Tips: Pleieprodukter for den kommende mor

annonse 

Jeg skal ikke påstå at det fungerer å smøre seg med oljer og kremer for å unngå strekkmerker eller celulitter, men mitt motto er at dersom du ikke prøver, vet du aldri om det egentlig vil fungere, så jeg hadde lenge før jeg ble gravid bestemt meg for at jeg kom til å bruke både oljer og kremer under svangerskapet for å motvirke dette. Bedre føre var enn etter snar – du kjenner ordtaket. Jeg tror ikke det finnes verken oljer eller kremer som har dokumentert effekt mot dette, men til gjengjeld finnes det millioner av kvinner som påstår at dette faktisk virker, så jeg har smurt meg med liv og lyst siden den positive graviditetstesten, og jeg har ennå ikke et eneste merke.

Jeg har testet en god del som finnes der ute allerede, men har plukket meg ut noen klare favoritter til nå. Det er store prisforskjeller på markedet, så jeg tar med noen alternativer for de som ønsker å bruke mye og for dem som heller vil bruke litt mindre.

 ♥ Mot strekkmerker på magen: Ja, strekkmerker er nok dels genetisk, men som sagt har jeg likevel bestemt meg for å bruke kremer just in case. Mitt valg har falt på Belly Butter fra Burt’s Bees sitt eget merke for kommende mødre, Mama Bee. Denne kremen er 99 prosent naturlig, fri for parabener, ikke dyretestet, inneholder kakaosmør og vitamin E som holder huden smidig gjennom svangerskapet, spesielt når den etter hvert kan bli ekstra tørr og stram. Hjelper også med å forebygge strekkmerker. Deilig myk konsistens, ikke klissete og trekker lett inn i huden.

Alternativ: Dersom du allerede har strekkmerker, eller ønsker å investere i en krem som er noe dyrere, vil jeg anbefale Tummy Rub fra mama mio. Denne skal behandle allerede eksisterende strekkmerker i tillegg til å forebygge. Mama mio er et merke som er etablert av tre hudterapeuter i London. Tilsammen har de 62 års erfaring med å være supermødre og hele 45 års erfaring fra hudpleiebransjen. Nesten alle deres produkter for gravide har vunnet flere priser og alle deres produkter er frie for parabener, folater, sntetiske dufter, sulfater og fargestoffer. Altså er disse helt trygge.

Selv er jeg litt usikker på hvilke av disse to jeg kommer til å gå for fremover, ettersom begge to virker svært lovende. Noen av dere som har prøvd, og som foretrekker den ene fremfor den andre?

 ♥ Mot strekkmerker på brystene: Det er ingen hemmelighet at brystene vokser i rekordfart, og jeg skal være såpass ærlig og si at jeg minst har doblet cup-størrelsen på fem måneder, har rett og slett byttet ut hele bh-garderoben min, og når jeg prøver gamle bikinitopper kan jeg ikke annet enn å le. Passet jeg virkelig disse? Det er helt sprøtt, men også utrolig fascinerende og ikke minst gøy at kroppen forandrer seg. Det er jo mer enn en gang jeg har lurt på hvordan jeg ville sett ut med større fordeeler 😉 Men til poenget: Ting som vokser, strekker seg og for å unngå strekkmerker har jeg smurt og smurt og smurt, og jeg har ikke ett eneste merke til tross for at de har vokst såpass mye. Min redning har enten vært min gode hud og gode gener, eller det har vært Ole Henriksen sin Lavender Oil. Den er helt amazing, og inneholder både sesamolje, mandelolje og lavenderolje som faktisk er kjent for å forbedre hudens elastisitet. Smører meg inn med denne morgen og kveld, kjempedeilig! Ole Henriksen Lavender Oil er utrolig deilig å bruke som dusjolje, i badekaret, til fotbad eller for å smøre inn hele kroppen også. Eller til massasje, selvsagt!

 ♥ Mot celulitter: Denne kremen har jeg snakket om tidligere, nemlig REN sin Anti-Cellulite Cream. Den har en så god og kjølende effekt, og kan fint brukes for å forebygge strekkmerker, så denne har jeg brukt en stund – just in case. Skal også virke på allerede eksisterende cellulitter, så dersom dette er et problem for deg, er den kanskje verdt å teste ut? Cellulitter er som kjent delvis genetisk, delvis hormonellt og også i veldig stor  grad livsstilsbetinget. Mye sukker og alkohol gjør at cellulittene trives, i tillegg kan for mye salt være årsaken ettersom salt binder vann i kroppen og kan gi deg såkalte vann-celulitter, som er opphopning av vann i kroppen. Det å ikke trene holder ikke akkurat cellulitene borte, så en aktiv livsstil er helt klart å foretrekke dersom du ønsker å få bukt med problemet. Jeg sier derfor ikke at en krem vil hjelpe deg, men igjen, hvorfor ikke prøve?

 ♥ Mot åreknuter og kramper: Jeg har mer enn én gang våknet av kramper i leggen de siste månedene, og det er ufattelig smertefullt, i hvert fall når stølheten henger i flere dager etterpå. Om det er denne oljen som har hjulpet meg å bli kvitt problemet, eller om det bare har gått over av seg selv er uvisst, men jeg har uansett benyttet med av Masage Oil fra mama mio, som skal virke mot dårlig blodsirkulasjon, åreknuter, tørr hud, ømme muskler og kramper i beina. 

Tips til andre behandlende produkter – fordi vi fortjener det:

 ♥ Skrubb: For meg er det viktig å ta litt ekstra godt vare på både hud og sinn i disse dager, og jeg bruker gjerne litt ekstra tid i dusjen og etterpå bare fordi jeg synes jeg fortjener det. Jeg foretrekker å gi hele kroppen en god skrubb minst en gang i uken, og da er saltskrubben fra L:A Bruket utrolig god. Her er også Ole Henriksen sin Loofah Body Scrub en favoritt, den avkjølende effekten denne gir er helt fantastisk. Det er en grei prisforskjell på disse, så hvilken du velger kommer helt an på hva du er ute etter. Begge to er i hvert fall veldig gode.

 ♥ Fotkrem: En god fotkrem er nødvendig å ha i badeskapet. Faktisk anbefales det for gravide kvinner å ta et fotbad i ny og ne, og selv om jeg kun har fått gjort dette 1 gang (!!) siden februar, har jeg bestemt meg for å bli flinkere fremover. Varmt vann med noen dråper av Ole Henriksen Lavender Body Oil gjør UNDER for trøtte føtter. Smør inn både legger og føtter med en nydelige fotkrem fra Burt’s Bees etterpå, og du vil føle deg SÅ mye bedre. Denne kremen bruker jeg faktisk ganske ofte på føttene før jeg legger meg, selv om jeg ikke har tatt fotbad. Mama Bee Leg & Foot Cream inneholder peppermynteolje og rosmarin, og har en utrolig deilig og avkjølende effekt i lang tid etterpå. Anbefales!

 ♥ Bodylotion: En ny favoritt er den rike kremen fra mamma-merket mama mio, O Mega Super Rich Body Cream, så dersom du kun ønsker en god krem og ikke vil investere eller teste ut noe av det andre jeg har anbefalt, er denne kjempedeilig å ha tilgjengelig. Perfekt å bruke etter soling også, ettersom den gir rikelig med fukt.

Som alltid vanker det en rabattkode hos Coverbrands, og denne gangen får du 15 prosent på hele sortimentet til mama mio. Dette er verdt å sjekke ut, også for dem som allerede har barn, de har blant annet kremer for å bleke arr fortere, allerede eksisterende strekkmerker, bryster også videre. Du får også 15 prosent REN Anti Cellulite Cream, L:A bruket saltskrubb, Lavender Oil fra Ole henriksen, Burts Bees Mama Bee Fot & Leg Cream og Mama Bee Belly Butter. Rabattkoden du bruker er CAROLINE og den varer ut 7. juli ♥

Ingen av produktene er dyretestet 🙂

149 kommentarer

 1. Lizbethosnes.com - Blir mamma i august ♥

  Jeg har vel egentlig ikke troen på at noe fungerer mot strekkmerker, men at enkelte av oss bare er heldige – som meg selv hittil i alle fall 🙂 Noe som i alle fall er verdt å nevne, og som har dokumentert effekt, er å bruke jordnøttolje for å smøre underlivet for å unngå å revne nedentil under fødsel 🙂 Å drikke bringebær-te skal også motvirke dette, men det er ikke like dokumentert som jordnøttoljen.

  ♥ Lizbethosnes.com

 2. Mange flotte produkter og tips 🙂
  Vil bare komme med et lite tips tilbake, men mulig du vet om det fra før, lavendelolje bør brukes med forsiktighet under graviditet.

 3. Åh, her var det mange gode produkter 🙂
  L:A BRUKET har også en fantastisk fotkrem.

 4. Strekkmerker er genetisk og hormonelt betinget, så vidt jeg har forstått. Strekkmerkene oppstår jo i lærhuden, som er såpass dypt nede at ingen kremer eller oljer når inn. Derfor har det som oftest ingen effekt, MEN det er jo så deilig å smøre seg inn likevel. Huden blir jo silkemyk av det 🙂 Men for all del, det er sikker som du sier verdt å prøve. Det er jo bedre enn å ikke gjøre det i det hele tatt.

  Jeg smurte meg inn med noen av disse i mitt første svangerskap, men noen effekt hadde det ikke i mitt tilfelle :p Rundt uke 30-35 skyter gjerne magen utover i en voldsom fart og blir myyye større. Først da kom merkene hos meg 🙂 Jeg smører meg denne gangen også, men mest for velvære og fordi det er godt 🙂 hehe

 5. Det anbefales at man smører seg nedentil de siste 6(tror jeg det var) ukene for å forhindre at man revner 😉 hehe.. Hvor effektivt dette er vet jeg ikke, men du kommer kanskje få tipset av jordmor og med tegning på hvordan smøre 😀 det gjorde jeg for par år siden, holdt på å le med ihjel 🙂

 6. Jeg synes du er kjempe søt jeg:) Jeg har lest bloggen din litt frem og tilbake i perioder de siste årene og jeg må innrømme at jeg har lest bloggen din mest når jeg har trengt inspirasjon til å gå ned i vekt etter 2 graviditeter og da har bloggen din hjelpt meg til å finne tilbake til meg selv igjen! Med gode matvaner og treningstips! Jeg er en jente på 22 år og som normalt veier 60 kg og i mine graviditeter så har jeg gått opp 15 og 16 kg. Jeg gikk ned alle kiloene igjen før jeg fikk barn nr 2 og jeg fikk ikke et eneste strekkmerke på kroppen. Jeg hørte først om kremer og oljer i ettertid, så jeg tror kanskje at det kommer an på hvor stor man blir og hvordan hud man har. Men som du skrev så er det ingen fasit på det. Jeg synes det er kjempegøy at bloggen din nå også kommer til å inneholde baby og barneting! Gleder meg til å følge deg fast fremover!

 7. Jeg brukte tummy rub fra mama mio gjennom hele svangerskapet og fikk bare strekkmerker det jeg hadde hatt piercing i navlen, men om det er på grunn av kremen vet jeg ikke. Men synes den hjalp veldig på den kløende og stramme magen hvert fall 🙂

 8. I mitt første svangerskap hadde jeg en jordmor som tidligere hadde vært jordmor for mange kvinner fra østen (Kina, India osv). De hadde svært lite strekkmerker, elastisk, glatt og fin hud. Noe var nok genetisk, men ett tips gikk igjen: Like deler olivenolje og ferskpresset sitronsaft blandes, smør magehuden hver kveld. Enkelt og billig og helt uten div. tilsetninger. Jeg gjorde dette i begge mine svangerskap, det første med en «monstermage», det andre mer normalt. Nesten ikke et strekkmerke etterpå, huden var glatt og fin hele svangerskapet. Eneste ulempen er at det er litt klissete, men en t-skjorte løser det problemet. NB: Ikke lag mye om gangen, veldig drøy! Jeg brukte saft av en halv sitron om gangen, oppbevares i kjøleskap.
  Lykke til videre i svangerskapet, spennende å følge med deg;)

 9. Jeg brukte weleda strekkmerke forebyggende olje og fikk ingen strekkmerker 🙂 Veldig deilig 🙂 Så noe effekt hadde det nok for den ga god fuktighet. Viktig å ikke klø når magen strekker seg også 🙂 Gikk opp normalt og hadde passe stor mage. Så jeg har trua på at olje og fuktighetskrem hjelper noe 😉 Ha en fin kveld vakre vakre Caroline 🙂

 10. Cathrine

  Jeg smurte også magen med krem mens jeg var gravid! Men har og hørt at det ikke har noen effekt… Uansett, er det jo deilig med myk og fin hud da…! Men at ikke du har noen merket ennå er jo ikke rart! Det heter jo strekkmerker…, og da må jo huden først strekkes…

 11. Hei Caroline, jeg har sendt denne meldingen før, Men jeg er ikke sikker på om du fikk den fordi jeg var på telefon, om du har med vilje ignorert den så beklager jeg så mye for at jeg nok en gang trenger meg på med dette spørsmålet, og om du har alt fra før av svart og jeg ikke ha sett det beklager jeg så mye nok en gang! Jeg synes det hadde vært utrolig spennende om du hadde fortalt oss hvordan du fortalte Lars-Kristian at du var gravid, om du synes dette er for privat eller du ønsker bare ikke og dele dette forstår jeg dette, og respekterer det til det fulleste! Håper jeg ikke gikk over noen grenser her, ha en perfekt dag, kos dere 🙂

  1. Fotballfrue

   Svarte deg tidligere også 🙂 Du kan lese om dette her: https://fotballfrue.no/2013/06/20/sporsmal-rundt-graviditeten/

   Klem 🙂

 12. Med mindre du skal fortsette med sponsede produkter, finner du de herligste baby-produktene på L’Occitane! For både baby og mamma :))

  1. Fotballfrue

   Hadde lest om både burt’s bees sine produkter og mama mio sine før jeg visste at coverbrands førte dem, så jeg hadde nok brukt dem uansett 🙂 mama mio har jo vunnet x-antall priser, og det er viktig for meg i en slik vurdering for hva jeg skal gå for 🙂

 13. Hei!

  Jeg skal flytte til Porgrunn nå i sommer, og har nettopp funnet ut at jeg er gravid:O Kan jeg spørre om du har noen private klinikker å anbefale hvor man kan få tidlig ultralyd? Jeg KAN jo ikke vente til uke 18.. Har sovet stort sett i en uke i strekk, og håper virkelig at energinivået blir litt høyere etter hvert… :S

  🙂

  1. Fotballfrue

   Synes de er veldig flinke på Søsterhjemmet i Porsgrunn 🙂 Gratulerer!

 14. Takk for tips 🙂 Nå har jeg bestilt.. Greit å kunne være føre var når den lille skal begynne å vokse 😉

 15. Mama bee Belly butter kan absolutt anbefales!

 16. Anne Siri

  Hei! Jeg skal investere i en skikkelig fin, stor, tidløs veske med god kvalitet som jeg kan i flere år. Skal kjøpe den i London. Har du noen anbefalinger og tips til hva jeg bør se etter/ eller evt. unngå?

 17. Medisinstudent

  Hei,

  Synes det er flott at du fronter produkter som ikke er dyretestet. Det hjelper andre å bli mer bevisste og bidrar til at flere styrer unna produkter som er testet på dyr. Mange kjøper de jo rett og slett fordi de ikke vet bedre, så er glad for at du promoterer og bruker produkter med et godt etisk ståsted. 🙂

 18. Hei…Gratulerer så mye med voksende mage. Leser at du nyter det – herlig!
  Strekkmerker kommer ofte mest mot slutten. Og plutselig er de bare der. Men håper du unngår det værste ved hjelp av kremer. Men de kan plutselig bare forsvinne etter fødselen også – etter en tid (og godt er det)
  Men et tips ang. kramper om natten. Jeg var veldig plaget med det – og begynte å ta tabletter med magnesium. Og etter den dagen hadde jeg så og si aldri flere kramper.

 19. Cathrine

  Jeg som var veldig uheldig og fikk magen og puppene full av strekkmerker vil påstå at dette bare er nonsens! Her hjalp det ikke aldri hvor mye som jeg smurte. Men det kan jo hende det funker for andre. Hadde ikke antydning til mage før uke 25. Den poppet ut i uke 30 og dermed kom også strekkmerkene siden det sikkert strakk seg veldig fort. Mamman min har 4 barn og ingen strekkmerker, men så heldig var ikke jeg. Er glad det går an å få operert mageskinnet…

 20. Strekkmerkene oppstår i underhuden. Ingen kremer eller oljer trekkes ned dit dessverre.. 🙂
  De som har smurt seg og ikke fått strekkmerker hadde heller ikke fått de om de ikke hadde smurt seg.
  Har aldri skjønt hvorfor noen gidder å kaste bort pengene sine på dette. 🙂

 21. Hei. Du trenger ikke legge ut denne kommentaren, men tenkte bare å si til deg at det er nok mye genetisk med strekk merker, jeg har født 3 barm, har ikke ett eneste strekk merke, magen ser ikke ut som om det har vært noen babyer inne der, og med ditt kosthold osv, så kommer du nok ikke til å legge på deg så mye at du får strekkmerker. Sjekk magen til din mor, men selv om hun kanskje har trenger fortsatt ikke du å få. Begge mine søstre har litt, og min mor bitte litt. Men jeg har ingenting..og har aldri smurt meg 🙂

 22. Hvor og når er det man skriver inn rabattkoden din? Må man skrive inn alt av betalingsinfo før den kommer opp? Har ikke handler på coverbrands før 😉

 23. Mamma Be

  Hehe, det er ikke så rart at du enda ikke har noen strekkmerker når du ikke har fått noe mage. Jeg var heldig og fikk ikke strekkmerker det første svangerskapet. Trodde jeg var like heldig denne gangen også, men nå dukket det plutselig opp 4 streker under navlen i uke 35. Om en får strekkmerker eller ikke tror jeg avhenger mye av arv og genetikk og ikke om en smører seg fem ganger om dagen. Så vil vektøkning ha noe å si for strekkmerker rundt om på kroppen og selvfølgelig hvor stor mage en får og hvor mye brystene vokser. Kvinner med bakovervendt livmor vil for eksempel ofte ha mindre mage enn andre. Når det er sagt så tror jeg også at en så stor blogger som deg bør være litt forsiktig med for stort fokus på strekkmerker og vektøkning i svangerskapet, selvfølgelig er det naturlig ting å tenke på i løpet av et svangerskap, men det kan nok oppleves som om du sier at strekkmerker er det verste en kan få når du skriver såpass mye om dette. Ellers gleder jeg meg til å følge deg i svangerskapet og i tiden etter, lykke til!

 24. Jeg fikk ikke et eneste strekkmerke på magen, og slurvet veldig med krem! Men, jeg fikk veldig mange på baksiden av lårene (fordi på sluttet fikk jeg plutselig MYE vann i kroppen), og jeg fikk på puppene da melken kom for fullt! Disse strekkmerkene bærer jeg dog med stolthet 🙂

 25. Du stråler som gravid,Caroline:)))Et godt råd for brystene,og for å forberede brystknoppene for hard behandling om du ønsker å amme…så fort du merker at du begynner å få råmelk,den første fettrike brystmelken man produserer,kan du bruke til å smøre rundt knoppene;))forebygger sårhet veldig:))masse gode hudpleieproduker også,men ingenting er som det kroppen din selv produserer:)))God søndagsklem<3

  1. Fotballfrue

   Uhu, kan ikke se for meg dette i det HELE tatt, men den tiden kommer nok og jeg håper jeg klarer det 😀

   Klemmer <3

 26. Ååh bildene du tar har så flott lys! Har nesten lyst til å bli gravid bare for å ha en unnskyldning til å smøre meg inn i olje hverdag (eller få en masasje, tihi). Gravid eller ikke, kanske ejeg burde gå til anskaffelse av Ole Henriksen sin lavendel olje uansett..? 🙂
  Jeg synes du stråler for tiden Caroline og jeg er så glad på deres vegne angående det lille vidunderet! Takk for at du alltid inspirere og oppmuntrer, og håper du får en fantastisk sommer og ferie i Frankrike! 🙂

  (Liten ting angående Burt’s Bees.. Jeg har personlig alltid elsket deres holdning mot dyretesting og vet at de er godkjent av Leaping Bunny, men de er jo på samme måte som The Body Shop eiet av et morselskap. Clorox eier Burt’s Bees og innrømmer å bruke dyretesting som metode om loven sier så. Så både The Body Shop og Burt’s Bees står for å fremme anti-dyretesting, men er fortsatt ironisk sett eiet av noen som holder på det dette det og pengene vil dermed gå dit. Selv om jeg synes at alle burde ta avstand fra dyretesting er det opp til en hver om hva en synes om situasjonen til Burt’s Bees og The Body Shop. Jeg går utifra at du allerede visste dette fra før, men tenke bare det kunne være greit å informere alle som leser kommentarene dine (en kan alltids ta nytte av ny fakta :D!)

 27. simona aaland

  hei! vil anbefale mama mio sin tummy rub på de sterkeste! den brukte jeg under mine to svangerskap! ikke et eneste merke på magen! på lår derimot fikk jeg noen få med nr en fordi jeg ikke tenkte å smøre der, så med nr to smurte jeg fra brystene å ned til knærne! god knall de! 🙂 gratulere forresten!

  1. Fotballfrue

   Så flott, da heller jeg litt mot den jeg også 🙂

 28. Strekkmerker kommer fordi huden strekkes raskere enn den greier å tilpasse seg. For din del som ikke ser ut til å få så stor mage, eller legge på deg så mye, tror jeg ikke du trenger å bekymre deg nevneverdig.

 29. Hei Caroline!
  En hudlege sa en gang til meg på et kurs jeg var på at tilstrekkelig med vann motvirket strekkmerker.
  Ellers er kremen Intensive Repair fra Babor FANTASTISk på dette med forebygging og allerede eksisterende strekkmerker.
  Lykke til..
  Fin blogg..

 30. Mamma to be

  Hei
  Og takk igjen for en veldig bra rabattkode! Jeg er gravid (mitt andre svangerskap, har verdens søteste gutt på snart 2 år) i ca 4-5 uke. Så er ikke så langt på vei. Men føler allerede en del svimmelhet og følte i det jeg fikk positiv graviditetstest at magen bafre «poppet» ut 🙂 Vet jo at mange sier at det synes fortere andre gang. Men likevel!
  Takk for masse god inspirasjon til å se fresh ut både når er gravid og ellers 🙂

 31. Hei! jeg lurte bare på den hvite kjolen som du har designa.. er de glidelås på den, og eventuelt hvor er den? på den ene siden eller bak?:) har så lyst å skaffe med en slik en, aldeles nydelig..

  1. Fotballfrue

   Ja, glidelås i siden 🙂 TAKK 😀

 32. Do you use Bio-oil?

 33. Hvilken skrifttype bruker du på de små ordene på bildene i innleggene dine? 🙂

 34. Tonje Therese

  Hei, og gratulerer med graviditeten:)
  Jeg smurte også inn magen når jeg gikk gravid, etter som mamma fikk en del strekkmerker når hun gikk gravid med meg. Det fungerte ikke i det hele tatt, mot strekkmerker vel og merke. Mot kløe fungerte det derimot kjempe bra!:) Jeg tror et sunt og godt kosthold samt trening (og kanskje smøring av kremer i tillegg) kan være med på å motvirke strekkmerker. Jeg endret ikke på kostholdet og begynte ikke å trene før etter jeg fødte sønnen min, så jeg tror livsstilen også til dels har skyld i mange av strekkmerkene jeg fikk.. Der har jo du en stor fordel, etter som du trener og har et flott kosthold:)

  Lykke til videre med graviditeten!:) Håper du får et fint svangerskap uten plager og en fødsel uten komplikasjoner:)

 35. Kan også anbefale kroppsoljene fra Weleda. De er helt supre, og de har også en anti-strekkmerkeolje. Trekker seg kjapt inn i huden og lukter fantastisk.

 36. Virker dette på folk som ikke er gravide også?

 37. Hei!

  Jeg brukte ikke et eneste produkt underveis i graviditeten og har ikke fått strekkmerker på verken mage eller bryster. Såvidt jeg har forstått er det utelukkende genetisk betinget og forbundet med de dypere hudlagene hvor kremer/skubbet ikke kommer til. Men tro kan jo flytte fjell så kjør på 😉

  Fortsatt god søndag!

  -M

 38. Kunne ønske jeg visste om alle disse produktene i ungdomsårene da både hofter, lår og pupper vokste i voldsomt tempo.. Haha! :p

 39. Hei Caroline!
  Det ligger faktisk noe i det at kremer har en forebyggende effekt på strekkmerker. Ja, mye kan være genetisk, men forebyggingen kommer likevel godt med!
  Kremfresh, en liten norsk butikk som ligger på Sandvika storsenter, har en krem som heter «HeltFett Rose». Roseessensen øker elastiteten i huden- altså gjør huden forberedt på å bli strukket. Dermed kan du unnslippe strekkmerker!
  Disse produktene er også uten parabener, parfyme og er helt naturlig. Og norske i tillegg. Verd å prøve 🙂

 40. Hei Caroline, tusen takk for fine tips! Jeg prøvde å gå inn på Coverbrands for å handle, men rabattkoden du oppga er ikke gyldig ? Ha en fin fin kveld 🙂

 41. Caroline

  Magnesium-tabletter hjelper mot krampe i leggene om natten!

 42. Hvis du er plaget av kramper om natten, så spis magnesium før du legger deg. Da slipper du krampene, og i tillegg hjelper det på nattesøvnen =) Veldig effektivt!

  1. Fotballfrue

   Det har som sagt gitt seg nå 😀 Takk og lov 🙂

 43. Prøv et merke som heter lykkelig som liten, det er 100% naturlig. Jeg brukte det når jeg var gravid og har ikke et merke på kroppen! de har også fine produkter til barn. tror hjemmesiden er lykkeligsomliten.no 🙂

 44. Benedicte

  Hva med Bio-oil? 🙂 Hørt utrolig mye bra om den 🙂 ikke så dyr heller 🙂

 45. Hvis du vil slippe kramper i leggene helt prøv magnesium tabletter. Hadde ikke en krampe etter at jeg begynte å ta de 🙂

 46. Jeg har brukt Ole Henriksen lavendel bodyoil på magen helt siden jeg fant ut at jeg var gravid. Så langt ikke et strekkmerke (uke 31).:) Satser på at d holder seg sånn!:)

 47. Utrolig mange kremer! Jeg har selv født to barn, men jeg brukte ingenting, men
  kroppen forandret seg ikke idet hele tatt.
  Bare litt cellulitt og det gikk bort med trening.
  Strekkmerker får du ikke før det nærmer seg slutten av graviditeten om du skal få det
  Men jeg tror ikke du vil få det, fordi magen din kommer ikke til å vokse så mye!

 48. Merete :)

  Ser ut som du har kontroll! 🙂 Lykke til som mamma!

 49. Sofie Marie

  Så bra at du reklamerer for produkter som ikke er testet på dyr! 🙂

 50. Gratulerer så mye med det lille mirakelet i magen:) Jeg bare lurte på hvor langt du var på vei når dere fortalte nyheten til de kommende besteforeldrene?

 51. Strekkmerker er hormonelt….en kan smøre seg inn her i fra og til månen…..men kommer det strekkmerker så kommer det strekkmerker…ikke så mye en kan gjøre. Men for all del, smøring gir jo et godt velbehag!

  1. Brukte selv Mama Bee produkter i hele svangerskapet. En måned før termin «sprakk» magen over natten og der var strekkmerkene. I følge jordmor ble magen så stor at underhuden ikke tålte mer. Så vet ikke helt om jeg tror på disse produktene, fungerte ihvertfall ikke her 🙂

 52. Så søt du er! Tar nok litt tid før eventuelle strekkmerker vil komme til syne… Lurt å forebygge slik du gjør nå – og husk det er ikke alle som får disse strekkmerkene heller. Kos deg med en etterhvert voksende mage med nytt liv ❤

 53. Her er forresten noen ugleprodukter hvis du blar litt nedover 🙂 Du som ville ha ugle-ting til babyrommet :-))
  https://www.babystore.no/innredning/s/573

 54. Bra innlegg, høres ut som noen bra produkter! 🙂 klem

 55. Weleda svangerskapsolje, kjøpt hos Life, anbefale æ på det sterkeste

 56. Jeg har selv gjennomgått to graviditeter uten å få et eneste strekkmerke på magen. Strekkmerker er sprekker i det innerste hudlaget, kremer, oljer osv vil aldri kunne trekke inn dit og vil dermed ikke ha noen effekt.
  Jeg valgte allikevel slik som deg å smøre meg hver dag. Fra nærmere uke 30 smurte jeg meg ofte 2 ganger daglig og helt på slutten av graviditeten når man føler seg sprekkferdig smurte jeg meg ofte 3-4 ganger om dagen. Hver gang masserte jeg huden kraftig med fingertuppene, i den hensikt med å øke blodsirkulasjonen og for å gjøre det innerste hudlaget smidigere. Dette i håp om å gjøre huden mer motstandskraftig mot strekkmerker. Men om det hadde noe for seg vil jeg jo aldri få svar på, kanskje ville jeg vært uten strekkmerker uten å ha gjort noe som helst, eller kanskje dette var avgjørende. Jeg tenkte slik som deg, jeg torte rett og slett ikke å la være 🙂

 57. Veldig sjelden at noen får strekkmerker så tidlig i svangerskapet. Selv fikk jeg de jeg fikk to dager før fødselen, og jeg hadde smurt meg som en gal gjennom hele svangerskapet. Noen ganger plager de meg, men så ser jeg på de tre herlige tenåringene mine og da gjør det ingenting…. meeen om jeg hadde sluppet dem – så klart:) Jeg fikk svangerskapsforgiftning de to siste ukene, og vannmengden i kroppen var så sinnsyk så jeg tror det ga utslaget til mine strekkmerker. Enig med deg, man smører jo for det kan uansett ikke skade.

  1. Fotballfrue

   Det forstår jeg! Jeg tror nok ikke det er merkene man tenker mest på når de skjønne har kommet til verden 🙂

   1. Ina Therese

    Mine kom helt på slutten. Å de så ikke ut som ordentlig strekk merker før magen gikk ned etter fødsel. Du får de nok ikke mens du har så liten mage. Er jo først når huden strekker seg maks. Mine har falmet veeeldig 8 mnd etter fødsel. Smurte meg aldri. Tror ikke på at det funker.

 58. Jeg smurte meg morgen og kveld hver eneste dag med Mama Bees Belly Butter, og trodde jeg skulle slippe unna. Jeg endte allikevel opp med masse strekkmerker både på magen og puppene 🙁 de kom helt mot slutten. Jeg fikk veeldig stor mage, da. Håper du slipper unna og masse lykke til i tiden fremover, dere har en fantastisk tid i vente 🙂 selv har jeg en sønn som fyller ett år neste uke, og jeg kan ikke forstå hvor utrolig fort tiden har gått – så N.Y.T!!:)

 59. Cathrine

  Vil påpeke at dersom man er gravid bør man være forsiktig med å bruke produkter med lavendel…

  1. Fotballfrue

   Denne er blandet ut med mandel- og sesamolje og er derfor helt trygg under graviditet 🙂

 60. super post.If you could write about perfumes and mgiełkach to the body?

 61. Er det mulig. Alle mine venninner har smurt seg gale under svangerskapet, men har endt opp med et kunstverk på magen.
  Strekkmerker er til dels genetisk, men kommer oftest av HORMONER. Det er en grunn til at mange mange tenåringer får strekkmerker uten å ha lagt på seg noe eller vokst noe særlig.. En annen ting er også hvor raskt magen (eller lår, rumpe etc) vokser.
  Det er også mange som får strekkmerker under- og etter fødsel. Why? HORMONER. .

 62. Du trenger ikke så dyre kremer for å hindre strekkmerker.. Så lenge kremen er feit nok, så er det bare å smøre seg inn. Jeg smurte meg inn flere ganger om dagen under hele graviditeten med spenol på magen og bryst,så her er det ikke et strekkmerke å se (det virker,for jeg var ikke så ivrig på lårene,og der har jeg desverre fått noe ) Lykke til videre 🙂

  1. Fotballfrue

   De fra burt’s bees er jo relatvt rimelige, synes jeg 🙂 Men man trenger selvsagt ikke kjøpe akkurat disse, dette er bare en anbefaling og min erfaring så langt 🙂

 63. Ikke bruk celulittkremer!!!

  Celulittkremer er vanndrivende og skal ikke brukes ved graviditet/amming!!

  1. Fotballfrue

   Mama-mio har en for gravide faktisk, og den fra REN er helt safe, har selvsagt snakket med dem før jeg har anbefalt noe 🙂

 64. Hei Caroline…
  Nå skal jeg ikke fortelle deg hvor flott du er og hvor vakker du er. Det er det nok folk som gjør, og det vet du jo fra før.
  Jeg har blitt fast leser av bloggen din.
  Jeg blir imponert over deg, for jeg må ærlig si at jeg tengte ikke stort om deg da jeg ble oppmerksom på deg. Jaja, nok en perfekt dame, som lever på livets sol side……blææææææh, spy spy……..

  Ja så feil kan man ta. Og den som har feil er MEG.
  Jeg blir så imponert, for det første svarer du nesten alle så hyggelig og høffelig.
  Samtidig som du fremstår perfekt, så viser du at du faktisk ikke er så slank og fit uten trening……du er ikke så slank uten at du også må jobbe for det.
  Og for meg som sliter med motivasjon, dørstokkmila og ellers alle unnskyldninger unnder solen, så er det nyttig å se at de som fremstår perfekte ikke får det gratis, dere må også jobbe, så jeg må også komme meg ut og jobbe.
  Ingen får alt gratis.

  Jeg liker så godt hvordan du formidler kjørligheten til din kjære.

  Jo da, jeg som har ett barn på 7 år, humrer litt når jeg ser ditt hvite og perfekte hjem….og tenker at jaja, om ett år ser det ikke slik ut, og om 3 år enda verre….med primfingre og nesebuser og tannkremklumper på badegulvet………kniiis……..Men det takler du fint. Jeg har sett på deg som person nå, noen måneder, så mye som jeg kan greie å lære av deg via en blogg, at du er veldig ekte.

  Føler at du sier at JA det er ok med sjokolade, men ikke 200 gr melkesjokolade hver dag, men 30 gr 70% innimellom er totalt akseptabelt….
  -Ja du skjønner.

  Takk for at du er en inspirasjon til å trene, og å spise sunt, og ikke minst, takk for inspirasjon til at det å tilbrede en brødskive og dandere ett brett med blomster og lys er en liten ting som kan bety ENORMT.

  Takk for at du deler med oss.

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fine ord, jeg blir så glad og veldig takknemlig for at du klarer å se meg 🙂 Takk for at du følger meg og god sommer <3

  2. Christina

   Skriver under på den! 🙂

 65. Jeanette

  lavendeloljen fra OH hjelper hverfall om man allerede har strekkmerker,mine er borte etter at jeg brukte oljen på dem morgen og kveld.

  1. Fotballfrue

   Er det sant? Så bra 😀

   1. Det kan du vel ikke akkurat bevise.. strekkmerker «forsvinner» uansett alltid, i den grad at de blekner og får samme farge som huden til slutt.. så med tiden vil de bli «borte» uansett, så det er nok tiden som har hjulpet deg. Det sier seg selv at en krem ikke for ARR til å bli borte i løse luften 🙂

 66. Du er vel fin! Får masse inspirasjon av bloggen din. Du er superflink <3 Jeg har et spørsmål til deg. Jeg driver også en egen blogg, og jeg er veldig nysgjerrig på hvilket redigeringsprogram du bruker på
  bildene dine. Jeg synes det er så søtt med blandt annet de hjertene du bruker slik som i det første bilde i dette innlegget. Så hvilket redigeringsprogram bruker du? Håper på svar, vakre deg!

  Klem Sofie Anthonie <3

  1. Fotballfrue

   De hjertene er bare tekst fra photoshop 🙂 Redigerer de ellers ingenting / svært sjelden, nøkkelen er rette innstillinger på kamera hva gjelder lys, etc. 🙂

   Klemmer 🙂

 67. Viktoria

  Hei 🙂

  Jeg skal en uke til københavn, nyhamn og jeg lurte på om du vet om noen butikker som selger Ole Henriksens produkter? Søkte litt rundt på nette, men fant ikke noe sånn med en gang.. Så hvis du har noen tips er jeg veldig takknemlig for det 😉

  Du har den beste bloggen, Caroline! 🙂 Er innom her flere ganger om dagen 🙂

  1. Fotballfrue

   Der tipper jeg de har OH de fleste plasser hvor de selger hudpleie? Han er jo dansk 😀 Tusen takk, skjønne du!

   Klemmer 🙂

  2. Stormagasinene Illum og Magasin (Kongens Nytorv) selger hele serien. Jeg kjøper produktene mine på Magasin der de har egen stand og hyggelig personale:-)

   God tur!

 68. Jeg anbefaler coca butterstick fra the body shop, super digg og du føler den på huden leeenge!:) smørte den på hver kveld og når jeg våknet om morgenen kjente jeg deilig krem og myk hud! Jeg brukte den under siste halvdel av svangerskapet. Magen spratt ut rundt uke 19-20 og vokste fort, var stor som en hval fra 7 mnd… Men ikke ett eneste strekkmerke rundt/på magen!:) jeg vet godt at det ikke er bevist noen virkning med å smøre magen! men hvor godt er det ikke å smøre et stramt skinn som klør, er tørt og ofte i veien for vanlig/naturlig bevegelse! Uansett hvordan merke du velger å bruke, det er deilig med litt «placebo» effekt;)

  Legger bare til et lite tips og «lifesaver» (i hvertfall for meg) til når den lille er kommet. Sitronsåpe, til de uhellene hvor bleia ikke greier å holde på businessen og det er en fin fin dose gul gavepakke over hele ryggen! Og det er ikke rent sjelden… Den redder ulltøy fra å få permanente gule roser, og en fremtid i søpla! Kan kjøpes på babyshop, tror de har den på andre barn/baby butikker å:)

  Lykke til med graviditeten, fødsel og det nye livet med en ny Adm.Dir, diktator, sjef osv! Det er fantastisk!:)

  Klem fra november mamma!

  1. Fotballfrue

   Takk for tips, hehe 😀

   Klemmer!

 69. Shea butter fra the body shop er utrolig bra mot strekkmerker:) Brukte den med nummer 1 og har ikke et eneste merke. Så smører for fullt igjen med den nå:))

  1. Jeg brukte også denne, og fikk heller ingen strekkmerker. Tror ikke jeg ville fått selv om jeg ikke hadde smurt, siden det er hormonelt, men den gjorde i hvertfall huden myk og deilig. Også er den rimelig. 🙂

 70. Er mannen din kristen siden han har KRIK-genser? 🙂 eller er han med på noe KRIK?

 71. Birgitte

  Alle mine strekkmerker kom 4 dager før fødsel, så du er nok ikke helt safe enda 😛
  men jeg mener bestemt det hjelper å smøre seg, for jeg smurte magen hver dag og den fikk jeg ikke et eneste merke på 🙂 bare synd jeg glemte at man kan få på pupper og lår også….

  1. Fotballfrue

   Safe nei? Safe er man vel ikke før man har født 🙂 Dersom jeg får strekkmerker er det helt ok, ettersom det kommer noe så godt ut av det, men om jeg slipper, synes jeg selvfølgelig det er heldig 🙂

   1. Birgitte

    Enig, mine plager meg ikke! De bleker jo med tiden, og jeg har jo tross alt fortjent dem ærlig og redelig =)

 72. Jeg brukte Mama Bee belly butter i forrige svangerskap og magen min ser ut som et verdenskart… Men jeg tror genene har mye å si for om man får strekkmerker eller ikke.

  1. Fotballfrue

   Det har nok helt klart det 🙂

  1. Ja, hva sier denne studien? 😉

 73. Hei du 🙂 Og gratulerer med baby på vei 🙂
  Dette spørsmålet passer ikke inn under dette innlegget, men jeg spør likevel; Du som er så glad i kjoler,-jeg leter etter den perfekte kjolen til jeg skal i bryllup i sommer, har du tips til nettbutikker jeg kan besøke? 🙂

  1. Fotballfrue

   onlineformals.com 😀

   1. Tusen takk :))

 74. Charlotte

  Jeg virkelig elsker bloggen din, du er inspirerende og skriver så bra! Fine produkter, og så bra at de ikke er testet på dyr! 🙂

 75. Jeg har et spørsmål..Når du er hos frisøren, hvordan ber du de klippe deg da? 🙂
  Klipper du det opp, tynner det, hva gjør de foran ved luggpartiet, er det kortere? Takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Klipper det bare i tuppene, ikke noe annet 🙂 Jeg har allerede litt oppklipp foran, sparer det der 😉

 76. Astrid Aarnes

  Hei. Helt riktig ingen kremer hjelper mot strekkmerker , celluitter etc. Men det er nok et godt salgstriks, Vi mennesker er lettlurte vet du. Jeg og jeg var stor altså, virkerlig. Ingen strekkmerker. Har alltid trent , og du trener nok mye mer enn jeg gjorde eller gjør. Nå er jeg mange mange år eldre, men er opptatt av trening , kosthold, og ernæring. Men det er klart kremer er bra for enkelte hudtyper, og er Viktig å bruke. Ikke noe kritikk. Vil du prøve, og som du sier har du ikke prøvd , så vet du heller ikke.Men kosthold,trening og genetisk også ja, så tror jeg aldri du vil få noe strekkmerker. Ha en strålende dag og uke, så more å følge bloggen din. Og så koselig at dere skal ha barn.))))

 77. Gleder meg til lavkarboscones oppskriften!! Kommer den ikke tidligere enn onsdag?

  1. Fotballfrue

   Kanskje i morgen? 🙂

 78. Tror dette med strekkemerker er veldig individuelt:) Jeg har født 4 barn, og har ikke strekkmerker…Jeg har ikke lagt på meg så veldig mye under svangerskapene, selv om selve magen har vært ei skikkelig kule:::)))) hehe…Jeg har ikke brukt kremer som er spesielt utviklet mot strekkmerker ol……Du sier du ikke har fått strekkmerker ennå, men du har jo ikke mage enda heller, så det er kanskje litt tidlig å vite om kremene fungerer eller ikke…
  Du er vakker uansett du::)) Kos deg masse med den lille i magen din>3>3 Gleder meg til å følge deg/dere videre.::))) Synes bloggen er utrolig bra, Caroline>3 Stor klem fra Elin

 79. Her kom strekkmerkene på magen de to siste ukene av svangerskapet dessverre.. Å de fleste under fødselen faktisk.. 🙁 smørte meg flittig med kokosolje som visstnok skulle være bra 🙂 Men har også tenkt sånn at prøver man ikke, vet man ikke 🙂

 80. Her kom dessverre de første strekkmerkene ca 2-3 uker før fødselen.. :/ De fleste dukket opp under fødselen av alle ting :p
  Jeg smørte meg flittig med kokosolje da jeg hadde hørt det skulle være fine greier.. Er litt som deg at om jeg ikke hadde prøvd hadde jeg heller ikke kunne vite om det funket eller ikke.. 🙂 Ble fristet til å prøve den du skrev som skulle hjelpe strekkmerker som HAR kommet da 😀 Verdt et forsøk.. For det skal være visst og sikkert at det ikke er noe artig å ha fått de..

  1. Fotballfrue

   Ja, verdt et forsøk 🙂 Kommer de, så kommer de, det er jo ingenting man kan gjøre med det, og jeg tenker at dersom de oppstår, så er det vel ikke akkurat det man tenker noe særlig over når det største mirakelet har kommet til verden 🙂

   Klem!

   1. Susanne

    Ja, det har du helt rett i 🙂
    Jeg ser jo ned på verdens nydeligste lille datter i fanget mitt og kjenner at det er verdt det 🙂
    Masse lykke til videre i svangerskapet, det er bare herlig med alle disse bevegelsene!
    Å du ser jo helt smashing ut!
    Klem fra oss

 81. Hei Caroline
  Veldig enig med deg bedre å prøve en ikke.
  Bare husk å smøre korsryggen også. Huden der strekker seg også enormt også på hoftene og rundt på sidene.
  Jeg smørte i vei hele magen når jeg var gravid men fikk masse strekkmerker på korsryggen.

  lykke til.

  Torhill

  1. Fotballfrue

   Det er sant, det glemte jeg å skrive 🙂

 82. I tillegg til å smøre seg er det viktig å ta c-vitamin. Dette er det beste (i min verden) mot strekkmerker. Men man opp i litt skikkelig doser. Dette er dessuten utrolig bra å ta etter fødsel også, for å hente seg skikkelig inn og få fødselssår til å gro kjapt.

  Et annet godt tips du bør ha i bakhodet er å smøre godt med kokosolje der hvor babyen kommer ut 😉
  Smør og tøy, hver dag den siste mnd (sånn sirkus). Så er du forberedt til fødsel og slipper sikkert å sy!

  Blir koselig å følge med deg videre. Det er magisk å gå gravid! Og magen kommer når den kommer. Man blir som regel stor på kveldene og så våkner man igjen «liten». Men så en morgen er magen der, og da er det gjort. Da er det bare å venne seg til å sove på siden i lang tid fremover!

  God uke!

  1. Bør man virkelig smøre seg med noe nedentil? Jeg ville ikke gjort dette, i frykt for å forstyrre den naturlige sure floraen der nede.

 83. Amalie Flesvig

  Så mange fine produkter! Jeg syns det er kjempebra at du velger ut produkter som ikke er dyretestet! 😀 Keep up the good work

 84. Jeg smurte meg inn hver dag, og fikk ikke strekkmerker (og jeg var stooor på slutten:-) Det er nok genetisk som du sier, men det tar ikke bort det faktum at litt egenpleie i denne tiden er aldri feil:-)
  Lykke til med resten av svangerskapet, du har en herlig tid i møte!!

 85. Jeg smurte også som en gal i graviditeten, hadde ikke lyst på strekkmerker. Synes jeg var kjempeheldig,terminen kom og ikke ett eneste strekkmerke 🙂 Fødte 9 dager over termin, og jaggu kom det ikke en hel haug med strekkmerker på magen rett før fødsel..
  Trodde jeg skulle synes det var veldig kjipt med mye strekkmerker, men jeg må innrømme at det ikke har plaget meg nevneverdig, det er definitivt verdt det 🙂

 86. Kommer du til å si kjønnet på bloggen så snart du vet det? 🙂 Håper selvfølgelig på det! 😀

 87. Kommer helt an på hvor elastisk huden din er. Jeg har lite tro på at kremmer og slike oljer hjelper, men for al del det skader jo ikke å prøve om du er livredd for å få det. Strekkmerker hører litt med når man går gravid og det er helt normalt å få det.

  1. Fotballfrue

   Livredd er jeg ikke, men det hadde jo vært deilig å slippe unna 🙂 Tiden får vise 🙂

 88. Vi er forskjellige og godt er det. Jeg er ikke så opptatt av hudprodukter til vanlig, og var det heller ikke i svangerskapet. Jeg fikk heldigvis minimalt med strekkmerker, men vil bare advare deg mot å juble for tidlig. Hos en del så syns ikke strekkmerkene før huden har trukket seg inn igjen. Hos meg dukket det opp noen små etter et par uker etter fødsel når magen ble litt mindre igjen. Det samme gjaldt på puppene. Hadde ikke noe synlig mens jeg ammet, men da de ble mindre igjen, så man at underhuden hadde fått noen få streker. Jeg fødte noen uker før mine venninner, og de var så fornøyde med at de ikke hadde fått et eneste merke frem til fødselen. Jeg nevnte at de kanskje måtte vente et par uker før de så realiteten, og det stemte for dem også. Ingen store merker, men noe ble plutselig synlig likevel. Men smør i vei, det skader jo overhode ikke. Så får det bli som det blir. I november får du en herlig baby, og da får strekkmerker være strekkmerker. Så flott som du er, så har du sikkert hell og lykke på den fronten også 🙂 nydelig er du med den lille magen din!

 89. Gjør jo ingenting å smøre seg, gjorde det selv, men det hjelper neppe. Er jo de dype lagene av huden som sprekker opp, og de påvirkes ikke av oljer og kremer. Er uansett deilig da, og forebygger jo tørr hud og kløe, noe man ofte får. Jeg tror mest på å smøre innenfra. Masse tran og sunne oljer. Gikk helt bananas med oljedressinger og tran (ikke kapsler) og fikk ikke et eneste strekkmerker. Nå er jeg kanskje ikke disponert for det uansett, man vet jo aldri. Dette med at strekkmerker ikke nett noe etter at ungen er født syns jeg personlig bare er tull. Strekkmerker er ikke noe pent, og selv om jeg selvfølgelig ikke hadde angret på min skjønne lille gullklump uansett hva, så var jeg livredd for å få merker. Alle ønsker jo å se bra ut, sånn er det bare.

 90. Det virker som at du er mer enn forberedt på det meste. Strekkmerker tror jeg er mest genrelatert, men selv så
  smurte jeg meg med en god bodylotion hver dag, etter dusjen. Helt enkle kremer er mer enn godt nok, og noe så
  enkelt som Aloe Vera er vidunderlig bra. Jeg hadde et ganske avslappet forhold til det å få strekkmerker, noe som
  kan fortelles i at når jeg hadde legebesøk hjemme på grunn av sterke voksesmerter så utbrøt den kvinnelige
  legen; – Du har INGEN strekkmerker jo!!! :)) Jeg gikk forresten opp lite i vekt, noe som sikkert er en fordel også.
  Jeg fikk hverken strekkmerker eller cellulitter, og selvsagt var jeg glad for det.

 91. Jeg smurte meg med en olje jeg fikk av min søster (uten navn). Vet ikke om den var grunnen, men ingen av oss har strekkmerker etter graviditetene 🙂

  Det jeg syntes var litt morsomt i løpet av graviditeten, er alle «sannhetene» som viste seg å ikke slå til. Blant annet ble det påstått at ALLE fikk halsbrann, hemoroider og ble plattfot. Ingenting av dette stemte (ikke at jeg er lei meg for DET, da 🙂

  Smør i vei du, kan ikke skade 😀

 92. Gratulerer så mye begge to med den kommende babyen.Livets største gave får dere.Vi har 4 barn, er så fantastisk å bli mamma at jeg måtte bli det 4 ganger;) Lykke til videre fremover i svangerskapet.Klem fra Hege

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Ja, det er så spennende! Skjønner godt du ville ha flere 🙂

   Klemmer!

 93. Hei Caroline:) gratulerer så mye med graviditeten! Du må kose deg fremover, å bare nyte tiden med magen og selvfølgelig når den lille kommer:D jeg har også nettopp fått en liten gutt som nærmer seg tre måneder og tiden går super fort, å det er kjempe deilig følelse å være mamma, bare gled deg.
  Når det gjelder strekkmerker så fikk jeg ikke noen under graviditeten, men det ene som jeg har kom etter fødselen for min del, så man kan vel aldri være helt trygg nei;) uansett merker eller ei så er det den mest utroligste opplevelse, å de merkene man får som mamma synes jeg bare en skal være stolt over:)
  Masse lykke til, blir spennende å følge med fremover<3

  1. Fotballfrue

   Så herlig, gratulerer med en helt sikkert nydelig gutt 🙂

   Klemmer!

 94. Her var det mange som hadde info om strekkmerker, gitt. Vet du hva jeg har lest/hørt? -At jo yngre man er, desto større er sjansen for å få strekkmerker:) Du er jo ikke super-ung, så dette går sikkert fint:) Lykke til videre!

 95. christine

  i mitt andre svangerskap fikk jeg strekkmerker på baksiden av leggene! av alle steder, så husk å smøre hele kroppen.

 96. Christina

  Jeg er en tigermamma- og stolt over stripene mine på magen 🙂

 97. heihei. Jeg har egentlig aldri følt med på bloggen din, men min beste venninne som er min forlover. (skal gifte meg om 5dager) er storfølger av deg og har gjort det lenge. Jeg har bare himmlet med øynen e hver gang hun forteller om deg. Så her sitter jeg selv og skriver mitt første innlegg til deg. Da hun sa du var gravid så pluttselig skjedde det noe og jeg gikk for første gang inn å leste på bloggen din. Du er jo akkurat som alle andre bare veldig perfekt i mine øyne. Det at du skal ha barn setter deg i en helt ny situasjon på mange måter. Du blirnok å skrive om ting som muligens intresserer meg mere. Har ei litapå 9 mnd så jeg skal innrømme at du har fått en ny følger. Her dømmer man av sjalusi, men nå tenker jeg bare., inspirasjon :-):-) du får nok litt mere eldre følgere nå etter din nye livsituasjon, for nå kan folk kjenne seg litt igjen. Takk for flotte innlegg. Ps. Jeg smurte meg hele graviditeten, fikk merker på magen og jeg er godt trent, men jeg er ikke så høy så jeg fikk stor mage. jeg tipper du er ganske høy g da vi du nok ikke få så stor mage. Men å smøre seg gir en god følelse da. Hilsen din nye følger 🙂

 98. Du er så flott, og kommer til å se fantastisk ut med babymage!!

  Flott innlegg , jeg smurte meg selv med jordnøttolje igjennom hele svangerskapet , men dro allikevel på meg noen få strekkmerker to uker før fødsel. Hverken mamma eller mormor har strekkmerker, men jeg var veldig lita og fikk en stor plugg av en gutt, så det er mulig det er grunnen! Uansett , mine er nesten ikke synlige lenger, men jeg skulle allikevel gjerne hatt vekk det lille som fortsatt eksisterer. Vet du om det har noe for seg å prøve disse kremene nå? Jeg fødte for 14 Mnd siden, så det er kjedelig å bestille noe som ikke får hjulpet særlig nå uansett .. Om det hjelper i det hele tatt.. Kanskje vanskelig å svare på!
  Skal absolutt ikke klage, for det er, som sagt, nesten ikke synlig, men uansett 🙂

 99. Når du nevner det med salt så lurer jeg litt på hva slags matvarer / matretter som inneholder mye salt??? Jeg er alltid litt engstelig for salt og tenker hver dag om jeg får i meg for mye….

  Tak for svar 🙂 🙂

 100. Hei vakre du! Jeg gikk opp 20 kg vann i begge mine svangerskap, og har ikke et eneste strekkmerke. Har heller ikke smurt meg, og har mistet de 20 kg relativt kjapt etter begge. Men – som du er så flink å presisere så skader det ikke å prøve, og å smøre seg inn er jo SUPER velvære, og en vordende mor skal jo ha max velvære!
  Når det er sagt så anbefaler jeg også å smøre/tøye litt «der nede» ca en måneds tid før fødsel. Jeg fikk anbefalt en olje fra weleda av jordmor, som heter «fødselsforberedende olje». Da bruker du pinsettgrepet og ja..du kan jo Google fremgangsmåten;)

  Tipser deg også om å få gratis babypakker fra de forskjellige apotekene! Det er genialt, for da får du muligheten til å prøve ut diverse produkter uten å kjøpe inn hundre ting og tang.

  En annen ting jeg vil dele med deg er st je ser at så mange skriver om søvn og at alt forandrer seg etc..jeg ble pepret med det av så mange sykepleiere og jordmødre og andre mødre da jeg gikk gravid med førstemann, at jeg gruet meg på slutten av graviditeten. Tenkte liksom «hva er det NÅ jeg begir meg ut på»;) Vil si jeg hadde ganske likt utgangspunkt som deg; samme alder, veldig glad i trening, reiser, dødsforelska i mannen min som jeg hadde vært gift med i 3 år, glad i mote og klær, opptatt av utseende .. Og vet du hva min erfaring er? (Eldstemann er nå 2 år, og har allerede lillebror,hjelpes:D ) : livet blir enda mer fantastisk med barn! Tenk deg å være forelska i mannen din, og gang den kriblingen i magen med 100 – DET er følelsen du føler når nurket ditt vekker deg om natta for å få litt mat og kos. Jeg elsker det, det er en helt magisk og ubeskrivelig tid. Og livet mitt har fortsatt akkurat som før, bare med sykt mye mer meningsfull hverdag. Dere kan bare glede dere!

  Nå hadde jeg mye på hjertet her, haha! Men jeg avslutter med en liten innrømmelse. For 1,5 års tid siden kom jeg over bloggen din og tenkte at, hallo for en vanvittig uinteressant og rosa blogg, leste for å «finne feil» (men har aldri lagt igjen en kommentar assa, ikke før i forrige uke:) ) I denne «feil-leitinga» jeg drev med, men jeg som bedreviter jobbet med min egen masteroppgave og dømte deg sønder og sammen, snudde det brått en dag. For bloggen din interesserte meg jo faktisk. Veldig. Det du skriver er langt fra uinteressant. Du er derimot en vanvittig suksessrik forretningskvinne slik jeg ser det, og du har, kun ved å gjøre DIN egen greie, jobbet deg opp og fram til toppen innenfor det du elsker å drive med. Fy søren, det er forbilde da! Om jeg ikke nødvendigvis har samme interiørsmak som deg (for eksempel), så synes jeg du fortjener mye respekt for å ha lykkes med det du gjør! Synes du skal la «haters hate», og ikke la deg irritere av de som pirker på det du mener eller skriver. Du har lykkes! De er bare sinnsykt misunnelige, det vet jeg, for jeg har vært der selv 😉 Lykke til videre, jeg gleder meg til å følge deg videre på din inspirerende vei:)

  Klem

 101. Er i uke 31 og bruker mama bee. Har brukt denne siden starten og er veldig fornøyd 🙂 ikke et strekkmerke til nå!
  Har også hørt at mandelolje skal være bra!

  Lykke til 🙂

 102. Gratulerer med baby i magen! Du er heldig, det er deilig å bli mamma 🙂

  Strekkmerkene mine kom noen uker etter fødsel, etter at huden på magen hadde trukket seg sammen. Jeg har født to barn, og har noen merker etter begge svangerskapene. Og jeg er veldig glad i dem faktisk! Trodde aldri at jeg som en gang var så opptatt av fremtoningen og utseendet mitt skulle si dette, men strekkmerkene mine er synlige tegn kroppen min har etter å ha huset barna mine, og det er jeg veldig stolt av 🙂
  Nå skal det sies at de ikke er så voldsomme, har ikke noe verdenskart oppetter magen eller nedover rumpa liksom. De er fine striper som ligger litt over bikinilinjen, de vises ganske tydelig når jeg sprader i bikini og de er helt til å leve med.
  Jeg er ganske liten og slank, og la ikke på meg spesielt mye under noen av svangerskapene, har kommet meg fint ned i vanlig str etterpå (litt bredere over hoftene og litt større pupper etter sistemann), så det synes ikke så godt på kroppen min at jeg har født barn. For mange er jo dette et mål, men jeg liker altså at det er igjen noen tegn utenpå denne kroppen på at det har vært små liv inni denne kroppen 🙂

  Og jeg tror ingen kan forutsi eller forberede seg på strekkmerker. Klart det kan hjelpe huden noe å smøre et eller annet (spiller ingen rolle hva, bare det er fett nok), men det er nok heller hormoner og gener som bestemmer, og de bryr seg lite om det er blitt smurt eller ikke…!

  Og til kommentaren om å smøre seg nedentil: Nå vet jeg ikke om det er gener og hormoner som gjør at man sprekker og revner nedentil under fødsel, men jeg gjorde iallefall ikke det noen av gangene, tilogmed ikke da førstemann ble trukket ut med vakuum. Fikk bare noen «skrubbsår». Og jeg innbiller meg jo at det hjalp at jeg smurte med (regelrett badet underlivet i!) ren økologisk hvetekimolje hver kveld hele svarngerskapet. Tipper man kan bruke nesten hva som helst av vegetabilsk, ren olje til det formål. Poenget mitt er uansett at jeg ikke merket noen ødeleggelse i bakteriefloraen der nede. Det er sikkert individuelt det også, hvor mye som tåles, så er man ømfintlig for sånt i utgangspkt får man være forsiktig.

  Lykke til med alt framover, og ha i bakhodet at det er mye du rett og slett ikke kan forberede deg på, uansett hvor forberedt du er! Jeg syntes det var veldig spennende både med svangerskap og barseltid; jeg savner det ikke, men er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve det (bør kanskje legge til at det er over 10 år siden jeg fikk barna mine?) 🙂

 103. benedicte

  Jeg skal og ha i november 🙂 har brukt noe oljer og kremer.. men jeg har dessverre allerede fått noen små på sidene..
  Håper de fungerer for deg hvertfall 🙂 masse lykke til som mamma!

 104. Jeg er veldig fornøyd med burts bees, og vil anbefale deg.babyproduktene deres! De er supergode, og dufter himmelsk;-) jeg har til og med begynt å bruke body lotion og oljen på meg selv 😉 lykke til videre i svangerskapet, du går en fantastisk tid i møte 🙂

 105. charlotte

  Kan en bruke ole henriksen sine produkter under graviditet? Bruker ole hneriksen herbal ansiktkrem. Den er med a vitaminer så blir usikker på om jeg kan fortsette å bruke den. Hva bruker du graviditeten? Takk for svar!

  1. Fotballfrue

   Ja, det kan du gjøre 🙂

 106. Hei!
  Har nå nylig funnet ut at jeg er gravid, og får nok selv en novemberbaby 🙂 Så nå tenkte jeg at jeg burde kjøpe inn litt pleieprodukter for å forberede kroppen på det som skjer fremover. Ser at du har anbefalt flere produkter her i dette innlegget, men lurer på hvilke du virkelig ville anbefale nå som graviditeten over og herlige Nelia er kommet til verden? Du fikk deg gjerne noen favoritter etter hvert? 🙂
  Takknemlig for svar.

  1. Det lurer jeg også på :)?

 107. Hei, Caroline 🙂
  Kan jeg spørre i hvilken graviduke du begynte å smøre mage/bryster/o.l. med kremer og salver for å prøve å forhindre strekkmerker? 🙂

  Klem fra meg.

   1. Ah, det innlegget overså jeg. Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *