Oppskrift: Lchf-pizza med røyket laks

Ha notatblokken fremme og gjør deg klar for en matopplevelse utenom det vanlige, for denne oppskriften kommer dere aldri til å glemme igjen! Pizzastykket smelter bokstavelig talt i munnen og alle smakene sammen. . magisk! Jeg har aldri laget pizza med fisk før, men fikk plutselig lyst til å prøve i går, og oppdaget at røyket laks eller røyket ørret var det mest vanlige å bruke, så jeg endte på røyket laks. Da jeg søkte etter hva slags pizzasaus som var vanlig, kom det både tomatsaus og en annen hvit saus, så jeg lagde like gjerne min egen blanding av tomatpurré, hvitløk og creme fraiche, og det ble så bra! Bunnen er den samme oppskriften jeg har brukt i flere år nå, men jeg poster den på nytt. Fyllet tok jeg bare på feelingen, hadde lyst på noe italiensk, så pesto og mozarella føltes helt riktig.

Kos dere med oppskriften, dette er så godt!

Bunn: ♥ 4 egg ♥ 2 ss. kremfløte ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 3 never revet ost ♥ litt salt ♥ 2 ss. olje ♥ 4 ss. soyamel ♥ 2 ts. johannesbrødkjernemel (jbkm)

Slik gjør du: Kakk eggene og tilsett fløten sammen med bakepulveret. Bruk en kjøkkenmaskin for å blande ingrediensene. Tilsett soyamel, jbkm, olje og revet ost. Smak til med salt. Bland til du får en passe tykk deig. Tilsett gjerne mer mel om du ønsker den tykkere. Hell deigen over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å smøre den utover i ønsket størrelse. Sett pizzabunnen inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, slik at den ikke blir brent.

Pizzasaus: ♥ 4 ss. creme fraiche ♥ 2-3 ss. tomatpuré ♥ 1 fedd hvitløk ♥ salt og pepper

Slik gjør du: Bland creme fraiche med tomatpuré, tilsett et fedd hvitløk som du enten hakker opp eller presser i en hvitløkspresse, og smak til med salt og pepper. Når pizzabunnen er ferdig stekt, smører du blandingen utover før du legger på garnityr.

Garnityr: ♥ 1 pakke røyket laks ♥ 1 rødløk ♥ 2 tomater ♥ pinjekjerner ♥ pesto ♥ revet mozarella ♥ fersk mozarella ♥ ruccola

Jeg la tomater og løk først, deretter røyket laks som jeg skar i strimler, så fersk mozarella som jeg skar i skiver og tilslutt drysset jeg over pinjekjerner. Legg noen klumper med pesto her og der. Helt tilslutt dekker du tomrommene med et tynt lag revet mozarella. Dette får du kjøpt i butikken, ligger sammen med annen revet ost.

Herligheten skal inn i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter. Når den har kommet ut av ovnen og er klar for å nytes, er det kjempegodt med litt ruccola som topping.

Håper det smaker 🙂

123 kommentarer

 1. Hei Caroline. Tusen takk for en nydelig matopplevelse. Jeg laget denne pizzaen i dag, men bare med kylling. Tror dette er den beste pizzaen jeg har spist i mitt liv! 🙂 Ha en fin dag videre!

  1. Fotballfrue

   Å, så bra du likte den! Den er en HIT her også! Helt nydelig 😀

   Klem!

 2. Hærregud, eg e egentli superkræsen i matveien.. og eg e pesco-vegetarianer også, som vill sei att eg ikke spis kjøtt men eg spis fortsatt fisk.. Og eg som som regel aldri vill prøv nåenting nytt i matveien sett hær å sikla me masse vann i munn, det så kjæmpegodt ut! Skjønne ikke korleis du får det tell, Caroline!

  Du får alltid maten tell å se så lukseriøs og go ut, og du e jo ikke kokk en gang.. bli heilt åverjedd hær eg sett å læs. Det verka som at du særiøst e flenk tell alt – go å ta bilda, flenk å kle seg bra, super på å lag mat, åsså verka du som en ekstremt snill og positiv pærson åsså. 🙂

  1. Fotballfrue

   Snille deg, tusen takk for så fine ord, jeg blir så glad at jeg ikke vet helt hav jeg skal gi i retur. Men en stor klem, det får du! Og tusen takk for at du følger med 🙂

 3. Denne SKAL prøves! Selv følger jeg ikke en lavkarbo-diett, men denne oppskriften skal jeg følge fra punkt til prikke, for den så bare heelt nydelig ut! 😛 Har du forresten en god oppskrift på hjemmelaget pesto?? 🙂 Ha en fin dag!

 4. Den var fantastisk 😀

  Men kunne du hatt en liten oversikt over hva slags mel som kan brukes til hva og gjerne med hvilke som er best med tanke på lchf?

  Du er fantasktisk flink !

  1. Fotballfrue

   Det kan jeg prøve på 😀

   Klem og god helg <3

 5. Hei! Tenkte å prøve denne idag, men et spm før jeg setter igang. Litt usikker på jbkm, hvordan tilsetter du det? Rett i røra, eller blander du det med vann først? Evt hvor mye? Har så lyst å lage denne pizzaen, men vil ikke gjøre noe feil 🙂 tusen takk for fantastisk blogg!

 6. Hei, kunne du sagt hvor mye man kan spise av denne hvor mange karbs det er i en pizzadeig? Redd det er for mye og jeg er ute av ketose. Håper på svar 🙂

 7. Hei Caroline 🙂 Fin blogg med masse bra inspirasjon.
  Selv skal jeg nå selv prøve meg på lavkarbo, men lurer derfor på; hvor får man kjøpt fiberhusk, de ulike typene mel du bruker samt jbkm?:)

  Takk for svar 🙂

  Maria

 8. […] kommer oppskrift på en sunn pizza. Lavkarbopizzaen jeg har lagt ut oppskrift på tidligere – her eller her – er en ganske annerledes pizza, men denne krever mye færre ingredienser og går […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *