Ukens leserspørsmål: Mine favorittapper

Jeg får stadig spørsmål om jeg kan komme med tips til forskjellige apper, så det kommer i dette innlegget 🙂 Her har jeg ikke tatt med de åpenbare som instagram, facebook, wimp og for eks. elixia, for dette er jo litt standard-apper som kanskje de fleste har, men noen av de på listen min under er det kanskje ikke så mange som har hørt om, så jeg håper du kan plukke opp et tips eller to.

1. Camera +: Kjempefin app som legger forskjellige lys, rammer og filtere på bildene dine. Eksempel på forskjellige filter:

Kommer kanskje ikke så godt frem her, men denne appen MÅ du ha!

2. Pinterest: Det perfekte stedet å lete etter inspirasjon, enten det er interiør, fashion eller mat du er på jakt etter. Du kan bare koble appen til facebook for å opprette profil, så er det bare å surfe i vei. Det er ingen krav om at du må lage dine egne pins eller collager selv, men det kan jo være kjekt med tanke på å finne tilbake til bildene igjen. Bildene er veldig enkelt kategorisert etter popular, everything, animals, architecture, art, celebrities, design, womens fashion også videre.

3. Dyretestet: En app for alle som er opptatt av å bruke kosmetikk som ikke er testet på dyr. Du klikker på rødt øre for å få opp listen over de som tester, og grønt øre for å få opp listen over de som ikke tester.

4. Oslo Lufthavn: Denne er en lifesaver om du skal ut og fly! Her har du oversikten over busstider, togtider og flytider, over parkeringsmuligheter og priser, shopping på flyplassen, restauranter og tilbud. I tillegg kan du legge til din flight, slik at du får opp varsler som go to gate eller gate closed, samt om det skulle være forsinkelser og diverse. Ventetid i sikkerhetskontrollen kommer også opp, i tillegg til et webkamera slik at du kan se hvor lang køen er. Genialt!

5. Shazam: Denne bruker jeg ofte når jeg er ute og kjører bil og jeg hører en fin låt på radioen. Du trykker bare på appen, så finner den frem hvilken sang det er og lagrer den i tillegg under «my tags» 🙂

6. Pic jointer: Kjempefin for å lage runde rammer rundt bildene dine, eller for å sette sammen bilder i collage:

Denne bruker jeg ofte når jeg mobilblogger.

7. ShopShop: Denne appen hadde aldri Lars-Kristian og jeg klart oss uten. Det er på denne vi plotter inn alle matvarene vi må ha når vi sitter med matplanen for den kommende uken foran oss på en søndag. Denne synkroniserer med dropbox, slik at den oppdaterer seg på både min og hans iPhone. Veldig kjekt om en av oss er ute for å handle når den andre er hjemme, og den som er hjemme kommer på at noe er glemt. Da er det bare å legge det til på listen, så ser den andre det også. Det var denne jeg brukte på 4-stjerners middag, noen har jo spurt om det 🙂 Når du har lagt til en matvare, forsvinner den ikke, så du slipper å legge til en ting flere ganger.

8. Dropbox: Veldig kjekt å ha for lagring av større filer, dokumenter, filmer og bilder. Du kan dele en mappe i dropbox med andre også, så om du skal sende store bildefiler, som jeg ofte gjør, er det alltid drobox som brukes. Det er i utgangsunktet gratis, men det kan lønne seg å kjøpe ekstra plass om du trenger ekstra lagring. Jeg har startet å legge alle bilder i dropbox i forskjellige mapper merket med ferie, hverdag og slike ting. Et fint og ordentlig system som gjør at bildene er på et trygt sted og ikke tar opp plass på dataen. Du får tilgang til din dropbox på både telefon, Ipad og datamaskin.

9. Nike + iPod: Denne er det mange som lurer på! Dette er altså appen jeg bruker når jeg løper langkjøringer. Du trenger app og chip i skoen. Chip får du kjøpt i stort sett alle sportsbutikker, den koster vel rundt 249,- Det kan lønne seg å ha enten en adidas-sko eller en nike-sko som kommer med ekstra hull i sålen til denne chipen, men jeg bruker også chippen i asics-skoene mine, legger den bare under sålen.

10. Big Day Lite: Denne er vel egentlig ikke godt for noe annet enn at du kan telle ned til en begivenhet du gleder deg til 🙂 Eksempel:

11. Fotballfrue: Dette er strengt talt ikke min favoritt, men tenkte likevel jeg kunne tipse om den. Kjekt å ha om du følger med, da du får meldingslyd hver gang det kommer nytt innlegg 🙂

12. Stylishgirl: Denne har jeg nettopp lastet ned, og synes den virker perfekt for en som er glad i fashion. Beskrivelsen: Stylish Girl is your ultimate style planner and shopping app – revolving around the clothes in your closet and the clothes you would love to have. Det ser ut som du kan ta bilder av plagg i skapet ditt og sette sammen antrekk selv, alt fra sko til ytterjakke, og så kan du legge til ting fra internett i din wish-bag. Tenkte å teste ut denne så snart jeg får ryddet litt i skapet mitt 🙂 Noen som har testet den og vil dele erfaringer og forslag?

Dette var velt alt! Har  du noen app-tips til meg eller noen andre? Del gjerne i kommentarfeltet ♥

104 kommentarer

 1. Test Vine!! Er som instagram på en måte, bare korte videosnutter! Også redigerer man mens man spiller inn på en måte:) mye moro!!

 2. Hei!
  Hvis du er interessert i / synes det er greit å ha litt kontroll på hudpleieprodkter, så har jeg hatt stor nytte av forbrukerrådet sin app, som viser deg om produktet inneholder hormonforstyrrende stoffer.
  Den er svært enkel å bruke.
  Du simpelthen skanner varen du lurer på, eksempelvis body lotion / dagkrem etc, så får du opp om den er bra (grønn), mindre bra (gul), eller ikke anbefalt(rød).
  I tillegg viser den hvilke stoffer som er i produkter.
  En kan også søke i basen.
  Jeg brukte den eksempelvis mye da jeg var gravid, og gikk gjennom en hel del produkter jeg hadde i skapene.
  Utrolig hvor mye som dukket opp av både dusjkremer og lotions.
  Bare et tips hvis du liker denslags 🙂
  Finfin helg til dere!

 3. Hilde Kristin

  Bra inlegg, mange av appene jeg vil teste ut 😀

 4. Hei! Mener jeg postet dette da du la ut innlegget, men jeg finner det ikke. Synes denne appen er så bra at jeg må kommentere igjen.
  Nike Training heter den, og inneholder masse øvelser satt opp i mange forskjellige programmer. Man kan se en liten filmsnutt av hver øvelse, og når man starter en økt i appen, sier den fra om når du skal skifte øvelse, og kommer med tips til holdning osv.

 5. Karoline

  Hei! Veldig bra innlegg. Leser dett litt sent. MEN jeg lurer på hvordan dere får synket handlelisten via dropbox. Skjønner ikke hvordan jeg får synket dropbox til en annen telefon heller? Har prøvd å finne fram på den, men kanskje du kan hjelpe?

  Tusen takk 🙂

  1. Du lager deg en profil på dropbox, og så logger du inn på den profilen fra de enhetene som du vil skal synkroniseres. På ShopShop går du bare inn på innstillinger, og velger at den skal synkronisere med dropbox 🙂

 6. Jenny Fosserud

  Afterlight: er en kjempebra app som man kan redigere bildene sine i jeg bruker denne hele tiden 🙂
  Whitagram: hvis du har et for stort bilde for instagram sitt kvadrat så er whitagram super ! Perfekt for instagram elskere 🙂

 7. Anbefaler Dreamdays! Den er litt som Big day light, bare søtere + at du kan ha flere nedtellinger samtidig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *