Oppskrift-onsdag: Iskrem med lime og kokos

God morgen, skjønne mennesker ♥ Nå som vi nærmer oss juli med stormskritt, kan vi trygt si at sommeren er godt i gang, men at vi fortsatt har en god stund igjen av den (takk og lov) og da føler jeg virkelig at det er på sin plass å dele en fantastisk is-oppskrift med dere! For meg er det ikke sommer uten iskrem, og den beste er faktisk den du lager selv, i hvert fall med denne oppskriften. De fleste av dere vet jo at jeg er kokosfrelst, så da jeg fant denne oppskriften i Stella sitt nyeste magasin, måtte jeg prøve. For å få den lavkarbovennlig og mer etter min egen gane, har jeg endret litt på oppskriften og resultatet er helt nydelig! Dette er iskrem du kan spise med god samvittighet resten av sommeren, det har i hvert fall jeg tenkt til å gjøre 🙂

Is til 2 personer . . som vil ha en del is: ♥ 4 dl. kokosmelk ♥ 1 dl. kremfløte ♥ 1 dl. revet kokos ♥ skallet og saften av en lime ♥ 4 ss. sukrinmelis ♥ noen dråper kokosessens / steviadråper (kan droppes)

Slik gjør du: Bland sammen kokosmelk og fløte med en stavmikser. Rør deretter inn tørket kokos, limesaft, limeskall og sukrinmelis. Smak til med kokosessens. Jeg har kjøpt kokosessensen online hos Funksjonell Mat, der får du også kjøpt sukrinmelis, men dette har de hos utvalgte helsekostbutikker som Sunkost og Life også, inkludert noen Meny-butikker. De andre ingrediensene får du stort sett i alle dagligvarebutikker.

Hell blandingen i iskremformer, jeg skulle gjerne hatt noen som var finere og ikke så skrikende, men disse var de eneste jeg fant etter å ha finkjemmet hele Skien. Disse finner du hos Traktøren, kjempefine for å lage all slags iskrem på pinne. Sett det hele i fryseren i 4 timer eller mer, mine stod over natten, så vi har spist iskrem til frokost 🙂 Håper det smaker!

122 kommentarer

 1. Sørlandsekspressen

  Hva heter den bensinstasjonen du liker så godt som ligger før Drammen? 🙂

 2. Melis är florsocker:)

 3. Å, dette så godt ut! Den oppskriften må jeg sørge for å prøve i løpet av sommeren 🙂

 4. Så godt ut. Bare et lite spørsmål. Hvor kjøper du kokosmelken din? 🙂

  1. Fotballfrue

   På meny 🙂 De har det nesten overalt 🙂

 5. Hvordan blir den i konsistens for deg? Syns alltid isen jeg lager blir så.. «krystallete» i konsistens, om jeg ikke har brukt en iskremmaskin (evt. rørt hver halvtime), til den blir fast….

  1. Fotballfrue

   Veldig bra! Tror dette er fordi det er kokosmelk som er mesteparten av isen 🙂 La den ligge none minutter før servering, blir som fløteis 😀

 6. Cecilie

  Å de så gode ut:-) laget kylling salaten i dag du la ut forje uke. Var super god, og mannen var godt fornøyd!

 7. Google bildesøk, så finner du sikkert flere former hvor du kan bruke egne pinner. Ebay er å ambefale når du skal ha ispinner:) ellers ser jeg det er mye man kan bruke for å få fine former 🙂

 8. Hej melis är florsocker på svenska.

 9. Hej,melis är florsocker på svenska:)

 10. Anne Berit

  Nå står min is i fryseren! Gleder meg til å smake i morgen! Er litt redd for at jeg ikke tok nok lime i, men det finner jeg jo fort ut 🙂
  GLEDER MEG!!<3

 11. Katrine

  Går det fint ann å bruke sitron istedenfor lime? 🙂

 12. Hi Caroline! What an adorable idea! They also look so sweet!:) Kisses! xo

 13. Hei!

  Lurte på hvorfor det står øverst på siden, at det er 101 respons, mens det egentlig er bare 7?
  Jeg har sett det på flere innlegg

  1. Fotballfrue

   Du må bla deg bakover, older comments 😉 Dette er fordi kommentarene og hele innlegget tidligere forsvant dersom det var over 1000 på et innlegg, så vi må nå dele det opp 🙂

 14. Elsker is!! Kunne du lagt ut/er d noen som har originaloppskriften?? Lett men finner den ikke:)
  Tusen takk!! God sommer!

 15. De har sånne isformer der man kan sette i egne pinner (f.eks i tre) på Traktøren i bogstadveien:)

 16. Ragnhild

  Hei Caroline 🙂 Nå har jeg laget isen og den var såååå god!! Takk for fin oppskrift 🙂 Men du? Hvordan regner man ut næringsinnholdet? Hakke peiling på det 😛

 17. […] lekre bilder kan du se her mens jeg venter på at mine skal bli ferdig! Og nei, mine former er ikke som hennes (bokstavelig […]

 18. Hei,
  Dette ser godt ut og eg vil prøve, men er det noko barn vil like?

  1. Caroline

   Nelia virkelig ELSKER dem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *