Spørsmål rundt graviditeten

Om jeg bare hadde ord. Dere er en helt fantastisk gjeng! Tusen takk for all deres støtte, gode ord og lykkeønskninger, det setter vi stor pris på begge to. Jeg har gledet meg så lenge til å fortelle dere dette. Jeg kan fortsatt ikke forstå at vi skal bli foreldre, og jeg er jo ganske så sentimental om dagen, så bare ved å skrive dette, kjenner jeg at jeg vil gråte *hehe* Det har dukket opp noen spørsmål underveis, så jeg har samlet opp de jeg kunne finne i kommentarhavet (♥ ♥ ♥ ) og tenkte at jeg kunne skrive litt generelt om min opplevelse av svangerskapet frem til nå ved hjelp av disse spørsmålene. Jeg er fortsatt helt overveldet over responsen. Igjen, tusen takk!

♥ Når fant du selv ut at du var gravid? Først kan jeg jo fortelle at en graviditet i løpet av 2013 var noe vi begge ønsket, men det er jo umulig å vite hvor snart det hele skal skje. Det hendte likevel relativt kjapt, så det var både en overraskelse og en stor glede da jeg 1 uke på overtid tok en test og den var positiv. Den ble positiv så fort, jeg følte det gikk maks 3 sekunder, og jeg ble både rørt og glad og redd og alt på en gang. Det er en ubeskrivelig følelse, jeg var nesten litt svimmel. Så mange tanker på en gang. Skal vi virkelig ha en baby? Dette var en onsdag og jeg våknet veldig tidlig fordi jeg visste at jeg skulle ta testen da jeg sto opp, så Lars-Kristian hadde ikke våknet ennå. Jeg fortet meg inn til ham og vekket ham med testen tett opp til ansiktet og sa at jeg var gravid. Har du feber? Fikk jeg til svar. Haha, han trodde det var et termometer. Så våknet han plutselig VELDIG fort og så ble vi liggende og klemme og gråte litt. Helt stille begge to. Den gangen var jeg rundt 3 uker på vei, og formen kjentes veldig bra. Rett etter dette ringte jeg storesøster, men jeg ville vente med å fortelle det til mamma og pappa, det måtte skje ansikt til ansikt.

♥ Hvordan har formen vært? Da jeg nærmet meg uke 6 begynte jeg å merke på kroppen at noe uvanlig og nytt var på gang. Det startet med morgenkvalme. Jeg som vanligvis spretter opp av sengen i seks-tiden ble nødt for å sove en time ekstra, men kvalmen slapp likevel aldri taket før utover ettermiddagen, så det var da jeg fikk gjort ting som krevde litt mer aktivitet og energi. Timene før ble stort sett tilbrakt foran dataen, og jeg priset meg lykkelig over hjemmekontor. Redningen min mot kvalmen ble Marie-kjeks samt noen kjeks jeg fant på iherb med mindre sukker. Heldigvis kastet jeg aldri opp, så det er jeg veldig glad for. Samtidig som kvalmen kom, kjente jeg sakte men sikkert at energinivået mitt ble litt svekket. Jeg, som ser på meg selv som en levende duracellkanin, klarte ikke trene mer enn 20-30 minutter før jeg var helt ødelagt, så da gjaldt det å lytte til kroppen og ta det med ro. Jeg gikk mye og fort, jogget saktere og kortere. Dersom vi hadde vært sosiale eller jeg hadde vært i lange møter, merket jeg fort at jeg ble veldig sliten, så i denne perioden kunne jeg finne på å legge meg rundt halv ti om kveldene, noe som er SJELDEN kost i dette huset. En annen ting som kom i disse ukene var en vemmelse mot kaffe. Jeg syntes det luktet vondt og smakte helt grusomt, og kunne aldri i verden forstå at jeg hadde vært så glad i dette. Jeg ble uvel av bare tanken på å få ned en kopp. Så jeg gikk faktisk uten kaffe i nesten 5 uker, og det tror jeg ikke at jeg har gjort siden jeg var 4 år. Haha! Disse 3-4 ukene var veldig frustrerende, men det er også slike ting man bare må akseptere. Lars-Kristian var helt vidunderlig i denne perioden, og gjorde alt jeg selv ikke rakk eller orket. Det ble så verdsatt.

Så nærmet jeg meg 9 uker og bare HELT ut av det blå våknet jeg en dag og kjente at JØSS! Gamle-Caroline er tilbake. Det var fantastisk! Så siden uke 9 har jeg vært meg selv igjen, og det har vært helt skjønt. Jeg kunne trene som før og ikke minst, drikke kaffe igjen *lykke* Kaffelysten kom tilbake da jeg og Anette var i Rhodos, det var utrolig deilig. Kan dere tenke dere noe rarere? Kaffe, ekkelt? For meg? Haha! Nå skal det sies at jeg holder meg til maks 2 kopper om dagen, det blir som regel én om morgenen og kanskje én utover dagen. Det får være bra. Så alt i alt synes jeg at jeg har vært heldig i det første trimesteret, ingen oppkast, bare mild morgenkvalme, og i dag er formen knallfin. De eneste tegnene på gravidtet er at jeg kjenner det strekker og styrer litt i livmoren pluss at ingen bh’er passer lenger. Så nå venter vi egentlig bare på at magen min skal vise oss at det bor noen der 🙂 Satser på at det skjer når jeg er halvveis om 3 uker ♥ 

♥ Hvordan er det med trening og graviditet, har du fortsatt som før? Både lege og jordmor har blitt kjempeglad når jeg har fortalt hvor aktiv jeg er. Det at mange gravide tror at de ikke kan eller skal trene, er ikke heldig, ettersom bevegelse er gull verdt. Det kan blant annet både forebygge bekkenskader og ødemer i kroppen. Regelen er: Så lenge det føles riktig og ikke gjør vondt, er det bare å trene som normalt. Er du godt trent fra før av, er det bare å fortsette så lenge du føler at du klarer det. Jeg har for eksempel kjent to ganger at jeg har fått litt ekstra strekk i livmoren om jeg for eksempel har løpt intervaller, da har jeg avsluttet økten og heller gjort noe annet. Enkelte mageøvelser er ikke behagelige lenger, disse har jeg kuttet ut. Nøkkelen er å lytte til kroppen sin, du kjenner den best og kjenner derfor også dens begrensninger. Har du ikke trent så mye fra før av, er det ikke anbefalt å øke treningsmengden under graviditeten, men å holde det på samme nivå.

♥ Hvordan fortalte dere foreldrene deres? Denne er litt morsom, for det var jo faktisk en av dere som trodde at de kom på overraskelsesbesøk den gangen fordi jeg hadde fortalt at jeg var gravid. Husker dere dette innlegget? Men slik var det altså ikke. Mamma og jeg skulle jo til Hankø for spa helgen etter, og det var egentlig da jeg hadde planer om å fortelle det. På forhånd hadde jeg bestilt t-skjorter online, en til hver av dem hvor det stod «jeg skal bli mormor» og «jeg skal bli morfar» Så planen var at de skulle få disse da jeg kom hjem helgen etter. Men så kom de på denne overraskelsesturen, da. Pappa gikk på antibiotika i denne perioden, så de kjedet seg så fælt da de ikke kunne nyte litt god mat og vin hjemme, og det var derfor de like gjerne kom til oss på besøk. Da mamma sa at de kun skulle være her noen timer, tenkte jeg at jeg kunne klare å holde på hemmeligheten, men så dro hun (i klassisk mamma-stil) opp både jordbær og prosecco og sa at vi skulle kose oss selv om guttene ikke kunne (Lars-Kristian hadde kamp dagen etterpå), og da skjønte jeg at løpet var kjørt. Det var bare å kaste inn håndkleet. Så vi ringte storesøster på Skype slik at hun kunne være tilstede, og så ga jeg dem t-skjortene innpakket der og da, med streng beskjed om at dette måtte åpnes samtidig. Om dere bare kunne se ansiktene deres! De ble helt satt ut, mamma gråt og trodde nesten ikke på meg, og jeg tror faktisk at pappa gråt en skvett også. Dette var ikke ventet for noen av dem. Like etterpå ringte vi svigerforeldrene mine på Skype og fortalte det. De ble så glade og alle gleder seg så til å bli besteforeldre. Kan jo avsløre at mamma har handlet et SOLID parti med klær til oss allerede, både for gutt og jente, siden vi ikke vet hva det blir ennå *haha* Dette lover bra!

♥ Hvor har du kjøpt dopplene? Disse kjøpte jeg på angelsounds.no. Når du går gravid blir du plutselig veldig bekymret for den minste ting, redd for at noe skal være galt. Det er i hvert fall min erfaring hittil, og dersom du får en følelse av at noe ikke er som det skal, er det helt forferdelig å ikke vite. Dersom jeg føler det slik, har jeg en kjempeflott jordmor som jeg vet stiller opp for meg, men for at jeg ikke skal renne ned telefonen hennes, er det både fantastisk og beroligende å kunne høre hjertelyden når vi selv ønsker det, vi må bare passe på å ikke ta helt av.

♥ Hvor er magen? Nei, si det. Jeg ser selv en forskjell, spesielt når jeg ligger på magen, og jeg kan kjenne at det har skjedd ting helt der nede. Det kjennes litt ut som en vannballong 🙂 I følge både lege og jordmor er dette med magestørrelse celdig ndividuelt, og det finnes ingen fasit på hvordan magen skal se ut fra måned til måned. Noen får mage fort, andre ikke. I tillegg kan dette ha mye med magemuskler å gjøre, og jeg har en godt trent mage som holder ting tilbake, derfor vil den nok ikke poppe ut med det første, men babyen er så stor som den skal være og livmoren er der hvor den skal, så det at magen ikke har vokst ennå, har ingenting å si 🙂

♥ Hvordan blir bloggen påvirket av dette? Bloggen kommer ikke til å endre seg, den vil være som den er. Jeg kommer ikke til å starte med noen status-rapporter eller magebilder fra uke til uke, eller andre ting som vil gjøre dette til en typisk mammablogg. Ikke at mamma-blogger ikke er bra, for det synes jeg absolutt at de er, men min har aldri ment å være det. Bloggen min er ment å underholde, inspirere, motivere og glede, og jeg føler at jeg har funnet en fin balanse mellom mote, skjønnhet, trening, hverdag og mat, så jeg ønsker å holde det der. Jeg har jo selv visst om graviditeten siden mars, og jeg har hele tiden blogget som før, så det er noe jeg kommer til å fortsette med. Det blir nok naturlig for meg å krydre bloggen med litt baby-og gravidprat noen ganger når jeg blogger om hverdag, det er jo tross alt en bit av personen Caroline i fotballfrue.no, så det vil bli helt naturlig for meg, men det kommer ikke til å ta av, så ikke vær redd for at den kommer til å endre seg noe særlig. Men en ting kommer dere ikke unna: Babyrommet! Det gleder jeg meg SÅ til å starte på, og det skal vi gjøre når vi vet hva som skjuler seg der inne. Etter fødsel når lille baby har kommet til verden, er det umulig for meg å si hvordan det blir. Det får bare tiden vise, men planen per i dag er å fortsette som før – den eneste forskjellen er at vi da er 3 og ikke 2.

Håper dette ga dere litt svar 🙂 Ser forresten vi er flere vordende mødre med nesten lik termin der ute, veldig gøy! Gratulerer så mye til alle dere også ♥ 

370 kommentarer

 1. Liv Heidi

  Så gøy. Jeg var ca like langt som deg i fjor på denne tiden 🙂 Nå har jeg ei lite tulle på 6 mnd og livet er forandret til det bedre <3 Jeg hadde heller ikke mage før nærmere uke 25. Ta magebilder så dere har selv, gøy å se tilbake på.

 2. Karoline

  Gratulerer SÅ mye med gravidteten, Caroline! Kjenner jeg faktisk får en liten klump i halsen når jeg leser dette, hvor rart er ikke det? Er utrolig glad på deres vegne, og ønsker deg all lykke til. Dette kommer til å gå kjempebra! Du er i råbra fysisk form, og med et varmt hjerte – det er jeg helt sikker på. Dere vil bli gode foreldre <3

 3. Gratulerer så masse, Caroline! Kjempeflott at du er så aktiv når du er gravid, håper du motiverer mange der ute. Jeg var selv veldig aktiv helt til jeg ble veldig preget av bekkenløsning, og tilbragte fjorsommeren på krykker og fikk ikke trillet skikkelig tur før bebisen var seks uker. Hun ble født i september, og jeg er fortsatt preget av smerter, men har nylig funnet ut at det er pga bekkenLÅSNING. Lytt til kroppen, og oppsøk flere forskjellige «health professionals» om nødvendig, verken leger eller fysio klarte å finne ut av meg. Jeg gleder meg til å se hvilke klær du velger å ha på, og ikke minst sko! Jeg kan ikke gå i høyhælte sko enda heller, og synes det er vanskelig å finne et fullgodt alternativ.
  Håper du får en flott sommer, og jeg ser fram til å endelig kunne gå toppturerr igjen, denne gangen med bæremeis! 😀

 4. Vil bare si at jeg klarte å trene hele svangerskapet, og jeg syns det er UTROLIG viktig. Jeg gikk 2 uker over termin, og trente frem til dagen jeg ble igangsatt. Fødselen var lang og hard, for jenta mi skulle ikke ut, og det skjønner jeg jo.. For på grunn av at jeg trente hele svangerskapet hadde hun så utrolig god blodtilførsel igjennom navlestrengen! Og morkaka mi var strålende god, selv om jeg var på overtid. Den hadde kun forkalkninger (som viser overtid), men ellers i god stand med god funksjon 🙂 Så jenta vår trivdes godt i magen:) Hun er nå er baby som sover lite, kanskje fordi jeg var så aktiv…? hehe. Men det får vi håpe at dere slipper unna 😉
  Husk at å føde er ikke som man forestiller seg. Og tiden etterpå blir VELDIG annerledes og kanskje ikke alltid så bra. Jeg hadde babyblues så det holdt.. Det tar tid å tilpasse seg å være mamma, når man tidligere var «fri og frank». Man kan ikke lenger gjøre som man vil, men man må fokusere på babyen. Så det er litt av en overgang, og en type «livskrise». Viktig at dere snakker om dette sammen, for det er ikke uten grunn av mange går fra hverandre innen første året etter at barn har kommet til verden. Ikke for å være negativ, men jeg skulle ønske noen fortalte meg litt mer om hvor lite idyllisk det faktisk kan være 🙂 Jeg ble litt skuffa da jeg satt våken både natt og dag med baby som hadde kolikk, og at jeg i tilegg hadde fødselsdepresjoner, uten å klare å sette fingen på hva som var grunnen til at jeg var helt nede… Man er usikker på alt med første barnet, men vit at ALT ER NORMALT 🙂

 5. Utrolig gunstig å trene gjennom svangerskapet! Jeg trente karate, men kuttet det ut etter noen måneder. Da gikk jeg over til zumba og annen trening. Var i veldig grei form (selv om jeg hadde endel kynnere), ingen bekkenløsningsplager osv. Magen min kom heller ikke så fort, men jeg ble avslørt fordi puppene vokste så voldsomt i starten. Etterhvert kom jo vannet i kroppen og det ble tungt, men etter fødselen tok det ikke så lang tid før jeg var tilbake i grei form. Jobbet helt til permisjonsstart og hadde ingen sykedager (tror det var takket treningen). Nå er veslejenta snart 1 år, og jeg har klart å trene meg opp og tatt svart belte i karate *stolt av meg selv*

  Ta vare på deg selv og lillevennen din! Jeg kunne ikke se på noe trist på tv uten å gråte en skvett, ble helt overfølsom 😉

 6. Ville bare gratulere så mye med graviditeten til dere begge! Dere har en fantastisk tid i vente, det er det ingen tvil om!

  Og så må jeg bare si det at du ser helt UTROLIG ut» Hadde aldri trudd at det gikk an å se så bra ut under en graviditet!:O jeg selv så ut som en vandrende vannballong…la på meg over 35 kg (sluttet å veie meg når jeg nådde 110 kg!) og var full i vatn fra morgen til kveld. Heldigvis gikk det kun 1-2 mnd før alt var vekke etter fødsel, og det uten noen som helst innsats fra min side…så noe positivt var det jo:P

  Nå er min lille blitt «stor» (2 år) og lyser opp hverdagen til meg og min kjære hver eneste dag:D Sliter fremdeles med å forstå at denne fantastiske ungen er våres, og at «babyen» er blitt 2 år! Tiden går så altfor fort, noe du garantert kommer til å legge merke til når du plutselig feirer 1års dagen til deres lille prins/prinsesse^^,

  Ønsker dere begge lykke til, og håper at du føler deg like frisk resten av svangerskapet!:)

 7. Så utrolig koselig at dere venter barn 🙂
  Jeg har selv en sønn på 4,5 år 🙂
  Jeg la på meg tilsammen 10 kilo igjennom hele svangerskapet, men jeg måtte også vente på magen, den kom i begynnelsen på 6 måned, men ble aldri veldig stor 🙂 Jeg fødte en gutt på 3180g en uke før termin 🙂 Jeg er veldig glad for jeg også var aktiv i svangerskapet og ikke puttet masse søtsaker i munnen denne tiden, jeg gikk ned igjen de 10 kiloene og litt til etter han ble født, og det gjør at jeg kan være en aktiv og sunn mamma en dag i dag 🙂

  Jeg håper du blogger om graviditeten, og om hverdagen etter babyen kommer 🙂 Klær og utstyr til den lille etc. Det er jo det som blir den nye hverdagen din 🙂 Så håper litt på at det blir 50/50 🙂 Hihi 🙂

  Ønsker deg masse lykke til med siste innspurt av svangerskapet, det går veldig fort nå om det kanskje ikke kjennes sånn ut 🙂 Og prøv å nyt det, for du kommer faktisk til å savne tiden med graviditeten 🙂 Plutselig sitter du der med ett lite nurk som er nydelig som få, og det er da du forstår hva morskjærlighet er <3

  Klem fra Anita

  1. Fotballfrue

   Høres veldig behagelig ut, håper jeg er like heldig 🙂 Jeg kommer nok til å blogge litt om både graviditet og baby, det vil jo falle seg helt naturlig 🙂

   Klemmer til deg 🙂

 8. Hei, og gratulerer så mye til dere begge! Jeg er litt nysgjerrig på hvordan du skal løse en evt. problemstilling med jobben din og en nyfødt omkring? Ikke at det nødvendigvis behøver å bli noe problem, men samtidig så får du jo ikke mammapermisjon på lik linje som oss med en typisk a4 jobb (regner jeg med)? Nå er du jo såpass heldig at du kan utføre mye av ditt arbeid hjemmefra, men f.eks. med mange av jobbmøtene dine i Oslo, hva om barnet får kollikk, eller det blir andre generelle slitsomme perioder med dårlig søvn, lite tid og kapasitet til annet enn nurket, så er vel ikke dette den enkleste jobben og ta en friperiode fra?:S

 9. Cecilie

  Jeg har fulgt bloggen din i sikkert 3 og 1/2 år nå, aldri kommentert noe særlig – men innom er jeg nesten hver dag! Og jeg ble så glad når jeg så «alle gode ting er 3»!! 🙂 Gratulerer sååååååå mye, begge to!!! Nyyyyyt tiden fremover :):) Gleder meg til å følge dere videre :):)

 10. Christine

  Gratulerer så mye!! Fast leser av bloggen din, og har flere ganger tenkt at «rart om hun ikke blir gravid snart».. og så plutselig kommer det en blogg om at du er det. 🙂 Det synes i hvertfall ikke enda! 🙂 Gravid for første gang selv, i uke 36 nå.

 11. Gratulerer SÅ mye!! 😀 Vi holder selv på å prøver å bli gravide fortiden, så dette er veldig spennende! Har en gutt på 2 fra før! Jeg er veldig interresert i trening, så jeg lurer på om du kan legge ut forskjellige øvelser som du gjør nå som du er gravid som inspirasjon til andre vordrende mødre som vil være aktive?

 12. Anniken

  Hei på deg, Caroline! Gratulerer så mye og masse lykke til med svangerskapet! Blir nok en veldig koselig tid 🙂 Har fulgt deg i over tre år og syns det var så koselig å høre at dere skulle bli foreldre! Kjenner dere ikke, men likevel så blir jeg så glad og lykkelig på deres vegne 🙂 Store klemmer fra meg 🙂

 13. Hei Caroline,
  og gratulerer 🙂 Dette er vel min kommentar 2 eller 3 i løpet av de mange åra jeg har fulgt deg, er ikke helt på dette med å kommentere, men nå følte jeg det var på sin plass igjen 🙂 Nyt denne tiden og kos dere med hverandre, det ser i alle fall jeg tilbake på som en ting jeg er glad vi prioriterte 🙂 Vi har nå ei herlig jente på ett år og du verden så mye glede som fyller hverdagene våre 🙂 Ønsker dere begge to lykke til og jeg følger selvfølgelig bloggen videre 😉

  PS: Min mor gikk bare opp en buksestr når hun ventet meg, og det var først når hun trillet tur med barnevogn at bekjente tørte å spørre om det var hennes barn 😉 Hun trenet mye turn, så stor eller liten mage betyr ingenting, så lenge bolla i ovnen har det godt 😉

  Kos deg på ELLE-festen i kveld 🙂

 14. Gratulerer så mye med et lite vidunder på vei til dere begge to 🙂 Nyt graviditeten, det er jo bare så fantastisk å gå gravid, og så nydelig som du er også da, du stråler jo virkelig, dette kler deg 🙂 Lykke til videre, gleder meg til å følge dere i denne spennende tiden 🙂

 15. Kjersti

  Gratulerer så masse med graviditet. 🙂 Håper du klarer å overse de som kommer med idiotiske kommentarer. Noen klarer bare ikke å glede seg på andres vegne. Noen tror dessverre at de vet bedre enn andre i alle situasjoner.
  Nyt graviditeten og kos deg med alt som skjer de neste månedene. 🙂 Dere har en spennende tid i møte. 🙂

 16. Dwightinha

  Kjempefnt innlegg Carolne. Synes du byr på veldig mye.
  Sev var jeg 42 (!) da jeg fødte mitt første, og eneste barn.. Hadde et fantastisk svangerskap. Ikke kvalm, magen var som med deg ikke særlig stor før helt til slutt. Fødte en kjempeflott gutt uten noen komplikasjoner, og har aldri skjønt maset rundt gravide. Antagelig fordi jeg hadde et fantastisk svangerskap som tillot meg å leve som jeg alltid har gjort. Pass på deg selv, don’t overdo things og lytt til kroppen. Det kommer du langt med! Gratulerer til dere begge to.

  1. Fotballfrue

   Så fantastisk å høre 🙂 Alder er ingen hindring 🙂

   Klemmer!

 17. Gratulerer så masse kjære dere! Kos dere masse med tiden fremover, planlegging, drømming, opplevelsene underveis. Det er en magisk tid. Og ikke tenk så hardt på alt du får av velmenende, gode og mindre gode råd her inne. Stol på deg selv og jordmors anbefalinger.

  Måtte le litt når du snakket om avskyen for kaffe i starte. Det var slik de avslørte meg på jobb med begge mine. Når jeg sluttet å drikke kaffe – da viste de jeg var gravid.

  Nyt tiden fremover! – Klem

 18. Heisann. Har lest bloggen din mer eller mindre daglig i mange år nå, meen litt sløv på å legge igjen noe kommentar da..Så moro å høre at du er gravid, og har nok som mange andre også skriver, hatt en mistanke om det av en eller annen grunn 🙂 Spesielt moro er det, da vi er ca akkurat like langt på vei 😀 Jeg er 17 + 3 i dag, og går bare gleder oss på ultralyd førstkommende onsdag! (har allerede vært et par ganger på ultrayd, og alt har heldigvis sett fint ut) Men denne gangen håper vi på se om det blir gutt eller jente 🙂 Masse lykke til videre Caroline, håper formen din holder seg fin videre, og blir ekstra morsomt å følge bloggen din nå 🙂

  1. Fotballfrue

   Så stas 😀 Dette er så spennende 🙂 Masse lykke til til dere også 😀

   Klemmer!

 19. Gratulerer så mye! Du ser helt fantastisk ut 🙂 Nå fikk jeg nesten litt lyst til å bli gravid selv, også…

 20. Kjære Caroline og Lars Kristian!GRATULERER!:D Kjenner at jeg ble glad langt inni hjerteroten når jeg leste dette innlegget.Som selv nybakt mor så kunne jeg sagt såååå mye,men det er bare et ord som beskriver det å gå gravid og ikke minst det største av alt fødselen,og det er livets under!En ting som er sikkert er at livet forandrer seg FULLSTENDIG,men da til det bedre :)Må også få legge til at jeg er helt sikker på du blir SÅ vakker som gravid(når magen kommer)for du er jo så vakker fra før av,både på innsiden og utsiden!Lykke til med svangerskap framover,heier på deg <3

 21. Gratulerer så mye!:) Nyt tiden som svanger. Det er en spesiell tid i livet ditt, fylt med glede og forventninger. Jeg reagerte også på kaffelukt, og fikk da en gutt. Tenker du har en prins i magehuset ditt:)

 22. Jeg håper at du klarer å sile vekk alle mer eller mindre velmenende råd fremover Caroline. Jeg vet alt om hvor sårbar man blir som gravid, man vil jo kun det beste for den lille i magen! Forhold deg til din jordmor, lege og din kjære, men aller mest til deg selv. Jeg er ikke i tvil om at du vet best selv, og det bør ikke du være heller.

  Jeg synes du har en god og realistisk plan for hva du vil dele med leserne og hva du tenker om fremtiden. Denne unike evnen din er nettopp hva som har gjort deg til Norges mest leste blogg og den evnen vil få deg trygt gjennom tiden som kommer nå. Jeg ønsker deg alt det beste og jeg heier på deg, av hele mitt hjerte!

  Klem

 23. Selina Ruland

  Hva som betyr noe er mor og far sine følelser, ikke hva alle andre skriver og synes! Det er ditt og Lars-Kristian sitt første barn og tiden kommer til å bli vidunderlig! Dere er noen herlige mennesker og vil nok bringe en fantastisk unge til verden, uansett om du trener som før eller ikke! (Likte det du skrev om å lytte til sin egen kropp og sitte begrensinger selv) Fikk sommerfugler i magen når du skrev at du var blitt gravid. Det gjorde faktisk dagen min! Ønsker dere alt vel og mer enn det! Og masse lykke til fremover<3

 24. Hei, og gratulerer så mye! Ønsker dere alt godt.

  Jeg bare lurer på om det er anbefalt eller forsvarlig å gå på lavkarbo under svangerskapet? Går du fortsatt på lavkarbo, eller har du løsnet litt på det uten å gi det opp helt? Jeg har ingen kunnskap om dette, spør av pur kuriositet 🙂

  1. Fotballfrue

   Lavkarbo er ingen fare under svangerskapet 🙂 Jeg har ikke endret vanene mine i det hele tatt, og det er veldig deilig 🙂 Ligger på rundt 100 gram om dagen, det er passe for meg 🙂 Har aldri spist streng lavkarbo. Ketose er ikke anbefalt under graviditet, men da skal du ligge på maks 5-10 gram karbo om dagen, og det har jeg aldri gjort 🙂

 25. Vilgunn Electra

  Det kommer til å bli så spennende for dere! Mamma hadde tre smertefri fødsler takket være aktiv trening i forkant, håper du får til det også. 🙂

 26. Hello Caroline, I can only guess what your post means but I think that your´re pregnant and very happy about it 🙂 Congrantulations, you both! And I wish you a fantastic, incomparable time. These are my first hand advices – stay fit as your are and go on eating nutritious food (especially fish and vegetables) . It´s the best way to keep your body and baby healthy during pregnancy and later on ! Love , Jess

 27. Katarina

  Gratulerer så utrolig mye! Blir så glad på deres vegne og gleder meg utrolig til min tid kommer! Du sier at du ikke kommer til å bli en mamma blogger, men jeg har blitt utrolig glad i deg via din blogg så jeg ønsker og håper på oppdateringer om graviditet og baby snakk litt av og til! Er jo kjempe spent på å vite om dette lille mirakelet du har i magen!!

 28. Så bra at alt har vært bra til nå!
  Magen skal du ikke stresse med i det hele tatt. En venninne av meg har sett ut som om hun var høgravid siden før hun var 3 mnd på veg – alle så at hun var gravid også. Mens jeg, jeg var 22 uker på veg når jeg fant det ut i tillegg til at tassen kom noen 6-7 uker fortidlig. Og jeg rakk aldri å få noen særlig mage.

  Men uansett så må dere ha masse lykke til! Og dere har syyyykt mye å se frem til !

 29. Jeg fikk faktisk frysninger på en god måte når jeg leste at du var gravid. Utrolig glad på dine og Lars-Kristian sine vegne. Gratulerer så mye, og jeg ønsker dere masse lykke til!
  Vil også tilføye i kommentaren min at du er et herlig menneske, Caroline. Jeg har lest bloggen din i lang tid, og blir ikke slutte å lese den heller.
  Stå på, det her klarer du kjempefint. Blir koselig og spennende å lese bloggen din og følge med på alt om graviditeten. Selvsagt alt annet også, men blir ekstra spennende å lese om graviditeten akkurat nå da.
  Lykke til. Gode hilsener fra en fast leser 🙂

  1. Fotballfrue

   Hjertelig takk, skjønne du!

 30. Rebecca

  Gratulerer så mye med graviditeten!
  Har selv nettopp fått en liten gutt, så det er bare å glede seg.Er en helt herlig følelse å være mamma!;D

  Og nyt tiden masse fremover!;D Den går jo så fort

 31. Gratulerer såååååå mye <3 En herlig nyhet å lese 😀
  Klem fra Hauge på Rolvsøy:)

 32. Skrev en kommentar til deg i går, havnet den i spamfilteret?:/

  1. Fotballfrue

   Jeg har ikke godkjent ennå, så den kommer nok snart 🙂

 33. Henriette

  Har du link/navn til disse kjeksene fra iHerb? Jeg er i uke 9, sliter ikke med så mye, men kan bli litt kvalm om det er en stund siden forrige måltid. Går fort over bare jeg spiser litt, men hadde vært kjekt å ha noe å knaske på til man får spist ordentlig!

  Håper du lager noen innlegg om mammaklær, jeg har sett litt rundt på nett, men finner ikke så veldig mye fint :-/ Nå har det jo ingen hast for meg, er vel enda en stund til jeg trenger det, men er jo så gøy å se 🙂

  Gratulerer med graviditeten!

  1. Fotballfrue

   http://fotballfrue.no/2013/04/23/30-days-challenge-day-2/ 🙂 Håper det går over!

   Stor klem 🙂

 34. Sååå koselig. Gratulerer så masse 🙂 Du stråler m dagen, virkelig. Jeg gleder meg til å lese mer om svangerskapet, det lille nurket deres, treningen din og forberedelsene til barnerommet. Det er så morsomt- vi giftet oss samtidig og nå får vi barn sirka samtidig. Jeg har også trent hele veien, men jeg har slitt med kvalme, oppkast og tretthet nesten hele svangerskapet (har selvfølgeliig trent etter dagsform). Nå gleder jeg meg maks til lille gutten vår vil komme ut!

 35. Kristin

  Kjære Caroline og Lars-Kristian!
  Gratulererer så uendelig mye!! Jeg leste innlegget på onsdag, men greide faktisk ikke kommentere fordi jeg ble litt overveldet.. haha:) Trodde nesten ikke det var sant, da jeg kom til den setningen hvor du fortalte det:) Har som mange andre hatt det litt på følelsen, og har håpet og ønsket dette for dere – så det er utrooolig stas å få vite det nå! Tusen takk for at du deler det med oss! Har gledet meg helt siden dere ble gift:) Det er jo litt skummelt i grunn at jeg føler det sånn for mennesker jeg aldri har møtt. Men man blir jo så glad i dere etter å ha fulgt denne bloggen i 3,5 år, dere er helt fantastiske mennesker!! Jeg ønsker dere virkelig alt godt og gleder meg stort til å følge ferden videre. Skjønner at du ikke vil ha en mamma-blogg, men litt magebilder og baby-snakk av og til håper jeg jo på:) Bloggen din er jo veldig basert på hendelsene i livet ditt, er jo nesten som å følge en serie. Så føler det er naturlig at den blir litt baby-snakk mot fødsel, slik som alle bryllupsforberedelsene for tre år siden. Men i hvilken grad, er jo åpenbart opp til deg selv! Er nok mange av oss som har sett fram til denne nye epoken i livene deres, og som gleder seg med dere:)

  Masse lykke til framover!! =) =)

 36. Hei. Gratulerer med graviditet. Jeg er selv to mnd på vei og kun meg og samboeren som vet det enda. Ble så glad da jeg fikk vite at du var gravid, å være gravid er beste følelsen i hele verden. Og så gleder jeg meg til å følge graviditeten din samtidig som jeg selv opplever det samme. Dette er første gangen jeg kommenterer et innlegg hos deg tross jeg har lest bloggen din i flere år, men dette var virkelig gledelige nyheter som jeg ønsket kommentere 🙂

  1. Fotballfrue

   Ååå, ja! Jeg kjenner til følelsen! Og det er jo så stas å fortelle det når tiden er inne 🙂 Lykke til <3

   Stor klem!

 37. Gratulerer så mye Caroline<3 veldig hyggelige nyheter! har lest bloggen din i ca 6mnd og synes den er flott! kan du skrive litt om hvordan man trene med vekter i graviditeten? Jeg har mange ganger lurt på om det går bra å løfte tunge vekter når det ofte blir sagt at gravide skal unngå å løfte tungt. Og hvordan fungerer det å ta tunge knebøy eller øvelser hvor trykket i bekkenhulen går vesentlig opp? Hilsen Maya.

  1. Fotballfrue

   Jeg kan forhøre med litt med PT blant annet, så skal jeg se hva jeg får til 🙂

   Stor klem din vei!

 38. Så utrolig koselig å lese!:) Gratulerer:) Jeg er selv halvveis i svangerskapet med termin i begynnelsen av november. Men i motsetning til deg har ikke jeg fått opprettholdt treningen så mye som jeg skulle ønske.. All energi har mått gått til jobb og oppussing av hus. Men har ett mål om at det skal bli bedre!:) Det er det jeg synes har vært vanskeligst å akseptere, at kroppen liksom lever litt sitt eget liv, her skjer det ting som er helt utenfor min kontroll! Men det er jo også ganske fantastisk igrunn, hva kvinnekroppen er istand til, så man må jo bare la seg imponere!:)
  Antar du ikke har mått begynne å tenke på mammabukser å slikt når du ikke har noe særlig synlig mage ennå? Det syns jeg er litt vanskelig faktisk, å finne fine mammabukser, så gleder meg til å se hvordan du velger å kle deg som gravid!:)

  1. Fotballfrue

   Ja, det er fascinerende! Nei, her bruker jeg de samme klærne som jeg alltid har gjort 🙂 Men vi får se etter hvert 😀

   Masse lykke til <3

   Klemmer 🙂

 39. Gratulerer så mye igjen 🙂 Det er et heldig barn som får komme inn i verden med dere som foreldre, dere virker så vel etablerte og trygge på hvem dere er. Når det gjelder den lille magen, så vet jeg hvordan du har det. Jeg har alltid vært slank og hadde ingen synlig mage før i åttende måned, og den ble aldri spesielt stor. Og fødte en helt perfekt, nydelig jente på 3, 2 kg. 🙂 Som du sier er størrelsen magen får helt individuelt, men du kommer kanskje til å få noen kommentarer, som «er det noen der inne», «spiser du nok for dere begge to», «sikker på at du ikke trener for mye» osv… Det er ikke alltid like hyggelig, men av en eller annen grunn føler alle at de har en rett til å mene noe om deg og magen din når du går gravid! Jaja, du er vel godt vant med at folk skal mene noe om deg, så du takler vel det bedre enn de fleste 😉
  Igjen, hell og lykke til dere alle tre! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er nesten litt sånn at jeg er redd for å vise frem mage eller meg selv generelt, ettersom den ikke har vokst noe særlig. Men de fleste klarer forhåpentligvis å forstå at folk er forskjellige og at det ikke har noe å gjøre med å trene for mye, spise for lite eller ikke bære på et friskt barn. Jeg håper jo at magen kommer etter hvert, men den kommer nok tidsnok også, tenker jeg 🙂 Glad for å høre at vi er flere 🙂

 40. Redd for å vise fram magen? hvilken mage?! Er jo helt normalt at magen ikke vokser, herregud. På meg vistes det ikke før rundt 6-7 måned. Man får sjeldent mage i uke 17. Du kommer til å kjenne deg mere gravid etterhvert. Fra uke 25 har du nok en liten bulk, men fra uke 30- det er da den virkelig begynner å vise og vokser i rekordfart;)

 41. Tenkte det var på sin plass med en kommentar nå etter å ha vært leser her lenge! Gratulerer så masse til dere begge to! 🙂 Å få barn er helt fantastisk. Jeg har tre og har hatt tre helt forskjellige mager så her er det mange faktorer som spiller inn.

 42. Jeg fikk aldri skrevet det, men gratulerer så mye!!!! Herregud dette er helt fantastisk. Ønsker dere lykke til med alt. Blir så glad på dine vegne når du deler sånne fantastiske nyheter med oss leserne 🙂
  gleder meg enormt til å se barnerommet!
  Gratulerer,nok en gang!det er det mest fantastiske noen kan oppleve,tror jeg!

 43. Gratulerer!! Selv har jeg 2 barn på 5 og 3 år. Fikk heller ikke mage før etter 5 mnd med første og 4 mnd med andre. Men stooore pupper med en gang 😀 😀 har aldri trent, men tror det har noe å si at man er tynn i utgangspunktet, og ung. Jeg var 22 med førstemann. Lettere for kroppen å håndtere en graviditet når man er i 20-årene vil jeg tro. Stå på og gjør akkurat det du føler er riktig og ikke hør på bedreviterne som tror de kan alt. Alle og enhver er forskjellige, alle mødre alle barn og alle familier. Tro på deg selv! Først da nr 2 var blitt ganske stor så turte jeg å «slippe løs» og følge hjertet 100% . Får nesten lyst til å få en til fordi nå føler jeg at jeg «vet hva jeg gjør» , ang stell, mat og klær. Husk på at enhver mor ( og far) elsker sitt barn mer enn noe annet og vil alltid gjøre sitt beste på alle måter. Noe mer enn det kan ingen forlange.

 44. Gratulerer så mye med svangerskapet! Dere har en spennende tid i vente! Krevende ja, men så verdt det!

  Jeg er også slank og fikk ikke ordentlig synlig mage før i uke 20 ca. Tok bilder hver uke, og kunne se marginale forskjeller selv, men for andre var det ikke lett å se. I uke 25 begynte jeg å få en ordentlig babykul 🙂

  Også så bra at du kan opprettholde treningen din! Jeg ble plaget med kynnere fra uke 16 og bekkenløsning fra uke 24, og et helt svangerskap i sofaen er virkelig ikke å anbefale!

  Lykke til videre!

 45. Gratulerer så mye. Så koselig nyheter ! Herlig å høre at formen er bra og ikke minst at den lille har det bra. Jeg hadde til nå faktisk sluttet å lese bloggen din fordi jeg i fjor selv gikk gravid og gikk over til andre blogger som skrev om det jeg gikk igjennom og ikke minst skrev om ting jeg var opptatt av. Men ble veldig glad for at det endret seg nå. Blir koselig å følge deg( dere) i denne spennende tiden fremover. Og ja, alle gode ting er tre. Det er en fantastisk opplevelse å få bli foreldre og få ett nytt familiemedlem. Gled dere:) Nyt de siste månedene med hverandre og kos deg med magen når den popper 🙂

 46. Cecilie

  Du er helt fantastisk, Caroline!
  Kommer til å bli en kjempe herlig mor! åå! masse gratulasjoner til dere begge to, og masse lykke til videre! dere fortjener BARE det beste 🙂

 47. Hei Caroline 🙂

  Jeg følger bloggen din hver dag og du gir meg masse inspirasjon. Når jeg nå leste at du var gravid syns jeg det var kjempekoselig å høre. GRATULERER så mye!!:)

  Og jeg må si jeg ble veldig rørt og fikk tårer i øynene da jeg leste din beskrivelse av hvordan foreldrene dine fikk vite nyheten. Det er jo det største man kan oppleve i livet. Masse lykke til videre med det spennende som skal skje 😉

  Klem Vibeke

 48. Gratulerer så mye til dere begge to 🙂
  Jeg er fast leser, men har aldri kommentert før, men nå måtte jeg bare. Så koselig at dere skal ha baby. Det er en fantastisk opplevelse å være gravid, føde og å bli mamma <3 Nyt alt sammen 🙂

 49. Solveig H

  Gratulerer så mye med graviditeten 🙂 Lykke til og kos dere masse de kommende månedene. Gleder meg til du viser oss det lille nurket 😉

 50. Gratulerer så mye Caroline! 😀 Jeg er kjempe glad på deres vegne!
  Gleder meg kjempe mye til å følge med i denne spennende reisen. Håper tiden som gravid blir en fin tid! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *