Dette kan du gi til brudeparet

Skal du være bryllupsgjest i sommer, men er usikker på hva du skal gi bort? Jeg har fått en del spørsmål om bryllupsgaver den siste tiden, så jeg tenkte å komme med noen innspill på den fronten, basert på mine personlige erfaringer.

♥ Moccamaster: En god, gammel kaffetrakter er alltid kjekt å ha, enten du skal ha middagsselskap med venner, eller gjester til julaften. I tilegg er dette ofte en ting som samboere ikke gidder å investere i selv.

♥ En litt annerledes kaffemaskin: Dolce Gusto eller Nespresso lager utrolig god kaffe, og har ferdige kapsler. Dette er en veldig lettvint løsning dersom du er kaffelelsker som ønsker en kopp så fort som mulig, og ikke har tid til å vente på trakteren.

♥ Opplevelsesgave: Gi brudeparet en billett til noe litt annerledes. Det kan for eksempel være et gavekort på en konsert, et teaterstykke eller kanskje til en forestilling i Operaen? Det er også mulig å gå sammen med flere for å for eksempel gi et opphold på spa-hotell eller lignende.

♥ Raclettesett og fonduegryte: Matlaging kan fort bli en kjedelig hverdagsrutine, derfor kan det være spennende for de nygifte å innføre noen nye spisevaner i løpet av hvetebrødsdagene. Med et raclettesett, eller en fonduegryte, vil brudeparet få mange hyggestunder med mat og en god flaske vin, både alene og med venner.

♥ Kjøkkenutstyr: Som for eksempel en kjøkkenmaskin fra Kitchen Aid eller et vaffeljern. Til glede for begge to, da kan man virkelig lade mye god mat og bakst 🙂

♥ Speilreflekskamera: Dersom du har tenkt til å legge mye i en gave fra deg, er et speilreflekskamera en utrolig fin idé. Med dette kan de forevige både bryllupsreisen sin, og fremtiden som kommer.

♥ Et personlig maleri: Dette kan være en kjempefin gave, spesielt om brudeparet er glad i kunst. Er du usikker på hva de liker og hva du vil at kunstneren skal male, kan du for eksempel gi et gavekort fra den aktuelle kunstneren dersom det er mulig. Denne gaven falt vi på i år, for vi er så glad i bildene våre fra Cecilie Sundfær selv, og da vi oppdaget at det var mulig å gi gavekort, synes vi det var en fin og litt annerledes ting å gi. Kunst gir mye til et hjem. Cecilie kommer i tillegg hjem til deg om du ønsker det, og ser hva som kan passe. Du kan selv være med på å bestemme farger og litt motiv, og det er jo kjempemorsomt.

♥ Damaskduker: Hvem ønsker vel ikke å dekke et lekkert bord til festlige anledninger? En grov duk gjør susen, og er ofte prikken over i’en. Sats på rolige farger, enten hvit eller sort. Hvit er alltid en sikker vinner.

♥ Sengetøy: Velg et sengesett i delikate farger, som kan passe inn i alle innredninger. Sats på hvitt, brunt, beige eller kremfarget.

♥ Kakefat eller osteklokke: Kakefat er absolutt noe de nygifte vil trenge i fremtiden, men som de garantert ikke tenker så mye på selv. Til ekteskap hører ofte barn, og til slutt blir de en del av en stor familie, og dermed blir det mange familieselskap.

♥ Gavekort: Dette kan kanskje være kjedelig å gi bort, men dersom du for eksempel gir fra samme sted hvor de har registrert gavelisten sin, vil dette garantert gå til noe de virkelig ønsker seg og trenger. De fleste brudepar registrerer en liste på enten Tilbords eller Glassmagasinet, dette opplyser de helt sikkert om.

Har du noe å tilføye? 🙂

144 kommentarer

 1. haha.. «til ekteskap hører barn».
  Er nok ikke alle gifte som ønsker barn i det hele tatt!

  1. Fotballfrue

   Nei, det er sant det 🙂

 2. ♥ Lizbethosnes.com - Gravid-blogger, hverdag, interiør, konkurranser - med mer!

  Kjempefin liste! Jeg har aldri vært i bryllup før faktisk, så veldig greit å vite om noen plutselig skulle få det for seg å gifte seg, hehe!

  ♥ Lizbethosnes.com

 3. Med ekteskap trenger nødvendigvis ikke barn høre med…

  1. Fotballfrue

   Det er sant 🙂

 4. Linda :-)

  Hei 🙂

  Eg ser no for tida at mange bloggarar skriver om krølltengene MAST og Gorgeous Curl Wand.
  Eg lurte på om du veit forskjellen på desse og kva slags du ville anbefalt? 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg foretrekker mast vol II. Den er tykkere enn den første til mast, som er lik gorgeous 🙂

 5. Fine gaver! Kunne ønske jeg hadde råd til å gi bort sånne gaver, har ikke råd til å kjøpe det til meg selv en gang. Kitchen aid maskiner koster jo godt over 5000!! Pleier å gi for sånn 6-700 jeg da. Men man kan jo selvfølgelig spleise med 8 andre:P Hehe.. Skal i 3 bryllup i sommer, gleder meg:-)

  1. Fotballfrue

   Man kan spleise, og gavekort bestemmer man selv prisen på 🙂 I tillegg er ikke kakefat eller sengetøy noe særlig dyrt 🙂

 6. Mange flotte tips! 🙂

 7. Hei!
  Hvor er raclette og fonduesettet fra??
  Virket veldig smart å ha det i samme sett!!

  Malene 🙂

  1. Fonduesettet er fra Princess. Raclettesettet har jeg vel ikke bilde av her :/

 8. Hehehe, ble avbrutt av en kjærlig fireåring mens jeg prøvde å kommentere innlegget. Prøver igjen, denne gangen med innhold og konklusjon. Jeg likte dette innlegget veldig godt. Som vanlig er det gjennomført og scorer full pott på både innhold og form. Jeg kommer absolutt til å finne frem dette innlegget igjen senere i sommer når gaver skal handles. Mitt lille tips er tenke på både brud og brudgom når man kjøper gave selv om man kanskje har sterkere tilknytning til en av dem. Sist vi var i bryllup var vi gjester av brudgommen, både min mann og jeg har samme type (mannsdominerte) utdannelse som brudgommen og følte det lettere å se hans behov og vi var enige om at han måtte få en PS3. Vi viste hvor lyst han hadde på en, og at han aldri ville prioritere å kjøpe en til seg selv. Bruden har ikke helt den samme interessen, så hvordan innkorporere henne i gaven? Jo, hun elsker å synge. Så vi kjøpte konsoll med full singstarpakke, trådløse mikrofoner og godt utvalg i singstar spill. Et år senere er situasjonen at brudgommen må søke om spilletid fordi fruen synger singstar stort sett hver kveld.

  1. Hehe, sånn kan det gå 😀

 9. ellen len

  fine og «verdifulle» gaver.
  avhenger litt hvor nære vennene er el om det er familie, eller har du «fast» pris på bryllupsgave.. lurer å hva du mener er vanlig og hva som man bør i fra en pers, ctra fellesgave el som et par?
  hvis man ikke jobber og ikke er superclose så bør vel 500ish , kanskje 300 være bra nok?

  hva med 30års gave, igjen har det vel noe å si hvor nære venner man er.. hva mener du? er 150, 200 bra nok?

  1. Om dere ikke er så veldig nære er nok 300 – 500 en grei prisklasse 🙂 30-årsdag er jo en ganske stor greie, vi gir i samme prisklasse som om det var et bryllup der. Men det er jo mange ting som spiller inn, som f.eks økonomi, det er jo ikke meningen at man skal blakke seg helt, og det regner jeg med at mottaker av gaven har forståelse for 🙂

   1. Jeg har hørt at man ved pengegave skal gi så mye at det dekker kuverten. Altså maten. 🙂 er man invitert i middagen, er man vel ganske nære venner av brudeparet uansett? Men selvsagt spiller jo slike ting som økonomi inn. 🙂

  2. 150, 200 kr i 30-års gave?! Unnskyld meg, men det er jo det man pleier å gi i barneselskaper når man er 10 år. 30 år er jo en spesiell dag, og her syns jeg man burde spandere litt ekstra på bursdagsbarnet. Det går også an å spare opp et par måneder i forveien eller gå sammen med andre og spleise. Vil heller si at rundt 500 er en grei pris om man ikke er superclose, og selvfølgelig mer enn det om det er nær familie eller en god venn.

 10. Hei. Et kjapt spørsmål til mannen i huset.
  Hvilke søkemotorer ifht. forskningsartikler synes du er greiest å bruke?
  Kanskje andre også har tips?

  1. Pubmed og cochrane 🙂 Men jeg er ikke så dreven i å søke etter studier ennå.

   1. Du er ikke så dreven i å søke etter studier?? 😀 Morsomt. Men det forklarer vel hvorfor du alltid legger bevisbyrden på Carolines lesere om å finne tak i artikler.

   2. Godt forsøk på trolling :p Jeg ser at samtlige kommentarer du har lagt igjen her er av samme karakter…

    At jeg hele tiden gjør det er 100% feil, det vet du selv også. Jeg underbygger ofte påstandene mine med studier 🙂 Når enkeltpersoner kommer med påstander her på bloggen, er det naturlig å be de dokumentere den. Eller er du uenig? Bevisbyrden ligger som regel hos den som kommer med påstanden.

   3. Det vet jeg selv? Og.. trolling? Morsomt. Igjen! Så folk som er kritiske til din kommunikasjonsform med unge lesere som ikke har peiling på forskningsmetodikk driver med trolling. Tror du bør lese gjennom samtlige kommentarer som du selv har lagt igjen her på bloggen. Selvinnsikt er en fin ting, eller hva?

   4. Ja, det du bedriver er trolling. Det er bare å se på dine tidligere kommentarer 🙂 Du er kun ute etter å lage kvalme, og kommer med påstander som ikke har rot i virkeligheten. Det er trolling på sitt verste.

    Nå setter du ord i munnen min, det du hevder her har jeg aldri sagt eller påstått. Du hevder at jeg skyver bevisbyrden over på evt kritikere, noe som er helt feil. Jeg tror faktisk du må lese gjennom alle mine kommentarer som er kostholdsrelaterte. Når folk kommer med påstander eller kritikk her på bloggen, finner jeg det naturlig å be de dokumentere påstandene sine. Når jeg kommer med påstander som er kontroversielle, dokumenterer jeg de alltid 🙂

    Det med selvinnsikt er veldig treffende for deg. Ironisk nok må jeg nok be deg henvise til konkrete eksempler hvor jeg har skjøvet bevisbyrden over på andre. Gjerne da eksempler hvor dette er helt unaturlig 🙂

    Jeg venter i spenning, og regner med at du finner et tosifret antall eksempler i og med at jeg gjør det hver gang 🙂

   5. Fantastisk 🙂 Så du tror jeg har tenkt å søke gjennom hele denne bloggen for å finne kommentarer fra deg? Jeg synes matsirkuset fra dere begge er svært kritikkverdig, så det jeg ønsker med kommentarene mine er å gjøre folk bevisste på at dette er bare deres meninger, og ikke nødvendigvis virkeligheten. Kvalme er derfor ikke en passende beskrivelse. Men all kritikk er vel kvalme, kanskje?

    Jeg er rett og slett veldig kritisk til DEG, og det er vel som regel det kommentarene mine har gått ut på. Du har herjet helt vilt her inne og flere andre steder på nettet om den ene bastante konklusjonen etter den andre, og det bare etter å ha gått noen måneder på skole. Også skal du ha det til at du har peiling på forskning. Det virker ikke slik! Langt, langt ifra, faktisk.

    Hva konkret mener du er feil med at du skyver bevisbyrden over på kritiske lesere? Er dette virkelig helt ukjent for deg?

   6. Igjen, kom med konkrete eksempler, ellers er det meningsløst å diskutere dette. Meningene mine angående kosthold er ganske så konsensusbaserte, men om du er kritisk må du gjerne komme med motargumenter, og selvsagt dokumentere disse argumentene 😉

    Ja, jeg kan ikke huske at jeg har skjøvet bevisbyrden over på leserne. De gangene jeg ber om dokumentasjon, er det fordi vedkommende kommer med påstander som er av en slik karakter at de faktisk må dokumenteres. Det er bare rett og rimelig 🙂

    Hvis du mener at min faglige bakgrunn ikke er god nok, burde det være en smal sak å arrestere argumentene og påstandene mine. Er du ikke enig?

    Men igjen, kom med konkrete eksempler, eller så blokkeres du fra å kommentere. Saklige diskusjoner er bare hyggelig, men dette er kun trolling når du ikke klarer å konkretisere kritikken din.

   7. Herregud Mary… Du er jo selve prakteksempelet på et internett-troll! Hvordan i all verden kan han forsvare seg når du kommer med så generelle beskyldninger? Du må jo vise til konkrete eksempler, ellers har du tapt før diskusjonen startet. Hver gang Lars-Kristian havner i en diskusjon, så synes jeg han er flink til å dokumentere påstandene sine. Men som regel er det jo helt latterlige angrep på Caroline og Lars-kristians livsstil som starter diskusjonene. Da er det jo rett og rimelig å be den som kommer med påstandene om å dokumentere de.

   8. Hæh? Legger LK alltid bevisbyrden på leserne? Dummeste jeg har hørt! Det er uansett naturlig å be om dokumentasjon når noen kommer med påstander, og som du sikkert har lagt merke til så er det som regel leserne som kommer med påstander. Da er det de som må begrunne det. Synes uansett LK er flink til å dokumentere påstanden sine.

  2. Cristin!

 11. Christina H

  Du som er så kreativ, og lagde den fine gaven når du dro i Baby-shower – MÅ bare tipse deg om denne herlige gaven til brudeparet : https://www.frumaela.no/2013/05/diy-forstehjelp-for-ekteskapet/

  Sånn «førstehjelps-skrin» som man kan legge alt MULIG oppi, synes den var så tøff. Blir vel helst når man vi gi en ordentlig fin gave eller når man er forlover eller veldig nær brudeparet, for denne kan jeg tenke meg tar TID og blir veldig personlig og fin.. Hva synes du? Var den ikke kreativ? 🙂

  1. Fotballfrue

   Åååå 😀 Jo! Kjempefin!

  2. Wow!! For en utrolig koselig (og genial!) gave!

 12. Torhild G

  Hei =)
  Fint innlegg =)
  Men jeg har spørsmål om noe heeelt annet en dette temaet 😛 Siden du har mye fokus på ernæring,
  kan du si hva du bruker av pålegg på brødskive eller knekkebrød? Jeg er sååå matlei om dagen :O Trenger tips!!

  1. Spiser ikke så mye brød eller knekkebrød, men de gangene vi gjør det går det mest i makrell i tomat med agurk og majones, eller ulike typer salat med skinke eller ost. Hardkokt egg med tomat og majones er også godt 🙂

 13. Hei Caroline! Gud som jeg misunner deg for den slanke kroppen din! Jeg skjønner ikke hvordan du holder deg så godt? Har selv prøvd lavkarbo og beinhard trening, men det funket ikke for meg. Nå har jeg begynt å erstattet måltidene mine med shake istedenfor. Håper at dette vil gi meg resultater. Besøk bloggen min så får du følge meg i min vei fra å være feit til tynn! Skal gå ned fra 70kg til 55kg. Prøver dietten: campkilo

  http://www.campkilohannah.blogg.no

  1. Hei Hannah
   Jeg forstår veldig godt at du med alle kroppsfokuseringen som finnes i media at du også blir påvirket av det. Jeg er helt sikkert litt eldre i enn deg. I hvert fall kan jeg si at jeg er langt over den alderen hvor man skal utvikle seg fra jente til kvinne. Alderen da kvinner skal legge på seg. En prosess som er hormonelt styrt og en naturlig del av utviklingen, og som det kan se ut som en periode du er i nå. Denne perioden oppleves for mange veldig frustrerende. Prøv å tenke på den som noe naturlig.

   Kroppen din er perfekt som den er. Bildene på bloggen din er av jenter som helt sikkert ikke får i seg det de trenger av næringsstoffer. Det er kanskje ikke så lett å se for deg nå, men prøv allikevel.

   Hvis du er opptatt av trening, det står noe om at du trener beinhard, så må du også være opptatt av kosthold, ordinær mat og ikke shaker. Sunnjenteidrett.no har mange supre råd. Disse er gitt av kliniske ernæringsfysiologer som kan alt om hva man trenger av næringsstoffer for å utvikle seg fysisk både på grunn av pubertet og på grunn av trening. Velger man å lytte til ernæringsfysiologer ved Norges Toppindrettssenter så er det et variert kosthold med MASSE karbohydrater som teller. De som jobber ved Norges Toppidrettssenter baserer sine meninger på forskning både her hjemme fra og internasjonalt.

   Fysisk aktivitet er kjempefint. Variert kosthold hvor man får i seg alle næringsstoffer er helt supert. Snakk med noen voksene du har tillitt til om hvordan du har det. Da får du helt sikkert drømmekroppen.

 14. Hva heter modellen av Runwaydreamz shortsen du har som ikke har aztec mønsteret foran? 🙂
  Jeg mener den vanlige jeans shortsen som du kombinerte med Usa bustieren i Hellas 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg vet ikke, dessverre :/ Er så lenge siden jeg kjøpte den :/

 15. Jeg greier ikke forstå om dette er annonse eller ikke? Står heelt nederst lite til venstre. Hvorfor skjule det? El ser jeg feil. Bynner å bli irriterende.,

  1. Det står ikke annonse noe sted, og hvert fall ikke nede til venstre, fordi det ikke er en annonse.

   1. Jo det gjør det.

   2. Nei, Tessa, ingen steder i teksten i dette innlegget står det «annonse». Jeg har selv skrevet teksten, i tillegg til at jeg har lest den 3 ganger nå for å se om jeg er helt ute av det, og kan ikke se at det står «annonse» noe sted.

   3. ♥ Lizbethosnes.com - Gravid-blogger, hverdag, interiør, konkurranser - med mer!

    Hahahahaha! Slikt er så dumt at det blir artig. Neida, Caroline, selvfølgelig vet ikke DU best bare fordi det er du som har skrevet innlegget, ærlig talt.. Det er jo det samme som å påstå at du vet best selv om du er sunn eller fanatisk, det :p Haha!

   4. Når man leser bloggen i mobilutgaven står eet annonse i grå skrift heeeelt nederst til venstre under den redaksjonelle oppramsingen fra nettavisen. Jeg vil tro det er denne HI mener. og vil også tro at det henviser til den gigaannonsen som er rundt bloggen i nettutgave som (heldigvis) ikke vises i mobilutgaven.

   5. Haha, så det nå 😀 Det er ikke en del av innlegget hvert fall, og sikkert noe med Nettavisens bannere å gjøre 🙂

   6. Beklager at jeg blander meg inn, men jeg ser da virkelig st det står annonse her jeg og. Det står helt nederst til venstre under alle kommentarene 🙂

   7. Om du leser resten av kommentarene så skjønner du hvorfor 🙂

   8. Skal du ikke beklage ?:)

   9. Nei, det er åpenbart at «annonse» i dette tilfellet ikke har noe med innlegget å gjøre. Det står utenfor det redaksjonelle området, og er med andre ord helt malplassert. jeg har aldri tidligere plassert det der, så finner det rart at du virkelig trodde at dette skulle være en annonse. Det står også under hvert eneste innlegg, noe som burde være en tydelig indikasjon på at noe er galt. Jeg leste også bloggen på en PC, mens du satt på mobil :/

   10. Da burde i så fall du også beklage, Tessa… I og med at det ikke stod reklame på PC’versjonen av bloggen 😉

  2. Det begynner å bli irriterende med folk som aldri leser ordentlig før de kommenterer også.. 😉

  3. Hvilket innlegg har du lest egentlig? Du kan umulig ha lest samme innlegg som meg.

   De gangene innleggene inneholder en annonse står dette i store bokstaver øverst til venstre, like under tittelen på innlegget, så det er enkelt å legge merke til og man slipper å finne ut dette først etter at man har lest ferdig.

   Så lenge jeg har lest bloggen til Caroline har jeg aldri hatt problemer med å se om et innlegg er et annonse nnlegg eller ikke.

   Jeg leser også en del amerikanske og engelske blgger og der hender det at det bare blir nevnt kort at det er et sponset innlegg (annonse innlegg), men de blir ofte lagt i en kategori merket med «annonse innlegg» i tillegg til hoved kategorien.

   Akkuratt det siste kan kanskje være et lite tips til alle bloggere som har enkelte annonse innlegg på bloggene sine. Lage en ny kategori merket med annonse innlegg, og kanskje da også slippe maset om hvorvidt man prøver å skjule annonserte innlegg eller ikke.

   Vil også bare slenge med at det var mange supre forslag til bryllupsgaver 🙂 Du gjør en super jobb Caroline! 🙂

 16. Litt finere bestikk, kanskje litt eksklusivt 🙂

 17. Witaj
  Od dawna obserwuję Twojego bloga.Bardzo podoba mi się jak udządzasz swój dom.Czy mogłabyś powiedzieć mi gdzie kupiłaś białą tacę?Pozdrawiam

 18. Ragnhild

  Jeg skal snart i bryllup, og lurer på hva du synes om å bruke denne kjolen? https://www.bubbleroom.no/nn/dame/byoung/midi-knelengde/rufus-dress-310-beach-glass
  Den er vel ganske enkel, derfor lurer jeg også på hva fashion-hjernen din ville tenke angående tilbehør? 🙂

  1. Fotballfrue

   Kremfarget, nude eller sølv. Dersom du finner et perlebestatt belte, hadde det også vært nydelig i livet 🙂 Ala dette https://fotballfrue.no/2012/09/08/pearls/

 19. Witaj
  Od dawna obserwuję Twojego bloga.Bardzo mi się podoba.Bardzo ładnie urządzasz swój Dom.Czy mogłabyś powiedzieć mi , gdzie kupiłaś piękną białą tacę?

  1. po norwesko lub angielsko, prozse 🙂

   1. Welcome
    For ages I am observing your bloga.Bardzo for me nice podoba.Bardzo you are settling you could tell me your Dom.Czy, where you bought the beautiful white tray? write the text down in the translation

  2. til Caroline: hun sier hun liker bloggen din og hjemmet ditt, og lurer på hvor du har kjøpt det fine hvite brettet ditt 🙂

   1. Fotballfrue

    Å, så hyggelig! Takk for oversettelsen 🙂 Mener hun det hvite fatet jeg bruker som serveringsbrett, så er det fra sia 🙂

 20. Kjempefint innlegg, jeg skal snart i bryllup så disse tipsene kommer nok til nytte 🙂
  Jeg lurer på om du kan lage et innlegg om diverse kjoler/antrekk det går an å bruke i et bryllup, og vise litt antrekk som er passende i et bryllup? Sliter virkelig med å finne en perfekt kjole til et sommerbryllup!

 21. Super god inspiration søde Caroline 😉

  / http://www.fashionbysterup.dk

 22. Birgitte

  Herremin, du kunne ikke valgt dyrere gaver? Blir helt sjokkert når du skriver et slikt innlegg.

  1. Osteklokke, kakefat, fonduegryte og raclette koster alle under 500,-. Så jo, jeg kunne valg dyrere gaver 😉 Mener du sengetøy er dyrt også?

   1. Haha 😛 Vurderte faktisk å kjøpe oppvaskmaskin da min søster giftet seg 😛 Men hun fikk heller penger, så kunne de bestemme hva de ville ha 🙂

   2. Sarperaz

    Ser du? Frekt svart! Ja, tenk om hun synes det er dyrt da? Du har vel fortsatt begrep om penger du også eller? Eller er det bare vesker og skohauger i 10 000- klassen som gjelder? Fy søren altså. Ikke alle som tjener kun på å ta seg ut vettu snuppa.

   3. Svaret er ikke frekt, det er bare fakta med litt humor. Jeg kunne valgt dyrere gaver,noe jeg ikke gjorde. Over halvparten av tipsene her er under 500,-, og kanskje så lavt som 200,-. Det er bryllup vi snakker om, ikke navnedag eller morsdag.

    Om du virkelig skal anklage meg for å svare frekt, så bør du kunne holde en saklog tone selv også. Den er ikke lite frekk den kommentaren din heller.

   4. Therese

    Hahaha… Dette svaret finnes da ikke frekt 😀 for en latterlig kommentar…

   5. Din kommentar er frekk, sarperaz, ikke Carolines… :/ Synes svaret til Caroline var helt på sin plass jeg.

   6. Kristine

    Nå er det vel en gammel regel som heter at man ikke gir billigere gave enn hva man antar kuverten (altså hele middagen pr. pers.) koster for brudeparet. Kuverter under kr. 200,- tror jeg er svært uvanlig i dag. Mange bra tips syns jeg, og veldig ofte kjenner man andre som skal i samme bryllup og da kan man spleise på gave, hvilket er veldig kjekt, så slipper man å få veldig mange smågaver som man egentlig ikke har bruk for (jepp, snakker av erfaring!). 🙂

   7. Det er over hodet ingen «gammel regel» som sier dette. Den står ikke i skikk og bruk, og har heller aldri gjort det. Hadde det vært på den måten kunne brudeparet like gjerne tatt inngangspenger…

   8. Ojojoj, her oser det av misunnelse og smålighet!! Litt moro at de fleste som er sjalu for at andre har skapt seg et levebrød, er de samme som ikke gidder legge ned en kalori i den harde jobben som kreves. Ja ja, Sarperaz, du lykkes iallefall med å framstå som en idiot.

  2. HERREMIN. slutt å whine. Helt perfekt med ideer til gaver i forskjellige prisklasser vel?? Og hvis du ikke er fan av det C har skrivd, så finn på noe eget!!

  3. Det er da ingen som tvinger deg til å kjøpe disse gavene, ingen som tvinger deg til å lese bloggen heller!

  4. Madeleine Norrman

   Til Birgitte:
   Herremin, du kunne ikke ha latt være å gå inn på denne bloggen eller? Blir helt sjokker når du skriver en klage på et slikt innlegg jeg!
   Caroline er ikke pliktet til å skrive et slikt innlegg, men det er noe hun gjør fordi hun har fått forespørsler fra lesere om HENNES tips. Hvis du synes at disse tipsene er for dyre, ja, da trenger du virkelig ikke å ta disse tipsene i bruk. Det er ingen som tvinger deg til å kjøpe det Caroline tipser om, og det er heller ikke noen som tvinger deg til å lese bloggen hennes. Jeg synes dette var en veldig fin og variert liste. Her kan man finne forslag til gaver innen alle mulige økonomiske sjangere og det setter jeg pris på. Husk at alle som leser bloggen hennes er veldig forskjellige, noen har lite penger andre har mye penger, derfor må hun dekke alle prisklasser. Og ingen har sagt at DU alene må kjøpe en Kitchenaid heller. Det går faktisk an å spleise sammen. Hvis man går sammen 10 stk på en kitchenaid, blir det 300-500 kr per pers 🙂

   Jeg synes det var en fantastisk liste jeg! Tusen takk for inspirasjon, Caroline 😀

   1. Fotballfrue

    Så hyggelig at du likte tipsene! Tusen takk 🙂

   2. Madeleine Norrman

    Nei, selv takk som tok deg tid til å lage dette innlegget 😀 Ha en fantastisk kveld 🙂

   3. Fotballfrue

    🙂 🙂

 23. Filifjong

  Kitchen Aid, speilrefleks, kunst, kaffemaskin.. Dette var ikke akkurat studentvennlige gaver å kjøpe… 🙁 Vi skal i bryllup i sommer, og vi er fattige studenter begge to, og aaner ikke hva vi skal gi.. Så denne var ikke stort til hjelp 😉
  Okei da, osteklokke og kakefat.. Men jeg tenker, hjælp så kjedelig å gi…. Folk bli sikkert glad for det men 🙂 Også kan jo brudeparet bare bytte det 🙂 For så å tenke når de kommer til kassen; åjassa, de brukte bare 299,- på gave til bryllupet vårt….
  haha

  1. Derfor skriver jeg at man kan gå sammen om gaver, evt kjøpe noe fra ønskelisten deres 🙂 Osteklokke, kakefat, fonduegryte og raclette koster vel alle under 500,-

  2. Jeg tenker også alltid: Herrefred så kjedelig å gi bort tallerkner, bestikk, glass osv – men når det står på ønskelisten så er det jo virkelig noe de ønsker seg. Pris synes jeg ikke du skal tenke på – jeg ville i allefall tenkt at det var hyggelig at du kom og at du ga dem en gave =)

  3. Nå er jeg litt krass, men om man skal tenke på den måten kan man bare drite i å gå i bryllup. Skjer med overanalyseringen da? Folk gir gaver i tråd med hva de har råd til. Det er uansett ikke hvor dyr gaven du kjøper er som betyr noe, men at du heller stiller opp og bidrar til å skape gode minner på den fineste dagen for brudeparet. Vet det er mange som kvier seg for å gå i bryllup nettopp fordi man er redd for at gaven ikke skal være dyr eller fin nok, men ærlig talt, om det er det brudeparet bryr seg om kan man vel like gjerne droppe å gå sånn i utgangspunktet. Synes det var fine og varierte tips jeg, noe for enhver smak;)

  4. Ingeborg

   Oh holy macaroni!!! Så ikke les tipsene hennes da! Er det mulig liksom? Enten så får du tips på noe som passer eller ikke. Drit i å legge inn sånne kommentarer. Kjøp en blomst! Jeezz

  5. De færreste brudepar er interessert i prisen på evnt gaver, de inviterer for å dele dagen med personer de kjenner og er glade i.(noen blir invitert av plikt også)

   Sats på opplevelser, gavekort på barnevakt/dyrevakt om de har det, invitasjon til heldagstur i naturen, inkludert niste. Nedvask av leilighet/hus, gavekort på ti hjemmelagede kaker hvor de selv kan velge type kake og tidspunkt. To fine vinglass og en flaske vin.

   1. «To fine vinglass og en flaskevin» den likte jeg 😀

 24. Gode tips her:) Vi har to ganger gitt bort elektrisk kaffekvern sammen med litt gode kaffebønner (siden min kjære er barista) og et koselig innrammet bilde med et dikt om gode venner og kaffebesøk 🙂

  1. Elisabeth

   Er bare fantasien som setter grenser,synes ideen om kaffekvern og kaffebønner viser at d ikke er mye som skal til for å gi en personlig vri på gaven.forøvrig synes jeg IKKE at listen m forslag inneholdt bare dyre gaver;de som mener det,er mest ute etter å kritisere,virker det som…. Man kan også lage en collage m fotos av brudeparet og venner,sammen el hver for seg,og m utklipp fra blader /nettet som viser ting el aktiviteter man forbinder med de to,montere det litt fint m hjerter osv innimellom og kjøpe en ramme på europris,der de har fine rammer til en billig pris. Eller hva m en stor ute-krukke med urter? En gang kjøpte jeg ig noen venner et epletre og plantet det mens brudeparet var ute av huset,med mange kunstige epler i,i tilfelle de ikke skjønte hva slags tre det var,haha.Et tre koster ikke mye,selv ikke for en student. Bruk fantasien og tenk PERSONLIG vri!

 25. Heisann! Jeg skal i et bryllup som blir holdt utendørs i slutten av august og sliter skikkelig med å finne den riktige kjolen.. Jeg vil ikke gå «over the top» siden bruden er den eneste som skal stråle, men jeg vil finne en fin kjole.. Kunne du ha lagd ett innlegg om kjoler man kan ha på seg i bryllup?

 26. Penger til reisekasse! Det er fint å gi og få:)

  Og så har vi gitt jerngryte – den kan man lage mye god mat med! Superduper til kjøtt og kanskje noen oppskrifter oppi:)

  Ellers så er det kanskje bare meg – men sengetøy bør man i allefall forhøre seg litt før man kjøper synes jeg. Utrolig lett å bomme både på stil og størrelse – mange som har doble dyner osv:) Men vet det er ganske vanelig, kanskje bare meg som ikke vil ha det:P Hehe:)

 27. Takk for at du legger tid til å tipse oss om slike ting, det setter jeg stor pris på 🙂 Fikk inspirasjon til et bryllup jeg skal i i sommer!

  1. Bare hyggelig 🙂

 28. Tar du kritikk i kommentarfeltet innover deg noen ganger? Det hender at det slår meg hvordan du svarer på kritiske spørsmål og kritikk. Slik som jeg ofte tolker det svarer du kritikk med arroganse og ørsmå hint av frekkhet.
  Hender du noen gang tenker at kritiske spørsmål og kommentarer faktisk er berettiget?
  For all del; jeg spør egentlig av ren nysgjerrighet fordi jeg av og til har grunnet over dette når jeg er inne på bloggen din. Det er en fin inspirasjonsblogg og du gjør en god jobb altså, er ikke noe å si på det. Prøver absolutt ikke støte deg eller noen andre ved å stille disse spørsmålene! 🙂

  1. Jeg forsøker alltid å ta til meg kritikk, men det betyr ikke at jeg nødvendigvis må være enig i den 🙂

   1. Sarperaz

    Jeg er veldig enig her. Har lest bloggen i mange år nå, og det blir verre og verre. Du er frekk i svarene dine Caroline. Du er noen ganger litt sarkastisk, uvennlig og rett og slett frekk når noen kritiserer deg. Og hjelper ikke det, ja da kommer LK ridende inn i tillegg for å styrke din sak. Du trenger ikke å kverulere her, ta deg heller en halvtime i arkivene så ser du hva mange av oss mener.

    Jeg liker å legge igjen kommentarer, men har sluttet med det for er jeg for ærlig blir du bare muggen tilbake.

   2. Det er veldig spesielt at du mener jeg skal måtte finne meg i alt, men at enkelte lesere som bare er ute etter kvalm skal beskyttes fra meg :p

   3. Henriette

    Jeg har lest Carolines blogg siden hun startet, og min oppfatning er totalt motsatt av det du her skriver… Faktisk vil jeg berømme Caroline for at hun er så tålmodig med enkelte lesere. Jeg tror jeg hadde klikket i vinkel av mange av kommentarene som folk lirer av seg, men Caroline svarer nesten alltid saklig og noen ganger med berettiget snert tilbake 🙂

    Stå på Caroline 🙂

   4. Støtter 100% op om Henriettes kommentar! 🙂

   5. Inspirert leser

    Jeg skjønner godt at Caroline blir dritt lei jeg! Hun har brukt tid å ressurser på å komme med tips til de som er interessert, og så får hun bare dritt tilbake? Hvis du synes de tipsene er utenfor din prisklasse, så finn på noe annet da vel!

    Jeg synes det er helt merkelig at denne bloggen, som ikke støter noen, som er ment som inspirasjon til de som ønsker det, kan trigge frem så mye sinne hos folk? Blir dere like provosert når dere leser et ukeblad/motemagasin? Sender dere sinte meldinger til redaktøren og kaller innholdet forkastelig fordi deler av det er utenfor deres budsjett??

    Caroline kan jo bare sluttet å svare på kommentarer, men det er vel galt det og? Det forventes at hun skal bruke tid og krefter på å lage gode og inspirerende innlegg, for siden å sitte på rumpa og ta imot urettmessig kritikk med åpne armer og bladet foran munnen!

    Nei, stå på du Caroline 😉 Av hundre tusen lesere er det vel sånn ca 99 997 som er fornøyde 😉 Ha en bra dag!! 😀

   6. Det har gått opp for dere at dette er en privat blogg? Hvor står det skrevet at Caroline skal «ta til seg kritikken» som enkelte surpopmper til stadighet gulper opp? Bruker dere å gjøre det, og mener dere at når andre kritiserer dere så har de alltid rett? Håper virkelig dere følger samme leveregel selv da. Nå er det vel ikke slik at denne bloggen hopper opp og overfaller dere hver gang dere åpner laptopen, dere velger selv å gå inn på den og lese – kanskje på tide å la være? Eller evt. levere dataen inn til reparasjon…

   7. Jeg syns definitivt ikke at Caroline er muggen til oss lesere. Husk det, Sarperaz, at Caroline faktisk har oversikt over IP adresser, og ser hvem som gang på gang lager kvalm. Om hun da er «in between the lines» sarkastisk mot de dette gjelder, kan hun da ikke klandres for dette. Etter så lang tid er det ikke rart at det renner over glasset, det ville det nok ha gjort for de fleste. Selv om hun er en «offentlig» person, er det ikke dermed sagt at hun skal finne seg i all dritten som blir slengt i hennes retning.

    Det som sjokkerer mest er at de som stiller seg kritisk til henne, fortsatt leser bloggen hennes – kun for å kommentere noe negativt.

    Syns du gjør en god jobb jeg, Caroline.
    Jeg hadde ikke hatt mulighet til å ta «the higher road», slik som du gjør.

    Klem fra Ungarn!

   8. Fotballfrue

    Tusen takk, Lisa! Du gjør meg glad 🙂

 29. Dette var relevante og gode tips etter min mening :))
  Min erfaring er at det kan være lurt å tenke på hva man ønsker å gi en stund i forveien, da kan en få med seg gode tilbud! Jeg kjøpte moccamaster til ca 800kr før jul, og synes dette blir en fin og passe dyr bryllupsgave. Til vårt bryllup fikk vi reinsdyrskinn, kunstfat, flotte bøker, fotografi på lerret osv – og ble glad for alt 🙂 Jeg syntes det var kjempe fint å få en god blanding av ting vi hadde på ønskelisten og mer «personlige» gaver. Selv om noen kan føle at det er «kjedelig» å gi gaver som står på ønskelisten, blir brudeparet uansett glad for det 🙂 det er jo de som har ønsket gaven 🙂 Kos dere i bryllup <3

  1. Vi ble kjempeglad for å få ting som stod på listen, er jo en grunn for at brudepar setter opp en slik liste 🙂

 30. Hei!
  Takk for fine tips! Jeg skal være forlover i sommer og aner ikke hva jeg skal gi brudeparet.
  Hva fikk du/dere av din forlover?
  Har du noen tips?
  Klem

  1. Fotballfrue

   Vi fikk gaver som stod på gavelisten vår registrert på Glassmagasinet 🙂 Jeg har dessverre ingen tips utenom dette, men det er jo alltid koselig å få noe personlig av en forlover, kanskje et album med bilder fra dere var unge eller noen andre minner du har samlet på? 🙂

   Klem!

 31. Så flott innlegg! Kan du lage et lignende innlegg bare for barnedåp? Jeg og kjæresten min er bedt i barnedåp og er veldig i tvil om hva jeg skal kjøpe..

  1. Det skal jeg sette på listen over aktuelle innlegg 🙂

  2. Penger er alltid en grei gave til et dåpsbarn. Selv ga kjæresten og jeg 500kr på del til sønnen til hans søskenbarn ifjor (vi er begge studenter og synes det var et greit beløp da vi også fikk utgifter i forbindelse med reise fra studieby). Foreldrene kunne da selv velge om pengene brukes på ting eller utstyr til barnet etterhvert som det vokser eller om det får tilgang til en super gave når det blir eldre. Når jeg ble 18 fikk jeg kontoen som ble oppretta til pengene som kom i dåpsgave til meg. Kom velig godt med!! 😀 Veldig mange av mine venner har opprettet en slik konto til sine barn 🙂 Evnt. kan dere jo spørre foreldrene om de skal samle på en serie sølvbestikk til barnet.

   1. andrine

    Takk for tipset;-)

  3. Dåpsgaver: barnebibel, den minste Bergans-barnesekken, eventyrbøker, sølje eller barnepledd

 32. Fine tips Caroline!
  Vi skal i et bryllup til sommeren hvor brudeparet ikke har ønskeliste, men gjerne vil ha personlige gaver.
  Så i.o.m at brudgommen er en orntlig kakeelsker, har jeg kjøpt en kakekrukke fra Le Creuset, som jeg vil fylle opp med hjemmelagde havrekjeks, også har jeg laget et stort fat av glass, som er nøytralt, enkelt, og samtidig helt unikt.
  Jeg gleder meg utrolig masse til den store dagen!! <3

  1. Så kreativt 🙂 De blir sikkert kjempeglad!

 33. Jeanette

  Fine gavetips! 🙂

  Og til de som måtte mene at dette er for dyre gaver; som hun har sagt legger så og si alltid brudeparet ut en ønskeliste hos feks tilbords & glassmagasinet, så da gjelder det bare å være tidlig ute for å finne noe på listen som passer budsjettet 🙂 Eventuelt, noe jeg selv er tilhenger av, er å gå litt flere sammen om en gave 🙂

  Ellers kan man jo være kreative; lage personlige, fine, album & bilder 🙂

 34. Marianne

  Det var nyttige tips til flotte gaver:) En annen ide er vinglass.

  1. Det ønsket vi oss masse av, så det er et godt forslag 🙂

 35. Har ikke du postet dette innlegget tidligere? Eller husker jeg feil?

 36. Haha! Må flire litt her! god morgenunderholdning!
  Siden du er toppblogger, så kan du ikke stå for dine meninger i kommentarfeltet? skal du liksom sitte å høre folk snakke nedlatende til deg?
  Dette blir for dumt. har DU en mening, ville nok DU forsvart den, så lenge det er mulig. Caroline har også en helt fantastisk mann, som støtter henne her på bloggen. Han studerer det mange spør om, og jeg ser det da naturlig at han kommenterer og klargjører enkelte ting for leserne! Er det virkelig så vanskelig å skjønne at Caroline er et helt vanlig menneske? som har meninger, og står for de, uansett om DU er uenig?

  Ha en super Onsdag Caroline! liker at du står på ditt, men samtidig er reflektert rundt tilbakemeldingene! 🙂

 37. Marianne

  Det er jo ikke slik at disse produktene er en fasit i forhold til bryllupsgaver for alle. Caroline kommer med gaveforslag med produkter som hun selv har positiv erfaring med. Det er ment å väre til inspirasjon. Da får man enten take it or leave it. Jeg kan se hva Caroline mener med at enkelte har en frekk tone da de skriver kommentarer, men på den andre siden synes jeg Caroline også svarer med en smule frekkhet. Så da er vel ikke den enne noe bedre enn den andre. Da man stiller seg åpen for andres meninger, så må man også regne med å få mye forskjellig respons, også kritikk. Slik som et innlegg der Caroline spurte hvilken kjendis hun lignet på eller da hun postet et bilde av seg selv som yngre og spurte om folk synes hun hadde forandret seg. Slike innlegg inviterer leserne til å komme med sine meninger, da bör man ikke i etterkant begynne å «krangle» med leserne på deres kommentarer. Da man selv i forkant har invitert leseren til å kommentere.

 38. Marianne

  Jeg legger merke til at min kommentar ikke ble postet, er den en grunn til det?

  1. Holder på å godkjenne og svare nå 🙂 Om du mener den du postet for 10 minutter siden, så er den godkjent.

 39. Utrulig gode tips, Caroline! 🙂

 40. Marianne

  Hei Caroline! Spm litt utenfor tema her men… Har du vippe ext enda.? Om Du har- hvor lange er de og hvor ofte fyller du på? Jeg har hatt ext 6-7 med men merker nå at jeg stadig må fylle raskere på….. Kjedelig.. Så da lurer jeg på om det er vippe- dama som er dårlig til å legge eller o. Et er vanlig.. Har byttet dame i perioden. Så lurer jeg på ang spraytanninga som du bruker. Kjøpte den fitness- sprayen sist. Da jeg sprayet fikk jeg plasser hvor sprayen på en måte » samlet seg» litt- skal jeg stryke dette ut med handa? Plasser som ble mørke og rant litt farge.. Fikk faktisk skjolder.. Takker for svar!!

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg har ikke vippeext. lenger 🙂 Jeg brukte Trude hos Beauty Norway den gangen jeg gjorde dette, hun var veldig flink 🙂 Ristet du boksen godt før bruk? Jeg har selv aldri opplevd skjolder med SunSpa :/

 41. Lillelien

  Nå fikk jeg noen tips til hva vi kan ønske oss selv!
  Vi gifter oss til høsten og sliter big time med å lage ønskeliste.
  Men mocca master, det skal på lista tvert!

  Supert innlegg:)

  1. Fotballfrue

   Gratulerer som kommende brudepar 🙂 Dagen er helt fantastisk! Ønsker dere alt godt 🙂

 42. Hvor er det kakefatet du la ut fra? Det var skikkelig fint, har lett etter noe lignende tidligere 🙂

  1. Fotballfrue

   Det fant jeg via google, her https://www.tuvashus.no/produkt/kjokken/on-tofft-kakefat 🙂

 43. Det er verdt å merke seg, at dette ikke er et magasin, men en blogg. Siden flere synes å kalle det det.

 44. Hei.
  Vi skal i bryllup i utlandet i august, dette blir en veldig kostbar tur i seg selv.. Har hørt at man da ikke trenger å gi en så voldsom gave.. Jeg gir somregel 1000 kr i gave til en vennepar som ikke er så ekstremt nære (seff mer til familie eller nære venner) Hva tenker du om det? Turen kommer på ca 8000 kr..

  1. Fotballfrue

   Jeg synes det er en fin pris 🙂

 45. Hei

  Hvor er lysekronen din fra?

  1. Fotballfrue

   Den er fra Lisbeth Dahl 🙂

 46. Mange gode tips! Skal i bryllup selv snart så dette var kjærkomne tips 🙂

 47. Tusen tack för det inlägget, nu fick jag massor med inspiration inför sommarens alla bröllop! Kram från läsare i Sverige igen

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig å høre 😀

   Klem tilbake 🙂

 48. Millacamilla

  Så kjekt med mange tips! Vi skal i bryllup neste helg og har kjøpt vinglass til brudeparet samt matchende vin.
  Jeg har forøvrig trålet både din blogg samt andre blogger og netthandelsider etter tips til kjole i bryllupet og har nå endelig landet på en lang chiffonaktig sak fra Ricco Vero. Jeg bare elsker den kjolen og gleder meg hemningsløst til å ta den på. Min er sjøgrønn, tror den gule versjonen ville vært knall til deg, både i kort og lang versjon! https://www.miinto.no/p-183813-riccovero-sweep-dress

  1. Fotballfrue

   Den var helt nydelig! Tusen takk for tips 🙂 Og gaven fra dere høres jo helt perfekt ut!

 49. Jeg leser jevnt over ingen blogger (dvs. ikke denne heller, har vært inne en eller to ganger tidligere i forbindelse med to matoppskrifter), men akkurat nå kan jeg ikke dy meg for å kommentere (bare så det er sagt, slik at jeg hverken plasseres i en fan- eller hatklan, jeg er ingen av delene).

  1. Dette er et innlegg som er skrevet for å gi råd og tips, og det er derfor helt og holdent opp til hver enkelt om de ønsker å ta disse tipsene til seg. Jeg er student med deltidsjobb, så jeg svømmer ikke i penger, men har det helt greit – og jeg elsker å gi gaver til folk som står meg nær. Hadde mine søsken, eller en av de to kusinene jeg står svært nær, giftet seg, hadde gavebudsjettet mitt vært høyt. Ikke fordi jeg svømmer i penger, men fordi jeg, som nevnt, er glad i å gi gaver. Hadde en venninne giftet seg, hadde prisen på gaven minket betraktelig (jeg ville dog fortsatt gitt for rundt tusenlappen, men det er jo meg). Til et bryllup er det naturlig at gavene kan ha en relativt høy pris, det betyr ikke at bloggeieren mener at dere skal grave frem 8000 kroner til hver bryllup dere skal gå i. Det går fint an å kjøpe fonduesett på Princess til 300 kroner, hvis det er det du vil, og det er jo ikke smålig det hvis det gjenspeiler økonomien din og du selv mener at det er en fin gave. Det som er smålig er å henge seg opp i og angripe tips. Dvs. tips, ja – ting du faktisk ikke er nødt til å følge hvis du ikke vil.

  2. Enkelte kunne med fordel ha lest litt om argumentasjonsteknikk, kanskje tatt et retorikkemne eller annet på universitetet? Det er forståelig at en person ønsker å forsvare seg dersom det hagler kritikk, i hvert fall når denne kritikken fremsettes på en lite saklig måte. Det er sikkert en hel haug av ting jeg og Caroline er svært uenig i, vi kunne sikkert ha diskutert i timesvis, men jeg har i det minste evnen til å forholde meg saklig og ikke angripe person. Dette er et innlegg med tips om hva dere kan kjøpe til en brud og brudgdom, det er ikke et innlegg hvor Caroline formaner at dere alle skal melde dere på lavkarbokurs på velhuset og bli medlem av SATS – ergo, kritikken kan dere holde for dere selv. Og så får dere heller lage et annet innlegg som handler om de gavene dere synes er ok å gi til bryllup, så kan dere kompensere for det som mangler i Caroline sin bloggpost.

 50. Michelle

  åh ja, her var det masse gode tips, mye jeg selv vill blitt glad for 😀

 51. Hvorfor skriver du ikke at det bare er en resirkulert artikkel du har skrevet før?
  https://femelle.no/annet/de-perfekte-bryllupsgavene/

  1. Fotballfrue

   Hvorfor skal jeg skrive det når saken du referer til er 3 år gammel og i tillegg er skrevet av meg? Regner med at ikke alle mine lesere har lest denne saken hos femelle. Jeg har også skrevet noe lignende på bloggen tidligere, men den har vokst en god del på 3 år, så jeg ser ikke helt poenget ditt. Det er jo mitt verk og tips er tips 🙂 Teksten er jo også endret siden den gang da 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *