Guide: Behold fargen uten sola i sommer

sponsede produkter 

Jeg har sverget til Sunspa i et par år nå, og etter at jeg oppdaget vidunderet, har jeg verken testet eller gått tilbake til noe annet, for jeg er ikke i tvil: Denne selvbruningen er den beste på markedet. Det er heller ikke uten grunn at den seiler ut som testvinner gang på gang, og hylles av flere kvinnemagasiner.

Nå er vi midt i sesongen for å kaste litt klær, og for mange av oss er det helt klart stas med en gyllen glød i disse sommermånedene. Problemet her i Norge er bare det at sola kan la vente på seg, så da er det kjekt at det finnes hjelp, selv for overfladiske ting som dette. Sunspa gir deg garantert den fine fargen og gløden du er ute etter, men jeg får stadig spørsmål om hvordan det fungerer og hva som er forskjellen på de ulike boksene, så selv om jeg har skrevet om dette en god del ganger tidligere, tenkte jeg å gjenta meg selv og lage en liten guide til dere 🙂

Hva er Sunspa? Sunspa sine produkter er ikke kremer (bortsett fra 3D lotion), men spray med airbrushteknikk som gir en påførsel lik den de bruker i selvbrunersalongene. Fordelene med dette er mange, blant annet at du slipper skjoldete farge på hendene. I tillegg fordeles fargen jevnt og fint på huden, og du unngår ekstra mørke eller lyse flekker. Farge vil ikke forsvinne flekkevis, men gradvis. Du slipper den typiske «selvbrunerlukten» når du bruker Sunspa, den dufter godt når du sprayer den på deg og lukte dagene etter er så og si ikke merkbar. Et digert pluss for dette, lukt etter selvbruning kan være noe av det kvalmeste.

Sunspa tester ikke på dyr og inneholder ikke parabener.

Her er en liten oversikt over de forskjellige typene selvbruning som Sunspa tilbyr:

1. Sunspa Bodyfitness er 33 prosent sterkere enn de andre selvbrunerene fra samme merke, noe som betyr lenger holdbarhet for deg som er aktiv og svetter mye på trening. En absolutt fordel at du ikke får skille etter sportsbh. Denne er en av mine favoritter, men jeg foretrekker likevel SunSpa Chocolate fordi den gir meg en finere farge. Dersom du ønsker farge på hele kroppen og i tillegg er aktiv og svetter mye, kan denne være det beste valget for deg.

2. Sunspa Original anbefales til de med litt lysere hudtone. Denne vant Best i test i Tara desember 2012, og anmeldelsen kan du lese ved å følge linken.

3. Sunspa 3D Lotion er en krem og ikke en spray, slik som de andre produktene fra Sunspa. Forskjellene på 3 day lotion og sprayene er ikke så veldig mange, annet enn at jeg synes en lotion krever litt mer tid, men til gjengjeld får du et fantastisk resultat. Til deg som ønsker farge på hele kroppen, er mitt tips derfor din favoritt Sunspa-spray i ansiktet og Sunspa 3D lotion på kroppen, dette er etter råd fra leverandør, så jeg har ikke testet den i ansiktet selv. Les gjerne en anmeldelse jeg gjorde i fjor sommer, her. Den er helt amazing!

3 day lotion:

♥ har en såkalt “guidecolor” som gjør at du kan se hvor du har smurt deg

♥ gir et jevnt resultat og gjør huden silkeglatt, faktisk helt utrolig!

♥ er beriket med fuktighetsgivende Aloe Vera og E-vitamin, som gir fuktighet og dermed en mer varig, gyllenbrun farge

♥ fargen varer i rundt 3 dager (derav navnet) og vil ikke forsvinne flekkevis, men gradvis

♥ anbefaler å bruke denne votten for påføring

4. Sunspa Chocolate: Min absolutte favoritt! Dette er den som gir best farge og glød til ansiktet mitt, så denne bruker jeg i ansiktet, men også noen ganger på brystet og armene, selv om jeg som sagt foretrekker 3 day lotion på kroppen. Nå har jeg gylne toner i huden fra før av, slik at jeg heller vil anbefale Sunspa Original til de som har en litt lysere hudtone. 

Jeg har som sagt skrevet om disse en del ganger tidligere, så her er noen linker til før og etter bilder i tillegg til en video jeg har laget som viser hvordan du skal spraye deg for best mulig resultat:

♥ Sunspa Bodyfitness før og etter ♥ Sunspa 3 Day Lotion før og etter ♥ Sunspa video om påføringsteknikk

Generelle tips: Bruk en god skrubb i dusjen før du smører deg, da fjerner du døde hudceller og fargen vil sitte bedre. Sprayen skal virke i 6-8 timer FØR du dusjer den av deg. Når du dusjer den av deg, bruk en god såpe og vask deg skikkelig. Smør deg gjerne om kvelden slik at fargen kan virke i løpet av natten. Bruk gjerne sengetøy som ikke er hvitt, selv om eventuell farge som kommer på sengetøyet vil gå av i vask.

Sunspa gir 15 prosent rabatt i HELE weshoppen til alle mine lesere frem til 9.juni, og rabattkoden du bruker er sommer15. De første 25 som gjør en bestilling får med en liten overraskelse i form av en smykkegave på kjøpet.

Dersom du ønsker å kjøpe i butikk og ikke på nett, finner du en oversikt over forhandlere her. Ønsker du å bli forhandler kan du klikke her.

Tror jeg har husket det meste, men spør gjerne om det er noe dere lurer på 🙂

99 kommentarer

 1. Hei! Trodde du brukte xen-tan. Hvilken synes du personlig er best av sunspa eller xen-tan?

  1. Fotballfrue

   Har jeg ikke brukt på flere år 🙂 som jeg skriver, sunspa er best, uten tvil! 🙂

 2. Noen som vet hvordan disse er for dem som lett får uren hud/»nupper» av selvbruningsprodukter?? 🙂

 3. Har hatt lyst å prøve lenge! Men jeg lurer på hvor lenge sunspa original holder deg brun? Må man påføre mange ganger i uken? Takk for svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Fargen sitter i 2-3 dager før den forsvinner gradvis. Jeg bruker den bare en gang i uken i nye og ne, men vil du holde fin farge hele tiden, lønner det seg å spraye for eks. mandag og torsdag vil jeg tro 🙂

 4. Hei! Rabatttkoden fungerer ikke…?

 5. Hvor lenge sitter den originale på en med lys lys lys hud tror du? 🙂

  1. Fotballfrue

   Fargen skal sitte i 2-3 dager 🙂

 6. Ida Kristine

  Hei!

  Har lett rundt nå for å finne tips om en god selvbruner og så klikka jeg meg inn her og dette var siste blogginlegg! Hurra! 😀 Men jeg får opp at koden ikke er gyldig. Har det ikke blitt aktivert i nettbutikken ennå eller er det en annen grunn til at det ikke fungerer? :/

  Ha en strålende dag! 🙂

  mvh
  Ida Kristine

  1. Fotballfrue

   For et fint sammentreff 😀 Den skal virke nå 🙂

   Klemmer!

 7. Hei, rabattkoden virker ikke =(

 8. Elisabeth

  Hei!

  Jeg prøvde å bestille i webshopen nå, men rabattkoden sommer15 virker dessverre ikke…

  Elisabeth

  1. Fotballfrue

   Nå virker den 🙂

 9. Det står at rabattkoden ikke er gyldig:S

 10. Hei 🙂 Flott innlegg 🙂

  Tenkte å bestille denne med en gang, men rabattkoden er ikke gyldig, det står det ihvertfall..

  Ha en fin kveld.

  1. Fotballfrue

   Det skal være i orden nå 😀

 11. Tror du sunspa kan funke som en slags.. «solkrem»? Jeg er veldig lys i huden, egentlig rødhåra, også skal jeg 3 uker til USA i juli, hvor det skal være ganske varmt og mye sol. Og ja, kunne brukt solkrem, men den ene siden av kroppen funker ikke som den skal, så har da bare en funksjonell arm. Og jeg er jo bare 22 år, har liksom ikke så veeeldig lyst til å spørre pappa på 54 om hjelp :p Så lurer da på om sunspaen har en slags dekkende effekt slik at sola ikke får tak i meg 🙂 Eller så er det solkrem faktor 50 all the way igjen…

  1. Fotballfrue

   Beklager, men den har ikke solfaktor :/ Vet at de holder på å utvikle en solkrem nå, så jeg skal holde deg oppdatert, selv om dette kanskje ikke kommer før du reiser :/

 12. Camilla S.

  Hei =)

  Flott innlegg. Jeg er sykepleier og bruker da hvite klær på jobb, smitter denne fargen av tror du?
  Ha en fin søndagskveld =)
  Mvh
  Camilla Sofie =)

  1. Fotballfrue

   Å, det vet jeg ikke hundre prosent sikkert, men det vil jeg ikke tro at den gjør.

 13. Nathalie

  Sunspa er virkelig bra!! 😀 Men rabattkoden virker ikke…

 14. Valentina

  Hvor lang tid tar det å få det hvis du bestiller fra nett sånn ca.?

  1. Fotballfrue

   Jeg har vel aldri ventet mer enn 4 dager, tror jeg 🙂 Det er bormal leverngstid, de sender fra Oslo 🙂

 15. Rabattkoden virker ikke…

 16. Hei 🙂 rabattkoden funke itj :/

 17. Rabattkoden fungerer ikke :-/

  1. Fotballfrue

   Ringte akkurat til Sunspa og de sjekket at alt var i orden 🙂 kan du prøve om igjen?

   1. Koden virka for meg, handle for 10 min siden

   2. Fotballfrue

    🙂

  2. Takk for kjempe bra tips:-) Koden fungerer som den skal. 🙂

   Hilde

 18. Caroline :)

  Hei:)
  Den 3 D lotion, kan du smøre på igjenn før fargen har gått bort?
  Super blogg!!

  1. Fotballfrue

   Det har jeg ikke prøvd, men da ville jeg skrubbet meg mellom for å få bort gammel farge 🙂

 19. Dette trur eg at eg må gå til anskaffelse av, beina/ heile kroppen er likbleik 😛 Holder ei flaske til heile kroppen og annsiktet?

  1. Fotballfrue

   Dersom du vil bruke spray og ikke krem på kroppen, holder kun en boks til hele kroppen 1 gang 🙁 Så det lønner seg primessig å bruke spray i ansiktet og lotion på kroppen som beskrevet 🙂

 20. Jeg har ALDRI brukt selvbruning.
  Synes det er så skremmende stykt å se jenter med skjolder! og den lukten da, fysj! Men jeg tror du jammen har overbevist meg til å prøve denne. Satser på den er så bra som du sier 😉 Hvor lenge varer en boks om man bruker det jevnlig?Den koster jo litt :/

  1. Fotballfrue

   Denne luker så og si ingenting, og skjolder har i hvert fall aldru jeg opplevd 🙂 Håper du liker den! Jeg har en boks veldig lenge, bruker den kun i ny og ne, og da som regel i ansiktet og noen ganger på brystet, så jeg har den vel til litt mer enn 10 runder vil jeg tro 🙂

 21. Hei! Så deg her om dagen og du så så strålende ut at jeg lurer på om du venter barn??;)

 22. Hei 🙂 Hvordan er det å bruke denne selvbruningen når man er gravid? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det går helt fint 🙂

   1. Nå er det sånn at det ikke er forsket noe særlig på dette med selvbruning under graviditet. Noen leger fraråder det nettopp pga manglende informasjon om det eventuelt kan effekte forsteret. Bare sånn til informasjon

 23. Hei Caroline, sitter å leser igjennom bloggen din, og kom over en kommentar fra ei som veide seg før og etter mat, trening osv. Syntes denne kommentaren var vedig ekstrem og det var klare tegn på et feil syn på mat og trening som er starten på en spiseforstyrrelse. Hva tenker du/ gjør du når du får slike kommentarer?

  1. Fotballfrue

   Den tror jeg dessverre ikke at jeg har sett :/ Jeg synes det er forferdelig synd at enkelte har et slikt forhold til kropp og mat, så jeg ville jo gjerne svart henne.

   1. Jeg var så freidig at jeg svarte på den kommentaren, den ligger under en av innelggene du hadde denne helgen. Så du ikke hadde skrevet noe til henne, syntes bare denne kommentaren var utrolig skremmende, den hun la igjen :/

 24. Måtte nesten bestille jeg. Er jo en skikkelig bleikis. Rabattkoden funket for meg 🙂

  1. Fotballfrue

   Så bra 🙂 Håper du blir fornøyd 🙂

 25. Ingeborg Aurora

  Hvor kjøper du Sunspa?

  1. Fotballfrue

   Jeg har linket til både nettbutikken som selger de aktuelle i tillegg til en forhandlerliste, slik at du kan se hvor de selges utenom hos selvbruner.no

 26. Jeg syns du tar så fine bilder! Det er så gøy å lese en blogg som har fine og lyse bilder. Redigerer du de mye? Og det siste bilde av Sunspa chocolate har sånne runinger på det på i bakgrunnen, hvordan får man det? 🙂

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig! Tenker alltid på hvordan jeg kan ta litt annerledes bilder enn de jeg allerede har tatt, så nå ble jeg glad 😀 Sunspa chocolate er tatt med havet i bakgrunnen, så det er pga. lyset i bølgene at det blir sånn 🙂

   Klem tilbake .)

 27. Linda :-)

  Hei 🙂
  Kor lenge varar ein boks? Har du prøvd st tropez? 🙂

 28. Jeg bestilte en av disse etter å ha lest innlegget ditt ( ta det som et kompliment, jeg bestiller aldri noe, hehe), men det ble skjolder.. som det alltid blir :/ Hadde skrubbet og skrubbet og gjort alt nøyaktig slik det skal gjøres, så jeg tror jeg rett og slett ikke kan bruke selvbruning med et bra resultat.. kjipt, for den virker såå bra!

  1. Fotballfrue

   Har du brukt videoen jeg har laget? Så merkelig, jeg har aldri opplevd skjolder med denne :/ Ristet du boksen godt nok? Veldig rart. Kanskje du kan sende en epost til sunspa, så kan de sende deg en ny?

 29. Hei! Jeg så deg her om dagen og du strålte slik at jeg lurte på om du er gravid?

  1. Fotballfrue

   Når så du meg? Jeg har jo nesten ikke vært ute blant folk de siste dagene :p

  2. Jeez for en teit ting å si. Hva er det med folk? Hvorfor vil dere på død og liv vite om hun er gravid?! Hva gjør det vel dere i livene deres?

  3. Jeg tror og håper det går an å stråle og se bra ut uten å være gravid!

 30. Hei,
  Jeg har kjøpt meg Sunspa chocolate, og prøvde den for første gang, men er usikker på om jeg sprayet nok, for fikk ikke noe særlig farge. Har du noe råd/tips for dette?

  Klem fra fast leser 🙂 Kjempefin blogg du har..

  1. Fotballfrue

   Fargen blir sterkere jo lenger du har den på, det er vanskelig å se umiddelbare resultater, men du mente kanskje at du ikke fikk særlig farge etter den anbefalte ventetiden? Jeg ville sprayet én gang, ventet i et par minutter og deretter gått over en gang til. Du kan jo pørve tre runder også 🙂 La den virke i minst 6 timer 🙂

   Klem!

 31. Hvor lenge sitter selvbruningen? Syns det er en del som forsvinner ettet et par dager, og da føles det mer som å smøre inn hele kroppen i en brun foundation. Ikke fan av det, for å si det slik..

  1. Fotballfrue

   Fargen er finest 2-3 dager etter påføring, deretter vil den forsvinne gradvis, ikke flekkete 🙂

 32. Nå gikk det i orden 🙂 Takk! Helt hekta på sunspa jeg også 😀 Ha en fin kveld videre Caroline!

  1. Fotballfrue

   Godt å høre! Ja, den er så bra 🙂 Deilig å føle seg litt sommerfresh selv om været sier noe annet 😉

   Klem!

 33. Marita Ø

  Takk for tips 🙂 Kommer nok godt med i disse dager, i alle fall her i trøndelag, regner i bøtter og spann! Blir så lei . . . Så nå sitter jeg her og lurer på om jeg skal ta en runde på badet med selvbruning. Det trengs i alle fall nå! 🙂 Ha en fin søndagskveld, her er det film før det blir tidlig kvelden i verdens beste armkrok, hihi!

  1. Fotballfrue

   Hadde gjort det selv, om jeg ikke skulle reise 🙂 Fargen fra Hellas er borte for leeenge siden :O

   Å, armkroken er endelig tilbake her også! Hihi 🙂

   Klem!

 34. Stefanie

  Hei!
  Jeg lurer på om du vet ca. hvor mange påføringer flasken med 3 Day lotion holder til?:)

  1. Fotballfrue

   Det er en god del! Har ikke brukt opp min ennå, og har minst brukt den 4-5 ganger (da på armer, bein og mage) 🙂

 35. Hei! Jeg lurer veldig på hvilken strl du har i buksen i innlegget «color splash»? Den er så fin! Er veldig usikker på hvordan de er i strl. Setter stor pris på svar. 🙂

  1. Fotballfrue

   uk6 🙂

   Klem!

 36. Snuser på en spray jeg, etter to runder med krem. får ikke til det her med hendene. Ene gange vasket jeg hendene grundig etterpå og fikk skille så hendene var lysere, så ble hendene mørkere. Tips? Blir det lettere hvis man bruker en spray?

  1. Fotballfrue

   Du får ikke skille på hendene med sprayen 🙂 Har du tenkt til å spraye mer enn ansiktet, anbefaler jeg å ta en titt på videoen jeg har linket til, der viser jeg hvordan jeg sprayer hendene for et jevnt resultat 🙂

 37. åh, shit .. jeg bestilte sunspa chocolate på fredag, og jeg er ganske lys i huden! :/
  men takk for dette innlegget 😀 du er så flink Caroline

  1. Fotballfrue

   Tuusen takk 😀 Kjekt å vise til dette innlegget om noen skulle ha spm. i fremtiden 🙂 Du kan nok bruke chocolate, men det holder garantert med én runde 😉

   Klem!

 38. Så bra at dette innlegget kom. Har tenkt og skaffe meg en ny selbruningskrem.
  Du har vel skrevet om det mange ganger tidligere. Men lurte på om du kan gi en link
  til åssen Foundation du bruker? eller si hvor jeg kan finne et innlegg om det 🙂

 39. Cathrine

  Rabattkoden fungerte nå 🙂
  Blir godt å få litt farge på kroppen igjen! Har brukt veldig mange forskjellige merker og aldri blitt helt fortrolig med resultatet, men denne har jeg lest mye om, så når du skrev om den på bloggen så «slo jeg til» 🙂
  Ha en fin uke!

 40. Hei!
  Lurer bare på om det er farlig å sole seg med selvbruningskrem/spray? 🙂

  1. Fotballfrue

   Farlig er det nok ikke, men det er jo bedre uten vil jeg tro, slik at huden din får maksimal farge av solen 🙂

 41. Har du erfaring med å bruke selvbruning i syden? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ser ikke poenget med selvbruning i syden når solen er der 😀

 42. Jooo, de første dagene når det ser ut som du har stått opp fra graven! 😉 hoho

 43. Hei! Kjempe bra innlegg:)
  Har et spm som jeg håper du kan svare på:
  jeg skal til syden om to uker, men vil gjerne ha litt
  farge i forkant i form av denne sprayen. Men
  vil dette gå utover den naturlige brunfargen jeg
  får av solen? Vil jeg bli like brun selv om jeg har
  sprayet meg?

  Ha en fin dag! Anne 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg trooor ikke det vil ha noe å si, men jeg er ikke hundre prosent sikker :/

   Klem!

  2. Nei det vil intet ha og si. Du kan blive brun og fin alligevel. Der er ikke solfaktur i selvbruner.:-)

   Mange bruker den jo inden man skal på stranden etc. for ikke og være hellt bleg:-)

   Super dag videre

   Maria

 44. Jeg legger én flaske i handlekurven, frakt 40 kr og rabatt 40 kr. Jeg begynner på nytt, legger en 2-pakning i handlekurven, frakt 70 kr, rabatt 70 kr. Føler ikke at jeg gjør et kjempegodt kjøp der altså.. Hyggelig at du kan gi leserne dine tilbud, men da burde det også være reelt at man gjør et bedre kjøp. Ikke mye å spare for oss her, men kanskje en god deal for deg som får litt inntekter av kjøpene leserne dine gjør.

  God ferie!

  1. Frakten er der uten rabatt også.

 45. Hei! Jeg lurer på om du smører deg med noe fuktighetskrem en stund før du sprayer, og eventuelt hvor lenge før, eller om du bare smører deg på albuer etc? Gleder meg til å prøve bodyfitness sprayen! Ønsker dere en super ferie 🙂

  1. Fotballfrue

   Kan absolutt være lurt å bruke litt fuktighetskrem på albuer og knær for eks. 🙂 I ansiktet bruker jeg min daglige fuktighetskrem 🙂

 46. Elisabeth

  Hei:) takk for informasjon og omtale, alltid like kjekt å lese. Jeg må bare si at jeg har dårlig erfaring med disse produktene. Faktisk de dårligste selvbruningsproduktene jeg har hatt og brukt. Ble sjoldete og flekkete, syns og det er ujevn spray… Vittig at vi har så ulike erfaringer:) sværger selv til clarins sine selvbruningsprodukt:) fortsett den gode bloggingen fine deg. Lykke til videre:):):)

 47. Tester ikke på dyr OG forsvinner gradvis ikke flekkevis??Jippi! Akkuratt det er superviktig:D. Skal teste ut denne når jeg går tom for xen-tan min:) Som jeg elsker men liker ikke at den forsvinner flekkevis;(

 48. tuuuusen takk for tipset! jeg har alltid vært super blek hele mitt liv, og jeg blir aldri brun når jeg er på ferie. nå har jeg bestilt den orginale og fitness. er også veldig glad for at de ikke tester på dyr i og med at jeg er veldig imot det

 49. Hei 🙂 nu har æ bestilt fra sunspa sin side, og selvbruningen er helt annerledes nu enn den jeg bestilte fra den sia du bruke å ha… annerledes lukt, å kjenne nesten ikke at den kommer på kroppen. trur den her e bedre sunspa 🙂

  1. Fotballfrue

   du har bestilt fra sunspa / selvbruner? Det er jo den jeg bruker :p Skjønner ikke helt?

 50. Ida Maria

  Hei Caroline..

  Da har jeg prøvd min første sunspa – det ble en sunspa lotion og chocolate. 🙂 Jeg må bare si at aldri har jeg vært så fin og naturlig brun. Er ganske bleik fra før.. Men det var så enkelt og det ble bedre enn jeg hadde drømt om. Takk for kjempe bra tips.

  🙂
  Ida

  1. Fotballfrue

   Så deilig å høre, produktene er virkelig helt fantastiske 😀

   Klem!

 51. Igår fikk jeg den originale og fitnessen som jeg bestilte, så jeg prøvde dem selvfølgelig. I et resultat av det, våkner jeg til en forferdelig stank av selvbruning og en veldig skoldetet/flekkete brunfarge. Vet du om jeg har gjort noe galt? Jeg har sett videoen din om påføringsteknikk, og leste igjennom artikkelen din x antall ganger for å forsikre meg om at dette ikke skjedde, men likevel skjer det. Og er det meningen at det skal komme lilla/brun flekker på kroppen? Fordi det skjedde når jeg påførte salvbruningen. Da kom det slike flekker hvis jeg holdt flasken litt nærme. Eller er poenget at du skal holde flasken litt borte fra kroppen slik at det ikke kommer noen flekker igjen på kroppen? Jeg setter veldig pris på svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Bestilte du via selvbruner.no? Dette skal ikke skje, så jeg ville kontaktet dem slik at de kan sende deg nye. Pass på å riste boksene GODT før bruk 🙂

 52. Karoline

  Så var det bare å håpe på å finne dette herlige produktet! 🙂

 53. Rabattkoden virker ikke

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *