Oppskrift-onsdag: Laks- og mangospyd i kokos

Hei dere! Nå kom jeg nettopp hjem fra byen og en PT-time med Alexander. Etter min plan hadde jeg forhåndsinnstilt dette innlegget til klokken ti, så jeg ble litt lei meg da jeg oppdaget at det ikke hadde blitt publisert ennå. Men nå kommer det i hvert fall! I går lagde jeg hjemmelaget sataysaus som vi hadde ved siden av laks- og mangospyd dyppet i kokos og karri. For noen eksotiske smaker! Utrolig godt, veldig mektig og noe jeg garantert kommer til å lage om igjen. Sataysaus er en av mine favoritter, jeg som er em sucker for peanøttsmør er jo skapt til å leve av satay. . Er det flere peanøttsmør- og kokoselskere der ute, er denne sausen et must. Den kan serveres både kald og varm, som saus eller dipp. Til denne retten serveres den varm og som saus.

Til 2 personer:

Sayatsaus: ♥ 1/2 løk ♥ 1/2 hvitløk uten fedd ♥ smør til steking ♥ 1 boks kokosmelk ♥ 5 ss. peanøttsmør ♥ 3 ts. rød karripasta ♥ 3 ss. soyasaus ♥ 2-3 ss. oystersaus 

Slik gjør du: Finhakk løk og hvitløk og surr dette i smør i en stekepanne eller i en kjele til det blir blankt. Det skal ikke bli brent eller brunt. Har du brukt en stekepanne, har du løkblandingen over i en kjele og tilsetter resten av ingrediensene. Varm opp til kokepunktet og smak til med litt salt.

Dette ble mye, så denne oppskriften kan du bergne på 4 personer. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften.

Grillspyd: ♥ 4 laksefileter naturell ♥ 1 hel mango ♥ tørket kokos ♥ karri

Slik gjør du: Skjær opp laks og mango i så like terninger som mulig, tre bitene på et grillspyd og dypp det i en blanding av kokos og karri. Jeg brukte karri som du finner i krydderhyllen. Det gikk med en del av begge deler, så bare bland det utover noe flatt, eventuelt litt bakepapir og sørg for at både laks og mango blir godt dekket. Deretter steker du spydene i stekepannen. Bruk smør. Dersom du har funnet frem grillen allerede, er det jo ikke et spørsmål om hva du heller burde bruke 😉

Salat: ♥ 1 gulrot ♥ noen cherrytomater ♥ peanøtter ♥ 2 store hvitløksfedd ♥ 2 chili ♥ 10 aspargesbønner ♥ 2 ts. sukrin

♥ saften av en presset lime ♥ isbergsalat

Du kan gjerne ha annet tilbehør om du heller ønsker det, men jeg synes denne ble litt asiatisk i smaken, å den passet veldig bra til. Det eneste som manglet var koriander, så dersom du får tak i det, anbefaler jeg virkelig mengder av dette i salaten også. Mengder!

Slik gjør du: Start med å skrelle to hvitløksfedd og å hakke opp chili. Sørg for at alle frøene i chilien er fjernet. Bland disse to sammen i en stavmikser.

Rasp opp isbergsalaten, skjær gjerne tynne, tynne strimler om du har tålmodighet til det. Rasp også opp gulrøttene, skjær opp aspargesbønnene og bland godt. Tilsett en neve ristede peanøtter og bland – peanøttene rister du bare raskt i stekepannen. Ha over 2-3 ts. av chiliblandingen du lagde helt først, press over lime, tilsett litt sukrin og bland godt. Topp salaten med noen cherrytomater.

Jeg har kjøpt alle ingrediensene på Meny, dersom noen skulle lure på det 🙂

Håper det smaker!

79 kommentarer

 1. Hei. Ser aldeles himmelsk ut…. Forslag: kunne du tenkt deg å lage et lite innlegg om alle de fine settene du har fra Greengate tror du så hadde det vært kjempefint :o) Hilsen Ann

 2. Nam, det så himmelsk ut!!! Da vet jeg iallefall hva jeg skal lage til middag i morgen:-)

  Ellers må jeg bare si at oppskriften din med ovnsbakt laks m/pestosaus (pesto og yoghurt) har blitt en slager i familien. Det samme med den sesampanert laksen. Vi bruker mye laks (og annen fisk) og hadde stort behov for nye måter å lage den på, så tusen takk for alle de gode oppskriftene du presenterer her på bloggen din!

  Klem.

  1. Fotballfrue

   Å, så gøy at dere liker oppskriftene 😀 Dere må prøve dette også 🙂

   Klem tilbake!

 3. Solveig

  det så sinnsykt godt ut! <3

 4. Hei Caroline! Dette ser fantastisk ut! Jeg elsker asiatisk mat (spesielt thai) og dette ser jo ut som det er helt «up that alley»! 🙂 Så nå vet jeg hva det blir til middag i dag! 😉 Jeg lurer bare på en ting – hvor lenge stekte du spydene?
  Må forresten også få si at jeg har prøvd mange av rettene dine, og de har blitt SÅ godt mottatt av resten av familien. Moro! Spesielt laksen marinert i lime, og høyest på listen kyllingretten med bacon og kremost. NAM-NAM-NAM! 😀
  Ha en fortsatt fin dag! 🙂

  1. Fotballfrue

   1 minutt på hver side, medium varme 🙂

   Klem!

 5. Altså.. HALLELUJA! Dette kommer antageligvis til å bli min nye favorittrett (bytter ut laks med kylling da jeg ikke er superfan av laks). Jeg elsker Sataysaus og jeg elsker alt som både lukter og smaker kokos. Kunne ikke vært mer perfekt! 😉 Takk for at du deler så fine oppskrifter med oss. Ha en super dag! Klem

 6. Mmm, det så veldig godt ut 🙂 Synd jeg ikke liker laks, men kanskje det er like godt med kylling?

  1. Fotballfrue

   Ja, det vil jeg tro 😀

 7. En halv hvitløk uten fedd? Så utrolig godt ut!
  Har du noen rolige øvelser på lur til ei med et kjempe betent bekken? Får ikke lov å trene, men bare myke og tøye bekkenmuskultatur 😉 M

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂 Uff, det hørtes vindt ut :/ Hvordan hendte det? Kommer bare på øvelsersom trener bekkenet, og det er vel ikke heldig? God bedring <3

   1. Susanne

    Mener du kinesisk hvitløk? De runde som ikke er delt inn i fedd? 🙂

    Takk for nok en inspirerende fiskeoppskrift!

   2. Fotballfrue

    Ja 🙂

   3. Sigrun

    God bedring Maia! Kjenner heller ikke til noen øvelser i ditt tilfellet. Men har svar på hva Caroline mener med «hvitløk uten fedd», det heter kinahvitløk og selges i små bastkurver (6stk i en?) på vanlig matbutikk. Foretrekker den foran den vanlige hvitløken «med fedd», hehe. Du lukter mindre hvitløk dagen etter. Den er nok sterk i smak, synes jeg, men ikke overdøvende 🙂

   4. Takk 🙂 Jeg sliter fortsatt etter svangerskapet med sistemann, er 2,5 år siden jeg fødte. Har omsider begynt med behandling hos kiropraktor etter alt for mye bortkastet tid hos fysio- og manuellterapauter.. Foreløpig knekker hun bare veldig forsiktig på meg da det er alt for betent til å gjøre noe mer. Men jeg er sååå lei og ser en ny slapp bikinisommer komme mot meg :O

   5. Fotballfrue

    Å, nei, dette hørtes ikke noe godt ut! Også så lenge? Er det normalt å være plaget så lenge? Det skulle vært et bredere tilbud for hjelp til slike plager, høres så vondt ut 🙁 Skjønner godt du er lei, og det er sikkert håpløst å si at du garantert er flott som du er, men det er du garantert! Du kan alltid trene armer, legger og mage? Eller går det ikke å trene mage når du har slike smerter? Merker jeg er helt grønn på dette området :/ God bedring uansett <3

   6. Ååja, nå skjønte jeg det med hvitløken hihi! Jeg bruker også gjerne den pga mindre lukt.
    De aller fleste blir kvitt bekkenplagene sine nesten så fort barnet er ute, men noen få kan slite med det i mange år etterpå 🙁 Lucky me! Jeg har prøvd å trene i perioder, men blitt så fryktelig mye verre , så får nok bare høre på kroppen. Takk for gode ord alle ♡♥♡ M

   7. Fotballfrue

    <3

   8. Annette

    Maia 🙂 Har du prøvd akupunktur med strøm? Det hjalp for meg 🙂
    Nå hadde jeg riktignok ikke betent bekken etter graviditet, men etter en skade i korsryggen som gjorde at jeg både fikk isjas og at hele høyre side av kroppen ble betent fra isse til tær, og da særlig bekkenet. Kan selvsagt hende at det er snakk om en annen type betennelse, men tenkte jeg skulle tipse om det, i alle fall 🙂
    Jeg fikk dette hos kiropraktoren min. Ifølge ham så fungerer akupunktur med strøm annerledes enn uten (som jeg ikke har prøvd og ikke vet noe om) og hjelper mot betennelse fordi det setter igang blodsirkulasjonen. Fikk støtte av fastlegen min på dette også.
    I tillegg var det, som hos deg, forsiktig knekking. Etterhvert var smertene små nok til at jeg kunne starte rehabiliterende trening av kjernemuskulatur som til slutt gjorde at jeg nå er ganske så frisk 🙂
    Nå ønsker jeg ikke å sette igang en debatt her om alternativ behandling, men dette hjalp i alle fall meg 🙂 Lykke til!

   9. Takk, for tips, Anette, skal høre med kiropraktoren neste time! 🙂 Maia

 8. Dette så bare nydelig ut!! Hvor lang tid brukte du cirka?

  1. Fotballfrue

   Salaten tok evigheter, men det andre gikk veldig fort. Brukte 1 time, og dette var første gangen jeg lagde det 🙂

 9. Nam, skal prøves!

 10. Det så utrolig fristende ut!!

 11. Tror hjemmekontor kan være en fordel dagen etter en sånn middag, med tanke på mengden hvitløk, haha! Synd det lukter så kraftig, det er jo så utrolig godt! Fikk lyst til å prøve dette, jeg er også veldig glad i satay. Det er kjempegodt til svineribbe, faktisk! 🙂

  1. Fotballfrue

   Hahaha, ja, det har du rett i 😉

   Ja, satay og svineribbe kan jeg tenke meg er godt! I vinter fikk vi faktisk teriyaki til svineribbe, utrolig godt det også 🙂

 12. Nam! Jeg er så glad i thai-inspirert mat! Tenkte jeg skulle legge igjen en oppskrift på sjokolademoussé. Denne har vi spist som juledessert i alle år, og plutselig kom jeg på at den passer perfekt for deg som spiser lchf!

  Smelt en plate mørk sjokolade over vannbad. (Så mørk som du selv ønsker såklart!)
  Rør inn 3 romtempererte eggeplommer når sjokoladen har avkjølt seg litt.
  Pisk lett 1/3 dl kremfløte og bland sjokoladeblandingen i.
  Stivpisk de tre eggehvitene og vend de forsiktig inn i kremen. Sett kaldt noen timer og nyt!

  Håper du får en strålende dag!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for tips 😀 Dette må nesten bli helgekosen 🙂

   Klem!

 13. Think is is so tasty!!!!Yummyyyyyy

 14. hei og god onsdag til deg 🙂 jeg la igjen en kommentar/ spørsmål om lavkarbo der jeg nå har vurdert å begynne på det og lurte på litt diverse:) lurer på om du har sett den? har ikke sett jeg har fått noe svar noe sted.
  klem <3

  1. Har svart deg nå 🙂

 15. hei igjen 🙂 lurte bare på en ting; har lest litt rundt på hvilke reaksjoner en kan få når en starter på lavkarbo og noen sa at det var lurt å ikke trene så altfor hardt de første ukene? hva mener du om dette? og hadde du noen reaksjoner de første dagene/ukene? 🙂
  håper så inderlig på svar 🙂 ser sånn opp til deg og du inspirerer meg hver dag! 🙂

  1. Noen vil kunne oppleve å bli litt slapp i starten, det beste er bare å føle seg frem 🙂 Jeg ble litt kvalm i starten, og det hemmet meg litt på treningsfronten.

   1. Tusen hjerteli takk for svar:-)<3 har lest litt mer i dag og med dine svar skjønner jeg at det ikke er så innmari innviklet:-) merker allerede at jeg er mett mye lenger og craver ikke etter noe søtt hele tiden, helt topp! Er spent på å se hvordan det blir framover:-)
    Ha en strålende lille lørdag:-)

   2. Fotballfrue

    Så bra! Det er så deilig å ikke småspise absolutt hele tiden, noe jeg gjorde hele tiden før. Henger litt igjen selvsagt, men det er ikke fordi jeg er sulten, bare en vanesak :p

   3. Ville bare skyte inn ett spørsmål her. Jeg har også akkurat startet med LCHF, men er veldig usikker på hvor mye jeg skal spise. Hvor mange-og hvor store porsjoner? Vet man må føle seg litt fram. Kan du gi et eksempel på hva du spiser iløpet av en dag ( når du trener). Tusen takk på forhånd! Du er en stor inspirasjon når det kommer til trening og kosthold.

   4. Hehe ja noen vaner er ekstra vonde å vende;-)

 16. Er det kokosmasse fra butikk eller noe du har laget selv 🙂 ? Isåfall how ?
  Så veldig godt og eksotisk ut 🙂

  1. Fotballfrue

   Eldorado selger tørket kokos på blå pakke 🙂

   1. Takk 🙂

 17. «Hvitløk uten fedd» består egentlig av ett eneste stort fedd og heter «kinesisk hvitløk» 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg vet, men det stod ikke kinesisk hvitløk på pakken i butikken og for at ingen skulle spørre hva kinesisk hvitløk er, skrev jeg det bare sånn 🙂

 18. Venter du barn? 🙂

  1. Fotballfrue

   Hvorfor spør du om det? :/

  2. Randi, jeg håper det er uvitenhet som gjør at du spør, men her føler jeg virkelig for å gi deg og andre som legger inn slike spørsmål en tilbakemelding. Jeg regner helt sikkert med at Caroline informerer oss og deler med oss den dag det evt. skjer at de skal ha barn. I mellomtiden så kan det være vondt å få slike spørsmål (jeg aner ikke hva Caroline mener om det, men jeg tenker generelt!). Ikke alle er så heldige at de kan planlegge akkurat når de vil ha barn. Jeg mistet første gangen et par måneder ut i svangerskapet og det var kjempe tøft med spørsmål som «skal ikke dere få unger snart». Slutt å spørre, du får tidsnok vite og tenk deg om at det kanskje er tøft for vedkommende som får slike spørsmål!

 19. Anne Grete

  Den sausen- som dipp, er fantastisk god til sushi:)

  1. Fotballfrue

   Oh, ja, det kan jeg se for meg!

 20. Hold fast hvor ser det bare lækkert ud, Caroline! (-: Det må jeg afprøve en dag. Tak for opskriften (-: Jeg elsker dine madindlæg.

  1. Fotballfrue

   Så utrolig bra 😀 Ja, dette må du prøve 🙂

   Klemmer!

 21. Lizbeth Osnes - Blir mamma til ei lita jente 31.08 ♥

  Ååhh, nam! Som om jeg ikke var sulten nok fra før! Jeg har en tendens til å lese disse oppskrift-innleggene dine før vi i det hele tatt har begynt på middagen her hjemme, så da ender jeg alltid opp med å bli så sulten at magen skriker :p

  ♥ Lizbethosnes.com

  1. Fotballfrue

   Du må lage dette 😀 Kjempegodt! Og gratulerer så mye med en liten jente magen 🙂 <3

 22. Benedicte

  Å sataysaus minner jeg om barndomsminner fra Nederland. Prøv sataysaus med hjemmelaget pommes frites. Himmelsk!

 23. Marte Hundhammer

  Det så veldig godt ut! Du er kjempe flink Caroline 🙂

 24. Det så utroooolig godt ut, morsom kombinasjon av smaker!

 25. Camilla

  Hei! 🙂 Det ser kjempe godt ut!
  Kunne du laget et innlegg om hvordan du fikser på øyenbrynene dine? 🙂

 26. Sigrid Elise

  Hei! Kunne du ha forklart meg hvorfor peanøttsmør er sunt? Jeg går ut i fra at sunt peanøttsmør ikke omhandler den «vanlige» fra Mills, eller? På forhånd takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Dette er helt naturlig peanøttsmør, uten noe tilsatt. Kun peanøtter 🙂 Peanøtter er sunt i begrenset inntak, som nøtter flest.

 27. Mmmm…er i Thailand akkurat naa! Dette maa proves naar jeg kommer hjem igjen. Klem fra 30 grader og det er nesten midnatt!

  1. Fotballfrue

   Heldige du! Kos deg <3

 28. Prøver igjen, trodde jeg hadde lagt igjen en kommentar..men bortevekk var den. Først vil jeg si at det såg utrolig godt ut, gleder meg til å prøve:Jeg har, etter å ha lest gjennom en del av bloggen din, bestemt meg for å legge om mitt kosthold. Har fra nyttår og frem til nå gått på et kosthold som min PT har laget til meg, men gikk fort lei, dels pga at det var så vanskelig når jeg var på besøk og sånn, var så lite variasjon og at det var 3 varme middager hver dag. Bestod mye av kjøtt/fisk med grønnsaker til på treningsfrie dager, og kjøtt/fisk m/grønnsaker og ris/poteter. Har noen spørsmål til deg? Har du forslag til alternativer til proteinpulver før og etter trening? eventuelt et godt tips til proteinpulver som er LCHF-vennlig?

  1. Ut i fra det du skriver i kommentaren så føler jeg kostrådene PT’en ga deg var relativt varierte. Kjøtt/fisk + grønnsaker gir jo opphav til uendelig muligheter spør du meg 🙂

   Litt usikker på hva du mener med alternative proteinpulver? Du finner proteinpulver som er konsentrat av tørkede matvarer, og proteinpulver som er «islotae», dvs at det er kun proteinene som er tatt med i pulveret. Sistnevnte vil jo være veldig lavkarbovennlig 🙂

 29. Bare er Spørsmål ang mango på lchf, blir dIkke dette for mye carbs? 🙂 håper på svar! Klem

  1. Fotballfrue

   Hehe, nei 🙂 Du kan fint spise 2 frukt om dagen. Alt med måte, er det ikke det man sier?

 30. Dette så kjempegodt ut! Skal prøve det ut allerede i morgen 🙂

 31. Michelle

  NAM! Dette så jo bare kjempe godt ut!!! bilder av grillspyd gir en skikkelig godfølelse av sommer og grilling 😀 <3 Gleder meg til den tid kommer 😀

 32. Silje M

  Tusen takk for oppskrift! 😀 Prøvde den nå i kveld og jeg må si at det er det beste jeg har spist! 😀 Dette skal jeg nok lage igjen snart! 🙂 God natt! 🙂

 33. sisisisa

  Hvor har du kjøpt de små med hanker på du har grønnsakene i? De var så søte:-)

  1. Fotballfrue

   Riviera Maison 🙂

 34. Peanøttsmør til frokost hver dag her, og nå kan jeg jammen ha det til middag også. PERFEKT! Gleder meg til å lage dette!!

 35. Dette tror jeg må være den mest fristende og spennende oppskriften jeg har kommet over på lenge! Jeg virkelig elsker alle de ingrediensene du har brukt i denne oppskriften, og ikke minst sammensetningen av dem Siden jeg kun spiser fik, så det er så fint med litt inspirasjon til hvordan jeg kan variere laksen. Skal så absolutt prøves 😀

 36. wow this looks so good!

 37. Kamilla

  Hei Caroline:)

  Det så veldig godt ut!
  Men et lite spørsmål:), lurte bare på om du bruker en stor (ca 4 dl) eller liten ( ca 1,5 dl) kokosmelk?:)

  Ha en strålende dag!

  1. Fotballfrue

   Den største, du ser bilde av den 🙂

 38. Digger sataysaus! 🙂

 39. NAAAM, DET SER SKIKKELIG DEILIG UT!

 40. Snow_AnnA

  Thanks a lot, Caroline! It’s an amazing dish!

 41. Annette

  Nam, nam, nam!
  Jeg prøvde denne oppskriften i går, og det ble utrolig godt 🙂 Sataysaus er noe jeg aldri har laget før og det kommer helt sikkert til å bli laget igjen. (Og nå har jeg jo peanøttsmør og red curry paste i skapet, så da er det jo veldig lettvint.) Det eneste som bød på litt vanskeligheter var da jeg fant ut at grillspydene egentlig var for store for panna. Men det løste seg ved å klippe litt av endene.
  Takk for masse oppskriftsinspirasjon generelt, og til denne spesielt. På torsdag blir det din baconsurrede torsk, det gleder jeg meg til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *