Det blomstrer

God morgen, dere! Jeg holdt på å si god søndag, for her er søndagsfølelsen til å ta og føle på: Mannen som står opp litt for tidlig for å starte dagen skikkelig, vindu på gløtt med lys som akkurat treffer øynene, kampdag, dusjen som sildrer og renner og jeg som ikke klarer å ligge lenger fordi jeg vet at han skal avgårde. Jepp. Søndag på sitt beste. Men så er det faktisk mandag. Likevel er det fri, og jeg har tenkt til å utnytte denne dagen. I går var det hagen som fikk et løft, med blomsterkasser som jeg har hatt lyst til å få på plass siden vi flyttet inn, jeg plantet i potter og nå har vi så mye som fire fine potter med planter på terrasen vår i tillegg til blomster ved inngangen og på siden av huset. Neste gang blir det blomsterbedene som må lukes, plantes og ordnes, men jeg må finne drømmeblomstene først, ikke noen som dør og visner etter tre måneder. Forslag? Jeg vil ha noe som vokser utover, ikke som nødvendigvis vokser høyt.

Oppdaget at vi plutselig har plass til en kasse til, så det spørs om jeg ikke må tilbake til Plantasjen i dag 🙂

I dag er det huset sin tur. Det må vaskes gulv og brettes tøy, og så er jeg nødt for å komme a jour med alle mailene som har tikket inn fra uken jeg var i Hellas, har fortsatt ikke kommet meg gjennom den milelange listen, og den vil ingen ende ta. Her er uansett fiberrik med makrell i tomat, majones og agurk på tallerken foran meg, pluss et helt eple (som jeg ikke klarer meg uten om dagen) sammen med kaffe og et glass helmelk. Jeg orket ikke dele mannens glede over eggerøre med creme fraiche og jarlsberg i dag, jeg er så lei! Variasjon er viktig for meg i frokosten.

Så, maten skal nytes og fordøyes og så er jeg SUPERKLAR for en KNALL uke på trening! Uken som gikk har vært litt på halv tolv, det har blitt fem økter, men ikke fem økter jeg vil  kalle gode. Jeg har jo slitt litt med strekk (eller hva det skal kalles) på innsiden av låret, så alt har blitt litt halvveis, men det kjennes som det slipper taket nå 🙂

Vel, jeg skal ikke skravle hull i hodene deres, selv om jeg virkelig kunne skrevet en hel roman i dag. . Vi sees senere ♥ 

66 kommentarer

 1. Du burde prøve og «dippe» epleskiver i peanøttsmør:) Yummi og mektig;)

  1. Fotballfrue

   Ooo, ja 😀 Takk for tips!

   1. Agreed!
    Epleskiver med kanelstrø dyppet i mandelsmør, evt. i en dip laget av tyrkisk yoghurt og mandelsmør (+et hint søtning om man vil)

    OG agurkskiver dyppet i mandelsmør er også utrolig godt!

 2. Hvis du vil ha noe som gror utover og ikke så mye oppover ville jeg kanskje anbefalt lobelia eller diascia. De er veldig skjønne og er fine for å dekke steder der stående blomster ikke kommer 🙂 vet ikke helt hvordan de er på plantasjen, men på et gartneri jeg jobber hos, på Åfoss er de helt skjønne 🙂 håper tipset hjalp 🙂

  1. Fotballfrue

   TAKK for tips, dette skal jeg forhøre meg om 🙂

   1. Lene N

    Bare hyggelig 🙂

 3. Den frokosten så nydelig ut! Er glad i fiberrik selv 🙂

 4. Det hadde vært gøy å foreslå drømmeblomster! Men vanskelig å si hva som vil trives hos deg uten bilde av bedene og beskrivelse av solforhold og om det er tørt eller vått 🙂

  Løytnantshjerte (vår), brudeslør, arendsspir, geranium (midtsommer) er fine og romantiske. Rosen «The Fairy» er veldig lav, lyserosa og brer seg utover med tusenvis av blomster. Vårfloks og marikåpe er fine bunndekkere. Solhatt er store og kommer midtsommers/høst, de tiltrekker seg sommerfugler og er en skikkelig «statement-plante». Stjerneskjerm er også nydelig. Husk å kjøpe mange nok blomster av hver sort.

  Til høsten må du legge ned masse løk, så kommer det krokus, russeblåstjerne, ruteliljer, kirgisløk og tulipaner til våren. Liljeløkene kommer først til midtsommeren.

 5. Liker så godt når du skriver slike innlegg som dette! Kjempekoselig! 🙂

  1. Fotballfrue

   🙂

   1. Siri Merete

    Jeg og:) Avslappende og energigivende på en og samme gang:)

   2. Elisabeth

    Enig!!!

   3. Jeg må kaste meg på og si meg enig! Du er så fantastisk Caroline. For et flott bilde av regnbuen <3

   4. Fotballfrue

    <3

 6. Hei!
  Disse er helt nydelige: http://www.bogrontrom.no/fro-knoller-og-lok/fro/1-arig-blomsterfro/dorotheanthus-bellidiformis-middagsblomst/
  Google, og du vil se selv 😀 De vokser kanskje ikke så mye utover, men ved sol og fint vær vil de likevel skille seg ut i beddet – jeg lover. Er så fascinert over at de lukker seg ved dårlig vær/regn og om natten, men blomstrer ved finvær/sol. Vi klarer oss ikke uten denne planten i beddet 🙂 Kaller dem bare sommerblomster, men det latinske navnet er Dorotheanthus bellidiformis.

  1. Fotballfrue

   Blomster er så vakkert 🙂

 7. Hei!:)
  Har du laget brødet selv?evt oppskrift? det så kjempegodt ut:D

  1. Fotballfrue

   Dette er ikke brød, men fiberrik som du får kjøpt på butikken 🙂 Her er oppskrift på mitt brød http://fotballfrue.no/2012/04/11/oppskrift-lunsjbrod/ og mine knekkebrød http://fotballfrue.no/2011/09/22/knekkebrod-ala-caroline/

   Klem 🙂

 8. Aw, så herlig 😀 Ha en fin uke 😀

  http://inamakeup.blogg.no

  1. Fotballfrue

   Du også, skjønne 🙂

 9. Kristine

  Herlig med så fint vær! Her er det overskygget.. :/

  Hvor ofte spiser du lavkarbo-brød? Og sånn ca hvor mange kcal inntar du daglig? 🙂 Rundt 2000?

  Klemmer!

  1. Fotballfrue

   Jeg teller ikke kcal., så det er vanskelig for meg å vite. Jeg spiser i hvert fall til jeg blir ordentlig mett ved hvert måltid, og grovt regnet får jeg i meg mer enn nok 🙂 Spiser lavkarbobrød til frokost når jeg føler for det og når jeg har bakt det 🙂 Det er et nydelig avbrekk til egg, pålegg og yoghurt om du er lei 🙂

   Klem!

 10. Så herlig stemning i innlegget 😀 Du er flink, du. Håper dagen, og uken din blir sprek og bra!

  1. Fotballfrue

   Fine du, tusen takk! Og tusen takk for at du stikker innom fortsatt <3 🙂

   Klemmer!

   1. Det er da ingenting å takke for – jeg tar det som en selvfølge å lese her inne 😉 Er jo så mange gode innlegg!
    Stor klem tilbake

   2. Fotballfrue

    <3 <3

 11. Kristin

  Er det stemorsblomster du har plantet i kassene? 🙂 De er så skjønne og blomstrer jo så villig, så det er en fryd å ha de i blomsterkassene. Jeg har også blå og hvite i mine kasser, så de ligner veldig på dine.

  Frokosten din så forresten herlig ut! 🙂

  Håper du får en flott mandag, og at du får tid til å slappe av og nyte litt sol innimellom slagene.

  Klem

  1. Fotballfrue

   Nei, du kan se bedre bilder på facebooksiden min her: https://www.facebook.com/fotballfrue.no

   Klem!

 12. Jeg vil anbefale Rhododendron Hybrid «Scarlett Wonder», en rhododendron som vokser opptil 1.5-2 m i bredden 🙂 veldig enkel å holde i livet, den vokser fort utover og har nydelige røde blomster på våren, i tillegg til at den er fin og grønn på sommeren, mine er ca 30-40 cm høye 🙂

 13. Hurra for «hverdagsinnlegg» fra Fotballfrua! Er jo ikke helt hverdag da, men jeg tenker på sånne inpirerende innlegg som rett og slett handler mest om hva du har gjort og gjør 🙂 De inspirerer hvertfall alltid meg. Det er så mye positiv energi i innleggene dine, som smitter!
  Skal jammen en tur på plantasjen idag selv jeg.

  1. Fotballfrue

   Så koselig at du liker det 😀 Synes det er veldig hyggelig med slike innlegg selv, føler virkelig jeg snakker med dere 🙂

 14. ♥ Lizbethosnes.com - Gravid-blogger, hverdag, interiør, konkurranser - med mer!

  Så koselig innlegg! 🙂 Jeg vil også plante blomster på terrassegjerdet vårt når vi får det opp, det er bare SÅ fint! =)

  ♥ Lizbethosnes.com

 15. Sommer gir masse ny energi! Dere er heldig som bor i så landlige omgivelser:)

  Ha en strålende dag søte!

  1. Fotballfrue

   Ja, det gir den lille ekstra følelsen av sommer 🙂

   Klemmer 🙂

 16. Jeg synes denne er saa soet http://moseplassen.com/2009/03/gravmyrt-vintergroenn-bunndekker-med-bla-blomster/ og paa denne siden var det masse nyttig info om den ogsaa 🙂

  Savner litt aa jobbe i gartneri naa kjenner jeg 🙂

  Ashild
  xoxo

  1. Fotballfrue

   JA 😀 Det ligner på de jeg har plantet her 😀

 17. Hei Caroline

  Har et lite spørsmål til deg ang Bloppis : må du ha blogg for å være på den? Jg har 4-6 par nye sko m hæler i str 40 som plutselig har blitt for store, kanskje noen andre hadde vært intr, mob 93613590. Send m gjerne spørsmål på de, jeg kan sende bilde. Tusen takk for en flott blogg, du er kjempe flink og en flott kvinne. Ha en fin uke videre 🙂

  1. Fotballfrue

   Neida, hvem som helst kan opprette og det koster 25,- i mnd. 🙂 Kjempekjekt konsept 🙂 Det spiller ingen rolle om du legger ut to eller femten plagg 🙂

   Klem!

 18. De fleste av blomstene som er blitt forslått er sommerblomster, altså blomster som vanligvis bare overlever 1 år i norge. Neste år må du plante de om igjen. Hvis jeg var deg og hvis jeg hadde planlagt å bo et stede i noen år fremover ville jeg plantet stauder, altså blomster og busker som er flerårige og som blir bare større, finere og prydbare etter hvert år som går. Da bør du også tenke på at du vil ha en blomsterrik hage hele sommeren, så ikke bare plant blomster som enten blomster om våren, sommeren eller høsten. Plant litt forskjellige blomster på ulike steder i hagen din, slik at du har noe vakkert å se på hele sommeren.

  Du har mye å velge mellom. Jeg er utrolig glade i rose busker, hortensia, og peoner. Du kan finne flere varianter i ulike høyder og farger. Hvis du ønsker å ha noe som klatrer vil jeg absolutt anbefale klematis. De er helt nydelige.

  Lykke til =)

  1. Fotballfrue

   Hjertelig takk 🙂

 19. Ønsker deg en fin dag skjønneste! 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, det samme til deg <3

 20. Charlotte

  Hei!

  Kunne du skrevet litt om løpe teknikk og hvordan gjøre den mest effektiv og «lettere»?

  1. Fotballfrue

   Jeg vet ingenting om generell løpeteknikk, men jeg kan fortelle om egen erfaring? 🙂

 21. Kan du ikke legge ut et inpirerende sommerklesinnlegg snart 😀

  1. Fotballfrue

   Tenkte å komme med en del tips til kosnertantrekk i morgen eller på onsdag, og det blir jo litt sommerlig? 🙂

   1. Perfekt! Gleder meg 🙂

 22. Skriveskravleinnlegg<3 Så koselig!

 23. Kjære Caroline,
  Jeg er gründer av en liten barnekleskolleksjon som heter Englatroll, og i går bestemte jeg meg for å forsøke å hjelpe barn av foreldre med en vanskelig økonomisk situasjon. Jeg har publisert denne teksten på facebooksiden vår, og lurer på om du kan hjelpe meg å spre dette videre til dine lesere? 10.000 kroner er ikke mye, men det er en begynnelse i arbeidet med å hjelpe en del barn som ikke har noe å se frem til denne sommeren. Kanskje et innlegg fra deg kan inspirere flere til å gjøre noe lignende?

  Her er teksten:

  Englatroll gir bort 10.000 kroner til sommeraktiviteter for barn!

  Svært mange barn får aldri eller sjelden dra på ferie med sine familier, da økonomien ikke tillater dette. Englatroll ønsker å bidra til at noen av disse barna likevel får gode sommerminner i år. Vi gir bort opplevelser til en samlet verdi av 10.000 kroner, i form av årskort på ulike aktiviteter, billetter til lekeland, eller til andre arrangementer der barna bor.
  Send en e-post til janne@englatroll.no med tips om hvem du mener trenger en god sommeropplevelse! Både tipser, barna og foreldrene forblir selvsagt anonyme. Lik og del gjerne statusoppdateringen på facebook videre – slik at vi når frem til dem som virkelig trenger denne muligheten!

 24. Håper du får ein nydelig dag, søte deg 🙂

  Jeg lurte på om du noen gang har hatt beinhinnebetennelse? Det er noe dritt, jeg er så utrolig deprimert for at jeg ikke får jogget meg lange turer på disse sommerdagene som er nå…. Jeg jogget veldig ofte, og da kunne det bli fra 10-30 km, kan dette være grunnen? Jogget på grus, og litt på asfalt.. Kan du fortelle din erfaring, hvis du har opplevd det da 😉 Hvor lang tid det tok før du ble helt god osv 🙂

 25. Hei Caroline,

  Kom over denne artikkelen i dag og vet at ord sprer seg som ild i tørt gress på blogger som din, tenkte bare å vise den til deg og så kan du jo spre den videre hvis du vil 🙂 Er uansett den viktigste artikkelen jeg har lest på mange år :

  http://mariovittone.com/2010/05/154/

  Klem fra meg

 26. Noe av det jeg gleder meg mest til ved å få hus (forhåpentligvis) i framtiden er det å pusle i hagen, det er så koselig! Men virker som om det tar noen år å få ‘grønne fingre’, man må bare prøve seg fram å se hva som trives i sin egen hage! Håper dere har en fin start på uka i Siljan 🙂

 27. Annette

  Hei, så fint!! Men fra en ting til noe annet: Please lov meg at du ser originalen av Gatsby også da( har du kanskje), for den er 100 ganger bedre! Tror nesten det er min favoritt av alle filmer? Om det er mulig å ha bare en, for ja er enige i det: Gatsby og 20-tallet er FANTASTISK!!: ) Og er det noe som slår en ung Redford..sukk: )

  1. Fotballfrue

   Det skal jeg love! Redford <3

 28. Karin Støa

  Hei! Romantiske pioner og roser tror jeg er noe for deg 🙂 Har kjøpt to lekre pioner i dag : silkepionen «Shirley Temple», og en «Festiva Maxima». Helt nydelige! <3

 29. Markdekkende roser (hvite eller rosa nyanser er lekkert)(husk å spraye mot lus forebyggende og regelmessig) , eller hva med Lavendel (velg stauder ).
  Klatre Hortensia kan være fint i bed, de vokser raskt og sprer seg flott utover.Har masse grønne blader og får hvite store blomster utover sommeren.Tåler «alt» og klarer seg etterhvert selv 🙂
  Har du dekkbark i bedet, så er det lurt å gjødsle litt ekstra.
  Peoner og pelargonia er vakre i store potter på terassen.
  -Og syrintrær er veldig vakre og hardføre 🙂

 30. Caroline, kan man ikke spise rug sprø når man går på lavkarbo? Har hørt så mye forskjellig, hvordan ser du på det?

  1. Fotballfrue

   Lt med måte synes jeg 🙂 Du kan helt sikkert spise noen rugsprø uten at det gjør noe 🙂

 31. Hei. Du er en flott kvinne, men en ting som irriterer meg er at du ofte skriver at du spiste til du rullet bortover, og at bunaden sprakk. Det er helt tydelig at du ikke driver med denslags.

  1. Fotballfrue

   Så du kjenner meg såpass godt, altså? Alt i denne kommentaren tyder på at du ikke gjør det.

   1. Katrine

    Dette har jeg hengt meg opp i også. Tenker ikke på det som irriterende, men ser at du ofte skriver det når du snakker om mat. Men det betyr vel bare at du koser deg 🙂

 32. Martine Elinora

  Sjekk innom http://www.svaermere.no , er sikker på du kommer til å elske siden. Er helt din stil 😉

 33. Så nydelig, hvor har du kjøpt skålen du har eplebiter i?

  1. Fotballfrue

   Riviera Maison 🙂

 34. kan du ikke poste bilde av inngangspartiet til huset? fant ikke det på bloggen din, og jeg trenger sårt inspirasjon. hadde satt pris på det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *