Oppskrift-onsdag: Ostefylt kylling

Nok en oppskrift-onsdag, og denne gangen blir det ikke fisk, men kylling som det faktisk går en del av her hjemme. Denne retten er lettvint og mektig som alltid, og den friske salaten ved siden gir virkelig det lille ekstra som kanskje kan minne litt om vår og sommer. . selv om det virker veldig langt unna her i Siljan i dag. Snøen laver ned!

Til 2 personer trenger du:  ♥ 2 store kyllingfileter  ♥ 175 gram kremost med smak – vi brukte Philadelphia med paprika  ♥ 1 pakke bacon  ♥ smør
♥ 3 dl. kremfløte  ♥ 1 ss. kyllingfond  ♥ 1 ts soyasaus

Slik gjør du: Skjær et snitt i kyllingfiletene og fyll snittet med kremost. Det skal være 100 gram kremost til overs som du skal bruke i sausen. Surr bacon rundt filetene.

Når bacon er surret rundt, steker du filetene i 1-2 ss. smør. De skal bare brunes. Spar det brunede smøret til fløtesausen. Sausen lager du ved å ha fløte i en kjele, bruk svak varme og tilsett resten av kremosten, det brunede smøret, kyllingfond og soyasaus. Under ser du hvilken fond vi har brukt. Vi brukte 1 av disse små eskene og tilsatte ikke noe vann, kun konsentrert fond. Du trenger ikke bruke salt og pepper.

Hell sausen over kyllingfiletene som du har lagt i en ildfast form. Dette skal inn i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. I mellomtiden kan du lage salaten.

Til den brukte vi:  ♥ 1 eple  ♥ 1 liten rød paprika  ♥ 1 liten gul paprika  ♥ 1/2 agurk  ♥ 12 cherrytomater

Og det var vel alt. Håper det smaker 🙂

 ♥

116 kommentarer

  1. Lagde dette i dag, og det var så utrolig godt! Jeg elsket det, og må nok lage dette igjen! 🙂

  2. Dwightinha

    Takk for denne oppskriften, prøvde den i går. Til og med min matvanskelige 13 åring syntes dette var himmelsk!!!

  3. Dette så vanvittig godt ut! Du er virkelig flink, stå på!
    Jeg har laget både lasagnen og fikegratengen fra boken din de siste ukene, og det smaker nydeligt!
    Håper på å få laget marsipanen fra boka i påsken også 😀
    Tusentakk for at du en så stor innspirasjon for både meg og mange andre 🙂
    Klem

  4. Hvakan duservere ved siden av? Passer det best med pasta, ris, coscous….? Hva vil du foreslå? 🙂

    1. Fotballfrue

      Det som er på tallerken, salat 🙂

  5. Nam!! Prøvde oppskriften idag, med en litt egen vri, tusen tusen takk for god inspirasjon innen matveien! Jeg elsker oppskriftsonsdag! 🙂 Stå på, du er så dyktig! 🙂

    1. Fotballfrue

      SÅ utrolig gøy å høre 😀 Bare hyggelig!

      Klemmer 🙂

  6. Tusen takk for tips, dette ble middag i dag. Første gang jeg har laget saus selv, og jeg og min samboer var veldig fornøyde! Dette kommer vi til å ha igjen 🙂

  7. Tonje "chef" Hansen

    Prøv dette:
    – Snitt kyllingbrystene(1 per pers) slik at di bli dobbel strl uten at de kuttes i to.
    – Kutt opp mandler, hasselnøtter og valnøtter grovt.
    – Lag en kyllingfarse av ca. 2/3 lår. smak med salt og pepper.
    – Legg først 4/6 skiver bacon oppå aluminiumsfolie
    – Legg på kyllingbrystene
    – Del farsen i et tynt lag over brystene
    – Ha nøttene på 3/4 deler av kyllingen.
    – Stek i ovnen i ca. 30-40 min(ca. 180 grader)! Blir helt fantastisk godt!

  8. Mai-Lovise Tufte

    Hei, på kylling er østerssaus utrolig godt, jeg er ikke så fokusert på om det er en sunn saus, men jeg tror det er det. Favoritt-smaken min! 🙂 Det passer til fisk også. Vet ikke om du har smakt det før, men om du ikke har så burde du prøve 🙂

  9. flowerlover

    Denne retten var noe av det beste jeg har smakt,- himmelsk!

  10. Åå! Dette skal absolutt prøves! Men har ikke helt fått med meg, er dette lavkarbo? Har begynt på det, å det fynker så utroligt bra!:-D ha en super påske, søte deg:)

    1. Fotballfrue

      Selvsagt er det det, er jo så og si null karbs i denne retten 🙂 Hvordan vet du at du spiser lavkarbo når du ikke vet om dette er det eller ikke? :/

  11. It looks great and the food very appetizing. I have to try to do it! 🙂

  12. kamilla

    jeg lagde dette igår, bare at jeg brukte brokkoli, paprika, brekkbønner og babygulrøtter istedenfor og tok de i den ildfasteforma sammen med sausen og kyllingen. Dødsgodt!

  13. Om man ikke har kjøpt sånn fond, blir sausen vondt/ikke bra da? Det har jeg nemlig helt glemt… Står på kjøkkenet og lager dette nå 😀

    1. Fotballfrue

      Å, nei! Fonden utgjør veldig mye av smaken, ja :/ Men det blir jo godt likevel vil jeg tro 🙂 Har du buljong da?

      1. Er ikke mitt kjøkken skjønner du.. Hehe, men fant kun kjøttbuljong 🙁 det kan jeg vel ikke bruke.. Hilsen en nykommer på kjøkkenet 🙂

  14. Jag tror att man kan lägga kallrökt skinka istället för bacon och krydda lite kött 🙂

  15. Charlotte

    Så mange fine oppskrifter:D Jeg har veldig lyst til å prøve ut Lavkarbo. Jeg er slank og normalvektig og mtp at du er så slank og fin så regner jeg med at man ikke behøver å være stor og kraftig for å begynne med Lavkarbo :)) Lurer på hvilken type ost du bruker? Lurer også på om Lavkarbo vil være farlig i lengden i forhold til hjerte og kar sykdommer? Vil gjerne gå på en diett som er for livet og ikke en periode. Behøver jeg bare å spise 3 ganger om dagen da?. Hvis jeg spiser middag i 17 tiden? Kan jeg være gravid og gå på Lavkarbo? Og bare et spm til, mtp grønnsaker og frukt er det noe som er fy fy ? Du ser kjempe bra ut forresten, og håper du ikke bryr deg om de som gidder å bruke energien sin på å være negative!

    1. Fotballfrue

      Nei, lavkarbo er en livsstil for alle 🙂 Lavkarbo er ikke farlig, det er ingen forskning som viser dette. Du spiser som regel 3 ganger om dagen, og orker ikke stort mer, da lavkarbo har mye mer energi per måltid enn et «normalt» kosthold 🙂 Du kan fint spise lavkarbo og være gravid. Ingenting er fyfy, alt med måte, som i de fleste kosthold. Når det gjelder frukt og grønt: Hold deg til 5 om dagen, 3 grønnsaker og 2 frukt, så har du det dekket 🙂

      Klem 🙂

  16. Therese

    Hei Caroline!
    Jeg sitter på vaktrommet på jobben og sikler av å lese matbloggen din i skrivende øyeblikk. Så mye kreativt, og jaggu ser det ikke godt ut også.
    Men, jeg lurer på en ting; For sånn som i dette eksempelet med kylling m/bacon og salat, syns jeg absolutt det ser ut som nok mat til meg selv, men jeg er litt redd for at om jeg hadde laget det til typen, så hadde det ikke vært nok mat. Blir Lars Kristian mett av dette, eller får han noe mer i tillegg? Har du evt. noen tips til hva mer jeg kunne hatt ved siden av, som kan gi mer metthetsfølelse for en sulten mann?

    Du er en stor inspirasjon for mange Caroline, stå på! 🙂

  17. Får helt vann i munnen av å se på dette innlegget! Jeg lurte på om hvor mange bacon du surrer rundt en filet? 🙂

  18. Denne retten var så fantastisk god:) Prøvde den i forrige uke, og middagsgjestene ble veldig fornøyde!

  19. WencheS

    Lagde denne idag, den ble fantastisk god:-)

  20. Aleksandra

    Går det ann å bruke buljong istede for fond? I så fall har vi bare kjøttbuljong, ville det gått..? Har utrolig lyst å prøve ut denne oppskriften til en fest i kveld !

    1. Det tror jeg skal gå fint 🙂

  21. Har blitt favorittretten hær i huset når vi skal kose oss ❤ Nydelig, men bruker osten med hvitløk . Står på menyen i kveld!

    1. Caroline

      Å, så koselig å høre, Torill 🙂

  22. Hei!
    Ville bare si at denne oppskriften er noe av det beste jeg har laget. Både jeg å typen digga det 😀

  23. 3dl fløte er altfor mye. Rekker med halvparten. Litt Worchester setter og en liten spiss på smaken.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *