Oppskrift-onsdag: Grillspyd og lchf-foccacia

Jeg elsker grillmat om sommeren, det er så lettvint i tillegg til at du får nyte solen mens du både lager den og spiser den. Uslåelig kombo! I går handlet vi inn så mye til rekeaften at vi glemte vår egen middag, men heldigvis er skapet her aldri tomt, så jeg fikk laget noe av det vi hadde her. Resultatet ble grillspyd av svin sammen med foccaciabrød med aioli og helgrillet tomat som tilbehør. Kjempegodt! Både brødet og grillspydet krydret jeg med kjempedeilig havsalt og timian som mamma og pappa har plukket med seg fra Hellas, så det duftet helt fantastisk over både hus og hage da vi var i gang. Her får du oppskriftene ♥

Lavkarbo-foccacia: Denne oppskriften fant jeg på lchf-bloggen for noen år siden, og jeg har laget den oftere enn jeg kan huske siden. Noen endringer har det blitt underveis, jeg må blant annet ha soltørket tomat og oliven både i selve brødet og oppå. Smaker helt fantastisk!

Du trenger: ♥ 3 egg ♥ 75 gram philadelphiaost ♥ 1/2 dl. fløte ♥ 2 dl. sesamfrø ♥ 1 ss. fiberhusk ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 1 ts. salt ♥ 1 ss. sukrin ♥ olivenolje ♥ havsalt ♥ timian eller rosmarin ♥ oliven ♥ soltørkede tomater ♥ revet parmesanost

Slik gjør: Mal sesamfrøene i en blender. Tilsett egg, oss, fløte, bakepulver, salt og sukrin og bland godt. Til å blande dette bruker jeg Kitchenaid-maskinen min med vanlig visp. Tilsett etter hvert fiberhusken og bland videre. Hakk opp oliven og soltørket tomat, og tilsett ønsket mengde til deigen.

Hell den ferdige deigen over i en smurt brødform. Jeg smører den bare godt med meierismør. Toppes med litt olivenolje, timian eller ønsket krydder, soltærket tomat, oliven og revet parmesan.

Brødet stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter. I går stod mitt så lenge som 45 minutter, ettersom jeg ønsket en sprø skorpe på toppen.

Helgrillet tomat med squash, mozarella og pesto: ♥ 2 hele tomater ♥ 2 skiver squash ♥ 4 skiver mozarella ♥ 3-4 ts. pesto ♥ grillspyd

Du kan gjerne lage flere av disse! Ha dem på grillen oppå aluminiumsfolie til de er myke. Legges lagvis som på bildene under, bruk et grillspyd for å holde alt på plass.

Grillspyd: Her brukte jeg bare de vi hadde liggende, og det kan du gjøre også. Skulle gjerne hatt en god marinade, men det rakk jeg ikke. Kanskje noen har en oppskrift på en som er fort gjort? Del!

Jeg skar opp ♥ svinefilet ♥ rød paprika ♥ aromasopp ♥ squash

Toppet det hele med krydder fra Hellas, samme som jeg benyttet på foccaciabrødet. Ikke glem at når du bruker grillspyd av tre, kan det lønne seg å la dem ligge i vann en god stund før de taes i bruk, ettersom de fort kan ta fyr.

Quote Lars-Kristian: Grilling handler ikke om tid, men om følelser.

Haha! Dauer. Han mente jeg måtte sitere ham på denne, ettersom han er grillkongen med stor K og aldri har grillet i stykker noe som helst. Så ta både kjøtt og grønnsaker på feelingen (men aldri for lenge) så blir det så bra! Vel bekomme ♥

47 kommentarer

 1. Et lite tips, bruk to grillspyd på hver sin utkant i stede for et på midten , så ruller ikke kjøttet seg når du skal snu de 😀

 2. Tomatene så veldig gode ut. D må prøves. Vi bruker å lage marinade av olje og d krydret vi har i skapet. Blir alltid godt. F.eks. paprikakrydder, pizzakrydder, salt, pepper og hvitløk og urter. En dash av alt.

 3. Dette så nydelig ut 🙂
  Sjekk ut denne linken, http://www.kidsparadise.no/index.php?cPath=74 , her har de en del ugle utstyr til baby/barn 🙂
  Ha en flott dag, hilsen fra Bodø 🙂

 4. For å unngå svarte grillspyd og at det kan ta fyr i de, så er det lurt å legge de i vann en stund før de fylles og legges på grillen 😉

  1. Fotballfrue

   Det har jeg skrevet i teksten også 🙂

 5. Kunne det vært et tips å legge ved innhold i rettene du lager? ganske praktisk enten du teller kalorier, fett eller karbohydrater 🙂 dessuten kan det jo være en måte å gjøre innleggene anderledes enn andres 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg holder virkelig ikke oversikten over slike ting :/

 6. vildegard

  Ser deilige ut! Og så enkelt! 🙂

  Bare lurer, hvordan takler du sjalusien? For du må jo oppleve vannvittig mye sjalusi?
  Jeg takler sjalusi dårlig, og hver gang jeg opplever at noen er sure eller irriterte på meg, så krymper jeg liksom sammen…og jeg tør ikke lenger å vise hvem jeg er, eller å vise hva jeg kan.
  Skjuler alt og har næmest utslettet meg selv. Føler jeg har sluttet å leve, og er veldig deprimert. Orker ikke å omgås mennesker lenger, og blir så utrolig sliten av å være i nærheten av andre. Det tapper meg på en måte for energi.

  Jeg blir ganske trist av dette, og vet ikke hva jeg skal gjøre… For jeg har et liv som jeg ikke får levd fullt ut. 🙁
  Så ser jeg deg, da … du blomstrer og er deg selv fullt ut hver dag. 🙂 Hvordan klarer du det? Hvordan takler du misunnelse og sjalusi?
  Eller er du kanskje en sånn person som ikke legger merke til det? Eller bryr du deg ganske enkelt ikke?

  Håper du tar deg tid til å svare på dette. <3

 7. Haha må le litt, , skjønne mannen din altså «grill passion»:D nydelige retter yum!

 8. Anbefaler å lage foccacia på et stekebrett (evt. langpanne). Lagde i form slik som deg før, men byttet heldigvis, og det er himmelsk!

 9. Mmmm, her var det mye godt! Grillmat er absolutt min favoritt om sommeren også, kunne spist det hver eneste dag uten å bli lei 😀 ALT smaker jo bedre på grillen!

 10. Okei, det både hørtes og så helt himmelsk ut! Må nesten prøves nå som sommeren er i gang.

  Lurte foresten på hvordan du la til bloggen på bloglovin? Jeg fikk det ikke til fordi det ikke var blogg.no ..

  Ha en fin dag videre,
  og gratulerer så masse til deg og LK 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg får hjelpe til slike ting ettersom jeg er helt blank selv 🙁 Så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg :/

   Klem!

 11. ååh dette skal jeg virkelig be mamma kjøpe inn når vi skal grille en dag! Elsker oppskriftonsdager hos deg Caroline. Kjempe kost og gratulerer med den lille jenta du blir mamma til i November <3 Håper du får et fint svangerskap uten noen problemer, blir kjempe moro og se når magen vokser :D! Ha en fin kveld <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne du <3

 12. annabella

  Hei Caroline! Den oppskriften ser delicious ut, jeg har prøvd ut mange av dine oppskrifter *elsk* 🙂
  Jeg har et spørsmål som ikke har noe med dette innlegget å gjøre, men lurte på om du vet om noen bra produkter som fjerner/minsker pigmentflekker i ansiktet? Trenger det sårt..

  Klem fra meg:)

  1. Fotballfrue

   Jeg er rimelig sikker på det finnes en krem fra OH som skal hjelpe mot dette. . La meg se! Denne skal lysne http://www.coverbrands.no/merker/ole-henriksen/truth-creme-advanced-hydration men jeg er ikke hundre prosent sikker :/

 13. Haha! Jeg må bare fortelle deg om drømmen jeg hadde i natt, drømte nemlig at jeg traff deg! Jeg var i en eller annen liten matbutikk da jeg så deg stå innerst i butikken og studere fiskeutstyret (ja i matbutikken, haha) Jeg gikk straks bort til deg og var litt starstruck og nervøs så jeg visste ikke hva jeg skulle si til deg, men du var kjempehyggelig og sa at du gjerne ville snakke med meg! Du var så koselig, akkurat det inntrykket jeg har fått av deg på bloggen. En annen ting var at du hadde på deg grå crocs, haha. Jeg ble så overrasket siden du ellers har så elegant klesstil. Så snakket vi litt om fisking (det var tydeligvis noe du elsket, hehe) Jeg fikk også tatt et bilde av oss to.
  Nå må du tro at jeg er helt gæren :O Men man kan ikke styre drømmene sine, haha dette er hvertfall noe av det merkeligste jeg har drømt på lenge!

  1. Fotballfrue

   Haha, skjønne du! Så koselig 🙂

 14. Hei Caroline! Takk for inspirasjon igjen 🙂 et av mine absolutte favorittilbehør til grillmat er spisspaprika med fetaost som du tipset om for noen år siden. Jeg laget det faktisk i forgårs, og skrev om det på bloggen i går 🙂 Du er forresten heldig som har en mann som griller – jeg har alltid ment at det er «mannfolkarbeid», men min mann nekter, selv om han er en skikkelig mannemann… 🙂

  1. Fotballfrue

   Whaaat? De er jo deres sjanse til å briljere og vise frem kokkeskills 😉 Si det til ham 😉

 15. Kristine

  Hei Caroline! Gratulerer så mye med graviditeten! Tusen takk for så bra inspirasjon til matlagning og trening! Og til å sprudle hver dag 🙂 Jeg setter stor pris på bloggen din! Lurer på en ting om blender. Er det kitchen aid du har? Og i så fall er den god nok til å knuse nøtter og frosne bær uten væske tilsatt? Setter stor pris på tips. Vi skal flytte sammen og kjøpe blender. Vi har kitchen aid kjøkkenmaskina fra før og jeg har så øyst på matchende. De er så fine! Og forresten, har du prøvd å lage mandelmelk? Hvis ikke anbefales det, heelt fantastisk!

  1. Fotballfrue

   JA 😀 Den er helt super! Har hatt vår siden julen 2009, og kunne ikke vært mer fornøyd 🙂

   Stor klem 🙂

 16. Oi, fantastiske greier. Nå ble jeg jo så sulten at jeg blir nødt til å lage meg kveldsmat. 😉

  Tenkte forresten på en ting, mulig du er blitt tipset hundre ganger alt, men jeg prøver likevel. Dersom du har iPad mååå du laste ned Pampers sin gravidapp. Den er den fineste av alle apper i verden! <3

  1. Fotballfrue

   Takk for tips, den har jeg ikke 😀

   Klem!

 17. Ser fantastisk ut! Nam 🙂

  Men hvordan blir smaken med så mye egg? Smaker det litt omelett da? Er nybegynner i lavkarbo, og har prøvd ut noen oppskrifter. Men det er alltid så mye egg i oppskriftene. Og jeg prøvde ut pizzabunnoppskriften din, men den var ikke noe for oss 🙁 Ble lissom ikke pizza, smakte mer som omelett. Syns vi da 😛 Og kan man bruke sesamel istendefor?

  Klemmer

  1. Fotballfrue

   Nei, det synes jeg ikke 🙂 3 egg er jo ikke mye på et hel brød? 🙂 Sesammelet er fettredusert, så jeg er usikker på mengde, men prøv 🙂 Pizzaen er jo magisk! Den spiser vi foran vanlig pizza any day, et tips er å smøre den så tynn som overhodet mulig på bakepapiret / stekeplaten 🙂

   Klem!

 18. Er så takknemlig for mange gode tips og oppskrifter til sunne måltider til en treningsglad familie på fire medlemmer med alder mellom 57 og 20 år!
  Dagens oppskrift likeså, vil gjerne prøve, men mangler oppskrift på aioli (tenkte den kanskje kan brukes til blåskjell også?)?
  Finnes den på bloggen fra før av?

  Sommerhilsen fra AnneK

  1. Fotballfrue

   Så herlig! Oppskrift på aioli er enklet, du bruker bare majones, hvitløk og sitronsaft. Smak til og voila 🙂 Du kan jo lage majones fra bunnen av først også 🙂

 19. Ragnhild

  Foccaciaen er sikkert god, men jeg vil tippe den på konsistens er mere lik en slags formkake enn «ekte» focacia?

  1. Fotballfrue

   Nei, det synes jeg ikke 🙂 Noe tyngre enn en vanlig foccacia er den jo, men veldig god og bedre enn vanlig, rikere på smak 🙂

 20. Elisabeth L

  Haha, Lars-Kristian sin qoute var jo skikkelig søt da! håper dere koste dere masse:D

  1. Fotballfrue

   Hahaha :p Dobbel betydning: Han mente jo at man skulle se an tiden på følelsene, men måten han sa det på kunne virkelig tolkes som noe annet 😉 Tror kanskje han mente det begge veier, jeg 😉

   Klem!

 21. WencheS

  Mmm, dette så godt ut:-)
  Hvilken grill har dere? Og hva står tomatene oppå på grillen?

  1. Fotballfrue

   Vet ikke og vet ikke 😉 Vi var tom for folie, så mannen måtte improvisere 😉

 22. Elisabeth

  Nå tenkte jeg hæh? Foccacia er jo ikke lavkarbo? Men du skuffer jo ikke, det brødet så kjempegodt ut, skal prøves! Tips til en kjapp marinade: 70/30 limejuice og rapsolje (alt på slump), så har jeg i en ss eller to med Tigersauce, fast inventar i mitt kjøleskap, men har du ikke det kan du jo tilsette de smakene du har for hånden, chili, pepper, hvitløk eller ingefær;-) tror det er syren i limen som gjør det så fort mørt…
  Til slutt må jeg bare rose deg for skriveferdighetene dine, er så mange egentlig gode bloggere som har så mange slurvefeil ar jeg ikke gidder å lese videre. – men ikke du! Takk for mye fin lesing, og god grillings!

  1. Fotballfrue

   Takk for tips, skjønne! Og for fine ord, setter så stor pris på det 🙂

   Klem!

 23. Ser gott ut!!

 24. Nam! Det så godt ut!! Har også fått dilla på foccacia og grillspyd i sommer. Dog ikke lavkarbo, men 😉 Fant ut at det var smart å ha to pinner i hvert spyd, da blir det lettere å snu de.. Men grillkongen din har sikkert kontroll 🙂 Gratulerer så mye med baby i magen, forresten. Så koselig å få følge deg og dere i en så spennende tid! Vi har ei lita prinsesse på snart 10 mnd (gosh,tiden flyr!!), født i Skien. Er kanskje der dere «havner» og? Veldig fornøyd med føden der, ikke såå fornøyd med barselavd. Men nå var det veldig fullt da vi var inne, er kanskje bedre når de ansatte har litt mer tid.. Og god ferie til Frankrike, for en genial gutte-gave!! Måtte fortelle det til samboeren,- det hadde virkelig vært en ferietur for han!

 25. Prøvde spyd og «tomatsandwichen» i går etter du la ut, utrolig god!!! Spiser selv lavkarbo så elsker alt som kommer av oppskrifter! 🙂 Spesielt siden de er så gode alle sammen og 😉

  1. Fotballfrue

   Så bra 😀 Du må prøve foccaciaen også, uslåelig! 🙂

 26. Oh nom nom, everything looks super delicious, the focaccia in particular! xo

 27. Hei! Nå har jeg prøvd foccatiaen, den var god, men ble veldig blaut, om du skjønner hva jeg mener. Forbinner den type brød som veldig «sprøtt» både på toppen og inni, men det er kanskje ikke mulig å få til med mindre man bruker mel?

  1. Fotballfrue

   Jo! La den stå lenger, sett den opp til grillen de siste fem minuttene og la det hvile før du spiser det 🙂

 28. Susanne

  Elsker oppskriftene dine! Får alltid lyst til å teste ut, men har liksom ikke blitt enda.
  Jeg får velge meg ut noen oppskrifter og handle inn alle de ingrediensene jeg vanligvis ikke bruker 🙂
  Men: for oss som ikke har noe lavkarbokosthold, blir mange av rettene dine «usunne» for oss da? Med alt fettet, når vi i tillegg har masse karbohydrater i kosten? Jeg tenker kanskje det da kan være greit å bytte ut rømme med kesam osv?

  Og så ser jeg at du ofte bruker blender og foodprosessor og andre kjøkkenmaskiner. Er dette et must å ha på kjøkkenet?
  Har så liten skap/benkplass på kjøkkenet, så vil helst slippe, men man må kanskje ha slikt for de fleste av oppskriftene dine med alt som skal males og mikses?:p

  Du inspirerer! 🙂

 29. Hei!
  Jeg så det sto at man skal male sesamfrøene.
  Kan man bruke sesam-mel istedenfor?

  1. Fotballfrue

   Det er mye mulig, jeg har ikke prøvd selv, men ser ingen grunn til at det ikke skulle gå? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *