Oppskrift-onsdag: Low Carb Kyllingwrap

I går ble det en lettvint løsning på middagen, vi har planlagt å grille resten av uken, så jeg tenkte å ikkk grille i går, og smalt sammen noen kyllingwraps. Selve lompene har jeg laget tidligere til andre ting som for eksempel taco, disse er veldig enkle, smaker så og si ingenting, og er derfor en perfekt løsning til wrap. For dem som ikke spiser lavkarbo er det sikkert greit å ha de tradisjonelle lompene, ettersom disse vi lager kan smake noe egg, men dette er ikke en dominerende smak, så for oss gjør det ingenting. Likevel kan det jo være greit å si ifra, vet det er flere som ikke takler eggesmaken. Men som sagt, her er den veldig lite fremtredende 🙂

Wrap 4-5 store lomper: ♥ 4 egg ♥ 4. ss kremfløte ♥ salt og pepper

Slik gjør du: Pisk sammen egg og fløte, og smak til med salt og pepper. Ha godt med smør i stekepannen og hell passe mengde røre over i ganske varm panne (jeg brukte styrke 7 av 9). Stekes som en pannekake. Røren skal holde til ca. 5 lomper.

Kyllingfyll: ♥ 2 kyllingfileter ♥ 200 g. tyrkisk yoghurt ♥ hjemmelaget krydderblanding som du lager av ♥ 5 ts chilipulver ♥ 5 ts paprikapulver ♥3 ts hvitløkspulver ♥ 2 ts løkpulver ♥ 4 ts spisskummin ♥ 2 ts cayennepepper

Slik gjør du: Bland yoghurt og krydder godt, smak gjerne til underveis, det kan være at du trenger mer av det ene eller andre, og det er ikke sikkert du trenger å bruke alt krydderet. Hell yoghurtblandingen over kyllingfileten som du har skåret i strimler, og stek i ovnen på 200 grader i 15 minutter. 

Ved siden av dette har du de grønnsakene du selv ønsker. Hos oss ble det spisspaprika, vårløk og ruccola. Sikkert godt med feta eller soltørket tomat også 🙂

Dressing til bunnen: ♥ 1/2 beger seterrømme ♥ 2-3 ss. pesto.

Pestoen kan du selvsagt også lage selv om du vil det, men jeg synes denne fra Barilla er helt sinnsykt god! Rømme og pesto blandes og smøres utover lompen før du legger på grønnsaker, kylling og wraper den sammen.

Du trenger ikke nødvendigvis noe ved siden av, men jeg hadde lyst på noe sommerlig og friskt til det sterke og krydrete, så det ble en enkel salat.

Sommersalat: ♥ mango ♥ jordbær ♥ bladspinat ♥ 1 lime ♥ salt og pepper

Slik gjør du: Skjær opp bladspinat, mango og jordbær. Skvis over saften av en halv lime og smak til med litt salt og pepper. Veldig friskt og godt som tilbehør.

Sprett gjerne korken av en Corona ved siden av dersom du har mulighet til det, og ikke er … for eksempel gravid *kremt* Wrap er jo meksikansk, så Lars-Kristian mente at en Corona ved siden av var obligatorisk 🙂 Håper det smaker!

64 kommentarer

 1. Oi det så digg ut.. Vann i munnen her!!

 2. NAM, perfekt når jeg sitter her å er fysen på noe, i studiene. Løper ned til butikken med en gang, for å kjøper ingredienser 🙂

 3. Å det så bare SÅ godt ut!!! Det er ingen tvil om at dette skal lages en av de nærmeste sommerdagene. Jeg har vært litt matlei i denne varmen (kan ikke huske sist vi hadde slikt sommervær her på vestlandet), så dette var veldig fin og lett sommermat:-)

  Nydelige bilder fra Paris!

  Ha en fin dag!

  Klem.

 4. Hans Erik

  Hei, jeg har flere ganger sendt inn spm om hvorfor du fokuserer så på det ytre og ser ut til å være avhengig av tilbakemelding hele tiden, men ser ut som at du sletter meg???!!!

  1. Du har aldri lagt igjen en kommentar før, da har den i så fall havnet i spam.

   Bloggen har et stort fokus på det ytre, det er jeg enig i, men den handler også mye om helse, som ikke har så mye med det ytre å gjøre 🙂 Jeg blogger ikke for å dele dype tanker eller personlige meninger om saker av mer alvorlig karakter. Jeg skjønner ikke helt hva du mener med å være avhengig av tilbakemeldinger? Når du legger mye arbeid ned i et produkt så er det hyggelig med konstruktive tilbakemeldinger.

 5. Egg, kremfløte og salt/pepper? Hos oss kaller vi det omelett

  1. Fotballfrue

   Det er jo nettopp det jeg skriver, for å slippe slike kommentarer 🙂 Når det er sagt kunne aldri dette kalles en omelett her hos oss, noe så kjedelig!

   1. Hot tip om man ikke liker eggesmaken: bare lag lompene med kun eggehvite, mye av eggesmaken sitter i plommen. Da faar man en mindre eggete lompe (dessverre med mye mindre fettinnhold ogsaa). Lompene til Caroline (minus kremfloeten) er standard wrap i Kampala, Uganda, der de fyller den med hva de maatte ha den dagen; salat, avocado, kylling osv under det herlige navnet Rollex 🙂 Kjempedigg, derfor tror jeg nok denne oppskriften ogsaa er kjempedigg! Proeves paa lordag!

   2. Fotballfrue

    Genialt, takk for tips 😀

   3. Sølvi

    Amen til det. Omelett er myyyyyyyyyyye mer enn som så!

 6. Nam!!! Å, jeg ble vel sulten nå!!

 7. Dette ser jammen meg godt ut. Skal prøve ut dette! Takk for oppskriften, du inspirerer veldig Caroline

  1. Fotballfrue

   Bare hyggelig, søte du 🙂

 8. Garantert noen tror du drikker den coronaen også… hehe.. just saying.. 😛

 9. Nikoline

  Hei!
  Så utrolig godt ut 🙂

  Lurer på en ting. Familien og jeg befinner oss på den franske rivieraen og hadde tenkt oss en tur innom Cannes. Har du noen shoppingtips?

  Ha en strålende dag videre! 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, det er bare å tusle gjennom rue d’antibes, så finner du alt du trenger der 😀 Designerbutikkene ligger på rad og rekke i gaten foran denne, helt nede ved havnen. Go crazy!

   Klem 🙂

 10. Natalie

  Dette så utrolig godt ut!! Skal virkelig prøves 🙂 Men ja det var noe jeg funderte litt over, drikker du alkohol når du er gravid?

  1. Fotballfrue

   Hvorfor i alle dager funderer du over dette?

   1. Sikkert siden det er en Corona med på øverste bildet 🙂

   2. Fotballfrue

    Men. . da er det smart å lese teksten og også å bruke hodet 😉

 11. Så god ut 🙂 du har så mange flotte skåler og utstyr. tar du de i oppvaskmaskinen? tenker på dekoren. Fine altså 🙂

  1. Fotballfrue

   De går i maskinen 🙂

 12. ;) ugler!

  Hei. Tenkte jeg skulle tipse deg om at på living har de fått inn mye fint baby utstyr med ugle motiv. Du burde ta deg rn tur dit :)livk

 13. Mmm, dette så utrolig godt ut!

 14. Wow, this looks amazing! Thanks for posting this recipe. I have been looking for a tortilla substitute recipe! <3

 15. Michelle

  det så helt sykt godt ut alt sammen! Skal virkelig prøve dette en dag snart 🙂

 16. Hei Caroline:)
  Jeg skal på gardeball den 10.august,
  men mangler fortsatt kjole. Har sett meg ut
  en på onlineformals, og lurer på hvor
  lang leveringstid de har? Tror du jeg rekker
  å få den i god tid før den 10.? 🙂

 17. Dette så veldig godt ut! Skal prøves i kveld, gleder meg 🙂

 18. Nam, det så veldig godt ut 🙂 må prøve å lage den retten en dag.
  Har du noen god shampoo og balsam å anbefale som er uten parabener og som man får mykt hår av ?
  Ha en super dag 🙂

 19. Er det greit for deg å gå på lavkarbo når du er gravid? Blir ikke det feil kost for barnet? Jeg vet ikke , så jeg bare spør. Regner med Lars Kristian kommenterer her… Håper ikke du blir sint. Ser du reagerer ganske hardt på kommentarer du ikke liker fortiden :).

  1. Det er uproblematisk 🙂 Hva mener du er riktig kost for barnet?

   Synes ikke jeg reagerer spesielt hardt. 99 prosent av alle kommentarer som kommer er hyggelige, de få negative som kommer får de svarene de fortjener, men forsøker å svare disse relativt hyggelig også 🙂

   1. Er ikke lavkarbo basert på høyt fett inntak? Barnet tar jo til seg det du spiser, selvom det ikke er mye. Men…
    Jeg har vært gravid og på den tiden ble jeg frarådet lavkarbo … Så jeg lurte på om de er feil?!

   2. Lavkarbo er basert på et høyere fettinntak, ikke nødvendigvis høyt.

    Årsaken til at man råder gravide til å spise magert er basert på at man tror at mye fett øker risiko for overvekt. Som man har sett de siste årene, med lavkarbobølgen, så stemmer ikke nøvendigvis det.

    Barnet tar til seg den næringen som finnes i blodet, dvs glukose, proteiner og fett 🙂

 20. Det såg veldig godt, vil gjerne prøve det
  E det mulig å bruke noke anna enn tyrkisk youghurt?

  1. Fotballfrue

   Yoghurt naturell for eks. 🙂

 21. Denne skal virkelig testes ut! Du er så flink til å dele herlig mat. Har bakt lavkarbobollene du la ut for leeeenge siden kjempemange ganger, og de blir perfekte hver eneste gang 🙂

 22. Hei,lest bloggen din lenge nå men hva med mat uten egg?

  1. Bruker stort sett bare egg i bakeoppskrifter, og det er jo ganske normalt 🙂

 23. Hei 🙂 håper alt står bra til med dere!:-D
  Jeg lurte på om den lille jenten deres skal spise lavkarbo mat eller om hun får «vanlig mat»? Sikkert mange som lurer på det samme så tror du at du kunne laget et innlegg ang dette?:-) lykke til videre i den fine tiden dere har imøte 😉

  1. Hun skal få mat laget fra bunnen av, og smake på alle mulige råvarer 🙂 Kan lese mer om det her; https://fotballfrue.no/2012/09/29/barn-og-kosthold/

   1. christie

    Nettopp,Caroline, mat laget fra bunnen av,det er ikke mange småttiser som er så heldige. Deres lille barn blir spart for unødvendig sukker,salt og kunstige tilsetningstoffer,men dere kommer likevel til å måtte forsvare valget deres,for dere gir jo barnet «lavkarbo»! *rister på hodet*

   2. Sølvi

    Jeg tror lille frøken Berg Eriksen vil få det veldig bra i matveien, jeg. «Selv på lavkarbo» får den lille vesentlig bedre mat, kosthold og matvaner enn veldig mange andre barn her i landet! For ikke å snakke om hvor fort det går å lage «skikkelig» mat i steden for halvfabrikata! Tenk om folk hadde giddet å bruke tiden på å planlegge litt, i steden for å kritisere andres vaner.

    *rister på hodet sammen med Christie*

 24. Juliane

  Du er flott og inspirerende!! Ikke noe å si på det! Ha en fin kveld :-))

 25. nom nom, looks delish!

 26. Hi Caroline! Oh yum yum, it looks very tasty, I’d love to eat now, hopefully lunch time is near!:) Kisses!

 27. Hei!

  Et annet tips er å bruke ost som wraps.
  Dersom man tar fire skiver Norwegia (De som er ferdig skivet) på et bakepapir i mikroen.
  Ta gjerne på noe Hvitløkspulver eller annen smakstilsetning. 750w i 3-4 minutt til de slutter og boble.

  Ta ut bakepapiret å legg på ønsket fyll.
  Rull den så sammen å vent til den stivner (Evt. spis den mens den er seig).

  NB!
  Dette blir et «stiv» wrap dersom du lar den kjøle av, men veeeeldig godt 🙂

  1. Fotballfrue

   NAM 😀

 28. Er så mange dom henger seg opp i at dere skal gi barnet den maten dere spiser. Sunn mat laget fra bunn av kan da ikke skade mer enn ferdigmat. Syntes barnet er heldig som vokser opp med dette. I mine øyne er det bare positivt og er noe jeg skulle ønske jeg vokste opp med! =)

 29. Syns du virker så negativ i kommentarfeltet for tiden.. Jeg er stor fan av deg, noe jeg har fortalt deg før, men når du er så negativ er det ikke noe koselig å lese kommentar feltet ditt. Jeg sier det bare for å gjøre deg klar over det, ikke noe annet. Jeg er fortsatt fan, men tør snart ikke kommentere i frykt for å få noe slengt tilbake! Ellers syns jeg du er flink, Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg svarer alle så hyggelig jeg bare kan 🙂 Vil du utdype hvor jeg er negativ eller hva jeg har skrevet for at du har fått dette inntrykket? Jeg gikk nettopp gjennom 200 kommentarer fra meg selv til leserne, og kan ikke se hva du mener 🙁

   1. Jo, det er ofte dette når folk kanskje spør om noe du har skrevet i innlegget (skjønner det blir veldig mye), og angående lavkarbo og lille jenta di! Jeg syns du er helt fantastisk flink, og svarer mange lesere hver eneste da! Du er en av de få bloggerne som svarer leserne og det er veldig bra. Og det er jo heller ikke usunt for babyen at du spiser lavkarbo. Jeg vet ikke, men det er vel kanskje spørsmål som blir gjentatt du er litt negativ til (og jeg er jo ikke blogger, og kan kanskje ikke forstå hvor plagsomt det kan være). Mente det virkelig ikke slemt!!! 🙂 Er utrolig stor fan, og digger deg! Og ikke minst har jeg ffaktisk LSKdrakta til mannen din fra den tid han var gul 🙂
    Bare konstruktivt fra min side! Kanskje bare jeg som feiltolker svarene dine og, hvem vet 🙂

  2. Synes Caroline har vært superpositiv i kommentarfeltet den siste tiden. Helt utrolig å svare så hyggelig som det hun gjør, selv om enkelte kommentarer er negative 🙂

 30. Linda N

  Hei. Prøvde å lage disse i dag, beklager men det falt ikkke i smak. Det ble rett og slett omelette med kylling. :S
  Synes det er rart du sa det ikke smaker noe, når det smaker så «eggete». Men ser en som hadde en ide om å lage de av ferdiskivet norwegia ost. Skal prøve på det 🙂

  1. Fotballfrue

   Så leit at de ikke falt i smak :/ Jeg skriver jo at de ikke smaker noe særlig for oss og at jeg vet at mange er vare på denne smaken, så det er derfor jeg sa ifra på forhånd 🙂 Men ja, prøv med ost 🙂

 31. Dette så utrolig godt ut, og må prøves! Gleder meg masse til kommende innlegg om den lille jenta deres. Blir virkelig oppgitt over å lese hva enkelte mennesker orker å bruke tiden sin på, med tanke på kommentarene du får på mange av innleggene dine. Er sikker på du blir en fantastisk mamma! 🙂 Stor klem.

 32. Jeg syns det er så fint når du skriver om lavkarbo! Har mange venner som sier de driver med det, men bruker det egentlig bare som en unnskyldning for å proppe i seg med fett og salt. Som mellommåltid og snacks har jeg sett de spise skiver med smør og skjeer med dipp, fordi «så lege det ikke er karbohydrater er alt bra». Du er utrolig flink til å vise at man alltid trenger et variert og godt kosthold og at grønnsaker og fisk skal være en del av det også, ikke bare et stykke biff med en smørklatt. Det har vært så fint å kunne vise vennene mine til din blogg, og de fleste har innsett at det ikke holder å kutte ut en ting og at vips, så er man supersunn. Du er veldig flink til å skrive på en positiv og reflektert måte 🙂

 33. Hi Caroline! I love your blog so much! 🙂 I was wondering about this recipe and has a question as I live in the US. When you say 200? Is that 200 celcius? So that would be 400 Fahrenheit? I wanted to make this tonight and I am just checking! <3 Thanks so much! LOOOOVE all your recipes!! Congrats on your pregnancy! You look great!

  1. Fotballfrue

   Thank you so much, sweetie <3 Yes, it is 200 celcius 🙂

   Hugs!

 34. Hei 🙂 Veldig god oppskrift du la ut, og jeg har laget den noen ganger, men har et spørsmål. Tror du jeg kan bruke «fløten» til vita hjertego? Synes oppskriften er så god at jeg vil ikke ødelegge den med feil fløte 🙂

 35. Hei Caroline 🙂
  Har vært fast inventar her inne på bloggen din nå i over ett år, men aldri før kommentert! Vil bare si at bloggen din og du er helt fantastisk 🙂 For en inspirasjon du er! Har begynt på lavkarbo, og prøvd mange av oppskriftene dine, og de er like gode alle sammen. Ikveld blir det sjokoladekaken, og jeg gleder meg! Ha en strålende dag, og lykke til videre med siste del av graviditeten:-) gleder meg til å følge deg videre!!

 36. smakte jo omelett, ikke godt

 37. […] hentet inspirasjon fra fotballfrue sin “Low carb kyllingwrap” som dere kan finne her: https://fotballfrue.no/2013/07/24/oppskrift-onsdag-low-carb-kyllingwrap/Her er min versjon av wrappen. Den er til en […]

 38. Denne må jeg bare prøve, ser utrolig godt ut. Super fin blogg du har og utrolig flotte bilder 🙂 Hva slags filosofi har du rundt ditt kosthold? Har prøvd å lete på bloggen, men har ikke funnet noe. Vurderer lavkarbo selv, så er på jakt etter litt informasjon. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *