Oppskrift-onsdag: Inspirasjon til 17.mai

Etter et opphold forrige uke, er det godt å ta frem oppskrift-onsdag igjen! I dag tenkte jeg å gi dere litt inspirajson til nasjonaldagen vår, og i den anledning vil jeg dele oppskriften på lchf-cupcakes og lchf-pavlova. Begge deler er helt fantastisk deilig og mektig, absolutt et kakebord på 17.mai verdig! 

Denne cupcakes-oppskriften er den samme som i boken min, og rekker til 12 stk. med rikelig frosting. Den er så fantastisk god, og frostingen kunne jeg spist til frokost.

♥ 75 gram smør ♥ 100 gram sukrin ♥ 1 pose sukkerfritt vaniljepulver fra Eldorado (kjøpes på Meny) ♥ 3 egg ♥ cal 1 dl. mandelmel, men det kan være du trenger mer, prøv deg fram ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 1.5 dl. kremfløte

Slik gjør du: Rør sukrin og smør til en fin masse og tilsett vaniljepulveret. TIlsett deretter eggene og resten av de tørre ingrediensene. Fløten røres inn helt til slutt. Ha røren i muffinsformer og stek dem på 200 grader i ca. 20 minutter eller mer (se an fargen).

Til frostingen trenger du: ♥ 300 gram philadelphiaost ♥ 60 gram smør ♥ 225 gram sukrinmelis ♥ smaksessens, for eks. vanilje eller det du foretrekker

For å lage fint mønster på frostingen har jeg brukt en spiss fra Wilton, 2 D. Den kjøpte jeg på Traktøren, formene er fra Panduro.

Denne pavlovabunnen blir akkurat passe tykk for min smak, jeg fant oppskriften på bloggen lavkarbo gjort enkelt, men måtte prøve meg frem og fant ut at jeg ønsket en søtere versjon. Så litt justeringer ble det, men ikke mange.

♥ 4 eggehviter ♥ 4 ss sukrinmelis ♥ 2 ts bringebæreddik (kjøpes bla. på Meny) ♥ 1 ts johannesbrødkjernemel ♥ 3 dl. kremfløte ♥ bær til topping ♥ 3-4 ss. sukrin

Slik gjør du: Pisk eggehvitene stive og tilsett sukrinmelis. Pisk videre, det skal holde seg stivt. Tilsett så bringebæreddik og jbk-mel mens du pisker. Når deigen er ferdig kan du ha den på bakepapir som er tegnet etter en kakeform på ca. 25 cm. Jeg brukte en kakeform for å gjør det lettere å ikke søle, men satt ikke hele kakeformen inn i ovnen. Det er kun bakepapiret med deigen på som skal inn i ovnen, dette for at kaken skal bli sprø.

Deigen stekes i forvarmet ovn, jeg satt min på 160 grader og lot deigen stå på nederste rist i 25 minutter. Deretter slo jeg av ovnen, men lot kaken stå igjen inni med døren på gløtt i ca. 20 minutter til – helt til den har stivnet. Toppingen laget jeg av et helt fløtehus (3 dl. kremfløte) og 3-4 ss. sukrin.

Pavlova er aller best toppet med masse bær! Her har jeg brukt bkåbær og bringebær, men kiwi og rips er også helt nydelig som topping.

Håper dere får en fantastisk feiring på nasjonaldagen vår! Men vi sees jo innen den tid ♥

Vinnerne av konkurransen ble Veronica (som ville gi blazer til sin kjære ) og Benedicte. Begge er kontaktet på epost 🙂

105 kommentarer

 1. når trekker du vinneren av kjolen? 🙂 klem!!

  1. Fotballfrue

   Er trukket og kontaktet 🙂

 2. Flinke deg, så kjempegodt ut!

 3. Så fantastisk godt dette passet meg nå. Jeg skal ha gjester til 17 mai lunsj på fredag, og da trengte jeg litt inspirasjon!
  Alt ser helt nydelig ut, og ikke minst godt.

  En riktig god 17-mai feiring til deg! 🙂
  Stor klem!

  https://rebekkafylling.com

 4. Hei:) Tror du jeg kan erstatte mandelmelet i cupcakene med noe annet, som f.eks. kokosmel? Tåler ikke mandler :/ Eventuelt valnøtter? Det er den enste nøtten jeg tåler

  1. Fotballfrue

   Det kan du helt sikkert prøve på, men jeg har ingen erfaring med dette 🙂

   1. Fant det ut:) 100 g kokosmel, ellers de samme måla:) ha en strålende 17 mai, begge to:)

   2. Tusen takk:)

  2. Prøv kokosmel. Men du må nesten da tilpasse litt i forhold til væskemengde. Jeg husker ikke helt hvor mye jeg tar dessverre. Men de blir knallgode med kokosmel:)

  3. Kokosmel suger til seg væsken mye mer, og binder ikke like godt, så doble mengden egg, og halvere mengden mel! Linker til forklaring her https://sjelemat.blogspot.sk/2013/03/hvordan-konvertere-kokosmelmandelmel.html

 5. under opplæring

  Blir denne bunne sprø på utsiden og litt seig inni??????? 😉 😉

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

 6. Kjempelekkert! Du er såå utrolig flink 🙂 Ha en kjempefin 17mai feiring!

  1. Fotballfrue

   Tuuusen takk 😀

 7. Flott innlegg! 😀 Akkurat det jeg trengte dagen før jeg skal bake til 17 mai!

  1. Fotballfrue

   Så bra 😀

 8. Amanda J.

  Hei.

  Har et lite spørsmål, da jeg driver og steller rundt huset mitt nå… 🙂
  De to store, lyse pottene du har på fremsiden av huset ditt, altså, ved inngangsdøren; hvor er de fra? 🙂

  Takk!

  1. Fotballfrue

   Fra Plantasjen i fjor sommer 🙂

 9. Åh det så deilig ut!

  Prøvde forresten den håroljen fra GB og lurer på om hvorfan du gjør det? Jeg tok i 2 pump av oljen i hånkletørt hår, og endte da med å gå med hår som så kjempe fett ut resten av dagen! Hva gjør jeg feil? Hva er trikset ditt??

  1. Fotballfrue

   Det holder lenge med 1 pumps, bruk det mest i tuppene og litt på toppen (bare klapp lett på toppen for å få ned småhår) Jeg bruker den i håndkletørt hår når det er nydusjet, og så går jeg over det de gangene jeg har krøllet det og det ikke er nydusjet 🙂

   Klem!

 10. Jeg lurer på om det er mulig å få lagd en index over alle oppskriftene dine. Vet jeg kan søke i feltet øverst, men de færreste har tid til å bla seg tilbake måneder og år for å finne en oppskrift man husket var her en gang…. Du har mye god og sunn mat 🙂
  Liker bloggen din, den er så ryddig og har så lekre bilder! Dessuten kan du rettskriving;-) – det har mye å si for inntrykket!

  1. Fotballfrue

   Har du kikket i kategorien «mat»? 🙂

   Klemmer!

   1. Naturligvis 😉

   2. Fotballfrue

    Hehe :p

 11. Gudrun Hermannsen

  Inspirasjon, inspirasjon og atter inspirasjon! 😀
  Herlig innlegg Caroline, og nyydelig kake og cupcakes! 😀 nå veit jeg endelig hva jeg skal lage til 17. Mai ^^
  Er bestandig hyggelig å lese bloggen din, blir like glad hver gang jeg er innom her 🙂
  Stå på det flotte arbeidet med bloggen og ha en fin 17. Mai 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, jeg blir så glad for slike tilbakemeldinger 🙂

   Mange klemmer og god 17.mai 🙂

 12. Therese kristina

  Namnamnam!

 13. Kjempe fint innlegg, masse fine tips! Dette er kanskje litt storkrevende men jeg skulle gjerne hatt gode tips på konfirmasjonspynt/kaker div? jeg elsker jo dine ideer så lurte på om du hadde noen på den fronten??? Siden det er jo så mye konfirmasjoner nå fremover. Min datter skal konfirmeres og jeg har så lite peiling på alt dette,hjelp!!! 🙂 Klem

 14. Guri malla,så flink du er !!Har du bakt,pyntet og tatt disse flotte bildene i kveld:))?Er så imponert!!Superwoman…er Caroline det:))!! Ha en feiende flott 17 Mai :)) Goood klem <3

  1. Fotballfrue

   Ja, det tok sin tid, for jeg måtte prøve og feile litt med pavlovaen også. Har stått på kjøkkenet i så og si hele dag 🙂 Uæ, men det er verdt det når dere blir glade for tips 😀

   Klem!

 15. Huff jeg klarer bare ikke sukrin, den smaker så kaldt og metallisk. Finnes det noe annet man kan bruke?

  1. Fotballfrue

   Dette er jo svært lite sukrin, du får ikke den kalde smaken 🙂 Evnt. kan du bruke stevia eller vanlig sukker 🙂

   1. Sukrin+ er mye bedre! Da slipper du den kalde smaken. Den er dobbel så søt som vanlig sukrin, så pass på mengden 🙂

 16. Inger-Lise

  Hei 🙂
  Takk for flotte kaketips…disse skal nok prøves.
  En flott 17 mai og pinse til deg 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk det samme <3

 17. Du er så utrolig flink Caroline;) Skikkelig flott husmor;) De kakene så kjempe gode ut! Håper du får en fin 17 mai og at solen forhåpentligvis dukker frem litt for oss her i Grenland:)

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snilleste <3

   Krysser fingrene for sol! Håper du får en fin feiring 🙂

 18. Elisabeth

  Hei:)
  Eg lurer på om eg kan lage denne marengsen og muffinsene dagen før?? Og hvordan oppbevarer eg dei?!
  Eg er fast leser av bloggen din, kjempe bra blogg:)

  1. Fotballfrue

   Du kan lage bunnen, den må oppbevares tørt. Men den er jo så fort gjort å lage, så egentlig anbefaler jeg å lage den samme dag 🙂 Muffinsen oppbevares kaldt 🙂

 19. Inger-Lise

  Hei 🙂
  Takk for fine oppskrifter, de skal prøves.
  God 17 mai og pinsen til deg. 🙂

 20. Tusen takk for tips! Hvor har du kjøpt stettfatet pavlovaen står på? God 17. Mai!

  1. Fotballfrue

   Kremmerhuset 🙂

 21. Det heter ikke gelato på gresk…

  1. Fotballfrue

   Det står gelato utenfor iskrembodene 🙂 Gelato er en type italiensk iskrem, de har sikkert importert den 🙂

 22. Såg kjempegodt ut 🙂 Jeg har en pose med finmalte mandler, er dette det samme som mandelmel?

  God 17. mai 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, dessverre :/ det oppfører seg ganske annerledes i bakst, mandelmel er fremstilt på en annen måte enn finmalte mandler, ettersom det er nettopp mel 🙂

   Håper du får en fin dag i morgen 🙂

   1. Takk for svar 🙂 Da får jeg ta meg en tur på helsekostbutikken 🙂

   2. I følge x-life som selger både finmalte mandler og mandelmel, er begge produktene laget av oppmalte mandler og begge passer til bakst. Selv har jeg ikke opplevd noen forskjell på de to produktene (i f.eks. LCHF-bollene).

   3. Fotballfrue

    Jeg merker STOR forskjell om jeg bruker malte mandler i stedet for mandelmel i en oppskrift, så det høres veldig rart ut. Finmalte mandler inneholder alt det sunne fettet i mandlene, i motsetning til det fettreduserte mandelmelet som jeg bruker som erstatning for hvetemel. Disse to produktene har svært forskjellige egenskaper, mandelmel trekker til seg MYE væske, det gjør ikke malte mandler, så om du skal bruke malte mandler, må du nesten endre forholdene. Jeg synes baksten blir for knudrete og bløt ved bruk av malte mandler i stedet for mandel :/ Derfor er malte mandler kjepefint i for eks. cookies 🙂

   4. Kristin

    Jeg vil anta at de malte mandlene kanskje egner seg bedre til type hjemmelaget marsipan, nøttebunn til kake og lignende? (har ikke prøvd ut selv, bare en tanke som slo meg)

    Fin 17. mai! 🙂

   5. Fotballfrue

    Ja, eller til marsipan liker jeg å bruke mandelmel faktisk, men til nøttebunn og cookies er malte mandler veldig bra 🙂

 23. Så utrolig fint du har gjort det, og så godt som det ser ut! 😀
  Ønsker deg en flott feiring 17.mai 🙂

 24. God morgen Caroline!

  Du, vet ikke om det blir mye stress for deg, men jeg finner ikke frem til innlegget hvor du tipset om
  siden man kunne se Pretty little liars, så jeg lurte på om du kunne linket til den her hvis du har tid og kommer på den i farta? 🙂

  Uansett, ha en strålende 17 mai feiring 🙂

  1. Fotballfrue

   Selvsagt! cokeandpopcorn.ch 🙂

   Håper du får en fin dag i morgen 🙂

   Klem!

   1. Tusen takk, supert! 🙂

   2. Tusen takk!! 🙂

 25. Denne appen burde alle prøve! https://www.youtube.com/watch?v=TAalwm1aszA Kjempemorsom!

 26. Morn 🙂 et vennlig tips 😉 stek pavlovaen på bakepapir og ikke i form. Den får et veldig fint utseende da ;-)( legg formen på bakepapir og tegn av størrelsen, dander «kakedeigen» fint innenfor ringen) Ha en fin 17 mai feiringB-)

  1. Fotballfrue

   Det gjorde jeg, om du leser teksten vil du se at jeg kun brukte formen for å nettopp forme den 🙂 Jeg brukte en kakeform for å gjør det lettere å ikke søle, men satt ikke hele kakeformen inn i ovnen. Det er kun bakepapiret med deigen på som skal inn i ovnen, dette for at kaken skal bli sprø. 🙂

   Klem!

   1. Hangun

    Hehe var nok litt trett 😛 men la bare merke til at det så ut som kaken var stekt i form…jeg bruker kun stekeplate og bakepapir 😉 samma det 😉 kaka di smaker nok himmelsk !! Du har ihvertfall fått meg til å handle inn bær å fløte,og takk for det 🙂 klem B-)

   2. Fotballfrue

    Så bra 🙂 Synes det er så vanskelig å forme den direkte på bakepapir, henger seg fast og oppfører seg generelt dårlig :/ men jeg tipper jeg trenger litt øving, har ikke gjort det så altfor mange ganger :p god feiring i morgen!

    Klem 🙂

 27. Hei Caroline! Jeg følger ikke LCHF til vanlig og lurer derfor på hvordan det er for meg å spise dine retter? Tenker at da blir det vel både mye fett OG vanlig mengde karbohydrater? Hva tenker du om dette?:-) så vil jeg si at bloggen din er fantastisk fin og inspirerende, takk så mye for alt du skriver! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det gjør ingenting at du spiser lchf-middager nå og da 🙂 Når det gjelder bakst, er jo dette en sunnere variant uansett, ettersom det verken er hvetemel eller sukker 🙂

   Klem!

 28. Jeg lurte på om det går ann å bruke brunt mandelmel? Har aldri fått brukt det nesten, så er så kjedelig å kjøpe nytt når jeg har så mye igjen. Hehe.
  Tenkte jeg vil prøve meg med litt farge på frostingen til cupcakene også. Så kjempe deilig ut 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kan du sikkert gjøre 🙂

   1. Mmmmm, de ble kjempe gode!! 🙂 men jeg syntes toppingen min ble litt tynn. Prøvde å ta i mer melis, men hjalp ikke. :/ hmm. Hva kan det skyldes? 🙂
    Skal prøve kaka i kveld eller i morgen:) gleder meg

   2. Fotballfrue

    Så synd :/ kanskje spe på med mer kremost? Ha gjerne toppingen litt i kjøleskapet før du bruker den, og husk å avkjøle cupcakesene helt 🙂 Oppbevares i kjøleskap frem til servering 🙂

 29. Hei – tror du det går bra å bruke søtningen fra Easy Living? Evt. samme mengde sånn ca eller? Ser veldig godt ut – supert med slike alternativer! Ha en glimrende 17. mai 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det går nok fint, det er jo det samme produktet 🙂

 30. Hei! Når skal du kåre vinneren fra 24 luke i julekalenderen? Har du tatt den selv? 🙂

 31. Mm, så godt det så ut! Et tips er å lage vaniljekrem/eggekrem som du blander i den piskede kremen-som i den
  originale pavlovaoppskriften:) den kan fint lages med sukrin i stedet for sukker, og fløte som erstatter for melk..ekstra god blir det med ekte vaniljestang! God 17 mai!

  1. Fotballfrue

   O, ja! Det hørtes deilig ut! Takk for tips 🙂

 32. du er så utrolig flink!! 🙂

  1. Fotballfrue

   :O tuusen takk 😀

 33. Dette såg nydeligt og ikke minst godt ut 🙂 Nam!

 34. Benedicte

  Hei! Lurte bare på hvilken Benedicte som vant? Er jo ikke så mange som heter Benedicte og håpet det var jeg som vant. Har ikke mottatt noen e-post, men kunne jo ha skrevet den feil? 😉

  1. Fotballfrue

   Benedicte har mottatt epost og forhåpentligvis også pakken innen nå 🙂 Hun som vant het Bendiksen 🙂

   Klem!

 35. Jeg har pavlova stående i ovnen NU!. Dog den ikke fult så sunne versionen, men innimellom må det være lov med en skikkelig sukkerbombe? 🙂

  1. Fotballfrue

   Helt klart 😉

 36. Yum indeed! xo

 37. Hei Caroline!
  Nå har jeg vært innom 5!! butikker og ingen hadde vanilje pulver, hva kan jeg bruke i stedet?
  Pavlovaen står i ovnen nå, gleder meg å smake, men brukte hvitvinseddik. Tror du det går? :/ Ingen hadde bringebæreddik heller, og det sto som alternativ på de andre pavlovaene,,
  Ha en nydelig 17.mai! Gleder meg å se antrekket ditt! 😀
  Klem fra meg 🙂

  1. Fotballfrue

   Vaniljesukker 🙂 det er jo uansett ikke så mye 🙂 det går fint! I morgen blir det bunad 😀 stor klem!

   1. hvor mye skal jeg ha i forhold da? 🙂

   2. Oi der ble den bare sendt!
    Bunad ja, det tenkte jeg ikke på engang! Fint det å! 😀
    God natt fine du! 🙂

 38. Du er så flink til å dekke bord!:) Og kakene såg helt nydelige ut! Er det noen spesiell grunn til at du bruker sukrinmelis og ikke sukrinsukker i pavlovaen? Har du noen gang brukt sukrin +? Hvilken syns du isåfall er best? 🙂

  Må bare si at du ser så tvert igjennom snill og vennlig ut på alle bilder. Du trenger ikke en gang smile. Helt nydelig er du:)

  Ha en fin 17. Mai feiring i dag:) Klem

 39. Monica M.

  Takk for tipset…. :o) Min mor så oppskriften i «VG» her om dagen, men hun syntes den ble for søt, pga. mengden med sukker. Men jeg sa at det var mulig å prøve med sukrin. Og nå-etter å ha lest din oppskrift, skal jeg ta og prøve den… ;o) God og fin 17.mai til deg og dine… :o)

 40. Hei. Vet du om cupcakes kan fryses ned ? 🙂

 41. Hei Caroline. Jeg har i en lengre periode fulgt bloggen din, og blir daglig inspirert av deg. For en stund siden ble jeg mamma, og etter det bestemte jeg meg for å legge om livsstilen min. Derfor har jeg etter mye vurdering bestemt meg for å starte på lchf! 🙂 Kunne du skrevet litt ang hvordan starte med dette, og litt tips?! 🙂

   1. Sandra

    Tusen takk for svar! 🙂 Da skal jeg sette meg ned i ro og mak og lese, og lete på nettet til jeg finner hva som passer meg! 🙂 Stå på videre, bloggen din er til stor glede og et hyggelig avbrekk i en småtravel hverdag! 😉

 42. Birgitte

  Hei 🙂 går det å fryse ned muffinsene ?
  Og hvor lenge holder de seg,
  går det å lage dem en og to dager før de skal brukest?

 43. Im absolutely fun of Norway! I spend 5 months in Moss and I fall in love in this country and people! I have lucky to see your Independence Day, your tradition and outfit, very impress! Best regards from Poland

  1. of course FAN not fun 😉

 44. Elipeli

  Kan man lage dette som sjokolademuffins ved å adde kakaopulver, hvor mye ville du eventuelt tatt? Kjempe inspirerende og motiverende blogg:):)

  1. Fotballfrue

   Ja, det kan være 🙂 Jeg ville bare prøvd meg frem, en og en spiseskje 🙂

 45. Hei!
  Dette så godt ut. Kom over oppskriften nå, og tenkte at jeg kanskje har muligheten til å varte opp bursdagsbror med pavlova. Han går på ketolysekur for øyeblikket og skal helst ikke ha i seg mer enn 10g karbo daglig. Vet du om denne er innafor, evt hvor mye karbohydrater det er per 100 gram? Jeg har ikke hørt om alle ingrediensene en gang. Haha.
  Hilsen søsteren som sverger til brød og pasta og alt annet som er stappa med sukker 🙂

  1. Oi, det er veldig lite :O Jeg tror dette vil bli litt mye da, men jeg er ikke sikker :/

   1. Takk for svar 🙂 får heller servere på 17. Mai da. Da er han for lengst ferdig med kur og over på vanlig lavkarbo.

 46. Hei 🙂

  takk for flotte oppskrifter.
  Lurer på om man kan droppe bringebær eddiken i pavlovaen? har ikke det hjemme. evt bytte den mot noe annet man har i hjemmet

  1. Det er diskutert i en annen tråd her i kommentarfeltet 🙂 Der finner du tips.

 47. […] Disse cupcakesene har jeg delt oppskriften på før, den eneste forskjellen nå er at jeg hadde i mørk, smeltet sjokolade også. Oppskriften finner du her. […]

 48. vi har ikke meny her.. hva bruker jeg istedet for dette vanlijepulveret? og hvor mye? klem

 49. Iren blomstervik

  Hei:) tenkte å lage muffinsen til imorgen. I oppskriften står d en pose vaniljesukker,men på bildet er det vaniljesaus? Ble litt usikker på hva som blir riktig

 50. Iren blomstervik

  🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *