Oppskrift-onsdag: Inspirasjon til 17.mai

Etter et opphold forrige uke, er det godt å ta frem oppskrift-onsdag igjen! I dag tenkte jeg å gi dere litt inspirajson til nasjonaldagen vår, og i den anledning vil jeg dele oppskriften på lchf-cupcakes og lchf-pavlova. Begge deler er helt fantastisk deilig og mektig, absolutt et kakebord på 17.mai verdig! 

Denne cupcakes-oppskriften er den samme som i boken min, og rekker til 12 stk. med rikelig frosting. Den er så fantastisk god, og frostingen kunne jeg spist til frokost.

♥ 75 gram smør ♥ 100 gram sukrin ♥ 1 pose sukkerfritt vaniljepulver fra Eldorado (kjøpes på Meny) ♥ 3 egg ♥ cal 1 dl. mandelmel, men det kan være du trenger mer, prøv deg fram ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 1.5 dl. kremfløte

Slik gjør du: Rør sukrin og smør til en fin masse og tilsett vaniljepulveret. TIlsett deretter eggene og resten av de tørre ingrediensene. Fløten røres inn helt til slutt. Ha røren i muffinsformer og stek dem på 200 grader i ca. 20 minutter eller mer (se an fargen).

Til frostingen trenger du: ♥ 300 gram philadelphiaost ♥ 60 gram smør ♥ 225 gram sukrinmelis ♥ smaksessens, for eks. vanilje eller det du foretrekker

For å lage fint mønster på frostingen har jeg brukt en spiss fra Wilton, 2 D. Den kjøpte jeg på Traktøren, formene er fra Panduro.

Denne pavlovabunnen blir akkurat passe tykk for min smak, jeg fant oppskriften på bloggen lavkarbo gjort enkelt, men måtte prøve meg frem og fant ut at jeg ønsket en søtere versjon. Så litt justeringer ble det, men ikke mange.

♥ 4 eggehviter ♥ 4 ss sukrinmelis ♥ 2 ts bringebæreddik (kjøpes bla. på Meny) ♥ 1 ts johannesbrødkjernemel ♥ 3 dl. kremfløte ♥ bær til topping ♥ 3-4 ss. sukrin

Slik gjør du: Pisk eggehvitene stive og tilsett sukrinmelis. Pisk videre, det skal holde seg stivt. Tilsett så bringebæreddik og jbk-mel mens du pisker. Når deigen er ferdig kan du ha den på bakepapir som er tegnet etter en kakeform på ca. 25 cm. Jeg brukte en kakeform for å gjør det lettere å ikke søle, men satt ikke hele kakeformen inn i ovnen. Det er kun bakepapiret med deigen på som skal inn i ovnen, dette for at kaken skal bli sprø.

Deigen stekes i forvarmet ovn, jeg satt min på 160 grader og lot deigen stå på nederste rist i 25 minutter. Deretter slo jeg av ovnen, men lot kaken stå igjen inni med døren på gløtt i ca. 20 minutter til – helt til den har stivnet. Toppingen laget jeg av et helt fløtehus (3 dl. kremfløte) og 3-4 ss. sukrin.

Pavlova er aller best toppet med masse bær! Her har jeg brukt bkåbær og bringebær, men kiwi og rips er også helt nydelig som topping.

Håper dere får en fantastisk feiring på nasjonaldagen vår! Men vi sees jo innen den tid ♥

Vinnerne av konkurransen ble Veronica (som ville gi blazer til sin kjære ) og Benedicte. Begge er kontaktet på epost 🙂

105 kommentarer

  1. Iren blomstervik

    🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *