Tips: Pleieprodukter for den kommende mor

annonse 

Jeg skal ikke påstå at det fungerer å smøre seg med oljer og kremer for å unngå strekkmerker eller celulitter, men mitt motto er at dersom du ikke prøver, vet du aldri om det egentlig vil fungere, så jeg hadde lenge før jeg ble gravid bestemt meg for at jeg kom til å bruke både oljer og kremer under svangerskapet for å motvirke dette. Bedre føre var enn etter snar – du kjenner ordtaket. Jeg tror ikke det finnes verken oljer eller kremer som har dokumentert effekt mot dette, men til gjengjeld finnes det millioner av kvinner som påstår at dette faktisk virker, så jeg har smurt meg med liv og lyst siden den positive graviditetstesten, og jeg har ennå ikke et eneste merke.

Jeg har testet en god del som finnes der ute allerede, men har plukket meg ut noen klare favoritter til nå. Det er store prisforskjeller på markedet, så jeg tar med noen alternativer for de som ønsker å bruke mye og for dem som heller vil bruke litt mindre.

 ♥ Mot strekkmerker på magen: Ja, strekkmerker er nok dels genetisk, men som sagt har jeg likevel bestemt meg for å bruke kremer just in case. Mitt valg har falt på Belly Butter fra Burt’s Bees sitt eget merke for kommende mødre, Mama Bee. Denne kremen er 99 prosent naturlig, fri for parabener, ikke dyretestet, inneholder kakaosmør og vitamin E som holder huden smidig gjennom svangerskapet, spesielt når den etter hvert kan bli ekstra tørr og stram. Hjelper også med å forebygge strekkmerker. Deilig myk konsistens, ikke klissete og trekker lett inn i huden.

Alternativ: Dersom du allerede har strekkmerker, eller ønsker å investere i en krem som er noe dyrere, vil jeg anbefale Tummy Rub fra mama mio. Denne skal behandle allerede eksisterende strekkmerker i tillegg til å forebygge. Mama mio er et merke som er etablert av tre hudterapeuter i London. Tilsammen har de 62 års erfaring med å være supermødre og hele 45 års erfaring fra hudpleiebransjen. Nesten alle deres produkter for gravide har vunnet flere priser og alle deres produkter er frie for parabener, folater, sntetiske dufter, sulfater og fargestoffer. Altså er disse helt trygge.

Selv er jeg litt usikker på hvilke av disse to jeg kommer til å gå for fremover, ettersom begge to virker svært lovende. Noen av dere som har prøvd, og som foretrekker den ene fremfor den andre?

 ♥ Mot strekkmerker på brystene: Det er ingen hemmelighet at brystene vokser i rekordfart, og jeg skal være såpass ærlig og si at jeg minst har doblet cup-størrelsen på fem måneder, har rett og slett byttet ut hele bh-garderoben min, og når jeg prøver gamle bikinitopper kan jeg ikke annet enn å le. Passet jeg virkelig disse? Det er helt sprøtt, men også utrolig fascinerende og ikke minst gøy at kroppen forandrer seg. Det er jo mer enn en gang jeg har lurt på hvordan jeg ville sett ut med større fordeeler 😉 Men til poenget: Ting som vokser, strekker seg og for å unngå strekkmerker har jeg smurt og smurt og smurt, og jeg har ikke ett eneste merke til tross for at de har vokst såpass mye. Min redning har enten vært min gode hud og gode gener, eller det har vært Ole Henriksen sin Lavender Oil. Den er helt amazing, og inneholder både sesamolje, mandelolje og lavenderolje som faktisk er kjent for å forbedre hudens elastisitet. Smører meg inn med denne morgen og kveld, kjempedeilig! Ole Henriksen Lavender Oil er utrolig deilig å bruke som dusjolje, i badekaret, til fotbad eller for å smøre inn hele kroppen også. Eller til massasje, selvsagt!

 ♥ Mot celulitter: Denne kremen har jeg snakket om tidligere, nemlig REN sin Anti-Cellulite Cream. Den har en så god og kjølende effekt, og kan fint brukes for å forebygge strekkmerker, så denne har jeg brukt en stund – just in case. Skal også virke på allerede eksisterende cellulitter, så dersom dette er et problem for deg, er den kanskje verdt å teste ut? Cellulitter er som kjent delvis genetisk, delvis hormonellt og også i veldig stor  grad livsstilsbetinget. Mye sukker og alkohol gjør at cellulittene trives, i tillegg kan for mye salt være årsaken ettersom salt binder vann i kroppen og kan gi deg såkalte vann-celulitter, som er opphopning av vann i kroppen. Det å ikke trene holder ikke akkurat cellulitene borte, så en aktiv livsstil er helt klart å foretrekke dersom du ønsker å få bukt med problemet. Jeg sier derfor ikke at en krem vil hjelpe deg, men igjen, hvorfor ikke prøve?

 ♥ Mot åreknuter og kramper: Jeg har mer enn én gang våknet av kramper i leggen de siste månedene, og det er ufattelig smertefullt, i hvert fall når stølheten henger i flere dager etterpå. Om det er denne oljen som har hjulpet meg å bli kvitt problemet, eller om det bare har gått over av seg selv er uvisst, men jeg har uansett benyttet med av Masage Oil fra mama mio, som skal virke mot dårlig blodsirkulasjon, åreknuter, tørr hud, ømme muskler og kramper i beina. 

Tips til andre behandlende produkter – fordi vi fortjener det:

 ♥ Skrubb: For meg er det viktig å ta litt ekstra godt vare på både hud og sinn i disse dager, og jeg bruker gjerne litt ekstra tid i dusjen og etterpå bare fordi jeg synes jeg fortjener det. Jeg foretrekker å gi hele kroppen en god skrubb minst en gang i uken, og da er saltskrubben fra L:A Bruket utrolig god. Her er også Ole Henriksen sin Loofah Body Scrub en favoritt, den avkjølende effekten denne gir er helt fantastisk. Det er en grei prisforskjell på disse, så hvilken du velger kommer helt an på hva du er ute etter. Begge to er i hvert fall veldig gode.

 ♥ Fotkrem: En god fotkrem er nødvendig å ha i badeskapet. Faktisk anbefales det for gravide kvinner å ta et fotbad i ny og ne, og selv om jeg kun har fått gjort dette 1 gang (!!) siden februar, har jeg bestemt meg for å bli flinkere fremover. Varmt vann med noen dråper av Ole Henriksen Lavender Body Oil gjør UNDER for trøtte føtter. Smør inn både legger og føtter med en nydelige fotkrem fra Burt’s Bees etterpå, og du vil føle deg SÅ mye bedre. Denne kremen bruker jeg faktisk ganske ofte på føttene før jeg legger meg, selv om jeg ikke har tatt fotbad. Mama Bee Leg & Foot Cream inneholder peppermynteolje og rosmarin, og har en utrolig deilig og avkjølende effekt i lang tid etterpå. Anbefales!

 ♥ Bodylotion: En ny favoritt er den rike kremen fra mamma-merket mama mio, O Mega Super Rich Body Cream, så dersom du kun ønsker en god krem og ikke vil investere eller teste ut noe av det andre jeg har anbefalt, er denne kjempedeilig å ha tilgjengelig. Perfekt å bruke etter soling også, ettersom den gir rikelig med fukt.

Som alltid vanker det en rabattkode hos Coverbrands, og denne gangen får du 15 prosent på hele sortimentet til mama mio. Dette er verdt å sjekke ut, også for dem som allerede har barn, de har blant annet kremer for å bleke arr fortere, allerede eksisterende strekkmerker, bryster også videre. Du får også 15 prosent REN Anti Cellulite Cream, L:A bruket saltskrubb, Lavender Oil fra Ole henriksen, Burts Bees Mama Bee Fot & Leg Cream og Mama Bee Belly Butter. Rabattkoden du bruker er CAROLINE og den varer ut 7. juli ♥

Ingen av produktene er dyretestet 🙂

149 kommentarer

 1. Hei vakre du! Jeg gikk opp 20 kg vann i begge mine svangerskap, og har ikke et eneste strekkmerke. Har heller ikke smurt meg, og har mistet de 20 kg relativt kjapt etter begge. Men – som du er så flink å presisere så skader det ikke å prøve, og å smøre seg inn er jo SUPER velvære, og en vordende mor skal jo ha max velvære!
  Når det er sagt så anbefaler jeg også å smøre/tøye litt «der nede» ca en måneds tid før fødsel. Jeg fikk anbefalt en olje fra weleda av jordmor, som heter «fødselsforberedende olje». Da bruker du pinsettgrepet og ja..du kan jo Google fremgangsmåten;)

  Tipser deg også om å få gratis babypakker fra de forskjellige apotekene! Det er genialt, for da får du muligheten til å prøve ut diverse produkter uten å kjøpe inn hundre ting og tang.

  En annen ting jeg vil dele med deg er st je ser at så mange skriver om søvn og at alt forandrer seg etc..jeg ble pepret med det av så mange sykepleiere og jordmødre og andre mødre da jeg gikk gravid med førstemann, at jeg gruet meg på slutten av graviditeten. Tenkte liksom «hva er det NÅ jeg begir meg ut på»;) Vil si jeg hadde ganske likt utgangspunkt som deg; samme alder, veldig glad i trening, reiser, dødsforelska i mannen min som jeg hadde vært gift med i 3 år, glad i mote og klær, opptatt av utseende .. Og vet du hva min erfaring er? (Eldstemann er nå 2 år, og har allerede lillebror,hjelpes:D ) : livet blir enda mer fantastisk med barn! Tenk deg å være forelska i mannen din, og gang den kriblingen i magen med 100 – DET er følelsen du føler når nurket ditt vekker deg om natta for å få litt mat og kos. Jeg elsker det, det er en helt magisk og ubeskrivelig tid. Og livet mitt har fortsatt akkurat som før, bare med sykt mye mer meningsfull hverdag. Dere kan bare glede dere!

  Nå hadde jeg mye på hjertet her, haha! Men jeg avslutter med en liten innrømmelse. For 1,5 års tid siden kom jeg over bloggen din og tenkte at, hallo for en vanvittig uinteressant og rosa blogg, leste for å «finne feil» (men har aldri lagt igjen en kommentar assa, ikke før i forrige uke:) ) I denne «feil-leitinga» jeg drev med, men jeg som bedreviter jobbet med min egen masteroppgave og dømte deg sønder og sammen, snudde det brått en dag. For bloggen din interesserte meg jo faktisk. Veldig. Det du skriver er langt fra uinteressant. Du er derimot en vanvittig suksessrik forretningskvinne slik jeg ser det, og du har, kun ved å gjøre DIN egen greie, jobbet deg opp og fram til toppen innenfor det du elsker å drive med. Fy søren, det er forbilde da! Om jeg ikke nødvendigvis har samme interiørsmak som deg (for eksempel), så synes jeg du fortjener mye respekt for å ha lykkes med det du gjør! Synes du skal la «haters hate», og ikke la deg irritere av de som pirker på det du mener eller skriver. Du har lykkes! De er bare sinnsykt misunnelige, det vet jeg, for jeg har vært der selv 😉 Lykke til videre, jeg gleder meg til å følge deg videre på din inspirerende vei:)

  Klem

 2. Er i uke 31 og bruker mama bee. Har brukt denne siden starten og er veldig fornøyd 🙂 ikke et strekkmerke til nå!
  Har også hørt at mandelolje skal være bra!

  Lykke til 🙂

 3. Gratulerer med baby i magen! Du er heldig, det er deilig å bli mamma 🙂

  Strekkmerkene mine kom noen uker etter fødsel, etter at huden på magen hadde trukket seg sammen. Jeg har født to barn, og har noen merker etter begge svangerskapene. Og jeg er veldig glad i dem faktisk! Trodde aldri at jeg som en gang var så opptatt av fremtoningen og utseendet mitt skulle si dette, men strekkmerkene mine er synlige tegn kroppen min har etter å ha huset barna mine, og det er jeg veldig stolt av 🙂
  Nå skal det sies at de ikke er så voldsomme, har ikke noe verdenskart oppetter magen eller nedover rumpa liksom. De er fine striper som ligger litt over bikinilinjen, de vises ganske tydelig når jeg sprader i bikini og de er helt til å leve med.
  Jeg er ganske liten og slank, og la ikke på meg spesielt mye under noen av svangerskapene, har kommet meg fint ned i vanlig str etterpå (litt bredere over hoftene og litt større pupper etter sistemann), så det synes ikke så godt på kroppen min at jeg har født barn. For mange er jo dette et mål, men jeg liker altså at det er igjen noen tegn utenpå denne kroppen på at det har vært små liv inni denne kroppen 🙂

  Og jeg tror ingen kan forutsi eller forberede seg på strekkmerker. Klart det kan hjelpe huden noe å smøre et eller annet (spiller ingen rolle hva, bare det er fett nok), men det er nok heller hormoner og gener som bestemmer, og de bryr seg lite om det er blitt smurt eller ikke…!

  Og til kommentaren om å smøre seg nedentil: Nå vet jeg ikke om det er gener og hormoner som gjør at man sprekker og revner nedentil under fødsel, men jeg gjorde iallefall ikke det noen av gangene, tilogmed ikke da førstemann ble trukket ut med vakuum. Fikk bare noen «skrubbsår». Og jeg innbiller meg jo at det hjalp at jeg smurte med (regelrett badet underlivet i!) ren økologisk hvetekimolje hver kveld hele svarngerskapet. Tipper man kan bruke nesten hva som helst av vegetabilsk, ren olje til det formål. Poenget mitt er uansett at jeg ikke merket noen ødeleggelse i bakteriefloraen der nede. Det er sikkert individuelt det også, hvor mye som tåles, så er man ømfintlig for sånt i utgangspkt får man være forsiktig.

  Lykke til med alt framover, og ha i bakhodet at det er mye du rett og slett ikke kan forberede deg på, uansett hvor forberedt du er! Jeg syntes det var veldig spennende både med svangerskap og barseltid; jeg savner det ikke, men er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve det (bør kanskje legge til at det er over 10 år siden jeg fikk barna mine?) 🙂

 4. benedicte

  Jeg skal og ha i november 🙂 har brukt noe oljer og kremer.. men jeg har dessverre allerede fått noen små på sidene..
  Håper de fungerer for deg hvertfall 🙂 masse lykke til som mamma!

 5. Jeg er veldig fornøyd med burts bees, og vil anbefale deg.babyproduktene deres! De er supergode, og dufter himmelsk;-) jeg har til og med begynt å bruke body lotion og oljen på meg selv 😉 lykke til videre i svangerskapet, du går en fantastisk tid i møte 🙂

 6. charlotte

  Kan en bruke ole henriksen sine produkter under graviditet? Bruker ole hneriksen herbal ansiktkrem. Den er med a vitaminer så blir usikker på om jeg kan fortsette å bruke den. Hva bruker du graviditeten? Takk for svar!

  1. Fotballfrue

   Ja, det kan du gjøre 🙂

 7. Hei!
  Har nå nylig funnet ut at jeg er gravid, og får nok selv en novemberbaby 🙂 Så nå tenkte jeg at jeg burde kjøpe inn litt pleieprodukter for å forberede kroppen på det som skjer fremover. Ser at du har anbefalt flere produkter her i dette innlegget, men lurer på hvilke du virkelig ville anbefale nå som graviditeten over og herlige Nelia er kommet til verden? Du fikk deg gjerne noen favoritter etter hvert? 🙂
  Takknemlig for svar.

  1. Det lurer jeg også på :)?

 8. Hei, Caroline 🙂
  Kan jeg spørre i hvilken graviduke du begynte å smøre mage/bryster/o.l. med kremer og salver for å prøve å forhindre strekkmerker? 🙂

  Klem fra meg.

   1. Ah, det innlegget overså jeg. Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *