Oppskrift: Scones til frokost

Flere av dere har etterspurt oppskriften på lavkarboscones etter at jeg avslørte frokostbaksten for bursdagsbarnet før helgen, så da jeg lagde en ny deig tidligere i dag, var det jo bare å ta steg for steg bilder slik at jeg kan dele 🙂

Oppskriften fant jeg hos Ladybirds Nest da jeg google lavkarboscones, jeg har bare lagt til litt salt og oppskriften er genial! Så enkel og grei, gjort på 1-2-3 og resultatet er helt nydelig! 2 slike med godt pålegg og du er mett en liten evighet.

Til ca. 25 scones trenger du: ♥ 250 gram mandler ♥ 250 gram valnøtter ♥ 160 gram romtemperert smør ♥ 250 gram revet ost ♥ 7 store egg ♥ 2 ts. bakepulver ♥ to klyper salt

Slik gjør du: Finhakk både valnøtter og mandler. Pisk eggene. Bland sammen alle  ingredienesene og rør godt. Jeg brukte Kitchenaid-maskinen min med eltekrok til dette, går som smurt, deigen blir glatt og smidig. Smak gjerne til med salt. NB: Deigen i seg selv er farlig god, så ikke forspis deg på denne.

Sett ovnen på 225 grader og fordel deigen i muffinsformer. Disse skal stekes i midten i ca. 15 minutter, la dem deretter avkjøle litt og så kan du nyte! Smaker nydelig med hjemmelaget syltetøy. Det lager du ved å kjøre en pose med frosne bær sammen med sukrin eller stevia i blenderen. Bare smak til underveis. La syltetøyet stå i ca. 15-20 minutter til det har smeltet litt, så kan du smøre det på.

God frokost, min er i magen for lenge siden og nå venter en treningsøkt før dagen setter i gang 🙂

106 kommentarer

 1. Christina

  Ah, ser nydelig ut! Disse må jeg prøve 🙂 Vet du hvor mange karbohydrater disse inneholder?

  1. Fotballfrue

   Det har jeg ikke regnet på, men det er jo fort gjort 🙂

  2. De inneholder 1,4 g karbo per stk 😀

 2. Mmm, det må testes ut 🙂
  Sikkert veldig godt med fyll i også! Som taco, jodbær, eller peanøttsmør! 🙂

  1. Fotballfrue

   Jaaaa 😀 taco blir nok fryktelig mektig, men sikkert veldig godt 🙂

 3. Hei fruen!

  Tror du det vil funke å fryse disse? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det vil jeg tro 🙂 ellers er det fint å halvere oppskriften også, da forsvinner de ila maks fem dager 😉

   1. Perfekt! Tusen takk 🙂

 4. Disse skal jeg definitivt teste ut! Kan tenke meg at de er veldig gode med et par briebiter på også 🙂 Har du forresten noen gode lavkarbooppskrifter med brie? Prøvde å lete litt gjennom arkivet.

  1. Fotballfrue

   Ja, blant annet en fiskeoppskrift, om jeg ikke husker feil 🙂 Skulle gjerne laget noe nytt også, men som gravid bør jeg jo unngå brie *gråte*

   1. I ren Brie/muggost desperasjon har jeg laget ostesmørbrød 🙂 Da blir osten Listeriafri for gravide mager !

    hmm, men du kan jeg spørre hvordan du forholder deg til retningslinjer rundt miljøgifter i laks ? Jeg elsker laks i alle former ( rå, kokt, røyket) – men med miljøavgift varsel og graviditet er jeg usikker på om mitt inntak er for stort . Phu, skjønner at det er litt for mye ansvar for deg å skal veilede meg i dette men kanskje LK har noen kloke ord ? 🙂

    Og vet du hva ( for alle lavkarbokritikere) så har jeg faktisk begynt å leve mer mot lavkarbo etter at jeg ble gravid, dette fordi jeg merket blodsukkersvigningene atskillig mer ( grunnet økt blodvolum) – ble skikkelig daff og tiltaksløs etter en sukkerutskeielse/høykarbomåltid !

    Lykke til fremover ! klem

   2. Både Lars-Kristian og Caroline sier at dem følger kostholdsråd for gravide, fra helsedirektoratet. Nå har jo de endret rådene sine for unge kvinner og gravide, og anbefaler to-tre fiskemåltider i uka, hvorav halvparten kan være fet fisk. «Vi presiserer at en skal holde seg innenfor to måltider fet fisk, som for eksempel laks» Så enkelt 🙂

   3. Marthe

    Lite tips- Du kan fint spise all ost som er varmebehandlet (70 grader) når du er gravid. Samme gjelder for spekemat 🙂

    Sjekk ut matportalen.no under «spørsmål og svar» 🙂

 5. Nam, disse så supergode ut! Takk for oppskrift 🙂

 6. Åh nam de så kjempegode ut!! 🙂 de skal jeg prøve å lage!
  Men jeg hadde et spørsmål, hvor kan man få kjøpt boka di?

 7. Nam, disse så gode ut! Men jeg lurte litt på siden det er ost i oppskriften om det da passer så godt med søtt pålegg? Eller har osten på en måten en annen funksjon? For jeg tenkte litt at det blir litt samme ‘smak’ som ostebriks jeg, og den vil jeg helst ha skinke eller noe annet på! 🙂 Uansett, må prøves!

 8. Dessa ska jag försöka komma ihåg till helgen!

  https://pernillabredolt.com

 9. Therese

  Har veldig lyst å prøve disse for de så jo bare helt nydelige ut, men er dessverre veldig lite glad i nøtter og mandler:( Regner med at når det er såpass mye av dette, så blir smaken ganske fremtredende? Er f.eks ikke noe glad i nøtte-/mandelbunn i kaker og sånt, blir dette samme nøttesmaken?
  Håper du får en fin dag Caroline, du stråler så vakkert for tiden! 😀

 10. Så godt det ser ut, disse skal jeg gå igang med med en gang! Vet du hvor lenge de holder seg? Vanlige scones blir fryktelig harde og smuldrete etter noen dager!

  Takk for tips, ha en flott dag, Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Har aldri hatt våre mer enn noen dager 😉 Men de holder seg nok en stund, en ukes tid eller mer?

 11. As beautifully made and;) tray miracle!! I’m looking for this but nowhere in Poland there is no (

 12. Ser super godt ut! Synd så masse av maten du lager inneholder nøtter,mandler og kokus da jeg er hyper allergisk mot det. Gratulerer så masse med den lille i magen! Lykke til 🙂

 13. Ååh dette skal jeg lage til helgen :)) hvordan er holdbarheten på disse og hvordan oppbevarer du dem? Merket noen kroppslige forskjeller nå mtp graviditeten? Trøtt, slapp, sulten, humørsvigninger?:))

  1. Fotballfrue

   Mine har holdt 5 dager i hvert fall, vi har aldri hatt dem noe lenger 😉 Jeg er i knallform! Om 1 uke er jeg halvveis i svangerskapet 😀 spennende!

   1. SÅ bra 😀 Gleder meg på dine vegne. Så spent på kjønnet. Får vi vite det med en gang? 😀

 14. Magnhild

  Hva kan man erstatte valnøtter med? ( På grunn av allergi)

  1. Fotballfrue

   Du kan jo prøve andre nøtter bare 🙂

  2. Riste (i panne eller stekeovn) pinje, solsikke eller gresskarkjerner er gode alternativ 🙂

 15. Er det noe jeg kan erstatte osten med i oppskriften, og tror du det fungerer med smør uten melk? Er laktoseinntolerant og må derfor erstatte osten med noe 🙂 Ellers ser oppskriften herlig ut 🙂

  1. Fotballfrue

   Finnes det ikke ost for de som er allergiske? 🙂 Ellers vet jeg ikke dessverre :/

   1. Kirsti

    Faste hvite oster skal det være mindre laktose i men det fungerer dårlige for meg, men har funnet ut at det fungerer det bedre med geitost så mulig jeg kan bruke hvit geitost i dem 🙂 Bruker mange av oppskriftene dine og bytter ut de produktene jeg ikke kan spise med andre og det fungerer supert 🙂 Veldig gøy å få teste ut oppskriftene dine! Du inspirerer meg iallefall til å teste ut nye ting på kjøkkenet! 🙂 Kirsti

   2. Tror de fleste som er laktoseintolerante kan spise harde hvite oster. Er visst noe i prosesse som gjør at laktosen nærmest blir borte. Men 9 år gamle datter kan hverfall spise det uten å reagere. 🙂

   3. Laktosen følger mysen, dvs at den havner i brunosten, som er full av myse. Brunost er altså faktisk ikke en ost 🙂 Hvitosten består av alt ostestoffet, og der er det ikke noe laktose.

  2. Laktoseintollerant

   Har du testet om du tåler ost? De fleste oster inneholder ikke laktose:
   https://www.tine.no/ernaring/allergi-og-intoleranse/oster-for-laktoseintolerante

   Hvis du allikevel reagerer ville jeg sjekket meg for melkeallergi..

  3. Det er ikke laktose i hvitost:)

  4. Du kan sikkert rive en type vellagret ost! Vellagret ost inneholder ikke laktose, så du kan prøve det! 🙂

 16. Disse har jeg lyst å prøve!
  Hvordan finhakker du nøttene, med maskin og skallet på?
  Gratulerer med baby på vei!

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg brukte en blender fra kitchenaid 🙂

 17. ingvild :)

  Hei! Hvordan er det med lavkarbo ift babyen i magen? 🙂

 18. Disse så kjempegode ut og må definitivt prøves ut! Takk for tipset. 🙂

 19. Marita Ø

  NAM! Dette så jo fryktelig enkelt ut også 😀 Må prøves de nærmeste dagene ja! Ha en toppers dag, fine Caroline 🙂 Håper alt er bra med deg og lille også, hihi!

 20. Underbart! Tack för tipset, det måste jag prova! Ha en fin dag!

 21. Kan du skrive litt om navnevalg til den lille? Noen favoritter?

 22. Kjersti

  Disse så nydelige ut – de skal prøves ut!!
  Tror du det passer med tranebær inni? Eller unngår man tranebær på lavkarbo?

  Takk for en fin blogg – og masse lykke til videre med graviditeten :o)

  1. Fotballfrue

   Tranebær er topp 🙂

 23. Hei! Disse skal jeg prøve å lage senere i dag og gleder meg masse. Begynner å bli litt lei knekkebrød, så dette virker som et bra alternativ =) Tusen takk for en fantastisk blogg og gratulerer masse med graviditeten. Håper jeg stråler like mye som deg når jeg blir gravid. Lykke til videre! Klem fra Hege.

 24. hvor mange kalorier er det ca i en scone? 🙂
  gratulerer med barn på vei!!

 25. Veldig delikate bilder. De sconesene må prøves. He en fin dag!

 26. Perfekt for meg som er veldig svak for scones❤
  Skal prøves i løpet av ferien

 27. Hei, kan du legge ut oppskriften på kaken du bakte også?
  Den så fryktelig god ut!! 🙂

  1. Fotballfrue

   Den ligger ute, søk etter ostekake 🙂

 28. Nå gleder jeg meg veldig mye til å vite kjønnet! Og jeg har skikkelig på følelsen av at det blir jente 🙂

  Sconsene så supergode ut, og de så jo ikke akkurat som noe typisk lavkarbo heller.

 29. Heisann! Jeg pleier ikke å kommentere her så ofte, så nå kommer en lang en!
  Først ville jeg gratulere dere begge med graviditeten, det var såå fint å høre og jeg ble utrolig glad på deres vegne. (Trodde ikke det var mulig å bli så glad for noen du ikke engang kjenner). Uansett, jeg har lest bloggen din siden før dere giftet dere så har fulgt med en god stund, og det er så spennende! Ser virkelig fram til tiden framover, og alle forandringene som kommer. både med tanke på bloggen og livet ditt. Du virker som en helt utrolig person, Caroline og jeg ser virkelig opp til deg! Du ser alltid så smashing ut, og enda mer nå. Du har fått den gløden alle snakker slik om når man er gravid.

  Jeg ønsker dere all mulig lykke, og håper graviditeten går knirkefritt! gleder meg vilt til å se den lille! 🙂 Jeg vil også si at jeg håper du fortsetter å snike inn oppdateringer om graviditeten, og ellers. Du er den eneste bloggen jeg følger fast, noe jeg gjør siden du er så fantastisk flink til å formulere deg. Du er også utrolig flink å motivere og glede andre mennesker. Elsker også det at du har så godt øye for detaljer, og at alt du gjør er så utrolig gjennomført. Tror alle skulle hatt en person som deg i livet sitt! Familien din og lars kristian er utrolig heldige! 🙂 Bortsett fra dette ville jeg ønske deg en fin uke, jeg gleder meg til mange fine oppdateringer fra deg!

  Stor klem 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Snille du <3 Tusen takk 🙂

   Stor klem tilbake!

 30. De så deilige ut, så de må prøves 🙂 men er det 250g mandler eller 250g ferdig mandelmel?

  1. Fotballfrue

   Ville ikke brukt mandelmel :/

 31. Tror faktisk jeg må begynne med et moderat lavkarbo kosthold selv. På jobben blir det kjøpt inn felles lunsj, og etter jeg startet å jobbe der, har jeg en vannvittig oppblåst mage, noe som kommer av at jeg spiser rundstykker hver dag! Så du kan tro jeg er takknemlig for alle tips og triks du har lagt ut på bloggen din 😀

  1. Fotballfrue

   Så utrolig bra 😀

 32. Jeanette

  har prøvd noe lignende en gang,men det ble så fryktelig kvalmende! så det var ikke noe for meg

  1. Fotballfrue

   Disse er i hvert fall ikke kvalmende 🙂

 33. Går det fint å ha sanne med i nistepakken? Holder den ut i temperaturen og at den smaker det samme?

  1. Fotballfrue

   Ja, det vil jeg tro 🙂

 34. Line Løvseth

  Hei Caroline 🙂

  Dette har ikke noe med mat å gjøre.. He he 🙂 Jeg var å kikket på Bentes casa på Facebook og da fikk jeg se noen fine ugle ting til barnerommet deres.. Ville bare si i fra 🙂 Og de har en del tilbud fram til 12/7.. Ha en fin kveld.

  Hilsen Line

 35. Monica M.

  Hei!
  Må bare spør mens jeg husker det…: maten din(brødmaten) er den egnet også for glutenallergikere…??!! Har ei i nærmeste familie som har det, og har mange ganger tenkt på å prøve å lage noe av brødmaten du har lagt ut her på bloggen(og i boka for den saks skyld). :o)

  1. Fotballfrue

   Det er mange uten, men også noen med 🙂

 36. Hei Caroline! I interiørbutikken jeg jobber i selger vi råfine hvite uglelamper! Tenkte på barnerommet:-) sjekk nett-gardin.no de ligger under kategorien pynt 🙂 råfint lys av de! Klem fra nordmøre:-)

 37. Takk! Nam! Disse må prøves! Er så koselig å ha noe som man bare kan kose seg med. Siden man aldri blir sulten når man spiser lavkarbo, spiser man egentlig fordi man behøver og VIL ha mate, ikke fordi man holder på å gå av av sult! Disse må jo være et fint eksempel. Nyttig for kroppen, pluss at de er gode og mettende! Slik mat skal være i min mening.

  Holder de seg godt i brødboksen (plastpose eller papir)? Eller bør de fryses?

 38. Hei igjen. 🙂 Da er oppskriften prøvd. De ble SUPERGODE!! Og datteren min på 9 elsker de. Utrolig deilig med et sååå godt glutenfritt alternativ. Ble kveldsmat fra himmelen i kveld. 😉

 39. Yum, looking so delicious! I’d love to give them a bite right now!:)

 40. Cecilie

  Ser super gode ut 🙂 skal lage i morgen. Men holder på å ta av noen kilo….. Kan noen hjelpe meg å regne ut hvor mange kallorier osv de er i per scones sånn ca? Ikke så god på sånn, så blir veldig glad om noen har ett svar her:-)))

 41. Jeg lagde en annen oppskrift med mandler en gang, og da smakte de litt marsipan aktig, smaker disse litt marsipan pga mandlene? 🙂

 42. Lena Strømmen

  Lagde desse ikveld, og fyyyyyyyyyyy så gode! Gjekk rett ned med deilig jordbærsyltetøy;) mamma var sjokka av at det ikkje var korn i, i og med at dei var så gode! Takk for herlig oppskrift!

  1. Fotballfrue

   Hihi, så bra 😀

 43. Mathilde

  Såg utrolig godt ut, men i syltetøyet er det mulig å bruke natreen isteden for stevia?:) hva er egentlig forskjellen på alle de type light produktene/sukkeret?

  1. Fotballfrue

   Det kan du helt sikkert gjøre 🙂 Stevia er naturlig, men natreen er kunstig fremstilt, om jeg ikke husker feil?

 44. Mathilde

  Om man skulle bruke natreen som en erstatter for stevia, må jeg forandre mengden da?

 45. Namm! Disse så helt fantastisk gode ut:) Har ventet på at oppskriften skulle komme ut. Tror jeg må legge morgenturen til butikken i morgen så jeg får kjøpt det jeg trenger;) Takk for enda en super oppskrift!

 46. Pauline

  Såg supergodt ut. :)<3 kunne du tatt et bilde av hvordan det vanligvis ser ut i kjøleskapet deres på en typisk hverdag? 🙂 hadde vært artig å sett hvertfall!

 47. […] found the recipe at Fotballfrue and she had found it at LadyBirdsNest and now you can find it here as well. The bonus here is that […]

 48. Oppskriften ble testet ut i dag tidlig, og det ble superdigg frokost! Tusen takk for herlig oppskrift!!

 49. Camilla

  Hei! 🙂
  Bare lurte på en ting, jeg og en vennine prøvde oss på lavkarbobollene dine, og deigen, smaken og lukten var helt nydelig, vi hadde bare ett problem: bollene falt fra hverandre bare vi så på dem :/ Forslag til hva vi kan ha gjort galt, og hvordan fikse det? For som sagt var det ingenting å si på smaken 🙂

  1. Fotballfrue

   Så merkelig! Jeg vet ikke hva det kan være :/ brukte dere samme type mandelmel som jeg bruker? Fettredusert fra funksjonell mat? Og tilsatte dere smøret mot slutten som det står?

   Klem 🙂

 50. Først og fremst, gratulerer så masse med jente!! Det er så koselig å titte innom bloggen din om dagen <3

  Jeg skal definitivt prøve denne oppskriften, drømte nemlig at jeg spiste dem i natt og de smakte himmelsk! Haha 🙂

 51. Hei, jeg prøvde meg på scones dine nå. Men de hevet ingenting og var veldig bløte/saftige etter 15 min. Gjorde akkurat som oppskriften sa, det eneste jeg gjorde var og halverte oppskriften for ville ikke ha så mange:)

 52. Solveig

  Hei 🙂 Hvilket smør bruker du i scones`ene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Vanlig meierismør 🙂

 53. Alexandra

  Åh, blandingen var til 25 stk, ja… Ja, jeg lagde 15… De står i ovnen og begynner å bli ganske store nå! Håper det blir bra likevel 🙂

 54. Veldig gode :-)))

 55. Kristine

  Går det an å bruke andre nøtter i denne oppskriften? Eller for eks bruke mer valnøtter og mindre mandler? Bruker du med eller uten skall?

 56. Ally Helene

  Hei Caroline! Lurte bare på om du har forslag til andre nøtter enn mandler, siden jeg er allergisk? Ha en fortryllende søndag 🙂 Klem.

  1. Fotballfrue

   Dessverre, men jeg har jo så mange snille lesere, så kanskje noen andre har forslag? 🙂

   Klem!

   1. Kathrine

    Vet ikke helt hvordan den vil bli i denne baksten, men malte solsikkekjerner har jeg brukt noen ganger i stedet for mandler. Blir litt våtere, så du må nok bare prøve deg fram. Ellers kan du jo prøve cashewnøtter, det er jo kjempegodt!

 57. Oppbevarer du disse i kjøleskapet? 🙂 Ble kjempegode!

  1. Fotballfrue

   Ja, i brødpose 🙂

 58. Ann-Elin

  Hvor mye karbo er det i disse da?

  1. Iflg mine utregninger er det i overkant av 1 karb pr scones, hvis man lager 25. Til å leve med, det…. 🙂

 59. Kan jeg bruke hasselnøtt istedenfor valnøtt??

 60. Hei, dette ser kjempe godt ut. Hvor mye karbo er det i hver rundstykke? også lurer jeg på om du noen gang har prøvd å fryse de ned og avkjølt før du spiser det evt? fordi jeg spise sjeldent frokost hjemme, det er greit å fryse det ned hvis mulig. Hvor lenge holder de seg i kjøleskapet i brødpose? Høprer fra deg 🙂

 61. Forresten, bruker du mandel mel eller hakkede mandler?

 62. Ligger litt etter de andre, jeg men lurer på om du har oversikt over hvor lenge disse kan oppbevares på telttur om sommeren?

  De virker knallgode.

  Kan de evt fryses, så taes ut til telttur?

  1. Caroline

   De holder et par tre dager 🙂 Vi har fryst dem, og det går helt fint.

 63. Veldig gode

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *