Derfor bør du gi koplimenter til fremmede

I et litt gammel Cosmopolitanblad fra Storbritannia, kom jeg for en tid tilbake over en artikkel som handlet om det å gi komplimenter til fremmede. Den har jeg klippet ut og tatt vare på, og nå synes jeg det er på høy tid å lage noe lignende til dere her på bloggen, for dette kan føre til skikkelig feel good-stemning og kanskje kan en fremmed gi nettopp deg et kompliment i morgen fordi vedkommende har lest dette 🙂

Er du en skikkelig Ola Nordmann, en sånn som bare stikker nesa dypere ned i boken eller skrur volumknappen hakket høyere når det setter seg en fremmed ved siden av deg på bussen? Norge er vel ikke kjent for å være det landet med de varmeste og blideste menneskene, og det er egenltig veldig synd, vi som har så mye å smile for! Hellas og Thailand for eksempel, må være de landene med de varmeste menneskene, jeg har sjelden følt meg så velkommen overalt som jeg gjør når vi er der. Greit nok at vi er turister og at de kanskje føler for å være ekstra hyggelige mot oss, men jeg tør love at de også er tilnærmet blide mot medmennesker på gaten eller i butikken som ikke er turister. Jeg føler ofte at jeg heller får et rart blikk enn en reaksjon tilbake de gangene jeg har forsøkt å si hei til en fremmed på for eksempel treningsstudioet eller butikken her hjemme, ikke en frekk mine altså, men vedkommende står heller der litt som et spørsmålstegn, og det er fordi vi rett og slett ikke er vant til det. Nå mener jeg ikke at alle er sure og sinte her til lands, men vi er kanskje litt mer beskjedne når det kommer til hei og hade og så fin du var i dag, til folk vi ikke kjenner. Så poenget mitt: Dette synes jeg vi skal gjøre noe med! Kanskje disse punktene vil få deg til å gi en fremmed et kompliment neste gang? Bare hopp i det!

bilde her / her / her / mitt  eget 

1. Du vet hvor godt det føles når vilt fremmede gir DEG komplimenter.
Det er alltid hyggelig når moren din, kjæresten din eller en venninne forteller deg hvor fantastisk du ser ut i akkurat den kjolen, eller at de forteller deg hvor pent smil du har, men når dette kommer fra en fremmed, tenk hvor ekstra fin du da vil føle deg! Komplimenter fra fremmede fester seg på en helt annen måte. Tenk over at du faktisk kan få noen til å føle seg akkurat sånn 🙂

2. Du vet aldri hvem sin dårlige dag du kan endre.
Den du gir et kompliment til er fullstendig fremmed for deg, og du kjenner ikke til bakgrunnen til vedkommende, dermed vet du aldri hva det du sier faktisk kan bety for den du sier det til. Tenk deg at du gir et kompliment til en jente fordi du synes skjørtet hennes er så kult, hun kan ha vært på vei til en blind-date og på grunn av deg fikk hun mye bedre selvtillit. Eller den eldre damen du synes hadde så fine negler? Kanskje hun virkelig følte seg ensom helt til du sa noen ord til henne. Det er selvfølgelig ingen garanti for dette, men du vet aldri, din  gode gjerning kan ende opp med å gjøre noens dag mye bedre!

3. Karma finnes virkelig.
Selv om du kanskje ikke tror på karma som i religion, tenk deg dette: De som ikke gir noe annet enn negativitet, oppgulp og sure miner til omverdenen, blir mest sannsynlig ikke belønnet med kjærlighet, vennlighet og suksess. Den som derimot strør rundt seg med komplimenter og er rause mot andre, har større sannsynligehet for å få hyggelig ord og gode gjerninger tilbake. Rekk en hånd til en fremmed og du vil mest sannsynlig få en tilbake med en gang.

4. Kanskje du får deg en ny venn.
Komplimenter er gjerne en fin måte å starte en samtale på. Dersom hun som sitter ved siden av deg i baren har på seg et smykke du ville dødd for å få tak i, fortell henne det! Kanskje hun har laget det selv, kanskje det er arvegods, kanskje hun er ekspert på å grave på loppemarked og kanskje du kan være med neste gang. Spør henne! Spør hvor det er fra! Som sagt, komplimenter åpner dører og kan også føre til fascinerende samtaler med spennende mennesker.

5. Små handlinger som krever mot kan bare føre til større mot.
Du føler deg kanskje ikke sterk nok til å slutte i jobben du mistrives i, flytte til en ny by eller farge håret ditt, men det å være modig og å tørre å ta en sjanse er som en muskel: Dersom du trener den og bygger den opp, vil den gro. Å snakke med totalt fremmede kan føles merkelig og kanskje ikke helt deg, men dersom du dytter deg selv litt ekstra for å overkomme denne frykten, vil ditt generelle mot også stige. Snart går du på kino alene, tar dansetimer, bruker de klærne du følte var for vågale før, det blir lettere å flørte og ikke minst., lettere å småprate med fremmede på fest eller på byen. Du blir garantert sikrere på deg selv fordi du bygger opp selvtilliten din og opererer utenfor komfortsonen din. Just do it!

♥ ♥ ♥

126 kommentarer

 1. Utrolig bra innlegg Caroline!

  – De fleste kunstarter krever langvarige studium og trening, men den mest verdifulle av dem alle, kunsten å glede andre, krever bare et ønske om å gjøre det.

  1. Fotballfrue

   Så sant 🙂

 2. Så gøy at du skriver om dette! senest i dag var jeg på butikken og en jente på min egen alder kom bort å ga meg komplimenter for beina mine! DET var en go følelse det. Beina mine er det jeg er mest usikker på på min egen kropp, så dette ga en selvtillits-boost!
  Utrolig bra tema å ta opp! 🙂 Vi burde bli flinkere!

  1. Fotballfrue

   Å, så deilig! Det skjønner jeg, du har nok all grunn til å være stolt av beina dine 🙂

 3. Så fantastisk innlegg, Caroline! 🙂
  Og dette er helt sant. Å få kompliment fra personer du ikke kjenner er virkelig gull verdt – og da er det jo like koselig å gi også når du vet hvor mye det gleder.
  Prøver å være veldig flink til det. Av og til kan det jo hende at man stirrer mye på en person for at man synes noe på den personen var veldig fint, men det kan jo tolkes veldig feil av den du stirrer på. Kanskje personen tror at den har på seg noe rart, buksesmekken er åpen eller at den har noe mellom tenna. Vi er altfor flink til å overanalysere slikt, iallefall vi jenter. Derfor er det så mye bedre å gi en kompliment. Det kan virke flaut der og da, men åh – å glede andre er så herlig! 🙂
  Du er så flink å treffe spikern med innleggene dine, Caroline. Fantastisk bra! Tusen takk! Jeg blir så glad 🙂

  1. Fotballfrue

   Hehe, ja det er sant! Det kan jeg plutselig gjøre også, stirre litt ekstra fordi en er så utrolig fin. Jeg skal også bli flinkere til å gi komplimenter, det kan jo gjøre så mye 🙂

   Klem!

 4. Fantastisk!
  De gangene jeg ser noen på gata som tydelig har en dårlig dag, sier jeg ofte hallo 🙂
  Gjør dagen min mye bedre også når jeg ser hvor glad de kan bli.

 5. En gang når jeg var i USA sa en jente at jeg hadde fin topp. Og senere sa en eldre dame at jeg hadde søt bikini. Når jeg gikk på ski i påska sa en dame at jeg var «elegant» når jeg gikk på ski. Det er utrolig koselig å høre fra andre enn bare vennene sine. Så vakkert skrevet, jeg leste alt!

  1. Fotballfrue

   Ja, ikke sant? 🙂 Så fint at du gir komplimenter, jeg skal bli flinkere selv 🙂

 6. Kunne ikke vært mer enig med deg! Du skriver veldig bra, Caroline. Synes det er så flott at du, som har så mange lesere, tar opp som så mange viktige temaer som mobbing osv. 🙂 Klem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   Klem tilbake 🙂

 7. Emilie Solberg

  Herlig innlegg ❤ Var på jobb på b.young i dag, da en kunde som jeg ikke kjenner inn å sa: «så slank du er blitt, du ser smashing ut!» Ble så glad at jeg måtte gi hun en klem. Endelig viste det at jeg har gått ned ti kilo!
  Det er håp for menneskeheten ❤

 8. For turister så er faktisk Nordmenn kjent for å være hyggelige,varme og med mennesker. alltid hygeelig både å gi og få komplimenter:-)

  1. Fotballfrue

   Jeg har hørt det motsatte :p Men det er bra at folk har forskjellig oppfatning av oss 🙂

   1. susanne

    absolutt:-) da går det kanskje på personene som har blitt det fortalt av turistene kanskje? hihi hvem vet?

   2. jeg hadde 2 utenlandske venner på besøk i Bodø i fjor sommer, og de var så overrasket over å se at alle gikk å smilte for seg selv og at folk var så hyggelig. Jeg hadde også hørt det at nordmenn virker kalde og reservert, men tydeligvis gjør vi ikke det 🙂

   3. Christine

    Jeg har også hørt det motsatte! Dessuten opplever jeg alltid en helt annen kultur når jeg er utenlands, folk er mye mer åpne og imøtekommende. Mens når jeg kommer hjem til Norge igjen er som om jeg ikke eksisterer…

  2. ElisabethH

   Jeg har også kun hørt det motsatte, at vi er kalde og uhøflige – og det synes jeg egentlig selv også at vi er! Spesielt merkbart var det etter at jeg bodde i utlandet i en del år. :p

 9. I love it! 😀 Folk som er gjennomgående gode mot både kjente og ukjente gjør så mye for så mange. Hverdagshelter på sitt beste! Bare et smil eller et hei kan forandre hele sinnsstemningen hos et annet menneske – det er fantastisk!
  Og sånn for å knytte det til et faktisk eksempel: det var slik vi to møttes, i garderoben på SATS. Good times 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, ikke sant? Jeg husker det SÅ godt, jeg ble så glad da du pratet til meg 🙂 Du er så god!

 10. Dette var et utrolig fint og inspirerende innlegg Caroline! Jeg vet hva jeg skal gjøre imorgen tidlig når jeg tar toget til skolen;)

 11. Bra innlegg! ✌
  Satt på tumblr og plutselig dukket du opp på dashbordet mitt! Dette kan vel telles som flere tusen komplimenter til deg?:
  https://machado7daniela.tumblr.com/post/47633555724
  https://beatriz.tumbleh.com/post/47567490403
  Klem ♥

 12. Hello, beauty!)
  ll evening i’m readng about your nutrition. Few month I ws on a low fat and low carb diet, and now thinking to change it to LCHF. But i can’t find answers on some question becouse of language borders)) Help me please!
  *About milk products:- What milk it is aloud to drink? Maybe it’s better to change it into soya milk? Same about soft white cheese
  * Flour – wheat flour better to change into almond? But maybe it will be too much nuts and i will not lose weight? What flour you use for baking mostly?
  Sorry, i think you have answered this 1000 times, but it’s a problem to translate from your lnguage to english and then to russian)))) By the way here in Ukraine there is no choise of low carb products like in Norway, so i need to know for sure what i need to search)))

  1. Fotballfrue

   High fat milk is the best, and soy milk is also okey 🙂 Soft white cheese is perfect! It has like zero carbs 🙂 Wheat flour – yes, change it for almond flour 🙂 I use this myself 🙂 You can use it with weight loss, it is okey 🙂

   Hugs 🙂

 13. Jeg er så enig med deg at vi burde bli flinkere. Jeg er desverre litt i feigeste laget.. Det er liksom ikke normalt i det hele tatt å rose vilt fremmende. Det er virkelig et mål jeg skal sette meg å prøve å si noe pent til en fremmed. Jeg vet hvor utrolig godt det føles å få komlimenter, men å vanskelig å gi. Jeg skal virkelig prøve å tøffe meg opp:)))

 14. Kristine

  Super innlegg, Caroline! Du får virkelig sagt det!

 15. Ja til mer glede og positivitet, smil og komplimenter i verden. Det kan bety så mye og gjøre så lite:) Flott innlegg. Ha en vakker dag:)

 16. Du har så rett, så rett! Og ja, visst er det vanskelig! Men du ga med et lite dytt bak, håper både jeg og flere som leser dette faktsisk går ut og er bare litte granne modigere 🙂

 17. Birgitte

  Fantastisk innlegg, Caroline 🙂 Dette likte jeg virkelig og traff meg midt i hjerte. Etter å ha bodd noen år i Canada, har jeg lagt merke til at Nordmenn ikke er like åpen og hyggelige mot folk de ikke kjenner som de er «over there». Lets spread some joy! 🙂
  Klem <3

 18. Takk for nydelig innlegg 🙂 selv er jeg ikke så flink på å ta i mot komplimenter, men er flinkere å gi til andre.
  Takk for den gode jobben du gjør. alltid spennende å lese. Klem

 19. For et flott innlegg! Fikk lyst til å sette disse ordene ut i livet nå:)

 20. Hei Caroline!

  Så fint innlegg, veldig viktig! 🙂

  Dette passer ikke helt til innlegget, men jeg har bare noen spørsmål som omhandler 4-stjerners-middag som jeg alltid har lurt litt på:)

  Er det du som rydder/vasker opp etter middagen, eller noen kanskje i TV-teamet?
  Blir det mye venting mellom måltidene?
  Må dere kjøpe matvarene selv?
  Hører dere han som kommenterer, mens dere holder på, eller er han lagt på etterpå?

  Håper du vil svare, jeg er så nysgjerrig, haha 🙂

  Ha en fortsatt fin kveld vakreste Caroline, jeg digger deg! Stå på <3

  1. Fotballfrue

   De i tv-teamet er veldig behjelpelige og vi er jo 12 stykk på settet tilsammen nesten, så vi får hjelp om vi vil det 🙂 De rydder av bordet 😉 Det blir litt venting mellom måltidene, ja, men ikke mye. Det kommer helt an på om vertinnen / verten har alt på stell, så egentlig er det vel normal ventetid som på restaurant, om ikke kortere. TVNorge betaler for maten. Vi snakker med en produsent, så legger de stemmen over etterpå 🙂

   Klem!

   1. Johanna

    Tuusen takk for svar! Jeg har bare alltid lurt på det, hehe! <3

 21. Karina Jørgensen

  Caroline, du er en utrolig inspirerende person!
  Virker som du har en varm og strålende personlighet 🙂

  Leser bloggen din ofte, så ble kanskje ikke kompliment til en helt fremmed (:

  Ha en fin kveld videre

 22. Marita Ø

  Så fint 🙂 Etter å ha lest dette skal jeg definitivt bli flinkere til å gi litt mer av meg selv – til helt fremmede folk! Om det er på butikken, på treningssenteret eller på gata.. Jeg vet i alle fall hvor stor pris jeg setter på det selv 🙂 Jeg føler det litt sånn at vi alle kanskje har det så innmari travelt i dagens samfunn, haster fra det ene til det andre, og så glemmer vi de små tingene . . . Vanskelig er det i alle fall ikke 🙂 Ha en fin kveld!

 23. Åh, så fint innlegg! Er fullstendig enig i at dette er noe vi burde bli bedre på i Norge. Husker selv første gang jeg var i Frankrike, da en vilt fremmed dame kom bort til meg i Starbucks- køen og sa på gebrokkent engelsk «you are so pretty». Minnet har brent seg fast i hjernen min, fordi den lille setningen betydde så utrolig mye nettopp fordi den kom fra en fremmed.

 24. For tiden bor jeg i Irland, og her er folk utrolig flinke til å prate med fremmede. I starten ble jeg nok ofte sett på som en uhøffelig person, fordi jeg blei så satt ut av fremmede som snakket til meg. Jeg blei rett og slett litt målløs. Og jenter på min egen alder som forteller meg at jeg ser fin ut, har fine klær, sko, veske, hår, kropp. Ja, det er slett ikke uvanlig at fremmede jenter gir meg komplimenter. Det skal jeg si var kultursjokk for meg. Har aldri fått et kompliment for hvordan jeg ser ut av fremmede jenter i Norge før. Og det er så hyggelig 🙂 Føler nesten det er litt mindre jantelov her.

 25. christine

  Så sant, så sant! Kjempe bra skrevet! Har tenkt på dette selv mange ganger. Har selv en del ganger fått komplimenter fra fremmede midt på lyse dagen, og jeg synes det har vært så utrolig hyggelig. Skulle ønske jeg selv kunne ta initiativet til å gi fine komplimenter til folk jeg ikke kjenner. Så siden du nå kom med denne flotte utfordringen, må jeg jo bare bli flinkere 🙂

 26. Så enig! Jeg tok mot til meg å søke en utdanning
  i Sverige i dag. Og sen tok jeg sjansen å registrert meg for et
  business forum hvor jeg har sjansen til nettverke.
  Det er to store skritt mot en stor drøm , men langt utenfor min komfortsone 😉

  Klem

 27. Agus/Anne

  ❤ ❤ ❤

 28. Karoline

  Det er veldig sant! En gang jeg var på en italiensk restaurant i Oslo så sa den italienske verten «Så vakkert brille du har!» til meg helt ut av det blå. Jeg ble helt satt ut og det tok meg noen sekunder før jeg klarte å si tusen takk og gi et stort smil. Jeg husker at jeg var i godt humør lenge etter det. Jeg skulle ønske at det var vanligere å snakke med fremmede her i Norge også.

 29. Jeg er ikke den som vanligvis kommenterer så mye på blogger, men jeg har tenkt en hel del i det siste på nettopp dette du skriver om her i dette innlegget. Jeg er også veldig enig i det du skriver om kulturforskjellene og at vi har mye å lære. Så tusen takk, for at du minnet meg på dette og gav meg enda mer inspirasjon til å prøve nok en gang (og flere ganger) å være mye mer åpen og imøtekommende blandt folk, smile, hilse og ikke minst gi komplimenter.
  Og når jeg først skriver en kommentar så vil jeg bare si at DU inspirerer og gleder folk med både tanker og andre ting som oppskrifter. Har nettopp prøvd en av dem og jeg skal SÅ lage det igjen. SMIL 🙂

 30. Så koselig innlegg! Jeg syns folk her i London er ganske flinke til det også, mye flinkere enn nordmenn hvert fall. Og for ikke å snakke om amerikanere! Jeg har aldri fått så mange komplimenter på èn sommer som da jeg var i USA, hehe. Der har vi noe å lære altså 🙂

 31. Silje Marie

  Så fantastisk, ble så glad av å lese dette! Kommer til å smile ekstra til alle og enhver jeg ser imorgen =) Det er de små gledene som gjerne er de man husker best. Forresten, når du bestiller Nike på nettet, hvor bestiller du fra da? Klem

 32. Elisabeth

  Å så bra at du skriver om dette! Jeg vet selv hvor godt det føles, både å få komplimenter av fremmed og å gi komplimenter til en fremmed. Glemmer aldri når ei dame gikk forbi meg på busstoppet og sa jeg luktet godt, hoho, og spurte hvor parfymen min var fra. Og jeg tror ikke jeg hadde likt øynene mine så godt hvis ikke det var for at både kjente og ukjente har kommentert hvor blå de er. OG, jeg skulle kjøpe kinobilletter for noen uker siden og hun dama i skranken hadde utrolig kule negler med mønster, farger og litt forskjellig. Da MÅTTE jeg bare si at de var tøffe! Jeg kjente jo at det føltes litt rart å si noe sånt til noen du ikke kjenner, men, kanskje hun var sliten etter en lang dag på jobben og tok komplimentet til seg. Det håper jeg i alle fall hun gjorde 🙂 Så, et skikkelig godt poeng/tips du kom med her! Kan jo prøve å sette meg det som mål til i morgen 😛

 33. Dette likte jeg : )
  Vi må bli flinkere på å se hverandre, et kompliment er alltid koselig å få, og burde være like hyggelig å gi =)

  Syns du er så flink til å skrive, og legge inn inspirasjon her gjennom trening, bilder og tanker. Er fast leser, må alltid inn å se hva spennede du vil dele med oss. Likær det =)

 34. Hvis du er interessert i mote og skjønnhet kan du ta en titt på vårt onlinemagazine<3

 35. Da jeg så overskriften tenkte jeg med en gang på et tilfelle i Kina, da jeg var der for litt under en uke siden!
  Jeg sto på er offentlig toalett og vasket ansiktet med en serviett og så kom vaskedamen helt random bort til meg og sa: You look beautiful! Jeg hørte ikke helt hva ho sa og bare smilte, men så sa en av de jeg reiste med at jeg måtte si takk fordi dama sa jeg var vakker, jeg bare: Hæ, å, Ååå?! Hehe, men jeg tenkte på det resten av kvelden:)

 36. Åå, for et fantatsisk innlegg! Er så utrolig glad for at det finnes sånne mennesker som deg! Du er helt fantastisk Caroline, og stå på videre <3 Tusen takk for dette innlegget, det ga meg en perfekt øyevekker <3

 37. For en fin post 🙂 Jeg har blitt mye flinkere i det siste til å være mer høflig og hjelpsom mot fremmede. Utrolig hvor lite som skal til for å gjøre andre glade.

 38. hei hei 🙂 jeg lurte på, hvor/hvordan redigerer du bildene dine og setter alle så fint sammen
  i bokser på siden, ser så pent og ryddig ut når du skal ha mange litt mindre bilder 🙂

  takk for svar xoxo

 39. Veldig bra! 🙂 Noe annet som kan være greit å ha i bakhodet, er at den damen som du stirret sånn på fordi du syntes hun hadde så fint skjerf/støvletter, hår el.l., faktisk kan ha så dårlig selvtillit at hun kan tro at du stirret på henne fordi du syntes hun var rart kledd, hadde skitne støvletter eller fuglelort I håret/komisk frisyre el.l. Tenk så oppmuntrende og oppbyggende det da kan være å faktisk få høre at du BEUNDRER det hun har/den hun er! 🙂 Jeg er sikker på at det ville gjøre dagen for henne! 🙂 Nå fikk jeg lyst å gå rett ut og dele ut komplimenter! 😀 Oppriktige komplimenter, vel å merke!

 40. Kjempe bra innlegg! En gang jeg prøvde en kjole i utlandet sa en annen jente at jeg så amazing ut! Det var hyggelig det 🙂

 41. Aah! For eit herlig innlegg. Er for øyeblikket i Frankrike, og som du seie, folkene oppførar seg heilt annaleis enn me trause nordmenn. Det er ein utruleg god følelse når du føler at nokon ser deg 🙂

 42. DETTE er hvorfor jeg elsker bloggen din og liker deg så godt som person!

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

 43. just your compliment makes my day better*

  Bor selv i USA og har sett skikkelig forskjell paa hvor rause de er med aa gi complementer her, fooler ogsaa at jeg har blitt mye flinkere paa det selv ogsaa etter at jeg flyttet hit 🙂

 44. Åå, det var virkelig fint skrevet!

 45. Jeg er ganske utadvendt og syns det er kjempehyggelig når folk er imøtekommende. Jeg syns det bør være naturlig å smile til folk, evt hilse når det passer seg. Å gi komplimenter til folk man ikke kjenner er også en fin ting, men i Norge har folk en tendens til å se på deg som om du nettopp ramlet ned fra månen hvis du gjør det. Jeg husker en gang jeg stod i en superkjedelig kø, og la merke til at en jente ved siden hadde en utrolig fin kåpe. Jeg kommenterte det, men hun bare himlet med øynene og så en annen vei. Har flere lignende erfaringer. Tror det skal mye til før kulturen endres her til lands, men vi må jo prøve:-). Og vi har ikke rykte på oss for å være hyggelige i utlandet, til deg som skrev det. Tvert i mot;-).

 46. Isabella

  Åhhh, dette var et koselig innlegg! 🙂 Deler samme synspunkt med deg på dette egentlig. Kunne virkelig ønske det var mer normalt i Norge å prate til vilt fremmede på gaten eller på toget uten at man skal bli sett helt merkelig på. Har besøkt USA en del ganger og der er det alltid fremmede som prater til meg, og det er SÅ koselig! Kikket litt rundt på sko på Macy’s og en tilfeldig dame kommenterte hvor fin jeg var i de (fikk både en lang samtale med en fremmed og et kompliment, haha!) Broren min ble også sjekket opp av to jenter som ville ha han med på badeland, haha. Kunne ønske vi i Norge var litt mer utadvendte som amerikanerne.

  Gjør man gode handlinger, gir små omtenksomheter til folk eller rett og slett bare et kompliment så får man selvfølgelig så utrolig mye igjen for det! Å vise at man bryr seg uansett om noen har en god eller dårlig dag tror jeg er like viktig for den som får komplimentet, men også den som gir det. Senest for to uker siden lagde jeg et påskeegg til venninnen min (siden hun ikke får av familien). Oppi der la jeg masse påskegodt, litt sminke, et bestevenn smykke (klissete, men symbolsk haha) og utskrift av morsomme tekstmeldinger vi har sendt til hverandre! Ansiktet hennes var prisløst! Å se at man faktisk gleder andre er en glede i seg selv! Haha, uff nå babler jeg..

  Ville bare takke for at du minnet meg på hvor viktig det er å komplimentere andre. Er vanligvis flink til det, men det glemmes litt når hverdagen er så stressende som den er nå. Så tusen takk for inspirerende ord! 🙂

 47. Eg kan absolutt bli flinkare til å gi komplimentar til framande folk…. men eg er ikkje den verste på det. Ser eg nokon som har kledd seg fantastisk…er fin på håret…eller faktisk luktar knallgodt…så seier eg det rett ut sjøl om eg ikkje kjenner vedkommande. Dette takke være ein fantastisk lærar eg hadde på videregåande som sa at me ikkje måtte vere redde for å gi komplimentar til folk sjølv om me ikkje kjente dei:)

  Så all creds til innlegget ditt i dag – eg er sååå enig med deg:)

  1. Fotballfrue

   Tommel opp, så fantastisk å høre 🙂

 48. Jeg liker innlegget, men litt skuffende at du vektlegger komplimenter vedrørende det ytre såpass mye. Jeg setter alltid mer pris på komplimenter for det jeg gjør og sier, kontra utseende mitt.

  1. Fotballfrue

   Det er bare eksempler 🙂 det kan jo også være vanskelig å gi komplimenter til en fremmed om noe annet, da du ikke kjenner vedkommende :/

 49. Veldig bra skive Caroline! Du skriver virkelig noke man har nytte av! 😉 Tusen Takk for tipset. Eg elsker klær og er veldig interisert i sko og det å gå i litt spesielle sko er ikkje alltid eg tør å gjer, men idag tok eg på meg converse i glitter og gull, hsr aldri fått fleire kompliment 🙂

 50. Line Marie

  Flott innlegg Caroline! Dette er noe det absolutt burde være mer fokus på, og noe alle burde bli flinkere til! Det finnes utrolig mange ensomme mennesker der ute, så vel som usikre, og tenk så mange som blir glad om man bare tar seg bryet med å gi et kompliment eller hilse på dem. Det er utrolig lite som skal til, og utrolig mye det kan gjøre for noen andre(og deg selv). Så kjempebra! 🙂

 51. Lenge siden jeg har kommentert her, men nok en gang sitter jeg igjen med en så GOD følelse etter å ha klikket meg inn her, så jeg måtte bare..;)

  Dette temaet er så viktig, og BRA at du tar opp! Tror de fleste kan kjenne på den usikkerheten når det kommer til å prate med fremmede. Sitter ofte selv og irriterer meg over at det er så vanskelig å bare si noe hyggelig til de rundt meg – på bussen, butikken, på universitetet osv – kan seriøst sitte i timer og bare tenke på at jeg burde si noe hyggelig til den gamle damen eller den slitne trebarnsmoren eller hvem det nå skal være.. tror de fleste av oss trenger et push som du her gir, igjen og igjen, for å tørre å åpne kjeften (på en positiv måte)..!

  Du er så god til å ta opp ulike tema, og selv om jeg elsker trenings- og hverdagsinnleggene, så er det så herlig at du tar opp ting som PMS, mobbing, dette… Du er DYKTIG! 😉

 52. Å, dette likte jeg å lese! Jeg trenger virkelig litt trening i å prate med fremmede mennesker, bare et hei er vanskelig nok.
  Men du har så rett! En eldre dame stoppet meg i butikken en gang, hun bare måtte fortelle meg at jeg hadde helt nydelige øyne. Det er flere år siden nå, men jeg ble så overrasket og glad at jeg husker det kjempe godt! 😀

 53. Jeg husker en episode en dag jeg var på jobb. Jeg jobber i et gartneri på en gård, og en dag kom en dame i 60-årene inn. Hun fortalte at hun akkurat hadde kommet fra begravelsen til bestevenninnen sin, og det siste venninnen hadde sagt var at hun måtte plante margeritter. Derfor kom hun til oss, for å kjøpe margeritter. Hun kjøpte både dem og noen andre blomster og jeg sørget hele tiden for å ta de som så best ut, som vi gjør med alle kunder. Men når jeg hadde hjulpet henne inn i bilen med alt, poengterte hun at den ene blomsten var så veldig, veldig fin. Jeg svarte da at jeg måtte jo finne det beste til henne. Da smilte hun verdens bredeste smil og sa «Du er en engeld du, en hverdagsengel»
  Det er et av de beste øyeblikkene jeg har hatt på jobb!

  Veldig bra skrevet, og jeg kan vel begynne med det første komplimentet nå: Jeg beundrer hva du får til i løpet av en dag og hvordan du klarer å se det positive i det meste! Fortsett sånn <3

  1. For en koselig historie! Vi trenger flere hverdagsengler 🙂

 54. Synes dette var et kjempefint innlegg! Vi burde absolutt bli flinkere til å snakke med folk vi ikke kjenner- for det er faktisk ikke så skummelt bare man kommer i gang 🙂 Snakket med en fra Amerika, også spurte jeg om han likte seg her i Norge, men han visste ikke helt om han likte folkene her- der han kom fra var det sånn at » everybody shakes hands and ask how wer’e doing», sa han. Da synes jeg det er veldig trist at han ikke har fått noe godt inntrykk på folkene her og at det faktisk gjør at en person ikke trives så godt.
  Håper vi blir flinkere alle mann! Er forresten veldig glad i bloggen din 🙂

 55. Veldig bra innlegg! Jeg kom ganske nylig hjem fra Gran Canaria, og jeg merket at jeg nesten ble litt flau, fordi folk jeg aldri har møtt sa så utrolig mye fint til meg! Her hjemme kan man jo risikere å ikke engang få et smil fra damen bak kassen på dagligvarehandelen, og dette er så synd 🙁
  Vi ser jo de fineste ord i kommentarfeltene på blogger, hvorfor er det så vanskelig å si noe fint liksom? 🙂 Jeg vil værtfall benytte sjansen til å fortelle deg hvor flott du er, nydelig på alle mulige måter, og med norges fineste rumpe da! Jeg skulle gjerne sagt det om jeg hadde møtt deg på gata 🙂
  Klem <3

 56. Lag nytt innlegg om de ulike typene krøller du pleier ha! 🙂 Tror det er mange som vil dette!

  1. Fotballfrue

   Kommer på søndag 🙂

   1. Kunne du bare fortalt hvilke staver som du bruker i innlegget? 🙂 For jeg tenkte bestille de før det ser du 🙂

   2. Fotballfrue

    Kommer til å bruke en helt ny fra makestyle som ikke har kommet ennå 🙂

 57. Åå, for et herlig innlegg, Caroline! For noen år siden bestemte jeg meg bare for å bli flinkere til å gi fremmede komplimenter. Jeg liker godt å gi venner komplimenter, men jeg vet med meg selv at det nesten betyr mer når en vilt fremmed sier noe fint til meg. Og det er så koselig å se reaksjonen til folk, de smiler fra øre til øre. Og jeg tror veldig sterkt på karma, what goes around comes around (i positiv forstand). Håper du fikk gjennomført vindusvask, beste følelsen når man er ferdig! Klem

  1. Fotballfrue

   Hva mener du? At hun har hentet inspirasjon? For mitt er jo postet 2 timer før 🙂

   1. Haha, ops, tabbe fra meg! Ikke at jeg mente noe negativt med kommentaren uansett altså! ^^, Flotte innlegg begge to 🙂

 58. Helt enig! Jeg studerer i Storbritannia, og da jeg først kom hit så ble jeg rett og slett overhvelmet over hvor hyggelige og hjelpsomme folk faktisk var mot fremmede. Fikk helt sjokk :p Men nå, etter å ha vært her 7-8 måneder, begynner det å bli en vane for meg også, så når jeg er hjemme i Norge får de fleste fremmede et aldri så lite «hei» 🙂

 59. Flott innlegg, Caroline! Jeg studerer i USA og ble så utrolig overrasket over menneskene her når vi først kom hit. De smiler, holder dører, hilser og gir komplimenter. En dag fikk jeg tre-fire komplimenter for blusen min når jeg trasket rundt på kjøpesenteret, det var så utrolig hyggelig! Skal nevnes at jeg har brukt den samme blusen mange ganger hjemme og aldri hørt noe. Er det noe jeg tar med meg herfra så er det hvor mye du kan lyse opp dagen til noen andre bare ved å smile og holde en dør, eller faktisk SI det positive du tenker om andre mennesker. Jeg skal så absolutt bli flinkere til dette når jeg kommer hjem 🙂

 60. Viktig, viktig!! Flott innlegg 🙂
  Jeg kommer fra ei lita bygd, der alle omtrent sier hei til hverandre på butikken og ellers, selv om de ikke kjenner hverandre(da helst turister) 🙂
  Nå har jeg flyttet til en by, og folk jeg møter ser ikke på meg engang når jeg passerer de, ganske skuffende og kjipt at Nordmenn virker såå overlegne….

  Forresten, det er vanskelig å kommentere med mobil, ser ikke hele kommentaren :/

 61. Har akkurat tenkt på det samme i det siste! Superflott innlegg! <3

 62. Supert innlegg Caroline.

 63. Stine fra NKF

  hehe, jeg gikk bort til en jente på et utested for et par år siden og skrøt av kjolen hennes. Det viste seg at hun hadde holdt foredrag for ptutdannelsen jeg gikk på et par uker i forveien og hun husket meg så vi ble stående og prate masse. Den jenta er i dag en av mine beste venninner 🙂

 64. Åh, for et herlig innlegg! Og jeg er så enig! Jeg følte bare for å tilføye at det er ikke sikkert den du sier det til svarer takk eller smiler engang, men det er godt mulig han/hun blir glad inni seg og tar det til seg likevel.

  Husker en jeg kjenner hadde komplimentert en dame for at hun hadde så fin jakke, og hvor den var kjøpt, men damen hadde bare sagt navnet på butikken surt tilbake eller noe liknende. Så hadde den jeg kjenner blitt sur… Men jeg tenker at man gir vel kompliment for at _andre_ skal føle seg bedre? Og kanskje denne damen ikke ble sur, men overrasket og ikke helt visste hva hun skulle si? Folk er forskjellige, og det er så lett å ilegge andre sinnsstemninger og meninger de overhodet ikke har. Jeg ser jo f.eks hvor lett lesere drar forhastede konkulsjoner om deg, Caroline. Men nå sporer jeg helt av her 🙂

  Poenget var: Gi komplimenter i fleng! For å glede andre! Vær raus med andres reaksjoner, så blir verden et bedre sted. Og ha en strålende dag! 🙂

 65. Må bare hive meg på skryte bølgen, du er utrolig flink å finne blogginnlegg som inspirerer.. Du er ikke bare vakker, du er intelligent og full av overraskelser.. (noe som alle som kjenner deg nok vet fra før, men for oss som dropper innom en «moteblogg» blir overrasket å finne) håper jeg ikke har formulert meg feil.. Ha en fin dag ..

 66. Takk for herlige og kloke ord! Jeg tror nesten jeg må klippe og lime og henge dem på veggen her, for å lese dem ofte og bli litt»hjernevasket». Selv gamle bestemødre trenger å bli minnet på om det der, ja kanskje spesielt dem……

 67. Synnøve

  Bra innlegg! 🙂

 68. Dette er jammen meg helt sant. Jeg er 6 mnd gravid og hadde to fremmede menn på samme dag som kom bort til meg å fortalte hvor fint gravid jeg var og at gravide kvinner var veldig fint i selv selv. Selv føler jeg meg som en hval så dette boosted min selvtillit til de grader.
  Utrolig hva det kan gjør med selvfølelsen å få så fine ord fra fremmede.

 69. bra innlegg :-)var på ferie i usa og etter å ha vært 3-4 timer i san fransisco hadde jeg fått flere komplimenter av fremmede mennesker enn jeg har fått av fremmede hjemme i norge! vi er kanskje litt geneste?

 70. Bra innlegg, ingen ting er bedre enn et smil fra en fremmed! Men jeg synes det er synd hvordan fokuset (først i innlegget og i de fleste andre situasjoner/diskusjoner) er de negative tingene; at vi ikke smiler til fremmede, ikke er mer åpne og snakksomme med de vi ikke kjenner og hvor flinke andre er på dette. Jeg er enig med deg i det som blir sagt om hvordan vi er, men jeg skulle ønske innledningen var annerledes. Hvorfor ikke bare gå rett på sak? Smil til fremmede!
  Dersom en blir fortalt at «vi smiler ikke til folk på gaten», «vi snakker ikke med fremmede», «se i bakken dersom noen snakker til deg..» er det de negative ordrene som fester seg og hverdagen fortsetter som den alltid har gjort, isteden for at det er de positive, koselige tingene en husker og gjør noe med..

  Jeg håper dette blir den nye trenden og at mange får et smil fra en fremmed i løpet av dagen, og dagene som kommer.. 🙂

  🙂 til deg Caroline..

 71. Helt enig Caroline!!
  Da jeg var på tur i London kom en helt fremmed dame bort til meg å begynte å rive i buksene mine: «oh my god, these are GORGEOUS!? where did you buy them? They look great on you! I want these!» Haha ble kjempepaff, men så glad. Jeg skjønte ingenting, har aldri fått en sånn reaksjon fra en fremmed før!

  Fremmede eller ei, har en kompis fra vgs som alltid gir komplementer; så fin du er i dag!, så fin du var på håret!, Så fin du er når du smiler! 🙂
  Etter en travel dag/morgen er det helt herlig å bli møtt med et smil. Etter at jeg møtte han på vgs, så har jeg blitt mye flinkere til å gi komplementer til de jeg møter. Det føles så godt at noen legger merke til deg 🙂 Ha en strålende dag!

 72. Lizbeth Osnes - Blir mamma til ei lita jente 31.08 ♥

  Utrolig koselig innlegg! Jeg sier som regel hei til de fleste jeg møter på gaten og som møter blikket mitt, en vane jeg har fått av å bo på et lite sted hvor alle kjenner alle 🙂 Syns det er så utrolig koselig å få et hei tilbake, og møter jeg et surt og stresset blikk er det ikke verre enn å være like hyggelig mot den neste du møter; sjansen er stor for å få et stort smil tilbake =)

  ♥ Lizbethosnes.com

 73. så fint innlegg, jeg snakket med en venninne om dette seneste i går! jeg hilser så ofte jeg kan bare for å prøve å lære nordmenn at det er greit! :=)

 74. when you see someone without a smile, give them yours 🙂 synes den er så fin! vledi bra initativ, Caroline 🙂 ha en god dag!

 75. heterochromiairenium

  Dette var en kjempenyttig påminnelse for mange av oss. Utrolig bra at du går ut med positiv påvirkning til alle dine lesere. Håper det gir en dominoeffekt!!

 76. Så fint innlegg! Er helt enig, vi virker kalde og sure ovenfor folk man ikke kjenner! Har hvert noen år i USA og der er d så deilig, noen syns sikkert folk der er falske, men gud så bra du føler deg 🙂 ikke er det vanskelig heller ;)tror vi har mye å lære 😉

  Men jeg lurer på en annen ting, har tenkt til å prøve lavkarbo, men har en mage som er veldig sensitiv for fet mat…. Merket dere noe til dette? Og er det noe den kan bli vant til? Jeg kan ikke mye om dette , kun det jeg har lest i media, og der høres det jo ut som om man spiser smør rett fra boksen til alle måltider, må man spise så mye fett? Har tenkt på og kjøpe boken din, hvis den ikke kun er basert på fet mat?

  Ha en fin dag alle fire 😉

 77. Christina

  Dette må være ett av de beste innleggene jeg har lest på bloggen din 😀 Det er så sånt! En bekjent av meg bestemte seg en dag for at idag skulle hun gjøre noe godt! Hun ba til gud, om at han skulle gi henne ett tegn, og mens hun gikk i byen så hun en gråtende jente som kom gående mot henne. Istedenfor å gå videre, som mange ville ha gjort, åpnet hun armene og gikk mot jenta. Jenta sto å gråt i armene hennes. Senere visste det seg at jenta hadde planer om å gå hjem den dagen for å avslutte livet. Takket være en som brydde seg ble det ikke slik! Vi må bli flinkere til å ta vare på hverandre!

  1. Å, jeg fikk helt frysninger av den historien. Fantastisk! <3

 78. Cathrine

  Jeg tror og det er forskjell på hvor i Norge, liten, stor by, bygd osv. Jeg merker ihvertfall at mange smiler og hilser i Bergen, etter å ha bodd mange år i Oslo. Jeg har tenkt mye på det med at nordmenn er innesluttet, etter å opplevd en ganske morsom bussjåfør i Oslo flere ganger. Hver eneste gang passasjerer gikk av bussen, sa han i mikrofonen: Ha det bra! Og ofte kom han med andre koselige eller morsomme kommentarer. (han var opprinnelig utlending…). Men folk ble helt stresset av det, og bare s ned i gulvet, og jeg kan ikke huske at noen sa noe høyt tilbake! Sikkert ikke jeg heller, men jeg smilte nå ihvertfall… Litt pinlig syns jeg…!

  1. Jeg sier så og si alltid ha det til bussjåføren om jeg er i Bergen, men bare av og til i Oslo.

 79. Så flott og koselig innlegg!:) Bra at du tar opp dette temaet, jeg tror du har helt rett- å gi komplimenter til folk vi ikke kjenner er virkelig noe vi burde bli flinkere til. Husker jeg komplimenterte neglene til ei i kassa på Jysk en gang, og hun ble kjempeblid, fortalte om hvor hun hadde kjøpt lakken- og dermed var praten i gang. Veldig koselig:)

 80. Jeg ble tipset om en hverdagslykke da jeg gikk på skole og måtte gjennom bommen, det var da man kunne betale på Alnabru.

  Kjør opp, betal for deg og si at du skal betale for han bak. Kjør sakte videre, se ansiktet på nestemann som kommer og ikke skjønner noe, tut og smil og kjør videre. #denfølelsen

 81. det merkes her i Wien at mannfolk her er mye flinkere til å gi kompliment enn mannfolk i Norge! .. det virker som «mannfolk» på min alder i Norge (tidlig i 20-årene) skal være for kul til slikt.. de kan ikke si at en jente har pene øyne eller pent hår.. da får man gjerne en «nice ass» slengt i fleisen.. mens her i Wien er de veeeldig raus med komplimenter!

 82. Inger Helene

  Woaw, det var virkelig et flott og motiverende blogginnlegg! Det er slike oppløftende innlegg som gjør at jeg har blitt avhengig av å lese bloggen din. Særlig mandager må jeg lese innlegget ditt, for å se hvordan du evner å glede deg over ei ny uke. Det er virkelig motiverende 🙂 Etter å ha blitt «kjent» med deg, er det liksom ingen andre blogger som kan måle seg med det du klarer å få til. Du er så utrolig flink!

 83. Christina

  For et utrolig inspirerende (som vanlig) innlegg! Du har så innmari rett! Litt rart det der, at komplimenter fra fremmede kan bety så mye mer enn fra de man kjenner. Det er vel kanskje på grunn av at de ikke har noen som helst grunn til å gi deg et kompliment, så det føles vel kanskje ekstra ekte når man hører noe fint fra noen som bare går forbi deg på gaten eller på bussen etc. Jeg har opplevd det selv noen ganger og det varmer så utrolig mye. Det er to ganger jeg husker ekstremt godt. Det ene var i Sør-Afrika for mange år siden, jeg var vel 18 år, og rammet av den usikkerheten man ofte har på seg selv i den alderen. Vi var i en liten fiskelandsby, og jeg stod om bord på en stor båt med sikkert 100 turister som skulle ut til en øy for å se selene som holdt til der. Jeg er ekstemt lysømfintlig, så jeg går nesten alltid med solbriller. Han som stod på kai og kastet loss ropte plutselig høyt så alle hørte det: «And if you could take off your sunglasses, we could all see a pretty face today». Alle turistene kikket på meg og smilte og lo, og selv om jeg holdt på å besvime av flauhet, så var jeg ekstra glad i flere dager etterpå 🙂 Den andre gangen jeg husker spesielt godt, var i Dubai for et par år siden. Jeg kom rett fra stranda i en liten shorts og flipflops inn på Sephora på et kjøpesenter der, og en av jentene som jobbet der kom bort og spurte hva jeg trente for noe, som hadde slike flotte bein. Kommer aldri til å glemme det! Slike komplimenter får man bare ikke hjemme. Jeg er veldig flink til å gi komplimenter til venner, men ikke til fremmede. Jeg skal ta meg sammen og bli flinkere. Jeg elsker å studere andre mennesker om jeg står i en kø eller sitter på bussen, finne hva det er som gjør akkurat det mennesket spesielt, men jeg sier aldri noe. Kanskje kan jeg få noen til å føle den samme gode følelsen jeg har kjent på, om jeg sier noe neste gang 🙂

  Ha en fantastisk dag videre, klem!

 84. Så sant – så sant…
  Også føler man seg så vel etterpå, men vi trenger absolutt bli flinkere til det.
  I høst var jeg på kafè i Gamlebyen i Fredrikstad og der jobbet det en jente bak disken som hadde et så flott fargerikt turban på hodet. Nydelig ansikt rammet inn i flotte farger – absolutt ikke alle som tør å gå med det, og kler det så godt. Hun fortjente virkelig et kompliment selv om jeg ikke kjente henne – hun ble overrasket men glad så det ut til 🙂
  Det var i høst- og jeg skjønner nå at det er altfor lenge siden jeg sist gav et kompliment til noen jeg ikke kjenner.
  Takk for at du minnet meg på det..

  En vakker dag til deg også – som jeg på en måte ikke kjenner 🙂

  1. Fotballfrue

   Det var ikke tilfeldigvis på mormors vel? Høres ut som søsteren min 😉

   1. Hei, jo det var det faktisk. Er det søsteren din? Det er jo helt utrolig… hun jobber der ennå. Jeg var der for ca. 14 dager siden og hun hadde det på seg da også 🙂

    Hun er ei herlig, vakker og god jente som alltid smiler.

    Tipper hun har fått flere komplimenter, så hun husker det sikker ikke spesielt. Men håper hun tok det til seg for det fortjente hun 🙂

   2. Fotballfrue

    Jaaaa, det er henne! Den vakreste i verden <3 🙂

   3. Du store – verden er jammen liten 🙂 🙂

 85. Michelle

  Er så enig i absolutt alt du skrev her Caroline!! Bra innlegg!! Selv er jeg veldig glad i å prate med folk. Det å få et smil eller et ord fra de menneskene du møter på i løpet av en dag, kan virkelig gjøre dagen lysere 🙂 Etter å ha vært rundt i verden både i USA, Thailand, Sør Amerika og rundt i Europa, så er det litt trist å vite at vi i Norge henger så utrolig etter når det kommer til akkurat det du skriver om nå! Og det krever jo så lite også, men jeg håper og tror nordmenn vill ble bedre på det ettersom at flere og flere reiser og opplever den ekstra vennligheten i alle andre land 🙂

 86. DET DU SENDER UT, DET FÅR DU TILBAKE!!!! 🙂 Bøker som The Secret og Kraften skrevet av Rhonda Byrne, Fantastiske! 🙂 Handler om at du klarer alt du vil, du kan designe ditt liv som DU vil. MÅ leses, alle burde ha et eksemplar av hver bok, just sayin’ 😉

 87. Kjempe enig! Jeg bodde i Spania ett år og der sier alle hei (eller hola) til hverandre hvis man går forbi noen på gaten så når jeg kom hjem til Norge hadde jeg blitt så vant til det at jeg var sikkert «hun rare som sier hei til alle», haha! Siden bodde jeg i Irland hvor de er som oss, om ikke verre. Jeg sa ofte hei til alle på gaten og de så helt forstyrret ut, haha!! Jeg gjør det fortsatt, har sluttet helt å bry meg om hva andre mener om det for ville ikke kvitte meg med en god egenskap når jeg først hadde blitt så vant til det!:) Kjempe bra innlegg skulle ønske flere gjorde det! xx

 88. elsket bilde av kaffekoppen din 😉 så koselig med slik kaffebeskjed da <3

  Jeg er flinkere til å gi komplimenter enn å ta de til meg, men selvsagt kan jeg sikkert bli bedre og gi enda flere. Hender ofte at jeg gir komplimenter til fremmede. Har blitt positivt overasket av komplimenter fra fremmede selv, og har siden da prøvd å være flinkere til å smile, hilse på å komplimentere det jeg liker ved folk.

 89. For et utrolig bra innlegg! Jeg er så enig med deg. Vi bør absolutt bli flinkere til å gi komplimenter til hverandre. Det er så lite som skal til for å glede andre. Bare det å få et lite smil eller et kompliment fra en fremmed kan gjøre hele dagen så mye bedre! 🙂

 90. Takk for påminnelsen og oppmuntringen ! Så viktig 🙂

 91. Kommer aldri til å glemme når jeg flyttet til London og skulle på mitt første Jobbintervju. Kan si jeg var litt nervøs! Det første som skjer når jeg går inn døra er at en Jente sier: så fine klær du har på deg. Dette passet deg veldig. Selvtilliten steg mange hakk, og jobben ble faktisk min:)

 92. Utrolig bra innlegg! Var på gardermoen i går faktisk, og når jeg skulle betale på duty free så satt det ei jente med DET håret. Skikkelig tykt og krøllete, så da måtte jeg bare si «gud så fint hår du har!». Så tydelig at hun ble glad, og det føltes bra for meg og. 🙂 Absolutt noe jeg skal gjøre oftere!

 93. Ja, det der bør vi bli flinkere til. Det er nesten så man tror mer på hva fremmede sier enn venner… for venner vil jo gjerne være hyggelige. Når en fremmed sier det, må hun/han virkelig mene det (med mindre det er en på sjekkern da….)
  F.eks. en dag jeg hadde håret i en spesiell flette, kom en fremmed dame bort til meg, du for en stilig hårsveis! Den der må jeg kopiere! 🙂
  Og en annen dag jeg hadde fått meg ny jakke, opplevde jeg minst et par fremmede damer komme bort til meg (i tillegg til folk jeg kjente) som skrøt sånn av jakka mi… (de trodde sikkert det var en dyr jakke, men det var faktisk en jeg kjøpte på Netthandelen av merke Brandals of Norway).
  Men jeg må innrømme at jakka var fresh 🙂

 94. Utrolig bra innlegg! Jeg var på shopping for ei stund siden og fikk plutselig et kjempehyggelig kompliment for veska mi fra en butikkansatt. Ble utrolig glad for det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *