Oppskrift-onsdag: Lakseburger

Da er vi halvveis i uken dere, og det betyr oppskrift-onsdag! I dag skal jeg dele oppskriften på lakseburgere som vi spiste på mandag, og disse smelter i munnen! I følge Lars-Kristian er de faktisk MYE bedre enn vanlig burger, og det kan jeg lett si meg enig i. Burgerbrødene og dressingen har jeg lagt ut oppskriften på tidligere, men det er plutselig et par år siden, så det får dere igjen.

4 hamburgerbrød, altså 8 deler: ♥ 6 egg ♥ 1/2 ts. salt ♥ 1 ss fiberhusk ♥ 200 gram philadelphiaost ♥ 1/2 ts. bakepulver ♥ 6 ss linfrø ♥ oregano ♥ sesamfrø ♥ havsalt

Slik gjør du: Skill plommen fra hviten, men ta vare på begge deler. Pisk eggeplommene luftige og bland inn philadelphiaost, fiberhusk og salt. Bland godt.

Pisk eggehvitene stive, og tilsett hviten til blandingen med plommer, ost, salt og fiberhusk. Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø. La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svelle skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett med bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og kanskje litt hvitløkspulver eller havsalt. Det holder å kun bruke sesamfrø, men de andre smakstilsetningene gir det lille ekstra.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Hamburgerdressing: ♥ 1/2 dl. majones ♥ 10 suragurker ♥ 1/2 dl. creme fraiche ♥ smak til med chilipulver, salt og pepper  ♥ 1 ss chilisaus

Slik gjør du: Bland sammen majones og creme fraiche, hakk opp suragurkene og tilsett disse til blandingen. Smak til med chilisaus, chilipulver, salt og pepper. Klassisk, deilig og standard tilbehør til en rett som dette.

Lakseburgere, ca. 5 stykk: ♥ 500 gram laksefilet uten skinn og bein ♥ 5 vårløk ♥ 1 rødløk ♥ 1 dl. fløte ♥ 1 liten ss. fiberhusk  ♥ ønsket mengde dill

Slik gjør du: Ha laksefiletene i en miksmaster eller en kjøkkenmaskin og miks til alt blir most. Tilsett deretter resten av ingrediensene og mos videre. Form deigen til burgere og stek dem på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på at ikke steketiden blir for lang, fisk blir fort for tørt.

Serveres umiddelbart etter steking med burgerbrød og dressing, grønne blader og tomatskiver 🙂 NAM!

76 kommentarer

 1. Det hørtes både friskt og veldig godt ut, så det må prøves i løpet av sommeren! Ha en strålende onsdag 🙂

  1. Fotballfrue

   Ha en kjempefin onsdag 🙂 <3

 2. Ser nydelig ut 🙂

 3. Det såg godt ut! Bli med på give awayen min 🙂 Trur den puta passer fint inn hos deg 🙂

  ha ein fin dag!

 4. Dette så veldig godt ut!

  Jeg har en utfordring til deg! Jeg er på første kjærlighetstur med min mann (utenlands) på 10 år. Vi befinner oss i skrivende stund i Barcelona.

  Under dagens frokost fikk jeg tak i noe fantastisk. Det var ovnsbakt squash med en form for krem på toppen. Min tro om det var feta? Du finner den på bildet i dette innlegget: https://avdelingholt.no/anja/?p=19618

  Du finner bilde av den øverst til venstre (der tok jeg en for å teste), på neste runde tok jeg to til meg selv (og en til min mann) på bildet til venstre på midterste rad.

  Håper du knekker koden, for dette vil jeg lage igjen hjemme! Kremen var veldig mild, litt salt…..

  1. Fotballfrue

   Åååå, ja! Jeg tar utfordringen! Så deilig 🙂 Kos dere masse videre 🙂

   Klemmer!

   1. Så herlig – tøft gjort – digger!

    Jeg gleder meg til å teste ut dine forslag (om mannen min får meg hjem igjen…. Kanskje jeg bare BLIR her).

    Det er forøvrig ikke varmt her, men det er opphold og sol så da forventer ikke vi nordmenn mer, dessuten er jeg fortsatt relativt nyoperert i ryggen og nyter hotellets fasiliteter!

 5. Åh, det så kjempegodt ut! Kan hamburgerbrødene (og annen lavkarbobakst) fryses? Kjekt å lage en liten haug når man først lager 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det vil jeg tro, uten at jeg har noen erfaring selv :/

 6. Amin Huynh

  Wow! Dette her må jeg prøve ut!

  Takk for at du er en stor inspirasjon til en sunn livsstil!

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig å høre, tusen takk 🙂

 7. Fiberhusk fär jeg ikke tak i her jeg bor, hva kan man bruke istedet? 🙂

  1. i laksen mener jeg, ikke i brödene

  2. Fotballfrue

   Du kan evnt. ta litt hvetemel / maizena 🙂

 8. Hei

  Er laksefiletene rå når du blander de sammen med de andre ingrediensene? Hvordan blander du alt sammen? Kvern?

  1. Fotballfrue

   Ja, de må være rå 🙂 Har oppdatert teksten 🙂

 9. NAM!! Jeg lagde blomkaalsuppen din til middag i dag! Suksess! Loved it 🙂
  Ha en super dag!

  Ashild
  xoxo

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig 🙂

 10. Hvordan var konserten? 🙂

  1. Fotballfrue

   Tommel opp! 🙂

 11. shit den hørtes god ut! dette må prøves!

 12. Det så veldig godt ut! Har virkelig tenkt til å prøve ut dette selv:) men jeg lurer på om du har noen tips til hva man eventuelt kan ha som matpakke, til skolen eller jobb? Er så lei brødskiver!
  Veldig fin blogg du har:)

  1. Fotballfrue

   Lag en god salat, waldorfsalat, knekkebrød, kornblanding med yoghurt, hjemmelagde boller eller vafler etc. Se gjerne dette innlegget for litt inspo: https://fotballfrue.no/2013/03/04/det-store-frokostinnlegget-10-tips/

 13. Tipper forresten at det hadde vært kjempegodt med litt dill i lakseburgerne dersom man bruker en type brød uten oregano også! 🙂

  1. Vi hadde i dill, har bare glemt å skrive det :/

 14. Dette så kjempedeilig ut, jeg skal så klart teste det ut:) Men tenker at det kan være greit å gjøre når ikke samboeren jobber til klokken 9 hver eneste kveld:) Når jeg er alene hjemme, så går det mye i salater, grønnsaker og lompepizza/taco 🙂 Fort og gæli! Hihi..

  Håper du har en fin lille lørdag <3

 15. Skal laksen, rødløken og vårløken blandes sammen med en stavmikser?

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

 16. mmm så deilig det så ut! Hva er suragurker?? Det kunne jeg godt tenkt å lage! Har vært på leting etter gode hamburgerbrød før så disse skal absolutt prøves ut

  1. Fotballfrue

   Suragurk får du kjøpt på glass i vanlig butikk, syltet agurk 🙂

 17. Det så godt ut Caroline:) men jeg har et helt annet spm. Ang Ole Henriksen produktene. Jeg har så veldig lyst på de, men så synes jeg det er litt skummelt å bare bestille på nett uten å få anbefalt noen for hudtypen min. Vet du om en butikkjede eller noe som fører produktet hvor man kan få hjelp? Super blogg:-)
  Fortsatt fin onsdag:-)

  1. Fotballfrue

   Er veldig sikker på at alle Kicks-butikker har det 🙂

   Ønsker deg en fin onsdag også 😀

 18. Den så fantastisk god ut! Tror jeg må prøve den på grillen i løpet av sommeren 🙂

  1. Fotballfrue

   Gjør det, kjempegodt 🙂

 19. Hei! Brukte du Salmalaks og kjørte den i blender? Er fristende å teste denne ut, altså!

  Flott blogg 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, laksefilet som du fpr kjøpt i frysedisken 🙂

 20. Åh det såg knallgodt ut. Tror jammen meg at jeg må prøve det til middag en dag=)

 21. Veronica

  Caroline! Jeg har et spørsmål til deg. Jeg har nylig fått meg tape extensions og lurer på hvordan du får til en hestehale uten at tapen kommer frem et eller annet sted? Får det ikke til og virker vanskelig. Tips?:)

  1. Fotballfrue

   Har du sagt fra at du går med håret mye opp? Mine er plassert slik at dette ikke er noe problem i hvert fall 🙂

   1. Veronica

    Nei det har jeg ikke. Takk for svar for da vet jeg det til neste gang:D

   2. Fotballfrue

    Tommel opp 🙂

 22. Så deg på konsert i går 🙂 Var det ikke en helt fantastisk konsert? 🙂

  1. Fotballfrue

   Jooo, jeg storkoste meg 😀

 23. Mm NAM, dette så virkelig godt ut! Så hærlig at du faktisk lager fiskeburgeren og ikke kjøper ferdigkake!:-)
  Du er en så flink husmor du:-)
  Sender sol fra nord, vi smelter vekk her:O klem<3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, jeg prøver 😀 Det er jo så morsomt også!

   Klemmer!

 24. Disse ser fantastisk gode ut 😉 Må prøves s n a r t !

 25. Ser veldig godt ut, ja:) Har prøvd meg på noe veldig likt hamburgerbrødene dine, bare at de ble laget i en søt versjon med kanel i !:) Det kan også anbefales!

  1. Fotballfrue

   Sammen med kjøttet? Det skal jeg prøve 🙂

 26. Hei, hva gjør du med laksefiletene? Kvernet du dem?:)

  1. Fotballfrue

   Ja, har oppdatert teskten nå 🙂

 27. Malin sm

  Så helt fantastisk godt ut 😀

 28. Caroline

  Du burde prøve med litt worchestershire saus i dressingen, det gir det lille ekstra! Nammmm. Det prøvde jeg sist jeg lagde dette:).

 29. Looks very tasty! xo

 30. Ser utrolig deilig ut! Helt umulig for meg å prøve meg på disse her i Ungarn, ettersom laks er umulig å oppdrive 😛
  Skal prøv meg på det så fort jeg kommer hjem til Norge!
  Forresten, må bare nevne det – hver gang jeg går i butikken og ser Tuc med baconsmak, tenker jeg på deg 🙂
  Haha!

  Ha en fortreffende aften, her sitter jeg selv med anatomibøkene langt oppi vrangstrupen.. Oh lovely exam period!

  Klem fra Ungarn!

  1. Fotballfrue

   Du kan helt sikkert teste med annen fisk 😀

   Masse lykke til med eksamen!

   Klem 🙂

  2. Du får det på ikea der 😉

 31. Jeg lagde tomatsuppen din i dag og tror den ble den beste jeg noen gang har smakt 🙂
  Takk for at du kommer med så mange gode tips, setter veldig pris på det.

  Ha en fin dag 🙂

  1. Fotballfrue

   Så stas 😀 Den går ned på høykant her også 🙂

   Klem!

 32. Nam, kunne tenkt meg å prøvd fiskeburger 😀

  https://inamakeup.blogg.no

  1. Fotballfrue

   Du må 😀 Kjempegodt, og ikke vanskelig 🙂

 33. Hei!

  Jeg bare lurer på en ting, og det kommer egentlig litt ut av det blå, meen; har du noen gang løpt biip-testen, eller i det siste? Ha en finfin uke! <3

  1. Fotballfrue

   Det er lenge siden, det! Tror vi snakker videregående 😉

 34. Martine Marie

  Hei 🙂 super blogg, masse å lære 🙂 jeg bare lurer på hvor mye calorier det ca er i en sånn burger? Uten dressingen? 🙂
  Hilsen Martine 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg ikke :/ Takk for fine ord 🙂

   1. Martine Marie

    Okey 🙂

  2. Det er ca 550 kalorier i en burger uten dressing 🙂 La inn alle ingrediensene i en app som heter my fitness pal, der har de mange norske ingredienser 🙂 Du kan jo lage burgerene litt mindre om du ikke ønsker et måltid me så mange kalorier 🙂 Eller du kan spise burgeren sammen med en salat 🙂

 35. Nam nam! Elsker oppskrift-onsdag! Mange inspirerende oppskrifter til meg som selv ikke går på lavkarbo:):)

 36. Lurte på hvor mange kcal det er i en hambuger`?

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg ikke, dessverre :/

 37. Thank you for posting the LCHF bread recipe again, I’ve been struggling to find one that works, I haven’t had any luck the last two times I tried it, but your recipe is different and I’ll be trying it as soon as possible, let’s just hope Google translates it well, cause I speak ZERO Norwegian :))) This looks absolutely delicious 🙂

  Greetings from a loyal reader
  lextravagance.blogspot.com
  xx

 38. Fantastisk opskrift! Jeg lavede den i går og det blev et kæmpe hit! Kæresten var helt vild med dem og sagde det var de bedste burgere han nogensinde havde fået… Ja, så de er altså godkendt 😉 tak for den!
  xoxo Anne

 39. Hvor mange karbohydrater er det i hamburgerbrødene? 🙂

 40. Elisabeth

  Er disse brøene egnet til å fryses??

 41. Elisabeth

  Er disse brøene egnet til å fryses??A

 42. Kjempe greier!! og det e fra en som bare har spist hamburger te nå!!

 43. […] problemer med min stasjonær pc og får derfor ikke lagt ut steg for steg bilder av dette, men her hos fotballfruen er det masse bra steg for steg bilder dere kan følge, om dere trenger […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *