La deg inspirere av vår ukemeny

Er ukemenyen satt hjemme hos dere? Her ble den planlagt ute på terrasen i går kveld, over sashimi og et glass hvitvin, vi prøver alltid å gjøre planlegginen til noe hyggelig, for oi. . det kan være så kjedelig! Men som sagt, det blir hva du gjør det til. Nå er det en stund siden forrige gang jeg delte ukemenyen vår her på bloggen, så jeg tenkte det var på tide å ta det opp igjen. Det kan jo være kjekt å hente litt inspirasjon og nå begynner jeg å få såpass mange oppskrifter her at det kan være greit å dra frem noen av dem igjen, i tilfelle ikke alle har fått med seg alt som faktisk ligger ute.

Så, slik ser i hvert fall vår uke ut , med unntak av tirsdag og helgen, ettersom jeg reiser til Oslo i morgen og til Sarpsborg i helgen, men jeg satt likevel opp forslag til dere disse dagene.

blomkålsuppe ♥ baconsurret torsk ♥ lakseburger kommer, men her er oppskrift på vanlig burger ♥ avocadosalat med svinekjøtt ♥ laks i limesaus ♥ 2-retter for lørdag ♥ tomatsuppe ♥ ukens bakst – vafler ♥ 

Noe som fristet? Da jeg bladde gjennom mat-arkivet mitt, så jeg forresten at jeg snart må dele noe bakeoppskrifter igjen. Jeg holder på å eksperimentere med en sjokoladepai om dagen, så når den blir perfekt deler jeg den 🙂

84 kommentarer

 1. Ahh… Så utrolig godt ut, og det fristet veldig!
  Kos dere!

  1. Fotballfrue

   Så bra 😀

  2. Hei! Jeg er en såkalt «hipster», som er skeptisk til alt som er rosa med blonder! MEN: du har vinni hjertet mitt! Virker som om du driver denne bloggen med de beste intensjoner. Og som at du er en utrolig fin person! Så selv vi skeptiske, med ulljakke, Raybans og vans digger deg 🙂 stå på videre !

   1. Fotballfrue

    Så utrolig hyggelig å høre, Aila! Tusen takk 😀

 2. Karoline

  Veldig mye som fristet her, spesielt baconsurret torsk med blomkål puree. Mmm 🙂

  Når du sier at du tester ut en sjokoladepai, vil det si at du lager den mange ganger og eksperimenterer med ingredienser og sånn?

  Flink du er!

  1. Fotballfrue

   Ja, for jeg har liksom ikke fått den hundre prosent ennå 🙂

   1. Cathrine R

    Du er flink, Caroline! 🙂

 3. YES! Dette er kjempebra, trenger virkelig inspirasjon på matfronten 🙂

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig at det falt i smak 🙂

 4. Oj allting såg så otroligt gott ut!! 😀

 5. bare suppe til middag? ikke nok for matmumsen meg..

  1. Fotballfrue

   Hehe, da har du nok ikke sett hva den inneholder 🙂

  2. Da må du ha spist mye dårlig suppe.

   Jeg elsker supper, spesielt da blomkålsuppe og fersk suppe 🙂 Har du noen gang spist/lagd den sistnevnte? Eller liker du best jevna supper? 🙂

   1. Ingrid

    Jeg har laget Carolines tomatsuppe, og kan skrive under på at det er mektige saker, veldig god var den også, gikk ned på høykant 🙂

 6. Så gøyt innlegg 😀

  1. Fotballfrue

   🙂

 7. Ahh, alt du lager ser jo godt ut 😀

 8. Nam. Den avokadosalaten så vanvittig god ut. Når det er snakk om mat kom jeg på at du for en god stund siden holdt på å starte et samarbeid med Trine Grung? Syns å huske at det hadde noe med sunn mat etc. å gjøre. Virket egentlig ganske spennende. Ble det ikke noe av?
  Ha en super kveld og ei like fin uke.
  Aud

  1. Magnhild

   Jeg har også tenkt på mye på det du skulle sammen med Trine Grung. Har liksom ikke hørt noe mer om det…

   1. Fotballfrue

    Nei, den ballen ligger ikke hos meg, dessverre. Skulle ønske det ble noe av, men jeg stod for mat-ideene og utvikling av ideen og konseptet sammen med Trine, ikke sponsorer, å finne lokale, personale etc. Så det stoppet vel et sted i utviklingen. Jeg vet like lite som dere :/

 9. Så mye godt! Spesielt blomkålsuppen fristet veldig nå, hehe 🙂

 10. DETTE var et innlegg som fikk en plass i mitt hjerte hehe! Skal ikke mere til en litt digg mat for å fange meg 😛
  Skjønner jeg MÅ få meg vaffeljern for å teste ut de vafflene!

 11. Takk for at du gjør hverdagen litt enklere og finere Caroline <3

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig å høre! Tusen takk 😀

 12. Margrethe Sandnes

  Blomkålsuppa så helt nydelig ut! Den må jeg prøve. Tusen takk for tipset 😀

 13. Der var det mye godt. Skal prøve en god del.

 14. Karoline

  Hei! Ser at dere bruker Dulco gusto maskinen. Jeg har også en, men får ikke disse kapslene til å smake like godt som «nybrygget» kaffe.
  Skulle veldig gjerne hentet noen tips til hvordan du får den best mulig. For eksempel cappuccino smaken, som jeg driker mest.

  1. Fotballfrue

   Zoega mørke rød er veldig god 😀 Det samme er grande intenso 🙂

 15. Hilde Øren Myhre

  Det ser veldig godt ut! 🙂

  Lurte på om du hadde mulighet til å gi mattips som er sunne og billige til oss fattige studenter? Det er så dumt å kjøpe inn mange dyre ingredienser som ikke blir spist opp før de blir dårlige, og du gir jo så gode mattips 🙂

 16. Takk for tips 🙂
  Ha en fin dag videre

 17. Susie Q

  For et herlig innlegg! Tusen takk for supre middagstips 🙂

 18. Camilla

  Tenkte akkurat å skrive til deg at du kanskje kunne lagt ut et innlegg hvor du samler div av oppskriftene dine, spooky:O 😉

 19. Solveig

  Ååå, tusen takk for mange fristende oppskrifter, Caroline! Tror nesten jeg må prøve ut alle sammen! 🙂 Jeg lagde ukesmeny og handlet tidligere i dag, og da handlet jeg faktisk inn til baconsurret torsk, bearnaise og blomkålmos… Søkte den opp på bloggen din ista… 😉 Får se om min «liker-ikke-fisk-mann» kanskje liker den likevel, hehe… 😉

  Ønsker deg en fantastisk uke! 🙂 Klem

 20. har du funnet antrekk for konserten i morgen?? tips?

 21. Her er allerede ukemenyen planlangt, men skal definitivt lage noe av dette i neste uke! Ser for meg en del salater siden det er strålende sol og over 20 grader, som det også er meldt i 2 uker fremover! HURRA! Så avocadosalaten blir det nok mye av fremover. ELSKER avocado 😀

  Ha en superduperkveld Caroline 🙂

 22. Når blir vinneren av Playstation lagt ut?

  1. Fotballfrue

   Siste innlegg i dag 😀

 23. Hei:) Hvis man skal bruke oppskriftene dine, og ikke bruker LCHF ingredienser, kan man bytte ut de ingrediensene med andre ingredienser som er ganske like? F eks, sukrin byttes med sukker?

  1. Fotballfrue

   Det kan du godt gjøre 🙂 Det er like forhold. Skal du bytte ut mandelmel med hvetemel, må du nesten doble. Prøv deg frem 🙂

 24. Åhh, herremiiiin!

  OM det var noe som fristet? Et kjempestort JA:) Lurer på om jeg må la meg inspirere, og lage noe av dette når samboeren min får litt mer fri etter hvert:)

  En fortsatt fin kveld til deg:)

 25. Her var det mye som fikk munnen til å løpe i vann!:) Lurte på om du hadde lyst til å svare på et «lite» spørsmål, Caroline. Skal til USA om bare noen få dager (weeh) og etter som du har smittet meg med din kjærlighet for Ole Henriksen, tenkte jeg å slå til nå i USA ettersom jeg har hørt at jeg kan spare noen kroner på det. Men så er det så mye å velge mellom! Har til nå brukt hans Herbal day cream, walnut complexion scrub, samt hans ultimate lift eye cream. Har vært veldig fornøyd med disse produktene, og tenker hovedsakelig og fornye disse kjøpene, men er evt. åpen for andre forslag fra deg og/eller forslag til noen andre produkter. Kunne gjerne tenkt meg rens til ansiktet (har det de kaller blandingshud), nattkrem/maske til natten, bodyscrub, o.l. I bunn og grunn kunne jeg tenkt meg 5-8 gode produkter som består av ansiktprodukter og gjerne noen som kan dekke litt til resten av kroppen også:) PS! Er 25 år, så antiage-cream er vel kanskje litt tidlig…?:S Hører litt forskjellig der av anbefalinger…

 26. Hei kjære deg:)

  Leser ingrediensene i ukesmenyen din, og blir forundret over all det usunne fettet du får i deg. Det er tydelig at all det usunne fettet og treningen holder deg tynn. Den er vi enig om.

  Jeg skal ikke gå inn på diskusjonen omkring lchf, men det sier seg nesten selv at mengder med usunt fett med tid og stunder kan føre meg seg diverse helseskader som mye annet.

  Senskadene av denne type kosthold har vi ikke sett enda, men om noen år så skal vi ikke se bort i fra det.

  Jeg har og en tvil om at et slikt kosthold vil være til gunst under en eventuell graviditet. Har selv lest om kvinner som har levd på denne dietten og som har hatt store problemer med å bli gravid. Grunnen til det vil jeg tro at kosten fungerer nedbrytende på kroppen, og at den påvirker mulighetene.

  Jeg lurer litt på dine tanker om dette, og hvorfor du er overbevist om at dette ikke er skadelig. Hvilke grunnlag har du for å si at denne type kosthold er bra for din kropp og helse.

  Du er opptatt av trening og helse. Det er veldig bra, og det liker jeg! Har det blitt slik for deg at om du ikke får den daglige dose trening, så føler du deg uvel og psyken tilsier at kroppen mister sin form?

  Håper du svarer:)

  1. Du skal ikke ikke gå inn på en diskusjon om LCHF, men gjør det likevel? :p

   Hvilke helseskader er det du sikter til? Det er uproblematisk å bli gravid på et LCHF-kosthold, ser ikke helt logikken i det resonnementet ditt rent fysiologisk. Jeg har lest om kvinner som har hatt trøbbel med å bli gravid på et karbohydratrikt, vestlig kosthold, men det betyr ikke at det er fordi de spiser mye karbohydrater, evt lite fett 😉

   Det er vanskelig å svare deg noe mer spesifikt, i og med at kommentaren din er så diffus. Du må nesten spesifisere hva du mener med at det er skadelig hvilke senskader du sikter til 🙂

   Når det gjelder dette «usunne fettet», så går jeg ut i fra at det er det mettede fettet du sikter til? Vel, de siste meta-analysen viser at frykten for mettet fett er ubegrunnet hva gjelder hjerte- og karsykdommer. Faktisk viser enkelte meta-analyser at spesielt melkefett har mange gunstige effekter 🙂

  2. Du burde ta en kikk her https://melbournenaturalfertility.com.au/fertilise-yourself/ og lese deg opp litt for du uttaler deg for hoyt. Lavkarbo er ideelt for a bli gravid, baade for han og henne!

  3. Cecilie

   Merkelig med disse kritikerne, de kritiserer fettet, men det at kostholdet inneholder mye grønnsaker og bær, veldig lite av det farlige sukkeret, det nevner de ikke med et ord. De burde kanskje sette seg inn i hva slags helsegevinst det bringer!

 27. Cathrine R

  Du er flink, Caroline 🙂 Tusen takk for at du er deg <3

  God klem!

 28. Elisabeth

  Inspirerende innlegg! Flere av oppskriftene har funnet sin vei til ukens mathandleliste!:P

 29. Elise Marie

  Hei tuppa!
  du er bare flott.
  En ting jeg virkelig virkelig ønsker er; å høre om du lager ost-og-kjeks KJEKS. Elsker ost, men kjeksene MÅ høre til og de må være krispy. Har fulgt meg deg i en God stund, men kan du hjelpe meg med å finne ut karbo-fri kjeks til kos uten den verste samvittighet?
  Alle vonde ord jeg har lest om deg, er ren klar misunnelse, du er flink, reflektert og optatt av de små/store vakre stundene. Stille i bakgrunden ønsker jeg deg allt godt. Elise

  1. Fotballfrue

   Prøv disse til ost 😀 https://fotballfrue.no/2011/08/16/middelhavskjeks-ala-caroline/ Jeg er en osteelsker, er SÅ glad i ost, gi meg alt av ost og jeg er et eneste stort smil 🙂 Tusen takk for fine ord, jeg blir så glad!

   Klem!

 30. Jeg var akkurat på vei til å be pent om oppskriften på blomkålsuppen, men jammen lå det ikke link til den, og den var ei gammel. Oppskriften må ha gått meg hus forbi, da jeg til stadighet er på utkikk etter nye oppskrifter (og suppe, såå godt og enkelt). Suppa blir en del av neste ukes middager!

 31. Therese

  Hei!

  Jeg er ikke noen fan av lavkarbo, men syns du har utrolig inspirerende matretter her på bloggen å det frister å lage en litt variert ukesmeny. Å siden det virker som du har satt deg veldig godt inn i hva det vil si å spise lavkarbo, lurte jeg på om du har noen tips til hvordan jeg som ikke spiser lavkarbo kan bruke dine oppskrifter? Hva jeg må bytte ut o.l.?

  Også lurte jeg på om dette kunne bli et fast innlegg for nok en gang må jeg si det var utrolig inspirerende!

  1. Fotballfrue

   Du trenger ikke å bytte ut noe, dette er jo bare 1 måltid ila. dagen 🙂 Med mindre du ønsker pasta, ris eller poteter ved siden av?

 32. Hei! Herlig innlegg! Har du forresten kåret vinneren av Playstation? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, i siste innlegg 🙂

 33. Nam! Ja takk 🙂

 34. Gunhild

  Thank You!

  Har nettopp startet på lavkarbo, så dette var supert! Legg gjerne ut oftere 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kommer ny oppskrift hver onsdag 😀

 35. ..må bare dele denne oppskriften( ikke min) ihh til blomkålsuppe…Sausen, som er den jeg viser til -ikke suppen, ga en helt ny blomkålsuppe-opplevelse! Verdt å prøve; friskt og godt!

 36. Solveig

  Ååå, tusen takk for mange fristende oppskrifter, Caroline! Tror nesten jeg må prøve ut alle sammen! 🙂 Jeg lagde ukesmeny og handlet tidligere i dag, og da handlet jeg faktisk inn til baconsurret torsk, bearnaise og blomkålmos… Søkte den opp på bloggen din ista… 😉 Får se om min “liker-ikke-fisk-mann” kanskje liker den likevel, hehe… 😉

  Ønsker deg en fantastisk uke! 🙂 Klem

  1. Fotballfrue

   Håper han endrer mening! Dette er snadder 🙂

   Klem!

 37. Vildegard

  Jeg har en søster som sliter med mat, men hun har begynt å spise etter at jeg har lagd noen av rettene dine her. Tenkte å overraske henne med denne laks med lime-retten en dag! Ingen av oss tåler gluten eller melk, så jeg pleier bare å bytte ut melkeprodukt med noe annet, eller kutte det ut. Takk for at du lager så sunn og god mat og deler det med oss! <3

  Men kan du lage et innlegg om hva slags smør og oljer som er bra å bruke til steking, baking og kun til kald mat som dressing?
  Er mye olje som blir ødelagt ved for høye temperaturer, og det er veldig få som vet om dette. Mener det er viktig å opplyse folk om dette 🙂
  Selv har jeg brukt litt kokkosolje, og syns det er bra, men det er jo en til høye temperaturer, og en som ikke skal ha høye temperaturer.

  1. Fotballfrue

   Så utrolig bra å høre, Vilde! Nå ble jeg glad på deres vegne 🙂 Skal se hva jeg får til!

   Klem til begge 🙂

 38. Å! Dette kom på et perfekt tidspunkt, har vært så fantasiløs på matfronten i det siste.Tusen takk for supre tips! Ønsker deg en fin uke og en hyggelig og velfortjent ferie!;)

  1. Fotballfrue

   Bare hyggelig, og tusen takk for det 🙂

 39. ..må bare dele denne oppskriften( ikke min) ihh til blomkålsuppe…Sausen, som er den jeg viser til -ikke suppen, ga en helt ny blomkålsuppe-opplevelse! Verdt å prøve; friskt og godt! https://www.rice.no/oppskrifter/blomkalsuppe-med-eksotisk-vri/

 40. Den lille Østlendingen

  EN ASPARGES?

  1. Fotballfrue

   Det er bare fordi bildet skal se delikat ut 🙂 Jeg håper virkelig du er klar over godene av å forsyne seg flere ganger også 🙂

 41. Åh man blir hungrig när man ser detta!

 42. Takk for oppskrifter. Jeg ble så fysen på laks gratinert i limesaus, og tror jeg har fått hele jobben med på samme tanke. Herlig!

 43. Christina H

  ååååhh. Du er så FLINK!!
  For et herlig innlegg! Morsomt med et for mat-monser som meg selv.. hehe
  MÅÅ bare ha den boken din skjønner jeg, NAM!!

 44. Er en ting jeg ikke helt forstår og kommer heller aldri til å forstå – og det er hvorfor folk idag skal hakke ned på andre fordi de spiser som de gjør. Uansett hva du putter i deg i dag, så er det alltid en eller annen som skal slenge dritt! Jeg blir så irritert! Min mor hadde store problemer med magen sin i flere år og var inn og ut av legekontoret nesten hver uke over lang tid. Hun hadde så store smerter iblandt at hun gråt. Legene fant aldri årsaken og heller ikke noen av sykehusene. Og ja – hun var innom de fleste leger og sykehus. Selv slet jeg med spiseforstyrrelser i mange år. Da jeg endelig begynte å spise fikk jeg ubeskrivelige smerter og følte meg ekstremt dårlig generelt. I og med at jeg har lest bloggen din i flere år og du skøyt fart i lavkarbo – kostholdet ga jeg den en sjanse. Samtidig tipset jeg min mor om det samme. Nå har jeg aldri – og da mener jeg aldri hatt en så sprek og frisk mor noensinne! Hun har aldri hatt smerter i magen siden hun begynte på lavkarbo – for å ikke nevne all energien og hennes gode helse! Alt takket være deg <3 Beklager den lange teksten men du fortjener virkelig et stort takk <3 Stå på og aldri gi opp for du er helt herlig! <3

  1. Fotballfrue

   <3

 45. Hi, Caroline! My name is Yulia and i am from Russia. I am reading your blog for quite a long time already, well reading))) mostly watching pictures. 🙂 But sometimes its so interesting to know. What i actually wanted to ask, is if you are planning once to write in English as well? Thank you for answering. And good luck in your blogging, its very cool what you do! 🙂
  BR Yulia

  1. Fotballfrue

   Maybe I will 🙂 I hope you can use google translate in the meantime 🙂

 46. for noen bilder! fikk lyst til å lage alt med det samme!

 47. Magnhild

  Så bare helt fantastisk ut!
  Men hvordan har du fått vaflene så tykke og sikkert sprø som på bilde? 🙂

  1. Fotballfrue

   Bruker et belgisk vaffeljern 🙂

 48. Inviterte to venne-par på tre retters middag for ca en mnd siden og brukte din oppskrift på laks gratinert i lime saus som inspirasjon til hovedretten.
  Har gjort litt om på oppskriften og kalte retten «Fruens Bakte Laks»

  Den falt virkelig i smak hos alle gjestene 🙂

 49. Jeg skulle ønske du var nominert til årets matblogg for da hadde jeg stemt deg ihjel. Jeg har aldri hatt noe fokus på opopskriftene dine tidligere men etter jeg fikk interessen for LCHF kommer jeg stadig tilbake til bloggen din og dine fantastiske oppskrifter. Noe mer oversiktlig, bra forklart og appetittvekkende bilder finner jeg ikke NOEN andre plasser! Det er først de siste årene jeg har skjønt for et sinnsykt arbeid som ligger bak bloggen din. Og jeg må bare rose deg opp i skyene for hver kommentar jeg legger igjen for du er en sann inspirasjon. Håper du har stor glede med det du driver med for jeg vet det er mange andre der ute som har det. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *