Oppskrift-onsdag: Laks gratinert i limesaus

Endelig oppskrift-onsdag! Dette hadde vi til middag i går og det smakte rett og slett like godt som det ser ut. Og det viktigste: Fort gjort, mektig og helt nydelig!

Til 2 personer trenger du: ♥ 4 laksefileter ♥ 2 dl. kremfløte ♥ 3 teskjeer tomatpurre ♥ 1 terning fiskebuljong ♥ 1 teskje karri ♥ 1 teskje dill (gjerne frisk, men det hadde de ikke på butikken hos meg) ♥ saften av en halv lime ♥ salt og pepper ♥ 2 squash

Slik gjør du: Ha fløten i en kjele og tilsett buljong, tomatpuré og krydder under oppkok. La det småkoke til buljongen er rørt ut og smak til med lime, salt og pepper. Legg laksefiletene i en ildfast form og hell blandingen over. Settes inn i ovnen på 200 grader i 12 minutter.

Under stektiden kan du lage squashpasta. Bruk en ostehøvel for å skjære tynne skiver av squashen og skjær dem deretter opp i tynne strimler som på bildet under. Stekes i varm panne med smør, salt og pepper.

Lag gjerne en salat ved siden av. Jeg blandet sammen bladspinat, cherrytomater, pinjekjerner og hadde litt rapsolje over sammen med salt, pepper og saften av en halv lime. Kjempegodt 🙂

Håper det smaker, jeg lover at det vil 🙂

119 kommentarer

  1. Det er helt fantastisk med oppskrift-onsdag 😀 Jeg gleder meg til nye oppskrifter hver uke, skulle gjerne hatt det to ganger i uken, hihi! Jeg prøvde den kremet-kylling oppskriften din hin dagen, og den var helt utrolig god! Helt supert 🙂 Har du forresten noen oppskrifter med saltet torsk eller hvit fisk, ikke bare med laks? 🙂 Det hadde vært helt supert isåfall!

  2. Nam, ser kjempe godt ut! Elsker fisk 🙂

  3. Dette var nydelig. Både sønn og mann (som ikke liker laks) skrøt uhemmet. Nydelig saus. Så denne blir laget flere ganger. Hils lasse

  4. Denne må være den beste oppskriften på laks jeg noen ganger har smakt! Vi har fått en ny favoritt hjemme hos oss! 😀

    1. Fotballfrue

      Så bra 😀 🙂

  5. Syns det er så bra at du legger ut endel fiskeoppskrifter.
    Har begynt å spise fisk mye oftere etter å ha sett og prøvd noen av de fantastiske oppskriftene dine:)
    Denne skal testes til onsdag:)

  6. Ragnhild

    Hei!
    Etter en lang påsketur serverte jeg denne retten til kjæresten! Nydelig! Jeg kommer til å teste ut flere av rettene dine 🙂

  7. Så god du er til å svare:) denne retten då god ut, skal prøve den. Og begynne å lese bloggen din;)

    Klem ida

    1. Fotballfrue

      Tusen takk 😀

  8. Nå har Helsedirektoratet advart oss, spesielt unge kvinner, mot å spise mer enn en til to middager med fet fisk per uke http://erdetsunt.wordpress.com/2013/06/17/advarer-mot-laks-grunnet-miljogifter/

    1. Fotballfrue

      Jeg vet 🙂

  9. Kristine D

    Tusen takk for en fantastisk oppskrift, Caroline. Samboeren min elsket sausen og han pleier å synes maten jeg lager er «grei». 🙂

  10. Camilla

    Herlig oppskrift! Lagde dette igår og det smakte fantastisk! Kjæresten min sa til og med at det var det beste jeg har lagd ;b

    1. Haha, så bra 🙂

  11. Prøver oppskriften akkurat nå, og synes sausen er kjempegod! Men etter 12 minutter i ovnen er filetene fremdeles rå inni. Er dette meningen, eller gjør vi muligens noe feil? Bruker du for eksempel ganske små fileter? 🙂

    1. 12 minutter i ovnen på så mange grader skal ikke gi en rå filét :/

    2. Bruker helt vanlige filéter 🙂

  12. Tusen takk for deilig oppskrift, det smakte utrolig godt! Sausen var så lett å lage, og ble jo så god! Dette skal vi ha til middag igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *