God onsdag, dere ♥ Våknet opp til regn i dag også, så denne dagen skal kun tilbringes innendørs på hjemmekontoret, selv om vi må tvinge oss ut senere for en langtur med hundene. Da snakker vi regnkåpe og støvler! I morgen går turen til Oslo, håper virkelig på bedre føre da, blir så engstelig når jeg må kjøre langt i regnet, vannplaning er noe av det skumleste jeg vet. Uansett, til dagens poeng: Det er oppskrift-onsdag og i dag vil jeg dele mine tilbehørsfavoritter til grillmaten med dere. Dette er lettvint og gir meg alltid vann i munnen mens jeg lager det, spesielt waldorfsalaten, så jeg er nesten alltid mett før jeg får satt meg til bordet. En av fordelene (?) ved å være kokken!
Alt beregnet til 2 personer.
Fylt paprika- og sjampinjong: ♥ 3-4 store sjampinjong ♥ 1 stor spisspaprika ♥ 200 gram ønsket kremost (philadelphia med paprika er nydelig til dette) ♥ salt & pepper


Slik gjør du: Fjern stilken på sjampinjongene og fyll hullet med kremost. Ha salt og pepper over. Del paprikaen i to og skrap ut frøene. Fyll den med kremost og topp med salt og pepper. Dette skal på grillen ganske lenge. Anbefaler å grill på aluminiumsfolie i ca. 15 minutter på høy varme. Se an tiden underveis.

Waldorfsalat lukusversjon: ♥ 2 dl. kremfløte ♥ 8-10 ss. majones ♥ 15 skiver sylteagurk ♥ 1 neve valnøttkjerner ♥ 1 hel purreløk ♥ 200 gram lilla druer ♥ salt & pepper


Slik gjør du: Skyll og tørk purreløken, og skjær denne, sylteagurk og druene i biter eller terninger. Hakk opp valnøttkjernene. Du kan også ha i agurk og sellerirot om du ønsker å bruke flere grønnsaker, men jeg synes det er veldig godt med kun disse ingrediensene. Pisk krem av kremfløten og tilsett ønsket mengde majones (8-10 spiseskjeer) sammen med grønnsakene, druene og nøttene. Smak til med salt og pepper. N.A.M!
I stedet for kremfløte er det mulig å bruke 1-2 ss. creme fraiche, men det smaker ikke i nærheten av like godt.

Til dette kan du ha alt av kjøtt, vi hadde baconsurret svinefilet og entrecote som vi brukte et godt krydder på.
Håper solen skinner hos deg slik at du kan grille i dag 🙂
Å tennene løper i vann. Ser skikkelig digg ut, du tar lekre bilder!
Tusen takk 😀
å takk for tips. det så skikkelig godt ut. jeg har kuttet ned på karbohydratene, og lett for å låse meg fast i den tradisjonelle salatbollen. dette skal prøves. men er det lov å kutte ut sylteagurken? er ikke ille glad i det. men så glad for valnøtter. mmm det er så godt. men er vel endel kalorier i de???
bestilte nettopp de solkremene du anbefalte fra le tan. elsker lukten av kokos. er litt sånn sommerlukt. gleder meg.
takk for alle tips og inspirasjon du gir hver dag!
En neve nøtter om dagen er bare sunt 🙂 Det er sunt fett i nøtter, så ikke tenk på det, men ingenting skal overspises, det gjelder det meste 🙂 Sylteagurken gjør veldig mye av smaken, så det er veldig synd å kutte disse :/ Men liker du det ikke, så må du kanskje? Det smaker ikke veldig sylteagurk når det blandes med det andre, så jeg anbefaler å prøve likevel 😉
Kutt ut sylteagurk og båtbruk eple istedet 🙂 Myye bedre 🙂
Det har jeg prøvd før faktisk, og jeg synes bare ikke det blir like bra :p Men det er nok et ålreit alternativ til de som ikke liker sylteagurk 🙂
å herreGUD det så godt ut!! her kan det ikke grilles i både mangel av grill og grillvær, men man kan jo bare bake grønnsakene i ovnen og ha noe godt kjøtt til! og jeg eeeelsker waldorfsalat.. nei dette skal bli en god middag i kveld, i en ellers så grå eksamensperiode. ha en fin dag, søte Caroline! 🙂
Waldorfen er SÅ god! Du må kose deg 🙂 Og lykke til med eksamen 🙂
Dette skal definitivt prøves i løpet av sommeren 🙂 Det så nydelig ut! Takk for tipset 🙂
Mmm, dette må prøves! 🙂 Men her er det ikke vær til grilling, bare regn og flom.. Jaja, får satse på at det blir bra om ikke så lenge! 🙂
Har et spørsmål til deg Caroline, følger du med på Øygard-saken?
ha en fin dag!
Ja, det gjør jeg 🙂
Fy, det der så supergodt ut, – og ikke minst enkelt å lage!!! – Tusen takk for tips, og ikke minst inspirasjon!!
Ha en super dag i regnet!
Åhh..nam!! Gledes t helga..DA skal d grilles!! 🙂
Ha en strålanes dag! 🙂
Nam, ser godt ut 😀
Jummi!!!! Skal prøves ut:)
Elsker fylt sopp! Har du provd med blaamuggost? Sykt godt 🙂 Og Waldorfsalat har jeg ikke spist paa aarevis, saa det skal jammen proves! Prov min meksikanskinspirerte salat neste gang dere griller, veldig god til kylling, gjerne med litt guacamole 🙂
Ashild
xoxo
Åååå, guacamole 😀
Her i Skien er det ikke grill vær i dag,men kanskje vi kan lage
dette innendørs:)
Takk for tips!!
Nyt dagen…
Klem Linda
Tusen takk for inspirerende tips! Synes grilltilbehøret blir så kjedelig her i huset, så dette skal definitivt prøves! Synd det ikke er grillvær i dag – bare å vente på et gløtt av sol 🙂
Ha en fin dag, og takk for at du deler så mye fint og nyttig med oss <3
Så hyggelig at du likte tipset, forhåpentligvis blir det nok av sommerdager å ta av 🙂
Waldorfsalat er et måltid i seg selv. kunne spist det til middag 😉 hvordan går det med strekken din? hva kommer det av egentlig? :S
Jeg vet ikke, regner med det er overbelastning eller ikke tilstrekkelig med restitusjon :/ I dag kjennes det bedre, men i morgen er det plutselig vondere igjen. Må bare ta det rooolig. KJEDELIG :O
Ohh, dette så GODT ut. . «vann i munnen». . Og skal så absolutt prøves neste gang vi skal grille:) Vi har ikke fått sjansen til å grille enda i år, samboeren bor nesten på jobb (army wive til de grader for tiden), og ellers så har vi vært å fartet rundt omkring! Jeg håper vi får tid til helgen, og krysser alt jeg har for at været skal bli bra:)
Håper du får en kjempefin dag søte du <3
Ps: Jeg var i skogen i dag tidlig, og hadde IKKE støvler og regnkåpe på meg. . Angrer!!
KlemKlem
Ja, det må du 😀 Uff, ikke noe kjekt når mannen er så mye borte! Heldigvis går dagene fort, håper på godvær til helgen vi også 🙂
Klemmer 🙂
Ååå, nå ble jeg jammen sulten! 😀 Har du forresten prøvd med små biter av friske, litt syrlige grønne epler i waldorfen? Det er kjempegodt!
Åhhh, det var så leit.. Fant nettopp DEN fine shorten på nelly, så er salget over:( Vet du om det kommer noe mer salg snart?:D
Klem!
Så synd du ikke fikk brukt tilbudet :/ Nei, dessverre, det var unikt for mine lesere de tolv timene i går :/
Nam, dette så ut som et godt grilltilbehør! Det skal prøves ved neste grilling:-)
Har et spørsmål ang. løpesko som jeg håper du har mulighet å svare meg på 🙂 Jeg har Nike air sko som jeg har pleid å bruke som «joggebuksesko». Nå som jeg har begynt å løpe så har jeg fortsatt å bruke disse skoene, men jeg synes ikke de er så gode å løpe i. Har du noen tips til gode løpesko?
Jeg er så glad for at jeg har latt meg inspirere av deg til å begynne å jogge/løpe. Hadde aldri i verden trodd jeg skulle like det men jeg synes det er såå kjekt! Jeg jogger 2 kvelder i uken nå og det beste av alt er at man blir så motivert når man ser at løpetiden blir bedre for hver gang, merker at kondisjonen og utholdenheten bedrer seg. Jeg har et fast sted jeg har jogget de siste ukene og jeg har forbedret løpetiden med 8 min på denne tiden. Jeg føler meg så fri når jeg løper og ikke minst blir jeg så glad! Herlig, tusen takk for super inspirasjon!!
Klem.
Så flink du er! Ja, det er virkelig et kick når man får sansen for det! 🙂 Jeg tenkte å lage et innlegg om mine løpesko snart, så håper jeg du får noen tips der 🙂
Klemmer 🙂
Tusen takk for svar! Gleder meg til innlegget kommer:-) Det er Nike Free run jeg har, ikke nike air, jeg skrev feil. Men synes de blir litt flate for min fot å løpe i, så jeg venter i spenning på hva du anbefaler:-)
Da skal jeg få det til i løpet av nær fremtid, flere som har spurt 🙂
Klem!
Hei Caroline!
Jeg leste et innlegg i Aftenposten om tre jenter fra en videregående skole i Bærum som i forbindelse med et entrepenørskapsfag hadde laget en avokadodeler (www.tempusub.com). Jeg bestilte denne med en gang, og du burde prøve den!! Den er kjempebra! Den har en 3 i 1 funksjon med kniv, steinuttager og en kniv som skjærer den i skiver. Personlig har jeg ikke fått bruk for den siste funksjonen enda, men den kniven som tar ut steinen funker veldig bra. Du som spiser så mye sunt burde prøve den 😉
For et deilig innlegg! Mamma lager alltid waldorfsalat til kalkun, og det er så himmelsk! Nå fikk jeg virkelig vann i munnen, spørs om jeg ikke må spørre mamma pent om hun ikke kan lage et kalkunmåltid snart, det er jo så lenge å vente til jula.. Hun bruker eplebiter i sin, i tillegg til druer og nøtter, namnamnam!
Fin onsdag til deg Caroline, håper været blir bedre før du skal kjøre til Oslo. Kom akkurat hjem fra en lang kjøretur, og jeg kan skrive under på at det ikke er kult å kjøre i plaskregn :-/
Klem <3
Ja, det er perfekt match 🙂 Så godt!
Hei!
Å, det så godt ut! Tusen takk for inspirasjon, og dette her var jo ikke vanskelig heller.
Et spørsmål angående pizzabunnen din, tenkte å lage det i dag, jeg har soyamel men ikke Johanneskjernemel eller hva nå det het. Kan jeg bare bruke speltmel i stedet for det, eller har det noen spesielle egenskaper som ikke kan erstattes med vanlig mel?
Du kan heller bruke fiberhusk 🙂 Johannesbrødkjernemelet er for å få deigen litt tykkere 🙂
Ok, takk! 🙂 Da skjønner jeg. Prøvde meg nemlig bare fram med det jeg hadde, og deigen ble nok litt for tynn ja! Men likevel, pizzaen ble veldig god, og da sikkert enda bedre neste gang!
Jeg digger deg, Caroline 🙂
Når jeg er stressa feks går jeg alltid inn her for å få ro,
nyte herlige bilder og varierende innlegg. TAKK 🙂
Ps: jeg nyter fotballfrue.no når jeg ikke er stressa også 🙂
Mari Aurora
Så utrolig hyggelig å høre, tusen takk <3
Hvordan i alle dager kommer du fram til disse nydelige oppskriftene, Caroline? Tror ikke jeg har kommet over én oppskrift fra bloggen din som ikke har falt i smak her hjemme!
Klem 🙂
Shit man, det så sykt godt ut! Har syntes lavkarbo virker litt kjipt siden man ikke har «vanlig» tilbehør som poteter, men hadde lett valgt det der over poteter any day 🙂 Takk for inspo!
Lavkarbo er jo bare god mat 🙂
Hei! Jeg har bare et lite spørsmål til deg som ikke har noe med dette innlegget i det hele tatt 🙂 Mange stiller deg slike typiske »rosablogger» spørsmål om hår og sminke etc. Derfor har jeg et litt annerledes spørsmål til deg: Hvilken rolle, vil du si, at mediene har i utviklingen av et demokrati? Regner absolutt ikke med at du har et svar, men morsomt å stille!
Forresten, jeg vet hva som blir middagen min i dag! 😀
Hadde håpet på et svar da.. 🙂 Venter i spenning
Hei i regnet.
Takk for tipsene. Når vi får en soldag som innbyr til grilling skal fylte paprika og sopp prøves.
Waldorf lager jeg støtt og stadig.
Tips: Bytt ut purreløken med stangselleri. Da blir den enda bedre syns jeg.
Litt sitronsaft i krem/majonesen er også godt. Da blir den friskere.
🙂
Wow, dette frister absolutt, paprika spesielt smaker fantastisk på grillen, nei, alt egentlig! Ha en riktig fin onsdag 🙂
Hei! Har du en god oppskrift på potetsalat man kan lage?
Jajajaja 😀 kan jo poste den neste gang 🙂 den finnes i boken min 🙂
Prøv også med fetaost i – skikkelig deilig! Lager ofte i ovnen bare som snacks: digg!
Det er det vi vanligvis lager, så derfor ble det en vri 🙂
Åh!! D var akkurat en slik oppskrift jeg trengte i disse dager!! Tusen takk!!;) jeg må nok lage den salaten neste grillings,…..men jeg må nok doble den skal d holde til meg og sambo 😉 😉
Den oppskriften der inneholder over 1000 kalorier, så tviler på at du trenger å doble den 😉 Regner med (håper) du skal ha noe kjøtt i tillegg 🙂
Kanskje h*n tenker på mengden og ikke kalorier… 🙂
Mengdene er helt normale 🙂 Jeg tenker i hvert fall at 4 dl fløte samt 20 ss. majones med mer blir mye på 2 personer 😉
Det skal jo bare være tilbehør ved siden av grillmaten, i tillegg til andre ting som for eksempel grillet asparges, maiskolber, mozzarella og tomat, fylt paprika og sjampinjong… Tror man klarer å bli mett med denne porsjonen hehe 🙂
Tusen kalorier ja!!?? Hoho…. nok best å ikke doble det da!! 😉
Haha :p
Åhh! * vann i munnen* Elsker både fylt sopp og paprika! Hadde det ikke plasket værre enn værst ute hadde jeg satt med ut å grilla med en eneste gang! NAM
Mmm, såg utrulig godt ut!
godt kydder som hva? digger sitronpepper kjøpt på rema!!
Estragon, salt, pepper og hvitløk 😀
Du er så inspirerende ! Å dette så utrolig godt ut ! 🙂 begynte å følge bloggen din da jeg så deg på 4 stjerners middag, å det er jeg glad for ! Du virker så åpen og ærlig ! 🙂 men, er boken din til salgs noe sted, søte deg?
Klem Marte
Nei, så kjekt å høre 😀 Tusen takk! Ja, den skal finnes online ennå, bla. på lillemaane.no eller for eks. covebrands.no 🙂
Klemmer 🙂
Du bør prøve å lage salaten med vaniljekesam og en liten dært majones…
Smaker himmelsk!!!
Klem
Du lager så mye god mat!! 🙂 Får vann i munnen her jeg sitter…he he 😛 Jeg er opptatt av og spise sunt,og god mat er viktig så jeg får inspirasjon av oppskriftene dine! 🙂
Fortsett med den fine bloggen din,du er rå!! 🙂 <3
klem <3
Takk for supert tips, dette må jeg prøve. Har gått på lavkarbo i ni år og trives veldig godt med det, men jeg går så tom for ideer innimellom!
Da er det bare å ta en tur innom her så ordner det seg!
Nom Nom! Looking too tasty, love cooking with philadelphia, nice recipe! xo
Det var mye godt! Det er viktig å huske grønt på grillen, fordi selve grillingen kan være mindre sunt 🙂 https://erdetsunt.wordpress.com/2013/05/19/er-grillmat-sunt/
[…] En av mine favoritter som tilbehør til kyllingmiddagen, Carolines waldorfsalat […]
[…] morgen skal jeg ha brunch med noen venninner, og planen er å servere bla denne gode […]