30 Days Challenge: Day 7

Dagens challenge: Favorittmaten min. Jeg hater å få spørsmål om dette, for fakta er at jeg har ikke noe favorittmat! Jeg liker absolutt alt, med få unntak som østers og mat så sterk at jeg mister smaksløkene, og jeg finnes ikke kresen, så mat generelt – ja, jeg liker det! Derfor er det nesten umulig for meg å velge ut noe som liksom skal være hevet over alt annet. Jeg har hatt så mange fantastiske matopplevelser i mitt 26-år lange liv, både i Norge og i utlandet. Jeg liker fransk, dansk, asiatisk, indisk, thai, gresk, norsk, spansk, italiensk også videre. Jeg elsker å spise 3-, 7 eller 12-retter på gourmetrestaurant med tilhørende vinmeny, men jeg elsker også å ta en lunsj på en smørrebrødrestaurant i Danmark eller på en fortauscafé i Cannes. Men så var det denne challengen, da. Hva er favorittmaten min? Jeg vet sannelig ikke. Mat for meg betyr i hvert fall mye, reiser jeg et sted og får dårlig mat og vin, blir nesten hele dagen ødelagt, så god mat er jeg i hvert fall opptatt av. Og så er jeg jo glad i å småspise, jeg lever nesten av å småspise mellom mine faste måltider, så tapas er kanskje en av favorittene sånn sett. Da får jeg litt av alt, jeg kan småspise litt her og litt der, og jeg kan bestille mer enn bare to-tre ting. Dessuten er stemning alltid upåklagelig dersom man velger å spise tapas med en hel vennegjeng, det finnes jo nesten ikke noe hyggeligere!

Prøvde å lete frem noen matbilder fra forskjellige reiser jeg har vært på, men det var ikke så lett. Her er i hvert fall  noen:

Ja, dette ble litt matprat, dere, men det var jo dagens, så 🙂 Håper dere har hatt en fin søndag og at dere er klare for mandagen, det er jeg!

27 kommentarer

 1. Julie søvik

  Elsker bloggen din, men hadde likt om du delte teksten i avsnitt. Da blir det mindre slitsom tå lese 🙂

  1. Helt enig i dette!

   1. Ingrid

    Jeg er også enig!

 2. Camilla K

  Livet hadde ikke vært det samme uten mat !! mmmm. nyter hvert eneste tugg jeg tar. Matgal 😀

 3. Hei!
  Jeg er ny leser av bloggen din, og tror jeg kan trives med det!

  Jeg har litt lyst til å begynne å jogge, men er veldig langt unna det nå. Klarer muligens 2 min, så får jeg blodsmak i munnen 🙂
  Syns også det er vanskelig å sette meg et klart mål! Vil at trening skal være en del av hverdagen, ikke være hverdagen. Og at fokuset ikke bare skal være på den «perfekte» kropp, men det å ha det bra med meg selv! Er så lett å miste fokus på det siste!

  Men, altså; har du noen gode tips for å komme igang med jogging, for en nybegynner?

  Hilsen Mari

  1. Fotballfrue

   Det er sant, trening skal være noe du gjør fordi det får deg til å føle deg bra! Ikke nødvedigvis for å oppnå drømmekroppen, det fokuset kan virkelig tære på både glede og lyst. Jeg anbefaler deg å starte med rolig jogg i kanskje tempo 7-8 i 10 minutter av gangen. Når du etter hvert kan skru opp tempoet, kan du også øke tiden, men heller skru ned tempoet i tiden du løper over 🙂 Bare prøv deg frem, du vil bli overrasket over hvor fort det går oppover 🙂

   Lykke til!

 4. Jeg savner thai mat:-(

 5. Makroner. Min store svakhet. Heldigvis mandelmel og ikke vanlig, så da er det bare sukkeret som ikke er bra for kroppen. Men smaken er bra for sjela 😉

  1. Fotballfrue

   Makroner! Jeg kunne levd på franske makroner. SÅ GODT!

 6. Så mye god mat! Og makronene.. Nam 🙂

 7. Matblogging er det beste jeg vet 😉 Du har jammen meg spist mye godt og ikke minst på veldig mange spennende steder rundt om i verden! Liker at du er matglad 🙂

  1. Fotballfrue

   Mat er jo en av livets gleder 🙂 Ooog vin 😀

 8. Mye godt der ja!
  Vet jo at du har vært noen turer i Cannes så jeg lurer på om du kan anbefale noen gode restauranter/ lunsjsteder? Vi reiser om 1 mnd, gleder meg veldig, men liker å ha ting klart før man reiser;-)
  Kjempe fin blogg!

  1. Fotballfrue

   Du må spise i de trange gatene i Old Town, det er så sjarmerende og maten er helt nyydelig! Lunsj må du også spise i nærheten av Old Town, men da trenger du ikke gå opp i gatene, det er koselig å holde seg til havnen 🙂

 9. Hei Caroline!

  Jeg sitter her og tenker på hvor utrolig dyktig du er. Mange vil nok tro at det å skrive om klær og mote er veldig overfladisk og en enkel sak, men jeg ser hvor nøye du er med alle detaljer og du tar deg oppriktig god tid til å få bloggen din til å se fantastisk bra ut! Jeg elsker alle effekter du bruker på bildene, gode mattips, sminke- og hårtips mm. Jeg lever et A4 liv med en kjedelig 9-4 jobb og føler ofte at jeg kan misunne det livet du lever. Selvom det sikkert ikke alltid er like enkelt og greit det heller.
  Uansett, jeg synes du er en flott og flink kvinne som fortjener litt skryt på en mandag <3

  Ps. Jeg skal på en stor fest til sommeren og har i den anledning tenkt å bleike tennene mine med "smile lab". Jeg har bleiket tennene før, men da drakk jeg ikke kaffe. Hvordan er det nå når jeg drikker kaffe daglig? Hvor lenge burde jeg kutte ut kaffen? Vet du det, si gjerne ifra:)

  Mvh fast leser

  1. Fotballfrue

   Så snill du er, nå ble jeg glad! Å drive en blogg er en stor jobb, selv om jeg vet at mange har vanskelig for å forstå det. Jeg tenker på innlegg nummer 2 og 3 allerede før innlegg 1 er postet og det kan være krevende, spesielt ettersom jeg ønsker å opprettholde en viss kvalitet og standard. Men så er det jo også veldig gøy, ellers hadde jeg nok kuttet ut 🙂

   Ordene dine skal jeg huske, for jeg ble så glad 🙂

   Jeg pleier selv å bruke smilelab, men kutter ikke ut kaffe av den grunn. Uansett vil du helt sikkert ha best effekt om du kutter ut kaffe i blekeperioden og litt i tiden etter, men jeg vil ikke tro at det er et must 🙂

   Klem til deg med ønske om en strålende uke 🙂

 10. Kanskje litt feil innlegg å spørre på, men vet du om det er mulighet for postoppkrav når man bestiller på coverbrands.no? 🙂
  Så mye deilig mat forresten <3

  1. Fotballfrue

   Det tror jeg du kan velge når du skal velge betalingsmåte 🙂

 11. Kristina

  Hei!

  Glad for å se at det ikke bare er meg som synes god mat og vin er noe av det aller beste i verden! Nå finnes det jo en del gode restauranter i Oslo, f.eks Smalhans, Statholdergaarden og Ylajali. Synes virkelig dere burde ta turen ditt hvis mat og vin er noe av det dere liker best! Det er en annen opplevelse enn de fleste andre restauranter.

  1. Fotballfrue

   De to siste har jeg vært på, men ikke den første 🙂 Skal notere meg det 🙂

 12. Apropos mat; jeg har et tips om et skikkelig godt mellommåltid! Cottage cheese, kanel, sukrin og noen hakka mandler. Smaker nesten akkurat som risgrøt 😀 God dessert er det også. Klem til deg!

  1. Fotballfrue

   Ja, det er helt nydelig! Hadde jeg som fast etter trenings-måltid før, men har liksom falt fra. Får ta det frem igjen 🙂 Deilig å blande inn litt tyrkisk yoghurt også 🙂

 13. Reker…. Med loff og meierismør…. Og hvitvin…. Da er jeg i himmelen!

  Mat er fantastisk, vin kan heve måltider til nye høyder, og jeg spiser det meste av mat (også kaker). Og når man trener mye, som deg, kan man unne seg mye godt som livet har å by på.

 14. Cathrine R

  Så utrolig søte du og LK var på det bildet :)!

  Stor klem!

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

 15. HERLIG innlegg. Helt enig, mat og vin er livets store gleder. Og jeg er, som deg, ikke veldig kresen.

  Jeg er forresten enig med noen lengre oppe, avsnitt er fint 🙂 (vet at det ikke alltid er grammatisk riktig men det blir kjekkere å lese 🙂 )

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *