Rhodos: Mine tips

Her kommer litt informasjon, tips og anbefalinger fra turen vår til Hellas. Vi reiste til Rhodos og byen Ixia som ligger på vestkysten, så dersom du skal gjøre det samme håper jeg kanskje du vil få nytte av dette innlegget. Vi var bare borte i 7 dager, og hadde på forhånd bestemt oss for at vi skule nyte solen så mye som mulig på denne turen, samtidig som vi ønsket å se litt mer enn bare Ixia. Ixia ligger rett ved stranden, og fra flyplassen tar det ca. 10 minutter med buss til du er fremme . Fra Ixia til Rhodos by er det ca. 3.5 kilometer, så dette er et veldig sentralt sted å bo. Vi bodde på Sunprime Miramare Beach som ligger plassert helt på riktig side av Ixia, det vil si direkte på stranden.

Vi bodde i en Prime Bungalow på 60 kvadratmeter med egen terrasse, solsenger og den beste utsikten.

 Sol og bad i Ixia gjøres rett og slett best på Miramare. Her ligger du på solsenger helt for deg selv, og du er kun en stige unna havet.

Miramare Sunprime har 16-års aldersgrense, det vil si at dette er det perfekte stedet for to på tur, som ønsker å reise uten barn tilstede. Alle Sunprime-hotell har minst 4 vinger (4 stjerner) og tilbyr bra beliggenhet, spa, treningsrom og sats-timer, gratis internett i resepsjonen, moderne restauranter og ulike måltidspakker. Internett-tilbudet på akkurat dette hotellet hadde litt problemer i starten ettersom hotellet hadde åpningsuken da vi kom, men de siste 4 dagene hadde vi gratis nett over absolutt hele hotellområdet. Veldig deilig!

Vi var med på 2 sats-timer under oppholdet, begge gangene ble det yoga 55 minutter klokken halv ni på mogen, og det var utrolig deilig. Du får utdelt en timeplan ved ankomst, de har alt fra yoga til step og styrke, så mulighetene er mange. Jeg liker jo å jogge, så jeg tok meg en løpetur utendørs nesten hver dag, det er fine fortau hele veien inn til Rhodos by, men treningsrommet var også utrolig fint.

Vi hadde all inclusive og kunne dermed spise frokost, middag og lunsj på hotellet hver dag. Inkludert her var også drikke som vin, brus, vann, kaffe og enkelte drinker, i tillegg til snacks fra poolbar-menyen. Til frokost var det nydelig buffet med veldig bra utvalg, anbefaler gresk yoghurt (ikke low fat som er den tynneste), honning og frisk frukt. Nam! Kaffen de serverte var også helt nydelig. Til lunsj og middag var det ny meny for hver dag, og det som var så flott var at det var én meny for fisk, én for kjøtt og én for vegetar, dermed et utrolig bredt og godt utvalg. I tillegg til dette var det salat- og dessertbuffet ved siden av denne menyen, så du er garantert litt for mett til alle døgnets tider. De hadde veldig gode drinker og vin på hotellet også.

Dersom du ikke har all inclusive kan du også spise på hotellet mot betaling. Prisene her var kanskje 2-3 euro høyere enn da vi spiste ute. Er du ute etter rolige omgivelser, uten trafikkstøy og med nydelig utsikt over havet inkludert nydelig mat, må jeg bare anbefale restauranten på hotellet. Dette var absolutt det beste alternativet i Ixia, du kommer ikke nærmere havet og heller ikke nærmere en nydelig gastronomisk opplevelse.

Frokost-restauranten på dagtid, med helt nydelig og unik utsikt.

Bilder av den samme restauranten på kveldstid:

Lunsjen spiser du i poolbaren i andre enden av hotellområdet, her kan du også bestille drinker når du vil frem til klokken 17.00, og etter dette er det åpnet en bar på samme området som restauranten på kveldstid. Denne er åpen frem til midnatt.

Poolbaren:

Ønsker du likevel å prøve noe annet i Ixia, må du krysse veien. Her ligger supermarked og restauranter i klassisk sydenstil bortover hele, så det er absolutt ikke noe problem å finne seg en restaurant i gangavstand på 1-2 minutter fra hotellet. Vi spiste i Ixia sentrum én gang, og endte da på Romeo som så ut som det mest eksklusive og hyggelige.

Fantastisk mat! Vi er veldig glad i tapas ettersom dette medfører lang tid ved middagsbordet og flere retter du kan smake på. Grekernes svar på tapas er meze, så jeg anbefaler absolutt å bestille 4-5 mezeretter. Hos Romeo bestilte vi cheeze balls, humus, tzatziki, mushrooms i fløtesaus og auberginesalat fra grillen. Nydelig mat. Vi fikk også dessert med på kjøpet! De var  bare helskjønne der.

På hotellet er det mulighet for å leie både firhjuling, sykkel og moped. Onsdagen var det overskyet, så vi planla en tur til Rhodos by på sykkel, dette kostet 12 euro for to, og da hadde vi sykkelen hele dagen. Vi reiste fra hotellet rundt klokken 11 og var i Rhodos by rundt halv tolv – kvart på tolv. Hjem igjen brukte vi veldig lang tid på grunn av motvind. Haha, jeg var SÅ sliten!

Shoppingmulighetene i Rhodos by er som i alle andre storbyer, men i tillegg får du de klassiske greske småbutikene som også selger veldig billige ting. Kjeder som H&M, Zara og Mango finner du lett frem til, det samme gjelder merke- og designerbutikkene.

Ønsker du å spise lunsj på et litt rolig sted unna den masete turismen som faktisk råder i Rhodos by, anbefaler jeg Koykos! Her var det stille og rolig, fantastisk, gresk interiør og magisk mat, for ikke å snakke om vin! Be om husets hvitvin, den smakte helt himmelsk. 

Dersom du blir rastløs og ønsker å komme deg bort fra både Ixia og Miramare, men synes Rhodos blir for mye, MÅ du ta turen til Gamlebyen! Den ligger ca. 3 kilometer unna Rhodos by, så fra hotellet vi bodde på tok det rundt 15 minutter i taxi som kostet oss 10 euro. Verdt hver krone! Gamlebyen i Rhodos er på UNESCOS verdensarvliste, og det er imponerende å være omringet av høye borger og gamle bygninger, dempet belysning og nydelige små butikker og restauranter. Et utrolig romantisk sted, som jeg gjerne vil tilbake til. Jeg vil se mer! 

Hit dro vi to ganger, begge gangene kom vi rundt 19 på kvelden. Butikkene stenger klokken 22, men restaurantene serverer frem til 23, så dette ga oss nok tid til å kikke litt. Det er virkelig verdt å bare gå rundt for å titte i butikkene, de selger utrolig mange flotte ting til en rimelig penge, som nydelig øredober (skal vise dere et par jeg kjøpte den siste kvelden litt senere), skinnvesker og sandaler. 

Den første kvelden spiste vi på Archodiko, hvor vi satt nesten helt for oss selv i en trang, trang bakgate, litt i nedoverbakke. Det var SÅ koselig der! Fruen til eieren stod på kjøkkenet og laget maten helt fra bunnen av, og dette kunne vi kjenne, for her spiste vi virkelig et av de bedre måltidene. En god nummer to etter hotellets restaurant, men her får du jo også stemningen og den deilige, greske musikken på kjøpet. 

Den andre gangen tok vi først en drink helt i starten av gatene. Husker dessverre ikke navnet på stedet, men det er lett å kjenne igjen på grunn av restauranten som ruver ovet to etasjer, og øverste etasje med bord i 360 grader. Veldig fin utsikt og kjempegode drinker! 

Vi gikk et stykke innover i byen og kom til Main Scquare som kjennetegnes med en diger fontene, hvor vi spiste på Arkipelagos. Vi satt oss helt øverst og ytterst, så her var utsikten fantastisk vakker. Det blåste ganske kraftig og kaldt, men jeg vil tro at dette bedrer seg utover i sesongen. Deilig mat her også. Etter måltidet spaserte vi til venstre for fontenen, og her slo duften av crepes mot oss. Hjelpes, for en fantastisk duft! Vi var såpass mette at vi ikke hadde sjans til å presse ned varme pannekaker med sjokolade, men utvalget av gelato var også enormt, så vi valgte oss helt tilfeldig ut en av iskremselgerne og kjøpte oss flere kuler med hvit sjokolade og kokos. Det kostet bare 1 euro per kule, og det er vel minst halve prisen av hjemme? Isen var helt nydelig, se så fornøyde vi er, da! Haha 🙂 

Dersom vi hadde hatt bedre tid, ville vi garantert ha besøkt Lindos også. Lindos ligger østover, ca. 75 kilometer unna Ixia, og er en landsby med trange, svingete smug. På toppen troner Akropolis, hele 116 meter over havet, og denne panoramautsikten over havnen skal være veldig vakker. Borgen som ligger rundt Akropolis ble bygd av Johanniterridderne for å beskytte Lindos som på den tiden var en viktig handelsby. Dette høres helt fantastisk ut, så dersom du har tid og lyst synes jeg du skal ta turen hit. Ving tilbyr flere utflukter dersom du befinner deg i Rhodos, du kan også besøkte et annet land mens du er her, nemlig Tyrkia. Les mer om hva Ving tilbyr her.

Alt i alt gikk disse 7 dagene altfor fort, vi hadde en helt fantastisk tur sammen og jeg savner storesøster mer enn noen gang nå! Håper dere også synes det var mosomt å få være med Tror jeg har husket alt som var verdt å skrive om, men dersom det likevel er noe du lurer på, må du bare spørre 🙂

hotelloppholdet og flyturen var sponset av Ving 

168 kommentarer

 1. Er dere klar over at det er ganske ufint å spekulere rundt det om Caroline er gravid eller ikke? Det er det INGEN som har noe med før de evt. annonserer noe slikt selv. For mange kan graviditet være et sårt tema, på mange måter, og det er ingen av oss lesere som kjenner Caroline og Lars Kristian sine planer rundt dette. Så hold spekulasjoner, følelser, innbilte tegn og hint osv. for dere selv!

  1. Fotballfrue

   <3

   1. Hvis jeg var Caroline så tror jeg snart jeg hadde begynt å ta bilder av meg selv med bare vannglass eller alkoholfritt øl til maten, bare for å erte alle de som maser om eventuelle graviditeter. Eller, kanskje annenhver måned med vin og vann – for å gjøre forvirringen total 🙂

 2. Supert! Dette va rett og slett kjempemorro å lese,og sjå alle bilda!! Tusen takk for at du tek deg tid <3 (Ja,for dette innlegget krev masse arbeid-du er flink!!)
  Så pene både du og søstera di er! Det ser ut til at de har hatt ein kosleg tur,sjøl skal eg til Tunisia med min søster i august- JIPPi!! 😀

  Klem Silje

  1. Fotballfrue

   Så koselig å høre, tusen takk 😀 God tur når august kommer 🙂

   Klemmer!

 3. Gravid??? Ingen bilder med alkohol på bildene… Hvertfall ikke noe som er ditt. 😉 gratulerer så mye!!!

  1. Fotballfrue

   Skjønner ikke hvorfor det skal bety at jeg er gravid, det er helt tilfeldig 🙂

 4. Virket som et helt fantastisk sted og en utrolig koselig tur! 🙂

 5. I wouldn’ mind to see smile more often. Love it 🙂 same as your blog.
  From Poland with love!

 6. Du er helt nydelig Caroline 🙂

 7. Christina

  Skriver under på denne,er så enig!.

 8. Hanne M.

  Fantastisk innlegg med masse nyttig info og flotte bilder! Nå gleder vi oss ekstra mye til bryllupsreise til Sunprime Miramare 😀 Dette innlegget skal printes ut! Klemmer

 9. Hvor vakker søstra de er 🙂

 10. Henriette

  Jeg hadde ikke fått vært inne å lest bloggen din på noen dager, men jøsses så mye flott lesing for ei nattvakt =D Ser ut til at dere vakre søstre har hatt en fantastisk tur, og det ga meg lyst til å besøke stedet med mine søstre. Håper hverdagen tar deg godt imot før ny deilig tur med mannen =)
  Klem <3

 11. Emilie J

  Det er så fint der! Vært der to ganger, er virkelig å anbefale. Hvis dere skal dit igjen anbefaler jeg dere å ta båten over til Marmaris(Tyrkia).Der er det kjempe fint! Du er heldig som får dra på så mange ferier! Bra du koste deg der 😉

 12. Så utrolig nydelig søsteren din er! Dere ser fantastisk ut begge to 🙂 Kjempefin guide! (Har hengt litt etter pga eksamenslesing, så nå gleder jeg meg til å gå igjennom alle de uleste innleggene :D)

 13. Hei Caroline! Takk for et velskrevet, grundig og veldig informativ innlegg, som jeg koste meg med og fikk inspirasjon av. Takk! Når jeg derimot leser kommentarfeltet, lurer jeg på om jeg er kommet til «Finn fem feil»-spalten. «Du drikker vann og må da være gravid», «gamlebyen ligger ikke utenfor sentrum», «dette er ikke en journalistisk reportasje» osv. osv. Jeg blir så matt av oss jenter/damer! Hvorfor må enkelte finne feil hele tiden? Heldigvis er det også mange som verdsetter innlegget som må ha tatt lang tid å skrive, med flotte bilder til.
  Kan vi ikke heller være mer rause mot hverandre, jenter? Slike kommentarer blir jeg oppriktig trist av. Det virker som om noen bare jubler over at de fant noe å kritisere.
  Ha en fin 17.mai alle jenter :)))

 14. Jeg og familien stakk turen innom Lindos, og det var ikke akkurat som jeg hadde trodd det skulle være. Byen er full av esel, så det lukter esel bæsj over alt (hehe). Itillegg var byen utrolig trang og tungvindt. Det var nett som en labyrint, så vi gikk oss vill flere ganger. Men det er vel smakssak. Bra dere koste dere, og dette innlegget var veldig hjelp fult! Skal absolutt teste ut Miramare neste gang jeg reiser til Rhodos 🙂

 15. Kristina

  Hei hei,

  Dette er første gangen jeg er innom bloggen din. Grunnen til at jeg havnet her er at jeg søkte om informasjon ang. Hotellet Miramare Beach.
  Kjæresten min og jeg har booket en 2 ukers tur til dette hotellet i august 2013. Det kostet tilsammen ca 28000,- og vi gleder oss veldig og forventer tipp top:) Det som er viktig for meg er god mat, renslighet og god service.

  Jeg har blitt litt usikker på om vi fortsatt bør velge dette hotellet etter å ha lest veldig mange dårlige tilbakemeldinger fra folk som hadde vært der i august 2012.
  De sa blant annet at: spiker stakk opp rundt bassengområdet, masse russere, personalet var ikke serviceminded, maten dårlig, masse måke bæsj og nedtråkkete bær rundt bassenget og stiene, dårlige bad, lite renslig etc.

  Jeg ble litt skremt av disse tilbakemeldingene, lurer på om du opplevde noe av dette, vet ikke hvor mye som har «forandret» seg fra august 2012.

  Setter veldig pris på tilbakemelding fra deg:)

  1. Fotballfrue

   Ettersom dette var i august og de nå er nyrenovert og nyåpnet kan du trygt være innstilt på at slik er det ikke lenger 🙂 Vi hadde et fantastisk opphold, og stedet er helt nydelig! Noen av de ansatte kunne godt vært blidere, men 90 prosent av dem var veldig søte og hyggelige og vi ble til og med kjent med kokken fra Albania 😉 Hun var helskjønn! Ikke alle passer til å være i servicebransjen, men som sagt, de fleste var som man skal være 🙂 Har ellers ingenting å utsette 🙂 Håper dere får et fantatsisk opphold!

   1. Kristina

    Tusen takk for så kjapt svar:)

   2. Fotballfrue

    Bare hyggelig 🙂

 16. Jeg var på Rhodos for fem år siden, da vi faktisk hadde avslutningsturen vår i 10. klasse dit – 40 stk 16-åringer på tur, kan ikke si annet enn at det var en tur som jeg kommer til å huske resten av livet! Utrolig fin øy som hadde utrolig masse å by på. Blant annet gamlebyen og Rhodos by som du har skrevet om – kjempeflott! Kjenner jeg virkelig fikk masse minner tilbake etter å ha lest innlegget ditt, det var kjempefint!:)

 17. Så morsomt! Jeg bestilte til samme hotell for 2 dager siden og ble veldig positivt overrasket når jeg nå ser at du har skrevet om stedet! Dette gjør det mye lettere for meg som skal på kjærestetur nettopp dit! Så nydelig ut, og du er som alltid like nydelig! 🙂

 18. Hei! Så bra innlegg! Lurer bare på om dere var fornøyde med renholdet på hotellet? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det var vi. De kom til samme tid hver dag, vasket gulv, feiet både inne og ute, sengene ble redd og oppvasken tatt. Jeg tror ikke det kunne vært noe bedre? 🙂

 19. Kjæresten min bestilte tur i dag til samme hotell. Ser helt fantastisk ut! Nå gleder jeg meg bare ennå mer etter å ha sett bildene og lest det du har skrevet. Reiser allerede 16 juni 🙂 takk for supre tips 🙂

  1. Fotballfrue

   God tur 😀

 20. Så herlig ut! Vet du om de har michael kors på rhodos?:)

 21. Sitter nå på Miramare med et glass vin i hånden og leser innlegget ditt. Kjempefin guide, takk for det:):) en annen ring jeg bare må si er; så mange unødvendige og skarpe kommentarer du får. Under dette innlegget handler det om alt fra hvor gamlebyen ligger, om du er gravid (noe vi vet du er nå da:) og om journalistikk og sponsing. Syns det er beundringsverdig måten du takler dette på, du har mer bein i nesa enn meg i allefall. Skjønner bare ikke hva folk driver med når de skal grave, provosere, spekulere osv. Bloggen din er superbra, og du får jo mange hyggelige innlegg også så det er bra. Og du vet jo at janteloven råder, så å si «hey, jeg har det dødsbra, elsker å trene, får sponset sydenturer og tjener penger på blogg» alltid vil erte på deg noen. I Norge er det altfor hysjhysj å si at man har det bra og er lykkelig syns jeg. Takk for en super-inspirerende blogg fra en inspirerende jente:) det blir gamlebyen på oss ikveld og jeg blåser i om den ligger noen minutter unna sentrum eller i sentrum haha. Vær stolt av det du har oppnådd og kjør på videre :):) klem fra meg<3

  1. Fotballfrue

   Flotte, snille deg! Tusen takk for fantastiske ord! Nå ble jeg glad 😀 Du må kose deg videre på fine Miramare, lengter tilbake 🙂

   Stor klem!

 22. Ingelin Realfsen

  Kjære Fotballfrue!

  Jeg og min mann skal til Miramare 25.aug i 14 dager. Etter å ha lest ditt «reisebrev», så gleder vi oss masse til å reise dit.
  Har faktisk fått en del svar på ting jeg lurer på gjennom bloggen din. Det var helt fantastiske bilder du tok derfra. Så nå gleder vi oss til å slikke
  litt sol, leie sykler, kanskje bil?, dra til gamlebyen og nyte måltider i kveldstimene.
  Så tusen takk for råd og vink! Dette satte vi pris på! 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, gled dere! Det blir så deilig 🙂 God tur!

 23. Lillian

  Hei. Hvor er den gule kjolen din kjøpt? Veldig fin!

 24. Tusen takk Caroline! Jeg har spekulert lenge om Sunprime Miramare Beach var det hotellet jeg hadde lyst til å dra på sammen med kjæresten. Å lese dette innlegge om dette fantastiske hotellet hjalp meg veldig, tusen takk for det. Nå vil jeg bare bestille sommerferien 2014 med en gang, takket være deg.
  Jeg må bare si en ting til: Du er en fantastisk blogger og jeg liker både hvordan du blogger og hvordan du er! Du er utrolig vakker og virker som en utrolig jordnær, snill og omtenksom dame; jeg blir så utrolig inspirert av deg. Det at du legger ut innlegg om hverdagen din sammen med Nelia er fantastisk. Hun er helt utrolig nydelig hun også.
  Takk Caroline for at du har bloggen din og ekstra takk for at du hjalp meg med å finne rett hotell til sommerferien min!

  1. Så snill du er <3

   God tur 🙂

 25. Anna Sofie Røed

  Tenk at jeg bodde på samme hotell som deg og ikke ante at vi var der samtidig! Da ville du fått en stalker, haha. Nydelig hotell, med vakre rom og et perfekt uteområde med utrolig utsikt utover det blå havet! For en fin guide forresten, den kunne jeg godt tenkt meg før jeg dro, for jeg kom nemlig bare hjem med det typiske sydenbod-rælet… 🙁

  1. Haha, det hadde bare vært koselig 😉 Ja, det var et nydelig sted! 🙂

 26. Hei!
  Jeg har og veldig lyst å dra til Rhodos, og har sett på Miramare Beach flere ganger! 🙂
  Det jeg lurer på er om det er mye vind der? Har lest flere steder at det skal være veldig mye vind, og når var dere der? 🙂

 27. Hit vil eg reise!!
  Når eg prøver å bestille ser eg at det er 8 (eller faktisk 9) dagers turar? Må ein reise søndag til tirsdag? I innlegget ditt ser det ut
  Som du var her 1 veke..
  Mvh Lene

  1. Caroline

   Kjempekoselig sted, så det vil jeg anbefale på det varmeste 🙂

   Vi var der kun en uke, men det er jo en stund siden, så det kan hende de har endret reiseruten 🙂

 28. Marianne

  Hei Caroline. Kjæresten min og jeg har booket ferie til Sunprime Miramare nå i juni og vi gleder oss masse! Det jeg ikke finner noen bilder på er av stranden som tilhører hotellet og jeg lurer på om dere var på den og, det var greit/fint å ligge der og sole + bade? 🙂

 29. Camilla

  Hvordan var været? Sol hver dag? Kaldt på kveldene? 🙂

  1. Caroline

   Ja, kjølig på kveldene og på dagtid til tider også 🙂 Men deilig i sola, du kan fint sole deg 🙂 Jeg synes det var litt for kaldt til at havet fristet da :p

 30. Hei ! Mange fine bilder og tips om Miranella Beacj) reiser dit 26/5 . 14 dager ) Fine bilder også ! Har bestilt 2 roms med begrenset havutsikt ! Ingen måltider ! Ønsker å spise flest måltider andre steder ! Ixia , Rhodos by , Lindos ,eller bruke nærområde.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *