Oppskrift: Scones til frokost

Flere av dere har etterspurt oppskriften på lavkarboscones etter at jeg avslørte frokostbaksten for bursdagsbarnet før helgen, så da jeg lagde en ny deig tidligere i dag, var det jo bare å ta steg for steg bilder slik at jeg kan dele 🙂

Oppskriften fant jeg hos Ladybirds Nest da jeg google lavkarboscones, jeg har bare lagt til litt salt og oppskriften er genial! Så enkel og grei, gjort på 1-2-3 og resultatet er helt nydelig! 2 slike med godt pålegg og du er mett en liten evighet.

Til ca. 25 scones trenger du: ♥ 250 gram mandler ♥ 250 gram valnøtter ♥ 160 gram romtemperert smør ♥ 250 gram revet ost ♥ 7 store egg ♥ 2 ts. bakepulver ♥ to klyper salt

Slik gjør du: Finhakk både valnøtter og mandler. Pisk eggene. Bland sammen alle  ingredienesene og rør godt. Jeg brukte Kitchenaid-maskinen min med eltekrok til dette, går som smurt, deigen blir glatt og smidig. Smak gjerne til med salt. NB: Deigen i seg selv er farlig god, så ikke forspis deg på denne.

Sett ovnen på 225 grader og fordel deigen i muffinsformer. Disse skal stekes i midten i ca. 15 minutter, la dem deretter avkjøle litt og så kan du nyte! Smaker nydelig med hjemmelaget syltetøy. Det lager du ved å kjøre en pose med frosne bær sammen med sukrin eller stevia i blenderen. Bare smak til underveis. La syltetøyet stå i ca. 15-20 minutter til det har smeltet litt, så kan du smøre det på.

God frokost, min er i magen for lenge siden og nå venter en treningsøkt før dagen setter i gang 🙂

106 kommentarer

 1. […] found the recipe at Fotballfrue and she had found it at LadyBirdsNest and now you can find it here as well. The bonus here is that […]

 2. Oppskriften ble testet ut i dag tidlig, og det ble superdigg frokost! Tusen takk for herlig oppskrift!!

 3. Camilla

  Hei! 🙂
  Bare lurte på en ting, jeg og en vennine prøvde oss på lavkarbobollene dine, og deigen, smaken og lukten var helt nydelig, vi hadde bare ett problem: bollene falt fra hverandre bare vi så på dem :/ Forslag til hva vi kan ha gjort galt, og hvordan fikse det? For som sagt var det ingenting å si på smaken 🙂

  1. Fotballfrue

   Så merkelig! Jeg vet ikke hva det kan være :/ brukte dere samme type mandelmel som jeg bruker? Fettredusert fra funksjonell mat? Og tilsatte dere smøret mot slutten som det står?

   Klem 🙂

 4. Først og fremst, gratulerer så masse med jente!! Det er så koselig å titte innom bloggen din om dagen <3

  Jeg skal definitivt prøve denne oppskriften, drømte nemlig at jeg spiste dem i natt og de smakte himmelsk! Haha 🙂

 5. Hei, jeg prøvde meg på scones dine nå. Men de hevet ingenting og var veldig bløte/saftige etter 15 min. Gjorde akkurat som oppskriften sa, det eneste jeg gjorde var og halverte oppskriften for ville ikke ha så mange:)

 6. Solveig

  Hei 🙂 Hvilket smør bruker du i scones`ene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Vanlig meierismør 🙂

 7. Alexandra

  Åh, blandingen var til 25 stk, ja… Ja, jeg lagde 15… De står i ovnen og begynner å bli ganske store nå! Håper det blir bra likevel 🙂

 8. Veldig gode :-)))

 9. Kristine

  Går det an å bruke andre nøtter i denne oppskriften? Eller for eks bruke mer valnøtter og mindre mandler? Bruker du med eller uten skall?

 10. Ally Helene

  Hei Caroline! Lurte bare på om du har forslag til andre nøtter enn mandler, siden jeg er allergisk? Ha en fortryllende søndag 🙂 Klem.

  1. Fotballfrue

   Dessverre, men jeg har jo så mange snille lesere, så kanskje noen andre har forslag? 🙂

   Klem!

   1. Kathrine

    Vet ikke helt hvordan den vil bli i denne baksten, men malte solsikkekjerner har jeg brukt noen ganger i stedet for mandler. Blir litt våtere, så du må nok bare prøve deg fram. Ellers kan du jo prøve cashewnøtter, det er jo kjempegodt!

 11. Oppbevarer du disse i kjøleskapet? 🙂 Ble kjempegode!

  1. Fotballfrue

   Ja, i brødpose 🙂

 12. Ann-Elin

  Hvor mye karbo er det i disse da?

  1. Iflg mine utregninger er det i overkant av 1 karb pr scones, hvis man lager 25. Til å leve med, det…. 🙂

 13. Kan jeg bruke hasselnøtt istedenfor valnøtt??

 14. Hei, dette ser kjempe godt ut. Hvor mye karbo er det i hver rundstykke? også lurer jeg på om du noen gang har prøvd å fryse de ned og avkjølt før du spiser det evt? fordi jeg spise sjeldent frokost hjemme, det er greit å fryse det ned hvis mulig. Hvor lenge holder de seg i kjøleskapet i brødpose? Høprer fra deg 🙂

 15. Forresten, bruker du mandel mel eller hakkede mandler?

 16. Ligger litt etter de andre, jeg men lurer på om du har oversikt over hvor lenge disse kan oppbevares på telttur om sommeren?

  De virker knallgode.

  Kan de evt fryses, så taes ut til telttur?

  1. Caroline

   De holder et par tre dager 🙂 Vi har fryst dem, og det går helt fint.

 17. Veldig gode

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *