Spørsmål rundt graviditeten

Om jeg bare hadde ord. Dere er en helt fantastisk gjeng! Tusen takk for all deres støtte, gode ord og lykkeønskninger, det setter vi stor pris på begge to. Jeg har gledet meg så lenge til å fortelle dere dette. Jeg kan fortsatt ikke forstå at vi skal bli foreldre, og jeg er jo ganske så sentimental om dagen, så bare ved å skrive dette, kjenner jeg at jeg vil gråte *hehe* Det har dukket opp noen spørsmål underveis, så jeg har samlet opp de jeg kunne finne i kommentarhavet (♥ ♥ ♥ ) og tenkte at jeg kunne skrive litt generelt om min opplevelse av svangerskapet frem til nå ved hjelp av disse spørsmålene. Jeg er fortsatt helt overveldet over responsen. Igjen, tusen takk!

♥ Når fant du selv ut at du var gravid? Først kan jeg jo fortelle at en graviditet i løpet av 2013 var noe vi begge ønsket, men det er jo umulig å vite hvor snart det hele skal skje. Det hendte likevel relativt kjapt, så det var både en overraskelse og en stor glede da jeg 1 uke på overtid tok en test og den var positiv. Den ble positiv så fort, jeg følte det gikk maks 3 sekunder, og jeg ble både rørt og glad og redd og alt på en gang. Det er en ubeskrivelig følelse, jeg var nesten litt svimmel. Så mange tanker på en gang. Skal vi virkelig ha en baby? Dette var en onsdag og jeg våknet veldig tidlig fordi jeg visste at jeg skulle ta testen da jeg sto opp, så Lars-Kristian hadde ikke våknet ennå. Jeg fortet meg inn til ham og vekket ham med testen tett opp til ansiktet og sa at jeg var gravid. Har du feber? Fikk jeg til svar. Haha, han trodde det var et termometer. Så våknet han plutselig VELDIG fort og så ble vi liggende og klemme og gråte litt. Helt stille begge to. Den gangen var jeg rundt 3 uker på vei, og formen kjentes veldig bra. Rett etter dette ringte jeg storesøster, men jeg ville vente med å fortelle det til mamma og pappa, det måtte skje ansikt til ansikt.

♥ Hvordan har formen vært? Da jeg nærmet meg uke 6 begynte jeg å merke på kroppen at noe uvanlig og nytt var på gang. Det startet med morgenkvalme. Jeg som vanligvis spretter opp av sengen i seks-tiden ble nødt for å sove en time ekstra, men kvalmen slapp likevel aldri taket før utover ettermiddagen, så det var da jeg fikk gjort ting som krevde litt mer aktivitet og energi. Timene før ble stort sett tilbrakt foran dataen, og jeg priset meg lykkelig over hjemmekontor. Redningen min mot kvalmen ble Marie-kjeks samt noen kjeks jeg fant på iherb med mindre sukker. Heldigvis kastet jeg aldri opp, så det er jeg veldig glad for. Samtidig som kvalmen kom, kjente jeg sakte men sikkert at energinivået mitt ble litt svekket. Jeg, som ser på meg selv som en levende duracellkanin, klarte ikke trene mer enn 20-30 minutter før jeg var helt ødelagt, så da gjaldt det å lytte til kroppen og ta det med ro. Jeg gikk mye og fort, jogget saktere og kortere. Dersom vi hadde vært sosiale eller jeg hadde vært i lange møter, merket jeg fort at jeg ble veldig sliten, så i denne perioden kunne jeg finne på å legge meg rundt halv ti om kveldene, noe som er SJELDEN kost i dette huset. En annen ting som kom i disse ukene var en vemmelse mot kaffe. Jeg syntes det luktet vondt og smakte helt grusomt, og kunne aldri i verden forstå at jeg hadde vært så glad i dette. Jeg ble uvel av bare tanken på å få ned en kopp. Så jeg gikk faktisk uten kaffe i nesten 5 uker, og det tror jeg ikke at jeg har gjort siden jeg var 4 år. Haha! Disse 3-4 ukene var veldig frustrerende, men det er også slike ting man bare må akseptere. Lars-Kristian var helt vidunderlig i denne perioden, og gjorde alt jeg selv ikke rakk eller orket. Det ble så verdsatt.

Så nærmet jeg meg 9 uker og bare HELT ut av det blå våknet jeg en dag og kjente at JØSS! Gamle-Caroline er tilbake. Det var fantastisk! Så siden uke 9 har jeg vært meg selv igjen, og det har vært helt skjønt. Jeg kunne trene som før og ikke minst, drikke kaffe igjen *lykke* Kaffelysten kom tilbake da jeg og Anette var i Rhodos, det var utrolig deilig. Kan dere tenke dere noe rarere? Kaffe, ekkelt? For meg? Haha! Nå skal det sies at jeg holder meg til maks 2 kopper om dagen, det blir som regel én om morgenen og kanskje én utover dagen. Det får være bra. Så alt i alt synes jeg at jeg har vært heldig i det første trimesteret, ingen oppkast, bare mild morgenkvalme, og i dag er formen knallfin. De eneste tegnene på gravidtet er at jeg kjenner det strekker og styrer litt i livmoren pluss at ingen bh’er passer lenger. Så nå venter vi egentlig bare på at magen min skal vise oss at det bor noen der 🙂 Satser på at det skjer når jeg er halvveis om 3 uker ♥ 

♥ Hvordan er det med trening og graviditet, har du fortsatt som før? Både lege og jordmor har blitt kjempeglad når jeg har fortalt hvor aktiv jeg er. Det at mange gravide tror at de ikke kan eller skal trene, er ikke heldig, ettersom bevegelse er gull verdt. Det kan blant annet både forebygge bekkenskader og ødemer i kroppen. Regelen er: Så lenge det føles riktig og ikke gjør vondt, er det bare å trene som normalt. Er du godt trent fra før av, er det bare å fortsette så lenge du føler at du klarer det. Jeg har for eksempel kjent to ganger at jeg har fått litt ekstra strekk i livmoren om jeg for eksempel har løpt intervaller, da har jeg avsluttet økten og heller gjort noe annet. Enkelte mageøvelser er ikke behagelige lenger, disse har jeg kuttet ut. Nøkkelen er å lytte til kroppen sin, du kjenner den best og kjenner derfor også dens begrensninger. Har du ikke trent så mye fra før av, er det ikke anbefalt å øke treningsmengden under graviditeten, men å holde det på samme nivå.

♥ Hvordan fortalte dere foreldrene deres? Denne er litt morsom, for det var jo faktisk en av dere som trodde at de kom på overraskelsesbesøk den gangen fordi jeg hadde fortalt at jeg var gravid. Husker dere dette innlegget? Men slik var det altså ikke. Mamma og jeg skulle jo til Hankø for spa helgen etter, og det var egentlig da jeg hadde planer om å fortelle det. På forhånd hadde jeg bestilt t-skjorter online, en til hver av dem hvor det stod «jeg skal bli mormor» og «jeg skal bli morfar» Så planen var at de skulle få disse da jeg kom hjem helgen etter. Men så kom de på denne overraskelsesturen, da. Pappa gikk på antibiotika i denne perioden, så de kjedet seg så fælt da de ikke kunne nyte litt god mat og vin hjemme, og det var derfor de like gjerne kom til oss på besøk. Da mamma sa at de kun skulle være her noen timer, tenkte jeg at jeg kunne klare å holde på hemmeligheten, men så dro hun (i klassisk mamma-stil) opp både jordbær og prosecco og sa at vi skulle kose oss selv om guttene ikke kunne (Lars-Kristian hadde kamp dagen etterpå), og da skjønte jeg at løpet var kjørt. Det var bare å kaste inn håndkleet. Så vi ringte storesøster på Skype slik at hun kunne være tilstede, og så ga jeg dem t-skjortene innpakket der og da, med streng beskjed om at dette måtte åpnes samtidig. Om dere bare kunne se ansiktene deres! De ble helt satt ut, mamma gråt og trodde nesten ikke på meg, og jeg tror faktisk at pappa gråt en skvett også. Dette var ikke ventet for noen av dem. Like etterpå ringte vi svigerforeldrene mine på Skype og fortalte det. De ble så glade og alle gleder seg så til å bli besteforeldre. Kan jo avsløre at mamma har handlet et SOLID parti med klær til oss allerede, både for gutt og jente, siden vi ikke vet hva det blir ennå *haha* Dette lover bra!

♥ Hvor har du kjøpt dopplene? Disse kjøpte jeg på angelsounds.no. Når du går gravid blir du plutselig veldig bekymret for den minste ting, redd for at noe skal være galt. Det er i hvert fall min erfaring hittil, og dersom du får en følelse av at noe ikke er som det skal, er det helt forferdelig å ikke vite. Dersom jeg føler det slik, har jeg en kjempeflott jordmor som jeg vet stiller opp for meg, men for at jeg ikke skal renne ned telefonen hennes, er det både fantastisk og beroligende å kunne høre hjertelyden når vi selv ønsker det, vi må bare passe på å ikke ta helt av.

♥ Hvor er magen? Nei, si det. Jeg ser selv en forskjell, spesielt når jeg ligger på magen, og jeg kan kjenne at det har skjedd ting helt der nede. Det kjennes litt ut som en vannballong 🙂 I følge både lege og jordmor er dette med magestørrelse celdig ndividuelt, og det finnes ingen fasit på hvordan magen skal se ut fra måned til måned. Noen får mage fort, andre ikke. I tillegg kan dette ha mye med magemuskler å gjøre, og jeg har en godt trent mage som holder ting tilbake, derfor vil den nok ikke poppe ut med det første, men babyen er så stor som den skal være og livmoren er der hvor den skal, så det at magen ikke har vokst ennå, har ingenting å si 🙂

♥ Hvordan blir bloggen påvirket av dette? Bloggen kommer ikke til å endre seg, den vil være som den er. Jeg kommer ikke til å starte med noen status-rapporter eller magebilder fra uke til uke, eller andre ting som vil gjøre dette til en typisk mammablogg. Ikke at mamma-blogger ikke er bra, for det synes jeg absolutt at de er, men min har aldri ment å være det. Bloggen min er ment å underholde, inspirere, motivere og glede, og jeg føler at jeg har funnet en fin balanse mellom mote, skjønnhet, trening, hverdag og mat, så jeg ønsker å holde det der. Jeg har jo selv visst om graviditeten siden mars, og jeg har hele tiden blogget som før, så det er noe jeg kommer til å fortsette med. Det blir nok naturlig for meg å krydre bloggen med litt baby-og gravidprat noen ganger når jeg blogger om hverdag, det er jo tross alt en bit av personen Caroline i fotballfrue.no, så det vil bli helt naturlig for meg, men det kommer ikke til å ta av, så ikke vær redd for at den kommer til å endre seg noe særlig. Men en ting kommer dere ikke unna: Babyrommet! Det gleder jeg meg SÅ til å starte på, og det skal vi gjøre når vi vet hva som skjuler seg der inne. Etter fødsel når lille baby har kommet til verden, er det umulig for meg å si hvordan det blir. Det får bare tiden vise, men planen per i dag er å fortsette som før – den eneste forskjellen er at vi da er 3 og ikke 2.

Håper dette ga dere litt svar 🙂 Ser forresten vi er flere vordende mødre med nesten lik termin der ute, veldig gøy! Gratulerer så mye til alle dere også ♥ 

370 kommentarer

 1. Marianne Brostrøm

  HEI:)
  noen dager med å ikke sjekk bloggen, så er alt «snudd på hode» 😛

  Masse gratulerer til dere begge to med prins/prinsesse inne i magen <3 Utrolig spennende!

  Må si at folk er meg bra bedrehvitere når det kommer til så gode nyheter. begynner å rakke ned på matvaner og trening og kaffe å hurra meg rundt! Tror nokk at du og Lars-Kristian gjør som alle andre som finner ut at man er gravid, blir litt glad, men plutselig også veldig usikker. tenker og grubler mye og lar seg kanskje bli i tvil om ting man egentli ikke har grunner til. Nå skal jeg ikke si at jeg har peiling på hva du går gjennom, da jeg ikke har bern selv. Vi er nygifte, hadde 1. års bryllupsdag 11. juni. vi har en 1.årig mutte valp på snart 40 kg, og mannen studerer mens jeg jobber kunn nå i vikariat men 1/2 års intervaler i barnehage. så vi føler ikke vi har økonomien enda til å la 2 (3) bli til 3 (4) 🙂 men gleder meg til den tid kommer, da alle våre venner har, skal, eller prøver på å få barn:)

  Det er ikke tvil i at du gjør så godt du kan, og at du har god støtte i drømmemannen din:) nyt tida, den går så alt for fort:)

  Prøv å ikke la de få negative å HELT USAKELIGE komentarene du får fra sjalue og folk som ikke har bedre enj å spre gift rundt seg.

  Alle gode ønsker til dere alle 3;) klem fra Marianne =)

 2. Berabagheera

  Gratulerer så mye, utrolig koselig lesing. Så glad på dine vegne. Vil anbefale bloggen til gymlæreren min, Cathrine. Hun minner om deg med tanke på trening, og hun har masse erfaring når det kommer til trening med mage. http://cathrineslilleboble.blogg.no/ Klem!

 3. Gratulere så mye! Blei kjempeglad på deres vegne. Ønskere dere lykke til under og etter graviditeten!

 4. Gratulerer så mye. Dette kommer nok til å bli kjempegøy for dere begge to. Ønsker deg og mannen din all lykke underveis i graviditeten og med det nye familiemedlemmet. Det at du reagerte såpass mye på kaffe i begynnelsen er nok kroppen sin måte å fortelle deg at kaffe nå ikke er bra for deg. Jeg var likedann. Orket ikke lukten av kaffe i nærheten engang. Og egentlig er jo det bra, da koffein ikke er bra for den lille i magen. Merket det også etterpå i ammeperioden, kunne ikke røre kaffe for da fikk den lille utrolig kolikksmerter i magen.

  1. Fotballfrue

   Uff, stakkar :/ Jeg holder meg til 1-2 kopper nå, og synes det er helt greit 🙂 Når det gjelder amming må man jo bare ta dette etter hvert 🙂

   1. Alle må føle på det som passer best for dem og funker for dem under graviditeten. Så trøtt som jeg var kunne jeg nok trengt en kopp eller to i ny og ne, men fy så dårlig jeg ble av lukta. Kunne ikke engang sitte i samme møterom hvor andre hadde kaffekoppen med seg uten å løpe ut fra møtet en 3-4 ganger :/

    Ja amming er def noe som er opp til hver enkelt (og den lille) og hva som fungerer og passer best. I mitt tilfelle måtte jeg amme enten jeg ville eller ikke da den lille ikke tok flaske uansett før han var 4 mnd, Ammet totalt i 6 mnd, og måtte slutte for vekta raste så mye ned at det ikke var forsvarlig å fortsette. Stjal all min næring. Pluss at jeg jo måtte passe på absolutt alt jeg spiste og drakk da den lille fikk kolikk av alt. Ble straks mye bedre når vi gikk over til flaske og han ikke ble påvirket av noe jeg spiste eller drakk lengre 🙂

    Lykke til! Dette blir virkelig en ny tid for dere 🙂

 5. Jeg blir helt rørt! Du og L-K virker som fantastiske mennesker, og kommer absolutt til å bli fantastiske foreldre! Masse lykke til fremover, gleder meg til å følge med ! Ha en kjempefin sommer!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, så god du er <3

 6. Gratulerer så mye 🙂 magen kommer jo den, når h*n krever så stor plass at magemusklene ikke klarer å holde igjen, ellers har jeg hørt at for høye gravide så kan babyen ligge bak, oppover ved ryggen, altså den får litt bedre plass i lengden… Men du, hva gjør du får en så trent mage, jeg har en mage som ikke holder igjen… Den er flat som tom, og når jeg har spist ser jeg veldig gravid ut… Hjelper det med løping, gange? Eller må jeg i gang med planken? Lykke til fremover 🙂

  1. Fotballfrue

   Vil tro at trening generelt hjelper, løping er jo en aktivitet som aktiviserer hele kroppen, så det er helt topp 🙂

 7. Michelle

  Caroline, Gratulerer så utrolig mye!! 😀 Så utrolig kjekt å høre!! Gleder meg virkelig til å følge utviklingen din!! Dere kommer til å bli noen fantastiske foreldre, det er jeg sikker på! Og du ser sykt bra ut for å være gravid da :O
  Lenge leve kjærligheten <3

 8. hvor har du kjøpt babyskoene? Jettefine!

  1. Fotballfrue

   På ferie i Hellas :))

 9. Elisabeth

  Hei! Først og fremst gratulerer så mye!!! Det er er mirakel av de sjeldne på
  vei!
  Jeg lurer bare på om du har informert din jordmor om at du bruker doppler?
  Jeg er selv jordmor og jobber ved en av de størst fødeklinikkene i landet
  og doppler er noe vi absolutt ikke anbefaler de gravide å bruke.
  Dersom en kvinne har en dårlig magefølelsen er det bedre å ringe
  sykehuset. Kvinner kan ha gått uten å kjenne liv og blir beroligget ved
  å høre lyden på doppler hjemme. Konsekvenser av dette kan i
  verstefall bli fatale. Å tolke en fosterlyd er uhyre mer
  avansert enn hva en skulle tro. Det er ulike faktorer som påvirker fosterlyden
  som gjør at den avviker fra normalen. En må også alltid måle mors puls
  samtidig og dermed sørge for at de ikke blir forvekslet.
  Mitt poeng er bare at en må ta kontakt med sykehus eller jordmor ved tegn
  til mindre liv når en har komt så langt i svangerskapet at en kjenner
  regelmessig liv. Dette er meget viktig!!!
  Ellers så håper jeg inderlig at du er bevisst på din enorme påvirkningskraft til
  andre unge mennesker særlig når det gjelder
  blogging om svangerskap. Ønsker deg en flott tid fremover!!

  1. Kjempeviktige poeng!!!:)

 10. Gratulerer så masse;) blir rørt selv når jeg leste innlegget:) gleden en opplever over å ha en skatt inni magen.er selv gravid i uke 14 så vet akkurat hvordan du har det;) gleder mer til å se barnerommet,åkjekt hvis du har tips fremover til mammaklær;)

 11. Gratulerer så mye 🙂
  Jeg fikk ikke mage før ganske seint,så det er veldig forskjellig ja 🙂
  Gleder meg til å følge bloggen fremover nå <3

 12. Gratulerer så mye! Dette var virkelig en hyggelig nyhet! Jeg håper, som mange andre her i kommentarfeltet, at du kommer til å skrive en del om både svangerskap og babytid. Det var en spennende tid da dere planla bryllup, og på lik linje vil jo dette bli en stor del av livet deres framover.

  Det er jo mye mulig dere må se an hvordan babyen og babytiden blir, men har dere gjort dere noen tanker i forhold til «permisjonstiden»? Bloggen er jo jobben din, og du opptrer jo også på mange arrangementer og er mye i offentligheten. Vi som ikke er selvstendig næringsdrivende, trenger jo ikke tenke så mye på dette. Vi får jo «fri» i noen måneder. Har dere noen tanker om hvordan dere skal løse dette? Noen blogginnlegg er vel kanskje overkommelig, men hvilke arbeidsoppgaver ser du for deg at du må kutte ned på?

  Det blir også spennende å se hvordan dere prioriterer etter hvert. Kanskje man kan plukke opp et tips eller to. Vi har ett barn, og vi merker at det tar en del tid når man skal rekke alt. Her prøver vi så godt vi kan å holde hjem og bil noenlunde strøkent, jobbe og trene, være sosiale og ikke minst bruke masse tid sammen med barnet vårt. I tillegg liker jeg fortsatt å bruke litt tid på å ordne meg selv også. Det var vanskelig den første tiden, og bæresele ble løsningen for å få tid til å ordne håret og sminken. Det er utrolig hvor effektiv man blir i alle sine gjøremål etter hvert, men det er sannelig ikke mye tid man får til sofasløving. Hadde vi hatt bedre råd, skulle jeg hatt vaskehjelp. Hehe…

  Lykke til med svangerskap, fødsel og babytid. Dere har et fantastisk liv foran dere! Å få barn er det beste som kan skje 🙂 Håper vi får se noen bilder av vidunderet i ny og ne også. Ønsker dere alt godt, og gleder meg til å lese om fortsettelsen!

 13. Gratulerer så mye til begge to! 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk <3 🙂

 14. Så fantastisk koselig å høre om graviditeten. Jeg fikk mld med søstra mi når jeg var i utlandet «Fotballfrue er gravid. Sååååå koselig <3<3" hehe..

  Gratulerer til begge to. Dere blir nok fantastiske foreldre Caroline 🙂
  (og takk for at du forteller det til leserne dine og er så åpen og positiv om å fortsette å blogge. INGENTING negativt i det, som solfrid skal ha det til)

  YOU GO GIRL!

  Lykke til videre og klem fra meg 🙂

 15. GRATULERER så masse! Mamma-gløden er og har definitivt vært på plass en stund 😉
  Tipper neste UL vil vise at dere får en JENTE! Ikke spør meg hvorfor..bare magefølelsen min som forteller meg det (har riktignok 50% sjanse da, hehe).

 16. Hei!
  Gratulerer så mye Caroline!! <3 Jeg har lest igjennom alle graviditet-innelggene dine nå for jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravid selv! Jeg lurte på om du kan linke til den iherb-kjeksen du snakker om i dette innlegget? Den hørtes ut som et mye bedre alternativ enn marie-kjeks;)

 17. Hei Caroline 🙂

  jeg elsker elsker elsker bloggen din <3 noen ganger så er jeg her for å se på bilder, fordi jeg blir sååå glad bare å se på dem :DD stor TAKK

  vi planer selv å få barn, derfor har jeg et paar spørsmål, håper på svar, tussseeen takk 🙂

  1. hvis man ikke trener, kan man da begynne å trene mens man er i de første svangerskapsukene?
  2. da man får vite at man er gravid, hva er det første man skal gjøre? ringer man fastlegen eller tar man test på nytt?
  3. foreldrene dine fikk jo t-skjorter, var de i strørellsen dems eller baby størellse?

  det er første gang for meg, så jeg vet ingen ting om det.
  takk for svar snille Caroline <3

  1. Caroline

   Så utrolig koselig å høre, lykke til med babyplanene 🙂

   1. dersom du ikke har trent noe fra før av, har jeg hørt at det beste er å ikke starte med en ny form for høyintensiv trening når du går gravid. Men det er bare positivt at du beveger deg, går turer og trener lett styrke. Det skal ikke være noe problem 🙂 Men jeg synes likevel du skal høre med en PT eller en lege / fysio 🙂
   2. du kan gjerne teste to ganger om du er usikker, men det skal ikke være nødvendig 🙂 Når du har testet positivt drar du / ringer du til fastlegen din.
   3. t-skjortene de fikk var til dem og i deres størrelse 🙂

   Masse lykke til! Klemmer 🙂

   1. tusen tusen tusen takk Caroline 🙂 setter stor pris på det <3
    forresten hvilken graviditets-app brukte du? eller hvilke apps brukte du under graviditeten din?

    Takk igjen, klem 🙂

   2. Caroline

    Sandviks babyverden 🙂

   3. tusen takk igjen kjære deg 🙂

    men jeg har to spørsmål til 🙂

    1. kan du si hvilken dagbok du brukte under graviditeten din, jeg tenker på graviditetsdagbok?
    2. og hvilken baby bok brukte du? der man kan notere ting om baby.

    jeg var i 3 forskjellige bokhandler idag, det finnes jo så mye rart, tenkte jeg kan høre med deg. trenger både en bok under graviditet og etter fødselen 🙂

    tusen takk <3

   4. håper på svar kjære deg 🙂

   5. hei Caroline,

    lurer på en tilg til, hvilke strekkemerker produkter brukte du under graviditeten din og fra når?

    håper på svar 🙂
    tusen takk kjære deg <3

   6. jeg ventr fortsatt på svar. vet ikke hvor mange ganger har jeg kommet inn for å skjekke om du har svart eller ikke….

   7. takk for svar Caroline 🙂

    men kan du svare på de spørsmålene her og?

    1. kan du si hvilken dagbok du brukte under graviditeten din, jeg tenker på graviditetsdagbok?
    2. og hvilken baby bok brukte du? der man kan notere ting om baby.

    jeg var i 3 forskjellige bokhandler idag, det finnes jo så mye rart, tenkte jeg kan høre med deg. trenger både en bok under graviditet og etter fødselen 🙂

    tusen takk <3

   8. kjønner ikke hvorfor du ikke vil svare på det :(((

   9. Caroline

    Har dessverre ikke sett det fordi posten er så gammel, svarte deg nå 🙂

   10. Caroline

    1. Tenker du på «snart mamma»? Boken heter det, jeg brukte ingen andre 🙂 Egentlig brukte jeg ikke denne heller, men jeg hadde tenkt til det 🙂 I tillegg leste jeg «mamma for første gang» av gro nylander 🙂
    2. Vi har en babybok som Nelia har frem til hun blir 5 år, jeg husker ikke hva de heter, men jeg har hatt flere bilder av den på bloggen og vi kjøpte den på ARK Bokhandel. Tror de har den der fortsatt 🙂 Nå har vi heller laget et album fra hennes første år hos Fotoknudsen og vil heller gjøre dette hvert år frem til hun blir rundt 5 🙂

    Klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *