje-iskaffe.

Du trenger: ♥ 5 isbiter ♥ 2 dl. soyamelk ♥ 2 store ss. vaniljekesam ♥ 1 dobbel espresso ♥ noen dråper stevia vanilje

Ha isbitene i en blender først og knus dem. Tilsett deretter soyamelk, vaniljekesam, steviadråper og tilslutt den doble espressoen som skal være avkjølt. Bland godt, hell i glasset og forvered deg på ren fest i munnen. NAM!

Lag den, kos deg og ha en fantastisk dag ♥ Og ja, jeg hadde forresten sett feil på kalenderen og skal ikke til jordmor før på torsdag, så plutselig fikk jeg litt god tid. Noen ganger kan vel graviditetståka være kjekk å ha 🙂

227 kommentarer

 1. Mmmm ! Ser veldig godt ut, er stor fan av vanilla latten på Starbucks så vil veldig gjerne prøve denne. Men jeg har melkeallergi, så jeg bruker soyamelk i veldig mye. Men den vaniljekesamen, finnes den laktosefri ? 🙂
  Du ser helt strålende ut ! You go girl !!! 🙂
  Ha en fortsatt fin dag, fine deg ! <3
  Klemmer !

  1. Fotballfrue

   Håper den faller i smak 🙂 Jeg har ikke sett en laktosefri variant, men jeg har heller ikke sett etter det. Det burde jo absolutt finnes 🙂

   Klemmer!

  2. Hvis du har «tilgang» til Sverige, anbefaler jeg deg å ta en titt i de laktosefrie avdelingene der. Masse digg, som laktosefri cottage cheese ++ 🙂

 2. Ååå dette hørtes godt ut! Det skal jeg prøve 🙂

 3. Karoline

  Hehe, vil tro de som klager på for lange setninger ikke hang heeelt med i norsktimene selv :p
  Skriv som det passer deg, Caroline! Er ikke vanskelig å se at du er utdannet journalist 😉

  Ønsker deg en fin dag 🙂 klemmer

  1. Fotballfrue

   Ha en strålende dag, søte deg <3

 4. Liker bloggen din, men noen ganger er kommentarfeltet nesten mer underholdende! 🙂

  Vil anbefale en bok; trening for kule mager av Jill Jahrman. Apropos trening og graviditet.

  Gleder meg til innlegg om hvordan du lagde babygymmen! 🙂

  1. Fotballfrue

   Den har jeg hørt om! Skal sjekke den ut 🙂

   Klem!

 5. Hei
  Jeg lurte på om du begrenser deg ifht puls når du trener intervaller? Sist jeg var gravid lest jeg at man bør holde seg under 80%, men nå ha jeg lest 70%. Det er jo veldig lite, og begrenser treningen veldig. Kjedelig! Har du noen gode kilder til info om dette som du kunne tenke deg å dele? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, som jeg skriver i teksten, så gjør jeg det. Har lest det samme som deg, 80 og ikke 70, uten at jeg vet om det stemmer, men tenker at det er greit å holde jevnt tempo og ikke presse seg i denne perioden 🙂

 6. Glede meg t å fylla de siste 16 graviditetsukene dine, spennane
  å lesa om andre sine graviditeter 🙂 stå på 🙂

 7. Hei Caroline..
  Du har sikkert skrevet om dette før på bloggen din, men jeg lurer på hvor får jeg kjøpt disse steviadråpene? Helsekost?
  Ellers lykke til med graviditeten:)

  1. Fotballfrue

   Helsekosten eller funskjonellmat.no 🙂

 8. Coco-Roon

  Herlig! Selv satte jeg meg akkurat ned i godstolen med kaffe og en nyåpnede pakke Coco-Roons Brownie fra iherb, men da jeg skulle sette tenna i en bit så jeg tydelig noen hvite pelsdotter på den! Det må da være mugg :-/ de har jo lagt på posten en stund, men alikevel….har du opplevd det?

  1. Fotballfrue

   JA! Jeg skulle ha meg en da vi kom hjem fra ferie og de var jo blitt til hybelkaniner! Skikkelig trist, jeg hadde ikke hatt dem så lenge heller 🙁

 9. Jannike

  Åh, denne så virkelig god ut! Perfekt på en varm sommerdag som dette:) Jeg blir alltid så inspirert av å lese bloggen din, du er så flink! Litt utenfor tema, men jeg lurer på om du har en god sminkefjerner fra OH du vil anbefale? Har OH sin walnut complexion scrub, etter anbefaling fra deg her på bloggen, og denne er jeg blitt helt avhengig av. Den er fantastisk! Ellers ønsker jeg deg en strålende fin dag, vakre du! 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, den er så god! En favoritt her også 🙂 Jeg synes alle hans ansiktsrenser fungerer kjempebra som sminkefjerner, og er i tillegg veldig glad i serviettene, de er knallgode 🙂 Og lukter så godt!

   klem 🙂

 10. Caroline, tiden kommer til å fly! Husker jeg var så utålmodig:p ville bare se lille nurket, og tiden kunne ikke gå fort nok! Men plutselig var fødselen igang og nå er hun litt over 1 år, og jeg spør meg selv: hvor har tiden blitt av? Herlighet, det går så fort, enda fortere når man har fått barn!. Dere er så nydelige, du er virkelig den søteste og mest jordnære bloggeren jeg vet om<3 ønsker dere alt godt og masse lykke til. Er innom her flere ganger om dagen!. Stor klem <3

 11. Er det mulig? For en syk kommentar. Lyser sjalusi lang vei….. Helt utrolig hva enkelte bruker tiden sin på. Synes det skulle være unødvendig for deg Caroline og svare dette mennesket.

  1. Fotballfrue

   Vanligvis ville jeg ikke svart, men noe i meg i dag kunne ikke la være. Kanskje det er graviditeten :p

 12. Liker at du lager så gjennomførte innlegg, slik som bildet med ingrediensene for eksempel 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

 13. Persille

  HVA skjer med PIRKETE og NEGATIVE folk i kommentarfeltet? Alle dere er ute etter å ta EN person!! FY skam dere. OG på grunn av skrivefeil???? Er det mulig? Folk som dere får meg til å tenke på hvor glad jeg er i livet mitt <3

  Jeg tenker med en gang sjalusi. I mine øyne, som bloggleseren din, har du alt Caroline, og det fortjener du. Det fortjener alle, til og med dere raringer. Vær glad for andre, ikke driv å spy ut grønn gugge over kommentarfeltet. Det slår bare tilbake på dere selv.

  Hallelujah og god påske.

 14. Jeg synes du skriver vidunderligt 🙂 er ganske vist dansk, så forstår mig ikke på det norske sprogbrug eller norsk grammatik, men når jeg som dansker kan læse og forstå hvad du skriver- både korte og lange sætninger, så kan du kun være velskrivende 🙂 keep up the good work 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre 🙂

   Klem til Danmark <3

 15. I love this starbucks cup! xx

  http://www.danceonflour.com

 16. Karoline

  Hmm, nå har jeg lest igjennom alt. Jeg dør litt
  av det! Her snakker vi Misunnelse med stor
  M. Skrivefeil har du veldig lite av og ikke noe
  jeg legger merke til. De som skriver slikt,
  har ikke et godt liv. Må pirke å rakke
  ned på andre for å føle seg bedre. Håper
  de vokser opp!
  Du skriver godt , det er det ingen tvil om.

  Du kommer til å bli en fantastisk mor
  Caroline:).
  De hadde foresten litt ugle ting på jysk og en fin ugle lampe på kremmerhuset.

  Håper du ikke tar til deg noe av det tullet,
  etter den dagen her med slike kommentarer.
  Hadde jeg slettet bloggen. Jeg tåler mye,
  men det viser hvor sterk du er :).

  Lykke til i fremtiden!

 17. At en liten iskaffe kan skape slik debatt:-)

  Så koselig morgeninnlegg dette var, jeg liker så godt slike innlegg som dette her! Tar av meg hatten for kreativiteten din Caroline! Denne iskaffen så alldeles nydelig ut, gleder meg til å prøve å lage den.

  Tusen takk for at du deler oppskriften med deg!

 18. Hei 🙂 tror du det går fint å lage denne drikken med vanlig melk og bare sterk pulverkaffe? Og så vil jeg bare si at jeg elsker bloggen din, du har en perfekt utstråling og er superpen! Vet at du og LK kommer til å bli fantastiske foreldre! Er så gøy å få lov til å være med på denne fantastiske reisen deres ! 😀 klem fra meg <3

 19. Men herrefredda folkens! Hva skjer med manglende folkeskikk og oppdragelse? Konstruktiv kritikk er en ting, men kommentarene på dette innlegget tok jo bare kaka. For noen nek. Håper for din del (og regner med at dette er noe dere hsr trnkt nye igjrnnom) at du blir veldig restriktiv med hva du deler av mini-deg når hun kommer, for gjett om du kommer til å få høre alt du gjør «galt» som mamma også. :/ Kan live deg det er en stor nok påkjenning følelsesmessig å være nybakt mamma, uten hundrevis av idioter som påpeker alle småfeil.
  Håper du klarer å le av alle de dumme kommentarene! <3

 20. Sterke og varme ord! For meg er dette noe av det beste, vakreste og fineste du har skrevet etter å ha lest det meste siden høsten 2009.
  Har tenkt litt på hvordan du komme til å takle morsrollen og det å faktisk være mamma og ta vare på, og oppdra et barn. Etter å ha lest dette er jeg helt sikker på at denne babyen fra første stund kjenner at den blir elsket og alltid kan være trygg på det.

  Du stråler Caroline, tusen takk for at jeg også får oppleve litt av gleden du bærer på i disse tider. Nyt hvert sekund, for disse sekundene kommer du til å tenke tilbake på og savne, men samtidig ha som de beste minnene i ditt liv.

  Du bærer på et mirakel, et mirakel som kommer til å gjøre livet deres flottere, deiligere, vanskligere, artigere, slitsommere og gladere.
  Lykke til i tidene fremover til dere begge!

  Varme klemmer<3

 21. Kristin

  Hei! Jeg lurte på om det er noe annet man kan bruke i stedet for vaniljekesam, som blir omtrent like bra? Bor i Australia, så er ikke så heldig å ha kesam her…

 22. Jeg husker at jeg syntes tiden gikk så innmari sakte mens jeg var gravid, men når jeg så tilbake, så skulle jeg ønske jeg koste meg mer, slappet av og «nøt» tiden uten en liten krabat som trenger en 24/7 🙂 Finnes ikke noe mer fantastisk enn barn, men du skjønner hva jeg mener 🙂 Takk for oppskriften, den skal jeg prøve! Ha en fin dag 🙂

 23. Ingvild

  Hei!
  Jeg har også Dolce Gusto kaffemaskinen, og ble veldig gira på å teste ut denne oppskriften! Når du sier en dobbel espresso lager du to omganger av espresso intenso, eller bruker du bare en? Tenkte på at den heter intenso, og kanskje derfor regnes som en dobbel shot? Har aldri vært borte i denne kapselen, så spent på svar! 🙂

  1. Fotballfrue

   med dobbel mener jeg 2 hakk / streker på maskinen 🙂

   1. ingvild

    aah, tusen takk!

 24. Sikker på at du er gravid?:-) (Ser ikke noe mage)

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg bare later som.

 25. Uhm det lyder lækkert og ser rigtig indbydende ud! Jeg kender dog ikke «Vanilje Kesam» (jeg tror ikke vi har det i Danmark) – gad vide om vi har noget tilsvarende; det må jeg have undersøgt (-:

 26. Ser kjempe godt ut og vil gjerne prøve selv, men jeg finner ikke stevia vanilje. Hvilke butikk får du kjøpt det på i Oslo?

  1. Fotballfrue

   Jeg bor jo i Skien, så i Oslo vet jeg ikke, men vil tro helsekosten har det 🙂 Ellers kan du bestille online 🙂

   Klem!

 27. Virker veldig godt men pass på koffeininntaket i svangerskapet 🙂

  Babyen deres blir nok nydelig 🙂

 28. Julianne

  Heei! Jeg har ikke samme kaffemaskin som deg, jeg har en fra tassimo. Vet du hvor mye jeg skal ta da? og kan jeg bruke helmelk i stedet for soyamelk. Jeg så på den gamle oppskriften din når jeg kjøpte inn varer:(

  1. Fotballfrue

   Hvilken oppskrift sikter du til når du sier den gamle? Du kan helt fint bruke helmelk, jeg tror bare ikke at det vil bli en like god smak 🙂 Bre lag en dobbel espresso ut fra din egen maskin 🙂

   1. Julianne

    Med den gamle mente jeg en oppskrift som du skrev en gang i 2012:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *