Oppskrift-onsdag: Blomkålsuppe

Suppe kan være noe av det enkleste i verden å lage, og bruker du de rette ingrediensene, blir det i tillegg et fullverdig og mettende måltid. Denne blomkålsuppen er rik på smak, fyldig, kremete i konsistensen og er rett og slett helt nydelig. Håper det smaker!

2 personer: ♥ 2 blomkålhoder ♥ 4 dl. vann ♥ 1 buljongterning av høns ♥ 3 dl. fløte ♥ 1/2 pakke bacon ♥ muskat ♥ salt og pepper

Slik gjør du: Skyll blomkålhodene, og skjær alle bukettene av det ene. Ta vare på stilken og del denne opp i biter, den skal brukes i suppen. Kok opp 4 dl. lettsaltet vann og slipp alle bukettene ned i vannet. La dette koke i ca. ett minutt og ta dem deretter opp. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse bukettene skal du tilsette mot slutten av koketiden.

Skjær hele det andre blomkålhode i biter og ha dette, samt restene av det første blomkålhodet, i vannet du allerede har kokt opp. Tilsett en halv buljongterning, og la dette koke i ca. 20 minutter til alt er mørt. I mellomtiden kan du steke bacon. Vi brukte ca. 1/2 pakke og delte skivene opp i passe biter.

Når blomkålen har blitt møt, moser du alt med en stavmikser. Tilsett 3 dl. fløte, la det koke opp og rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Mot slutten av koketiden tilsetter du blomkålbukettene som du lagde til helt i starten.

Server med bacon på toppen, og gjerne hjemmelaget brød ved siden av 🙂

54 kommentarer

  1. Takk for oppskrift! Hjemmelaget blomkålsuppe er noe av det beste jeg vet, så denne må jeg prøve 🙂 NAM!

  2. Åh såå fristende 🙂 må holde meg noen dager til siden jeg er på diett og skal stille i bikinifitness til helgen, men uka etter skal denne oppskriften prøves ut 😀 Ha en fortsatt deilig 1. mai <3

    1. Fotballfrue

      Så spennende! Lykke til 🙂

      Klemmer!

  3. Susanne

    Hei, Caroline! Syns du har så mange gode oppskrifter, men lurer på noe. Det er ikke sikkert du kan svare på det, da. Men jeg kjører vanligvis ganske high carb og low fat, og trives med det! Men vil gjerne bruke oppskriftene dine og.. Men når jeg både spiser store mengder med havregryn, knekkebrød, bananer og annen frukt i løpet av en dag, så lurer jeg på om det i mitt kosthold blir «sunt» å spise feks bacon og fløte til middag? Tenker det totalt sett blir veldig høy kcal i løpet av en dag. Det blir jo noe helt annet dersom man spiser low carb resten av dagen. Har du noen tanker om det? 🙂

    1. Fotballfrue

      Det gjør ingenting å ha litt bacon og fløte til et av dagens måltider 🙂

  4. Love cabbages! Sounds too delicious! xo

  5. Veronica

    Liker virkelig bloggen din! Er en fast følger hver dag! og får så mye inspirasjon !

    Har mast må min bror at han skal starte seg en matblogg, og nå har han endelig startet 😀

    Så hvis du vil..
    Sjekk gjerne ut min brors nystartet matblogg! http://hobbykokkentom.blogspot.se/
    Han er utrolig flink og inspirerende
    Hadde vert så takknemlig om du ville rekomendert hans blogg
    Tips tar jeg gjerne imot 😀

    1. Fotballfrue

      Takk for tips og fine ord 🙂

      Klem!

  6. Ragnhild

    Det såg jo fantastsk ut, og så delikat! Dette smakte nok tenker jeg!! Flott med detlajert oppskrift, tusen takk!

    1. Fotballfrue

      Det er SÅ godt 🙂 Må prøves!

  7. Marita Ø

    Nam! Jeg elsker blomkålsuppe, så dette passet meg perfekt 🙂 Tusen takk for at du deler så mye godt! Håper du har hatt en fin dag på fotoshoot 🙂

  8. Maja J.

    Nam, den så god ut!

    Jeg har et bloggønske til deg! Jeg skal ha gjester på middag 17.mai. Har du noe forslag til meny? 🙂 Jeg tenker at det gjerne kan være noe tradisjonelt, men må ikke nødvendigvis være det 🙂 Kan du lage et innlegg på dette? Evnt bare gi meg tips, du o kreative kvinne 😉

    1. Kjøp boken hennes, der finner du alt du trenger til 17.mai med en eller flere gjester. 🙂

      1. Maja J.

        Stemmer, det har jeg helt glemt! Jeg har boken, og bruker den ofte, men 17.mai er liksom bare en gang i året, så den delen har jeg ikke brukt så mye (enda)

      2. Maja J

        Men der står det jo bare frokostoppskrifter :-/

  9. Charlotte

    Forsto ikke helt, putter du fløten oppi vannet du allerede har kokt sammen med den moste blomkålen? Er veldig dårlig til oppskrifter…

    1. Fotballfrue

      Ja 🙂 Heller fløten i den moste blomkålen. Mye av vannet har fordampet 🙂

  10. Det så herlig ut ! Men tatt helt ut av bildet, den gule chinosen du bruker på ett par bilder i bloggen din, den ser så utrolig fin ut. Husker du hvor den er fra ? Takk for svar, mvh marthe

    1. Fotballfrue

      by Malene Birger 🙂 Får kjøpt den hos my-wardrobe 🙂

  11. Ser helt nydelig ut! Et lite spørsmål bare, bruker du kremfløte eller matfløte? Jeg bruker nemlig for det meste kremfløte i alt jeg lager av feks fløtegratinerte poteter, eller dersom jeg steker mat i fløte i pannen, da det gjør alt enda fyldigere.

    1. Fotballfrue

      Kremfløte 🙂

  12. Dette skal jeg lage, ser ganske godt ut 🙂 og jeg ikke er glad i blomkål men blomkålkrem eller suppe liker jeg godt. Takk for å dele oppskriften!

  13. Et godt tips er å bruke bladene 🙂 De gir ekstra smak hvis man kjøper utenom sesongen! Nå fikk jeg jammen meg lyst på blomkålsuppe, får vel smiske meg til det på bursdagen min =)

    1. Fotballfrue

      Skjærer opp bladene også, de går i kjelen sammen med stilken og alt 🙂

  14. Jeg ELSKER blomkålsuppe, men har aldri prøvd å lage det selv, men denne SKAL prøves! 😀 hurra! 😀

    1. Fotballfrue

      🙂

  15. Nam! Skal absolutt prøves!

  16. Hei! Fint med oppskrift-onsdag. Jeg spiser ikke etter LCHF-prinsippet, men har mye utbytte av oppskriftene. Jeg er forresten på stavmikser-leting! Hvilken bruker du, og er du fornøyd?

    1. Fotballfrue

      En fra Braun, er veldig fornøyd med den 😀

  17. Hei! Hva slags stavmikser bruker du til å lage suppen? Er på jakt etter en god en 🙂

    1. Fotballfrue

      En fra Braun 🙂

  18. Din opskrift ser rigtig lækker ud! Jeg har bare et spørgsmål til den, here goes:
    Det blomkål du hælder oveni det moste blomkål til sidst , skal det ikke også moses ?

    1. Fotballfrue

      Nei, de små bukettene skal være hele 🙂

  19. Et lite spørsmål til. Jeg lagde de fredagscookiesene du la ut for noen dager siden, og de smaker helt himmelsk! Men, de forble myke… Røren ble ganske tørr og jeg fikk ikke samla den noe særlig, så jeg tok i litt mer margarin men det er det eneste.. Hvordan få de sprø og fine? Men igjen, nydelig smak, tenkte prøve igjen og tilsette noen grovhakkede mandler!

    1. Fotballfrue

      Fulgte oppskriften til punkt o g prikke, og så ble de tørre etter å ha hvilt lenge nok 🙂 Så merkelig, første gangen jeg lagde dem da jeg la ut oppskriften og de ble jo så bra 🙂 Har laget de flere ganger etterpå også 🙂 Bruker du riktig type malte mandler?

      1. Ja, de smaker i hvertfall helt himmelsk allikevel, så det gjør meg ingenting at de ikke er litt myke, men tenkte ha med noen som «snacks» på universitetet og da er det praktisk at de blir sprø! Nei, det er jo ikke sikkert. Jeg bor for øyeblikket i Cape Town og har vært på leting etter litt av hvert i alle butikker. Jeg endte opp med en mellomting av malte mandler og mandelmel, så det kan godt muig være grunnen. Men jeg skal definitivt lage de igjen, så får bare prøve meg litt frem. Tror ikke steketiden er grunnen hvertfall, for de begynte å bli mørk gyldne rundt kanten når jeg tok de ut 🙂

  20. Denne skal prøves! Veldig glad for oppskrift-onsdag!

  21. Johanne

    Du er så flink med mat, og jeg elsker når du legger ut nye matoppskrifter! Har mann og barn, og får alltid skryt hjemme, når jeg har laget mat etter dine blogg oppskrifter. Spennende med dine frokost oppskrifter. Lurer sånn veldig på hva din kveldsmat innebærer, noe av det samme kanskje? 🙂 Hva med et innlegg 😀

    Du gir meg inspirasjon hver morgen, når jeg leser din blogg! Ser ofte folk skriver at du er for tynn, og gir feil inspirasjon til unge. For noe tull! Du spiser sunt og trener, det kalles sunt fornuft. Du jobber hardt, tar vare på familie, kler deg feminint, er åpen om følelser. ( Ikke alt selvfølgelig) Ser bare positive ting, jeg. Ingen er perfekte, men vi kan ta lærdom av de som er flinke, og gjøre så godt vi kan. 🙂

  22. Nam! -Og ja takk, gjerne flere nye suppeoppskrifter 😉

  23. Ooh so cute and so delicious !

    We will apply the indication s!
    Thanks !
    XXxxx
    http://rockmafialeblog.blogspot.fr/
    BLOG/SHOP

  24. mm, så kjempegodt ut! Må prøves!
    Har ei kjempedeilig oppskrift fra Roede:
    kok opp 1l H-melk, ha i blomkål du har skjært i biter, kok i ca.15min (til blomkålen er mør), kjør med stavmikser og salt etter ønske. Toppes med røkt laks – KJEMPEGOD! 🙂

  25. Det så bare fantastisk godt og sunt ut. Jeg liker så godt de middags oppskiftene du legger ut. Har prøvd noen av dem og har egentlig bare fått lyst til å prøve de igjen. Så takk for all inspirasjonen, det er ikke altid like lett å vite hva man skal lage.

  26. Hei!
    Det er veldig inspirerende oppskrifter du har. Jeg har prøvd blomkålsuppe, men er ikke så glad i fløte. Hva kan jeg bruke istedenfor fløte?

    1. Fotballfrue

      Creme fraiche? 🙂

  27. Hei hei!
    Tusen takk for en nydelig oppskrift!
    Lagte den med creme fraiche og litt melk.
    Veldig lett å lage, med en god og rik blomkål smak 🙂

  28. Takk for en herlig oppskrift! Lagde denne her om dagen..BESTE blomkålsuppa både jeg og kjæresten har smakt! Den skal definitivt lages igjen! 🙂

  29. i all hysteriet om det fine bildet av deg, vil jeg bare få si at dette er den beste blomkålsuppa jeg har smakt 🙂 takk for at du delte, både bildet og suppa 😉

  30. Nå står blomkålene på koking og jeg gleder meg til å smake! Men, 4dl vann dekker jo ikke alle bukettene, er det meningen?

  31. Hei!
    I dag lagde jeg denne suppa til lunch, det er uten tvil den beste blomkålsuppa jeg noen gang har smakt!! Gleder meg til å briljere til mannen :). Tusen takk for god oppskrift.

  32. Marianne

    Hei! Skal jeg mose blomkålen i det kokevannet? Eller ska jeg helle av kokevannet?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *