SOS for de typiske hudplagene

 

Alle jenter har noe å irritere seg over, enten det er et kvisutbrudd i ny og ne, store porer eller ringer under øynene. Men det finnes en løsning! Sammen med Coverbrands har jeg funnet frem til de mest vanlige og kjente irritasjonsmomentene hos oss jenter, og også produkter som kan hjelpe deg på vei 🙂

Store porer:

Derfor har du dem: Porer er åpninger i huden som skiller ut et naturlig fettstoff for å holde huden fuktig. Alle har porer, men hos noen er de større enn hos andre, og for eksempel kan enkelte områder i ansiktet ha større porer enn andre. Dersom huden mangler fuktighet eller om porene er tettet til, kan de se større ut enn  hva de egentlig er.

Dette kan du gjøre: 

1. Du kan dessverre ikke endre på porenes normal størrelse, men du kan forhindre at de blir utvidet mer enn nødvendig. Walnut Complexion Scrub er en skrubb med grove korn som passer til alle hudtyper. Skrubben får frem den naturlig gløden som ligger under laget med døde hudceller, og ineholder også ginseng som trenger dypt ned i porene for å rense. Bruk denne 2-3 ganger i uken.

2. etter Walnut Scrub påfører du Firm Action Mask, som er en poresammentrekkende maske, den fjerner urenheter i porene og gir huden et løft med kinesisk leire og urter. Jeg elsker virkelig disse to produktene, huden blir babymyk!

I tillegg til disse to, er det også viktig å bruke en god fuktighetskrem i ansiktet hver dag og eventuelt også et serum under nattkremen.

Kviser:

Derfor har du dem: Huden produserer fettstoffet talg som kommer ut gjennom porene, og dersom poren tettes, hoper fettstoffet seg opp og en betennelse oppstår. Du kan få lettere kviser av hormonelle årsaker, inntak av mye fet mat og alkohol, stress eller om du pirker mye på huden din. Makeup som ikke lar huden puste kombinert med svette fra for eksempel trening, kan også fremprovosere kviser.

Dette kan du gjøre:

1. Glo Therapeutics har et produkt som heter Spot Fix Blemish Treatment som skal hjelpe mot disse problemene. Blemish Treatment inneholder zink og hudvennlige planteekstrakter, renser og roer ned huden for å pleie og lege utbrudd. Påføres 1-3 ganger daglig direkte på problemområdet.

2. En god rens morgen og kveld er alfa og omega. Husk å rense huden to ganger for å få bort all smuss og urenheter. Glo Purifying Gel Cleanser er en oljefri, vannløselig og sulfatfri vask som rengjør skånsomt uten at huden taper sin naturlige fuktighet. Den er i tillegg tilsatt kraftige, beskyttende antioksidanter og salisylsyre som renser i dybden og virker effektivt kvisedempende.

Mørke ringer under øynene:

Derfor har du dem: Ofte er dårlig livsstil som for lite søvn, dårlig kosthold og en generelt mangelfull evne til å ta vare på seg selv årsaken til ringer under øynene, men aldring setter også sine spor på huden. I tillegg kan dette være arvelig betinget.

Dette kan du gjøre:

1. For å bearbeide dette og bli kvitt det for en liten stund, anbefaler jeg Eyedews. Eyedews inneholder små mikromolekyler dynket med aloe, collagen, Q 10, vitamin A og E kombinert for å gi en avkjølende, avslappende, beroligende, lindrende, mykgjørende, fuktighetsgivende og foryngende anti-rynke behandling for delikate området under øynene. Alt på en gang med andre ord. Og det funker! En dag du våkner og det ser ut som du har storshoppet og lagt alle kuppene i posene under øynene dine, vil eyedews være løsningen for dagen.

2. Ellers er en god concealer å foretrekke, og Under Eye Concealer fra GloMinerals gjør en perfekt jobb som den ultimate concealeren. Denne må ikke brukes på urenheter og kviser, da den tilfører fukt og næring til det sarte området under øyet.

Celulitter:

Derfor har du dem: Celulitter er delvis genetisk, delvis hormonellt og også i veldig stor  grad livsstilsbetinget. Mye sukker og alkohol gjør at cellulittene trives, i tillegg kan for mye salt være årsaken ettersom salt binder vann i kroppen og kan gi deg såkalte vann-celulitter, som er opphopning av vann i kroppen. Det å ikke trene holder ikke akkurat cellulitene borte, så en aktiv livsstil er helt klart å foretrekke dersom du ønsker å få bukt med problemet.

Dette kan du gjøre: Ved siden av en sunn og aktiv livsstil med riktig kosthold, finnes det jo x-antall produkter på markedet som hevder å hjelpe deg med problemet. REN har kommet med en ny lotion spesialutviklet for å redusere forekomsten og synligheten av cellulitter og appelsinhud, Body Contouring Anti-Cellulite Gel. Hvorvidt den hjelper på celulitter kan jeg ikke si noe om, men kremen dufter helt nydelig og gir en deilig, avkjølende effekt på kroppen samtidig som du får babyhud etter noen dager. En veldig god krem er det uansett virkning 🙂

Tørr hud og dehydrert på kroppen:

Derfor har du det: Tørr hud kan du få ved overdrevet vask med vann og såpe, tørt og varmt inneklima, vintervær, overdrevet soling og andre påvirkninger fra omgivelsene har stor betydning for uttørring av huden.

Dette kan du gjøre:

1. Lavendel Body Oil fra Ole Henriksen blir ofte omtalt som et mirakelprodukt og er en fast rutine hver kveld her hjemme. Jeg elsker den! Etterlater huden utrolig myk, kan brukes som massasjeolje og også som dusjolje.

2. Konjac Sponge har på kort tid blitt utrolig populære, og nå har de lansert en ny svamp i serien: Body Sponge for både tørr og sensitiv hud. Dette er en kroppssvamp med fordelene fra fransk rosa leire, en blanding av hvit og rød leire, som anbefales til sliten, sensitiv og tørr hud. Den er foryngende og vil hjelpe huden å få tilbake sin naturlige elastisitet. Passer perfekt for hud som har vært utsatt for mye soleksponering. Kan brukes flere ganger, men la den tørke etter bruk, ikke la den ligge fuktig.

annonse 

Synes du produktene høres spennende ut? Ved å bruke rabattkoden j2quz får du 20 prosent rabatt på alle produktene bortsett fra på Konjac Sponge. Den får du 15 prosent rabatt på. Koden varer ut 12. april 🙂

164 kommentarer

 1. mathilde

  tusen takk for tipset !

 2. Jeg elsker disse hudpleieinnleggene dine Caroline! Veldig mange gode råd og tips til oss lesere, er tydelig at du har lagt ned mye arbeid i innlegget (som jeg er sikker på du gjør på hvert eneste blogginnlegg).

  Ingen tvil om at Eyedews havner i min handlevogn (i tillegg til litt flere ting:-)). Jeg bare lurer på om du vet om man kan bruke de «putene» flere ganger eller om det er til engangsbruk?

  1. Fotballfrue

   De er kun til engangsbruk, dessverre :/ Så utrolig hyggelig at liker disse innleggene, de er uten tvil blant det jeg legger mest jobb i 🙂

   Klem!

 3. Charlotte

  Har disse en dokumentert effekt?

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg ingenting om, men det går det sikkert an å finne ut ved litt research 🙂 Jeg har i hvert fall god erfaring med alle produktene, borsett fra effekten på celulitt-kremen 🙂

   1. Sikkert bare en uheldig formulering her, går ut i fra at du ikke har brukt kremen mot cellulitter (så mye?), slik at du ikke kan si noe om egen erfaring 🙂

    Du sier du har brukt info fra nettdoktorsider og googlesøk. Å henvise til kildene dine vil heve kvaliteten på artikler som denne betraktelig.

    Ellers fin artikkel, har store porer med en del urenheter selv, og tenkte senest her om dagen at en god maske antakelig vil hjelpe på det 🙂

   2. mari s

    Så bra innlegg Caroline:) Kan cellulitt kremen brukes forebyggende, selv om en ikke har cellulitter?

   3. Fotballfrue

    Det står at den skal kunne gjøre det, men om det er hundre prosent sikkert vet jeg ikke :/

 4. Kan jeg spørre hvordan man finner ut hvilken Under Eye Concealer man bør bruke? Er det noen steder som selger de (som ikke er på nett) som feks kan fortelle meg hvilken farge jeg bør bruke?

  1. Fotballfrue

   Natural er i hvert fall en veldig fin farge til meg 🙂

   1. Elisabeth

    Jeg har og natural, men den ble dessverre for mørk for meg. Det kan være lurt å ikke ha en for mørk farge under øynene, det blir litt feil. Kanskje lurt å safe med en lys farge. Jeg synes selv jeg har normal lys hud. Caroline er nok litt brunere enn meg.

   2. Fotballfrue

    Ja, det blit nok litt feil. Da ville jeg gått for den som er lysere enn natural 🙂

  2. Jacklinn

   Gia: De på MAC oslo city, er veldig hyggelige, og veldig flinke til og finne riktig farge og konsistens for din hud. Jeg er meget fornøyd med hvordan de har hjulpet meg til og velge riktig sminke til min hudtone. Kan hverfall anbefale og gå innom en sminkebutikk:P

 5. Hm, denne artikkelen minnet veldig om en artikkel i bladet Woman. Spesielt de to første avsnittene om store porer og kviser er nesten helt like, ord for ord. Lurer derfor på om du har kopiert deler av den artikkelen, og om det er tilfellet, burde ikke det være opplyst om?
  Er ikke ment som kritikk, er bare litt opptatt av dette med kildebruk 🙂

  1. Den artikkelen har jeg ikke lest, så det er nok ikke tilfellet 🙂 Har skrevet innlegget i samarbeid med Coverbrands, det var i utgangspunktet deres ide med denne vinklingen, så hvor de har fått den fra vet jeg jo ikke. Teksten er det jeg som har skrevet, og infoen om de forskjellige problemene fant jeg via Googlesøk og på diverse nettdoktor-forum 🙂

   – C

 6. Visste du at grunnen til at vi får kviser(altså sett fra evulosjonens perspektiv) er at når vi var aper og hadde pels produserte vi voks for å smøre pelsen med, slik som vanlige pelsdyr gjør nå. Dette er jo noe vi ikke trenger lenger, men kviser er noe som liksom «henger» igjen etter dette. Haha, en liten «fun-fact» 🙂

  1. Fotballfrue

   Da vi var aper? Om du tror på den slags, så :p

   1. Hmmm, kan ikke gjøre noe annet enn å lure på hva du mener med «om du tror på den slags» ? Evolusjon er en ting.

   2. Fotballfrue

    Som jeg velger å ikke tro på 🙂

   3. Å si at man «velger å ikke tro på» vitenskap er jo helt latterlig.

    Velger du å «ikke tro på» ting som matte, fysikk og kjemi også? 🙂

   4. Fredrik

    Det heter evolusjonsTEORIEN, fordi det er en teori. Ja, den er akseptert av mange, men mange er også uenige… Matte, fysikk og kjemi er fakta, rett og galt. Å sammenligne det med teorier om vårt opphav vil da være et feilgrep.

    At man ikke tror at vi stammer fra apene, betyr heller ikke at man ikke vedkjenner evolusjon. At vi mennesker tilpasser oss miljøene vi lever i er noe helt annet.

   5. Jeg synes bare det er så latterlig at Caroline fornekter noe som er bevist.

    Nei, det er ikke lenger bare en teori. Bevisene er overveldende, hvis du vil forstå bedre hvordan «teorien» understøttes kan du se for deg et mord. Ingen har sett mordet skje, men alle bevisene rundt gjør at man kan konkludere med hvem som gjorde det.

    Vi stammer alle fra en felles forfar, en APE om du velger å kalle det det. Det er ren ignoranse å si at man ‘ikke tror på’ evolusjonen.

   6. Fredrik

    Er evolusjonsteorien bevist? Det var i så fall nytt for meg :p

    Evolusjonen er udiskutabel, og den er jeg 100% sikker på at Caroline tror på, men dens teori om vår opprinnelse er på ingen måte bevist.

   7. Hvis du kan en brøkdel om hvordan vitenskapsforskning fungerer ville du ha fått med det at man ALDRI beviser noe som helst.

    Det man gjør er å avkrefte hypoteser 🙂

    Evolusjonen er en så treg prosess at vi ikke kan se den mens den skjer, det tar så mange år før en endring skjer. Men det vi kan vise og som finnes, er skjeletter av dyr mens prosessen foregår, dokumentert så grundig at man ikke kan hevde at gud lagde et nytt dyr for hvert steg i utviklingen.

   8. Fredrik

    Okei, du forstod åpenbart ingenting av kommentaren min 😀 Morsomt…

    jeg skriver at å tro på evolusjon er en ting, men det betyr ikke at man trenger å tro den teorien om vår opprinnelse.

   9. Fotballfrue

    Evolusjonen i seg selv er noe annet, å tro at vi en gang har vært apekatter trenger ikke nødvendigvis å henge sammen med dette.

   10. Nei, Caroline, å «ikke tro på evolusjonen» betyr akkurat det. At man ikke tror på den.

    Det betyr ikke, som du prøver å antyde, at du er kristen.

   11. Jeg har aldri sagt at jeg ikke tror på evolusjonen, kun den delen om at vi stammer fra apene. At vi mennesker gradvis utvikler oss og tillpasser oss ulike miljøer er noe helt annet, og noe jeg selvsagt tror på.

   12. Er han Fredrik som diskuterer evolusjonen den sammen personen som heter Lars Kristian og er din mann?. Virket bare som om det kunne være han….

   13. Fotballfrue

    Hehe, nei 🙂

   14. yvonne

    Syns alltid det er så spesielt hvordan et innlegg om hudprodukter kan dreies inn på ulike samtaleemner. Hvorfor i alle dager legger dere dere borti om hvorvidt Caroline tror på om vi stammer fra apene eller ikke? Hva hun TROR (påpeker tror, siden det er det alle mennesker gjør, også du Vilde), er da ingen grunn til å legge opp en diskusjon ingen får noe ut av.

   15. Vil bare påpeke at det er to forskjellige med navnet Vilde som skriver her nå. Jeg har kun skrevet den aller første kommentaren. Når jeg skrev apekatter mente jeg altså fra hvordan vi har utviklet oss fra vi var f.eks Homo Erectus, men kom ikke på dette navnet da jeg skrev kommentaren. Ja jeg tror på evolusjon på samme måte som jeg tror på for eksempel The Big Bang da det for meg virker mest sannsynlig. Måtte bare kommentere fordi jeg ikke vil ha «ansvaret» for enkelte ting som den andre Vilde her kommenterer. 🙂

   16. Fotballfrue

    Jeg ser at det ikke er samme person 🙂

   17. Potemkin

    Nå fikk jeg skikkelig respekt for deg, Caroline! Er helt enig i det du sier om dette, selv om jeg kan være uenig i andre ting 🙂 Stå på!

   18. Alonso

    Nei, det er ikke et feilgrep. Den feilen du gjør nå, er å blande sammen vitenskapelig teori med hypotese. Hypotese er en antagelse om virkeligheten. Teori i forskningssammenheng er en antagelse med bevis. Evolusjonsteorien er i denne sammenhengen en teori som har ca 160 år med empiriske bevis under beltet. Den er med andre ord solid.

    Tyngdekraft er også en teori, forøvrig. Jeg antar du stoler på den, sånn i det daglige?

    Å si at vi «stammer fra» apene er forøvrig også feil. Det vil være mere korrekt å si at vi og apene har felles opphav.

   19. Thomas

    Det er vesentlig forskjel på den generele oppfatelse og bruket av ordet «Teori» som oftest insuerer støre eller mindre grad av gjetting og en vitenskapelig Teori.Fra wikipedia : Teori er i vitenskapen en testet antagelse om virkeligheten, en forklaring på et fenomen eller en sammenheng i naturen. Etter å ha testet om en hypotese gir et mer sant enn falskt bilde av virkeligheten omtales den ofte som en teori. Vitenskap defineres ofte som det å sette frem og teste hypoteser/teorier.

    https://no.wikipedia.org/wiki/Teori

   20. Homo Erectus

    Du må ikke snakke rundt deg selv, i vitenskapen er «teori» en testet sannhet. Du blander begreper, du tenker på «hypotese».
    Når noen sier at de «har en teori om at …» misbruker de altså ordet «teori».

  2. Dersom vi var aper, hvorfor finnes de fortsatt da? 😉

   1. Teorien sier at det ble dannet en kløft i Afrika som skilte de gamle «ur-apene» geografisk. På grunn av forskjellige levevilkår har de tilpasset seg forskjellig og derfor også utviklet seg forskjellig. Det vil si at de apene vi har i dag vil ikke være de samme apene som fantes for mange mange år siden 🙂 Evolusjon går ut på tilpasning til omgivelsene, en art trenger med andre ord ikke nødvendigvis erstatte en annen, men kan komme som et supplement.

   2. «All you want is a daddy in the sky, even though he is totally imaginary, he is always going to be there when you need him»

   3. Joques

    1: Vi er ikke utviklet fra dagens aper. Vi hadde et felles opphav som ikke lenger finnes.

    2: Selv om vi hadde utviklet oss fra moderne aper, hvorfor skulle de slutte å eksistere for det?

   4. Hans Torvaldsen

    Noen fra England dro til Amerika og de snakker engelsk der i dag. Hvorfor snakker de da fortsatt engelsk i England?
    Av og til lurer jeg på hvorfor vi har hjerner. Siden de allikevel nesten ikke brukes.

  3. Hei Vilde
   Før du påpeker at noen tar feil om hva de «tror på» bør du sjekke om det du påstår faktisk stemmer. Mennesker (Homo Sapiens Sapiens) har ALDRI VÆRT APER. Vi stammer ikke fra dem, vi er ikke en videreutvikling av dem. Så når frua sier «Om du tror på den slags» så har hun rett og du feil. Du tror og tolker teorien feil. Evolusjonsteorien sier ikke at utviklingen er en linje, fra ett dyr til et annet. Teorien sier at det er et slaktskap mellom mennesker og aper, at vi kan stamme fra en felles stamfar. Utviklingen ser mer ut som et fylogenetisk tre.

   At stamfaren var en ape er noe du har fått for deg, og bevisene du sikter til er mer statistiske prediksjoner enn noe annet. Det er fremdeles et «missing link» for å koble vår utvikling til den av apenes.

   Så få fakta rett før du prøver å irettesette noen.

   Vennlig hilsen fra en biolog

 7. Du vet ikke noe om kviser på ryggen/skuldrene?

 8. Hei Caroline! Jeg har alltid likt bloggen din, og jeg synes du er utrolig vakker:) Men det med de mørke ringene gjorde meg litt irritert, siden hvis du søker opp det på flere forskjellige kjente hudpleiesider på nettet og hører med legen din, så er 80% av tilfellene med mørke ringer under øynene p.g.a. arv eller undervekt. Siden mange er født med tynn hud under øynene, mens andre er født med tykkere, og dette er det som gjør om du har mørke ringer under øynene eller ikke. Har selvfølgelig litt å si om hvor mye du sover og hva du spiser, men nesten alt handler om arv. Noen sliter også med dette p.g.a. undervekt, da de ikke har nok fett under huden, og da sitter huden enda nærmere blodårene og øynebenene som ligger under øye. Synes du burde gjøre litt research før du skriver så direkte om at dette er fordi man spiser usunt og sover dårlig, siden det er ekstremt mange som sliter med dette, og siden du er forbildet til mange, kan dette være frustrerende. Men ellers er det jo fint at du skriver sånne innlegg og gir fine løsninger til å bli kvitt hudplager:)

 9. Kjempegode tips! Jeg vurderer virkelig å kjøpe kremene for porer og Konjac spongen! 🙂

 10. Veldig bra innlegg med mange gode tips!

 11. Bruker du Spot Fix Blemish selv? Er du fornoyd? Fungerer den bra?

 12. Lurer på de produktene mot store porer: de boksene ser så fryktelig små ut, så hvor lenge varer de egentlig?

 13. Lurer litt på hvilke dag og nattkremer du bruker som du kan anbefale ? Har ganske normal hud. Håper på svar 🙂

 14. Tuuusen takk for nok en rabattkode:) Takket være deg er jeg nå stooor fan av ole henriksen produktene og så virker de virkelig!! Har ikke hatt så fin hud på mange år:) Å skrubben og masken er en stor favoritt, elsker det! Å det er som du sier, får virkelig babyhud av det!:)
  Så tusen takk igjen for gode tips, rabattkoder og en super blogg jeg er innom flere ganger daglig!:

 15. Du kan jo bare prøve kremen på baksiden av lårene dine, og se om cellulittene forsvinner?

  1. Fotballfrue

   Jeg har ikke celulitter der som jeg vet 🙂

 16. Hei:) takk igjen for gode tips du deler! Ville bare tipse deg om en utrolig fin serie man blir hekta på, den heter Heart of Dixie- du mååå se den! Den ligger på Cokeandpopcorn.com! Hekta fra første episode!!

 17. hvor lenge varer en pakke med Eyedews? jeg ser det inneholder 3 par i hver pakke, men er de engangsbruk? De høres ut som noe jeg virkelig trenger!

  1. Fotballfrue

   Ja, de er til engangsbruk 🙂

 18. Love your blog, beautiful pictures and outfits!

  http://www.plogstyle.com

 19. Elisabet

  Hei:-) jeg vil bare gi dere et av de beste hudtipsene mine. Etter man har fjernet sminke om kvelden kan man skylle ansiktet sitt i iskaldt vann:-) jeg er ikke helt sikker på akkurat hvorfor, men jeg tror det har litt med å gjøre at man lukker porene. Gjøres om morgenen også. Hvertfall noe som har fungert veldig for meg.

  1. Enig – det trikset funker som fjell for meg og!

   Det samme trikset er forresten gull for hele kroppen også; å avslutte dusjen med iskaldt vann. Men det er NOEN hakk mer ubehagelig da hehe så det orker jeg sjeldent hehe…

   1. Ingrid Nordal

    Husk at om dere skyller huden med kaldt vann for å lukke porene så vil ikke kremen eller evt andre produkter dere smører på etterpå trekke inn i porene 🙂 Men ja, det er et fint tips for å lukke porene. Men lurest å smøre seg først for så å legge på noe kaldt ( Pose med grønnsaker fra fryseren feks)

 20. Dette var eit bra innlegg! Eg bruker sjølv nokre av produkta, og stort sett fornøyd! Men eg lurte litt på den dere konjac-sponge:) eg hadde den svarte for ei stund sia, og brukte han morgon og kveld med rensekremen min fra Ole Henriksen, men den varte kanskje berre ein mnd før han gjekk i oppløysing. Har det skjedd med din og, eller er det vert et nytt forsøk?

 21. Hva skjer med helsematen.no???

 22. Morsomt nok viser det seg at overdreven skrubbing og dilling med huden skaper mer problemer.

  Og du, kviser er en hormonell greie. De har ingenting med kostholdet ditt å gjøre overhodet 🙂

  1. Jeg er ingen ekspert på hud, men kosthold påvirker da i aller høyeste grad kroppens hormoner 🙂

   1. Ikke på den måten som dette innlegget antyder, nei. Siterer: «Du kan få lettere kviser av hormonelle årsaker, inntak av mye fet mat og alkohol»

    Nei, det stemmer ikke.

    Det er godt kjent blant leger at kosthold ikke påvirker om man får kviser eller ikke. At kona di velger å spre slike myter er trist.

   2. Du skriver jo at kviser er en hormonell greie, på hvilken måte vil disse hormonene ikke påvirkes av kosthold i så fall?

    Leger har 8 ukers undervisning om kosthold, jeg ville heller brukt noen andre som sannhetsvitne.

   3. Kamilla

    Jeg har også hørt at det er påstatt at kosthold osv ikke har noe å si, men min egen erfaring sier det stikk motsatte!

   4. Jeg aner ikke, men om det er en «hormonell greie» så klarer jeg ikke helt å se hvordan kosthold ikke kan påvirke det.

   5. Vel, det er iallfall en seiglivet myte.

    Det hadde vært fint om Caroline oppdaterte seg så hun slapp å drite seg ut med disse reklame-hudpleieinnleggene sine.

    Alt for å tjene litt penger, eller hva? 😉

   6. Nå er det vel strengt tatt du som er i ferd med å drite deg ut :p

    Når du først skal ta i bruk så sterke ord, så er det å forvente at du har noe å slå i bordet med. Jeg aner ikke, men om det er som du sier (og Caroline skriver) at det er hormonelle årsaker bak, så ser jeg ikke helt hvorfor kosthold ikke skal kunne påvirke hudproblemer. Omega-3 fettsyrer gir blant annet huden mykhet og fleksibilitet, noe som vil kunne motvirke tette porer.

   7. Lars Kristian: du tar nok feil her. Det at man får kviser har i HOVEDSAK ikke noe med kosthold å gjøre, men det har med det mannlige kjønnshormonet testosteron. Var selv til hudlege for en del år siden og ble da forklart at kostholdet ikke er årsaken til kvisene. En hudlege er jo en lege som er spesialist i hudsykdommer og vet hva han snakker om. Det vil alltid være folk som føler de får fet hud av å spise mye fer fat og sukker, men det er ikke årsaken til plagene. Det som hjalp meg vår å begynnepå p- pillen Diane som jeg anbefaler alle som sliter med kviser, event.i tilknytning til lokal behandling med en krem på resept. Dra til hudlege er mitt råd. Diane fungerte kjempebra og huden ble veldig fin igjen. Et det er noen som er veldig plaget med kviser, ikke bruk masse penger på dyre kremer som ikke fungerer, kom dere til legen. Tetralysal som er et antibiotikum fungerer også veldig bra for de som er veldig plaget. Selvfølgelig er det viktig å rense huden morgen og kveld også. Fikk også beskjed om at sol ville hjelpe på kvisene, noe jeg også merket. Men det er enkelte typer antibiotika man helst ikke skal bruke sammen med sol.

   8. Sier ikke at kosthold er hovedårsaken, men at kosthold påvirker hormoner. Testosteronutskillelsen i kroppen vår, kan på påvirkes via kosthold.

   9. Jeg har i hvertfall forstått det slik kostholdet har så liten innvirkning på dette, at det ikke påvirker folk om de får kviser eller ikke. Altså, selv om testosteronutskillingen kan påvirkes av kostholdet så er det så lite at det egentlig ikke har noe å si i forhold til om man får kviser eller ikke. Jeg har forstått det slik at årsaken til at noen lblir plaget med kviser er at huden reagere i større grad på testosteronutskillingen og får fet hud. Økt talgproduksjon som tetter igjen porer og gir betennelse i huden.

   10. Kan godt stemme, jeg kan ikke så mye om det 🙂 Men jeg synes det høres rart ut at kosthold har lite å si.

    Balansen mellom de ulike fettsyrene vil jo kunne påvirke hudens mykhet og elastisitet, som igjen vil kunne påvirke hudproblemer.

   11. Jeg er 26 år, spiser relativt sunt, trener, vasker alltid av sminke uansett, drikker aldri brus, røyker ikke etcetc og jeg har like mye kviser som en på 17. Jeg testet i ca 4mnd hvor jeg spiste ekstra mye grønnsaker, rørte ikke godteri eller alkohol, pirket aldri på huden, mao jeg fulgte rådene til punkt og prikke. Huden ble ikke det grann bedre.

    Huden min er myk og fin den, men kvisene er der fullt ut likevel.

    Når enden er god er all ting godt; kom meg til legen, fikk roakutane. Kviser vekk.

    Kosthold; tja, men nei.

   12. Om kosthold kan påvirke alvorlige utbrudd eller hudproblemer vet jeg ikke, men det påvirker hvert fall huden 🙂

   13. Det er lett å innbille seg ting, ja. Tviler ikke på at du tror på det, men fakta er at det som påvirker huden din mest som kvinne er menstruasjonssyklusen og dens hormoner.

    Disse hormonene kan du ikke påvirke via kostholdet. Det som hjelper er for eksempel å gå på p-piller.

   14. At kosthold ikke kan påvirke kjønnshormoner er feil, Vilde. Fint om du kan henvise til noen referanser.

   15. Det er mye penger å hente om man kan innbille kjøpere om at produkter har en effekt.

    Dessverre er skrubber, kremer og lignende fullstendig virkningsløse. Det som hjelper mest mot kviser er faktisk sol og for de som plages av alvorlig akne, antibiotika.

   16. Fotballfrue

    Sol og solarium kan faktisk kan bidra til å gjøre problemet enda verre, så dette beviser jo at du ikke har peiling, Vilde. Brunfargen i huden kan maskere litt av den irriterte røde fargen i kvisene, men ulempen er at solen tørker ut huden og kan øke irritasjonen i hudcellene. Det er også utrolig viktig å unngå sol om du bruker medikamenter mot kviser. Flere slike medikamenter kan gjøre huden ekstra ømfintlig og mer utsatt for skader ved stråling.

    I dette innlegget er det snakk om irritasjonsmomenter, ikke alvorlige problemer som akne. Kviser og akne er to forkjellige problemer. Jeg har selv testet alle disse produktene, mange av de bruker jeg fast, og de funker som jeg har beskrevet. Jeg har ingenting å tjene på å reklamere for svada, såpass burde du forstå. Dersom du virkelig tror at Glo Therapeutics, Ole Henriksen og for eks. Dermalogica bare er innbilning og ikke har en effekt, finner jeg det svært merkelig at såpass mange mennesker sverger til disse produktene, og at noen av de nevnte merkene kan bygge spa-avdelinger verden over fordi det hjelper så mange.

    – C

   17. Akne og kviser er jo det samme, caroline. På fagspråket heter det jo Acne vulgaris. Det er selvfølgelig grader av omfanget. Noen er plaget med noen småkviser i ny og ne, mens andre har alvorlige plager som trenger legebehandling.

   18. Fotballfrue

    Javel 🙂 Akne blir i hvert fall omtalt på folkemunne som noe en er plaget med over flere år, som gir arr det er vanskelig å bli kvitt, mens kviser er kviser og går over av seg selv. Men jeg er ingen ekspert, så du har nok rett, Stine.

   19. Akne og kviser er faktisk ikke det samme!
    Akne vulgaris er en hudsyksom som ligger i blodet, og er derfor ofte vanskelig å behandle.
    Kviser er tilstoppede comedoner, altså overflødig sebum i talgkjertelen.

    Som kroppens største organ er det klart at livsstil spiller en rolle på vår huds utseende. Det er rigtig at hvis man lider av akne (sykdommen) vil man ikke bli kvitt det kun ved hjelp av hudpleie, men det er et «must» for å balansere huden, da en aknehud har høyere pH-verdi (opp mot 7) og dårligere blodsirkulasjon enn en normal hud. Den høye Ph-verdien forklarer også hvorfor bakterier trives så godt i huden, med riktig hudpleie (da med lavere pH (gjerne ned mot 3-3,5) vil det hjelpe å nøytralisere huden så bakteriene ikke vil trives så godt.

    Kviser derimot (hudormer, både åpne og lukkede samt betente) er typisk noe over 90% av oss opplever, ved stress, dårlig kosthold, tenårene, mangel på hudpleie, feil hudpleie osv osv. Det er helt korrekt som du sier Caroline, at dårlig kosthold, berøring av huden med fingrene, hormonelle årsker er med på å forverre hudtilstanden.

    Jeg vet hvertfall med meg selv at hvis jeg er syk ( feber) så blir både huden og håret mitt helt livløst. Typisk at røykere har en mere gråaktig og livløs hudtone med forstørrede porer, så selvsagt gjelder dette også hva vi spiser! Og ikke minst drikker.

    Stå på Caroline, jeg synes dette inlegget var supert jeg! Jeg har ikke prøvd Ole Henriksen sine produkter ennå, men kan etter å ha lest en del innholdsfortegnelser se at det er ett godt merke med masse gode virkestoffer. 🙂

    God natt i stuen:)

   20. Cecilie

    Etter at jeg begynte å bli nøyere med å rense huden 2 ganger om dagen, i tillegg til skrubb og maske og fuktighetskrem, har jeg så å si blitt kvitt kvisene, hvordan forklarer du det Vilde, du som tydeligvis kan alt???

   21. Jeg har ikke peiling på om kosthold kan påvirke hormonene, men kan det ikke være sånn at man kan påvirke hormonene til en viss grad med kosthold. Altså at kosthold kan påvirke forekomsten av kviser men ikke fjerne de helt? Hvis kosthold kan påvirke kjønnshormoner feks, så kan det jo ikke stanse produksjonen av de helt? Bare tenker litt høyt her 🙂

    Ellers mener jeg at jeg «alltid» har hørt at kviser er en type problem som man bestandig har slitt med å behandle? For noen funker det å rense huden, men for andre funker ingenting.

   22. Man kan påvirke, ikke stoppe 🙂 Testosteron, som er opphavet til østrogen, kan man hvert fall påvirke via kosten. Animalsk mat stimulerer til økt utskillelse.

   23. Synes det er så tåpelig å lese disse kommentarene. synes selv at kosthold har mye og si om jeg får kviser eller ikke, fks dersom jeg har hatt en helg med mye godteri, fks sjokolade, så popper kvisene frem. Det er jo helt forskjellig fra person til person hva som er grunnen for at man får kviser, men de aller fleste jeg kjenner synes at kostholdet har mye med urenheter å gjøre. Synes det er bra at Caroline kommer med tips for oss som faktisk sliter med dette, og tipser til proukter vi kan kjøpe! Folk kan vel heller kommentere om ting som faktisk har noe med innlegget å gjøre, istendenfor å henge seg opp i alt annet. 😛 Stå på, Caroline! Setter kjempe stor pris på alle de fine tipsene her 🙂 🙂

   24. Fotballfrue

    Så godt å høre, Malin 🙂 Jeg har alltid likt slike type artikler selv, så jeg synes det er kjempemorsomt å lage 🙂 Disse produktene finnes jo av en grunn, men det er opp til hver enkelt om de vil kjøpe for å teste det eller ikke, det er jo bare ment som forslag til noe som faktisk kan løse et problem 🙂 Det du sier med hud har jeg selv merket også, mye alkohol og sukker i perioder gjør gjerne at jeg får utbrudd når jeg egentlig ikke burde ha det, så at det har en sammenheng er jeg ikke i tvil om 🙂

    God mandag til deg 🙂

    Klem!

   25. Påvirkningen er så liten at du ikke merker den hormonmessig. Teoretisk kan du snakke om en liten påvirkning, men den er ikke signifikant nok til å gjøre noen forskjell.

    Men for all del, du kan gjerne argumentere slik LK gjør, problemet er bare at han tviholder på den lille faktabiten for å rettferdiggjøre utsagn om at «kosthold påvirker huden».

    Det gjør det ikke 🙂

   26. I og med at du er så bastant, Vilde, så regner jeg med at du kan dokumentere påstandene dine?

    Jeg vet ikke, men synes det høres rart ut fra et fysiologisk perspektiv.

   27. Jepp! Bare søk på det på pubmed, så kan du lese så mange kilder du måtte ønske.

   28. I og med at du var så bastant, Vilde, så hadde jeg regnet med at du selv hadde direktelink til disse studiene…

   29. Cecilie

    Jo, Vilde, kosthold påvirker huden. Et kosthold med mye karbohydrater kan føre til uren hud og kviser!

   30. Fotballfrue

    Tommel opp! Det er klart at kosthold og livsstil spiller en rolle.

   31. ninetta bagarelli

    Dette kan jeg bekrefte. Jeg har alltid vært plaget med litt kviser her og der, og dette bedret seg betraktelig da jeg endret kosthold. Virkelig stor endring. 🙂 Huden ble også mykere, og tørre vinterkinn ble helt slutt.

   32. Ingrid Nordal

    Jeg skulle likt å vist om hvordan du kan være så sikker på det du skriver her? Er du utdannet hudlege, eller hudterapeut? Neivel, det er nemlig jeg. Så da kan jeg svare en gang for alle. JO, kosthold påvirker huden. Og ikke bare minimalt, men i stor grad. Da gjelder det ikke bra uren hud / akne eller kviser. Men også rynker, tør hud, dehydrert hud, psoriasis, eksem osv osv. Så jeg ville vært litt forsiktig med å brøle ut noe bare fordi man evt har hørt det eller lest det en plass. Tviler du på påstandene mine som utdannet hudterapeut, så gjør gjerne det. Men jeg måtte skyte inn med fakta, og ikke bare tull og svada 🙂 Ha en flott dag!

   33. Takk Ingrid Nordal!!!! Tusen takk!
    Satt og irriterte meg grønn over denne diskusjonen, men bare orket ikke involvere meg i den. Du sa nøyaktig det jeg hadde tenkt til å skrive! 🙂

    Hilsen en annen hudterapeut

   34. Marte Tokheim

    Er det ikke slik at dette i stor grad er veldig individuelt? Altså, noen opplever kanskje at kosthold påvirker huden i veldig stor grad, mens andre syns det går mye mer på hormoner, stress, lite søvn osv? Jeg tror iallefall dette varierer fra person til person. Kanskje det er derfor det er vanskelig å finne et «fasit svar»?

 23. Cellulitter kommer av «forvokste» fettceller i underhuden, og kremer massasje osv vil ikke fjerne dem i det lange løp. Desverre.

 24. Tusen takk for innlegget, Caroline 🙂 sitter veldig pris på at du laget et slik innlegg, spesielt nå. Huden min har klikket av sensitivitet og kviser. Så tror jeg satser på å invistere i nye, freshe produkter du har anbefalt 😉

  <3

 25. Cecilie Runge

  Hei Caroline 🙂

  Jeg takker deg for en super blogg, leser den daglig men er ikke den som kommenterer så mye 🙂

  Men håper du kan svare meg på et spørsmål ang den dusjoljen? Du sier du bruker den hver kveld, bruker du den kun i dusjen eller kan man bruke den etter at man har tørket seg, i stedet for body lotion? Jeg MÅ smøre meg etter at jeg har dusjet, føler at huden er veldig tørr hvis jeg ikke gjør det, kunne tenkt meg å prøve oljen men kjekt å vite hvordan den skal brukes.

  Vil også fortelle deg, jeg har fibromyalgi og sliter med muskelsmerter, har lest bloggen din lenge nå og pga deg har jeg nå fått «guts» til og begynne å trene, skal i dag møte en pt som skal sette opp et program for meg 🙂 Har også kjøpt treningstøy via Get Inspired etter anbefalinger fra deg så dette blir spennende 🙂 Tusen takk for en flott blogg 🙂

  Ønsker deg en fin dag

  Klem fra Cecilie

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker den som erstatter for lotion, morgen og kveld. Smører meg godt inn og bruker lang tid, kjempedeilig! Har prøvd den i dusjen også, noen liker jo dusjolje veldig godt, og denne kan fint brukes som det, men jeg synes det er best å smøre seg etterpå 🙂

   Masse lykke til med treningen, håper muskelsmertene dine vil bli bedre av det 🙂 Stor klem til deg <3

 26. elsker sånne innlegg!:D jeg har selv, etter anbefalinger fra deg, begynt å bruke walnut scrub og firm action mask og de er utrolig gode produkter begge to:) så takk så mye for tips! 🙂
  ha en super mandag 😀 her blir det langkjøring i dag etter en litt rolig og slapp uke etter at jeg begynte på lavkarbo, men samtidig er jeg mer giret enn noen gang 😀

 27. Elisabeth

  Goood dagen! Herlig innlegg! Og vet du hva altså?? Hele bloggen din er jo som et skikkelig jenteblad! Du skriver om så mye forskjellig. Jeg satt på bussen fra Kristiansand til Stavanger i går, da jeg begynte å tenke på at det var jo en hel del jeg kunne og burde kommentert her på bloggen. Bloggen din er egentlig den eneste jeg engasjerer meg i, og da du skrev i går at din søndag skulle gå til trening og søndagskos, tenkte jeg åå så heldig. Meg og kjæresten har måtte vært lenge fra hverandre i over et år nå, på grunn av militæret, skole og jobb i alle kanter, og det har gått alt fra 1-5 uker mellom hver gang vi har treffes. Når du legger ut skikkelig stemningsbilder, med middag, vin, kos, hunder, trening, hus, altså hele pakka blir jeg så misunnelig, når meg og gubben sitter på hver vår kant og ikke får skikkelig begynt på «det livet» hvis du skjønner. MEN, så er det disse motivasjons- innleggene dine som jeg er så glad i, du hjelper meg virkelig til å gjøre det beste ut av situasjonen og ikke minst det beste ut av meg selv. Å starte dagen tidlig har jeg vel alltid gjort, men mandager.. De blir jo bare bedre og bedre etter dine «hei og hopp, nå er det endelig mandag!» Du gir oss alle maaange grunner til å smile og være glad i livet, og dine gode og positive ord kan hjelpe de som ikke har det så fint, eller har en slitsom dag. Så ser jeg jo de negative kommentarene du får titt og stadig, og selv om det må være veldig kjipt, så ser jeg jo at det er en hel haug som skyter inn og forsvarer deg og komme med godord. Og all den snakken om kroppen din, peanøttsmør, vekt og småpirk på de siste innleggene osv.. Altså, hadde du sett hakket større ut enn det du gjør, er jeg sikker på at du ikke ville fått like mye kritikk. Veldig kjedelig at folk misforstår deg, er misunnelig, og slenger stygge kommentarer. Du er som du er, sprek og flott, og det må du fortsette med. Og så er det så bra at du svarer på spørsmål i kommentarfeltet, bruker tid på leserne dine og takker for at de kommer med tilbakemeldinger. Ikke rart du er på topp  Så tuuusen hjertelig takk for at du holder deg gående i mot- og medvind! Nå ble det en laaaang tekst her, men måtte bare gi tilbakemelding 🙂 bloggen din, blant mail, facebook, vg.no mm er faste rutiner hver morgen! 

  1. Fotballfrue

   For en fantastisk tilbakemelding, tusen takk for at du tok deg tid til å skrive alt dette! Jeg satt og smilte fra øre til øre da jeg leste hvert eneste ord, så tusen takk <3 Håper det ikke er lenge til du ser kjæresten din igjen! Dere får tidsnok startet med denne kosen dere også 🙂

   Håper uken din blir fantastisk!

   Mange klemmer 🙂

 28. Hei, bruker du selv Spot Flix Blemish.Er du fornoyd?

  1. Fotballfrue

   Opplever at den tørker ut urenheten fortere enn om jeg ikke bruker den, jeg påførte da 3 ganger om dagen (morgen, ettermiddag, kveld) 🙂

 29. Å anbefale sol mot hudproblemer er jo hinsides all fornuft mtp alle de kjente risikoene.

  1. Å anbefale dyre hudprodukter som ikke gjør noe for huden er hakket verre.

   1. Sol som øker faren for hudkreft og fremskyndet aldring av huden er vel noen hakk verre 😉 At de har null effekt er din mening…

   2. Det at de har null effekt er vietnskapelig bevist.

    Det er gjort et utall undersøkelser hvor man tester effekten av rynkekremer og andre mirakelmidler. De har ingen effekt og som nevnt kan skrubbing osv irritere huden og skape flere kviser. Det er best å la den være i fred så mye som mulig.

    Å fjerne sminke hver kveld er det som er viktig, ikke å gni den inn med overprisede kremer.

   3. Jeg sikter til dine påstander om hormoner og hudproblemer.

   4. Du kan gå på pubmed og søke, enklere for deg det.

   5. I og med at du er så bastant, så hadde jeg regnet med at du selv hadde lest disse studiene…

    Synes bare du kan ytre meningene dine på en mer saklig måte, og ikke benytte deg av personangrep og andre usakligheter.

    Kosthold påvirker uten tvil huden vår, men om det har direkte innvirkning på hudproblemer som kviser o.l vet jeg ikke.

   6. Andrea

    Vilde, er det ikke på tide å gi seg nå? Du må innse at slaget er tapt.
    Du sier at kviser er en hormonell greie. Vel, det Lars Kristian sier er at kostholdet i stor grad påvirker hormonbalansen i kroppen. Dermed har kostholdet betydning for huden, forstår du?

    En rekke hudproblemer kan knyttes direkte til mangel på viktige fettsyrer som omega 3 og omega 6. Disse produserer ikke kroppen selv, og må tilføres gjennom kosten.

    Jeg er forøvrig enig med deg i at for mye rens, skrubbing og overdreven bruk av produkter nødvendigvis ikke gjør huden godt.

   7. Åshild

    https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/acne-care-11/diet-and-skin

    25% ernæring, 75% hormoner

    Jeg blir litt oppgitt over folk som alltid skal ha rett og pirke på andre – kun for å heve seg selv. Det ble kalt mobbing på barneskolen – tror det fortsatt blir referert til som det samme i disse dager..

    Ps, det er snart 20 år siden jeg gikk på barneskolen, man håper jo at janteloven forsvinner smått om senn…

   8. Fotballfrue

    Har du ikke sett mitt svar til deg, Vilde? Virker ikke slik.

 30. Tror jeg må slutte å lese kommentarfeltet ditt. Blir så sliten av alle kverrulantene og «allviterne» som hele tiden pirker på ting. Beundringsverdig at du og LK orker å ta dere tid til å besvare alle usaklighetene på en rolig og saklig måte.

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Blir litt sliten selv, men det er jo mandag, så jeg kan ikke tillate meg selv å bli sliten :p Håper du får en fin dag 🙂

 31. Cathrine

  Jeg lurer på en ting: Hvorfor i all verden denne «Vilde» gidder å lese bloggen din, hvis hun syns absolutt alt du skriver er dumt og feil osv… Det skjønner ihvertfall ikke jeg noenting av! At det går an!

 32. Hei! Jeg skjønner ikke helt den svampen jeg. Gir den huden fuktighet, slik at den kan brukes på samme måte som (og evnt i tillegg til) fuktighetskrem?

  1. Fotballfrue

   Du bruker den i dusjen enten sammen med eller uten såpe 🙂 Jeg ville likevel brukt lotion etter dusjen 🙂

 33. Eh.. «generelt mangelfull evne til å ta vare på seg selv». Ikke dømmende i det hele tatt:p Det er (som du jo også skriver), veldig genetisk bestemt hvor tynn hud en har under øynene.

  Ser alltid litt ut som om jeg er dødende, det uansett hvor forsiktig, måteholdent og planlagt jeg lever livet mitt. Men vel, jeg klarer sikkert ikke å ta sunne, fornuftige valg- fotballfrue sier jo det!

  1. Fotballfrue

   Den var kanskje litt dårlig formulert av meg, jeg ser den. Det jeg mener er at lite søvn og dårlig kost ofte kan sees i sammenheng med å ikke ta ordentlig vare på seg selv. Dette har ingenting med arv å gjøre, det regner jeg med sier seg selv? Om du har ringer under øynene fordi du har arvet det, må du jo se bort fra dette med livsstil, det trodde jeg var klart for leseren selv, da dette er åpenbart. En god concealer vil uansett dekke deler av problemet 🙂 Håper du forstår hva jeg mener nå.

   – C

 34. Jeg bestilte alt jeg!! 😀

  1. Fotballfrue

   :O Håper du blir fornøyd 🙂

 35. Elisabeth

  Passer ansiktsrensen for menn også? Jeg er ikke plaget med uren hud, men det er mannen min.

  1. Fotballfrue

   Absolutt 🙂

   1. Lure lars

    Elisabeth: Rensen passer sikkert for menn som fotballfruen skriver. Den vil dog garantert ikke ha noen virkning om mannen din ikke vil bruke den. Så kommer neste spørsmål: Å gi mannen din hudrens er vel som å gi kona si en slankekur…

 36. Takk for tipset, nå kan jeg også se litt pen ut

  1. Fotballfrue

   Du er nok vakker uten disse produktene også 🙂

   1. IT MARY

    Takk! 😀 :3

 37. Christina

  Halleluja! Her blir det i hvert fall nye produkter på hylla mi! Tusen takk for gode tips og rabattkoden 🙂 dette skal definitivt bestilles og tas i bruk asap!

  Takk for at du er til så stor inspirasjon, Caroline! Klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Klem tilbake <3

 38. Synes dette var et kjempe bra innlegg. Synes Caroline er flink 🙂 Stå på 🙂

  Forresten: kan den lavendel oljen fra OH, brukes på babyer?

  1. Fotballfrue

   Den kan brukes på gravide vet jeg, så da skal den kanskje kunne brukes på babyer også? Jeg er virkelig ingen ekspert på akkurat det :/ Men jeg vet weleda har en krem for babymassasje 😀

   Klem!

  2. jeg tror ikke jeg ville brukt lavendeloljen på babyer. Generelt bør man være litt forsiktig med «voksen»-ting på babyhud 🙂 vil heller anbefale deg en babyolje fra apotek el.l.

 39. Hei Caroline!

  Skal prøve meg på et spørsmål imellom alle disse surmaga kommentarene fra folk som tydeligvis syns mandag er no dritt:)

  Jeg lurer på om du har en god vannfast mascara å anbefale? Jeg er glad i litt dramatiske øyne, mye volum og lengde. Syns ofte de vannfaste er så kjipe:P Jeg skal gifte meg til sommeren og er relativt følsom så vet det blir noen tårer den dagen. Kan være kjekt å slippe pandabjørn-looken:) Lurer også på hvordan du fjerner den, hvilke produkt du bruker. Jeg bruker vanligvis sminkefjerningsservietter men har skjønt at de ikke er å anbefale på vannfast mascara.

  Du får ha en god dag videre! Jeg skal bruke den på jobb, trening og bryllupsplanlegging. Syns mandager er helt ok jeg:D

 40. Kjøpte Walnut scrub på Gardermoen igår og kjente studentbudsjettet svi litt. Men Gud, hvor det var verdt det!

 41. Kristine

  Supert innlegg!!

 42. Prøv å sett deg ned Vilde, i en mnd i strekk, uten å bevege deg, spis sjokolade og potetgull til hvert måltid, og så kan du poste et bilde av trynet ditt og DA si at kostholdet ditt ikke har påvirket huden din. Selvfølgelig har det med menssyklusen vår å gjøre også at vi får kviser. Noen får kviser også uten at de «gjør noe for å få det» men du kan ikke si at man IKKE får kviser av et usunt kosthold, fordi det gjør man.

 43. Hei Caroline! Jeg er en av de mange som titter innom ca hver dag, men dessverre svært sjelden legger igjen en kommentar, så nå er det vel på tide! Du ska vite jeg henter mange tips fra bloggen din, som kommer godt med i ulike sammenhenger. Imponert over treninga og livsstilen din, men liker også at du kan å kose deg, det tror jeg er viktig for å holde ut 🙂

  Såå, til et spørsmål jeg tenkte kunne passe som tips mot typiske «problemområder». Jeg er 22 år, men ser allerede tydelige tegn til åreknuter nederst på lårene og en del nedover leggene. Dette er noe som tydelig er genetisk, men er likevel nysgjerrig på om du har fanget opp noen tips, enten i form av produkter med dine samarbeidspartnere eller i noe magasin noe sted? 🙂 Det ville vært til stor hjelp, da dette er noe som plager meg i en tid hvor vi igjen går mot sommer og shortsvær. Vet at det finnes ulike inngrep i form av sammentrekking av årene, men vil helst slippe å gjøre det, i hvert fall i en såpass ung alder.

  Stå på videre, tydelig at du jobber mye med bloggen, og det settes virkelig pris på! 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk for din første (?) kommentar, det er så hyggelig med tilbakemeldinger 🙂

   Dessverre har jeg ingen tips for åreknuter, annet enn støttestrømper, men det er vel mer for å forebygge og er kanskje forsent når de alleredre har oppstått? Ellers så jeg et klipp på God Morgen Norge en gang, hvor vi fulgte en operasjon som var veldig rask og uproblematisk, så det er fullt mulig å bli kvitt om det skulle plage deg veldig 🙂

   Masse lykke til!

   Klemmer 🙂

   1. Kristin

    Tusen takk for svar! Det som gjør det artig å kommentere også, når man faktisk får svar 🙂
    Det er bare antydninger til det egentlig, med unntak av et par plasser hvor det er tydelig. Jeg skal ut og fly i helga, så da burde jeg vel prøve med et par støttestrømper 😉 Takk igjen, og ha en fin kveld!

  2. Legen har flere ulike behandlinger som kan fjerne åreknutene dine. Legen kan blant annet bruke en slags limpistol for å bli kvitt dem. Dersom du oppsøker doktor, kan du få så mye eller lite hjelp som du ønsker. Fordi du er så ung så vil en dyktig lege være opptatt av at du skal føle deg vel på stranden, enda mer enn de er med godt voksne.

 44. Ingrid Nordal

  Nå har jeg sendt inn 3 kommentarer med denne, to andre til svar på andre kommentarer ( Sorry for å gi deg mer jobb med å godkjenne kommentarer, hehe ). Men å sitte å lese det mange lesere kommenterer om kosthold og hudproblemer, og at hudpleie er tull, vel, jeg kunne ikke dy meg 🙂 Jeg må bare få sagt at du er ekstremt tålmodig, Caroline. Det hadde ikke vært meg som hadde lest alle de merkverdige kommentarene ( og direkte frekke ) og likvel svart så høflig og voksent tilbake. Jeg tror jeg hadde krøpet gjennom pc’en og lugget litt vett i folk. Fra en hudterapeuts vinkel, så synes jeg dette innlegget er flott, og viser til både fakta og gode produkter 🙂

 45. Jeg får ikke rabattkoden til å fungere?

  1. Fotballfrue

   Legger du den inn i rabattfeltet og ikke i gavekort?

 46. Synd at folk ikke kan være litt mer saklige når de er uenige i noe.. Blir faktisk litt imponert over at du orker å stå i det når folk spyr ut dritt.. Virker som noen sitter å venter på muligheten til å pirke på hva det måtte være. Hva er det som gjør at folk er nødt til å «dulte» i håp om at du snubler? Skulle det liksom føles bedre for den som dulter da? Eller er det oppmerksomhet? Skjønner bare ikke hensikten! Er lov å være uenig, men ærlig talt..vær uenig på en litt mer voksen måte da!

 47. Hei Caroline:)

  Jeg får ofte store, røde og vonde kviser. De er dype, kan ikke klemmes på og etterlater seg dessverre store og mørke arr. Jeg vet du ikke er en ekspert på hudproblemer, men hvis du har noen tips eller vet om noen produkter som hjelper så blir det tatt godt i mot!

  Ha en fin dag!

  Klem Nada

  1. Fotballfrue

   Jeg tror jeg ville gått til en som kan behandle. Trude hos Clinique Care er kjempeflink 🙂

   Klem!

  2. Ikke gå til hudpleier dersom det er kviser du vil bli kvitt og ikke penger. (Blabla, jada det funker sikkert for noen) men dra til en lege som får bukt med det verste også kan du heller gå til hudpleier når du har fått vekk «roten». Masse lykke til! :))

   Hilsen ei som har brukt tusenvis av kroner på produkter og «ren» sminke. Burde gått til legen først.

 48. Christina

  Hei! Lurte på disse Ole Henriksen produktene du skriver om også fungerer på yngre hud? Fylte nettopp 19, men da jeg var på Gardemoen for noen måneder siden fikk jeg beskjed om at Ole Henriksen produktene ikke fungerer så godt på ung hud. Men dette var jo selvsagt helt andre produkter i et sånnt sett som var til salgs. 🙂

  Tusen takk for at du gjør så mye arbeid i slike innlegg!

  1. Fotballfrue

   Da jeg intervjuet Ole H sa han at alle produktene hans var ment for alle 🙂 Du bør kanskje styre unna anti-age, men ellers kan du fint bruke dem 🙂

 49. Christina

  Hei! Lurte på disse Ole Henriksen produktene du skriver om også fungerer på yngre hud? Fylte nettopp 19, men da jeg var på Gardemoen for noen måneder siden fikk jeg beskjed om at Ole Henriksen produktene ikke fungerer så godt på ung hud. Men dette var jo selvsagt helt andre produkter i et sånnt sett som var til salgs. 🙂

  Tusen takk for at du gjør så mye arbeid i slike innlegg! 🙂

  1. Fotballfrue

   Svarte deg lenger opp 🙂

 50. Hei 🙂 Mtp kvise-diskusjonen lenger opp vil jeg gjerne dele min redning av problemet:

  https://gettyhealth.com/getridofacnee/

  Jeg kjøpte denne e-boken for 3 år siden og jeg kan anbefale den til alle som sliter med kviser. Den er skrevet av Mike Walden som selv var et offer for akne og ble besatt av å finne ut hvorfor kviser oppstår og hvordan man kan behandle det. Han forsket på dette i 7 år.
  Han skriver alt i detalj om hvorfor kviser oppstår og og hvordan du kan bli kvitt dem på en naturlig »holistic» måte. Kviser er faktisk ingen hud-sykdom som mange tror. Kviser er et symptom på at noe er feil inni kroppen din. Dv hormonbalanse, kosthold og gener.
  Det er i allefall det han skriver, og jeg synes det er troverdig. Hans behandlingsmetode har gitt mitt ansikt kvisefri hud 🙂 Men, det er en behandlingsmåte du må dedikere deg til. Det er ikke gjort over natten.

  Så jo, det Lars Kristian sier om at kosthold påvirker hormonbalansen er riktig. Det er også riktig at økt testosteron gir kviser. Dermed har hormoner en direkte innvirkning på huden 🙂 Men du, hva er animalsk mat? Hvis dette gir høyere utskillelse må jeg nemlig begrense inntaket av den type mat. Hehe. Fin blogg og stå på videre 🙂

  1. Alt som inneholder mye mettet fett – ish 😉 Lite søvn gir også mindre testosteron. Kjenner ikke helt til mekanismene der, men synes det høres rart ut at lave testosteronverdier kan ha noe for seg. De fleste livsstilsendringer man kan gjøre for å påvirke testosteron medfører økt mengde usunne vaner. Lite søvn, mye sukker, overvekt etc.

 51. Jeg synes det er leit at noen tar disse velmente rådene som personlig kritikk. Deres sure kommentarer tilfører, etter min mening, ikke noe konstruktivt til diskusjonene. Jeg tror ikke Caroline mener at det er din skyld at du har viser, men hun vil hjelpe dem som ønsker å gjøre noe med problemet. En god regel for alle: ikke ta ting personlig.

 52. Finnes det coverbrands i Norge som i butikk??

 53. Når jeg prøvde mask og scrub fra ole henriksen endte jeg opp med masse kviser. Kan det være at disse kommer før alt blir bedre eller passer ikke de produktene for meg?

  1. Fotballfrue

   Det høres veldig rart ut ettersom hans produkter er laget av naturlige ingredienser, men det ka selvfølgelig være at du har fått en reaksjon. Merkelig at du skal få kviser av skrubb og maske, dette er jo ikke noe som tetter porene? Dersom det er nupper og ikke kviser, kan det være at skrubben er for grov for deg. Alle produkter passer ikke alle, så jeg ville gått til en hudlege eller en hudpleier for å se på hva situasjonen din er. Jeg har jo brukt OH i 3 år, og har aldri hatt finere hud 🙂

   1. Når jeg ser nærmere på det, så er det nok en reaksjon og ikke kviser som jeg trodde.

   2. Fotballfrue

    Det var enda godt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *